Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Creatorul / Marele Arhitect al Universului , are creatia sub control?

Creat de SLEAH19, 17 Iulie 2011, 10:08:45

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Creatorul , este perfect sau evolueaza ?

Creatorul este perfect, creatia evolueaza.
9 (37.5%)
Creatorul evolueaza o data cu creatia.
9 (37.5%)
Sunt cazuri cand creatia evolueaza independent de regulile Creatorului
2 (8.3%)
Creatia(cazul Terra) , ar fi fost perfecta fara om .
2 (8.3%)
Omul este esenta creatiei (cazul Terra).
2 (8.3%)

Numărul total de membrii care au votat: 24

jean

Un articol foarte interesat si legat de subiectul discutat aici puteti citi pe Scientia. ro

Binecunoscutul astrofizician şi popularizator de ştiinţă, Carl Sagan, a scris şi o carte despre cum îl vede el pe Dumnezeu, plecând de la o serie de conferinţe ţinute chiar de el. Numele complet al lucrării este "Diversitatea experientei ştiinţifice - O viziune personală asupra căutării lui Dumnezeu."

Si ca sa vedeti cine suntem in acest univers si de ce suntem noi in stare, care ne place sa credem ca am fost creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Uite un citat:

Trăim într-un Univers unde întunericul este preponderent, lumina fiind o raritate. Rarele surse de lumină le constituie stelele, iar stelele reprezintă o mare de lumi din care lumea în care trăim este o parte insignifiantă. Doar în galaxia noastră, Calea Lactee, există câteva sute de milioane de stele, din care Soarele este doar una, iar numărul galaxiilor din Univers este mai mare decât numărul stelelor din Calea Lactee (se presupune că numărul total al stelelor ar fi 1 urmat de 23 de zerouri!). Acest număr imens de lumi nu a fost luat în calcul, nici măcar superficial, de nicio religie. Multe religii îşi reprezintă zeii prin statui foarte înalte sau construcţii măreţe în ideea de a ne face să ne simţim neînsemnaţi, pe când o simplă contemplare a cerului ar fi suficientă pentru a ne da un sentiment de evlavie.
•  Nu suntem centrul Universului – Pământul se află într-o galaxie îndepărtată, nesemnificativă; nu se află nici măcar în centrul sistemului său solar, iar steaua sa - Soarele, nu se învârte în jurul lui, ci invers.

Si voi vorbiti deja de cucerirea universului de catre om. Colonizarea altor planete, razboaie cosmice etc, si noi deabia am ajuns pe Luna si nu stim sigur ce este mai departe. Treziti-va fratilor din visare.

•  Cine este mai bătrân? Dumnezeu sau Universul? A existat Universul dintotdeauna sau a fost creat la un moment dat? Există o părere unanimă că Universul s-a format acum 13 miliarde de ani, în urma unei explozii. Şi atunci ce s-a întâmplat înainte de asta? Universul a fost creat de Dumnezeu sau pur şi simplu trăim într-un Univers oscilant, care este supus la expansiuni şi contracţii ? Sau există un număr infinit de Universuri care se nasc şi mor?
Arthur C. Clarke a afirmat că, doctrina creştină a omului făcut după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, este ca o bombă cu efect întârziat aşezată la temelia creştinismului şi programată să explodeze dacă vor fi descoperite creaturi inteligente pe alte planete. Vă invităm să citiţi în cele ce urmează o recenzie detaliată a acestei lucrări.
http://www.scientia.ro/homo-humanus/49-note-si-adnotari-carti-celebre/1844-recenzie-diversitatea-experientei-stiintifice-o-viziune-personala-asupra-cautarii-lui-dumnezeu.html
Adevarul este dincolo de noi

dab270277

jean - pentru mine doctrina omului facut dupa chipul si asemanarea unui dumnzeu inseamna mult mai mult decat o asemanare fizica. Inseamna un model standard de "ADN" si nimic mai mult.
"The history of our race, and each individual`s experience, are sown thick with evidence that a truth is not hard to kill and that a lie told is immortal." Mark Twain

Tayka

Citat din: calator astral din  17 Iulie 2011, 23:41:08
El a facut Lumea. Ratiunea ne-a fost data ca instrument de cunoastere a acestei lumi,o lume facuta pentru Om,
Depinde ce înţelegi prin ,,lume'' şi cum îl vezi pe om,pentru că eu înţeleg prin lume un loc splendid şi divin,guvernat de o natură,unde printre altele mai sălăşluiesc din păcate şi fiinţe umane,şi care iată în numele unui dram de inteligenţă,s-au autodeclarat stăoânii lumii,însuşindu-şi şi distrugând pentru crearea confortului propriu întregul ecosistem şi toate bogăţiile naturii.Ori cum este posibil ca un creator să poată admite o asemenea profanare a creaţiei sale!? Nici un creator nu se chinuie să zidească o aşa de splendidă şi măreaţă creaţie,penru ca apoi s-o dea pe mâna unor răufăcători care iată acuşi nu mai au ce distruge.De aceia eu cred că Lumea cu rezultatul ei am ,,creat-o'' din păcate noi cu mâna şi cu mintea noastră.EI creatorii au aruncat doar sămânţa la începutul vremurilor,şi sânt convins că vor mai revenii cândva la marele ..seceriş.

Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

SLEAH19

Citat din: calator astral din  18 Iulie 2011, 00:48:53
.........Omul a fost facut din iubire si Dumnezeu asteapta deci un raspuns de iubire. Prin cunoasterea indreptata spre Creator si spre Scopul Creatiei,prin raspunsul sau de iubire,Omul se indumnezeieste,as putea afirma ca a primit ordinul sa devina Dumnezeu.....


           Zis-a Domnul
     
      Cine spune ca iubeste pe Dumnezeu dar nu-l iubeste pe fratele sau, mincinos este.


   Tu as fait un travail impeccable !

In aceasta zona sunt si eu , relatia cu Dumnezeu nu se poate desfasura intrun registru personalizat, nu poti avea deal-uri cu El decat in imaginatia proprie , poti ajunge la El , doar pe caile Lui. Dar din pacate  alegem drumurile infundate pomenite mai sus de Tayka.
 
  Optiunea ta, Calatorule primeste  un addendum:

                           Creatorul este perfect, creatia evolueaza pana la nivelul Creatorului.


                             
Citat din: jean din  18 Iulie 2011, 10:16:09
......  Cine este mai bătrân? Dumnezeu sau Universul? A existat Universul dintotdeauna sau a fost creat la un moment dat? ... Universul a fost creat de Dumnezeu sau pur şi simplu trăim într-un Univers oscilant, care este supus la expansiuni şi contracţii ? ....

  Creatorul Universului, este una si aceiasi entitate cu Dumnezeul Creator  de viata din Univers?

Aceasta-i intrebarea care o proiecteaza in mintea mea,  expunerile intodeauna argumentate rational ale lui jean. Interesanta trimiterea, plina de intrebari care ne framanta pe toti . O singura remarca as face: Anul Biblic nu este egal cu un an pamantean. Sta scris in Biblie ca ,, ... o zi poate fi un an si un an ca o mie de ani .. deci cei 6000 de ani Biblici se pot transforma lejer in 6 milioane de ani .


       Isaia 55:8 -  Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, şi căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul.
     
    Deci e greu de incadrat in prisma noastra de valori si am putea gresi cand spunem ca suntem prea mici la scara Universului , ca sa ni se acorde atentie speciala .Adevar zici ca in forma materiala nu vom parasi cusca , dar atunci cand:
        ,,Sufletului lor le voi da un trup nou (probabil corp astral) , iar in mintea si inima lor , voi pune legea Mea.'' , sigur vom parasi cusca.
     
         
   
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

fiulploii

 
1.  Dupa parerea mea, optiunile din sondaj nu sunt corecte , adica exprima optiunile creatiei, gandirea creatiei ; ca sa fiu mai exact in exprimare , exprima nivelul gandirii creatiei adica nivelul la care este generata / formulata problema .
  Eu stiu ca metoda de a rezolva o problema este sa te ,, duci '' la nivelul imediat superior generarii problemei si acolo gasesti rezolvarea.

2.  Nu am nimic impotriva denumirii de '' Marele Arhitect al Universului '' desi numele asta e vehiculat doar in anumite cercuri . Intrebarea era : de ce ai ales acest nume ?

3.  Indiferent , atribuind un nume acelei forte care a fost dintotdeauna - iarasi vb d.p.d.v. omenesc - se naste inevitabil - cel putin pentru mine , intrebarea :  inainte de creator cine a fost sau ce a fost , la un nivel la care si creatorul universului meu reprezinta doar o alta creatie . Si de aici '' intram'' in posibil Universul Fractal .

4.  Spiritul patrunzator , neastamparul imaginatiei , profunzimea sentimentelor , iscodirea cotloanelor intunecate , impingerea frontierelor de orice fel cat mai departe , dorinta de depasire a conditiei umane , verificarea cu cerbicie a oricaror informatii gasite , un anumit grad de egoism ce tine poate de supravietuirea ca specie , intr-un cuvant : exploratori -asta cred ca suntem noi oamenii . Scopul ? nu imi este clar inca . Poate ca il voi stii candva . Pana atunci , pe langa supravietuirea zilnica in conditii decente , incerc sa am timp pentru toate cele enumerate la acest punct patru . Si poate , voi gasi raspunsul la intrebarea din titlu .

O seara faina !

Nicipreaprea

Dumnezeu poate exista, dar numai daca exista un "EU" care sa-l perceapa. Fara un "EU" care sa-l perceapa, cine ar putea sa-i confirme existenta ?? Acest "EU" il creaza pe Dumnezeu. -  Nisargadatta Maharaj

simplu, nu ? ? ?  :-D
________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."

SLEAH19

Citat din: fiulploii din  18 Iulie 2011, 20:45:52

2.  Nu am nimic impotriva denumirii de '' Marele Arhitect al Universului '' desi numele asta e vehiculat doar in anumite cercuri . Intrebarea era : de ce ai ales acest nume ?


Daca folosesti simplu: Creatorul, il disociezi cumva de legatura cu religiile.

Daca folosesti : Marele Arhitect al Universului, il asociezi cu toate religiile in mod egal , precum fac si cercurile de care pomenesti.

  Eu le-am folosit pe amandoua pentru ca am dorit sa evit pentru inceput, controversa si tenta  religioasa (in care si eu  am intrat  mai tarziu,dupa cum se vede ).
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

calator astral

Marele Arhitect e formula Masoneriei.

Citat din: Nicipreaprea din  18 Iulie 2011, 20:54:45
Dumnezeu poate exista, dar numai daca exista un "EU" care sa-l perceapa. Fara un "EU" care sa-l perceapa, cine ar putea sa-i confirme existenta ?? Acest "EU" il creaza pe Dumnezeu. -  Nisargadatta Maharaj

simplu, nu ? ? ?  :-D

esti mortal nicipreaprea. :wink:
Deci daca nu e cineva sa te vada pe insula paradisiaca unde te-ai retras,departe de oligofrenii analfabeti care nu leaga doua vorbe inteligibile,daca nu e un EU constient care te vede cum te tolanesti in hamacu dintre doi palmieri cu o bere rece si cu walkmanu pe ureki,asta inseamna ca nu existi,exact?
Uite asculta-ma pe mine,ca pe un frate: stai departe de filosofii indieni,toata intelepciunea lor reunita nu valoreaza o propozitie luata la intimplare din Biblie.
Vrei sa te ratacesti? Intra pe Calea lor tulbure care duce drept in Iad.
Schimba lecturile. Revino la cultura ta crestina&europeana.





StarDust

"Marele arhitect al Universului"... Pentru mine e o formulare tipic omeneasca care incearca sa personifice ceva aflat mult deasupra puterii noastre de intelegere. Probabil ca unii vor zice ca ma simt prea mic, si incapabil sa inteleg acest univers in care ne avem si noi micul locsor (inca) confortabil. Fals! Privesc acest univers magnific (pe care de multe ori il minimalizam prin vorbe, uitand despre adevaratele scale despre care discutam) si ai admir frumusetea, intreaga desfasurare de forte, forme, in evolutie, o evolutie in care noi inca nu ocupam decat o parte infima. Dar, cand privesc, nu uit ca aceasta frumusete e mortala. Parca existam in interiorul unui fel de furnal, plin de tot felul de pericole generate de materia care isi urmeaza evolutia in interiorul lui. Noi, si probabil multi altii existam in jurul unor scantei sarite din acest furnal, in niste conditii temporar propice (la scara cosmica) pentru scurta noastra existenta, sau conexiune cu acest univers. Cred ca evolutia noastra trebuie sa urmeze anumiti pasi, exista probabil realitati care nu pot fi percepute decat parcurgand anumite trepte de evolutie.
Daca Creatorul, evolueaza, are sau nu creatia sub control, din punctul meu de vedere e inca un mare mister, si un subiect ce ma depaseste.
Aceasta este parerea mea, si poate acum m-am facut mai bine inteles avand in vedere si postarile mele anterioare pe acest subiect.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Nicipreaprea

Citat din: calator astral din  18 Iulie 2011, 22:18:23

esti mortal nicipreaprea. :wink:
Deci daca nu e cineva sa te vada pe insula paradisiaca unde te-ai retras,departe de oligofrenii analfabeti care nu leaga doua vorbe inteligibile,daca nu e un EU constient care te vede cum te tolanesti in hamacu dintre doi palmieri cu o bere rece si cu walkmanu pe ureki,asta inseamna ca nu existi,exact?
Uite asculta-ma pe mine,ca pe un frate: stai departe de filosofii indieni,toata intelepciunea lor reunita nu valoreaza o propozitie luata la intimplare din Biblie.
Vrei sa te ratacesti? Intra pe Calea lor tulbure care duce drept in Iad.
Schimba lecturile. Revino la cultura ta crestina&europeana.

Calatorule, du-te la oi si scuteste-ma de sfaturile tale etnobotanice.  :-D

________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."

SLEAH19

Citat din: Nicipreaprea din  18 Iulie 2011, 20:54:45
Dumnezeu poate exista, dar numai daca exista un "EU" care sa-l perceapa. Fara un "EU" care sa-l perceapa, cine ar putea sa-i confirme existenta ?? Acest "EU" il creaza pe Dumnezeu. -  Nisargadatta Maharaj

simplu, nu ? ? ?  :-D

  Prea simplu.
       Daca EU nu l-am creat pe Dumnezeu/Creator , materia s-a ordonat singura in mocrocosmos si microcosmos ? ARN si ADN sunt pure intamplari la granita dintre materie si viata ? Supa primordiala a format din intamplare organisme unicelulare ? Dar cum sa hotarat prima  celula asa de una singura sa se multiplice , ceo fi urmarit cu asta?   Te-ai gandit TU la ea?

     Un topic extrem de interesant si de departe mult mai complet in informatii si comentarii , de pe prezentul forum. Ar trebui sa devina  lectura obligatorie.

     http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2355.msg40877.html#msg40877
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

dab270277

Depinde ce intelegem prin "creator". Dc ne referim strict la univers atunci creatorul evolueaza odata cu creatia. Este foarte complicat.
"The history of our race, and each individual`s experience, are sown thick with evidence that a truth is not hard to kill and that a lie told is immortal." Mark Twain

Nicipreaprea

Citat din: SLEAH19 din  19 Iulie 2011, 21:54:34
  Prea simplu.
       Daca EU nu l-am creat pe Dumnezeu/Creator , materia s-a ordonat singura in mocrocosmos si microcosmos ? ARN si ADN sunt pure intamplari la granita dintre materie si viata ? Supa primordiala a format din intamplare organisme unicelulare ? Dar cum sa hotarat prima  celula asa de una singura sa se multiplice , ceo fi urmarit cu asta?   Te-ai gandit TU la ea?

     Un topic extrem de interesant si de departe mult mai complet in informatii si comentarii , de pe prezentul forum. Ar trebui sa devina  lectura obligatorie.

     http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2355.msg40877.html#msg40877

Prea Simplu, nu ? Trebuie mai complicat ca sa fie CREDIBIL, nu ?  :-o

Daca tot ne-am pornit cu fel si fel de intrebari, hai sa te intreb si eu ceva pe tine.
Presupunem ca tu existi. Ai fost creat de CREATOR. Din NIMIC. Ai o forma creata din NIMIC, iar Creatorul te-a creat dupa chipul si asemanarea lui. Creatorul e NIMIC la fel ca tine. Daca tu si el sunteti NIMIC, unde te termini tu si unde incepe Creatorul ? Cum faci separarea dom'le ?

PS.Soarele straluceste pe cer pentru tine, din ceea ce esti.  Inainte sa fie pe cer, a trecut prin tine, iar tu l-ai acceptat in constiinta ta si l-ai format. Ai realizat realul.
________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."

SLEAH19

Citat din: Nicipreaprea din  19 Iulie 2011, 23:17:25
Prea Simplu, nu ? Trebuie mai complicat ca sa fie CREDIBIL, nu ?  :-o

Daca tot ne-am pornit cu fel si fel de intrebari, hai sa te intreb si eu ceva pe tine.
Presupunem ca tu existi. Ai fost creat de CREATOR. Din NIMIC. Ai o forma creata din NIMIC, iar Creatorul te-a creat dupa chipul si asemanarea lui. Creatorul e NIMIC la fel ca tine. Daca tu si el sunteti NIMIC, unde te termini tu si unde incepe Creatorul ? Cum faci separarea dom'le ?

PS.Soarele straluceste pe cer pentru tine, din ceea ce esti.  Inainte sa fie pe cer, a trecut prin tine, iar tu l-ai acceptat in constiinta ta si l-ai format. Ai realizat realul.



Retorica bazata pe  N I M I C .
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Nicipreaprea

________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."