Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Sã vinã japonezii în România?

Creat de abyss, 21 Martie 2011, 13:56:53

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Suntem de acord sã oferim un nou cãmin oamenilor nãpãstuiþi din Japonia?

da
27 (73%)
nu
1 (2.7%)
da, ºi sã înaintãm în parlament aceasta dorinþa
12 (32.4%)
sã vinã dar nu pe termen nelimitat
6 (16.2%)
nu ºtiu
1 (2.7%)

Numărul total de membrii care au votat: 37

abyss

 :rainbow:
Eu sunt pentru ca ei sã vinã ºi sã rãmânã aici. Poate se schimba ºi expresia de "lucru fãcut ca la sas..."


romulus

CitatPoate se schimba ºi expresia de "lucru fãcut ca la sas..."
Crezi tu?
Eu, dimpotriva : noi o sa-i facem sa le placa expresia " Las-o ba, ca merge s'asa" !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Nox

Se va munci mai mult și se va bea și mânca mai puțin, statistic vorbind!
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

abyss

Amândoi aveþi dreptate. Însã ar fi un experiment social nemaiantãlnit.

Un amic, avea amici în japonia care deþineau un restaurant oarecum românesc. De revelion, patronul român pus pe glume le-a pus manele la tv. ªi sã-i vezi pe japonezi ce mai dansau din buric urcaþi pe mese încântaþi... La finalul distracþiei întrebau de unde pot cumpãra muzica aia pãcãtoasã.
Încã mai încerc sã fac rost de imaginile filmate cu telefonul de patronul restaurantului :)

Fr0styan

hahaha, despre asta vorbeam si eu cu tatal meu cand eram in masina..dar el a zis sa le dam ardealul la japonezi sa le inchida gura la maghiarii care vor autonomie.. :-P  :-D

tractorbeam

Raman la parerea ca daca ii primim si ii relocam sa zicem in Oltenia zona nisipoasa si desertica cam in 2,3 ani o sa avem autostrada pana la Belgrad, autostrada pana la Mako, vreo 2 uzine Toyota la Scornicesti (doamne fereste!), o uzina Nissan la Curtea de Arges, vreo 2 santiere navale marca Matsushita de la DrobetaTrSeverin in jos pe Danubiu, etc.
Poate cand or vedea putorile ca au concurenta o sa lase basamacu' si pun mana pe munca.

Fr0styan

daca nu eram in UE cred ca ar fi fost posibil; si daca unul dintre noi, forumistii, era presedinte.  :mrgreen:

melanogaster36

      Ia uitati ce "delicventi are Japonia!!!
  " Membrii Yakuzei au organizat patrule pentru a veghea la linistea si ordinea de pe strazile japoneze. Organizatia mafiota a strans zeci de tone de ajutoare pentru sinistrati.

Japonezii, chiar si in vremuri foarte grele, se comporta in cel mai civilizat mod posibil. La acest lucru contribuie, pe de o parte, cultura cinstei care le este inculcata, dar si faptul ca sunt atent supravegheati, nu doar de catre politie, ci si de catre membrii uneia dintre cele mai mari organizatii mafiote din lume, Yakuza.

In cazul in care un japonez gaseste un lucru pe strada, nu si-l insuseste, ci il duce la politie. Daca prorietarul il revedinca in decursul a sase luni, cel care l-a gasit primeste pana la 20% din valoarea obiectului, iar daca obiectul gasit nu este revendicat, il primeste cel care l-a gasit, explica Slate Magazine. Necinstea iarasi se plateste scump. Cei care gasesc un portofel pe strada si nu il declara, risca, in cel mai fericit caz, cateva ore de interogatoriu, dar se poate ajunge pana la zece ani de inchisoare.

Pe langa explicatii sociologice, portalul american aminteste si ca, daca imobilele ramase pustii nu sunt jefuite, asa cum s-a intamplat in cazul inundatiilor de la New Orleans sau a cutremurului din Haiti, este pentru ca, pe langa politie, pe strazi patruleaza membrii uneia dintre cele mai mari organizatii mafiote din lume: Yakuza.

Yakuza mentine ordinea chiar si in perioade normale. Chiar daca se ocupa de spalare de bani, administrarea unor retele de prostitutie sau trafic de stupefiante, mafia japoneza nu tolereaza un lucru: furtul.

Filosofia Yakuza se bazeaza pe valori precum umanitate, dreptate si datorie si nu permite ca o persoana sa priveasca suferinta celuilalt fara a interveni. O varianta simplificata a filosofiei spune ca trebuie ajutati cei slabi si luptat cu cei bogati, potrivit CBS NEWS.

Yamaguchi-gumi, Sumiyoshi-kai si Inagawa-ka, ramuri ale Yakuza, au organizat centre de primire pentru sinistrati si au strans zeci de tone de ajutoare, in lumea intreaga. 'In vremuri de criza, nu sunt yakuza, civili sau straini. Sunt doar fiinte umane si trebuie sa ne ajutam unii pe altii', a spus unul dintre liderii clanului Sumiyoshi-kai, citat de Slate.

In ciuda faptului ca si-ar fi dorit ca actele lor de caritate sa ramana departe de ochii publicului, acest lucru nu a mai putut fi ascuns: 'Va rugam, nu spuneti mai mult decat ca facem tot ceea ce putem ca sa ajutam. Nimeni nu vrea sa fie asociat cu numele nostru si n-am vrea ca donatiile noastre sa nu poata ajunge la cei care au nevoie', a declarat un membru Yamaguchi-gumi, citat de The Daily Beast. Ar fi, de fapt, un acord intre mafioti si politie. Sa se ajute in vrumuri de criza, dar acest lucru sa fie facut cu discretie, pentru ca autoritatile sa nu fie puse intr-o lumina proasta.

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu Yakuza, gestul ar fi surprinzator, dar nu este pentru prima oara cand poporul japonez este ajutat de mafioti. Yamaguchi-gumi au fost foarte activi si in ajutorarea victimelor cutremurului de la Kobe, din 1995."
   Sursa: Site-ul Realitatea

Tayka

Dacã(prin absurd)or vre cumva sã vinã niponii pe aceste meleaguri,apoi fac pariu cã primii care or pãrãsii aceste locuri vor fi þâganii,care ne mai gãsind alte soluþii vor încerca sã caute fraieri pe la alte popoare,ceiace va fi cam greu pentru cã aºa uºor de fraierit ca pe români nu cred cã vor mai gãsii nici unde pe glob.Dupã þâgani vor pleca ºi cei corciþi cu ei,adicã;
putorile,politicienii,cerºetorii,ºmenarii,intermediarii,mafioþii,interlopii,ºpãgarii,corupþii, toþi cei ce nu pot din naºtere sã înþeleagã cum se mai ºi munceºte, ºi ca atare cam puþini de tot vor fii cei ce vor mai rãmâne,aºa cã  în scurt timp va trebuii sã învãþãm..nipona,ºi credeþi-mã cã taaare m-aº mai bucura.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Guest

Eu as fi de acord sa vina aici pe o perioada determinata, motivul fiind faptul ca nici ei, nici noi, nu suntem pregatiti sa traim in armonie cu alta rasa. Romanii sunt rasisti, fie ca e vorba de un popor ''muncitor'' fie ca e vorba de... tigani. Mereu o sa facem misto de ei, ca mananca orez si au ochii oblici (nu eu ). Ei la randul lor sunt cateodata rasisti, traind secole de-a randul izolati in arhipelarg, automat orice altceva fiind strain.

Nu inteleg de ce trebuie sa spunem, totusi, ca daca ar veni ei aici, am avea autostrada pana-n... Soare, pentru ca daca ei vor veni aici nu-s obligati sa ne faca noua treburile noastre, pe care ne e lene sa le facem. Vad aici o unda de rasism, adica ei sa vina ''sclavi pe plantatie'', si ''lasa ba, ca ne fac chinejii''. Nu e corect, nu sunt sclavii nostri, nu putem sa ne folosim de ei, putem maxim sa colaboram cu ei.

Pe de alta parte, avem o gramada de preconceptii despre ei. Noi credem ca ei sunt punctuali, disciplinati, muncitori, insa cand vin aici se bucura ca noi traim dupa alt sistem, ca aici nu e o mandrie sa muncesti 16-18 h neintrerupt, cum e la ei, din cauza asta existant 30.000 de morti pe an la oameni aflati in jurul varstei de 40 de ani, din cauza atacurilor cerebrale, si tot atatea sinucideri cauzate de singuratate. La ei nu se vorbeste in metrou, la noi da, la ei se merge pana-n panzele albe cu un proiect care nu da randament, la noi se baga picioarele si se reface. Cred ca fiecare popor are anumite lucruri constructive si distructive. Daca noi ii stim de obicei muncitori, asta nu inseamna ca TOT ce fac ei trebuie sa facem si noi, pentru ca avem de invatat unii de la altii, si noi de la ei, si ei de la noi. Exagerarea in vreo directie, fie supra-solicitare, fie delasare, nu e de dorit.

Stiu si eu ca lor le plac... manelele :-D, sau dance-ul romanesc, spre disperarea mea. Mai ii stiam verticali, insa sunt de fapt adaptabili. Spre exemplu daca le spunem cum sta treaba cu Ardealul, vor tine partea noastra, dar daca se vor duce la unguri pentru un an, le vor tine partea lor.

Alta preconceptie de-a mea era ca ei sunt foarte subtili si nu spun lucurilor pe nume, insa cei tineri sunt foarte sinceri si directi, si-ti spun in fata fara menajamente tot ce au de spus, toata situatia asa cum se prezinta ea.

Eu stiu ca ei se romanizeaza dupa o perioada petrecuta aici, adica incep sa carpeasca lucruri :D

Insa da, daca ne uitam la autostrada aceea reconstruita in 4 zile de la cutremur, si la ale noastre care nici in 4 ani nu sunt terminate, pe langa faptul ca sunt de 10 ori mai scumpe ca-n Europa, inteleg afirmatiile.

andrei

  Suntem de acord sa vina japonezii aici? :-D.Dar ei sunt de acord sa vina aici? :?Nu prea cred.Daca doreau sa vina, veneau pana acum.Cate investitii japoneze sunt in Romania?Aproape una. :lol:Daca am vorbi de un popor oarecare de prin Asia (indieni,mongoli)sau stiu eu ce amarati de prin tarile alea vai mama lor de prin Africa,cred ca puteam sa ne punem astfel intrebarea.Dar asa? Eu unul,cu tot respectul,nu ii vad pe japonezi dand buluc la Romanica.In primul rand nu cred ca or sa plece japonezii din Japonia,cum nu au plecat nici dupa bombardamentele nucleare de la Hiroshima si Nagasaki,iar daca prin absurd s-ar intampla asta,cred ca vor alege alte taramuri unde sa se stabileasca si sa investeasca.Cu oameni mai aproape de mentalitatea lor, mai muncitori si politicieni mai onesti (mai putin spagari) :wink:
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

eco_na

Romania a mai facut in gest asemanator, prin anii '70, cand multi chilieni (nu mai retin exact, cam vreo 5.000) au fost primiti cu mult fast de catre Ceausescu printr-un gest umanitar dar si politic. Respectivii paraseau Chile fiindca fusesera adeptii lui Allende, indepartat de la putere (omorat chiar) de catre o factiune a armatei, condusa de Pinochet si ajutat de americani. Dar, chilienii din Romania (unii primisera locuinte in 3-4 blocuri prin Drumul Taberei, pe langa Piata Moghioros, ma intersectam cu ei zilnic), au realizat in timp ca vremurile iau o intorsatura periculoasa pentru nivelul lor de trai si incet-incet au plecat, majoritatea in RFG.

assiris

Mafiotii Yakuza spre deosebire de mafia din Romqnia mai fac și bine. La noi mafia e mafie iar hoții de rând lucreazã în umbra ei.

arckadii

Comic... de ce ar veni japonezii in Romania cand ei, chiar cu problemele pe care le au se descurca mult mai bine decat noi? A, poate sa ne ajute...asta da:)):)):))


Ark

assiris

Se pare cã Yakuza au un comportament asemanator cu legionarii din Romania.