Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Analiza simbolisticii NWO a unor picturi murale

Creat de Xanadron, 21 Iunie 2011, 15:29:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Grifon

Da, maestre @Xanadron, benoclându-mă si eu mai bine (mărind proporțiile), am remarcat că "gâlma" lui Rivera e o conductă îndoită, cu racord la mama Gaia si la mașinărie. Asta cred că e sigur, deci - bravo !
Cealaltă, poate fi o turbină...de nu i-ar lipsi rotorul. Dar, cu avioanele în fundal - se poate.

Cât despre prezența lui Trotzky / Bronstein (si a lui Marx) explicația e mai simplă. Rockefeller nu i-ar fi acceptat nici pe ăstia, dar varianta ce o disecăm e a doua (din Mexic), unde Rivera a pus, de-a naibii, tot ce-a poftit mușchiul său...marxist.

Grifon

Lăsându-l deocamdată pe Rivera (și fiindcă am vorbit pe subiecte paralele de Dali sau despre multi-dimensionalitate), ce părere aveți de această lucrare (atașament) ?
Se numește "În căutarea celei de-a patra dimensiuni", și e realizată în 1979 (remarcându-se recurența tezelor extra-D în concepțiile lui Dali).
Nu e ocultă în sensul conspiratologic, e ocultă în sens inițiatic.
Se încumetă cineva la o analiză - chiar și fragmentară / fragmentată ?

abyss

Desi nu am o reproducere bună,  acolo jos pare a fi Cristosul impreuna cu cineva, intr un soi de bulă, arătând spre pentagrama emergenta de pe acel perete litic.
  Ce legătură ar putea avea pentagrama cu intrarea în peștera 3D si iesirea aparent 2D si evident cu Iisus Cristos?

uforever

#198
Cum ce legatura are? Pentagrama, cele cinci elemente(apa, foc...etc.). Cand parasesti taramul/dimensiunea din aceasta lume, cele 5 elemente dispar, totul este transformat intr-o energie inalta, nu poti transcende apartinand inca celor 5 elemente. Transformarea se face asimilandu-te naturii universului(la un nivel superior). Energia ia forma fiecarei particule, deci nu mai faci parte din cadrul celor cinci elemente. Legatura cu Iisus? Pai nu spunea Iisus ca regatul lui nu e din lumea aceasta? probabil se intrupase aici, din propia dimensiune unitara, propiul paradis. Din pacate nu prea disting nimic in poza, pacat ca n-avem una mai buna, poate fi o viziune crestina.
Acum vad un steag alb-negru, dualitatea, lupta intre bine si rau. Albul te duce cu gandul la dha(virtute), negrul la karma, enegia neagra ce inconjoara corpul uman.

fiulploii

#199
Este o aluzie la diverse metode sau căi de a căpăta sau accede la universul 4D , in reprezentare 3D  :-D
  Am avea deci Alchimistul la lucru pt realizarea acestui scop si gandind poate , la diverse combinari intre figuri geometrice poliedrale recte hipercub, mitul pesterii lui Platon, tehnici religioase,  proiecții ( chiar si astrale :))) precum si teoria relativitatii a lui Einstein.
   Se zice ca Dali a fost un admirator al lui Einstein.

Trebuie reținut ca unii pictori foloseau tablourile exact cum folosim noi forumul: pictând raspunsul lor la subiectul respectiv. Si in cazul de față zice-se că ar fi o completare la
"The school of Athens" de Raphael .

   Alchimistul , a nu se uita , este omul de stiinta ce nu are vreo reținere in a diseca tehnici sau elemente religioase pt a le folosi principiul in cautarea pietrei filosofale: transmutarea alchimistului insuşi.

PS. @uforever, te legi de pentagrama care e primul strat dar ce zici de cele 10 lumini ale pentagramei , aprinse intr-o parte si stinse in cealalta.  :lol:  Crezi ca e bine sa judecam figurile separat? E ca si cum dintr-o propozitie bagi in seama doar cateva cuvinte ce s-ar potrivi cu ideea ta, a mea, sau a altuia.
   Vreau sa zic ca nu putem judeca separat fiecare simbol, mai ales cele cu semnificatii diferite in diverse credinte.


Energia neagra ce inconjoara corpul uman ??? Da-mi voie sa fiu sceptic in privinta eficienței acestei metode de vizualizare. Nu esti cumva pe partea intunecata , necesara de altfel la "rotirea" lumii?  Intuneric si lumina sunt doar notiuni necesare orientarii umane, ele  nu exprima realitatea si deci nu trebuie luate prea in serios.
   Parerea mea...

uforever

A fost un raspuns de moment si oricum nu pot decat specula ce-i in imagine. Cat despre cele 10 lumini, cred ca-i vorba de Lumea celor 10 directii, adica cosmosul. Cand o persoana alege calea cultivarii, se spune ca zguduie "Lumea celor 10 directii". Cat despre alb-negru si partea inunecata,  de la un anumit nivel, in anumite practici,  asa pot fi vazute aceste forme de energie. Era interesant totusi sa fi avut o imagine de-o calitatea mai buna.  Sincer nu cred ca stau bine cu "benoaclele", dar uite ca voi observati niste lucruri, asa ca am sa comentez si eu ce va sare in ochi.

fiulploii

#201
In continuarea ideii cu mesajele pictate incluzand Cautarea celei de-a patra ..forțe  :wink:

Avem : Leda Atomica , Corpus Hypercubicus si The Great Masturbator.

PS. Cum bine zicea @prodcomb, rusii au chestii interesante . Uite si o imagine mai clara a dimensiunii 4. In atasament.

Dali se pare ca a utilizat on picturile sale si tehnica imaginii ascunse.

PS. In acea sfera trans-lucida nu este Christ ci un atenian.  :-D

Grifon

Toate interpretările date sunt bune.
Depinde însă fundamental de înțelegerea a ce înseamnă 4D.
Inversuri...întrepătrunderi...umbre...
simultaneitate.
Pictura trebuie "ruptă" in anumite corespondențe logice ptr. a fi înțeleasă (logica de contrarii...coincidentia oppositorum, precum am mai zis.
Voi reveni cu "partajările" ce le intuiesc. Până atunci, vă ofer un decupaj mai clar (fragment)

Grifon

Ce cred eu :
1) Dl.@fiulploii are dreptate amintind "mitul peșterii". Exact asta e - clar desenat. Cu mențiunea că peștera e, simultan, interioară și exterioară (specific 4D, de unde se poate vedea concomitent inside-out).
2) Are dreptate si că omul cu togă din " bulă" e Aristotel. Doar că, evident, merge invers (urcă scări, fiind cu spatele, nu coboară cu fața). E inversiunea efect-cauză, și cred că cel din "spatele" său e chiar Platon (ce i-a fost dascăl) și care arată spre peștera "lui".
3) Are dreptate și dl.@abyss cu Christ. Nu e cel din bulă, adevărat, ci silueta " crucificată" ce susține ceasul fluid (relativitatea timpului în 4D). E desenată diafan, la prima vedere insesizabil (plan eteric)
(în treacăt fie spus, dl.@abyss a simțit-o, nu a văzut-o).
Știu, poate fi și Atlas susținând eșafodajul 3D - dar aleg să cred că e Christos.
4) Copacul din dreapta(gros-plan) e același cu cel din stânga (inversat, firește).
5) Negru-Alb înseamnă cheia de bază (inversiunea). Poate fi orice pereche (bine/rău, frumos/urât, +/-, etc). E indiciu bazal de interpretare duală a tuturor detaliilor.

Deocamdată, de astea sunt convins. Restul...și eu le bâjbâi.

Xanadron

F. interesante agerele voastre observații/deducții. Toate-s vechi și nouă toate de la Platon la Dali și, cum nu pot bunghi mai multe apropouri ocultate decît voi în 2D-urile discutate, vin cu oareșce date despre o nouă (sau veche, dar intensificată?) strategie PR a sforărimii globaliste :evil: de a neutraliza varii teorii ale conspirației. 

Mușcîndu-ne deci coada (ori capul) topicului, merită o revenire la Denver Airport, continuu renovat/extins de peste un deceniu:
https://imgur.com/gallery/ELGPdxR
+
https://www.flydenver.com/great_hall/denfiles

...Psihologie inversă & ascunderea *la vedere* a adevărului?! - Mai mult ca sigur, dar imposibil de probat... tangibil. Deocamdată.

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

kenjiro


fiulploii

#206
   F interesant cum arata Denver airport.
   Dincolo de toate pt mine ar fi interesant de stiut motivatia psihica a actiunii de decorare in acest mod. Este doar o necesitate " abisală" de a spune ce stii? Ca in povestea cu ciobanul care simtea nevoia sa strige adevarul despre boier in gura mare si singura solutie a fost sa strige intr-o fântână.
  Sau poate nevoia de a construi un fel de biserica-altar asteptând intoarcerea ....care nu mai vine, poate.
   O alta varianta ar fi mentinerea treaza a activitatii teoreticienilor conspirationisti fiindca aduce,creaza bani, locuri de munca si mai ales ocupa timpul  :evil:


LE. Dupa parerea mea, Corrado este un cerc inchis, un punct de atractie necesar pt canalizarea sau crearea de angoase in subconstientul colectiv.

abyss

#207
Cred ca e tranzitia catre un next level. În fond lucrările artistice au creat un soi de dialog bizar între PTB și neinițiați. Acum ridica si Ei miza daca vad ca au cu cine discuta.

Grifon

Citat din: fiulploii din  06 Septembrie 2018, 11:04:32
   O alta varianta ar fi mentinerea treaza a activitatii teoreticienilor conspirationisti fiindca aduce,creaza bani, locuri de munca si mai ales ocupa timpul  :evil:

E cea mai probabilă variantă .
Precum a opinat și herr @Xanadron, e o găselniță de P.R. Mercantilismul contemporan nu are limite, se folosește absolut orice pentru a capta segmente de piață - și zona insolitului poate aduce destui consumatori.
De asemenea, nu m-ar mira deloc dacă în curând Hollywood-ul va face și (cel puțin) un film în care să bage "poveștile aeroportului". În lumea filmului (si a  show-biz-ului, în general), s-a ajuns la o penurie vădită de idei și originalitate, așa că și ăia se hrănesc din tot ce găsesc - chiar și din teorii / scenarii ce păreau, până nu demult, rizibile.

De s-ar face un asemenea film, o mulțime de verzișori s-ar câștiga. Nu doar box-office-ul, dar și managementul aeroportului, laolaltă cu puzderia de comercianți ce țin chioșcuri prin zonă.
Căci, nu-i așa ? Treci pe acolo să studiezi " mesajele", le comentezi cu un amic ce vrea și el să se "inițieze", apoi...oameni suntem, poate se face și foame...mai un hot-dog, o bere...povestea se întinde (ramificații majore, de la "reptilieni" la masoni, de la ET la templieri,  de la UFo la satanism...ohoooo...câtă treabă !).
Apoi amicul (deja connoisseur) va răspândi ideile și la alții, care vor trece prin zonă să dea un ochi...ba poate să înfulece și o pizza. Iar pe lângă panourile alea nu m-ar mira să se instaleze buchiniști cu toate cărțuliile conspiraționiste posibile, pe gusturi / categorii.

Vorba cunoscutului banc - "Bre Ițic, ne învață ăștia să facem afaceri ?!"

kenjiro

Citat din: fiulploii din  06 Septembrie 2018, 11:04:32
   O alta varianta ar fi mentinerea treaza a activitatii teoreticienilor conspirationisti fiindca aduce,creaza bani, locuri de munca si mai ales ocupa timpul  :evil:

EMERGENCY: TWITTER BANS ALEX JONES! DEEP STATE FASCISM KILLS FREE SPEEC
https://www.infowars.com/emergency-twitter-bans-alex-jones-deep-state-fascism-kills-free-speech/

LIVESTREAM: BIG TECH LAUNCHES OPERATION 666 IN AMERICA
https://www.infowars.com/livebig-tech-launches-operation-666-in-america/