Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Seismul din Japonia (11.03.2011) - consecinte, evolutii

Creat de Xanadron, 16 Martie 2011, 22:36:49

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Xanadron

ALte informatii efectiv terifiante, aici:

http://americablog.com/2013/09/risky-repair-fukushima-spill-15000x-radiation-hiroshima-85x-chernobyl.html

Pe scurt, 1.565 bare de uraniu (din care doar 1.300 "consumate") - adica 400 TONE material fisionabil - zac intr-o incapere "la etaj" (30 m inaltime) a unei cladiri fara acoperis, care se inclina continuu si se poate prabusi oricind.
Rotirea lor (subacvatica) se face manual - cit s-o mai putea face...

Iar cesiul radioactiv care ar putea fi eliberat in urmatoarele 60 de zile :-o ar fi de 85 de ori mai mult decit in cazul Cernobil-ului.
Radioactivitatea eliberata ar fi de 15.000 de ori mai mare decit la explozia bombei de la Hiroshima.
...Spre coasta de vest a SUA mai ales, culmea!!!
Hmm, se pare ca asta se si vrea de fapt. :evil:

Pasaje elocvente:
More than 6,000 fuel assemblies now sit in a common pool just 50 meters from Unit Four. Some contain plutonium. The pool has no containment over it. It's vulnerable to loss of coolant, the collapse of a nearby building, another earthquake, another tsunami and more.

Overall, more than 11,000 fuel assemblies are scattered around the Fukushima site. According to long-time expert and former Department of Energy official Robert Alvarez, there is more than 85 times as much lethal cesium on site as was released at Chernobyl.

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mm

  Seismul a fost la 330 km de centrala, deci mai putin periculos pentru ea.
  Valurile pot sa faca stricaciuni mari intr-adevar. Pe mine insa nu m-a convins deloc nici ca explozia reactorului IV s-ar fi datorat tsunami-ului (cu val de 15m). Varianta complotului cu bomba montata intr-un ceas de o juma de tona (cam asa ceva imi amintesc) mi s-a parut mai plauzibila. De altfel, daca tsunamiul i-a zburat acoperisul (de otel, parca) acestui reactor, ar fi trebuit sa le zboare acoperisurile si la celelalte. Desigur, sunt mai multe ipoteze de defectare, ramase secrete - oficialitatile de acolo (si de la noi) mancau r...t la ora dezastrului (si dupa aia au tacut malc).

  Cu adevarat de speriat e faptul ca barele sunt in aer liber si poza (actuala, la zi) din link, dupa atata vreme, chiar ca te face sa-ti pui semne de intrebare in ce priveste capacitatea japonezilor de a gestiona problema.
  Lucratorii, dupa descriere, sunt rulati la cateva zile, doua saptamani, functie de radiatia "incasata". Tot asa -imi spunea un miner de la noi- ii rulau si pe ei la exploatarea din mina de uraniu, cam o luna (si le picau dintii, etc.). Altfel nici nu au cum sa faca. Varianta ca sa ingroape barele odata cu reactorul, odata le da numai pierderi (si probabil nu accepta ideea) iar spatiul din jur e stramt (ar ingropa si reactorul vecin). Puteau sa scoata barele si sa le depoziteze in alta parte, sa demoleze locul, etc., insa noi nu stim ce este acolo concret.

  Daca tot veni vorba de seisme, si la noi au devenit un secret de stat. Premierul nostru zicea azi la TV ca specialistii cutremurologi au dat seismele de la Izvoarele de naturale, deci sa se termine cu prostiile din mass-media. In acelasi timp, autoritatile tatoneaza terenul spunandu-le repetat satenilor din Izvoarele ca daca au nevoie, le vor da tot ajutorul, de ex. le sugereaza o stramutare, o evacuare, ceva acolo. Cam asta e ajutorul autoritatilor in caz de "calamitati" (naturale sau artificiale). Nici vorba de fracturarea /fisurarea/ subsolului cu sonda (de tehnica americana), fotografiata de amatori in curte la schela de titei (de la Schela), stati linistiti! 300 de cutremure in trei saptamani, intr-un singur sat - o bagatela, fenomen natural.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

fiulploii

  Pai, asa de amorul artei  :-D hai sa presupunem ca se vrea un bum-bum. Cui ar folosi? Acum cand Japonia a anuntat ca va lansa o drona spatiala care sa mearga pana la nu-mai-stiu care asteroid , sa se puna pe orbita acolo, sa lanseze un fel de tun pe suprafata lui ala ca sa recolteze niste roci pe care sa le aduca pe Terra ?
  Si apoi , pe langa noua atractie turistica A fost odata un popor de samurai   :-D se va depopula coasta de vest si se va suprapopula coasta de est , ar rezulta noi ghetouri f-e-m-a ? Efecte vizibile . Si cele mai absconse? Vreo stampila cu interzis pe centrale nucleare peste tot?

Alta varianta ar fi ca se cunoaste ca ar fi inutil sa se mai faca ceva din nu-stiu-ce-cauze si atunci toata lumea munceste cu idiotii-utili sacrificabili. Atunci ar trebui sa se vada ceva miscari de trupe cum ar fi relocari de fabrici- daca mai este timp- sau de personal important si necesar etc.etc.

Iar o varianta si mai SF : daca dam crezare celor ce zic ca farfuriile alea dau tarcoale pe la centrale nucleare si baze nucleare si daca mai dam crezare si celor ce zic de vreo interventie atat la Cernobil cat si in Japonia in 2011 atunci poate este un mijloc de provocare a lor ca sa intervina - poate mai masiv - si asa sa porneasca ultima faza cu razboiul contra ET? E doar o subvarianta . Ar mai fi si altele dar las si pe altii.
  Parerea mea...

 

Urban

Citat din: Urban din  04 Septembrie 2013, 22:49:08
Personal mi se pare mult mai interesanta Fukushima decat iminentul razboi din Siria, atasez mai jos un link cu impactul scurgerilor radioactive in ocean...din punctul meu de vedere Fukushima reprezinta cea mai grava catastrofa din ultimii 500 de ani, cu repercursiuni pentru urmatorii 10000 de ani...daca japonezii nu reusesc sa stopeze scurgerile radioactive cat de curand Cernobalul va fi pistol cu apa pe langa dezastrul oceanic pe care il vor primi nepotii si stranepotii vostrii, ai mei, ai lui Basescu si asa mai departe.
Evident...parerea mea.

http://www.thelibertybeacon.com/wp-content/uploads/2013/01/fukushima_radiation_map.jpg

horia2008


http://www.hotnews.ro/stiri-international-16049902-japonia-operatiunea-scoatere-combustibilul-nuclear-fukushima-demarata-luni.htm

CitatCompania care gestioneaza centrala accidentata de la Fukushima urmeaza sa inceapa luni scoaterea combustibilului nuclear scufundat in piscina reactorului 4, o operatiune foarte delicata care va dura in total peste un an, transmite Mediafax.
.........................
Operatiunea va consta in extragerea una cate una a celor 1.533 de ansambluri de combustibil nuclear (dintre care 202 sunt noi) din acest bazin situat la nivelul cladirii reactorului 4, pe jumatate distrus de o explozie de hidrogen dupa cateva zile de la devastarea centralei Fukushima Daiichi de catre un tsunami, pe 11 martie 2011.
TEPCO a construit intre timp o noua acoperire, a instalat un dispozitiv nou de retragere a combustibilului si a procedat la recuperarea refuzului cazut in bazin, peste ansamblurile care se afla in el. Un ansamblu scufundat masoara 4,5 metri si cantareste 300 de kilograme.
.........................
Sursa: www.hotnews.ro



hanzo


Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Xanadron

#127
O ultima stire care confirma (desi indirect) presupuneri considerate de media "normala" aberante - nu revin la ele, noii-veniti putindu-le gasi rasfoind topicul.

http://www.theglobeandmail.com/news/world/japan-cedes-control-of-nuclear-cache-to-us/article17632562/

Japii par deci sa fi fost realmente pusi cu botu' pe labe :lol: si facuti sa uite de intentia dezvoltarii de arme nucleare proprii, cu un tsunami atit de... natural cusut cu atza alba.
Q.E.D.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

o revenire necesara poate - chiar daca nu pot da curs integral rugamintii unui amic cam lenes :-D de a-i face un rezumat al topicului (hai totusi unul scurtissim - Robert Gates ameninta pe fatza Japonia c-o bubuiala in toamna lui 2010 dupa oarece apropieri Japonia-Brics si alte "rebeliuni" guvernamentale nipone, cutremurul provocator cica de tsunami a avut nu 9, ci doar cca. 7 grade richteriene, simptome de HAARP au fost observate de unii sateliti - nu americani, clar -, Dimona Dozen instalase "camere video" cit dulapu' p-acolo, dupa ce japii au fost suspectati ca livreaza plutoniu/uraniu iranienilor etc. etc.)

Acu' despre pretentiile nucleare ale japonezilor, taiate...doar aparent din fasha de 'merigani (parerea mea):

"At various moments right-wing politicians in Japan have referred to the stockpile as a deterrent, suggesting that it was useful to have material so that the world knows Japan, with its advanced technological acumen, could easily fashion it into weapons."

Japii mai au insa peste 9 tone de plutoniu :-o in diverse locatii (pe linga alea doar 300 kile "predate" americanilor-  ce-i drept mai usor transformabile-n boambe) si-n plus or sa mai puna-n functiune o noua centrala nucleara - nebunie curata aparent dupa Fukushima, dar asta-i stirea.

Nu trebuie uitate nici capabilitatile... cosmice avansate ale Japoniei, care poate "incropi" ICBM-uri (pt. transportul focoaselor la tinte) cit ai bate din palnme - zic eu.

"The nuclear fuel being turned over to the United States, which is of American and British origin, is a fraction of Japan's overall stockpile. Japan has more than 9 tons of plutonium stored in various locations, and in the fall it is scheduled to open a new nuclear fuel plant that could produce many tons more every year. U.S. officials have been quietly pressing Japan to abandon the program, arguing that the material is insufficiently protected even though much of it is in a form that would be significantly more difficult to use in a weapon than the supplies being sent to the United States."

Intrebarea de 1001 puncte ramine deci daca japonezii pot uita  - si mai ales ierta - vreodata "dubla" Hiroshima/Nagasaki. :star:

Eu inclin sa cred ca NU - si chiar daca DA, japii tot mai proceseaza sigur in secret plutoniu "weapon-grade".
La care se poate rapid adauga ceva litiu deuterid si/sau tritium si, dupa o amestecare blinda, :lol: rezulta o bombonica H :star: :star: (a se servi fierbinte)... :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Arhanghelul

#129
Operatorul centralei nucleare Fukushima, compania TEPCO (Tokyo Electric Power Company) va începe în iunie construcţia unui zid de gheață subteran în jurul celor patru blocuri energetice pentru a opri scurgerile de apă radioactivă, transmite agenţia Kyodo.

http://romanian.ruvr.ru/2014_05_27/TEPCO-va-incepe-in-iunie-constructia-unui-zid-de-gheata-in-jurul-centralei-Fukushima-9005/

http://www.echo.net.au/2014/06/fukushima-underground-ice-wall-begins/



http://www.bbc.com/news/world-asia-27669393



___________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________

Metoda ... Ceasca ...

""Primele imagini sunt de pe santierul statiei de metrou in 1977 (foto Agerpres de aici si aici). Cele doua imagini de sus ne prezinta santierul in zona accesului din parc pe bulevardul N. Grigorescu.
Pentru realizarea statiei de metrou a fost nevoie de inghetarea solului, instalatia de inghetare cu amoniac in cele doua imagini de jos.""



http://www.ideiurbane.ro/titan-statie-noua-de-metrou/

http://www.b365.ro/care-este-secretul-celei-mai-grandioase-statii-de-metrou-din-bucuresti_129445.html
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Xanadron

Rar, mai apare (pina si pe la noi) cite-o stire ca asta:
http://www.capital.ro/secretul-terifiant-al-japonezilor-afecteaza-intreaga-planeta.html

"Cantitatea de cesiu-137 radioactiv ce a fost eliberat în aer în urma dezastrului nuclear de la Fukushima este egală cu cea a 168 de bombe atomice de tipul aceleia ce a fost folosită la Hiroshima, susţin estimările realizate de guvernul japonez."

Unicul meu comentariu: japii mint in continuare cu nerusinare:
"Agenţia pentru Securitate Nucleară şi Industrială din Japonia a declarat că evenimentul de la Fukushima, considerat cea mai gravă criză nucleară din ultimii 25 de ani, a eliberat în aer 15% din radiaţia care a pătruns în atmosferă în urma accidentului din 1986 de la Cernobîl."

...Doar 15% deci? :roll: Sa  i-o spuna lu' Mutu. :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Arhanghelul

#131
 :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Pentru marele Zen al zenilor si zeilor ... putea sa fie si de 100% poluarea ... ca nu patim nimic ...

Exemplu mai jos ...

http://www.descopera.org/cat-de-radioactivi-suntem/

""Am descoperit ca in corpul uman adult se produc circa 6000 de dezintegrari ale potasiului pe secunda. Acesta emite in special electroni si raze gama foarte energetice care pot iesi din corp si iradia persoana nevinovata, si cu siguranta neprevenita de pericol, care doarme in acelasi pat. ""

Solutie ... barbatul si femeia (celelalte genuri nu conteaza    :evil: ) sa doarma in camere separate ... placate cu placi de plumb ... si cand se intalnesc sa foloseasca un costum de plumb ...

Cum era o vorba ... Casa de Piatra si copii de ... plumb ...  :evil: :evil: :evil:

Altele ...  :mrgreen:

http://www.turdanews.net/bloggelu/dezvaluire-la-antena-3-tanarul-din-turda-care-manca-mercur-cu-paine-acum-8-luni-traieste-bine-mersi-si-in-ziua-de-azi/


""Acul Turdean 7 November 2011 at 06:52
Mercurul consumat cu paine, din meniul tanarului, era eco, nu continea E-uri, de aceea baiatul inca traieste :))""
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Xanadron

http://enenews.com/fukushima-released-13000000000-times-neutrons-initially-estimated

:-o ...O boamba cu neutroni produsi continuu zace deci acolo la japi si nimeni nu face NI-MIC ! :x

Radiatia neutronica se stie doar ca-i cea mai letala dintre toate, iar semnele propagarii ei insidioase isi arata deja coltii prin distrugerea treptata, dar ireversibila a ecosistemului pacific.
Si niponii vaz ca nu misca un deget in continuare, ori cel mult se prefac ca... fac ceva - iar de "comunitatea internationala" ce sa mai zic... Macar rusii sa fi fost chemati, avind experientza cu "sarcofagul" betonat aplicat pe Cernobil in '86. Ar fi venit sigur (ca-n cazul ultimului accident aviatic AirAsia, cind scafandrii RUSI au gasit cutia neagra a avionului), da' se pare ca premierului-sclav Abe i s-a interzis sa-i cheme.

Asta ma face sa fiu si mai convins ca mult-pupatii-n c.r "ET binevoitori" :-) (si nu doar de Dr. Greier) nu exista de fapt - pe planeta asta nefericita cel putin - si ca procesul de extinctie lenta a noastra-a tuturor e nu doar ignorat de sforarii exo-planetari, :evil: ci e programat chiar de ei.
Nici nu mai conteaza de fapt scopul extinctiei asteia (cel mai probabil ramine totusi "re-terraformarea" Terrei pt. o noua rasa de hibrizi placizi :lol: :-( )

...Ce-i de facut asadar, pe linga atentionarea tuturor?! :roll: Fiindca un Major Extinction Event nu-i doar o problema "locala"...

http://enenews.com/column-sea-creatures-sick-dying-disappearing-alarming-rate-all-along-pacific-coast-radiation-fallout-fukushima-study-be-sitting-precipice-major-extinction-event-marine-wildlife
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mr

E.T.-ii binevoitori/supraveghetori ai echilibrului pe aceasta planeta vor interveni, probabil, asa cum au mai facut-o, doar atunci cand balanta ecosistemului planetar atinge macrocotele de alarma. In faza asta o sursa de "neutorni produsi continuu" poate fi considerata acceptabila, efectele repercutandu-se in balanta karmica a energiilor active (corpuri fizice, astrale, spirituale etc) de pe pamant, prin imbolnavirea si moartea unor procente importante, ca o reechilibrare a ei.
Binenteles, este greu de inteles aceste mecanisme pe care cu totii doar incercam sa le zgariem, lipsindu-ne elementele de detaliu si logica in care au fost create. Mereu vedem ca se intampla...

Sa ne amintim ca si radiatiile de la Gomora si Sodoma, sau alte locatii in care se pare ca au fost explozii nucleare, au fost in limite acceptabile ale echilibrului planetei, aceasta recapatandu-si parametrii optimi in timp.

Sa mai amintesc doar de miile de explozii nucleare de dupa al doilea razboi mondial, toate etichetate ca fiind teste. Unde s-au disipat acele radiatii? 

Si eu cred ca suntem pe o panta de extintie (sunt extrem de multe indicii ca asta se vrea), insa acest lucru nu insemana ca o sa se si intample, cel putin nu la proportiile la care ne asteptam. Trebuie tinut cont de faptul ca nu toti indivizii au suflet (constiinta) - si acest fapt foarte vizibil, iar cei care dovedesc ca au sunt destul de putini, iar socotelile matrixului se fac intr-o matematica diferita de cea pe care o cunoastem. Ori matrixul se pare ca e cu dedicatie o scoala in care conteaza modul in care se vehiculeaza energiile sufletelor, trupurilor, egregorilor... :) :star:
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Xanadron

De acord... pina la un punct :wink: cu logica observatiilor tale, prietene mr.
Iar vaz ca nu pot sa linkuiesc o postare mai veche, dar f. ontopic (desi... sau tocmai fiindca abordeaza si tematica testelor A/H-bombs), asa ca re-postez un fragment cu argumente utile poate continuarii discutiei:

"Cernobil si Fu(c)kushima ar fi trebuit adaugate "bolduit" pe hartile postate de tine, fiualploii.
Fiindca tipul asta de iradiere "accidentala" e cu muuult mai nociv decit cel post-bombardele, in care radiatia remanenta e oarecum redusa datorita unor factori pe care nu-i loc sa-i analizam aici (datele-s usor gasibile pe net - suficient de remarcat insa faptul ca Hiroshima/Nagasaki au fost locuite bine-mersi post-detonari.)
Sa nu uitam insa si alte locatii in care au fost in mod sigur testate A-Bombs :star: mai mult sau mai putin "tactice" in timpul WW-II si dupa (Germania nazista, URSS - in campania estica nazista, plus Vietnam etc).

Acu' dincolo de statisticile cam fara cap/coada/concluzii/predictii: care-ar fi (daca ar fi?) SCOPUL lor-testelor-exploziilor?
Ipoteze-s destule:
1. Oarece ajustari genetice ale "recoltei" de CS-uri din Turma :evil: (in directii nasparlii, evident.)-  fiindca radiatiile ar "fragezi", in anumite doze, ADN-ul, facindu-l mai pretabil operatiilor de... chirurgie plastica genomica. Asa o fi - poate.
2. Reducerea insidioasa a populatiei Terrei, prin efecte asemenea - asta-i simpla ca buna ziua.
3. "Ciupirea" continuum-ului Spatiu/Timp, in vederea crearii unor "brese" - prin care sa intre/iese eventual mai usor diverse entitati ET. :-( (n.b. - plauzibila si asta, desi nu poate fi probata pe moment.)
4. etc. etc.

Paranormaloizii 8-) (citiva chiar demni de incredere) sustin ca nu doar CS-urile (corpurile spirituale "recoltate" cica de creatorii nostri, pt. novici - in "N" scopuri banuite - de la inmultiri asexuate pina la "vampirism/canibalism energetic"), ci si notiunea suflet - la fel de "nevazuta", dar si mai cuprinzatoare - ar fi afectate in diverse grade de efectele exploziilor (termo)nucleare.
Unii zic ca pina la aneantizare, iar altii - pina la un stadiu care i-ar obliga pe apropitarii nostri la "reparatii capitale" migaloase si antiproductive (pentru ei, clar) ca sa ne ramina bune de reciclare-n continuare.

Fiecare poate decide oricum care ipoteza-i mai credibila - desi toate au "hibe logice".
...Dar stim noi oare care-i logica LOR?!" :martiansad:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/