Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Gena P 21

Creat de @Lex, 27 Mai 2011, 11:34:30

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

@Lex

Stie cineva mai multe despre aceasta gena? Am inteles ca ea se afla in corpul uman si NU lasa celulele sa se regenereze , mai pe scurt daca am scoate-o afara am devenii la propriu nemuritori.  'Zeii'  din vechime se zice ca aveau aceasta gena activata   :-)

padme

Cine zice si cine a studiat genele zeului respectiv??

@Lex

#2
 Istoria si miturile in care credea prostimea acum cateva miiiiiii de ani ,legendele olimpului poate iti spun ceva. pana sa apara religile oamenii credeau in zei , zei la randul lor care logic sa o luam erau de fapt  e.t de azi. inteles?  eh 'baietii' aia aveau anumite abilitati paranormale si cunoasteau secretul nemuririi cel putin a corpului fizic ca doar d'aia erau ZEI si erau adulati de prostii din acele timpuri si astfel au luat nastere religiile   :-)  dar sa revenim la p 21

padme

Unde e aia cu "pff ma omori" ca ma pregatisem sa raspund ca o faci bine si singur, n-ai nevoie de mine! :))))))))
Eu am citit Legendele Olimpului si pot sa te asigur ca nu scria nimic de gena P21. Deci cine a studiat aceasta gena inseamna ca a studiat si genele unui zeu (daca era din Olimp sau nu are mai putina importanta, zic yo) ca sa poata lansa o asemenea teorie. Acuma... tu intelegi??

serban

#4
The p21(WAF1) protein can also interact with proliferating cell nuclear antigen (PCNA), a DNA polymerase accessory factor, and plays a regulatory role in S phase DNA replication and DNA damage repair.

http://en.wikipedia.org/wiki/P21

Teoria ta cu zeii se cam duce ...

@Lex

eh acum imi pare rau ca nu am scris ''pf ma omori' pt. ca se pare ca NU intelegi. AM zis eu ca a studiat  cineva vreo gena a vreunui zeu de acum nush cate mii de ani???. Datorita evolutiei spirituale, tehnice , GENETICE si cum vrei tu oamenii de atunci ii credeau 'zei' pe baietii astia si   TOT prin aceste mituri si scrieri  SE INTELEGE ca UNII erau NEMURITORI de unde reiese ca 'EI'' scapasera de mult de 'problematica' gena P21.Asta a fost tot ce am zis.Acum POATE s-a inteles ce am vrut sa zic si sper sa nu se mai ia dupa ureche fiecare afirmatie  inteleasa gresit. GOT IT??  :-)

dorel6

 Eu din cate stiu Gena P21 interactioneaza cu multe in organizm.
Si da, aceasta gena din cate am auzit ar fi problema imbatranirii.Daca gena este scoasa din corp,ii clar ca mori.Numa daca ar exista tehnologie speciala sa "programeze" gena in asa fel ca celulele ca se copieze identic.Plus ca sunt mai multe gene in corpul uman care nu ar functiona cum trebuie faca aceea gena,ba chiar deloc.Eu o privesc ca un fel de boala care sa transmis genetic de mult timp.Si in istorie stim de oameni care au trait sute de ani, deci acei oameni poate nu au fost asa afectati.
Oricum daca s-ar descoperii secretul vietii vesnice, sunt mai mult ca sigur ca ar avea acces doar cei cu bani.

Dorel
Există două metode de a cuceri și înrobi o națiune. Una este prin sabie. A doua este prin îndatorare.

padme

#7
Citat din: @Lex din  27 Mai 2011, 15:39:40
AM zis eu ca a studiat  cineva vreo gena a vreunui zeu de acum nush cate mii de ani???.

Mah @Lex, problema e ca nu ai zis nimic! Eu cand am intrat pe topicul asta ma asteptam sa gasesc ceva de genu : "gena P21 este o gena care exista in corpul uman si face si drege" etc. Adica ceva documentat si la sfarsit puteai sa spui ca vrei mai multe informatii eventual si puteam sa ne dam si noi cu parerea. Acuma tu intri si intrebi daca mai stie cineva ceva de gena, cand e prea putin probabil sa intre vreun genetician, in afara de a se strica de ras la faza cu zeii, adica cu alte cuvinte vrei sa ne interesam noi pt tine???

Si ca sa-ti demonstrez ca ai fix atentia catelusului cu care m-am jucat azi dimineata, uite ce scrii in prima postare:

Citat din: @Lex din  27 Mai 2011, 11:34:30
Stie cineva mai multe despre aceasta gena? Am inteles ca ea se afla in corpul uman si NU lasa celulele sa se regenereze , mai pe scurt daca am scoate-o afara am devenii la propriu nemuritori.  'Zeii'  din vechime se zice ca aveau aceasta gena activata   :-)
Deci: -stie cineva? (ca eu n-am avut chef sa caut desi ma intereseaza)
-am inteles: de unde?
-daca o scoatem afara devenim nemuritori : chestia asta ar presupune o manipulare genetica de te doare capu' si numai inseminari artificiale si mai depinde daca se poate scoate gena, uite colegii @serban si @dorel care s-au interesat zic ca nu!;
-zeii aveau gena activata: pai aici, ori o aveau, ori n-o aveau?
Acuma... tu ai inteles?


@Lex

nu inteleg de ce tot o dai cu faza cu zeii cand aici era vorba de o PRESUPUNERE ca ei ar fi avut o activata. nu se astepta nimeni sa raspunda vreun genetician ci doar daca cineva de pe forum a mai citit pe undeva mai ales prin carti de specialitate(realiste sau s.f) si nu neaparat mizerile care se gasesc pe net imbogatite cu alte minciuni si inventii. ce era asa greu de priceput.? Banuiesc ca multa lume care scrie si comenteaza pe forum a citit , citeste si va citii (pe net, prin carti, prin ziare pe unde vrei tu) subiecte si teme legate de tot ce inseamna RUFON pentru noi adica o anumita sete de cunoastere,pasiune si placerea pentru Toate aceste teme de pe forum ca doar d-aia ne am facut cont aici ca principal motiv.Pe net e usor sa gasesti pt. ca e plin de mizerii in orice subiect.Eu ma refeream la informatie cat de cat de buna calitate si poate se intampla ca tu padme, sa citesti nush ce carte legata de tema si sa sari  cu niste raspunsuri .dar vad ca aici multa lume e pusa pa hartza frate si cum suntem noi romanashi, suntem oricand gata sa sarim cu gura si sa aruncam cu pietre in ce nu ne convine.Banuiesc ca daca avea-i un raspuns cu adevarat raspundea-i si nu mai statea-i sa mi iei la puricat fiecare cuvant care l-am scris sau poate tot catelusul este de vina ca iti atrage atentia si nu intelegi o intrebare simpla :p .Si cu asta am inteles, subiectul nu e interesant si nu prea stie nimeni nimic despre.Nu mai am nimic de comentat :p

padme

1- eu nu sunt pusa pe harta, nu stiu unde ai vazut multa lume ca io's una si chiar ma distrez!
2- n-am nimic cu zeii, tu  ii mentionezi in orice postare aproape, am folosit doar o formulare a ta!
3- am inteles si eu ca faza cu zeii era o presupunere, duh, problema era de exprimare- mai sus zici ca gena trebuie scoasa, mai jos zici ca zeii o aveau si d'aia erau nemuritori, normal ca te-am luat la puricat pt ca mi-ai creat confuzie;
4 - e adevarat poate ca lumea nu prea pare interesata pe moment, mai are nevoie sa mai citeasca una, alta si in plus e week end;
5- e si normal ca lumea care scrie p'aici a citit undeva si impartaseste altora cunostintele acumulate
6- ti-au raspuns deja 2 persoane pe subiect si una (moi) care se harjoneste cu tine, asta nu inseamna "nimeni":-p

silviu

Nu genele ne inflluenteaza ci mediul influenreaza genele.
Vezi studiile despre cimpul morfogenetic.

arckadii

#11
Am zambit amar citind cele de mai sus. In primul rand, sunt socat de usurinta cu care oamenii trag concluzii. Rationamente de genul "exista o gena care este responsabila cu imbatranirea organsimului (luam asta ca exemplu) de aici rezulta ca daca am putea face gena sa nu isi mai indeplineasca rolul nu am mai imbatrani deci rezulta ca nu vom mai muri (cel putin de batranete) si deci suntem zei". Iertati-ma dar tipul asta de gandire este de-a dreptul puerila.

Sa presupunem ca am elimina rolul genei respective (sa presupunem insa mai intai ca ea exista). Ce garantie avem ca ea nu mai are si un alt rol fata de cel descoperit? Daca inhibam aceasta gena este foarte posibil sa dezvoltam o serie de mutatii ale altor gene care sa incerce sa se adapteze noilor conditii si atunci am pornit de la zero. Asta doar ca exemplu.
Sa presupunem insa ca ne reuseste experimentul si ajungem sa "fabricam" un om fara aceasta gena, deci un om care sa nu mai imbatraneasca. Nu il vom putea activa de la varsta celulara pentru ca atunci nu am mai avea embrion, fat...etc. Ar trebui sa dezactivam aceasta gena intr-un individ adult. Aici intervin probleme de genul "care este varsta optima", "cum faci sa fii absolut sigur ca procesul de dezvoltare al organismului a ajuns la final", "esti sigur ca ceea ce faci este etic?" etc.
Sa presupunem apoi ca reuseste si pasul asta si avem un om frumos si tanar (asta ca aspect fizic). De ce ar fi el zeu? Adica daca peste noapte eu n-as mai imbatrani dar as ramane acelasi om, oamenii mai prosti din societate ar spune ca sunt zeu?
E ridicol sa credem asta. In primul rand legendele olimpului sunt pur si simplu niste legende...chiar numele lor indica lucrul asta. Stiu ca orice legenda are un sambure de adevar...dar samburele totusi este ceva ce simbolizeaza un lucru/eveniment/fapta relativ mica.
Un zeu presupune mai mult decat nemurirea. Presupune o serie de lucruri mult peste posibilitatile noastre de a intelege in forma in care ne aflam acum.
Lasand la o parte aceste supozitii, lansez o mica intrebare.

De ce ar vrea cineva sa traiasca vesnic sau sa nu mai imbatraneasca?

Mie unuia imi place viata asta. Stiu ca am un "deadline" pe care nu-l cunosc in care sa imi indeplinesc misiunea, stiu ca viata este frumoasa si ca fiecare varsta are frumusetea ei. Incerc sa accept boala ca mod de indreptare (nu intru in detalii acum/aici), si merg mai departe. Traiesc. Sunt om. Ar fi deosebit de neplacut sa fii vesnic in conditiile in care toti ceilalti nu sunt. Ai pierde prieteni, persoane iubte, cunoscuti, locuri pe care le iubeai, lucruri care iti placeau etc. Lumea se schimba in jurul tau. Cand traiesti normal, tu esti parte din lume si te schimbi cu ea. Cand esti in afara timpului nu mai este asa placut.
In plus, ca o gluma, ce te faci daca totusi, nemuritor fiind sau vesnic tanar, suferi totusi de Alzheimer sa zicem. Sau de Parkinson...sau de orice altceva neplacut. Mai vrei atunci sa traiesti vesnic?:) Si daca luam Alzheimer ca exemplu...ce sens ai mai avea tu pe pamantul asta ca om vesnic daca nu ai putea sa aduci nimic in plus omenirii? (ma refer STRICT la un nemuritor cu Alzheimer).

Ark

Tayka

#12
NIMENI DIN CREAÞIE NU ESTE NEMURITOR!!!
Chiar ºi zeii care au zidit-o au murit de mult,cãci moartea face parte din EA.Pentru a se menþine EA(creaþia)trebuie sã se recicleze,sã revinã mereu ºi mereu,altfel se altereazã ºi..moare.Treaba cu gena e aiurea pentru cã omul oricum,de-a lungul vieþii sale,se regenereazã continu (reînvie) cu ajutorul corpului energetic(dublul eteric) astfel;
 - Intregul tesut adipos din jurul stomacului se reinnoieste o data la trei luni.
 - Primim un nou invelis stomacal o data la cinci zile.
 - Pielea se reinnoieste complet o data la cinci saptamani.
 - Scheletul osos, care pare atat de rigid si de solid se schimba total o data la trei luni.
 - Ficatul se reinnoieste in intregime o data la sase saptamani.etc,etc.
Aºa cã nu greºim dacã spunem cã un om trãieºte în corpul material câteva vieþi,dea lungul mizerei sale existenþe.ªi atunci renumita genã la care segment din viaþã reacþioneazã?
Zeii(ET) mor ºi ei numai cã datoritã nivelului ridicat de cunoºtinþe pe care ºi l-au dobândit,ºi-o lungesc artificial mereu  :-D (mã refer la viaþa în corp material).
ajungând în prezent se pare la vreo 1400 ani (dupã T.V.M.dar nu numai..).
Nemurirea (viaþa veºnicã) nu existã decât în legende,ca un vis frumos,dar nu ºi în cadrul CREAÞIEI care funcþioneazã tocmai pe baza reciclarii creaturilor sale.
                  :-( :martiansad: :fullmoon: :-D :evil:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

@Lex

mda greseala mea , nu o aveau activata , o aveau scoasa :p

@Lex

da Tayka, greseala mea ca nu am mentionat, este vorba aici de asa zisa viata nemuritoare a TRUPULUI deci nu a spiritului sau cum vreti sa ii ziceti.Nu a zis nimeni ca vrea sa traiasca la nesfarsit, eu unu' nu as vrea ca doar sunt atat de multe planuri si dimensiuni de experimentat dupa aceasta viata (cel putin e credinta mea).Arkadi te inseli , oamenii de atunci la cat de 'inteligenti' erau, acei 'zei' (e.t) chiar erau venerati de ei,imi pare rau dar religile tot niste mituri sunt pentru ca ele chiar asa au luat nastere si au ajuns ce sunt in ziua de azi dar nu asta e subiectul topicului.De unde stii tu ca a fi zeu presupune sa fi mai mult decat nemuritor? Oare si zeul ala nu se plictiseste sa traiasca vesnic?doar intreb. Bun sa o luam ca gena asta nu ar reprezenta leacul nemuririi, dar daca ar fi calea de a scapa lumea de cancer, sida si alte mizerii de genu' si cum ai spus Tayka ne-ar prelungii viata cu cateva sute de ani sa nu zic mii? Tot nu ar fi bine? :p