Sectiune pentru limba româna > Diverse

Imagini spectaculoase pur si simplu

(1/21) > >>

Xanadron:
Ma gindeam ca poate n-ar fi rau si un topic care sa cuprinda fotografii spectaculoase - chiar daca nu cu nori ciudati sau OZN-uri reale ori presupuse. :ufo:
Iata citeva poze cu eruptia gigantica a vulcanului Puyehue din Chile (declansata pe 4 iunie) - stire care a trecut aproape neobsevata in presa europeana. :roll:"Cea mai puternicã erupþie din ultimii 51 de ani a vulcanului Puyehue a produs imagini terifiante. Dincolo de spectaculozitatea manifestãrilor naturii dezlãnþuite, violenta erupþie produsã duminicã a condus la evacuarea de urgenþã a peste 3.500 de persoane.

Norul de cenuºã vulcanicã a ajuns deja la 10.000 de metri altitudine, vântul direcþionându-l cãtre Argentina, acolo unde aeroportul din cel mai cunoscut oraº turistic, San Carlos de Bariloche, a fost deja închis. De asemenea, turiºtii au fost sfãtuiþi sã nu pãrãseascã hotelurile.

Lanþul vulcanic din Chile este al doilea cel mai mare din lume, dupã Indonezia. Din cei 2000 de vulcani ai lanþului Cordon-Caulle, un sfert sunt activi. Erupþia lui Puyehue a fost precedatã de o neobiºnuit de intensã activitate seismicã, fiind înregistrate peste 600 de cutremure de intensitate redusã în 48 de ore."

Xanadron:
Alte imagini spectaculoase - dar, de asta data, de pe Marte (v. stirile NAZA privitoare la existentza apei pe Planeta Rosie) :martiansmile:

zana@M:
Iata siImagini inedite ale vietii pe Pamant, realizate din spatiu (Sursa : dailymail)

http://forum.torrents.ro/mondenitati/18138-imagini-inedite-ale-vietii-pe-pamant-realizate-din-spatiu.html
Aceste imagini uimitoare, capturate de satelitii NASA si ai Agentiei Spatiale Europene scot in evidenta remarcabilele trasaturi ale Pamantului si impactul pe care l-a avut dezvoltarea umana.

Fotografiile, realizate in ultima luna, prezinta atat unele dintre cele mai populare zone ale lumii, cat si altele, care sunt complet nelocuite.

Una dintre poze infatiseaza dimensiunile dramatice ale celor mai mari doua orase din China, Beijing si Tianjin.

Intr-o alta fotografie apare un lac artificial de 4.5 km, construit in Siberia in 1960.

Intr-o alta imagine, realizata de pe Statia Spatiala Internationala, zonele noi si vechi din Doha, Qatar pot fi vazute din spatiu.


Xanadron:
O imagine "stereoscopica" a unui crater de pe planeta Marte, livrata de NAZA.
(dau doar linkul, fiind prea mare ca sa poata fi atasata aici)

http://www.nasa.gov/images/content/461901main_pia12840-raw_full.jpg

AndreiASM:
Imaginea vorbeste de la sine in ceea ce priveste maretia Universului in care traim. Nu e o fotografie recenta, dar este, parerea mea, foarte spectaculoasa:

http://www.astrosurf.com/brego-sky/A_glimpse_to_the_night_sky/Image_Gallery/Pages/Galaxies_files/Media/M33-Triangulum%20Galaxy/M33-Triangulum%20Galaxy.jpg

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version