Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Analiza simbolisticii NWO a unor picturi murale

Creat de Xanadron, 21 Iunie 2011, 15:29:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mr

Citat din: SLEAH19 din  23 Iunie 2011, 00:04:03
    Crescãtorii de animale cunosc experimentul simplu cã atunci când pui intr-o boxã 10 purceluºi proaspãt înþãrcaþi de la mama lor , deºi s-ar pãrea cã pornesc în noua viaþã cu ºanse egale , în primele ore au loc în acea boxã lupte crâncene pentru instaurarea unei ierarhii iar dupã câteva ore aceste lupte înceteazã , în boxã existã un ºef  care are primul voie la hranã , 2 ,,locotenenþi'' sau bodyguarzi ai ºefului ,iar restul sunt ,,fraierii'' care stau ºi aºteaptã rândul la hrana ce le mai rãmâne.

    Dacã 10 oameni ,,evoluaþi spiritual''  ,cu ,,nivel înalt al discuþiilor'', ,, evadaþi din turmã'', pentru  care textele fundamentale care stau la baza evoluþiei umanitãþii nu au secrete ar fi nevoiþi sã coabiteze o vreme în acelaºi perimetru sã zicem 3 luni , ar începe probabil  prin respect reciproc , schimb de idei  dar inevitabil evoluþia va fi cãtre ierarhizare , în prima fazã se vor scinda în bisericuþe formate în jurul unor idei,  iar  dacã ar trebui sã-ºi procure prin muncã cele necesare traiului  , ierarhizarea dupã modelul boxei pomenite mai sus va fi ºi mai rapidã : ºef , locotenenþi ºi fraieri. Aplicând la nivel de umanitate aceastã ierarhie vom constata cã lumea nu sa schimbat cu nimic .
   Degeaba dupã ce aºezi în mod logic informaþiile enorme existente astãzi , þi se deschide mintea ºi-þi spui   ,, Acesta este adevãrul, eu nu mai pot fi pãcãlit , sunt deasupra Turmei'' .Toþi cei care ies deasupra turmei rãzleþi ca higlanderii nu fac altceva decât sã formeze o nouã Turmã , haoticã , fiecare cu adevãrul lui , mai bezmeticã ºi la fel de uºor de manipulat ca cealaltã din care tocmai au ieºit.

Draga SLEAH19,

Eu am ce am cu abordarea ta care tradeaza o anumita superficialitate. Tot astepti ca cineva sa te "indoape" cu informatiile pe care le rationezi in mod corect, insa fara ca sa faci un efort de a descoperi singur, efectiv cate ceva din ceea ce pretinzi ca te intereseaza.
Ma asteptam sa vii cu parerea ta proprie nicidecum sa cersesti insistent niste informatii pe care nu le detine niciun distins coleg de forum. Este o aberatie ceea ce faci, atat de zgomotos!
Retorica de care ai dat dovada mai sus demonstreaza faptul ca ai potential sa depasesti zona "incuiat/neavizat" ....numai sa vrei. Dar tu nu vrei, deocamdata!

Da, voi fi "sec, distant si rece" cu orice om care nu-si doreste sa iasa din superficialitate. Si asta nu inseamna ca fac parte din vreo elita imaginata si etichetata ca fiind reala de tine. Este o optiune personala bazata multi ani de lucru cu oamenii. Abordarea directa nu prea implica diplomatie. La ce ar folosi diplomatia daca calul nu pricepe de ce ii este batuta saua?

Si inca ceva: daca te hotarasti sa iti schimbi modul de abordare ai sa descoperi multe indicii pe acest topic (si nu numai) de la care sa poti incepe studiul personal. Si s-ar putea sa-i vezi altfel pe cei care acum ii percepi ca fiind "elite" distante ce nu transpira decat superioritate.  Aici e optiunea ta!
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Xanadron

#16
Cred ca nimeni n-ar trebui sa se supere in urma unor schimburi de idei constructive si-n orice caz mult mai putin "inflamante" ca pe alte forumuri. Inclusiv colegul Arhanghelul pentru observatia cu reflexia imaginii SUV-ului pe marmura, adaugata acceptarii in principiu a restului interpretarii lui - fiindca nimeni nu-i infailibil (nici eu, evident :-D - vad acum ca-s de pilda 6, si nu 5 siluete eterice in globul ala de flacari din fresca centrala din holul centralei Bank of America - 4 femei si 2 barbati se pare).

Sa revenim insa la oile noastre... si-n primul rind la intrebarea justificata a deloc ignorantului :lol: coleg SLEAH19, apropos de scopul expunerii simbolurilor astora de catre unii care comunica preferabil direct, in adunarile Lojilor, nu? - dar sa nu uitam tehnicile oculte de "reprogramare a Corpului Astral" la care-s supusi "novicii" in cursul ritualurilor masonice de initziere... 8-)
Ziceam ca cea mai clarificatoare pentru aflarea "cheii decriptarii" simbolurilor ar fi o (improbabila) dezvaluire a discutiilor dintre comanditarii lucrarilor si autorii frescelor. Asta n-ar clarifica insa si scopul expunerii lor publice - mai mult ca sigur nedezvaluit artistilor.

Fara sa contrazic ipotezele analiticei coforumiste Siberia (avertizare pentru putinii din afara gastii sforarilor NWO capabili sa inteleaga mesajele, sau chiar "test de capacitate" ;)), eu cred ca totul tine si de o chestie doar aparent minora - si anume de scaderea duratei medii de concentrare asupra unui sistem de idei/planificari etc din ultima vreme - fenomen raspindit din diverse cauze stresant-derutante ale vietii cotidiene si valabil nu doar pentru individul (sub)mediu, captiv in "cubul iluziei Matrixului", ci si pentru ocupantii diverselor trepte ierarhice ale Elitei.

Care trec si ei prin holurile bancilor sau culoarele aeroporturilor si isi amintesc volens-nolens in felul asta care le e misia (fiindca Mafia mai si doarme pe ea uneori :-D).
Sau ca nu mai e mult pina cind terifiantul CAAL (Calul Albastru al Apoca-Lipsei) isi incepe tropaiala funesta si ei tre'sa fie "in priza directa".

Revenind si la aspecte mai concrete ale exercitiului nostru de decriptare, ma mai intreb daca "citirea mesajelor" de la stinga la dreapta e cea corecta si nu invers. :roll:
In plus, nu trebuie uitate celelalte picturi din Denver:

"Pomul vietii" cu conexiuni selenare legate de creatorii si simultan traficantii sufletelor noastre (in fine, CS-urilor noastre), pe linia "Programului Terra" al lui TVM, dar si a Kaballah -  vezi "Pendulul lui Foucault" al lui Umberto Eco:




O alta fresca f. controversata, pozata cu autorul Leo Tanguma linga ea:


...dar si alte detalii stranii (dupa unii, inscriptii de pe podea in limba indienilor Navajo :? despre un anume "Munte Alb" sau "Metal Alb" = iridiu?), plus absolut deplasatul "gargui" diabolic :evil: (himera medievala similara celor de pe turnurile catedralelor vest-europene) din sala de bagaje de la DIA, iesind dintr-o valiza:  






Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Siberia

Garguiul era acolo ca sa pazeasca valiza :D - ceva de genul: Dormiti linistiti, Garguiul vegheaza ! :D
Cat despre inscriptiile de pe podea cel putin doua fac referire la acelasi Munte Alb, care in credinta navajo este unul dintre muntii sacri si se pare ca ar exista o legatura intre Muntele Alb, pasarea Phoenix si o Evacuare in caz de Urgenta ?!
Sper Xanadron sa nu uiti de vagonetul cu aur si argint  :wink:




Despre Aeroportul din Denver este mult de discutat, mai ales despre partea lui subterana :) Oare au si acolo ceva picturi ?  :-D

Si spre delectarea eventualilor doritori, postez si o imagine aeriana :D




"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

comebacktopresent


Referitor la acest topic , ce incita multe spirite, - si pe care il consider destul de interesant-,. imi permit sa fac o singura apreciere, in tandem cu 'sleah 19'...


"""Nu exista adevar absolut. Acesta este un adevar absolut. """

abyss

Mie cel putin aceste picturi murale sau monumentale, ce-or fi, imi evoca o poveste reala, sau altfel zis realitatea unora dintre locuitorii planetei. Pentru ca adevar ori realitate este pentru fiecare ceea ce vede si ceea ce cunoaste ori i s-a spus si aratat... desi personal as prefera ca adevar nu ceea ce stiu deja ori ce anume se  chinuie unii sa-mi introduca in campul perceptual ci ceea ce potential urmeaza sa cunosc si eventual pot cunoaste.

Desigur pe tema picturilor astora se poate vorbi 100 de ani intruna si tot vor exista unii care nu vor putea intelege, printre ei, acestia, ...profanii... ma numar si eu. Deci ma arunc cu o interpretare simplista, sa nu mai zica unii ca vb de la tribuna si nu sunt auzit prea bine.

Picturile din Denver Airport reprezinta descrierea lumii asa cum o cunoastem noi, profanii...neinitiatii. Adica, copilaria omenirii...adolescenta, maturitatea si finalul. O lume aparuta din nimic ori printr-un accident si care v-a sfarsi de palosul personajului urat de catre toti in egala masura fie ei oameni ori BAD ETs...adica TIMPUL. El Timpul este distrugatorul Lumilor de a carui gheara nu scapa nici venerabilul Dracu&Co. Curcubeul reprezinta curgerea timpului, o curgere liniara intr-o lume perceputa in mod liniar, evident. Nu mai intru in detalii.

Picturile din Bank of America spun alta poveste, cea vehiculata prin coridoarele secrete ale fratiei Constructorilor Liberi (liberi fata de Cine? 8-) ). Adica, in primul tablou din stanga se arata cum uriasul adormit sau Creatorul\Arhitectul Lumilor (imi aminteste de "somnul lui Brahman" care dormind creaza Lumile) se afla in toate si in tot dar totodata s-a departat de creatia sa pentru a-i conferi viata si libertate de manifestare. Apoi apar legendarii Constructori Antici (stramosii spirituali ai masonilor) observati deci ca toti au unelte aurite... Si au mesterit pe pamant si pe sub ape in vremuri demult apuse cand cerul nu era asa albastru si pamantul atat de verde.

Pictura din centru reprezinta lumea umana cea trecuta si cea prezenta. Trecuta deoarece pe o pancarta e ceva scris in simboluri ori asa ceva. Si peste aceasta lume umana, in plasa (hamacul sau plasa de volei ce mama masii o fi aia) energetica ori structurala a acesteia au cazut din cer fiinte celeste... Celeste si adormite aflate intr-o stare imateriala, probabil din dimensiuni ori planuri superioare ale existentei. E posibil ca acest haos, trecut si prezent al dramei umane de pe terra sa fie modul acestor fiinte de a spune "desi poate era mai bine sa va fi lasat asa cum erati..., v-am purificat prin haos, razboaie, foamete, plagi etc. pentru a va face sa fiti asemeni noua...sa fim impreuna, MAI MULTI."

Ultima pictura, evident plina de simboluri masonice , cine a citit linku pus de colega @Xanadron a pricipit destul sa zicem. Dar, ea imi transmite urmatoarele: Lumea celor initiati a creat un om nou. Initiatii sunt in vechea lume si ei, egal politicieni si oameni de stiinta ori Elita cum i se mai zice, sunt deci intr-un plan inferior aflat SUB planseta de proiectare reprezentata de tabla de sah alb-roza (rosu...adica manipulare genetica?). Atmosfera e dominata de un eveniment cosmic, iar in spatele copilului se intinde un drum, fapt subliniat si de vantul schimbarii, vant ce impinge fumul si arata directia evidenta a cararii. Carare care duce intr-o lume necunoscuta chiar si pentru cei initiati. Dar ne arata ca in urma sunt lasate toate cele cunoscute de pana acum: trecutul reprezentat de piramida, sistemul aratat prin papusa-om din cub (acum devenit transparent...he-he...caci iata putem privi toate acestea  8-) ) , treptele initierii..., pomul arzand reprezentand religiile (vezi boschetul in flacari a lui Moise), studiul ori ignoranta si letargia constientzei reprezentate de barbatul sezand...  Cu alte cuvinte toate acestea vor trece dar fiul omului va razbi si destinul sau e scris in eternitate castigandu-si astfel imortalitatea.


Totusi nu ma pot abtine sa nu remarc tenta specifica de morbiditate a acestor adevarati initiati ai sacrului. Puteau sa faca niste picturi mai frumoase, mai incantatoare sa zic. Dar cum se spune "de gustibus non est disputandum"...probabil au fost atinsi serios la mansarda de adevarurile stiute numai de catre ei deoarece daca e sa vorbim la modul serios de societati secrete.... atunci cu siguranta de aceea sunt secrete ...si nu le-am mai fi stiut in veci iar simbolurile ramaneau doar de ei stiute...ca de aia sunt simboluri , nu? 

Probabil s-a terminat totul.

Ce au construi e gata.

Mai ramane EVEnimentul... Cortina rosie se trage ori se ridica si chiar devine transparenta...(o mica atingere de dinamism, nu?) cu alte cuvinte traim ultimile secunde.

PS - ii bag in 3.14159zda masii si pe Primii Constructori si pe Arhontzi si pe Actualii Constructori. Mai bine lasau lumea in pace sa umble in fundurili goale si acum pe la equator ...sa stam eoni la randul cu banana si scoica-n mana, pe plajele minunate ale oceanelor si marilor noastre de pe pamant. Si pun pariu ca puteam merge oriunde in univers, fara sa fie nevoie de masinarii infernale care sa ne ajute deoarece nu e nevoie sa te deplasezi undeva cand potzi fii deja acolo...




SLEAH19

Citat din: mr din  23 Iunie 2011, 12:17:11
Draga SLEAH19,


 Aici e optiunea ta!


       Dragã mr, o sã trag învãþãmintele care se impun , aclo unde ele se impun, dar ia ºi de la mine un sfat : experienþa ta bazatã pe mulþi ani de lucru cu oamenii .... încã nu e cazul sã o clamezi , nu te baza întru totul pe ea , sar putea sã nu fie nici suficient de constructivã nici suficient de pedagogicã, aºteptã sã ajungi la vârsta lui Xanadron ca sã apelezi la ea.

         Dacã ,, zugrãvelile '' de la Denver ar fi fost fãcute pe pereþii gãrii din Galaþi, prima întrebare care þi-ai fi puso , înainte de a le analiza semnificaþia , era ,, De ce dracu' au pus ãºtia simbolurile tocmai aici? '' , ºi nimeni nu te-ar fi taxat de superficialitate.

                                                                             Cu stimã!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Xanadron

#21
Scurte comentarii:
- De acord cu senzatia morbida lasata de frescele-simbol si remarcata de colegul @biss. Cred insa ca... we ain't seen nothing yet :wink: si unele evenimente viitoare "vor bate filmul" figurat de Tanguma sau Long pe pereti. Merita recitit in sensul asta probabil cel mai bun text SF scris vreodata-n Romania (distopia "Cintecul libelungilor" al genialului Mihail Gramescu, pe care l-am considerat "vis premonitoriu" din ziua cind l-am ascultat acum vreo trei decenii, citit de autor, intr-o sala a unui cenaclu literar bucurestean si-ntr-o epoca paradoxal mult mai efervescenta spiritual decit prezenta, in ciuda "dictaturii omniprezente" de atunci).

- Pozitionarea subterana a "sforarilor" NWO de toate rasele din pictura de pe latura dreapta a holului Bancii Americii cred ca trebuie totusi luata ad-litteram - in sensul de pozitie oculta, din umbra, intr-un gen de buncar aurit si el.

- Inscriptia "Muntele Alb" (dzit-dit-gaii) pomenita si de Siberia (gaii-ul :D alalalt inseamna intr-adevar iridium) poate fi legata de Mont Blanc, munte cu semnificatii oculte pentru cavalerii templieri. Iar strania inscriptie de pe podea "Niinenii niice" e intr-adevar in limba Navajo, inseamna "Tallow River" si desemneaza o zona d elivezi de pe dealurile din preajma aeroportului.
In fine, tot cam in ceatza raminem per total...  :-D

- Nu degeaba ziceam ca-s tare interesante absolut toate interventiile de pe topicul asta (inclusiv alea pe drept destinate cosului de gunoi ale mai vechii usere nana :-D alias comebacktopresent - apropo, dragi moderatori, e permisa oare crearea de conturi paralele pe RUFOn? :roll:).
Remarc deci doar aparente divagatii colaterale, cum ar fi intrebarea lui @biss "fata de cine-ar fi liberi francmasonii"?
Intrebare pe care i-am pus-o si eu bunicului meu - fost mason si ex-administrator al mosiei regale din Ialomitza - inainte de-a da coltzu'. Si la care am obtinut doar un raspuns indirect, in sensul opririi accesului la gradul 32, fiindca n-a vrut sa se dezica de crestinism.
Concluziile le puteti trage deci singuri. :evil:

- De fapt sint doi "gargui" in holul unde se preiau bagajele la aeroportul din Denver. Asta-i doar un alt detaliu insa, insignifiant poate in raport cu realitatea abracadabranta a constructiilor subterane nebanuit de ample din zona respectiva, unde si CIA si-a mutat recent sediul operatiunilor "domestice" (cost final: 4,8 miliarde $, de la cele 1,7 prevazute initial, volum de excavatii cam jumate din cele necesare pt. Canalul Panama etc) - date exacte se pot gasi pe net in citeva locuri, cum ar fi:

http://www.associatedcontent.com/article/281077/whats_going_on_at_the_new_denver_airport.htm
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

#22
Incerc abordarea acestui extrem de interesant subiect nu cu decriptarea celor scrise/pictate ci incercand sa raspund intrebarii "DE CE ?", luand in calcul cam tot ce s-a scris pana acum. Poate iese ceva...
- In mod cert exista cineva care a finantat aceste opere de arta. Asa ceva costa imens si un artist, oricare ar fi el nu-si permite astfel de "pomana electorala".
- In mod cert operele de arta sunt o comanda ferma si controlata strict. Nu cred ca se poate pune problema unui concurs de arta plastica in care fiecare artist isi ia cate un coltz de perete si ... vedem la sfarsit ce iese. Sa nu uitam ca unele fresce sunt intr-o banca si oricare din semnele acelea "secrete" ar putea fi interpretate ca "paguba" pentru depunatori ... declansand falimentul bancii (evident exagerez ... dar acm asta e ideea - cu simbolurile din banci nu te joci).
- Celelalte fresce/opere de arta sunt expuse intr-un aeroport - loc in care circulatia umana de toate natiile si rasele este imensa. Confosrm aceluiasi principiu nu poti expune "semne secrete" care sa jigneasca o natie, o societate, o rasa, o religie etc etc. Asta pentru a nu expune aeroportul la ... tensiuni de genul celor aparute cu ocazia caricaturilor facute "profetului" (de ex).
- De ce am spus ca in mod cert sunt comandate si controlate ? Simplu - Pt ca nu sunt desene cu creta pe o tabla pe care le poti sterge oricand. Sunt opere de arta care odata facute nu mai pot fi sterse mult timp de la locul unde au fost expuse - iar responsabilitatea "semnelor aparute" trebuie sa cada pe umerii cuiva, in cazul in care ar deranja o entitate mai mult sau mai putin ocultata. Faptul ca nimeni nu e deranjat de aceste aparitii publice denota o noua abordare a problemei...
- Ordinea in care trebuiesc citite... Ma indoiesc ca exista o ordine anume. Mai mult cred ca e vb de o expunere cat de cat distincta a unor semne "sacre" , pozitivee/negative, care au fost eronat interpretate de-a lungul timpului.
Expunere facuta (intr-un loc public - aeroportul, si elitist - banca) cu un singur scop - "Noi pana acum am interpretat astea cam asa... exista cineva care poate da alta interpretare ?" .
Si atunci cred ca totul e o sharada mondiala in care se cauta raspunsuri "evolutiei umane" cautand interpretari nu numai in zona initiatilor (care de mii de ani dau, se pare, gresh) ci si in zona profanului.
Cum am putea sa interpretam altfel "zvastica" constructiei aeroportului (de ex.)? In oricare alt loc comunitatea internationala evreiasca ar fi luat foc, pe buna dreptate.
Aici dimpotriva, toata lumea e linistita si priveste la decolare/aterizare "semnul ticalos".
Interpretarea ar fi - "Iata un semn vechi, extrem de vechi, pe care natzi l-u interpretat intr-un fel criminal. Voi ce parere aveti ? Ce amintiri ancestrale va trezeste acest semn ?".
Sunt semne secrete "benefice" si "malefice" care-si cauta un nou sens... Este o taina a iluminatilor care iese la lumina spre cunoasterea si interpretarea marelui public. Adaugati la asta iesirea in public a "Grupului B..." si o sa vedeti ca e o noua era... o noua abordare a cunoasterii umane in care nu ne mai ferim si nu ne mai ascundem unii de altii, ci cautam impreuna raspunsuri la intrebari care zac incifrate in semne milenare (asta nu inseamna ca trebuie ignorat nucleul "clasic" care inca doreste ca "cunoasterea" sa fie atributul unei elite care hotareste "soarta lumii").
Optimistul din mine spune ca, daca am dreptate, e fantastic !

abyss

E bine sã fi optimist.
Dar dacã tot vb de lucrurile care ies la ivealã þinute la secret de mii de ani cred cã se complicã treaba... Anumite informaþii trebuiau þinute deoparte deoarece lumea e plinã ochi de suflete imature plus cine mai ºtie ce alte fiinþe care formeazã un balast rezidual (posibil) al altor evenimente din trecut ori din alte pãrþi ale existenþei din acest vast univers ºi posibil multivers. ªi dacã doreºti sã realizezi ceva atunci clar apar ierarhiile, specializãrile ºi compartimentarea informaþiilor.
Acum, ce anume observ cã se tot încearcã a se scoate la suprafaþã pe lângã multe altele e faptul cã existã o anumitã ciclicitate temporalã a unor evenimente de naturã catastroficã. Acest aspect e susþinut de multe dovezi ce ne parvin din multiple domenii.
Mã gândesc cã de aceasta datã au dorit sã fie pregãtiþi, în sensul cã doresc sã supravieþuiascã un anumit tip de om cu o anumitã cunoaºtere ºi dezvoltare tehnologicã care sã cucereascã în final dreptul de a fi primit în rândul "zeilor". Desigur nici ei, constructorii acestui final de etapã nu deþin adevãrul ultim însã au dorit sã se asigure din punctul lor de vedere.

Dacã am deviat de la subiect îmi prezint scuzele însã uneori anumite aspecte meritã punctate. 

mr

Citat din: SLEAH19 din  24 Iunie 2011, 10:51:38
      Draga mr, o sa trag învatamintele care se impun , aclo unde ele se impun, dar ia si de la mine un sfat :  experienta ta bazata pe multi ani de lucru cu oamenii .... înca nu e cazul sa o clamezi , nu te baza întru totul pe ea , sar  putea sa nu fie nici suficient de constructiva nici suficient de pedagogica, astepta sa ajungi la vârsta lui Xanadron  ca sa apelezi la ea.

        Daca ,, zugravelile '' de la Denver ar fi fost facute pe peretii garii din Galati, prima întrebare care ti-ai fi puso  , înainte de a le analiza semnificatia , era ,, De ce dracu' au pus astia simbolurile tocmai aici? '' , si nimeni nu te-ar fi  taxat de superficialitate.


Cu scuzele de rigoare adresate colegilor pentru offtopic, iti mai spun doar ca nu ai inteles mare lucru din ce am incercat sa-ti  explic si tot incerci sa ma duci intr-un joc al vanitatii ranite (de care arati ca mustesti), legandu-te de aspecte personale care nu  au nici o relevanta (intr-un fel este justificata prezenta acelor ample mesaje vizuale in orase ale singurei tari  "construite", in timp ce gara Galatiului, desi este noua, nu va avea niciodata astfel de fresce, din varii motive ce se vad  din cosmos; intrebarea ta este astfel lipsita de sens sau este ca "nuca-n perete" in acest context). Nu ai inteles ca nu  calitatea intrebarilor este cea care a generat reactia mea, ci modul superficial in care le-ai adresat si insistenta cu care asteptai raspunsurile, comportandu-te ca un copil razgaiat, posesiv si ironic.

Daca ai fi incercat, la modul serios, sa gasesti o modalitate de a intelege aspectul ezoteric al vietii ai fi realizat ca nu  batranetea denota in mod clar si raspicat intelepciunea unui om. Si nici "zgomotul" care-l face omul in jur pentru a fi  ascultat.... Xanadron, spre cinstea lui, dovedeste ca are multe din calitatile unui om echilibrat si intelept spre  deosebire de multi alti care pe masura ce inainteaza in varsta devin mai senili si mai putin demni de incredere. Merita sa fie  luat ca reper!
In cazul meu, te rog sa mai recitesti odata ce am scris si te asigur ca oricata exeprienta as acumula nu pretind si nu voi  pretinde ascultare in sens pedagogic sub nici o forma, nimanui. Cred cu tarie in reteaua "peer-to-peer" a partajarii  informatiei si mai ales a responsabilitatii asumate in manipularea acesteia de catre toate partile implicate. Nu cred ca cei  pe care-i identifici ca fiind "elita" ti-au pretins sau iti vor pretinde vreodata ascultare. Daca macar incearca vreunul  ....sigur nu este ceea ce incearca sa para. Incearca sa patrunzi nuanta asta!
Asa ca te rog sa te mai gandesti inca o data la atitudinea cu care vrei sa te implici intr-o discutie, mai ales atunci cand  aportul tau la ea tinde spre zero.  
Cu asta am incheiat subiectul! Toata stima!


Citat din: Siberia din  23 Iunie 2011, 19:39:41
Si spre delectarea eventualilor doritori, postez si o imagine aeriana :D


Citat din: Ganditorul din  24 Iunie 2011, 13:10:45
Cum am putea sa interpretam altfel "zvastica" constructiei aeroportului (de ex.)? In oricare alt loc comunitatea  internationala evreiasca ar fi luat foc, pe buna dreptate. Aici dimpotriva, toata lumea e linistita si priveste la decolare/aterizare "semnul ticalos".
Interpretarea ar fi - "Iata un semn vechi, extrem de vechi, pe care natzi l-u interpretat intr-un fel criminal. Voi ce parere  aveti ? Ce amintiri ancestrale va trezeste acest semn ?".

Swastika este un simbol foarte vechi, derivat din semnificatiile Centrului - Principiului, intalnit in mai toate culturile  vechi ale lumii (inclusiv la indigenii din America de Nord) si reprezinta, ca o sinteza a exprimarii, actiunea Principiului  fata de miscarea Lumii (centrul - principiul - actioneaza asupra celor patru cicluri cosmice ale manifestarii - incadrate in  cerc - intr-o miscare de rotatie simbolizata de tangente). In zilele noastre denumirea i-a ramas din sanskrita. Deci tot o  exprimare a unor adevaruri imuabile....

Astfel, acest simbol l-as incadra in categoria simbolisticii consacrate (si pozitive) deoarece, dincolo de uzanta negativa  data de nazisti, a facut parte din exprimarea obisnuita a multor civilizatii traditionale din vechime care nu se pot compara  in actiune sub nici o forma cu nebunia nazista.

Ganditorul...daca te ajuta...si eu sunt optimist incurabil. Si nu ca e la moda... ci o mare parte din mine "transpira"  optimism in orice situatie. Nu cred ca este o intamplare sau ...mai rau ...o slabiciune. Pragurile vietii, atatea cate am  trecut pana acum, mi-au aratat ca este un mare avantaj. :P

Citat din: @biss din  24 Iunie 2011, 00:17:08
Totusi nu ma pot abtine sa nu remarc tenta specifica de morbiditate a acestor adevarati initiati ai sacrului. Puteau sa faca  niste picturi mai frumoase, mai incantatoare sa zic. Dar cum se spune "de gustibus non est disputandum"...probabil au  fost atinsi serios la mansarda de adevarurile stiute numai de catre ei deoarece daca e sa vorbim la modul serios de societati  secrete.... atunci cu siguranta de aceea sunt secrete ...si nu le-am mai fi stiut in veci iar simbolurile ramaneau doar de ei  stiute...ca de aia sunt simboluri , nu?  

Probabil s-a terminat totul.

Ce au construi e gata.

Mai ramane EVEnimentul... Cortina rosie se trage ori se ridica si chiar devine transparenta...(o mica atingere de dinamism,  nu?) cu alte cuvinte traim ultimile secunde.

@biss, de acord cu tine cand afirmi paloarea morbida a exprimarii putinilor initiati ai sacrului din prezent.  Evenimentul/evenimentele pe care le asteptam cu atata ardoare, in primul rand datorita polarizarii din ce in ce mai accentuate  a experientelor pe care le traim in comunitate si a lipsei totale de compatibilitate intre cele doua extreme de gandire si  manifestare rezultate, nu avem de unde sti daca vine/vin sau nu sau sub ce forma se va/vor dezlantui. Si nici initiatii  Mantuiti nu au cum sa stie.... Poate doar cei Eliberati dar cred ca ei nu mai au treaba (si dreptul de a interveni) in planul  fizic care trebuie sa-si urmeze cursul.

Sunt mai aproape de ideea traditionala conform careia ne aflam la sfarsitul unui Manvantara (mai exact la sfarsitul epocii  sale de fier), perioada in care suntem atat de indepartati de cunostinta primordiala si de cufundati in materie incat nu  suntem capabili nici macar de intuitii vagi asupra viitorului. Acest sfarsit de Manvantara, precum sarpele alchimic care-si  inghite propria-i coada, va reveni la epoca de aur intr-un mod foarte "brutal" si-ntr-o perioada foarte scurta de timp. Acest  context ma face sa cred ca este posibila o inevitabila manifestare a Evenimentului/evenimentelor si astfel sa ader la  perspectiva ta. :)


Citat din: @biss din  24 Iunie 2011, 00:17:08
Si pun pariu ca puteam merge oriunde in univers, fara sa fie nevoie de masinarii infernale care sa ne ajute deoarece nu e  nevoie sa te deplasezi undeva cand potzi fii deja acolo...

Dar daca planeta asta este una din scolile in care spiritelor li se da ocazia sa invete sa fie ?


Citat din: Xanadron din  24 Iunie 2011, 11:28:27
Remarc deci doar aparente divagatii colaterale, cum ar fi intrebarea lui @biss "fata de cine-ar fi liberi  francmasonii"?
Intrebare pe care i-am pus-o si eu bunicului meu - fost mason si ex-administrator al mosiei regale din Ialomitza - inainte  de-a da coltzu'. Si la care am obtinut doar un raspuns indirect, in sensul opririi accesului la gradul 32, fiindca n-a vrut sa  se dezica de crestinism.
Concluziile le puteti trage deci singuri. :evil:

Legitima si interesanta intrebare! Posibile raspunsuri:
- liberi (sau mai liberi) fata de ingradirile sistemului (ce include granite, legi generale ce urmaresc in primul rand  pedepsirea celor mai recalcitranti dintre noi de pe urma carora (legilor) avem cu totii de suferit etc)
- masoneria se declara universala. Ce inseamna asta? Practic accepta ca membru orice individ care crede sincer in Divinitate  (in mod monoteist) indiferent de religia sa. Astfel ea poate exista oriunde oamenii inteleg ca Divinitatea uneste si nu  separa. Lojele simbolice si gradele de perfectionare (32 este ultimul grad oficial parca, 33 este onorific) respecta cu strictete aceaste cutume si abordarea traditionala. Ce se intampla peste gradul 32 se pare ca nu mai apartine de francmasonerie (in sensul sau speculativ) ci de ultimile cercuri concentrice, mici ca raza, ale celor care au arestat aceste valori stravechi si probabil sunt pe invers (daca nu cumva sunt cu totul alte "elite" cele care fac cartile - si se folosesc de masonerie si nu numai, ca paravan). Poate a fost o eschiva f credibila a bunicului tau, Xanadron, treaba cu renuntatul la crestinism. :D

"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Siberia

Francmasonii sunt in primul rand Liberi sa cladeasca dupa propriile reguli/principii.

Offtopic acuma si strict cu referire la duelul vanitatilor : ar fi de folos o retea peer-2-peer de sharuire a respectului. Fara sa incerc sa ofensez pe nimeni, ar fi totusi benefic pentru toti utilizatorii acestui forum daca unele persoane nu s-ar pune din start pe o treapta superioara altora iar altele nu s-ar situa singure pe o treapta inferioara tot din start. Cred ca pentru a-si transmite fiecare ideile cat mai bine si pentru a gasi impreuna concluzii sau pentru a explora diverse posibilitati in domeniile discutate, ar trebui sa ne respectam reciproc, sa lasam deoparte orgoliile personale, sa ne situam pe aceeasi treapta, chiar daca unii sunt mai vechi iar altii mai noi pe acest forum, unii mai in etate iar altii mai novici - si sa incercam sa impartim din intelepciunea acumulata prin experientele stranse de-a lungul vietii sau din naivitatea copilaroasa  a inceputului de drum.
Trebuie sa intelegem (zic eu) ca unele raspunsuri postate pe acest forum sunt atat de pline de metafore sau de dantelarii filozofice ori pur literare, incat uneori e greu de descifrat mesajul care s-a dorit a fi transmis. Daca nu toti reusesc sa inteleaga esenta unor mesaje nu inseamna ca sunt prea lenesi pentru a gandi sau prea lipsiti de capacitatea de a se concentra, ci pur si simplu poate ca au cu totul alt mod de a analiza lucrurile, mult mai aerisit si mai direct, si-n cazul acesta ma gandesc ca ar fi mai bine sa incercam cateodata sa explicam ce-am vrut sa transmitem intr-un mod in care sa priceapa toata lumea... Asa probabil am intelege toti mult mai multe notiuni care pot parea abstracte si vom putea sa ne situam mult mai usor pe aceeasi lungime de unda.
(Ma scuzati inca odata pentru mesajul offtopic)
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

mr

Asa cum e construita lumea noastra, prin diversitatea enorma de manifestari ale indivizilor ce o compun si modului lor de interactiune, ne conduce la ideea de razboi permanent. O fi de bine, o fi de rau... fiecare apreciaza in dreptul lui sau in grupul lui cu care rezoneaza. La modul cel mai real posibil, nu exista in aceasta lume, pana la un anumit nivel, evolutie prin armonie, pace si idei unificatoare.
De aceea, Siberia apreciez sincer atitudinea ta impaciuitoare si dojenitoare insa ea nu se aplica decat in unghere foarte restranse ale lumii asteia. In realitate nu poti defini o notiune de respect la care sa adere toata lumea de la mic la mare. Tot realitatea ne invata si despre pozitiile relative de superioritate sau inferioritate pe care ne aflam la un moment dat. Iarasi realitatea ne arata ca micile intrigi dintre noi ne pot imprima salturi mai mari sau mai mici in evolutia personala sau declansa revelatii importante. Si fara suparare....aceasta e realitatea generala in care invatam sa fim. Conflictuala ...pana la un punct!
Nu exista om sa nu-si manifeste vanitatea. Diferenta se face dupa felul cum si-o foloseste. Si e multa relativitate aici...
Dar tot se contureaza niste reguli de bun simt, de la un anumit nivel de experiementare, intretinute de cei mai vechi in "mestesug"....la care aderam pe masura ce invatam sa ...fim. Sa nu privam pe nimeni de posibilitatea de "a fi", prin experimentare, chiar daca i se mai atinge orgoliul,  intelegand regulile tablei de sah pe care ne aflam acum. Sa nu ne facem iluzii desarte ca ar fi altfel conditiile de joc decat cele reale.

Toate mesajele scrise pe acest forum constiutuie o baza de date pentru multi care citesc sau interactioneaza. Pentru unii pot fi indicii pretioase....atunci cand vine vremea...si-si mai potolesc impulsurile orgolioase. Perceptiile sunt foarte diferite, inclusiv cu accente vanitoase, dar nu trebuie ignorat acest proces de asimilare unic...si real. Importanta este rezultanta lui. Si sunt sigur ca este una pozitiva pentru multi... 
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Xanadron

Citat din: Arhanghelul din  25 Iunie 2011, 13:54:07
http://diaconspiracyfiles.wordpress.com/2009/10/08/whats-up-with-the-montauk-projectmustang-connection/montauk_mustang/
Cu asta taman ai deschis o noua Cutie Criptica a Pandorei, Arhanghelul... 8-)

@mr: Acceptarea Diversitatii, intr-o lume de spirite atit de amestecate - fiindca asta-i de fapt Purgatoriul nostru, in care altfel nu prea am putea fi testati "la cald" (zic si eu ;)) - pare sa fie una din conditiile importante ale Evolutiei nostre.
OK, si palmele (morale doar :lol:) ar trebui acceptate daca, dupa ce numaram pina la 10 sau 1001, realizam "la rece" c-au fost cumva meritate. Cu intoarcerea obrazului la propriu nu-s in orice caz de acord, pornind de la premisa inutilitatii violentzei din start, ca eventual mijloc de convingere. Chiar daca din contradictii uneori conflictuale se naste progresul - mai ales cind vine vorba de tehnologiile militare. :-D

Cit despre inepuizabila tema a gradelor libertatii masonice - relativa si ea, dupa unii ginditori simplisti care sustin ca si ipotetica venerare a lui Baphomet :evil: de la templieri incoace ar fi o forma de dependentza - ai atins un punct sensibil apropo de misterele ierarhiei "plus33", ce-ar marca o rupere cu idealurile declarativ umaniste ale organizatiei asteia "discrete". Ierarhie care ramine oricum inaccesibila ca scop unora ca noi, ba chiar si francmasonilor de grad aparent inalt.

@@biss: Mda, "ce au construit e gata" cred si eu - cam mult a durat oricum constructia asta -, dar nimic nu e "terminat" definitiv. Poate doar piramidele.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

Citat din: Arhanghelul din  25 Iunie 2011, 13:54:07
http://diaconspiracyfiles.wordpress.com/2009/10/08/whats-up-with-the-montauk-projectmustang-connection/montauk_mustang/

Proiectul Montauk pagina 78:
Preston B Nicholas & Peter Moon - Proiectul Montauk Experimente in timp
""O investigaţie ulterioară a demonstrat că ,,Proiectul Montauk" avea o conexiune neo-nazistă şi că naziştii erau încă stimulaţi de superioritatea ariană. Nu ştiu unde erau duşi copiii, cum erau instruiţi sau felul în care erau programaţi. Dacă se întorceau sau nu, pentru mine este încă un mister. Informaţiile disponibile sunt că ei trimiteau fiecare proaspăt recrut în viitor, în anul 6037 d.H., întotdeauna în acelaşi loc, care părea a fi un oraş în ruine. Totul era staţionar, dar nu ca într-o stare de vis. Nu existau semne de viaţă. În centrul oraşului era un perimetru unde se afla un cal de aur pe un piedestal. Puteau fi văzute anumite inscripţii pe acel piedestal, iar recruţii erau trimişi să citească ce scria. Încă nu ştim ce urmăreau aceste cercetări.""