Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Nu imi pot explica!!!!!!!!!!!!!

Creat de angellla29, 02 Iulie 2011, 13:22:40

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

SLEAH19

  Daca nu am calitatea sa fiu in subiect , macar sa am bun simt:

                     Cer scuze si tie si doamnelor si tuturor  pentru balastul din cotidian, agatat de acest subiect in mod inoportun .
                                                     Stima si respect !
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Tayka

#16
Problema cerşitului este dezastroasă pentru societate,pentru că ea apelează fără drept la cele mai înalte şi frumoase sentimente umane,când vezi un cerşetor te simţi lezat în demnitatea ta,vinovat parcă de necazul lui,şi convins că nu-i vei putea schimba soarta cu câţiva bănuţi,te întristezi pentru o clipă la gândul că trăieşti într-o aşa lume nedreaptă.Te mai înfurii şi la gândul că este exploatat de vreun monstru,că dacă-i dai ceva ajunge la acela, şi de aceia eu când trec pe lângă ei sânt complect răvăşit.Pentru ca un om să poată cerşii trebuie să renunţe la sentimentul ruşinii,la demnitate,la vise şi idealuri,la luptă.Eu cred că oamenii nevoiaşi ar trebuii ajutaţi din umbră fără să aştepţi mulţumiri,sau să crezi că vei fi răsplătit pentru gestul tău,căci acestea nu vor face decât să-ţi murdărească demnitatea,săţi şteargă din sclipirea fericirii tale.Dacă ai bani mulţi,încearcă să faci ca şi Sf.Nicolae,care arunca pungi cu bani pe geam oamenilor,fără ca aceştia să aibă posibilitatea cui să-i mulţumească..Iar dacă nu ai bani mulţi..adună-i,şi pe urmă aşa să procedezi,dacă vrei să vezi vreodată împărăţia cerurilor,dacă nu..atunci precis vei merge la.. :evil:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Cautatorul

#17
Citat din: angellla29 din  02 Iulie 2011, 13:22:40
"Prietena ta, cu toate ca e mai bogata ca tine mi-a daruit doar 50 bani...tu 2 lei...pentru acesti 2 lei ...te vei duce  "ACOLO" unde nici nu ai visat...Pe moment am ramas blocata si am intrebat-o mirata: Mamaie unde "AColo"...mata vorbesti in dodii??? La care ea mi-a zambit...si a "traversat" strada prin spatele unei masini negre oprite in coltul strazii...Ea a disparut in spatele masinii oprite....mai exact nu am mai vazut-o "trecand" din spatele acelei masini....mai exact a DISPARUT !!!!!
...
Nu imi explic....Poate dumneavoastra aveti vreo explicatie...

Probabil prietena ta era plina de aur (inele, lantisoare, bratari, etc) si asa si-a dat seama ca prietena ta era mai bogata. Si pana la urma prietena ta e mai avuta decat tine? Sau era doar mai bine imbracata... in acel moment..

A disparut in spatele masinii neagre? Pai in masina neagra era cel care le ia banii obtinuti din cersit.  Sper ca stie toata lumea ca cei care cersesc nu sunt de capul lor, ca si locurile de cersit sunt impartite. Nu poti sa cersesti asa de capul tau pe unde vrei tu.

Sau poate ca baba era cersetoare de aia cu BMW si cu vila. S-a urcat in masina neagra a ei, care probabil avea si geamuri fumurii. Am vazut cazuri la TV de cersetori care castiga chiar si mii de euro pe luna.


Iar expresia "te vei duce acolo unde n-ai visat" e inselatoare. Crezi ca s-a referit la Rai? Eu de exemplu m-am imaginat atat in Rai cat si in Iad. Poate ca te vei duce intr-un loc unde nu credeai ca vei merge si atat. Cum si eu m-am trezit pe niste coclauri in orasul meu unde nu fusesem niciodata si locurile respective erau in localitatea mea. Pot spune ca m-am dus acolo unde n-am visat?

Totusi, parintele Arsenie Papacioc spunea: Nu trebuie sa lasi mana intinsa. Nici cand ti se cere nici cand ti se da.   

arckadii

As vrea sa spun si eu 2-3 vorbe pe subiectul acesta.
In primul rand cred ca este foarte important sa intelegem ce reprezinta de fapt ajutorul pe care il oferim. Mi se pare inutil sa stam sa judecam cui dam ajutorul respectiv atata timp cat ne este cerut. Daca scopul final este sa fim milostivi, nu punem inainte ideea conform careia persoana care ne solicita ajutorul nu ar avea nevoie de ajutor, ci la fel ca in cazul prezumtiei de nevinovatiei ar trebui sa tratam persoana in cauza cu omenie. Este adevarat, printre cei cu adevarat nevoiasi sunt si oameni care fac asta ca hobby, ori obligati de fel de fel de interlopi insa hai sa ne imaginam urmatorul scenariu: Mergi pe strada, asa cum esti imbracat acum, cu telefon mobil la tine, poate si cu cheile de la masina in mana si la un moment dat cazi si te lovesti ramanand inconstient pentru cateva ore. Cand te ridici nu este nimeni langa tine, nu-ti mai aduci aminte nimic si incepi sa mergi fara tinta. Pana sa-ti dai seama ca ai mers haotic, esti in piata romana pe care nu o mai recunosti inconjurat de oameni. Nu iti poti folosi telefonul mobil pentru ca nu mai ai credit, cheile de la masina nu-ti sunt de folos pentru ca nu realizezi ca ai masina si oricum nu ai unde sa te duci. Singurul lucru pe care ti-l amintesti este ca daca iei metroul trebuie sa cobori la statia Nicolae Grigorescu sa zicem. Problema este ca nu ai nici un ban la tine pentru ca portofelul ti l-ai uitat in masina cand ai coborat si oricum, acum nu mai stii ca l-ai avut vreodata. In cazul asta, ajungi sa rogi oamenii pe strada sa iti dea 2 lei pentru o cartela de metrou. Ei vin si iti spun: "Nu iti este rusine? Ai telefon mobil, chei de la masina, ca se vede, esti bine imbracat, chiar mai bine decat mine si imi ceri MIE bani?". Asta cum este? Incerc sa demonstrez prin mica "pilda" ca desi uneori judecam aspru anumite situatii, nu intotdeauna avem dreptate. Mai mult, este posibil sa fim chiar la polul opus cu supozitiile.

In ceea ce priveste oamenii misteriosi, am patit si eu cateva lucruri pe care am incercat sa mi le explic insa depinde si in acest moment de valoarea pe care le-o atribui eu in final pentru ca nu am reusit sa ajung la un raspuns 100% valabil.
Parerea mea este ca deseori avem anumite persoane "trimise" la momentul potrivit care sa faca sau sa spuna lucrul potrivit. Daca pentru cei din jur, neimplicati evenimentul poate parea banal si chiar si pentru persoana "misterioasa", pentru tine lucrul ala are o semnificatie aparte. Nu stiu motivul si nu sunt sigur ca lucrul asta nu este rodul imaginatiei noastre sau nevoia in anumite momente de "semne divine" insa cert este ca sub o forma sau alta se intampla.
Poate ca mai important ar fi sa intelegem de ce se intampla mai mult decat daca se intampla.

Numai bine,
Ark

jean

  Stimati colegi, nu cred ca angellla29 a vrut sa scoata in evidenta daca ar fi bine sau nu sa dam bani celor care cersesc. Sau ca ar fi bine sa facem ca ea. Cred ca v-ati indeprtat de fondul problemei. Sa ne gandim ce nu-si poate explica angellla29. Faptul ca trebuie sa dam bani cersetorilor? Sau disparitia subita a batranei si mesajul transmis.
Eu cred ca asta nu poate ea sa-si explice, pentru asta cred ca a facut postarea de mai sus. In acest context cred ca ar fi fost mult mai important daca cereati mai multe detalii despre modul cum a disparut batrana?
Cat de inalta era masina neagra? Probabil o dubita pentru ca altfel avea vizibilitate. Cat de departe era angellla29 de masina neagra? Daca in momentul disparitiei privea in acea directie? Sau a constat ulterior disparitia.
Din pacate chiar daca va raspunde la aceste intrebari, tot nu cred ca este cieva pe aici sa vina cu un raspuns adevarat, poate numai cu presupuneri.
O zi buna va doresc.

Adevarul este dincolo de noi

angellla29

#20
Citat din: jean din  03 Iulie 2011, 17:45:48
  Stimati colegi, nu cred ca angellla29 a vrut sa scoata in evidenta daca ar fi bine sau nu sa dam bani celor care cersesc. Sau ca ar fi bine sa facem ca ea. Cred ca v-ati indeprtat de fondul problemei. Sa ne gandim ce nu-si poate explica angellla29. Faptul ca trebuie sa dam bani cersetorilor? Sau disparitia subita a batranei si mesajul transmis.
Eu cred ca asta nu poate ea sa-si explice, pentru asta cred ca a facut postarea de mai sus. In acest context cred ca ar fi fost mult mai important daca cereati mai multe detalii despre modul cum a disparut batrana?
Cat de inalta era masina neagra? Probabil o dubita pentru ca altfel avea vizibilitate. Cat de departe era angellla29 de masina neagra? Daca in momentul disparitiei privea in acea directie? Sau a constat ulterior disparitia.
Din pacate chiar daca va raspunde la aceste intrebari, tot nu cred ca este cieva pe aici sa vina cu un raspuns adevarat, poate numai cu presupuneri.
O zi buna va doresc.


Permiteti-mi domnilor sa va dau mai multe amanunte....Acea masina neagra era un autoturism marca "Audi" iar inaltimea cred ca 1,50m cu aproximatie... Am ramas cu privirea dupa dansa urmarind-o mai mult din reflex sa zicem sau de teama sa nu o calce  alte masini...Distanta dintre mine si batrana aprox 1m sa zicem.. am tot ramas cu privirea pret de 1 -2 mins asteptand sa o vad din nou...M-am gandit probabil mergand in baston ii ia mai mult timp depasind acea masina...Apoi privirea mi s -a "mutat "pe sosea dar nimic...Am fugit in spatele masinii....nimic...am alergat pe trotuarul celalalt....nimic....oamenii pe care i-am intrebat de pe ambele trotuare ...nimic....nu au vazut nimic!!!!! Ce nu imi explic este UNDE A DISPARUT?????



Domnilor Sleah si Biss nu trebuie sa va cereti scuze pentru opiniile dumneavoastra...eu va multumesc din suflet tuturor ca ati acordat atentie mesajului meu...

angellla29

Scuzati ca intervin din nou....In masina nu era nimeni...eu eram langa masina vedeam daca intra in ea....

jean

#22
Citat din: angellla29 din  03 Iulie 2011, 18:03:42
Acea masina neagra era un autoturism marca "Audi" iar inaltimea cred ca 1,50m cu aproximatie... Am ramas cu privirea dupa dansa urmarind-o mai mult din reflex sa zicem sau de teama sa nu o calce  alte masini...Distanta dintre mine si batrana aprox 1m sa zicem.. am tot ramas cu privirea pret de 1 -2 mins asteptand sa o vad din nou...M-am gandit probabil mergand in baston ii ia mai mult timp depasind acea masina...Apoi privirea mi s -a "mutat "pe sosea dar nimic...Am fugit in spatele masinii....nimic...am alergat pe trotuarul celalalt....nimic....oamenii pe care i-am intrebat de pe ambele trotuare ...nimic....nu au vazut nimic!!!!! Ce nu imi explic este UNDE A DISPARUT?????
Ceva nu inteleg, ai vazut batrna ajungand in spatele masini de la aproximativ 1m si a disparut asa, pur si simplu? Nu puteai sa vezi macar partea superioara a corpului, capul, peste masina? Ce s-a intamplat in timpul disparitiei? S-a vazut cum se dematerializeaza sau a fost un ,,poc'' si gata? Doar te uitai la ea de 1-2 min. cum spui mai sus. Si cum sa o calce masinile daca ea era inca pe trotuar si a luat-o prin spatele masini pt. a traversa strada? Abia acum putea fi calcata de masini.
Cred ca o mica schema ar fi indicata, pentu intelegerea corecta a situatiei
Adevarul este dincolo de noi

angellla29

#23
Nu am mai vzut nimic din momentul in care a trecut in spatele acelei masini...Am urmarit-o cu privirea de cand a avut intentia sa traverseze strada ...exact cum ati proceda si dumneavoastra avand  grija ca de  un copil sau un batran  ca poate fi accidentat...Eh....din momentul cand a "trecut" in spatele masinii nu s-a mai vazut...Nimic....Ca si cum nu ar fi existat!!

jean

Dupa cum ai spus, masina probabil avea 1.5m inaltime, probabil batrana era un pic mai inalta doar nu avea 1.20 ca ET,  :-(  ar fi trebuit sa-i vezi cel putin capul nu? Daca totusi a disparut cum spui, poti sa-ti amintesti daca se vedeau alte masini parcate in spatele celei care a disparut batrana sau elemente din peisaj? Se vedea ceva?
Adevarul este dincolo de noi

angellla29

#25
Eu am 1,55 iar ea era mai scunda ca mine...imi ajungea cam la umeri...1,40 cred ...fragila, slaba.....cum sunt marea majoritate a batranilor...un pic cocosata...Nu mai era nici o masina acolo...Nu i-am mai vazut nici o parte a corpului...pe moment am gandit ca era mai scunda decat masina si....asteptand am intrat in panica totusi 1 minut sa astepti cand trebuia maxim 10 sec sa treaca de acea masina....

Tayka

#26
Citat din: jean din  03 Iulie 2011, 18:59:09
Dupa cum ai spus, masina probabil avea 1.5m inaltime, probabil batrana era un pic mai inalta doar nu avea 1.20 ca ET,  :-(  ar fi trebuit sa-i vezi cel putin capul nu? Daca totusi a disparut cum spui, poti sa-ti amintesti daca se vedeau alte masini parcate in spatele celei care a disparut batrana sau elemente din peisaj? Se vedea ceva?
Nu fi chiar aşa suspicios cum că nu se poate,că dacă-ţi povestesc şi eu una tot aşa  cu dispariţie totală,te apuci iarăşi de ..filaj şi investigaţii  :-D
Eu mergeam într-o dimineaţă la pescuit într-un loc foarte sălbatic,departe de şosea,pe un drum de ţară,şi văd de la distanţă,din maşină, la o încrucişare de drumuri,un om foarte solid,îmbrăcat în negru,cu pălărie cu borul mare,tipul aducând exact la înfăţişare cu un ţigan gabor,parcă şi hainele erau la fel.Cred că aştepta pe cineva,deşii nu prea era un loc de întâlnire,când m-am apropiat însă am păţit la fel ca şi Angella,tipul sa dat după un boschet care era chiar unde se despărţeau drumurile, şi a dispărut,iar eu trebuia să o iau pe drumul din stânga dar am luato pe cel din dreapta ocolind apoi boschetul am trecut pe cel din stânga peste câmp,şi practic astfel l- aş fi putut vedea fără probleme din ori ce unghi,boschetul nu era mai înalt de 1m.era rar şi se vedea prin el.M-AM CONVINS CĂ A DISPĂRUT PUR ŞI SIMPLU.Am vrut să opresc însă ceva îmi spunea că nu e bine şi am plecat mai departe.Ulterior am povestit unui prieten scena şi am revenit să ,,investigăm''la faţa locului,crezând că poate o fii vreo groapă în tufiş şi o fi căzut omu în ea,dar nici urmă de nimic.Sa evaporat pur şi simplu.Ei de asta ce mai zici.Şi crede-mă că nu e deloc poveste pescărească,Am mai avut vreo două întâmplări ciudate în viaţă,dar pe acelea le-am mai dezbătut aici pe forum de câţiva ani şi nu le mai găsesc,poate le-oi povestii,altădată,e recomandat însă a se citii ziua căci seara după culcare se poate visa urât,şi dacă stai la bloc chiar poate devenii periculos. :roll: :evil: :fullmoon: :martiansad: :-o
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

jean

Bun si daca este adevarat ce spui, tu ce explicatie ai legat de aceasta intamplare?
Adevarul este dincolo de noi

Xanadron

#28
Detaliile intimplarii in sine par sa incline inspre o aparitie tip "avatar de testare". 8-)
Din ce anume univers paralel distopic sa fi aparut baboiul cu matura nu sub ea, ci pe umar, n-avem de unde sti (apropo, angellla29, macar virful maturilor se mai vedea de dupa Audi-ul negru? :roll:).
Imi amintesc ca si Agent Mulder din X-Files se intreba intr-un episod - tot fara sa poata raspunde - daca un tip ce ajuta batrinii bolnavi cu eutanasieri "umane" venise din Rai sau din Iad... :evil:

In rest, mi se par totusi utile (ca exercitiu de autoclarificare macar) si "deraierile" de la tema propriu-zisa pe tema cersetoriei.
N-are rost sa mai repet si eu analizele critice ale cersetoriei "regizate" si devenite o adevarata industrie, aici sau aiurea (in Germania anilor '90, vedeam zilnic dubele "jupinilor" :x facind seara acelasi traseu de "colectare" a cersetorilor plasati in puncte strategice - fiecare le aducea 2-3000 de marci zilnic - bani pentru care eu ma speteam o luna intreaga).

Sintem oricum incorigibili cumva - si eu am dat mici averi cersetorilor, pe vremea cind eram nerusinat de bogat :-D si mai dau cind si cind si-acum - "selectiv" zic eu, dar cine poate avea pretentia decriptarii adevarului fiecarei povesti de viatza esuata, doar dupa o privire superficiala?
Inca n-am ajuns oricum la o concluzie clara - a fost de bine sau de rau adica?

Am facut-o deci dintr-o condamnabila trufie, sau au fost macar partial momente de daruire neconditionata?
Habar n-am - Tayka a definit insa f. bine sentimentul... amestecat si amar resimtit uneori post-vindere/cumparare de... "indulgentze" cumva. ;)
Si eu inclin sa cred ca societatile... teoretic aproape ideale (cum sint cele din tarile scandinave) ar putea elimina cersetoria, si nu neaparat prin legi represive. Libertatea de miscare/migrare face insa imposibila chestia asta. Fiindca tziganii, de pilda, au fost evacuati (se zice) din Shamballa, dar din UE nu prea cred sa mai poata fi... :lol:

Nae Caranfil cu-al lui film "Filantropica" avea si n-avea dreptate: povestea conteaza ca decor, dar nu "povestea se vinde", ea e doar ambalajul marfii vindute de cersetor. Fiindca "marfa" vinduta de ei pare sa fie un anume sentiment de superioritate morala efemer traita de noi, un gen de indulgentza auto-justificata intr-o mie de forme care, ca orice forme de amorul formei, nu prea mai conteaza-n definitiv.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

tractorbeam

Parerea mea este urmatoarea:
-  daca si numai daca ceea ce sustine angella este relatarea observatiei si numai atat, este posibil sa avem de-a face cu o entitate energetica. In ce scop inter-relationeaza cu noi e greu de spus, are milostenia rol de test fara urmari ulterioare?
Are milostenia vreo consecinta, chiar daca nu imediata, sesizabila intr-un orizont de timp?
Am auzit o relatare directa despre o asemenea entitate - totusi aparitia nu era localizata in oras ci intr-o zona greu accesibila. Entitatea se pare ca e destul de adaptabila si a inteles ca luarea unei forme tip (calugar sau batran , batrana care cerseste) nu este de natura se trezeasca teama subiectului uman si poate relationa fara sa existe fenomene de respingere generate de panica, la urma urmei ne este frica de ceea ce nu intelegem sau nu am fost conditionati sa recunoastem sau sa categorisim.