Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

MIB (Men In Black): ce credeti despre ei?

Creat de Xanadron, 12 Mai 2011, 21:46:20

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Xanadron

Sint tare curios care-ar fi ideile voastre despre cunoscutii (printre ufologi, evident) MEN IN BLACK.
De fapt si altii ii cunosc cumva, de cind cu filmele cu Will Smith & Co.
Citeam adineauri citeva informatii pe tema asta (o intimplare povestita aici):

http://naturalplane.blogspot.com/2010/08/hib-humanoids-in-black.html

...si, amintindu-mi ca pina si John Lear ori Bob Lazar sustineau ca au fost cindva vizitati de straniile personaje imbracate in negru, :mrgreen: cu aparitii deseori "din neant" si cu o comportare anormala in sensul de "sintetica" (de la voce la miscari), ma gindeam ca poate aveti idei mai inspirate decit ale mele apropo de originea si intentiile lor (sa faca oare vizite neasteptate numai in scopul inspaimintarii demoralizante a celor care "vorbesc prea mult"?) 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Siberia

Adevaratii Men In Black - M.I.B. (nu ma refer aici la cei prezentati in filmele cu Will Smith, cei din diviziile de paza, etc) cred ca sunt The Watchers - Guardians - Sentinels.
Motivatia este mai lunga si-mi ia ceva timp, asa ca o sa revin cu detalierea ei mai tarziu sau maine.

(daca nu ma inseala memoria, chiar si-n Fringe aveau costume negre si palarii :) o sa verific si asta)
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

arckadii

Iti spun eu ca ai dreptate cu Fringe, ca mi-e proaspat in minte. Problema este insa, exista cu adevarat sau este doar un mare artificiu cinematografic?
Intreb asta pentru ca macar o data mi-ar placea sa vad niste dovezi palpabile in sensul asta, pentru ca pana atunci, doar supozitii raman. Si daca exista, ce fac de fapt? Doar privesc? In Fringe, tipul cu chelie si palarie (ca sa fac o poezie) mai si actiona din cand in cand:)

Ark

dorel6

Eu as zice mai mult ca asa zisii MIB seamana mai mult cu cei din filmul "The Adjustment Bureau".

Există două metode de a cuceri și înrobi o națiune. Una este prin sabie. A doua este prin îndatorare.

abyss

#4
Baietii in negru au inceput sa apara fix la un moment dat. Adica atunci cand militarii US au inceput sa musamalizeze cu strasnicie proiectele negre si asa zisele recuperari de nave ET (fapt despre care am inceput sa ma indoiesc!). Se pare ca Agentia Secretomaniaca dint 3 litere a devenit extrem de interesata de aceste miscari de trupe ale baietzilor verzi (dupa cum spun legendele) si a dorit sa-si infiinteze propriile proiecte negre fapt pentru care a inceput o adevarata vanatoare de capete importante, informatii legate de tehnologii, persoane si cam tot ce e legat de asemenea chestiuni. Pana la urma le-au primit :)
Desigur, si legendele urbane dar si faptele grave, reale, petrecute ne spun ca a fost vorba de un paradox... au musamalizat proiectele negre de origine nazista creand mitul UFO si simultan au reusit demonetizarea cat si demonizarea acestuia... care este zic eu, un fenomen real.

Din toata povestea asta eu am retinut cam atat:

1. Toate dovezile aratate ori descoperite pana acum arata clar o manevra umana oculta de a distrage atentia. In legatura cu Roswell Base de pilda, pana acum singurul fapt dovedit daca asa poate fi numit, e faptul ca pe perioada ´46-´49 lipsesc dosarele din arhiva unitatii militare respective. Asta nu inseamna ceva dace e sa fim realisti... poate insa reprezenta faptul ca se incearca a se da impresia ca se ascunde ceva.

2. Remarc ura sau ciuda cu care se reproseaza pe diferite voci "oficiale" ca EBEs sunt "inselatori" sau "manipulanti". HE-HE_HE ce ma distreaza baietii astia... Pai ei ce credeau ca Universul e plin de prosti? Jet Scarba!!!- care e vorba unei fete dintr-a V-a, colega cu fiul meu.

Siberia

Raman la parerea ca exista doua tipuri de Men in Black.
Primul tip sunt "adevaratii Men In Black" pe care i-am asociat cu The Watchers, Sentinels, etc. Din relatarile diferitelor cazuri in care acestia apar, sunt in majoritatea cazurilor in grup de cate 3 persoane si sunt imbracati in costum negru, cravata neagra, camasa alba si palarie. O diferenta intre ei si cei din a doua categorie este faptul ca fata lor pare oarecum machiata, ei fiind lipsiti de par (atat sprancene cat si parul de pe cap), gura este lipsita de buze sau aceastea sunt foarte subtiri iar tenul lor este de culoare alba, cenusie, maslinie. Palaria este mereu trasa pe ochi pentru a ascunde cat mai bine expresia (inexistenta) a fetei iar limbajul  lor este lipsit de inflexiuni sau accente specifice limbilor in care se exprima (dupa unele relatari parand niste masinarii vorbitoare). O alta diferenta mult mai importanta este faptul ca acestia au puteri telepatice, reusesc sa starneasca sentimente de groaza, panica, anxietate fara ca macar sa schiteze nici un gest, si nu le pasa catusi de putin sa stearga intalnirile lor cu oamenii pe care-i avertizeaza din memoria acestora. Avertizarile lor pot fi respectate sau nerespectate, dupa bunul plac al celor avertizati, oricum majoritatea celor avertizati ramanand marcati pe viata dupa aceste intalniri.
Din a doua categorie fac parte diviziile de Men in Black (M.I.B.) apartinand agentiei O.S.I.R. -agentie care am inteles ca in ultimii ani si-a schimbat numele-. Date despre aceasta agentie se mai gasesc pe internet, n-are rost sa vin cu linkuri atata timp cat cei interesati pot citi despre ea dand un search pe Google. M.I.B. din aceasta a doua categorie au fost portretizati in filmul cu Will Smith si Tommy Lee Jones si n-are sens sa-i mai descriem, ii cunoaste toata lumea cu ochelarii lor negri, costumele negre si aparatul de flashuit orbitor care-ti sterge amintirile.
Revenind la prima categorie, se pare ca acesti Men in Black exista in diverse mituri folclorice datand din timpuri stravechi. Acesti Oameni/ingeri/arhangheli cum sunt numiti ar avea o misiune de la Dumnezeu de supraveghere si avertizare cu puterea chiar de a interveni in anumite cazuri. (Unul dintre cazurile care se poate incadra in aparitia acestor Watchers ar fi aparitia celor 3 ingeri relatata in Geneza in povestea Sodomei si-a Gomorei conform opiniilor unor cercetatori ai fenomenului Men In Black de-a lungul istoriei societatii umane). Culoarea neagra a hainelor lor (bineinteles ca in vechime nu umblau cu costume negre si cravate ci cu robe/tunici/straie negre) poate denota autoritatea lor, culoarea neagra fiind folosita in vechime pentru a desemna o autoritate sau un slujbas umil al Domnului, iar mai apoi a fost desemnata ca simbolizand o latura oculta, malefica, etc.
Intrebarea care deriva de aici este urmatoarea: cine (dintre cele doua categorii) copiaza pe cine ?
Cred ca M.I.B. au preluat ideea de costume negre ca fiind o divizie  a unei agentii secrete, etc. care trebuie sa pazeasca secrete importante - deci Gardienii informatiilor.
In acelasi timp, adevaratii gardieni, The Watchers, fiind niste fiinte despre care ne putem da seama ca nu sunt oameni obisnuiti ci mai degraba alieni/ingeri/etc ar fi putut lua forma primei categorii pentru a intra in contact cu oamenii mai usor (sunt destule cazuri in care unii dintre ei si-au dat chiar si nume ale unor ofiteri din aviatie care existau cu adevarat si a caror identitate si-au insusit-o in cursul intalnirilor cu persoanele avertizate).
Ideea de Men in Black e interesant de urmarit si in filme.
In serialul Fringe (despre care aminteam) avem acesti Watchers in costume de M.I.B (si zugraviti conform relatarilor din anii 50-60, inscriindu-se perfect in prima categorie)
Un alt film interesant din acest punct de vedere este The Day The Earth Stood Still, unde Keanu Reeves alias Klaatu ii fura (in urma unui interogatoriu) costumul de M.I.B. angajatului care-l interoga. :D (sa intelegem ca acesti Watchers iau infatisarea Gardienilor terestri, nu? :D )
Alt film - de data asta comic - care a popularizat ideea de M.I.B. a fost The Blues Brothers, care imbracati in vestitele costume negre, ochelari negri, palarii negre au pornit in aventura lor sustinand ca sunt intr-o misiune primita de la Dumnezeu (The Blues Brothers: "We're on a mission from God.")
Cat despre Men in Black I si II n-are sens sa discutam, le stie toata lumea cred, si probabil ca mai bine de 50% din ce este prezentat in film este si adevarat :D
Daca am omis detalii o sa revin pe parcurs cu completari.
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Xanadron

Multzam fain, Siberia & @biss, pentru opiniile voastre mai mult decit interesante (si f. documentate cind vin din... Siberia  :-D).
Din care s-ar putea inspira chiar unii autori (ca Nick Redfern, a carui carte e recenzata aici) pe tema asta ramasa controversata, in ciuda - sau poate tocmai datorita - cunoscutului film MIB, din care se-asteapta vad seria a III-a :

http://www.reelzchannel.com/movie/273913/men-in-black-iii/clips/

http://www.paranormalnews.com/article.asp?ArticleID=1467



Asa ca n-am (deocamdata) prea multe lucruri inteligente :lol: de adaugat pe tema asta - care continui sa cred ca ar completa si un anume gol dintr-o "New Age Religion" prin introducerea in scena (chiar reala si nu doar anecdotica, dupa numeroase marturii) a unor "demoni moderni" - la fel de eluzivi ca aia de Ev Mediu, doar ca terifianti prin alte metode, mai subtile. :evil: 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

#7
Sa nu uitam ca inainte de M.I.B. erau baietzii de la Waffen-SS  :-) iar referitor la faptul ca unii MIB ar fi fost aliensi ....e ridicol. Parerea mea.

Arhanghelul

#8
Voi ... ce credeti ??? ... ACUM ...  :?





https://www.youtube.com/watch?v=7aTNskAOUKs
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05