Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Tipuri de stele neutonice - Pulsari - RRAT - Magnetarii

Creat de jean, 26 Martie 2011, 18:55:28

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jean

  Cu cat se dezvolta tehnicile de cercetare a spatiului cosmic descoperim noi obecte cosmice cu  proprietati ciudate si greu de explicat. Oamenii de stiinta sunt obligati  sa gaseasca explicatii mai mult sau mai putin corecte pt. aceste entitati cosmice ce se incapataneaza sa nu se incadreze in tiparele cunoscute.  Majoritatea acestor obiecte se afla la distante foarte mari fata de noi si este bine dar si rau din acest punct de vedere. Bine, pentru ca astfel suntem protejati de imensele degajari de enerie produse de aceste corpuri, energie care ar face sa diparem instantaneu din aceasta lume fizica. Rau, datorita distantelor imense este foarte greu sa intelegem aceste corpuri cosmice. Pot fi intelese eronat, acest fapt afectand perceptia noastra asupra universului in care traim. Daca mai adaugam si factorul subiectiv, uman, limitele noastre de intelegere,  avem deja un tablou diferit de adevaratul univers. Aceste stele neutronice, se prezinta sub mai multe forme, pulsari, RRATs, magnetari. Mai multe puteti citi aici: http://dfi57.blogspot.com/2011/03/stele-neutonice-pulsari-rrat-magnetarii.html.
Adevarul este dincolo de noi

StarDust

Am dat peste un film recent uploadat pe YouTube. Iata cam cum arata o simulare a coliziunii a doua stele neutronice care se orbiteaza reciproc, totul finalizadu-se cu contopirea lor intr-o singura gaura neagra.



In simulare se studiaza si evolutia campului magnetic care apoi da nastere la emisia GRB (Gama Ray Burst) de la nasterea gaurii negre.
In chestiile astea, stele neutronice, pulsari, magnetari si in final gauri negre, au loc fenomene extreme, generate in primul rand de gravitatia enorma, si mai apoi de imensele energii dezlantuite in interiorul lor prin dezagregarea materiei cunoscute in particulele de baza a universului. Cred ca legile ce guverneaza interiorul acestor obiecte (in special in GN) nu prea mai fac parte din legile cunoscute ce actioneaza in univers.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jean

Citat din: StarDust din  09 Aprilie 2011, 09:49:17
Iata cam cum arata o simulare a coliziunii a doua stele neutronice care se orbiteaza reciproc, totul finalizadu-se cu contopirea lor intr-o singura gaura neagra.
Bine ai spus StarDust ,,este o simulare''. Ma intreb daca asa se intampla si in realitate? Am oarece motive sa ma indoiesc de realitatea unor astfel de manifestari.
-nu s-a observat pana acum doua stele neutronice aflate la o distanta asa de mica una de alta incat sa se atraga. Cum doua stele apropiate sa se nasca in aproximativ acelasi timp, sa evolueze si sa sfarseasca la fel? Foarte greu de crezut.
-o stea neutronica are 20 - 30 km diametru, prin contopirea lor rezulta un corp cu 60km diametru, deci gaura neagra, ar fi de dinensiuni mici. O gaura neagra de dimensiuni mici, are o viata foarte scurta.
Uite ce se spune:
Gãuri negre cu masa intermediarã: sunt gãuri negre ce au masa de câteva mii de ori masa Soarelui. O astfel de gaurã neagrã ar avea o razã cam cât a Pãmântului. Nu existã un mecanism care sã genereze în mod direct astfel de gãuri negre, totuºi ele se pot  forma prin unirea  mai multor gãuri negre cu mase mai mici.
Gãuri negre microscopice (micro-gãuri negre): au o masã mult mai micã decât o stea. De exemplu, o astfel de gaurã neagrã, cu masa egalã cu ce a Lunii ar avea o raza în jur de 0.1 mm! (cam cât un fir de pãr!). Acest gen de gãuri negre nu se pot forma în urma exploziei stelelor aflate în faza finalã a evoluþiei lor. Gãurile negre mici au densitaþi foarte mari.
Vezi aici:http://www.stiinta.info/cum-se-evapora-gaurile-negre-prin-radiatia-hawking/news/1148/103/
sau: http://dfi57.blogspot.com/2010/12/gauri-negre.html
In primul caz, gauri cu masa intermediara, nu exista mecanism care sa genereze direct astfel de gauri negre. Si nici nu se pot uni mai multe gauri negre cu mase mici. In primul rand ca este foarte greu sa se formeze doua astfel de gauri negre una langa alta. Si chiar daca s-ar foma, viata lor este foarte scurta si nu ar ajunge sa se contopeasca.
In cel de-al doilea caz, gauri microscopice, nici nu se pune problema, daca ne raportam la ce se spune mai sus despre ele.
Deci nu cred ca scenariul de mai sus este posibil.
CitatCred ca legile ce guverneaza interiorul acestor obiecte (in special in GN) nu prea mai fac parte din legile cunoscute ce actioneaza in univers.
Aici sigur ai dreptate si sunt total de acord cu tine. Tocmai asta vreau eu sa scot in evidenta, ca stim foarte putine si nu trebuie sa ne cramponam de anumite teorii si idei care pe viitor se vor dovedi gresite, trebuie sa vedem mult mai departe. Sa lasam mintea deschisa, sa gandim.
O zi buna.
Adevarul este dincolo de noi

fiulploii

Cam ce este un pulsar dedus dupa comportament si nu autopsiat  :lol:


14 cei mai apropiati pulsari de noi :
http://www.pulsarmap.com/
   si harta lor


Harta pulsarilor cunoscuti
http://astro.berkeley.edu/~ishivvers/pulsars.html

http://simbad.u-strasbg.fr/simbad/sim-id?Ident=PSR+B1944%2B17&NbIdent=1&Radius=2&Radius.unit=arcmin


Se pare ca viteza luminii nu ar fi constanta in '' matrice''  :-D
http://simhonytribute.webs.com/epolavalidation.htm