Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

LUMEA ÎNCOTRO ?

Creat de Tayka, 17 Iunie 2011, 14:02:38

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Tayka

                

            LUMEA ÎNCOTRO?

Politicienii mint despre iesirea din criza.
Obama le-a spus americanilor: vom trece peste asta si vom fi mai puternici ca inainte. Iatã însã cã acum SUA va imprumuta 2 trilioane de dolari, doar ca sa-si acopere cheltuielile si datoriile. Agentiile de rating avertizeaza guvernul american ca in 2011 si 2012, sute de mii de companii vor continua sa dea faliment. In 2017, datoria publica a SUA va fi egala cu PIB-ul. Asta inseamna faliment. In noiembrie, am vazut in New York oameni care mureau efectiv de foame pe strada. Oameni care cu 2 ani inainte aveau job, casa si masina. Care iesire din criza?
Angela Merkel si Sarkozy au anuntat inca de anul trecut iesirea din criza. Dar in Franta, 10 firme dau faliment in fiecare zi (de 100 de ori mai mult ca inainte de criza). Somajul creste. In Germania, industria auto (coloana vertebrala a economiei germane) are vinzarile blocate si e invinsa de micul si ieftinul Logan. Care iesire din criza?
Intre 2007-2009, SUA si UE au cheltuit 7 trilioane de dolari pe programe anticriza si investitii de stat. Rezultatul: zero! Economia nu si-a revenit. Bolnavul s-a simtit mai bine citeva luni, dar boala nu a fost invinsa. Investitiile statului nu sunt o solutie.
De ce ne incurajeaza politicienii?
Pentru ca orice criza are si o componenta psihologica. Iar guvernele sunt disperate si nu stiu ce sa mai faca. Cind nimic nu are efect, tratezi bolnavul cu placebo si te rogi la Dumnezeu. (In Romania am avut parte doar de rugaciuni. De facut, nu prea s-a facut mare lucru).
SUA cade. UE se dezintegreaza.
Lumea occidentala, cu cel mai inalt nivel de trai din istorie, se prabuseste. De ce? simplu: a cheltuit prea mult. Nivelul de trai costa. Protectia sociala, solidaritatea sociala, grija pentru batrini, sistemul de sanatate publica, sistemul de pensii – toate astea s-au facut pe banii firmelor, care au fost obligate sa mareasca preturile. Iar acum nu mai au vinzari. Sunt invinse de firmele chinezesti, care vind la preturi de 10 ori mai mici. Pentru ca dau si salarii de 10 ori mai mici. Pentru ca nu platesc contributii sociale. Si pentru ca muncitorii chinezi lucreaza 10 ore pe zi.
Si asa va fi peste tot.
Romania in anii urmatori:
Romania e (evident!) intr-o situatie mult mai grava ca SUA sau Germania. Noi nu avem ce economie sa isi revina. In plina criza, noi suntem obligati sa construim o economie, aproape de la zero. Sincer, sansele noastre sunt mici.
Salariile vor scadea. Nu cu 50%, ci cu 90%. Oamenii vor fi multumiti macar sa le aiba. Pensiile de stat vor scadea mai mult, sau chiar nu se vor mai plati deloc. Contractele de munca si angajarile ,,legale" vor deveni o raritate – pentru ca firmele nu vor putea sa supravietuiasca, daca platesc actualele contributii. Si chiar daca o sa luam toate masurile care trebuie, chiar daca o sa muncim cu totii 12 ore pe zi, si tot ne va fi ingrozitor de greu in anii urmatori. Multi romani or sa moara – de munca prea multa, de stres, de mizerie.
Trebuie sa oprim imediat campania electorala!
Campaniile electorale din ultimii doi ani au distrus tot ce se mai putea distruge. Si e uluitor: alegerile s-au terminat, dar campania electorala continua. In loc sa schimbe rapid legile care blocheaza firmele private, partidele se sfisie mai departe intre ele. E evident ca oamenii astia nu vad ce se intimpla in jurul lor.
Peste 100 de ani, toata lumea va sti de Marea Criza de la inceputul secolului 21. Dar nimeni nu va mai sti de Basescu, Antonescu, Ponta sau Geoana. Preocuparea pentru politica trebuie sa se opreasca. Alegerile s-au terminat, au fost pierdute de unii si cistigate de altii. Gata! Acum trebuie sa inceapa reforma statului – imediat.
Doar capitalismul salbatic ne mai salveaza.
Romania trebuie sa devina rentabila. Toate cheltuielile care au dus la falimentul statului trebuie oprite. Numarul de angajati ai statului trebuie redus la jumatate. Protectia sociala trebuie sa dispara. Subventiile trebuie sa dispara. Companiile de stat, falimentare de 20 de ani, trebuie sa dispara. Pensiile de stat trebuie sa dispara. Contractele de stat trebuie sa dispara. Coruptia trebuie oprita cu brutalitate.
Investitiile de stat, s-a vazut, nu rezolva criza. Statul trebuie sa plece din economie. El trebuie doar sa ofere firmelor un cadru favorabil. Firmele private au nevoie de o legislatie a muncii flexibila. Trebuie sa poata da afara pe cine vor, cind vor si pentru ce motiv vor ele. Romania i-a protejat pe angajatii slabi timp de 70 de ani. Salariatii trebuie sa isi plateasca singuri contributiile sociale – si numai daca doresc. Trebuie creata o alternativa legala la contractul de munca. Nu ne convine? Poate ne convine sa murim de foame.
In schimb, impozitele trebuie platite de absolut toata lumea. Nu trebuie sa mai existe firme ,,protejate" de ANAF si firme ,,persecutate". Legea e aceeasi pentru toti. Fara asta, nu vedem revenire economica. Nici peste 6 luni, nici peste 10 ani. Niciodata.
Germania nu poate tine in spate toata Europa.
In timp ce in piața Victoriei din București scandau manifestanții, am ascultat-o pe cancelarul german Angela Merkel, care avertiza întreaga lume: Uniunea Europeana e pe marginea prãpastiei. Daca statele europene nu-si reduc cheltuielile, euro se prãbușește. Daca se prãbușește euro, se va prãbuși si Europa. Iar o prãbușire a Uniunii Europene nu va lãsa neatinse nici Statele Unite, nici China. Criza de pana acum va fi o gluma! Pentru ca economia mondiala va intra in haos, cu consecințe greu de prevãzut. Pentru câți ani? Nimeni nu știe.
Pe cine va salva Germania?
In primul rând, pe ea însãși. Daca va mai putea, va încerca sa salveze si tarile cu economii puternice, fãrã ,,fumuri" socialiste si sindicaliste, tari care pot deveni motorul unei noi Europe. Deci nu va ajuta Franța. Franța se va prãbuși sub povara propriilor subvenții agricole. Mai degrabã Germania va sprijini Marea Britanie, care se afla deja in colaps, tot din cauza cheltuielilor publice enorme din anii trecuți.
Unde mai are loc Romania? Pai Romania nu mai joaca in filmul asta!
Optimiștii din Romania au ras când au fost avertizați.
Printre ei s-au numãrat lideri politici din toate partidele. Inclusiv ministrul de Finanțe, Gheorghe Pogea! Dar pe timp de criza, optimismul e o forma de imbecilitate.
Timp de 50 de ani, tarile europene au fãcut pur si simplu jaf de bani. Protecția sociala a fost politica oficiala. Creșterile de pensii, creșterile de salarii in sectorul de stat (care nu producea nimic!) au dus la taxe si impozite insuportabile pentru companii. Care au fost obligate sa creascã preturile. Iar acum si-au pierdut clienții. Nimeni nu mai cumpãra produsele europene, oricât de bune sunt ele. Tehnologia înaltã nu mai e o salvare. Economia europeana se scufunda.
Iar noi in Romania ce facem? Pai, politicienii fura, iar poporul cere protecție sociala.
2010 si 2011: ani de sãrãcie si violente de strada.
In tarile ,,de stânga", sindicatele europene nu vor înțelege situația. Nu vor accepta concedierile, reducerile de salarii si de pensii. Dar bani nu mai sunt. Așa ca manifestațiile de strada, mitingurile si violentele se vor înmulți. Autoritatea guvernelor va scãdea. Instituțiile se vor scufunda in haos. Sistemele de pensii de stat vor da faliment. Toate drepturile câștigate de ,,clasa muncitoare" in ultimul secol vor dispãrea ca fumul. Adio salarii garantate, adio concedii, adio program de lucru de 8 ore.
Cine va supraviețui? Cine poate, desigur!
Romania se va prãbuși foarte repede.
Probabil chiar in urmãtoarele luni. Pentru ca FMI a închis robinetul cu bani. Pentru ca nu avem rezerve financiare si nu avem economie. Pentru ca iubim ,,statul". Pentru ca uram patronii, firmele private, iar sectorul privat romanesc e cel mai slab din toata Europa. Si pentru ca avem o imagine foarte proasta, de cerșetori, hoți, prostituate, așa ca nu ne va ajuta nimeni.
Si, sincer, nici nu meritam ajutor. E mai bine sa ne descurcam singuri.
Americanii au cerut Chinei sa-si aprecieze yuanul. Degeaba!
Secretarul de stat SUA, Hillary Clinton, s-a deplasat la începutul sãptãmânii la Beijing si a solicitat președintelui chinez, Hu Jintao, sa creascã valoarea yuanului chinez.
De doi ani de zile, guvernul chinez pãstreazã yuanul la o valoare pe care SUA o considera cu 40% prea scãzuta (1 USD = 6.83 yuan).
O creștere a valorii yuanului ar însemna ca exportatorii chinezi sã încaseze mai putini dolari pentru mãrfurile lor. Altfel spus mãsura înseamnã de fapt un transfer de bani de la chinezi cãtre americani (dar ºi cãtre europeni!).
Rãspunsul președintelui Hu Jintao a fost politicos, dar ferm: ,,China va continua sa promoveze reforma mecanismului ratei de schimb a yuanului intr-o maniera pe care o va iniția ea însãși, si care va fi controlabila si graduala". Adicã: o sa creștem valoarea yuanului când o sa ne convinã nouã, ºi doar dacã o sã ne convinã nouã. Președintele Chinei a sugerat totuși cã ar putea adopta o atitudine mai flexibilã, dacã SUA deschide accesul Chinei la înalta tehnologie.
Din criza asta, scapã cine poate!
China este marele câștigãtor al actualei crize. Când aceasta se va termina (pentru ca e departe de final), China va fi in poziția de lider economic al lumii. Si nu are de gând sa renunțe la aceastã poziție. De fapt, exact la fel a profitat ºi SUA, în secolul 20, de Primul si de Al Doilea Rãzboi Mondial. Rãzboaie care au propulsat-o pentru 70 de ani in poziția de superputere si de șerif al lumii.
Așa cã acum nimeni nu are milã de nimeni. Nimeni nu va fi solidar cu nimeni. Daca trebuie sã ceri ceva, ar fi bine sa ai altceva de oferit in schimb. SUA, spre norocul ei, chiar are. La fel si Germania. De fapt, SUA ºi Germania pot ieºi din crizã ºi fãrã ajutorul Chinei – dar cu costuri sociale mult mai mari!
Pentru România însã, viitorul e foarte întunecat!
Întâi Spania. Pe urma Italia. Pe urma Franța. Acum Anglia.
Nu existã țarã europeanã care sã nu urascã și sã disprețuiascã românii. Englezii spun cã în comparație cu imigranții polonezi, noi nu facem doi bani. Și cã extinderea UE a fost o greșealã. Și nu sunt singurii.
Primul scandal public a fost în Spania, când românii au fost acuzați (pe drept) cã preferã sã ia ajutor de șomaj din banii statului spaniol, decât sã munceascã pe salariu, la ei acasã.
În Italia, mai grav: românii au fost atacați în stradã doar pentru cã vorbeau românește, iar Guvernul Berlusconi a propus o legislație anti-români. In ambele cazuri, ministerul de Externe a reușit sa dezamorseze situația. Iar Politia românã a început sa colaboreze cu cea italianã pentru cã infractorii sã poatã fi prinși rapid. Așa cã situația s-a mai calmat, dar vã asigur cã sentimentele poporului italian fațã de români nu sunt deloc frãțești. Întrebați-i pe românii care se întorc din Italia.
În Franța, scandalul românilor a început când Cãile Ferate au pus în trenuri afișe cu "atenție la hoții de buzunare români". Tot pe drept. M-am întâlnit cu un asemenea hoț de buzunare, un bãiat de 35 de ani (deloc țigan, ci român 100%. Din Bacãu). Care mi-a povestit cã în România este...pensionat pe caz de boalã! Și cã pensia îi vine în continuare acasã. Si râdea, dupã ce încercase sa "mã facã" la buzunare: ce sã facem, zice, trãim și noi cum putem! Gândirea jigodiei era 100% româneascã: sãracii au dreptul sã fure, pentru cã...sunt sãraci! Românii descoperã abia acum cã singurul drept pe care-l au sãracii este sã munceascã, sau sã moarã de foame. Vã mai mirați cã Sarkozy vrea acum sa-i dea afarã din Franța pe români? Pãi nu meritãm?
Ați visat sã frecați menta pe banii UE!
Dar nu s-a întâlnit hoțul cu prostul. Banii UE nu sunt pentru cerșetori. În nici o țarã din lume nu trãiesc 10 milioane de oameni (jumãtate din populație) pe banii statului.
Politicienii au sperat sincer cã Uniunea Europeanã le va da bani sã treacã peste crizã. Fãrã sã concedieze nici un bugetar român. Dar Marea Britanie va da afara 1 milion de funcționari! Germania taie 85 de miliarde de euro din cheltuielile statului! Iar Spania a început sa concedieze bugetari, încã de acum 2 luni!
Sã ceri bani de la UE in situația asta, înseamnã cerșetorie de stat. În loc sã munceascã sã iasã din criza, guvernul român face exact ce fac și cetãțenii lui, sub turnul Eiffel: întinde mâna dupã pomeni!
Poporul român chiar e un popor de hoți!
În ce țarã ați mai vãzut 3 milioane de oameni care sã obținã ilegal pensii și ajutoare sociale, cu certificate medicale false? Toți oamenii ãștia sunt pur și simplu hoți. Hoți sunt și medicii care i-au ajutat, și funcționarii de la Ministerul Muncii, care au organizat rețeaua și au aprobat dosarele.
Dacã ii întrebi, și pensionarii, și funcționarii, si medicii se plâng de viața lor grea si ii înjurã pe politicieni (cã toți sunt hoți, maicã!). Dar singura diferențã între ei este cã unii furã un ou, alții un bou. Așa cã poporul român nu vrea o țarã cinstitã (cum e Marea Britanie). Poporul român ar vrea sã furãm toți în mod egal.
Și de unde furã cu toții? De la firmele private și de patronii "exploatatori", care alimenteazã bugetul. Cã statul român nu are vreun pom cu bani în curtea palatului Victoria.
UE ne dã afarã.
Raportul Comisiei Europene de luna trecutã a fost clar: România si-a încãlcat promisiunile fãcute la intrarea în Uniunea Europeana. Despre nimeni nu s-a mai zis așa ceva. Nici despre Bulgaria. Încãlcarea promisiunilor e un motiv suficient ca sã fim dați afarã din Uniune.
Și cred cã vom fi. Parlamentarii europeni voteazã cum le zic oamenii. Și mã îndoiesc cã exista în clipa asta mãcar 5 cetãțeni europeni, care sã-i doreascã pe români în UE. Granița Uniunii va fi în Ungaria, pentru ca Ungaria este ultima țarã cu adevãrat europeanã.
Așa cã UE o sã vã trimitã pachet hoții înapoi. În schimb oamenii de afaceri, muncitorii serioși, toți cei care au ținut ani de zile bugetul în spate, își iau banii și se pregãtesc de plecare. Mulți au și plecat deja. Și sunt primiți acolo cu brațele deschise. Pentru UE este un schimb excelent!
Iar România va rãmâne cu bugetarii și politicienii. Sã se fure între ei!
Se va termina criza in 2011?
Evident cã nu! Românii sunt singurii din lume care au spus public tâmpenia cã poți sa ieși din crizã cu brațele încrucișate, pentru cã... "se terminã criza de la sine". Se terminã ea: dar nu pentru toți, nu la fel și nu în același timp!
E evident cã Germania va ieși din crizã mai rapid, iar Marea Britanie mai greu și cu mai multe suferințe. Franța încã tine criza ascunsã sub covor și se împrumutã din greu (ministrul de finanțe francez a anunțat cã trebuie sã taie minimum 45 de miliarde de euro din cheltuielile statului, dar concret n-a anunțat nici o mãsurã de tãiere). La Paris cuvântul "austeritate" e tabu, iar Financial Times a râs de frica francezilor de a lua mãsuri dure. Așa cã dintre membrii "mari" a UE, Franța o sã iasã ultima din crizã.
Cât despre România? sã fim realiști: România ar putea sã nu mai iasã din crizã niciodatã. România trece nu doar printr-o criza economicã, ci și printr-o crizã de isterie. Isteria politica a blocat orice reformã în ultimii 3 ani, iar acum românii fac spume la gurã în legãturã cu reducerea salariilor bugetarilor (care este o mãsurã minimalã, nu durã. Și nu ajutã firmele private, pentru cã nu a dus la scãderea impozitelor si taxelor).
Dacã scad pensiile, n-o sã scadã consumul?
Asta a fost în România prima grijã a celor care s-au opus tãierilor de pensii și salarii.
Iar o țarã e pânã la urmã, o simplã afacere: dacã e profitabilã, supraviețuiește. Dacã nu – moare!
Politicienii ne mint ºi nu ne vor binele!
Aproape 60% din americani spun cã ºi-au pierdut încrederea în capacitatea președintelui Barack Obama de a lua decizii corecte pentru ,,viitorul þãrii", conform unui sondaj dat publicitãții, dat de agenția Reuters.
Iar Obama încã stã bine în sondaj! Refuzul americanilor faþã partidele politice a atins cote istorice: 68% si-au exprimat aceeași neîncredere in Democrați, iar 72%, in Republicani.
Cu doar 18 luni in urma, situația era exact invers: circa 60% din americani își exprimau susținerea fata de președintele lor!
Obama, criticat pentru cã risipește banii americanilor
Washington Post spune cã lipsa de credibilitate a lui Obama se datoreazã problemelor economice, cãderii industriei imobiliare, ºi încetinelii cu care scade șomajul.
In ultima vreme, președintele a fost aspru criticat din toate pãrțile, pentru felul în care cheltuiește bugetul federal. Mai ales în condițiile în care Casa Alba a anunțat cã va fi obligatã sã împrumute 2000 de miliarde de dolari în 2011, doar ca sã-ºi acopere cheltuielile!
De pildã, încãpãțânarea cu care Obama þine sã facã reforma sistemului de sãnãtate ºi sã ofere asistenþã medicalã de bazã gratuitã celor sãraci, a fost consideratã nepotrivitã în vreme de crizã.
ªi faptul cã guvernul a decis sã plãteascã datoriile marilor companii, cu mii de angajați, a fost considerat drept o încurajare a iresponsabilitãții managerilor. Chiar dacã Obama a spus cã salveazã astfel ,, 1 milion de locuri de munca". Micii întreprinzãtori au considerat incorect ca ei (care creeazã majoritatea locurilor de muncã din SUA ) sã fie obligați sã își plãteascã datoriile, în timp ce din taxele lor, alte firme sã fie salvate de greutãțile crizei.
De ce nu avem salarii ,,ca în America"? pentru cã nu suntem americani!
In România se oferã asistenþã medicalã gratuitã tuturor ºi nimeni n-a sãrit în sus de indignare. Dimpotrivã: când se vorbește de reducerea de cheltuieli în sistemul medical, mii de ,,inimi socialiste" generoase încep sã plângã: dar cu cei sãrmani ce facem? Îi lãsãm sã moarã? Pãi evident! Doar ãsta e rolul sãracilor! Sã fii sãrac înseamnã sã o duci greu, sã mai ºi mori de foame pe stradã, nu sã trãiești confortabil din taxele publice! Altfel de ce sã te mai zbați sã munceºti, sã scapi de sãrãcie, dacã primești totul cadou de la stat?Bãtrânii aveau o vorbã despre sãraci;,,Sãracu-i dracu.''Gata cu munca de ,,stat''la stat,cine nu vrea sã ºi producã ceva;afarã!sau la cimitir! Medicii se plâng cã au salarii mici,dar unii iau dela prostimea disperatã ºi câte un salariu de acela pe zi,altfel îi lasã sã moarã..Dar dacã s-ar desfiinþa toate instituþiile medicale de stat toþi aceºti monºtrii vor învãþa cum se mai câºtigã ºi un ban cinstit.Energia electricã produsã de sistemul energetic naþional, proprietate a Poporului Român este vândutã unor ºmecheri intermediari,care apoi o revând cum vor ei poporului.
Cât despre acoperirea datoriilor: De 20 de ani se tot plãtește toate cheltuielile unor companii ca CFR, Compania Huilei, Compania Lignitului, TAROM si multe altele. ªi se face cã a uitat de datoriile pe care companiile respective le au la stat. Iar ANAF (IRS-ul românesc) trece pe lângã poarta lor fãrã sã-i ia la rost: bre, voi când vã plãtiþi taxele? Cã vã blocãm conturile!(s-au ne plãtiþi..taxele)
ªi tare trist e cã n-am prea auzit români care sã se îngrijoreze ºi sã întrebe: pãi de unde cheltuieºte statul atâția bani? Nu riscãm sã dãm faliment cu atâtea cheltuieli?(poate doar pe la Rufon mai vorbeºte omul cu nãduf)
2011 e anul reformelor.Adicã al concedierilor, al tãierilor de salarii, al reducerilor de taxe. Dacã ne uitam pe planurile de austeritate adoptate de Spania, Marea Britanie, Germania, vedem clar 3 lucruri:
Cã abia acum se iau masuri dure. Criza a început in 2008, dar 2 ani de zile guvernele au sperat ca o sa treacã "de la sine". Singurii care au avut si banii si curajul sã îi cheltuiascã pe investiții de stat (mãsuri pro-active) au fost germanii. Din pãcate, ele s-au dovedit ineficiente. Sute de miliarde de euro s-au irosit.
Cã indiferent de culoarea politica, toate guvernele aplicã acum aceleași soluții: taie banii sectorului bugetar ºi sprijinã firmele. Atât prin reducerea taxelor sociale, cât ºi prin reforma legilor muncii (simplificarea concedierilor, tãierea drepturilor angajaților, salarii in funcție de rezultate). Altfel spus, adio socialismului european! Bun venit capitalismului sãlbatic!
Cã toate guvernele se pregãtesc de haos social, de lupte cu sindicatele (sau direct cu mulțimea).
România e unicã la reforme.
România e singura þarã unde guvernul a promis cã masurile de austeritate dureazã doar 6 luni ºi cã totul revine la normal. Cum sã revinã? Care normal?
Toate guvernele au spus clar oamenilor cã legislația muncii se modificã de tot, iar sãrãcia va dura cel puțin 4 ani! Politicienii români sunt cei mai mincinoºi ºi asta o sã-i coste foarte scump!
În 2011, Europa va fi în flãcãri.Iar în 2012 va fi o nouã Europã.

SURSA:Capitalism pe pâine
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Xanadron

#1
Destule adevaruri incomode (in primul rind faptul ca politicienii mint cind spun de iesirea din criza), dar... sincer, si mai multe multe idiotenii :-D in articolul asta altfel interesant, scris de unul din cei mai controversati bloggeri actuali.

Fara pretentia epuizarii subiectului (deh, in vesnica criza de timp), pot comenta doar unele chestii (cu precizarea subinteleasa ca astea-s doar umilele mele opinii):

1. Nici vorba de "capitalism salbatic" ca unica sansa de iesire din marasmul actual - ba chiar dimpotriva. Pai nu taman asta ne-a dus de ripa?! :roll: Tre'sa fii nu chior, ci orb de-a binelea ca sa nu vezi "binefacerile" aduse pina acum chiar de paradigma asta salbatic-capitalista - incluzind mortii aia de foame din NY pomeniti de Giurgea.

2. Cum sa desfiintezi oare pensiile de stat, ei?! ??? Propunerea asta imi pare de-a dreptul genocidala.

3. "Exmatricularea" Romaniei din UE ar fi o catastrofa? Eu cred ca exact de-andoaselea. :lol:

4. China greseste refuzind deprecierea yuanului? Pai oricum produce/vinde prea ietfin !!! Iar cererile insistente ale lui Hillary Rodham Satan :evil: nu-s deloc justificate (asa cum ar reiesi din spusele "bloggerului salbatic" Giurgea).

5. SUA, contrar spuselor din articol, NU MAI ARE ce oferi din pdv economic - a ajuns o societate care nu mai produce mare lucru, in afara de arme necesare intimidarii oricui o contrazice. :-P

...Si-ar mai fi destule de puricat, dar ma tem ca s-o-nsera... 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Tzipi

Ru cred ca planeta are suficiente resure ca sa traiasca omenirea fara probleme : incluzand aici locuinte la pret de inghetata si mancare naturala pentru toti. si fara sa trebuiasca sa fim sclavi 8 ore pe zi.
   Insa, atunci cand societatea e oraganizata pe principiul piramidal ( sclavii muncesc ca sa imbogateasca o mana de oameni ) si face o afacere din neasigurarea celor necesare traiului minim, evident ca traim intr-un capitalism salbatic. Care capitalism, forteaza sclavii sa munceasca, cu biciul ( teama zilei de maine, neasigurarea minimului necesar vietii ).
   Si eu consider ca acutizarea exploatarii ( capitalism salbatic ), nu va duce decat la acutizarea probelemlor sociale, in care asigurarea necesitatilor vietii ( pensie, asistenta medicala, etc ) vor deveni un lux pe care putini si-l vor putea permite . Asta, in timp ce toata viata , statul l-a jumulit de taxe si impozite, sub pretextul ca-ia sigura toate astea de mai sus ...

Avem inteligenta si tehnologia necesara pentru a ne asigura baza traiului ( mancare, casa la pretd e nimic pentru toti ), insa "cineva" nu ne permite sa le punem in practica . Pentru ca asta e cea mai mare afacere a lumii in care traim, si asta e motorul sclaviei economice a lumii noastre.


Siberia

#3
Cand am citit ca doar "Capitalismul Salbatic" (?!) ne mai salveaza... mi s-a facut lehamite. Cu idei de genul asta, sigur vom merge inainte spre ... Marea Societate Salbatic Capitalista.
Nu stiu cine a scris articolul asta, dar putea sa gandeasca putin mai mult: eu as fi inclus si interzicerea blogurilor, chatului, forumulrilor, oricaror modalitati de expunere a ideilor, a polemicilor sau conversatii imbecil-politicoase pe internet in scopul rentabilizarii productiei capitaliste :D Internetul sa fie folosit doar pentru marketingul firmelor capitaliste si pentru plata de catre Oricine in Timp Record a Impozitelor si Taxelor :D Doar in acest fel vom putea sa ne concentram asupra activitatilor productive care ne vor ocupa 18 ore din 24 (restul de 6 ore ni-l vom petrece delectandu-ne cu un somn indus fortat cu ajutorul programelor TV idioate). In aceeasi idee si pentru propasirea societatii multimilionar dezvoltata propun sa nu mai fim nevoiti sa ne alegem un presedinte: vom face o campanie electorala odata la 40 de ani in care ne vom alege Cel Mai Salbatic Dictator care sa poata stapani si modela spre beneficiul Germaniei, Americii, Israelului sau Rusiei, Capitalismul Salbatic din Romania. Si o ultima idee asa pe final: propun ca ambitiosii cetateni romani sa nu mai consume produsele pe care le produc muncind ca niste robotei hipnotizati... cetatenii vor fi alimentati in timpul somnului - prin metode perfuzabile - cu strictul necesar de proteine, lipide, glucide, minerale, acizi grasi si Omega 3 + 6 iar produsele care ar fi trebuit sa fie consumate sa fie vandute pe E-bay si sumele obtinute din tranzactii sa fie donate serviciului de Taxe si Impozite pentru a preveni o Viitoare Criza Economica dintr-un secol sau mileniu viitor :D
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Cautatorul

Citat din: Tzipi din  17 Iunie 2011, 16:46:07
Avem inteligenta si tehnologia necesara pentru a ne asigura baza traiului ( mancare, casa la pretd e nimic pentru toti ), insa "cineva" nu ne permite sa le punem in practica .

Ba uite ca cineva a pus in practica o modalitate de "a ne hrani din ce producem fiecare":

"Cercetãtorii japonezi obþin carne din fecale

Creºterea numãrului populaþiei genereazã o problemã serioasã: criza alimentarã. Cercetãtorii japonezi au gãsit soluþia salvatoare: creeazã fripturi comestibile din fecale umane.

Mitsuyuki Ikeda, cercetãtor la laboratorul Okayama, a obþinut carne bazatã pe proteine din excremente umane, potrivit news.yahoo.com.

Cercetãtorii au extras acele proteine ºi au creat o fripturã artificialã, care conþine 63% proteine, 25% carbohidraþi, 3% lipide ºi 9% minerale. Carnea are culoare roºie, datoritã unui colorant alimentar, este apoi aromatã cu proteinã de soia ºi chiar are gust de vitã.




http://www.realitatea.net/cercetatorii-japonezi-obtin-carne-din-fecale_845263.html

In cazul asta prefer sa mananc insecte.

Adica vom manca toti rahat? Imi imaginez un BigMac cu carne de-asta... sau niste mici ... ori carnati cu carne de rahat...
Si vom colecta selectiv rahatul? Nu vom mai trage apa? O sa facem in punga? Vom primi bani daca predam rahatul? Sau primim la schimb carne de-asta?  Pampersii vor fi la mare cautare. O sa iasa o delicatesa de friptura... frageda...  Sau o sa avem friptura cu kk de la bunica? :-D

Brrrr.. :-o :x

dacian

Citat din: Tzipi din  17 Iunie 2011, 16:46:07
Ru cred ca planeta are suficiente resure ca sa traiasca omenirea fara probleme : incluzand aici locuinte la pret de inghetata si mancare naturala pentru toti. si fara sa trebuiasca sa fim sclavi 8 ore pe zi.
   Insa, atunci cand societatea e oraganizata pe principiul piramidal ( sclavii muncesc ca sa imbogateasca o mana de oameni ) si face o afacere din neasigurarea celor necesare traiului minim, evident ca traim intr-un capitalism salbatic. Care capitalism, forteaza sclavii sa munceasca, cu biciul ( teama zilei de maine, neasigurarea minimului necesar vietii ).
   Si eu consider ca acutizarea exploatarii ( capitalism salbatic ), nu va duce decat la acutizarea probelemlor sociale, in care asigurarea necesitatilor vietii ( pensie, asistenta medicala, etc ) vor deveni un lux pe care putini si-l vor putea permite . Asta, in timp ce toata viata , statul l-a jumulit de taxe si impozite, sub pretextul ca-ia sigura toate astea de mai sus ...

Avem inteligenta si tehnologia necesara pentru a ne asigura baza traiului ( mancare, casa la pretd e nimic pentru toti ), insa "cineva" nu ne permite sa le punem in practica . Pentru ca asta e cea mai mare afacere a lumii in care traim, si asta e motorul sclaviei economice a lumii noastre.


Atata timp cat va exista banul (in orice forma) si puterea oferita de acesta nu va exista egalitate pe planeta (chestia cu "toti ne nastem egali" e un mare praf in ochii necunoscatorilor). Planeta are destule pentru toti dar nu se va realiza acest lucru atata timp cat un "neica nimeni" (adica fecior de milionar sau de parvenit) care nu stie sa bata nici macar un amarat de cui si nu aduce nici un beneficiu civilizatiei continua sa aibe tot ce-si doreste iar cei care produc respectivele bunuri nu au bani nici macar de o bere la terasa (ca restul se duc pe alte taxe si impozite).
Iar despre ideile lui Mihai Giurgea (cel care scrie articole pe respectivul blog - capitalismpepaine.blogspot.com) nu pot spune decat ca unele sunt bune iar altele nu (asta este, nimeni din aceasta lume nu detine adevarul suprem sau solutiile la problemele noastre), sunt de laudat ideile de incurajare a initiativei private si de a taia toate cheltuielile inutile (bugetari platiti aiurea, asistati sociali cu mercedesul in curte etc) dar nu sunt de acord cu disparitia pensiilor (nu sunt pensionar si nici speranta de a ajunge sa iau de la stat un leu gaurit pensie nu am), e adevarat, unele (ca sa nu zic aproape toate) sunt calculate in bataie de joc (corect ar fi sa fie recalculate in functie de cati bani a adus la buget respectivul contribuabil).
Dar in afara de a discuta pe blog sau pe forum putem face ceva? Eu zic ca nu, mai ales ca suntem romani (ca asa merge treaba la romani : "incepe tu si daca iasa bine ma bag si eu").
Iar despre ce a scris Cautatorul ... deja exista oua false (facute de chinezi), orez fals (la fel, facut de chinezi), mancare sintetica (de plastic - vezi chips-uri, margarina etc), iaurturi cu bacterii din anumite zone intime ale femeii, apa imbuteliata cu anumiti germeni (precum cei pomeniti in postul anterior), nu are rost sa ne miram ca pentru un ban in plus sunt oameni care vand si rahat pe post de friptura. Nu mai zic nimic de diferite gripe aviare, porcine, ovine, bacterii in castraveti, maine-poimaine parca vad cum "survine o mutatie" la respectiva bacterie si se va muta in rosii, ardei, mere, pere, banane, porumb, grau etc, sa vezi atunci isterie pe masa prostanilor populatiei si recomandari precum "nu mai cumparati produse naturale sau de la tarani ca sunt infestate, mergeti la supermarket si luati produse procesate de marii rechini firmele autorizate".
Oricum, ati auzit sa aresteze pe cineva care a produs sau a pus asa ceva in vanzare?
Iar despre criza alimentara ... ma abtin (ia faceti un calcul cata motorina se consuma pentru a face 1 litru de motorina BIO din porumb  :wink:).

Tzipi

Citat din: dacian din  17 Iunie 2011, 23:46:28
Iar despre ideile lui Mihai Giurgea (cel care scrie articole pe respectivul blog - capitalismpepaine.blogspot.com) nu pot spune decat ca unele sunt bune iar altele nu
Omul are multe opinii bune, pe care eu i le apreciez. Si nu stiu de ce, am o senzatie ca stie foarte bine ca exista resurse pentru toata populatia, doar ca sistemul  functioneaza altfel si asta e.

Arhanghelul

#7
Citat din: dacian din  17 Iunie 2011, 23:46:28
Iar despre criza alimentara ... ma abtin (ia faceti un calcul cata motorina se consuma pentru a face 1 litru de motorina BIO din porumb  :wink:).

Foarte corecta comparatia ... cat iau pe mere si cat dau  pe pere ...

Imi aduce aminte de ani de la sfarsitul secolului XIX inceputul secolului XX ...

Mai tineti minte concurenta intre automobilul electric si cel pe combustibil ...
http://www.istoricauto.ro/istorie-istoria-masinilor-electrice.html
http://stevemckelvie.wordpress.com/2011/05/31/lohner-porsche-electric-car-replica/
http://www.automarket.ro/stiri/20-de-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-porsche-23021.html
http://www.hitechpedia.ro/porsche-boxster-e-%E2%80%93-cel-mai-mic-bolid-electric-made-in-stuttgart/2307.html

Acum pentru melteni ... cati vor trece la electrice... ca daca esti snob sa fi pana la capat ... ca masina electrica este scumpa  http://www.teslamotors.com/  ...  deci nu te faci de rusine (ca in reclama la Duster) si pe deasupra esti si eco ... trendy-fendy ...

http://www.gandul.info/news/cate-masini-ultrascumpe-are-bucurestiul-orasul-cu-29-lamborghini-102-ferrari-si-peste-1-000-de-porsche-7815230
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Tayka

#8
Eu tind sã cred cã Mihai Giurgea spre deosebire de majoritatea dintre noi românii înþelege cu totul altfel expresia ,,capitalismul sãlbatic'',de altfel se ºi explicã pe parcurs-cã doar un capitalism radical,intolerant ºi o justiþie incoruptibilã sau chiar justiþia poporului ne-ar mai putea salva din ghearele dragonilor.Nu doresc sã fac aici apologia comunismului sãlbatic,dimpotrivã detest profund sistemul comunist,cãci am avut de suferit mult de pe urma sa,trãindu-l din plin de la începuturi ºi pânã la prãbuºire,dar nu pot sã nu remarc cã în afara închisorii în þarã,a terorii cumplite,a interzicerii libertãþii totale,etc,etc,au existat totuºi  unele drepturi ºi facilitãþi pentru românul de rând pe care mulþi nu le cunosc ºi nici nu le vine sã creadã cum de la doar câþiva ani dupã rãzboi,cu o þarã ocupatã ºi dictatã de la rãsãrit,un român care pe atunci (anii..50-60)câºtiga în medie cam 600 lei,îºi putea lua abonament la cantinã cu..10 lei/lunã,curentul electric era 11 lei la discreþie (fãrã contor)încãlzirea cu lemne sau cãrbuni era subvenþionatã de stat,asistenþa medicalã era complect gratuitã,se lua obligator tot surplusul dela cei care aveau ºi se reâmpãrþea egal turmei,miniºtrii umblau în bocanci,ºi circulau cu tramvaiul,locul de muncã era asigurat(chiar obligator)cei care furau s-au delapidau mai mult de 10.000 lei erau împuºcaþi,iar hoþii mai mãrunþi primeau atâta bãtaie încât nu se mai gândeau la furat cel puþin tot restul vieþii lor.Muncitorii câºtigau mai mult decât funcþionarii,coºul familial lunar nu depãºea 100 lei.preþul produselor era fix ºi afiºat obligator la vedere,vã mai amintiþi produse cu preþuri de 0,10.. 0,15 bani?În 1952 dupã reformã paritatea leu dolar era de 1/6.(acum e de 1/40...ºi asta cam la acelaºi salar..!!!) :x
http://ro.wikipedia.org/wiki/Leu_rom%C3%A2nesc
Sã nu vã închipuiþi cumva cã eu vã povestesc aceste lucruri cu nostalgie,cã am fost cumva securist sau miliþian,nu,am fost pe atunci copil,iar mai târziu reparam radiouri cu lãmpi,în carcase de lemn,ºi ascultam dupã ce încuiam uºa ,,Europa Liberã''.Iatã cã acum am ºi intrat în ea,putem merge pe ori unde,putem înjura pe ori cine,chiar acum vãd la tv.cã unul sa urcat pe acoperiº ºi aruncã cu cãrãmizi de ciudã cã l-au caftit poliþiºtii,iar aceºtia se roagã frumos de el sã vinã jos la negocieri..Niºte mari moguli au scãpat recent de pedeapsã ;cum  au procedat ºtim cu toþii,  :evil: altul a tot finanþat pânã i s-a prescris pedeapsa ºi acum ne aratã mâna cu degetul mijlociu ridicat în sus.. :-D
ori eu cred cã tocmai asta voia sã spunã ms.Mihai Giurgea ;Mai puþinã toleranþã! Sau dacã se poate chiar deloc!Sãlbaticii trebuiesc loviþi cu sãlbãticie,altfel ei nu vor înþelege nici odatã ce vrei,iar tu de sigur vei murii aºa.. plin de bunãtate. :? :x
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

SLEAH19

#9
[b]Ce-am avut ºi ce-am pierdut[/b]

      Perioada la care face referire  Tayka este evident cea a lui Gigi  DEJ , al cãrui regim avea un oarecare stil boieresc menit sã-i convingã pe românii care nu ajunseserã în puºcãrii /lagãre de muncã , ce minunat e traiul în comunism , manipularea continuînd ºi în perioada colectivizãrii. În CAP-uri au intrat unii cu hectare de pãmânt, cai, car cu boi , vaci ,heleºteie , livezi, batoze , circulare ,utilaje ... etc ,munca de câteva generaþii a familiilor lor cot la cot cu cei care au intrat cu .. fizicul, cu... nimica, iar peste noapte sau trezit cã împart produsele în mod egal (în primii ani mare parte din producþie rãmânând ,,þãranilor cooperatori'') . Mai târziu ca sã nu existe probleme cu împãrþeala , partidul le-a luat tot .
   
     Am avut un sistem de ºcolarizare bun ºi l-am pierdut.
     Am avut institute ºi staþiuni de cercetare în multe domenii industriale ºi agricole ºi le-am pierdut cu tot cu profesori ºi cercetãtori.
     Am avut o reþea de colectare a producþiei agricole bine pusã la punct ºi am pierdut-o.( agricultura a fost cea care a scos þara asta din rahat ºi când am plãtit porcilor de ruºi imense datorii de rãzboi ºi atunci când dilimanul de Ceauºescu s-a încãpãþânat sã achite datoria externã , înainte de termen,datorie  dealtfel bine negociatã , nu ca acum  ,.)    

    Am avut echipe de meseriaºi bine formate în toate domeniile ºi fabricile pe care le-am pierdut ºi  de care acum beneficiazã alþii ( de exemplu secþia de turnãtori metale  a uzinei UMT din Timiºoara lucrezã aproape integral într-o uzinã din Croaþia pe salarii de 900 E lunar)
    Am avut culturã ºi predispoziþie la culturã, foame de cunoaºtere , foame de cãrþi , profunzime ºi substanþã   , abilitate de dribla cenzura , spirit ºi ''haz de necaz'' pentru a trece peste greuþãþi ºi le-am pierdut .
    ªi la capitolul regrete se mai pot adãuga încã multe

Ce-am avut ºi bine cã am pierdut    

 Dacã  te-ai trezii întro dimineaþã ... use your illusion ... din nou în comunism, într-o dimineaþã geroasã de februarie...UAU ... dai drumul la robinet ºi ai noroc dacã curge o apã rece ca gheaþa , apa caldã nu e pentru cã nu e joi când se dã apã caldã ....2 ore , dar tu no so prinzi pentru cã lucrezi în schimbul doi , vrei sã-þi faci o cafea ...cafea ?   .. Cei  aia ?  aaa nechezol, zii aºa , deschizi frigiderul , ce dracu sã þii în frigider iarna , cã tu  foloseºti frigiderul doar vara , sã þii apa la rece , ca la etajul patru  vara mori de cald ,ºi iarna binenþeles de frig ,pentru cã alea 2 ore de cãldurã nu urcã pânã la tine decât ca o vagã amorþealã , drept cã ai fost pe la alimentara dar pentru cã ai vrut sã eviþi coada si ai ajuns tocmai pe la ºapte fãrã un sfert..dimineaþa , nu ai mai prins nici lapte la copii , nici pâine , neagrã mãcar  , ai tot dat roatã rafturilor doldora dar nu te-ai hotãrît  între cele douã produse expuse ce sã cumperi , creveþi expandaþi de Vietnam sau ºampanie Zarea , aºa cã ai plecat lãudând partidul. , jonglând profesionist cu o singurã mânã cartelele de ulei , paine , lapte .... ºi hopa gãseºti între ele cartela lunarã de 20 litri de benzinã  , ce ai mai trage o fugã cu dacia ta 1100 , la soacrãta sã faci niscai aprovizionare cu ceva cartofi , fasole , murãturi ,poate cã sa afumat slana ºi dacã îi povesteºti ce bine e la oraº poate i se înmoaie inima ºi îþi dã o gãinã cã stã doar la 32 de km , dar cum ....cã e februarie  ºi maºinile personale nu circulã decât  în lunile care nu au litera ''r'' în denumire , în rest circulã doar cele cu numãr galben , poate dacã îþi þii maºina pe întuneric în garaj , în final o sã i se îngãlbeneascã numãrul ºi o sã poþi sã circuli ºi tu tot anul ca ... tovarãºii de la judeþeana de partid . Oftezi ºi începi sã fredonezi involontar ,, Mai vino seara pe la noi , cureeeeent electric'' un ºlagãr în mare vogã pe toate canalele media, l-ai auzit tu la ,,Album duminical''  ºi l-ai adaptat un pic .  , cã in rest la TVR în cele 2 ore de emisie zilnicã ruleazã o telenovelã cu mii de episoade ,, 65 de ani luminã''  , la început ai urmãrit toate episoadele , dar apoi ai mai pierdut din episoade , din  acþiune ºi acum speri sã se întâmple ceva cu actorul din  rolul principal , poate cã pânã la final moare ......ºi va începe o nouã telenovelã.

    Dar în rest în comunism e bine , te scoli dimineaþa in bungalow-ul tãu , te sui în elicopterul tãu , mergi la aeroport de unde ei JET-ul tãu ºi zbori la Vladivoºtok cã ai auzit cã se dã zahãr.
..
   Ne plângem noi românii de crizã fãrã sã ne dãm jos curul din maºini fãrã sã renunþãm la  cele mai scumpe ºi accizate þigãri , schimbând concediul de la Mamaia cu cel All inclusive din Dardanele.
 E greu pentru  un segment din popor ,pentru cã þara asta e condusã de ,, Tagma jãcuitorilor'' cum spunea Tudor din Valadimiri , trebiue sã scãpãm de ei prin metodele pe care ni le pune la dispoziþie libertatea de acum , dar pentru Dumnezeu , nu mai regretaþi perioada comunistã care nu a fost decât o veºnicã crizã.

Dacã comunismul ar fi fost viabil nu ar fi dat faliment
 
                                                                     SLEAH




Ce-am avut ºi n-am pierdut  

    SECURITATEA


    Securitatea e-n toate , e-n cele ce sunt, ºi-n cele ce mâine vor rade la soare

ªi aici vã las pe voi sã completaþi pe linia punctatã de 1 km ..................................................................................................................................................................................................................

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Tayka

Citat din: SLEAH19 din  18 Iunie 2011, 22:09:47
[b]Ce-am avut ºi ce-am pierdut[/b]

...pentru Dumnezeu , nu mai regretaþi perioada comunistã care nu a fost decât o veºnicã crizã...
Dacã te referi la mine crezând cã aº regreta-o,te cam înºeli ºi iatã doar câteva argumente:Tata era ºef de ..cuib,ºi dupã rãzboi l-au cãutat sã-l împuºte,el a fugit cu noi cu toatã familia lãsându-ºi agoniseala ºi ascunzându-se într-un centru muncitoresc timp de vreo 16 ani evitând ori ce posibil contact cu miliþia.Chiar ºi dupã amnistia politicã,când am intrat la ºc.tehnicã am avut probleme,am pierdut un apartament la cheie ºi un post de tehnician principal cu un salar de lux la acea vreme.Aºa cã personal nu prea am motive sã fiu nostalgic.Eu fãceam doar o micã comparaþie între traiul de pe timpul lui Dej,dar numai în primii 10 ani de domnie,cât mai trãia ºi Stalin,pentru ca apoi culmea e cã dupã ce au plecat ruºii s-au înpuþit treburile.
Cineva a zis cã sântem un popor prea mândru pentru a ne lãsa conduºi de conducãtori de-ai noºtrii,cã fiecare se gândeºte mereu cã el ar fi mai nimerit sã conducã,ºi uite aºa când eram sub turci,nemþi,unguri,sau rege strãin,era pace ºi prietenie.Tot acel cineva a mai zis cã ar mai fi câteva popoare la fel dar cã în Europa am fi singurii.Eu mã gândesc cã poate ni se trage vreun blestem din strãbunii;Daci,Romani,RRoomi,turci,tãtari,ruºi,mongoli,ºi..mulþi alþii.
Care cum treceau pe aici ne bãgau mãmicile-n cãlduri.ªi încã ceva;La noi nu a fost comunism,ci doar o dictaturã sãlbaticã care a prins de minune la cioarda care nu prea ºtia altceva decât sã se buluceascã la un post cãlduþ,ºi apoi la  mai mare prin prize-cunoºtinþe -relaþii; unica filozofie de viaþã la români,ºi  care este aplicatã din pãcate ºi în prezent cu o foarte mare ..milosârdie. :roll:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Tayka

Citat din: Cautatorul din  17 Iunie 2011, 22:41:14
..Cercetãtorii japonezi au gãsit soluþia salvatoare: creeazã fripturi comestibile din fecale umane.
Mãi,mãi..ce sã mai auzi !?;papa din.. caca  :roll:
Pãi nu era mai simplu un furtun între ..jos ºi ..sus ºi uite aºa ne-am putea auto-alimenta la discreþie oricând,chiar ºi din mers, iar pe urmã nu ar mai lipsii decât felinarul legat bine de.. altceva ºi gata; putem muncii zi ºi noapte.Totuºi e posibil ca acei cercetãtori sã nu fie chiar cercetãtori ci niscaiva ET-y travestiþi pentru a ne putea transmite ºi nouã invenþia pe care ei probabil cã o folosesc de muult,cãci numai aºa se explicã faptul cã pot circula prin univers fãrã sã mai ia ºi ei ..micul dejun. Sã vezi însã la noi românii când vom inventa ..biciul din acelaºi ..material,dar care mai ºi ..puºcã.  :? Se aude cã ºi aceastã invenþie e aproape gata,a mai rãmas doar problema stropitului spectatorilor în timpul manevrãrii.Oltenii au rezolvat chiar ºi aceastã problemã,ei se pitesc dupã scutul anti-rachetã în timpul plesnitului. :ufo: :evil:


Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Xanadron

'Salbaticul Giurgea"  :-D recidiveaza:

http://standard.money.ro/macro/pactul-euro-uniunea-europeana-pune-biciul-pe-angajati-19194.html

Scurt extras:

"Europa renunța la socialism sau moare!

Mesajul oamenilor de afaceri e limpede: vreți investiții? Atunci aruncați la gunoi protecția sociala! Dați afara bugetarii! Desființați pensiile de stat! Desființați ziua de lucru de 8 ore, dreptul la week-end, dreptul la concediu plãtit. N-avem chef sa ținem noi in spate toți cerșetorii. Nu mai plãtim pomenile voastre electorale. Nu va convine? Ii iubiți pe cerșetori? No problem! ne luam banii si va lãsam sa muriți de foame. Cerșetorii sa va porneascã economia!

Banii au o viața a lor – si o voința proprie. Si ii pedepsesc pe cei care si-au bãtut joc de ei: e si cazul poporului român.

Știți mașinile alea din fabricile de mezeluri, unde au loc o mulțime de accidente de munca? Economia e o imensa mașina de tocat automata. Nu-i pasa de vaiete, de rugãminți, de proteste de strada. Nu-i pasa daca ești prost, deștept, leneș sau harnic. Ea merge înainte, indiferenta la oameni, pentru ca este prin esența inumana. Iar poporul român a reușit sa-si prindã mana in mașina asta de tocat. Si a început sa urle, fiindcã îl doare. Dar e numai începutul! O sa fie tras din ce in ce mai adânc in spirala economiei si o sa-l doarã din ce in ce mai tare. Si nu e nimic de fãcut. Nimeni n-o sa vina sa-l salveze. Poporul român, cel pe care îl vedeți acum, e condamnat la moarte. Când va ieși pe partea cealaltã, la sfârșitul crizei, nu va mai semãna cu nimic din ce știți.
Va fi o grãmada de carne însângerata."

:-o ...ceva ma face sa cred ca Giurgea asta nu scrie chiar de capul lui.  8-)

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mr

#13
Ca tot ai pomenit de suferinta....care cuprinde din ce in ce mai evindent toata lumea.
Asa cum multi dintre oameni isi schimba viata cu adevarat abia in urma unei suferinte care le anihileaza iluzia in care si-au dus existenta pana atunci, asa si masele cred ca actioneaza exact dupa acelasi tipar.... la un nivel mult mai mare.
Popoarele cand vor realiza direct mizeria pe care o pregatesc unii acum ptr ele, intradevar va fi macel pana vor reusi sa vada si sa iasa din inchisoarea mentala in care isi traiesc iluzia vietii.

Din pacate varianta de sfarsit cu "Va fi o grãmada de carne însângerata" este foarte posibila. Vectorul gandirii umane, luat per ansamblu, nu genereaza decat durere si dizarmonie. Legile sub care ne desfasuram existentele sunt nemiloase atata vreme cat alegem mereu separarea in tot ceea ce gandim si facem.

Degeaba 10 dintre noi gandesc bine daca 1000 o fac gresit. Neexistand separare decat in capetele noastre "seci de sacru" rezultanta este mereu defavorabila iar efectele sunt tragice. Deh, primim ce dam! "Hranim" sistemul cu mic cu mare si-i idolatrizam "vointa proprie" in loc sa nu-i mai permitem manifestarea - pentru ca sta in puterea noastra sa facem asta (insa aceasta constientizare implica munca cu sine - hulita si foarte greu inteleasa de cei mai multi - pentru ca totul functioneaza dupa cu a binevoit sa-si raceasca gura pentru noi Hermes Trismegistus: "Ce este dedesubt este la fel cu ce este deasupra, iar ce este deasupra e la fel cu ce este dedesubt, pentru a implini miracolul unui singur lucru" sau principiul se aplica la fel si la nivel individual si la nivel de grup).

Privit de sus..... suntem al naibii de jos in constiinta! Dar ne cautam ca orbetii calea intelepciunii ...prin labirintul unei imense si indelungate suferinte izbavitoare vrajiti de materie si de ganduri egoiste fara finalitate lovind nemilos in armonie si frumos. Si acest indelung proces va dura indiferent de ce zice unul sau altul, indiferent de nivelul de saturatie al suferintei. Va dura cat e nevoie.... si cat corespunde mecanismelor care ne conduc vietile si pe care le negam si ignoram cu indarjire de atata amar de vreme.
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Tzipi

Citat din: Xanadron din  21 Iunie 2011, 15:10:54
:-o ...ceva ma face sa cred ca Giurgea asta nu scrie chiar de capul lui.  8-)
Eu n-am nici o indoiala in privinta aceasta ! ( e clar si evident ) . Un motiv in plus ca sa-l citesc ....