Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Mic ESEU – Compromiterea la români

Creat de SLEAH19, 27 Martie 2011, 01:50:45

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Xanadron

#15
Opiniile voastre-s justificate/argumentate din toate directiile, desi (sau tocmai fiindca ;)) ataca doar aspecte parcelare ale problematicii coruptiei.

Care (ma repet, asta e) e globala in sens de generalizata si.. mai ales sistemica. :|
Fiindca  o redresare a situatiei ar trebui (doar dupa mine, evident) sa inceapa cu schimbarea sistemului actual - tot feudal, tot sclavagist cumva - ce permite acumulari enorme doar unora - putin si... antiselectati cu maxima atentie de establishment. Acumulari aberante facute sub aparentze "legale" care mascheaza lipsa totala de scrupule, cu conditia ca abstractiunea numita "stat" si formata de fapt din gasti de tupeisti mincinosi :x sa-si ia "pinca" :-P din orice mangleala asa-numita "afacere".

Ce sa mai zicem de "harnicia si cinstea" :roll: prin care, de pilda, regina Angliei si familionul ei au ajuns sa detina peste 17% din suprafata Terrei?! (si exemplele pot continua la infinit - nu doar cu posesiile familioanelor de paraziti babilonieni "cu singe albastru" ori a acolitilor lor din complexul militar-industrial transnational si cel financiar de prin City-ul londonez ori Wall-Street-ul new-yorkez :evil:).

Vorba "ride ciob de oala sparta" :-D e valabila deci si pentru scandarile de "tiganii!" ale bosniacilor (musulmani cu nimic mai breji in comportament decit romanul mediu, ba chiar decit cioropinele noastre - chiar c-un plus de cruzime deloc conforma preceptelor Coranului).

Repet - si inchei simultan, fiindca nu mai revin la tema asta interesant de dezbatut, dar fara sanse de implicatii practice pozitive: nimic nu mai poate fi schimbat in jalnica paradigma globala actuala pe cai asa-zis "normale" in sens de pasnice/legale.

P.S. O viziune interesanta a... inutilitatii speranztelor trimbitzate de unii poate fi citita aici:

http://standard.money.ro/macro/secolul-21-va-fi-apocalipsa-lumii-voastre-17065.html
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

SLEAH19

Recitind topicul constat ca toti au dreptate , incusiv eu , personajul nu a avut nimic de suferit, ba dimpotrivă primeşte ocazia de la un alt mason , cavaler de Malta  să susţină cu tupeu conferinţe pe teme de corupţie .  Asinus asinum fricat.


Noiembrie 2011. Adrian Severin este invitat de către Fundaţia Europeană ,,Titulescu", patronată de Adrian Năstase, să susţină ,,o conferinţă academică" cu următorul titlu, absolut spectaculos: ,,Istoria şi mitologia excepţionalismului corupţiei româneşti". Potrivit Domniei Sale, ideea acestui discurs a fost dată de reacţiile adverse ale ,,colegilor europarlamentari", cei care vorbesc despre România ca ,,o ţară a corupţiei totale". Încercând să elucideze geneza acestei concepţii, Adrian Severin a plonjat generos în filosofia, sociologia şi istoria neamului românesc

http://www.adevarul.ro/actualitate/Nesimtirea_lui_Adrian_Severin_0_597540786.html
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

andrei

    Salut!
Nu stiu ce mare subiect de conversatie mai este si asta.Individul cu pricina nici nu merita sa-ti obosesti degetele pe tastatura.De fapt toata adunatura asta de ,,politicienii lu'peste"care reprezinta Romania de peste 20 de ani sunt din acelasi aluat.Omu' a incurcat borcanele.Stiti..rutina saraca,la facut sa uite ca nu se afla la Bucuresti,unde chestiile astea cu spaga si ,,parandaratul" sunt la fel de normale ca si aerul pe care il respiri.
   Cat despre democratie .. :lol: :lol:Pai asa ceva o fi existat pe undeva,dar sigur nu in epoca moderna.Asta de acum e..altceva.. numai democratie nu.Este doar o lozinca si o fatada care ascunde de fapt cea mai dura forma de comunism. Cum adica, daca mi se permite sa visez si sa trancanesc,inseamna ca traiesc in democratie?! :-D Pai si Grivei poate sa viseze si sa urle la luna..nu?Dar daca urla prea tare si deranjeaza,iese stapanul si il altoieste pe cocoasa. :-D :lol:Cam asa si democratia asta .Este de fapt o iluzie.Esti lasat sa crezi ca reprezinti ceva.Ca ai un cuvant de spus.Poti sa visezi la orice,si sa injuri pe oricine( ca oricum nu da nimeni doi bani pe ce vrei tu,ca simplu cetatean).Daca insa devii agasant,ca nu iti convine aia sau ailalta,democratia asta se transforma rapid in comunism si o iei pe carca de nu te vezi. :-D :-D
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

SLEAH19

    Ai dreptate si acum si in primavara. Nu individul merita oboseala ci meteahna .

Ce sistem viabil poate inlocui democratia, care poate depasi faza de idee sau utopie?
De criticat putem toti , mult mai crancen de atat.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

andrei

   Dupa mine cel mai trist lucru este ca am ajuns (mai bine zis am fost ghidati) spre un soi de fundatura ideologica.Cauza cred eu,este faptul ca, la ora asta, cineva cauta sa scoata ceea ce este mai rau in om.Cred ca se urmareste de fapt o explozie sociala puternica,la nivel mondial,probabil anarhie generalizata si o reprimare extrem de dura.S-au facut si testele de rigoare, in Anglia de exemplu.Dupa mine se urmareste instaurarea unui regim dictatorial mondial cum am mai spus undeva.
   Cel mai trist lucru este ca ajunsi undeva la capatul rabdarii,cei mai multi dintre noi vor primii cu bucurie orice schimbare care le va usura oarecum povara greutatilor zilnice.Am facut expunerea asta tocmai ca sa avem un punct de plecare, apropo de intrebarea ta,referitor la un sistem ideologic care poate inlocuii starea de fapt actuala si care sa nu fie o utopie.Din pacate nu se mai poate discuta la momentul acesta, decat teoretic, adica utopic :-D,despre sisteme gen democratie,cu discutii interminabile si jocuri de interese vis-a-vis de o lege sau alta.Democratia dupa mine si-a cam papat malaiul.Situatia actuala,(creata artificial zic eu)este de asa natura incat cere decizii rapide,care nu se pot lua prin nu stiu cate camere,cu deputati si senatori, care vor discuta si iar vor discuta, luni la rand, ca sa ia la sfarsit,cu chiu cu vai ,o hotarare de cele mai multe ori dictata de interese ascunse, mai proasta decat propunerea initiala.Dupa mine cred ca numai o conducere cat mai restransa si cu foarte putini factori de decizie va putea sa mai aiba sorti de izbanda.Din pacate omul este asfel conceput, incat daca vor fi sa zicem trei indivizi la conducere ,fiecare va dori ca el sa fie cel care ii conduce pe ceilalti doi.Nu stiu ce sa zic  :?Poate doar unul care sa ne conduca pe toti?Ar fi poate solutia,dar prea seamana a tiranie,a absolutism si de ce sa nu o spunem,prea seamana cu ceea ce cred eu ca se urmareste de fapt :evil:,adica cu ceea ce au prezis Nostradanus si ceilalti profeti. :?...NU?
    Nu stiu insa daca sistemul in sine nu ar fi singurul fiabil,la momentul la care sa ajuns?!.De fapt daca ma gandesc bine,pe noi ne deranjeaza ca suntem manipulati si impinsi catre acest sistem si ne sperie faptul ca unii au profetit(daca nu cumva au dezvaluit,niste planuri stravechi)... care spun ca se va ajunge odata aici :?.Dupa mine se ridica multe intrebari aici SLEAH.De ex:Profetii astia caror tabere apartineau?Erau din aia buni? Erau din aia rai? Daca am stii sa raspundem la aceasta intrebare,am stii si daca ne va fi bine sau rau in viitorul apropiat ...dupa parerea mea.
    P.S. Oricum cred ca suntem aproape de nasterea unei alte lumi,altceva decat ceea ce am trait pana acum.
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

tractorbeam

Incerc sa scriu ca is mai batran cred si mai trecut prin viata, macar pentru astia mai tineri de aici de pe forum: nu se urmareste nici o explozie sociala care, daca se produce, cu variabilele ei neprevazute poate duce societatea in cu totul alta directie decat vrea un papushar sau altul, papusharii doresc liniste LINISTE si PACE ca sa-si faca ei micul lor joc de picioare. Poate prin lumea a 3-a sa o mai puna de-un razboi ceva acolo sa mai curete din populatia negrida sau sud-americana, altfel nu le convine . Stiti de ce? Pai e simplu: ei sunt PROPRIETARII mijloacelor de productie, ei dau de munca scalvilor moderni si tot ei poseda bancile care dau imprumuturi firmelor care au in proprietate aceste mijloace. Adica carevasazica, PROPRIETARII dvs. au interes sa va munceasca bre , sa scoata untul din voi si nicidecum sa va extermine, un sclav mort e un sclav mort si nu e folositor. Voi sunteti FOLOSITORI cat sunteti in viata. Daca muriti nu mai FOLOSITI nimanui. Primul razboi mondial - WWI a aratat PROPRIETARILOR cat de pagubos este astazi razboiul, nu pun la socoteala WWII ca acolo Hitler a incercat sa-i traga pe sfoara pe toti si nu i-a mers.Consider WWII o greseala nu o hotarare a CAPITALULUI de a starni un nou razboi. Vaca se mulge IN LINISTE.

angellla29

#21
Apropo de subiectul acestui topic....citind asa..."printre randuri"....am si eu o intrebare pentru dumneavoastra? Cine credeti ca este mai vinovat pentru dezastrul in care a ajuns Romania? Fostii sau actualii conducatori ai tarii? Aici includem  dezastrul tarii dupa Revolutie...Si cine este de fapt conducatorul adevarat al Romaniei? CEL ADEVARAT....cel din umbra...shadowman....hai sa te vad popor roman daca stii adevarul....daca stii cine te "calareste" de 21 de ani...aproximativ....
Si care este mai invincibil decat Ceausescu....pe el nimeni nu il schimba....el este NEMURITORUL....

fiulploii

#22
Dar tu il stii?  :evil: 
Dupa  parerea mea sunt vreo 4   tabere oficiale din care vreo 2 urmaresc dezmembrarea si toti urmaresc umplerea conturilor personale .
Care va sa zica morala nu e , printzipuri nici atat , tradare din belsug , de acord , dar s-o stim si noi .  :evil: 
                 - parafrazare libera dupa un clasic -

P.S.
Citat din: tractorbeam din  28 Noiembrie 2011, 23:34:24
Vaca se mulge IN LINISTE.
:lol:   Asta era valabil secolul trecut . Mai nou, li se pune  spre auditie si rumegare linistita , Bach .
http://www.realitatea.net/vacutele-de-la-o-ferma-din-vrancea-asculta-muzica-clasica-video_875998.html

andrei

  Sper sa ai dreptate Tractorbeam,insa tare ma tem ca te inseli.Nu se va urmarii reducerea numarului de sclavi,ci pretextul de a schimba o anumita ordine sociala.Cu alte cuvinte daca acum te simti sclav dar spui ca esti liber fiindca traiesti in asa zisa democratie,dupa rasturnarea actualei ordini te vei simtii sclav si vei fi numit sclav.Practic ti se va lua si iluzia de libertate care mai exista.Nu stiu ce idee ti-ai facut tu despre rasturnarea acestei ordini sociale,dar dupa mine, nu va fi in nici un caz un razboi care sa produca mai stiu eu ce pagube imense,,baietilor destepti".Si nici nu va aduce prejudicii ireversibile,.Probabil va semana cu ,,revolutiile" din Europa de Est.Geamuri sparte,manifestatii,morti dintre amarati,ca sa dea bine la TV... SI MAI ALES SA JUSTIFICE REPRIMAREA CARE VA URMA.Cam asta e scenariul.L-am vazut la ,,repetitii" pana acum.   
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

SLEAH19

#24
Citat din: andrei din  28 Noiembrie 2011, 23:06:35
   
   .........Democratia dupa mine si-a cam papat malaiul....

  Interesant este ca toate oranduirile de pana acum au avut pana la un anumit nivel , forme de organizare cu ,,parfum"  de democratie , incepand cu oranduirea sclavagista . Toti cei care traiau deasupra sclavilor ,aveau ,,democratia" lor, adica legislatie cu drepturi si libertati, foloseau  dreptul la baza organizarii sociale, la crearea unui mecanism care sa asigure alegerea libera a unor organisme ale puterii de stat sau a unor conducatori .Ex Roma si Grecia antica, unde democratia era des limitata si alternata de forme dictatoriale de organizare.
  In feudalism curios este ca organizarea democratica a suferit un regres , ea ramanand sub forma de ,,oaze" mai ales in republicile Italiene.
In conditiile capitalismului se realizeaza un mare progres al organizarii democratice a societatii, progres  generat de însusi caracteristicile orânduirii capitaliste care, a asezat dezvoltarea economica pe criterii strict economice de eficienta si rentabilitate, de libertate a fortei de munca ce a impus si libertatea economica a individului si a organizarii democratice a vietii sociale.
   Capitalismul a pus politicul în slujba economicului, fapt ce a permis o dezvoltare fara precedent a vietii economice, a gradului de civilizatie materiala si spirituala a omenirii.
 

    Poate ca , capitalismul a fost atat de eficient incat a ajuns sa se prabuseasca tocmai din cauza eficientei lui , dar eu raman la parerea ca democratia a fost esentiala pentru progresul omenirii in mod pasnic , fara anarhii si perioade intunecate.
   Eu cred ca salvarea omenirii va trebui sa vina de la evolutia democratiei , la trecerea ei intr-o alta etapa , adaptata vremurilor moderne unde insa sa nu-i uitam regula de baza , adica cei condusi impun conducatorilor ca actul de conducere sa se incline in favoarea celor condusi adica respectarea drepturilor atat la nivel de individ cat si la nivel de popoare. Pentru aceste lucruri trebuie iesit in strada si luptat .

Am facut acest scurt istoric al democratiei pentru ca eu sper intr-o evolutie a ei ,deocamdata nu intrevad un alt sistem viabil ,oricat am hulio noi . Daca insa tu ai dreptate @andrei , cum ca si-a cam papat malaiul atunci ne astapta cam ce spune mai jos un om intelectual printre putinii pe care ii avem si care a trait in biblioteca aproape treizeci de ani si care spre deosebire de noi nu vede conspiratii peste tot ci doar evolutii logice ale omenirii:

  Neagu Djuvara

SUA sunt pentru 150 de ani dominatoare în lume, toate micile războaie care au avut loc  în ultimii 40 de ani ne-au demonstrat cât de puternici sunt americanii. Rusia, deşi încearcă să domine prin resurse, nu mai are şanse să redevină o mare putere.
China se ridică încet-încet, dar ipoteza mea este că niciodată o ţară care a fost o mare putere nu mai reînvie, nici chiar după 5.000 de ani, pentru a fi din nou un hegemon: Egiptul, Grecia, Italia, toate statele care au fost odată mari puteri şi-au pierdut vlaga şi nu mai pot reveni. China va putea fi o mare putere economică, dar nu cred că va deveni o putere dominatoare. Aşa că nu ştim cine va fi noul hegemon.
SUA reprezintă împărăţia civilizaţiei Occidentale, cu SUA această civilizaţie va apune. Urmeaza  sute de ani de haos. Simţim deja acest haos.  E o nesiguranţă care se extinde în toată lumea occidentală, data de criza si  de pericolul islamic, dar eu cred că şi această ameninţare va muri, în favoarea noastră. Arabii, oricât ar fi de agresivi acum pe plan general, nu pot progresa dacă nu adoptă civilizaţia occidentală. Din punct de vedere economic, social, tehnic ei nu mai inventează nimic, doar copiază ceea ce fac germanii sau americanii pentru a putea să mai facă un pas înainte. Ei nu sunt creatori.
După mine al treilea război mondial a fost Războiul Rece.
Câteva sute de ani nu vom avea o nouă putere care să-i înlocuiască pe americani, iar aceştia vor muri încet-încet.

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Siberia

Citat din: angellla29 din  28 Noiembrie 2011, 23:38:48
CEL ADEVARAT....cel din umbra...shadowman....hai sa te vad popor roman daca stii adevarul....daca stii cine te "calareste" de 21 de ani...aproximativ....
Si care este mai invincibil decat Ceausescu....pe el nimeni nu il schimba....el este NEMURITORUL....

Isarescu.
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Tayka

#26
Citat din: Siberia din  29 Noiembrie 2011, 00:44:33
Isarescu.
Ai ghicit..dar nu totul..!!! Da Isărescu,numai că şi acesta se subordonează la rândul său... :evil:....:evil: :evil:....:evil: :evil: :evil:....:evil: :evil: :evil: :evil:.... :mrgreen:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

andrei

  Cam DA. Dar Isarescu nu este CALARETUL!Daca poporul roman este iapa, :-D Isarescu ar fi saua sau haturile :lol:Sa fim seriosi,Isarescu este dupa mine un mason de rang mediu,bun de scos in fata,care face ce i se cere si atat.Sa vazut de la o posta, atunci cind a refuzat postul de premier.Nu a primit aprobare...a refuzat politicos. A ramas la postul lui cum s-ar zice,sarguincios. Cred ca va sta acolo pana or sa-i permita  masonii sa iasa  la pensie :-D
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

fiulploii

Academician Mugur Isarescu cred ca este doar imaginea   .
Si parca in 2000 a fost totusi premier , o perioada .

Bossul nu-i de aici  :evil:

Siberia

Credeam ca vorbim despre un roman :-D
E clar ca si el se subordoneaza, iar superiorii lui se subordoneaza la randul lor s.a.m.d. 

(p.s. - mai in gluma, mai in serios, lord Marduk se subordoneaza cuiva si el ???  :-D  :evil:  :-D)
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti