Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Sondaj

Creat de dab270277, 06 Martie 2011, 16:42:24

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Siberia

Offtopic:
CitatEu cred ca la început a fost IDEEA, pentru cã nu vorbeºti fãrã sã gândeºti în prealabil, nu?!... 
Eu cred ca la "La început a fost Cuvântul" inseamna de fapt ca "La inceput a fost Sunetul" si extrapoland am ajuns aici: "La inceput a fost Vibratia".
Vibratia care a pus lucrurile in miscare, a format universul, etc...
De asta cred ca Dumnezeul care a format universul nu este acelasi cu cel ce l-a creat pe Adam. Dupa parerea  mea creatorul lui Adam a fost unul material, un Dumnezeu cu o forma bine stabilita.
Dar e doar parerea mea.
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

SLEAH19

Citat din: Siberia din  10 Martie 2011, 17:38:32
De asta cred ca Dumnezeul care a format universul nu este acelasi cu cel ce l-a creat pe Adam. Dupa parerea  mea creatorul lui Adam a fost unul material, un Dumnezeu cu o forma bine stabilita.

Dar e doar parerea mea.


                Din parearea ta se nasc intrebarile : Ce lagatura exista intre Creatorul universului si Dumnezeul lui Adam ? Ce facea Creatorul in timp ce Dumnezeu il crea pe Adam ?  .... etc........?
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

andrei

  Cam asa gandesc si eu.Sunt de parere ca cel care a creat Universul nu este tot una cu Dumnezeul perceput de cei mai multi dintre noi.Dupa mine, cel care a creat omul,adica Dumnezeul lui Adam, este si el o creatie a celui care a creat Universul.Si poate ca a fost creat tocmai pt a crea la randul sau.Si poate ca asta sa fie de fapt si menirea omului,dupa ce va evolua suficient.Sa creeze la randul sau,tocmai pt.ca a fost facut dupa chipul si asemanarea Creatorului sau.Asa se leaga.Creatorul Universului statea pur si simplu,sau isi vedea de alte treburi,tocmai pt.ca Dumnezeul lui Adam(creatia sa),sau chiar mai multi Dumnezei din astia creati de el,faceau(sau fac)poate si acum treaba in locul sau,prin cine stie ce colturi din Univers.
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

Tayka

#33
Pãrerea mea strict personalã este cã nu unul ci mai mulþi Dumnezei l-au creat(clonat)pe bietul Adam,dupã care de-a lungul vremilor i-au tot ,,înbunãtãþit''zestrea,biologicã pânã când au ajuns la exemplare care satisfãceau oarecum,motivaþia creaþiei,adicã;O fiinþã bipedã,rezistentã la munci grele,capabilã sã se reproducã rapid,ºi care a fost înzestratã ºi cu o uºoarã inteligenþã necesarã doar înþelegerii ºi executãrii comenzilor,ºi a satisfacerii instinctelor primare,chemarea de neevitat spre împerechiere ºi întemeierea familiei,lupta pentru supravieþuire cu ori ºi ce preþ ºi..cam atât.Treaba cu Edenul ºi Mãrul, religia iudeo-creºtinã,precum ºi toate celelalte,fac parte din marea ºtiinþã de a induce în turma de oameni comportamentul necesar vieþii sclaviei,adicã;Supunere oarbã,teama de pedeapsa supremã,credinþa obþinerii ajutorului divin doar în genunchi ºi prin rugãciuni.De-a lungul timpului e posibil ca aceºti creatori de oameni, care nefiind nici ei nemuritori,sã fi dispãrut sau urmaºii lor sã aibã concepþii mai civilizate faþã de noi oamenii,de asemeni e posibil sã se fi înfiinþat dea-lungul vremii vre-un forum galactic care sã ne protejeze;ceva în genul unui institut pentru protecþia ..animalelor  :-D,pentru cã se pare cã am fost abandonaþi fiind probabil abolitã ºi la ei sclavia.Oricum acest scenariu pare mai..digerabil decât faptul cã i s-au rupt coastele bietului Adam pentru a se putea înmulþii,sau cã ia rãmas mãrul în ..gât,ori cã au fost corupþi de un ºarpe care cunoºtea la perfecþie sã vorbeascã,iar bietul creator,care vezi doamne ar fi fost atât de tolomac încât sã nu-l ducã mintea sã-i separe pe bieþii oameni de acel..pom. :evil:

Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Guest

Citat din: Tayka din  10 Martie 2011, 22:00:43
iar bietul creator,care vezi doamne ar fi fost atât de tolomac încât sã nu-l ducã mintea sã-i separe pe bieþii oameni de acel..pom. :evil:

:-D :-D Ai zis in fraza asta toata esenta Bibliei. :-D

SLEAH19

#35
Tayka @ X.............prea simplu , prea ...ca la tara, o civilizatie care poate crea ''bipezi'', este in masura sa isi creeze roboti si utilaje ,scopul creerii omului nu poate  fi sclavia , nu sunt sigur de menirea nostra dar as dori sa inteleg o mentiune care am citit-o in Biblie ( la ora asta nu am timp sa caut  capitolul) , care se referea la invierea mortilor si in care Isus spunea asa .........<< Sufletelor  lor,  le voi da un trup nou , iar in mintea si in inima lor voi pune legea mea>>.....
Deci la invierea de la judecata nu vor iesi din morminte trupurile care au intrat acolo cum s-ar crede , ci sufletelor mortilor li se va ''crea'' un alt trup ...!? Cei drept suna a clonare , dar partea cealalta cu reglementarea comportamentului prin ''punerea'' legii in mintea si inima omului ma intriga si mai mult, adica nu vom mai putea sa mai pacatuim si noi ?..... Nici macar un pic?.... Nici macar cu gandul ?     Ce fel de viata o sa fie si viata vesnica!?
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Tayka

#36
Citat din: SLEAH19 din  10 Martie 2011, 23:05:13
adica nu vom mai putea sa mai pacatuim si noi ?..... Nici macar un pic?.... Nici macar cu gandul ?     Ce fel de viata o sa fie si viata vesnica!?
Cu alte cuvinte ai vrea sã mai gãseºti prin rai ºi niscai ..bordeluºe  :evil:
Pãi tocmai de aceia sântem noi oamenii în carantinã aici pe aceastã planetã,pentru cã EI nu se mai..înmulþesc ca ºi noi oamenii de multã vreme(adicã bãrbat cu femeie),pentru ei acest gest este foarte josnic,animalic,este considerat un pãcat de neiertat,ºi de aceia au desfiinþat de multã vreme femeia,familia,ºi naºterea biologicã,considerând acestea ca fiind cele mai grele lanþuri în faþa evoluþiei civilizaþiei lor,acestea creind de-a lungul existenþei lor doar ,necazuri,rãzboaie,urã,rãzbunare,dar ºi întârzierea evoluþiei civilizaþiei datoritã problemelor familiei,a casei,a creºterii copiilor,educaþia lor,îngrijirea bãtrânilor,etc,etc.Toate aceste necazuri au dispãrut odatã cu desfiinþarea ºi interzicerea reproducerii biologice precum ºi a purtãrii..ustensilelor.Desigur adoptarea acestor legi au avut ºi opoziþie puternicã ba chiar ºi rãzboaie ºi dezbinãri definitive în societate.Pentru perpetuarea speciei s-a înlocuit sistemul biologic cu cel artificial,desfiinþându-se astfel copilãria ºi tinereþea noului individ,acesta nãscându-se direct adult.Iar pentru ca acesta sã poatã primii  ºi o experienþã de viaþã pe mãsurã,a trebuit sã fie creat ºi un ..purtãtor;omul. :mrgreen:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

SLEAH19

Tayk-ule , ma refer la pacate de orice natura nu numai cele cu conotatie ''eroico -sexuala'', de exemplu mie imi place sa merg in tribuna ,sa cant imnuri si sa sustin echipa de fotbal a carui suporter sunt si ma simt bine cand fac asta dar din punct de vedere al bibliei acesta insemna pacat , insemna inchinarea la alti zei precum inchinarea la alti zei este daca pasiunea ta este sa canti cantece la chitara despre Maricica si nu cantece care ii dau slava lui Dumnezeu. Se spune ca in rai toti oamenii vor avea vrsata de 33 - 34 de ani  , cat a  avut Isus cand a fost rasrignit, deci dumneata spui ca pe noi ne asteapta un corp de adult la 34 de ani caruia i se va da sufletul si constiinta noastra . Mie nu-mi displace daca raman tot eu.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Siberia

#38
Am ametit numai citind toate astea :) pacate peste pacate :D Sa respiri nu e un pacat ?

Pacatele alea au fost introduse pentru manipulare, parerea mea... pentru controlarea maselor de oameni si atat...Legile lui Moise = un cod de conduita morala care sa satisfaca un Dumnezeu...

Eu ma gandeam asa cu mintea mea putina:
Creatorul a toate care sunt (vibratia, energia primordiala) a creat 12 (sa pastram traditia) universuri/dimensiuni sau cum vrem sa le numim. Prima dimensiune creata cu cea mai inalta vibratie, a doua cu o vibratie de o intensitatea mai scazuta, s.a.m.d. pana cand a ajuns la a 7 dimensiune care deja a fost creata la o vibratie indeajuns de scazuta ca sa devina o dimensiune materiala. De aici pornim cu dimensiunile create cu  vibratii de intensitati tot mai joase astfel avand cele 7 raiuri/ceruri...
Parerea mea este ca exista 7 dimensiuni materiale, iar restul pana la 12 sunt doar in plan energetic. (Nu sunt om de stiinta si nici n-am cum sa demonstrez asa ceva, e doar o parere)
Acum, probabil ca pe undeva exista si o samanta de adevar in toata propaganda asta cu cresterea vibratiei si trecerea intr-o alta dimensiune, caz in care, dupa parerea mea, Isus provine din cea de-a 4-a dimensiune (am uitat sa precizez ca pentru fiecare dimensiune materiala parerea mea este ca exista cate un Dumnezeu care apare dintr-o alta dimensiune si creaza :) - ceva de genul: Bubuloiul vine din a 5-a dimensiune si este considerat zeu, Dumnezeu, creator in a 4-a dimensiune, etc.).
Acuma, daca odata la cateva milenii vibratia unui univers/dimensiuni creste, bineinteles ca acel univers va trece pe o treapta mai inalta. Astfel, sufletele oamenilor din al 3-lea univers vor tranzita si se vor regasi dupa ascensiune in al 4-lea univers. Acuma, sufletul va primi un trup care bineinteles ca nu va mai fi acelasi ca in al 3-lea univers fiindca datorita vibratiei mai inalte probabil se va modifica ADN-ul, forma trupului, functiile lui. Transformarea va exista evident si in gandire, in constiinta. si astfel, Isus vine din al 4-lea univers si va calauzi sufletele din al 3-lea univers in al 4-lea unde, Sufletelor  lor,  le va da un trup nou , iar in mintea si in inima lor va pune legea lui din al 4-lea univers.

Banuiesc ca am reusit sa va ametesc si eu cu teoria mea..Daca o sa o imbunatatesc, va dau de stire :D
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

mm

CitatAm ametit numai citind toate astea Smiley pacate peste pacate Cheesy Sa respiri nu e un pacat ?

Eu unul cred ca pacatul este sinonim cu "incalcarea frontierei", a granitei, a limitelor care vrem-nu vrem definesc orice notiune, cuvant, entitate sau fenomen din lumea asta.
Deoarece deja am mai vorbit despre limitele -inclusiv decizionale- ale unui (sub)sistem viu, incerc sa nu ma repet si afirm doar ca noi, ca fiinte umane, entitati individuale, deoarece facem parte din alte sisteme de rang superior, trebuie obligatoriu sa respectam limitarile rezultate din aceasta conditie (umana). Din conditia restrictiva ca "liberul arbitru" nu e chiar asa de liber si ca trebuie sa respectam si vointa altora: unii ca noi si dar si a altora superiori.

Consider ca aceasta identificare a pacatului cu intelesul (tehnic) propus aici ar putea limpezi unele analize si judecati pe care le facem. [O judecata contine din pdv al psihologiei doua aspecte; analiza + sinteza.]

Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Guest

Citat din: SLEAH19 din  10 Martie 2011, 23:05:13
adica nu vom mai putea sa mai pacatuim si noi ?..... Nici macar un pic?.... Nici macar cu gandul ?     Ce fel de viata o sa fie si viata vesnica!?

Ce-i aia pacatuire? Ca faci sex? Ca bei bere si mananci ceva ce-ti place?

Ce inseamna sa traiesti intr-o lume fizica? De ce te-ai nascut intr-o lume fizica si nu ai ramas in subtil? Pentru ca sunt unele lucruri de facut aici care nu ar fi putut fi facute in alte parte. Pentru ca ai nevoie de mancare fizica, de un camin fizic, de haine fizice, de un ''mod de inmultire'' fizic  :roll:, de demonstrat aptitudinile prin crearea de proiecte practice, si nu cu capul in nori.

Suntem fiinte spirituale cu experimente fizice, nu fiinte fizice cu experimente spirituale. Nu ai nevoie sa te chinui sa-l gasesti pe Dumnezeu, pentru ca el( ''el'' nefiind masculin) e deja in tine si in tot ce e imprejur, vazut si nevazut. Ca altii te-au invatat ceva, e alta poveste. Nu te baza pe religii.

Si daca incepi sa aplici unele notiuni ezoterice in viata ta, asta nu inseamna sa lasi balta tot ce ai facut pana atunci. Suntem fiinte sociale, nu ne ducem toti in munti sa meditam, sa ne rugam la sfinti... ca sa ce? De asta ne-m nascut aici, sau unul dintre motive. Sa imbinam notiunile practice cu cele abstracte.


Citat din: Tayka din  11 Martie 2011, 00:20:08
Cu alte cuvinte ai vrea sã mai gãseºti prin rai ºi niscai ..bordeluºe  :evil:
Pãi tocmai de aceia sântem noi oamenii în carantinã aici pe aceastã planetã,pentru cã EI nu se mai..înmulþesc ca ºi noi oamenii de multã vreme(adicã bãrbat cu femeie),pentru ei acest gest este foarte josnic,animalic,este considerat un pãcat de neiertat,ºi de aceia au desfiinþat de multã vreme femeia,familia,ºi naºterea biologicã,considerând acestea ca fiind cele mai grele lanþuri în faþa evoluþiei civilizaþiei lor,acestea creind de-a lungul existenþei lor doar ,necazuri,rãzboaie,urã,rãzbunare,dar ºi întârzierea evoluþiei civilizaþiei datoritã problemelor familiei,a casei,a creºterii copiilor,educaþia lor,îngrijirea bãtrânilor,etc,etc.

Well, daca sunt asa de destepti, atunci cum se face ca tot vin si ne viziteaza, si rapesc oameni si animale in scopul extragerii de ADN? Parca prin clonare se deteriora zestrea genetica. Se pare ca nu-s asa de inteligenti, din moment ce au dat-o in bara. Si daca nu le convenea sa fie nascuti, de ce nu recurgeau la un gest plin de vitejie? Sinuciderea  :-D

Nasterea biologica nu e un pacat de neiertat, este LOGIC sa te nasti intr-un mod fizic intr-o dimensiune fizica. Daca eram fiinte subtile ne nasteam intr-un mod subtil intr-o dimensiune subtila. Logic, nu? Fiecare dimensiune are legile ei.

Razboaie, ura, etc vin in principal din interiorul fiintei respective. Daca nu au notiuni psiho-sociale, sau spirituale, e problema lor.

Citat din: SLEAH19 din  12 Martie 2011, 10:44:23
, de exemplu mie imi place sa merg in tribuna ,sa cant imnuri si sa sustin echipa de fotbal a carui suporter sunt si ma simt bine cand fac asta dar din punct de vedere al bibliei acesta insemna pacat , insemna inchinarea la alti zei precum inchinarea la alti zei este daca pasiunea ta este sa canti cantece la chitara despre Maricica si nu cantece care ii dau slava lui Dumnezeu.

Stai linistit ca esti normal! Nu te inchini la nimic, doar iti suporti o pasiune de-a ta. Nu trebuie sa te inchini la ''The Almighty'' pentru ca asta nu te va ajuta pe viitor daca nu vei invata nimic din experienta respectiva, cum ar veni, nu vei primi nimic in plus pentru ca de fapt nu ai avansat. Degeaba atunci cand vei avea o problema, tu te vei ruga la sfinti sa te ajute, daca nu faci nimic practic in sensul asta. Daca experienta acumulata e 0, atunci si punctajul la test o sa fie 0, nu? (Asta a fost doar un exemplu, sper sa nu te simti lezat.)

Eu am intrebat-o o data pe profa de religie daca sa mananci ciocolata e un pacat, din moment ce imi face placere( si nici nu mananc des). Spre stupoarea mea mi-a zis ca este. Deci...wtf? Inteleg sa aplici niste notiuni ezoterice dupa ce le-ai inteles semnificatia profunda, dar sa nu faci ceva doar pentru ca asa zice ''al de sus'', mi se pare lipsa de gandire. Ca doar nu am dependenta de ciocoloata.

Citat din: Siberia din  12 Martie 2011, 14:33:52
Am ametit numai citind toate astea :) pacate peste pacate :D Sa respiri nu e un pacat ?

Pacatele alea au fost introduse pentru manipulare, parerea mea... pentru controlarea maselor de oameni si atat...Legile lui Moise = un cod de conduita morala care sa satisfaca un Dumnezeu...

Corect, si nu inteleg de ce foloseste notiunea de ''pacat'' si nu cea de ''rezultat'', hai ca de ''feedback'' nu auzisera aia de acum 2000 de ani.

In fine, subiect dezbatut deja prea mult pe acest forum. Nu cred ca se incadreaza in tematica sa. Stiam ca putem mai mult.

Tayka

#41
Citat...Nasterea biologica nu e un pacat de neiertat, este LOGIC sa te nasti intr-un mod fizic intr-o dimensiune fizica..
.........................................................................................
Da X aºa ar fi logic,numai cã aceasta este logica ta de..om cu o vechime de câteva zeci de milenii(Terestre)vechime care probabil este un..mic mizilic pe lângã vechimea ºi experienþa LORde viaþã fizicã,aºa cã logica noastrã de aici ºi de acum nu trebuie sã fie neapãrat ºi..cea mai bunã,ori neavând alta la îndemânã,nu avem cum sã-i judecãm noi pe EI cãci pânã una alta EI ne-au  creat pe noi ºi nu noi pe ei.Desigur s-au gândit cã din moment ce ne-au creat ca fiinþe inteligente(cât de cât)vom suferii tot mai mult în ideia cã sântem creaþi pentru a împlinii un scop strãin vieþii noastre,de care nu beneficiem direct,ºi tocmai de aceia ne-au creat iluzia cã sântem liberi ºi stãpâni pe toate,gândind astfel iatã dupã o altã logicã(care mie mi se pare net superioarã)De aceia se ascund de noi,de aceia nu intervin nici odatã în viaþa noastrã,pentru cã LOR le este relativ uºor sã foloseascã logica noastrã ºi punându-se în situaþia noastrã ne înþeleg perfect, pe când nouã ne este deocamdatã imposibil sã-i înþelegem pe  EI.Aºa cã nu este bine sã fi convins cã logica ta e neapãrat cea mai bunã,iar ca exemplu pot sã-þi dau faptul cã iatã ne-ai tras pe toþi de urechi,spunându-ne( în locul moderatorilor) cã;- ar fi cazul sã închidem acest subiect-..model de logicã cu care eu nu m-aº prea mândrii,dar m-aº gândii mult(chiar ºi acum la bãtrâneþe)cum sã fac sã scap de ea..(de logicã nu de bãtrâneþe).. :wink:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Guest

#42
Ok, insa ce avem noi supus analizarii sunt doar fragmente de informatie. Nu putem sti cu certitudine ce si cum.
Mai ales ca observ ca se face o delimitare, intre oameni si ''ei''. ''Ei'' sunt ''superiori'' pentru ca au Dacia Logan 3300, iar noi, saracii, suntem niste ''ignoranti''. La genul asta de atitudine ma refer, ca nu ne ajuta cu nimic.
Dar pentru asta e un forum, sa ne spunem parerile.

Tayka

#43
Citat din: X din  12 Martie 2011, 21:51:42
Ok, insa ce avem noi supus analizarii sunt doar fragmente de informatie. Nu putem sti cu certitudine ce si cum.
Mai ales ca observ ca se face o delimitare, intre oameni si ''ei''. ''Ei'' sunt ''superiori'' pentru ca au Dacia Logan 3300, iar noi, saracii, suntem niste ''ignoranti''. La genul asta de atitudine ma refer, ca nu ne ajuta cu nimic.
Dar pentru asta e un forum, sa ne spunem parerile.

Pe mine faptul cã mi-a fost dat sã mã nasc OM ºi nu zeu nu mã prea deranjeazã chiar dacã vorba ta sântem mai''ignoranþi''decât ei,avem totuºi privilegiul de a ne NAªTE ºi mai apoi de a naºte ºi pe alþii,pe când ei se..fabricã unul pe altul  :-D,iar ca sã nu se fabrice direct maºini; ne-au creat ºi apeleazã la noi.Dupã logica noastrã acest întreg mataprazlâk practicat de ei cu noi încã de la începuturile vremurilor noastre,pare a fii un furt de identitate,de experienþã de viaþã,dar aºa sã fie oare?ªi noi fabricãm insulinã din pancreas prelevat dela porci,ºi nu ºtiu cât de mult i-ar convenii unui porc dacã ar putea concepe ideia..cã este sacrificat pentru a da viaþã altei fiinþe.Numai cã nimeni nu-i cere pãrerea,Privitã din unghiul nostru,problema pare a fii normalã,chiar umanitarã,dar din unghiul porcilor sacrificaþi ea devine un mare genocid.De aceia zic eu cã totul depinde de gradul logicii cu care se judecã fapta. :-D :-)
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

andrei

   Nu stiu ce multa informatie ne trebuie pentru a deduce,ca cei care ne-au creat ne sunt cu mult superiori,daca nu in toate,cel putin tehnologic .Dupa o logica primara,cam de genul ,,ce e sus e deasupra",nu ne trebuie multa carte,ca sa spun asa,sa gandim in felul urmator:-daca ei sunt aici,inseamna ca stiu de noi,pe cand noi stim despre ei cam ce vor ei sa stim,ei au avut cu ce sa vina aici,pe cand noi,nu prea stim de pe unde sunt ei si nici nu prea avem cu ce sa le facem vizite nici daca am stii.Deci in concluzie;sunt cu mult peste nivelul nostru actual.Apoi si daca ne umflam muschii,nu stiu la ce ne ajuta.Se pare ca ii cam doare la bascheti de armele noastre.Macar de ar fi ei in Logan si noi pe bicicleta.Cred insa ca o comparatie de genul:Noi desculti si ei in Mertzan,e mai aproape de adevar,din pacate.
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.