Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cum va arata Pamantul in anul 2050. Vom fi condusi de nemuritori

Creat de Tzompa, 03 Martie 2011, 09:21:51

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mm

Citatpoi daca ei ne-au creat, ei ne omoara , ei se joaca cu noi cum vor, ATUNCI care e scopul lor final ?!
Intrebarea este prea departe de capacitatile noastre de a da raspunsul si de informatiile corecte pe care ne putem baza. Oarecumva e similara cu situatia in care animalele din curtea unui gospodar, cainele, pisica, gainile, cornutele, etc. si-ar pune problema: Ce are de gand gospodarul cu ele? Care-i scopul? Nici macar nu e sigur ca ele pot formula o intrebare corecta, daca stiu intelesul acestei notiuni.
Poate ca nici nu exista propriuzis un scop, cel putin in sensul gandirii noastre strict materialiste.
E clar ca nu ne putem acomoda -unii dintre noi- cu situatia ca evoluam intr-un domeniu destul de larg dar plin de limitari, de granite, de interdictii. Sau chiar ne dorim inclusiv libertatea de a-i inlocui/elimina/ pe stapanii nevazuti.
CitatMai cred ca diferenta dintre noi oamenii si personajele unui joc pe calculator o face liberul arbitru,spre deosebire de personajele unui joc,noi oamenii,avem capacitatea de a decide singuri
Personajele unui joc de calculator au deja liber arbitru, respectiv apesi pe tasta si personajul primeste comanda de fuga si fuge fara sa-l mai actionezi in vreun fel. Cu siguranta ca aceste personaje vor fi "imbunatatite" cu softuri tot mai peformante si vor executa actiuni din ce in ce mai complexe, in sirul caror actiuni userul va interveni f. rar. Deci vor avea din ce in ce mai mult "liber-arbitru", poate chiar vor fi dotate aceste personaje cu un soft emotional...

  Nu cred ca informatia extrem de clara din Biblie si din alte religii, precum ca lumea aceasta este o iluzie, este maya, e pusa la intamplare acolo. Si atunci? Pai nu e totuna ca principiu de baza cu jocul de calculator?
  Dupa cum am aratat mai inainte, functionalitatea unui sistem depinde de elementele ce il compun si de legaturile dintre elemente. Putem intelege bine acest lucru si e suficient pentru a lua o decizie rezonabila. Aceasta decizie rezonabila nu poate fi decat supunerea, ascultarea, armonizarea cu sistemul mare (dar si cu subsistemele mai mici). In acelasi timp exista un mers al acestei lumi care se numeste crestere, dezvoltare (o lege matematic identica pentru orice sistem, fie el mare sau mic, individ sau sistem de indivizi) si care permite evolutia si probabil accesul la nivelul superior de decizie (palierul superior din piramida).

 
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

lylyt_ice

 Pai, cum vreti sa arate pamantul dupa inca 39 de ani... :lol:uitati-va cum arata acum, fata de acum 39 de ani...!!! Daca o tinem asa ne ia DRACU de tot dar daca vor avea loc ceva schimbari magnetice si soarele  isi face treaba, mai avem sansa ca cei putini care vor mai ramane sa NU calce in aceeasi balega ca noi si cei care au trait cu putin inaintea noastra...poate?!? AR MAI FII O MINIMA SANSA CA SUPRAVIETUITORII SA FIE MULT MAI LUCIZI CA NOI!!! Cumparati-va cai si asteptati...A!...si pastrati-va ascunse bine seminte din toate legumele si cerealele...SUCCES! :wink:
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

adrian75

MM cand apesi tasta unui calc iar personajul fuge fara sa mai intervii tu nu inseamna ca personajul in cauza are liberul arbitru PT CA TU PRIN APASAREA TASTEI AI DECIS CE MISCARE SA FACA SI NU PERSONAJUL IN SINE A DECIS-O. Momentul luarii deciziei este punctul critic - cine decide, personajul din joc sau cel care joaca. Noi oamenii avem liberul arbitru,iar asta este cheia spre cunoastere,spre integrarea in marele sistem universal,problema noastra este ca FOLOSIM GRESIT LIBERUL ARBITRU,luam decizii gresite,mergem in directia gresita,putem schimba asta,insa nu vrem,iar toate aceste discutii si aruncat vina pe stapanii din umbra,reptilieni,matrix si alte asemenea, nu arata decat incapacitatea noastra de organizare,incapacitatea noastra de a gasi un numitor comun,incapacitatea noastra de a trece de la vorbe la fapte. Urban a incercat ceva si s-a convins. Din cate am observat eu comportamentul societatii umane...stapanii din umbra daca or fi nu au prea mult de lucru in a ne tine sub papuc...noi oamenii le dam o larga mana de ajutor. Adevarul este ca noi oamenii inca nu suntem dispusi sa renuntam la actualul sistem,ne adaptam si din cand in cand ai dam cate un sut in fund,dar nu suntem dispusi sa renuntam la acest sistem. Habar nu am ce anume ar trebui sa se produca pt a scoate omenirea din aceasta letargie,chiar nu am idee. Imi cer scuze daca vreunul s-a simtit ofensat,insa eu spun ceea ce gandesc.

dab270277

Am urmarit comentariile tale adrian75 cu mare interes. Esti unul dintre putinii care inteleg ceva din tot acest suvoi de informatie :)
"The history of our race, and each individual`s experience, are sown thick with evidence that a truth is not hard to kill and that a lie told is immortal." Mark Twain

adrian75

DAB270277, singurul lucru pe care il inteleg bine este acela ca noua oamenilor ne lipseste un numitor comun,ne lipseste organizarea,dar ceea ce este mai rau...ne lipseste vointa si in consecinta,adoptam varianta "dama cu camelii ,adica dam vina pe altii sau altceva. Omul cand are vointa,prefera sa moara decat sa traiasca in sclavie, libertatea este scrisa in genele noastre. Asa am fost creati. Ceea ce traim noi astazi,hai sa fim seriosi...nu-i deloc sclavie,este doar un sistem care ne cam trage de urechi,ne cam da suturi in funduletz,dar este departe de a fi sclavie -dovada... nu facem nimic ca sa schimbe sitemul,ceea ce inseamna ca,mai mult sau mai putin ne convine. Daca intr-o zi sistemul asta va deveni cu adevarat o sclavie,vei vedea atunci prietene DAB, masele de oameni de toate natiile unindu-se si iesind la lupta..  vb romanului: cand apare lupul,toti cainii se unesc :wink: Pana atunci....luam si noi nota de evenimentele din viata de zi cu zi si le analizam...fiecare dupa priceperea noastra.   

mm

  adrian 75, daca vei urma analiza pe care ai facut-o asupra "liberului arbitru", vei putea constata ca el este limitat de catre multimea de sisteme, suprasisteme si subsisteme, din care facem parte volens-nolens. Ca sa fiu mai clar, (re)folosesc exemplul unui organ intern al corpului nostru, fie el creier, inima sau intestin. Fiecare din aceste organe au un "liber arbitru" dar nu pot sa si-l extinda peste vointa suprasistemului din care fac parte caci acolo sunt limitele impuse de corp, persoana, etc. Nici asupra celulelor din care e alcatuit organul respectiv = subsistemele sale, nu poate sa-si exercite oricum si oricat "liberul sau arbitru" de organ caci le poate omora din gresala si aici avem limitarile impuse de catre nenorocitele de subsisteme.
 Daca de aici rezulta ca nu exista "liber-arbitru" cu adevarat, absolut, atunci si eu spun acelasi lucru.

  Personajul din jocul de calculator are posibilitatea cum sa fuga, dupa ce primeste comanda de fuga. El ar putea si sa hotarasca singur daca sa fuga sau sa reactioneze altfel intr-o situatie data (depinde de soft), problema de baza ramane: are liber-arbitru dar numai pe o anumita "raza", limitat. Adica exact ca si noi. :lol:

Citatmasele de oameni de toate natiile unindu-se si iesind la lupta..  vb romanului: cand apare lupul,toti cainii se unesc
Sclavie a mai fost si nu s-au "unit toate natiile" asa precum nici acum nu o vor face. O vor tarai asaaa si vor suferi. Asta nu inseamna ca n-ar fi benefica o "scanteie" care sa produca aceasta unire in bine. Imi exprim insa indoiala ca ativitatile si actiunile constiente si bineintentionate ale oamenilor vor provoca un asemenea dezirabil eveniment.
 Ca o paranteza, aceste schimbari "bruste" in soarta societatilor sunt inscrise ca obligatorii in dezvoltarea sistemelor si sunt numite "nivele critice" in biologie (si nu depind de liberul arbitru - al societatii, sa zicem). Deci, in ecuatia de crestere, de dezvoltare, a unui sistem sunt obligatorii, la anumite intervale de timp, schimbarile bruste (care in esenta sunt reorganizari profunde ale sistemului respectiv). Momentul aparitiei unei asemenea transformari se poate calcula foarte precis daca ai la dispozitie principalele date privitoare la dezvoltarea sistemului respectiv. Prin sistem (viu) se intelege fie un individ, fie un grup de indivizi, o natie, o societate, etc., functionand dupa una si aceeasi legitate de dezvoltare conf. studiilor (avansate) de biologie.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

adrian75

MM vad ca intrun aspect nu ne intelegem,exemplu tau cu corpul uman nu este bun deoarece inima,plamanii,ficatul etc nu au liberul arbitru,LIBERUL ARBITRU PRESUPENE  EXISTENTA CONSTIINTEI ,ori ma indoiesc ca plamanii mei sunt constienti de ceea ce fac. Numai o fiinta inzestrata cu constiinta,numai o fiinta constienta de sine are liberul arbitru. Eu prefer lucrurile simple, neacademice pt ca de foarte multe ori evolutia societatii a dat peste cap calculele facute prin marile universitati. Natura umana este complexa si am serioase dubii ca exista vreun om care sa o cunoasca in totalitate...repet doar un lucru,omul nu este creat sa fie sclav ( omul adevarat ma refer),istoria a dovedit de nenumatare ori asta,iar eu prefer faptele in locul oricarei teorii.

mm

  Nu ne-am putea intelege decat in cazul ca intervin definitiile. Liber arbitru e un exemplu. Aceasta sintagma este o definitie aproximativa, bazata pe conventie, valabila pe un anumit domeniu (limitat). Ca orice notiune poate suferi mutatii, alocari de sensuri sau poate "imbatrani". Adica poate avea un inteles variabil, dependent in mare masura de context, de viteza de evolutie informationala si chiar de perceptia persoanei.

  Vorbind despre organele interne nu am gresit in nici un fel deoarece am subliniat cu ghilimele utilizarea acestei sintagme iar ideea principala era limitarea deciziei. Decizie pe care o are si un organ dar o poate avea si o celula din corp. Cuvantul decizie mi se pare mai apropiat ca sens de liberul arbitru. Libertatea de a te conduce sau de a alege e cam totuna cu puterea de decizie dar vom folosi formulari diferite de genul: "seful decide", "omul are liber arbitru" sau "adunarea hotaraste" desi in esenta e vorba de decizie dar in situatii diferite, de complexitati diferite.

  Din punctul de vedere al dezvoltarii, cresterii, nu conteaza situatia deoarece ecuatia de crestere este identica pentru o celula, un organ, o persoana sau o comunitate (relativ izolata). Acest lucru nu e un academism ci rezultatul muncii practice a sute de biologi de valoare, fiind verificat in practica si consider ca -tocmai din acest considerent- e accesibil si celor ce prefera lucrurile simple, practice. Eu insumi sunt un adept al spuselor verificabile practic.

Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

adrian75

 MM,pt mine,liberul arbitru este o notiune foarte clara si inatacabila. Ea reprezinta capacitatea mea de a decide ce fac in clipa urmatoare,ce fac maine etc. Aceasta capacitate nu poate fi ingradita sau cel putin la nivel de decizie nu poate fi ingradita.Asa cum am mai spus...liberul arbitru se manifesta in momentul luarii decizie,nu in timpul executarii ei. Eu prefer lucrurile si mai simple (nu sunt academician)...care suna cam asa: liberul arbitru il are doar o fiinta care este CONSTIENTA de propria existenta. Am terminat cu raspunsurile la acest topic. Ma bucur ca am avut acest schimb de idei si pt asta va multumesc. Sper sa ne mai "confruntam" si pe alte subiecte :wink:

mm

CitatMM,pt mine,liberul arbitru este o notiune foarte clara si inatacabila. Ea reprezinta capacitatea mea de a decide ce fac in clipa urmatoare,ce fac maine etc.
Te rog sa-mi permiti totusi un ultim raspuns in cadrul acestui topic. Capacitatea ta de a decide, ca si a oricaruia dintre noi, nu poate cuprinde si decizia ca maine sa mergi pana pe Marte ca sa-ti faci piata sau sa vizitezi macar o insula coralifera cu nisip fin. Nu poti sa decizi 99,9% din ceea ce ti-ai putea dori si atunci, resemnat te limitezi la ceea ce poti face, obtine, etc. La un moment dat, uitand, incepi sa crezi ca esti liber sa decizi. Eu cred ca din aceste observatii -banale, recunosc- se poate usor intelege ca mult trambitatul "liber arbitru" este limitat in mii si mii de feluri.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

silviu

Poate ca pina in 2050 pamintul va deveni ceea ce de la inceput D-zeu a intentionat sa devina un paradis.Si da vom fi condusi de NEMURITORI adica de cei care vor fi regi si preoti impreuna cu Isus Apocalips cap5 vers10.

elena78

,,Cum va arata Pamantul in anul 2050. Vom fi condusi de nemuritori,, ...parerea mea personala este ca   daca nu ne trezim la realitate  Pamantul  ,,va fi epuizat total ,,  in 2050  iar   noi vom fi condusi nu de nemuritori , ci de un computer global  :wink:

dorel6

@elena78 iar acel computer global ar putea sa intre la categoria nemuritor pana la urma.

Pana la urma orice se poate intampla. Dar intre timp doresc sa priviti acest video : Cam asta se va intampla cu cei ce isi implanteaza cipuri! Nu faci ce iti zic elitele? Adio!
Probabil asa o sa ajunga lumea intr-un viitor apropiat. Daca nu a ajuns deja asa ...
Există două metode de a cuceri și înrobi o națiune. Una este prin sabie. A doua este prin îndatorare.

tractorbeam


dorel6

@tractorbeam daca este vorba despre jocul S.T.A.L.K.E.R. , sa stii, destul de plauzibila ideea.
Există două metode de a cuceri și înrobi o națiune. Una este prin sabie. A doua este prin îndatorare.