Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Intr-un cuvant ARTA!

Creat de jackie28t, 15 Aprilie 2006, 19:03:45

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

darkness

#45
Arta reuneste anumite persoane,dar pe altele le dezbina..suna cunoscut,scumpo?stiu ca pt tine da :-)

in rest,frumoase imagini

jackie28t

NU pierdeti sa vedeti acest clip intitulat MATRIX PING PONG  :-D LOL Se numeste arta :wink:
http://www.videos.area51forums.com/matrix_ping_pong.shtml

paleoastronaut

#47
ARTA...Si GOERING iubea arta..A omorat pe multi ca sa le ia tablourile si sculpturile..cartile rare si gravurile.....Dar priestess imaginile tale cu printese romantice sunt SUPERBE...SUPERBE.....Domnule sau doamna DARKNESS.....Visul pristessei nu trebuie intinat....Macar VISUL sa ne apartina doar NOUA.....
Si ruinele sunt romantice....ceva ce a fost ..si nu mai e....ne umple imaginatia cu intrebari ....nostalgice....romantice...si printre ruyine pot pluti printese de demult...
[img=http://img423.imageshack.us/img423/999/walesruins1024powrk8.jpg]

pri3st3ss

vine week-end-ul :lol: :lol: :lol:
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

pri3st3ss

Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Peaches and Cream

wow.. awesome!
si eu car ecredeam ca ikebana e nasoala.

lory

ikebana e o arta, asa cum e si haiku-ul sau caligrafia ( nu a noastra, ci a japonezilor )

pri3st3ss, esti deprimata,scumpo? :-D

lory

nu de explicatii suplimentare, ci de o exprimare clara
ms de rectificare

darkness

Aranjamentele Ikebana au apãrut în secolul al VI-lea, ºi au fost folosite mai întâi la decorarea templelor budiste din Japonia.Potrivit unei anumite concepþii estetice, aranjamentul nu trebuie sã copieze natura, ci sã o corecteze. Sunt folosite tulpini, ramuri desfrunzite, frunze cu un contur deosebit. Aranjamentul simplu este preferat unui buchet bogat.Asimetria este absolut necesarã pentru ca un aranjament Ikebana sã fie atractiv. Japonezii considerã mai interesant un copac îndoit, rãsucit, scorburos decât unul crescut normal.
Legãtura dintre om ºi naturã este redatã prin trei linii, care simbolizeazã cerul, omul ºi pãmântul. Cea mai importantã este reprezentatã de ramura cea mai înaltã, care semnificã cerul. A doua ca importanþã este ramura mijlocie ce simbolizeazã omul. Ea trebuie aºezatã oblic în vas, iar lungimea ei trebuie sã acopere trei pãtrimi din prima ramurã. A treia linie este cea mai scurtã ºi trebuie aºezatã în partea din faþã a aranjamentului. Cele trei linii par sã porneascã din acelaºi loc.



flori pt...o Floare

Skywalker

#54
Bravo Darkness, vad ca cunosti Ikebana. Insa vreau sa aduc unele completari:
  De fapt, prima data, arta de aranjamentelor florale a aparut in China, ca ofranda adusa lui Buddha la diverse ceremonii. Un calugar japonez, Ono no Imoko, care a fost in China, a adus aceea arta si in Japonia, unde a inceput sa se dezvolte. La dezvoltarea ei au contribuit in special shogunii(Yoshimitsu, Yoshimasa, etc). Nu e locul potrivit aici ca sa ma apuc sa povestesc toata istoria ikebanei, insa ce e important e ca a prezentat atat perioade de dezvoltare, cat si de regres.

    Intr-adevar, Ikebana nu vrea sa copieze natura, ci sa o corecteze. Insa cu toate acestea, se pastreaza in orice compozitie asimetria. Mai rar vei intalni un aranjament ikebana, de unde florile sa porneasca din centrul vasului. In ultima poza vad totusi ca florile pornesc din centru. Asta e o variatie mai nou aparuta. Asimetria compozitiilor reprezinta imperfectiunea naturii. Ramurile care nu au contur chiar asa deosebit se pot corecta, pana la un anumit punct. Asta e deja un mod de a corecta natura.
Totodata, Ikebana, spre deosebire de arta florala europeana, se remarca prin simplitatea si profunzimea ce vrea sa o sugereze. In Ikebana, e deajuns uneori si o singura planta, care sa aiba un boboc floral, o floare deschisa si una trecuta. Aceasta compozitie sugereaza trecerea timpului(trecutul, prezentul si viitorul). Sau tot un aranjament simplu a fost realizat si de marele Sofu Teshigahara(numit Picasso al ikebanei), care dupa razboi, in '45, a gasit in gradina unei case distruse din Tokio, o crizantema. A realizat din ea o compozitie care a sugerat puterea de regenerare a poporului japonez.

  Azi cele mai frecvente stiluri de ikebana sunt: Moribana si Nageire, fiecare avand variatiile lor.

Moribana este un stil de compozitie realizata in vase joase cu gura larga. Ambele poze ale lui Darkness sunt in stilul Moribana. Si mai adaug o poza:


Aranjamentul Nageire este realizat in vase inalte si cu gura stramta.


  Cele trei linii ale ikebanei: Cerul, Pamantul si omul(orig: Shin, Soe, Hikae), sugereaza inferioritatea omului in fata naturii. Unele stiluri mai vechi de ikebana mai aveau o linie a oaspetelui(Yo). Dar si cele doua stiluri care se practica azi si e care am vorbit mai sus, pe langa cele trei elemente, mai au si un al patrulea element, adica cel auxiliar(Jushi). Ca Jushi se folosesc de obicei frunze si flori. Un aspect deosebit au frunzele si fructele arborelui-pagoda.

Dreamy


Skywalker

E frumoasa poza, Dreamy. Daca te pasioneaza arta digitala, iti recomand sa vezi
http://www.digitalblasphemy.com Sper sa-ti placa.
E pentru toti iubitorii de arta digitala!

Dreamy

Superbe imaginile !!
multam Skywalker

si ca sa nu raman "datoare"
http://www.spacepaintings.com/spraypaintart.html

vizionati clipul, merita!!!

Dreamy

Hai sa ne descretim putin fruntile!!!

Un altfel de arta...

jackie28t

dreamy,
multumesc foarte mult pentru acele imagini pe care le-ai expus.Intr-adevar sunt superbe,un nou fel de arta si ce talent pentru a picta asa de reusit pe pielea mainii.Eu am ramas totusi inchis la ultima imagine cu cele doua maini pictate.
Ma poti ajuta sa gasesc acele doua degete ajutatoare? :roll: