Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Zânele-mit sau realitate?

Creat de alx, 15 Iulie 2011, 14:45:21

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

alx

Citat din: abyss din  26 Ianuarie 2013, 01:19:17
Si cum de nu l-a urmarit nimeni pe zânar? Sa nu zici alx ca nu ai facut-o... :)
Adica? nu inteleg ce vrei sa spui...cum si pe cine sa urmaresc?

PS  daca cumva unii ati avut impresia ca eu sunt cel in cauza,cu zana,v-ati inselat amarnic...eu doar am reprodus aici o informatie care,intamplator,e de la mine din zona. Nu am si nu am avut de-a face cu altfel de zane decat cele absolut pamantene... :D
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Urban

Citat din: alx din  26 Ianuarie 2013, 01:25:30
... daca cumva unii ati avut impresia ca eu sunt cel in cauza,cu zana,v-ati inselat amarnic...
...zânule  :wink:

ryn

Cu legatura sau nu trantesc aici legenda zanelor de la Hoia, unde un alt zan si-a furat-o grav...

Legenda Baciului


   De departe cea mai interesanta legenda locala aceea de care se leaga chiar numele de bastina al padurii, al localitatii si al defileului prin care trece un rau, este legenda pastorului – a baciul. Probabil motiv de inspiratie si cu arhaice radacini in balada Miorita, povestea ce urmeaza are conotatii stranii, care din pacate, sau din fericire, se leaga intr-un fel de fenomenele care au fost semnalate atat in padure cat si in jurul ei, cu misticele si ciudatele povestiri despre iele si sanziene, dar mai ales cu ceea ce s-a intamplat in 1953 si martor a fost , pe atunci junele, Alexandru Sift. [...]Vechimea aceste legende poate fi aproximata dupa varsta padurii la cateva secole, dar am cules mai multe variante si in mod surprinzator ele contin aceleasi elemente cheie si aceeasi incadrare in spatiu-timp. Prezenta acestor elemente sustin ipoteza ca, pe de o parte , ori elementele de natura mistica si supranaturala au contribuit la arondarea de calitati de acelasi gen zonei imediat invecinate, ori ca aceste elemente au supravietuit tocmai pentru a sublinia straneitatea manifestarilor care au loc aici – fenomene dovedite si sustinute stiintific. Legenda spune ca in aceste locuri, mai spre N padurii, isi avea stana un cioban. Localizarea nu poate fi facuta cu exactitate dar ceea ce este de remarcat e ca se spune ca era foarte aproape de ceea ce numim astazi Cheile Baciului. Intr-o noapte asa cum ii sta bine unei nopti de legenda adica cu luna plina si stranie, ciobanul, plecat pentru scurta vreme, se intoarce spre locul unde isi lasase oile in grija cainilor. Numai ca in locul cu pricina nu mai gaseste nici oi nici caini si nici stana, nici nimic, toate disparusera ca prin farmec ca inghitite de ceatza albicioasa care se abatuse mai devreme prin acele locuri. In zori ciobanul porneste in cautarea mioarelor, desi disparitia acareturilor il mira cel mai tare. Dupa o vreme de cautari, dar si momit de behaiturile stranii pe care le tot auzea in padure porneste in cautarea loilor printre copaci, si , tot mergand ajunge la un moment dat sa se intalneasca cu niste fiinte fantastice – spune legenda – jumatate oi jumatate femei care i-au furat mintile. Se pare ca dupa aceea, ramas la mila satenilor, in nebunia sa si-a mai cautat o vreme mioarele pana cand, sfarsit de puteri dar mai ales de vecinatatea acelor fiinte, a sfarsit pe undeva prin codrii. Prezenta sa a fost semnalata periodic, fiind unul din personajele care inca mai bantuie zona. In urma , pe langa o poveste pastorala trista cu legaturi in mistica traditionala, a ramas pana astazi numele Padurii Hoia-Baciu.


Text din carte aflata in curs de publicare, rog nu reproduceti et.c, et.c...

abyss

Am vrut sa spun ca pe cel in cauza nu l-a urmarit nimeni? Acolo unde se intalneste el cu zana? Nici macar sotia lui?

Xanadron

Citat din: abyss din  26 Ianuarie 2013, 23:27:36
Am vrut sa spun ca pe cel in cauza nu l-a urmarit nimeni? Acolo unde se intalneste el cu zana? Nici macar sotia lui?

Au probabil o casnicie moderna, "deschisa" cum e acum trendy cica. :-D
Si-n plus escapadele cu zanele am auzit de la batrini ca nu se pune decit daca e mai multe de 13. :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

terraflorin

CitatMult timp s-a pus întrebarea dacă zânele sunt reale. Spre deosebire de fantome cu care mulți oameni au avut experiențe personale, întâlnirile moderne cu zânele sunt aproape inexistente. S-ar părea că zânele există doar în folclor. Însă o nouă teorie credibilă afirmă că întâlnirile cu zâne sunt de fapt destul de comune, dar sunt înțelese şi explicate greșit. Conform acestei teorii, fenomenele OZN sunt de fapt fenomene cu zâne...

Mai multe aici: http://ro.ozn.wikia.com/wiki/Z%C3%A2n%C4%83#Z.C3.A2nele_.C3.AEn_ufologie

fiulploii

Citat din: alx din  15 Iulie 2011, 14:45:21
Deschid acest topic nou dintr-un motiv care vă va fi relevat ceva mai tarziu...deocamdata,pun cateva intrebari:
1 Ce sunt zânele?
2 De unde veneau ele?
3 Care este motivul pt. care se aflau aici si uneori comunicau cu oamenii?
Mai sunt si alte intrebari,dar deocamdata le las pentru mai tarziu...

1. O amăgire
2. Din însăși țesătura matricială a iluziei realității ca un fel de program de securitate si menținere a activității in parametri optimi
3. Răspunsul de la punctul 2.

Evident , părerea mea ..

alx

Citat din: fiulploii din  10 Februarie 2016, 13:13:36
1. O amăgire
2. Din însăși țesătura matricială a iluziei realității ca un fel de program de securitate si menținere a activității in parametri optimi
3. Răspunsul de la punctul 2.

Evident , părerea mea ..
1. O amagire cu care rumânu asta o facut un copil.
2. Din iluzia realitatii,unde i-a promis "faptasului" ca o sa-i arate si il va duce la o pestera plina cu aur,de unde isi va putea umple traistuta,si va trai fara griji.
3. Aici va trebui sa mai asteptati...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Rayden

nu cred ca e vorba de arme psihotronice..nu cred ca e vorba de implantari de iluzii ale unei fiinte cu astfel de capacitati..nu cred ca e imaginatia cuiva - in speta a celui care a trecut prin experienta asta.
e asa de greu sa admitem ca alaturi de noi mai exista si altceva?
altceva la ce, poate candva in trecut, aveam acces intr-un fel sau altul, exista o modalitate de comunicare sau poate mai multe..faptul ca nu le "vedem" nu inseamna ca nu exista si gata!
nu inseamna ca trebuie sa luam ca "vrajeli" sau "imaginatie bogata" povestile sau miturile despre astfel de "personaje mitologice"...sa nu uitam ca destule mituri s-au dovedit adevarate...si miturile sunt tot ce avem, sunt un punct de pornire, contin un sambure de adevar...sunt totusi ceva, spre deosebire de varianta in care nu am avea absolut nimic!

nu zic decat ce zic mereu..sa tinem o minte deschisa..zic si eu  8-)

Xanadron

#99
Iata un clip al unei investigatii aparent serioase a cunoscutului ufolog mexican Jaime Maussan, care - daca nu-i parte a vreunui hoax extrem de elaborat - ar putea demonstra ca zinele nu-s doar fiintze transdimensionale, energetice etc.:

"Real Fairy - X-rayed and Lab-tested!"
https://www.youtube.com/watch?v=3UD4ET6fuZw

Clar c-ar fi vorba doar de o anumita "rasa" de zine - pitice si mai ales zburatoare - dotate cu [endo]schelet umanoid dupa radiografiile efectuate, spre deosebire de colectia hoaxologica :lol: de papushele prezentata nu demult de @fiulploii.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

Citat din: alx din  10 Februarie 2016, 15:23:04
1. O amagire cu care rumânu asta o facut un copil.
2. Din iluzia realitatii,unde i-a promis "faptasului" ca o sa-i arate si il va duce la o pestera plina cu aur,de unde isi va putea umple traistuta,si va trai fara griji.
3. Aici va trebui sa mai asteptati...

Detalii despre copil si aspecte legate de el , se poate ? Sau e " tip-top Minitop sicrit" ?
Se știe ca copilul exista cu adevărat ?
   Așteptarea asta prelungita e ca in Bancul ăla cu loteria in care un bătrân câștiga potul cel mare si decide sa facă un pisoar in mijlocul orașului cu intrare gratuită iar reporterul il întreaba care e motivul hotărârii sale la care bătrânul ii raspunde ca toata viata a așteptat momentul câștigului iar la vârsta la care s-a întâmplat nu i-a mai ramas decât satisfacția ca oricine vrea sa se pi_e pe norocul lui care a venit prea târziu .

abyss

#101
Da... corect. Dar depinde , fiindcă în videoclipul prezentat de Xanadron, moșul ăla hoaxologic povestea ca zana a gasit-gasit-o unul care urina lângă şosea.... iar zâna a căzut lată  (probabil văzând ce nu a văzut parisul ei ...) si la scurt timp a murit.
   Deci .... prinzi zânele cu tunul Eiffel. Aviz amatorilor cu dotare.
  Cel puțin așa am retinut din videoclipul respectiv. Sau poate ca sunt prea amețit de painkiller-e.

maura

 Citind articolul recent aparut mi-am adus aminte ca a fost o postare aici pe forum despre aceleasi intamplari dar povestite de alti martori un pic diferit .Putem considera ca oamenii aceia nu au inventat .

"- Zvonul despre zânele trăitoare din satul Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud, m-a făcut să urc Valea Someşului, până în apropiere de Munţii Suhard, pentru a afla adevărul. Vi-l spun mai departe, aşa cum l-am aflat de la o bătrână în vârstă de 80 de ani -"

"...şi s-o gândit omu' meu cum să-şi grijească mai bine oile, că erau multe şi el din asta trăia. Nu erau pă vremea ceea doftori aşe mulţi şi pricepuţi, s-ajute mahrăle când să betegeau. Şi-ntr-o zi, când o mărs la pădure, o găsit un prunc de zână, lângă un pom. Era sălbatic, aşe, nu vorbea, era spăriat şi urât, plin de păr păstă tăt. Aşe o şi ştiut Florea-al meu că-i pruncu zânelor, că semăna cu oamenii, dar era altfel oa­recum... Şi l-o luat, şi l-o dus la stână cu el. O vrut să vadă ce s-alege, dacă vine zâna după el. Era ca un animal, plin de păr. Era în primăvară şi era frig şi l-o dus la căldură, în colibă. Şi-o venit iute zâna să să roage să i-l deie. Da Florea o prins-o şi-o legat-o şi o zâs că i-l dă, dacă-l învaţă leacuri pântru oi, pântru mahră, că zânele erau mai pricepute ca babele dof­to­roaie. L-o-nvăţat zâna, nu­mai să-i deie pruncu napoi. Şi el o tăt întrebat-o, şi i-o tăt spus, numa de sângerare la oi o uitat să-i spuie. După ce i-o dat pruncu, o dat să plece zâna cu el, cu tăt, să nu cumva să să răz­gân­dească omu meu şi să nu i-l mai deie"...
"Zâcea omu meu că nu vorbeau zânele-aiestea aşe, ca noi. Mai mult ţiuiau, cântau, aşe, ascuţât, de nu-nţă­lejeai tăt ce zâc. Şi numa băieţi furau din case şi numa după bărbaţi îmblau. Unde-i găseau, dacă îmblau sânguri, îi băgau după rădăcini, prin scorburi, de nu mai puteau ieşi. Da' ştiau oamenii să nu vor­bească cu ele, că dacă vorbeau, era bai mare! Le lăsau în pace, şi numa îşi făceau cruce cu limba în gură. De prins, nu puteau, doară numa de le lega cu cureaua de la pantalonii cu care-o fost mire, când s-o cununat. Cu aia le legau pe zâne."

http://www.formula-as.ro/2016/1229/acasa-1/zanele-de-pe-valea-somesului-21113
"Cine caută adevărul îşi asumă riscul de a-l găsi."

fiulploii

 :lol: :lol:  nebănuite sunt căile , așa-i?
      Merci colega @maura in numele tuturor curioșilor de pe forum - sper ca toata lumea e de acord .
   Așteptam cu interes ca revista formula As sa facă mai multă lumina si pe alte subiecte cum ar fi " motoare in noapte" si altele .  :wink:
    INTR-adevăr , avioane de hârtie aruncate pe aici cu parcimonie .
    Trăiască si înflorească nadele pt guvizi , cum zicea altcineva . Pacat ca nu e mai multă deschidere ....

alx

#104
Citat din: fiulploii din  11 Septembrie 2016, 15:01:43.
   Așteptam cu interes ca revista formula As sa facă mai multă lumina si pe alte subiecte cum ar fi " motoare in noapte" si altele .  ;)
    INTR-adevăr , avioane de hârtie aruncate pe aici cu parcimonie .
    Trăiască si înflorească nadele pt guvizi , cum zicea altcineva . Pacat ca nu e mai multă deschidere ....


@fiulploii
Uneori oamenii mai fac si greseli...asa am facut si eu. Impartasind cu tine informatii in privat,pentru ca am avut falsa impresie ca meriti sa stii mai mult si inaintea altora. Si ca intelegi de ce unele informatii nu pot si nu vor fi facute publice. Se pare ca m-am inselat. Dar asta e...
   Vad ca nu incetezi sa ma ataci,mai mult sau mai putin subtil...culmea e ca la unele subiecte deja s-a spus tot ce se putea spune,iar la altele s-a spus tot ce se putea spune...la momentul respectiv. In sfarsit...imi asum consecintele actiunilor mele.
Totusi,ma simt jignit de acuzatiile tale legate de faptul ca as fi...pescar. Nu am fost si nu voi fi niciodata asa ceva...nu-mi sta in fire. Mai mult,m-am chinuit sa protejez forumul asta de astfel de specimene,chiar daca aceasta lupta nu a fost vizibila tot timpul...dar sa stii si sa stiti ca a fost. Prin natura lui,acest forum reprezinta un loc...interesant. Pentru multi si pentru...multe...
   
Cam atat am avut de spus...off-topic.
On-topic,ma repet si spun: nu cred ca zanele sunt doar basme...ci sunt mai degraba interfete care permit minima comunicare intre pamanteni si...altcineva. Altcineva ramas/ramasi aici pe Terra de foarte multa vreme,din varii motive. Ciudata este aparitia acestor...aparitii in zone...aurifere,sau unde acest metal se gaseste sub forme...prelucrate. De asemenea,sunt interesante momentele din istorie cand se...observa o inmultire a aparitiilor...   Dar astea sunt doar povesti...nu-i asa?


LE.
revista AS...hm...n-as pune mare pret pe tot ce scriu sau au scris oamenii aia...dar cine sunt eu sa ma pronunt?
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."