Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Modalitati facile de culegere a datelor biometrice

Creat de Xanadron, 23 Iunie 2011, 16:41:45

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Xanadron

Poate-oi fi eu un pic paranoic, dar cred ca inmultirea ca ciupercile dupa ploaie a diverselor websituri care iti propun "nevinovate jocuri" :-P in conexiune cu o fotografie reala de-a ta ma pune serios pe ginduri... :roll:

Am simtit impulsul deschiderii topicului asta dupa ce-am dat, intimplator, de un nou site de genul alora cu "catoonify yourself" (sanchi :lol:):

http://www.go4it.ro/internet/te-crezi-frumos-afla-ce-nota-merita-figura-ta-pe-internet-8377878/

Dupa mine e vorba si-n cazul asta doar de o noua modalitate de culegere a datelor biometrice - pe care destui fraieri le vor da agentiilor cu nume din 3 litere 8-) de bunavoie si nesiliti de nimeni...  :|


Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Arhanghelul

#1
Ai intuit foarte corect ... nu zic mai multe ca este deja de necomentat acest subiect ...
Asa sunt si site-urile de socializare ... cum sa iti pui pozele personale cu familia ,prieteni,colegi ... ce facea inainte SECU' o face ...userul bebevol ... iertati-ma cei care imi veti spune ca asa tineti legatura cu prieteni si familia din strainatate si diaspora ...dar si acest fapt este folosit cu cinism de cei de la secu' ...

Poate n-ati auzit ...
http://www.stiriazi.ro/ziare/articol/articol/ziaristi-online-toate-datele-personale-ale-europenilor-au-fost-inmanate-statului-israel-romania-trebuie-sa-se-conformeze-pana-in-luna-aprilie-decizia-comisiei-europene/sumar-articol/9669988/
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Ganditorul

Sa vedeti ce balamuc o sa fie cand majoritatea userilor vor da poza vecinului in loc de fotografia proprie ...

Cautatorul

Mai era un site la care ii trimiteai fotografia si-ti facea o figura asemenea vietatilor din filmul Avatar...

Xanadron

Citat din: Ganditorul din  23 Iunie 2011, 18:30:40
Sa vedeti ce balamuc o sa fie cand majoritatea userilor vor da poza vecinului in loc de fotografia proprie ...

Inclin sa cred ca "baietii" care speculeaza nu doar curiozitatea, ci si cumva ego-ul internautilor au prevazut un procent mic de glumeti...mai manipulativi decit ei. :evil:

In orice caz, tsunami-ul websiturilor de genul astora (care-ti arata si cum vei arata la batrinetze de pilda, mascind aceeasi apetentza pentru datele noastre biometrice 8-)) e in crestere continua:

http://mywebface.mywebsearch.com/download/index.jhtml?theme=opt6&partner=GRxdm035&sub_id=1966195
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

liviu86

Nu cred in asa ceva. Majoritatea datelor culese asa ar fi inezacte, nu fiecare isi pune poza lui sau numele real.
Dar ca sa fim mai siguri, avem exemplul de la politie. Acolo au tot ce au nevoie, poza,cnp,date personale...
Chiar si la nr de tel au facut smecheria cu "cartelutele gratis" si multi au pus botu', sau chestia cu cnp-ul (orange young).
Pace!

dab270277

"The history of our race, and each individual`s experience, are sown thick with evidence that a truth is not hard to kill and that a lie told is immortal." Mark Twain

Aliosa

Am si eu o intrebare pe subiectul asta, de ce au nevoie de date biometrice cand deja exista intr-o baza de date ???
Din cate stiu la mai toate legitimatiile, mai ales buletin, itzi tre' o poza. Serviciile "Secrete" nu au acces la baza de date a lu' police :D ???



Siberia

#8
Daca e sa ma gandesc la un site care foloseste cu succes softuri de recunoastere faciala, primul care-mi  vine in minte este mult indragitul site de socializare online - Facebook.
- Site la care apeleaza angajatorii, bancile si cine stie cati altii, pentru a avea acces la informatii din zona privata a userilor.

Facebook now knows what you look like as it rolls out face recognition by stealth
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2000744/Facebook-face-recognition-technology-Now-knows-look-like.html
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Xanadron

Citat din: liviu86 din  12 Decembrie 2011, 14:25:57
Nu cred in asa ceva. Majoritatea datelor culese asa ar fi inezacte, nu fiecare isi pune poza lui sau numele real.
Dar ca sa fim mai siguri, avem exemplul de la politie. Acolo au tot ce au nevoie, poza,cnp,date personale...
Chiar si la nr de tel au facut smecheria cu "cartelutele gratis" si multi au pus botu', sau chestia cu cnp-ul (orange young).
Pace!
Credeam ca-i subinteles faptul ca astea pot fi solutii complementare de informare pt. cine trebuie... sau nu prea  :-D (adica din afara tarii de origine a... oricui).
Oricum, nici n-am zis ceva despre vreo acuratetze 100% a informatiilor.
Citat din: Aliosa din  12 Decembrie 2011, 15:45:30
Am si eu o intrebare pe subiectul asta, de ce au nevoie de date biometrice cand deja exista intr-o baza de date ???
Din cate stiu la mai toate legitimatiile, mai ales buletin, itzi tre' o poza. Serviciile "Secrete" nu au acces la baza de date a lu' police :D ???
Mda, ele iegzista de pilda in baza de date din toate tarile UE, pastrata intr-adevar in... Israel. :-o 8-) :lol:
Asa ca Mossadu' are acces clar la ele, dar poate ca nu si altii "din trei litere"...;)
Citat din: dab270277 din  12 Decembrie 2011, 15:14:33
Evil its just a point if view ;)
Preventing Evil :evil: intrusions is another point. 8-)

Concluzie: dormiti linistiti oricum, "cineva" va vegheaza garantat.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

liviu86

CitatConcluzie: dormiti linistiti oricum, "cineva" va vegheaza garantat.

Asta este 100% clar. Traiem intr-un fel de "big brother" cu senzatie de pauza publicitara.  :lol:

tractorbeam

Am fost acum cativa ani cateva zile in Dubai, asa pentru relaxare. Mergeam deja a 2-a oara si spre surpriza mea am obseravt ca dubaiotzii au introdus scanarea retinei impreuna cu scanarea pasaportului deci te inregistreaza inclusiv asa. Asta ca sa evite ca setul de amprente sa fie falsificat pe pasaport. Ideea e ca daca faceai ceva penal pe acolo si te expulzau sa nu te mai poti intoarce nici cu pasaport fals, probabil se fereau de racketzii/mafia ruseasca care controleaza zona "de placeri" in emirat, ma rog o anumita zona ca cealalta e in ograda americana sau probabil le era de "turisti israelieni" care ii agata pe militantii HAMAS. 

angellla29

Un mic subiect care are cat de cat legatura cu problema dezbatuta aici:

WIKILEAKS publică broşurile si CLIPURILE VIDEO care arată cum STATUL îţi SPARGE EMAIL-ul sau CONTROLEAZĂ calculatorul şi telefonul

"Interceptarea în masă a populaţiei nu este doar o realitate, este o nouă industrie secretă care se extinde în 25 de ţări", îşi începea grupul WikiLeaks, pe 1 decembrie, noua serie de dezvăluiri grupate sub numele de Spy Files (Dosarele de spionaj). 160 de firme din întreaga lume vând, absolut legal şi în văzul tuturor, instrumente sofisticate, cursuri de pregătire, viruşi şi programe informatice pentru spionaj. Clienţii lor sunt guvernele şi serviciile secrete din întreaga lume, iar ţintele sunt de cele mai multe ori civile.

Informaţiile prezentate de WikiLeaks întăresc zicala că cea mai bună ascunzătoare este sub ochii tuturor. Cea mai mare parte a acestor produse se găsesc pe internet, iar broşurile, documentele sau clipurile video de prezentare a produselor pentru spionaj sunt prezentate la conferinţe şi târguri tematice din toată lumea.Produsele acestor firme permit monitorizarea internetului, ascultarea telefoanelor, infectarea computerelor cu viruşi de tip troian, analiza şi identificarea vocii, monitorizarea sms-urilor sau urmărirea prin GPS.

"Această industrie este, practic, nelegiferată. Agenţiile secrete, forţele militare şi de poliţie sunt capabile să intercepteze în linişte, în secret şi la nivel de masă convorbiri telefonice şi să preia controlul asupra computerelor, fără ajutorul şi nici cunoştiinţa furnizorilor de telecomunicaţii", scriu cei de la WikiLeaks.

Nu doar guvernele occidentale sunt clienţii acestor producători, iar WikiLeaks nu este prima organizaţie care dezvăluie acest lucru. Recent, produsele de spionaj ale mai multor firme americane au fost găsite în clădiri guvernamentale din Siria sau din Birmania, conform Bloomberg.

Manualul spionului: soluţii pentru spart mailul sau infectat calculatorul

Compania britanică Gamma Group, cu sediul în Andover, oferă o paletă largă de produse de spionaj, supraveghere şi monitorizare IT. Cea mai complexă gamă de produse este grupată sub numele FinFisher, o suită de programe care permit invadarea ţintei pe calea IT.

Este remarcabil faptul că, în ciuda metodelor folosite pentru invadarea intimităţii ţintelor, demne de orice hacker respectabil, multe dintre personajele principale care apar în filmuleţele de prezentare a produselor poartă un tricou inscripţionat cu "Poliţia".

...................................

http://www.gandul.info/international/wikileaks-publica-brosurile-si-clipurile-video-care-arata-cum-statul-iti-sparge-email-ul-sau-controleaza-calculatorul-si-telefonul-9050455


Acum stau si ma intreb: Oare pentru ce atata nebunie??? Chiar nu mai putem avea si noi...un mic loc...doar al nostru?! Cu excepta celor 2m de la cimitir?! :wink:
Si ce atat interes din partea lor sa afle niste discutii ale unor oameni....care poate au micile lor secrete...planurile lor de viata...care nu au dea face cu serviciile secrete...Bine, recunosc, sunt si alte categorii de oameni....nu prea "trecuti pe la biserica"....dar sa ne spioneze astia....pana si adresele de e-mail....sau sa ne foloseasca datele personale....pentru cine stie ce planuri dubioase...mi se pare foarte.....dezgustator.
Israelul ar trebui sa "stea in banca sa"....ca de aia are atatia dusmani....Si sa fim acum sinceri...nimeni nu prea se omoara de dragul lor....

liviu86

CitatCu excepta celor 2m de la cimitir?!

Eee! Nici acolo nu ai cum sa fi linistit de "popa". Plateste-ti locul, da-i mita sa iti cante...
Nu scapi fara sa fi spionat, nici daca te-ai retrage in munte.

arckadii

Buna seara,

Poate ca ma repet insa haideti sa privim problema din urmatoarea perspectiva:

Mergem pe strada. O plimbare banala cu cainele sa zicem. Trebuie sa traversam doua intersectii ca sa ajungem in parc. Pe drum suntem in "raza de actiune" a: telefonului mobil (conectat sau nu la internet insa in orice caz, conectat la retea. Cu ajutorul stalpilor de telefonie mobila se poate realiza o triangulatie excelenta. Cine are un smartphone cu GPS are cu siguranta si functia de supliment pentru GPS, folosirea antenelor GSM. Microfonul poate fi ascultat, camera poate fi accesata remote.), in intersectie exista camere de luat vederi, la fel si in parc. Pe langa noi trec zeci de oameni cu camere de luat vederi sau aparate foto care ne pot surprinde, exista mai nou masini gen Google-car care pozeaza tot ce misca, avem la noi cipuri RFID in prostie (la cartela de la interfon, cardul RATB, cipuri in carduri bancare, etc).
Astea fiind doar o parte dintre lucrurile care ar putea sa ne "dezbrace".
Avand in vedere toate aceste lucruri plus cele pe care nu le stiu eu, chiar are sens sa ne stresam asa de mult?

Ok, poate ca cineva ne urmareste, insa chiar asa sa fie, faptul ca aceste lucruri sunt dezbatute sau nu, conteaza? De ce nu dam importanta atator alti factori si dam importanta programelor de pe internet in care ne punem pozele?:)

Pana la urma, aceste programe sunt accesate benevol si numai utilizatorul este cel care alege sau nu sa le foloseasca. Cati dintre voi au cont pe Facebook pe care au si poze personale? Cati dintre voi au avut cel putin o data poza la avatar la Messenger sau profil pe Hi5:)
Sincer...hai sa incercam sa ne linistim. Poate ca cineva ne supravegheaza...so what?:)

O seara frumoasa,

Ark