Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Intoarcerea la Principiu

Creat de mr, 08 Februarie 2011, 18:25:30

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

andrei

    De acord cu tot ce sa discutat pana acum.Un lucru imi este totusi neclar.Daca toate sufletele vin pure si egale in aceasta lume,cine si unde hotaraste ca unele sa porneasca in viata asta cu multe sanse iar altele fara nici una?
    Dupa mine evolutia unui suflet in aceasta lume,modul in care se poate ,,inalta" ca sa spun asa,depinde foarte mult si de nivelul educatiei pe care o primeste din primii ani de viata si a conditionarilor la care este supus fara voia lui, corpul in care este incarnat.De ex:Ce sanse de inaltare are un suflet nascut in sanul unei familii de somalezi,a carui grija este doar sa nu moara de foame si care ar ucide sa zicem pentru o coaja de paine? :?Sufletul unui somalez deci ar incalca toate poruncile divine,nu neaparat voit, ci pentru ca a avut nesansa sa se incarneze in Somalia,unde lupta pentru viata il pune in asfel de situatie.La el binele se rezuma la a face orice pentru a traii o zi in plus.
     De cealalta parte sa zicem un suflet incarnat intr-un corp, care se naste intr-o familie de milionari,unde nu duce niciodata lipsa de nimic,primeste o educatie care ii permite sa deosebeasca binele de rau,nu este tentat sa omoare niciodata pentru nimic,respecta cu sfintenie Poruncile Divine si face acte de caritate,pentru ca pur si simplu ii vine foarte usor.
     Acum din cate inteleg eu,sufletul somalezului va ramane intr-una prizonier al unei lumi cu o vibratie foarte joasa,nu pentru ca ar dorii el, ci pentru ca ducand o viata care il obliga mereu sa incalce Poruncile Divinitatii,se va incarna mereu intr-o asfel de situatie.
     Celalalt in schimb,milionarul,dupa o viata super,in care i sa dat posibilitatea sa isi inalte vibratia sufletului,va ajunge taman in bratele lui Dumnezeu,pe post de inger. Si asta fara vre-un mare merit,nu? :-D
     
   
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

Tayka

Citat din: andrei din  09 Ianuarie 2012, 03:47:49
... Acum din cate inteleg eu,sufletul somalezului va ramane intr-una prizonier al unei lumi cu o vibratie foarte joasa,nu pentru ca ar dorii el, ci pentru ca ducand o viata care il obliga mereu sa incalce Poruncile Divinitatii,se va incarna mereu intr-o asfel de situatie.
     Celalalt in schimb,milionarul,dupa o viata super,in care i sa dat posibilitatea sa isi inalte vibratia sufletului,va ajunge taman in bratele lui Dumnezeu,pe post de inger. Si asta fara vre-un mare merit,nu? :-D
Scriam mai sus;,,....Viitorii geniali se nasc egali cu viitorii criminali....''
Experienţa de viaţă(karma pozitivă) nu se formează  după logica omenească,sau în urma vreunei sentinţe dată de cineva,ci ea se formează (sau se topeşte) conform unei logici supreme dată de un ,,judecător''suprem absolut nepărtinitor.Şi care probabil va şti cum să-l judece şi să-l răsplătească atât pe somalez,cât şi pe milionar.După părerea mea fiul milionarului adună în permanenţă doar karmă negativă chiar dacă ajută pe alţii,el n-o face din câştigul său,ci din venit necuvenit,produs din exploatarea altora de către părintele său.Ori cunoscând bine această situaţie el ca să scape va trebuii să plece,să muncească,să producă ceva,altfel după ce va da colţul va..,,murii definitiv''.. :x Pe când somalezul dacă se ridică un pic şi-şi cultivă pământul,sau pleacă din zonă ocolind răul el adună doar Karma pozitivă,chiar dacă este împuşcat şi nu reuşeşte.Intenţia contează.Dacă stă însă cu burta la soare aşteptând mila,nu va obţine nici el nimic.Bogăţia se pare că e ca şi un bolovan legat de gâtul omului.De geaba se dă Becali mare credincios,oferind pomeni căci nu le oferă din munca sa şi acest gest mârşav adună cantităţi uriaşe de karmă negativă(păcate grele).Nu te uita ce scrie în biblie,căci ea a fost falsificată de către cei mai mârşavi oameni de pe pământ. :evil: Sfătuieştete cu tine însuţi,şi cu siguranţă vei găsii cărarea cea dreaptă. :star: :star: :star:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

andrei

    O.k. totusi din cate stiu eu ,o karma negativa,atrage dupa ea o alta karma negativa.Automat,un suflet care traieste o experienta de viata,in care este silit sa incalce principiile Divinitatii,fie si fara voia lui,urmeaza sa traiasca intr-o viata viitoare,o alta karma negativa si apoi ...din nou..si din nou...totul repetandu-se vesnic ,intr-un cerc vicios.Asadar urmand o logica omeneasca(recunosc asta),sufletul bietului somalez,ar fi vesnic osandit.Si fara vina..subliniez.Doar fiindca a fost menit sa se nasca in Somalia,sa zicem.Asta daca principiile dupa care judeca Divinitatea sunt oarecum compatibile cu ce stim ,sau cu ce credem ca stim noi despre ele.Sau cu ce ni se propovaduieste. :-D Daca ele functioneaza altfel,inseamna ca tot ce ni se prezinta noua in doctrinele diferitelor religii sunt doar povesti de adormit copii.De aici o mare confuzie,zic eu :-D Daca sunt sa zicem somalez si incerc sa-mi traiesc viata in functie de necesitatile corpului fizic,risc sa intru in conflict cu Principiile Divine.Daca incerc in schimb sa traiesc in armonie cu aceste legi Divine,risc sa mor de foame... sa ma sinucid cu alte cuvinte,adica sa infaptuiesc un pacat capital,in ochii Divinitatii.Deci cam tot acolo ies. :? :-D :lol:
     
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

Tayka

#168
Citat din: andrei din  09 Ianuarie 2012, 20:51:24
    sufletul bietului somalez,ar fi vesnic osandit.Si fara vina..subliniez.Doar fiindca a fost menit sa se nasca in Somalia,sa zicem.Asta daca principiile dupa care judecă Divinitatea sunt oarecum compatibile cu ce stim
Repet(pentru ultima dată);Divinitatea sau cum îi zici tu nu judecă după principiile omeneşti.Mai multe poţi afla citind operele lui Scarlat Demetrescu.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

mr

#169
Citat din: Tayka din  09 Ianuarie 2012, 01:11:18
Dacă nu există hazard,nu există liberul arbitru.Dacă nu există l.arb.atunci va trebuii să existe destin.Dacă există destin nu mai îşi are rostul experienţa vieţii....
Am sa incerc sa ma exprim mai simplu si prin intermediul unei analogii:
Eu vad intoarcerea la sursa divina, intoarcerea la principiul nemanifestat ca fiind un imens puzzle (deci imaginea de ansamblu
exista din start). Rezolvarea acestui puzzle  trebuie sa o faca orice scanteie divina/spirit. Piesele acestui puzzle se gasesc in toate planurile de manifestare, fizice si subtile insa ele se ansambleaza doar in planul fizic (asa cum sustin mai toate doctinele antice). Totodata exista termen limita extrem de mare pentru realizarea acestui puzzle - sute, mii, zeci de mii, sute de mii de ani. Exista cicluri, mai favorabile sau nu inaintarii... Si mai exista un set de reguli de functionare a jocului (legile universale, legile hermetice, legile Kybalionului) la care se raporteaza toti "jucatorii", indiferent ca le recunosc sau nu la un moment dat. Si le suporta consecintele, faste si favorabile construirii imaginii de ansamblu sau nefaste, separante si distructive prin care stagneaza ori o iau mai de jos in munca lor.

Liberul arbitru al fiecarui spirit consta in faptul ca poate sa-si aleaga singur metoda de a intregi acest puzzle. Poate sa inceapa de orice loc crede de cuviinta in "tineretea" spirituala. Poate sa oboseasca, sa stagneze, sa o ia pe o cale gresita,
sa fure piesele alcuiva, sa emita teorii despre ce crede el de cuviinta, sa fie suparat, sa se bucure de nimicuri, sa se bucure de progresele obtinute - toate in contextul legilor care guverneaza jocul. Dar are aceasta liberate, care in anumite momente i se va pare infinita.

Asta ma face sa cred ca nu exista, luate in modul, destin si liber arbitru, ci doar o combinatie interesanta a acestora. Munca dintr-o viata trebuie continuata intr-o viata urmatoare iar aceasta legatura directa poate fi numita destin pentru ca urmeaza un scop din trecut care trebuie intregit si atins. La fel si liberul arbitru, daca individului i se par mai atragatoare la un moment dat niste idei aparute in timpul ansamblarii pieselor, are puterea de a alege sa le urmeze, sa le puna in practica si sa se convinga de utilitatea lor. Cand se satura de "aratura", se intoarce iar la munca de ansamblare, mai constiincios... Poate sa dureze si 1000 de vieti aceasta deviere. Timp este... in regula jocului!

In spatele destinului si a liberului arbitru se tese o panza a cauzalitatii care se transmite prin reincarnare. O parte este constientizata, alta nu. Dar ea exista pana in cea mai mica si neinsemnata actiune facuta. Un scop principal ar fi lupta pentru constientizarea ei deoarece anumite piese ale puzzle-ului nu se pot aseza fara acest lucru nerezolvat.

Experienta vietii isi are rostul ...in absolut toate vietile. In fiecare viata se aduna informatie care se poate activa  intr-o alta viata viitoare, intr-un context favorabil. Nimic nu se pierde, chiar daca ramane latent. De aceea zic ca nu este haos, nu este intamplare, nu exista hazard. Totul are o cauza in trecut.   

Citat din: Tayka din  09 Ianuarie 2012, 01:11:18
Spiritul nu-i poate aduce noului om conceput(dar încă ne născut)material genetic şi astral al familiei sale...la care familie te referi?dacă te referi la arborele său genetic..da,este posibil,dar atenţie nu îi poate oferii ceva care să-i creieze din start avantaje s-au desavantaje în viaţă,îi oferă doar trăsături de caracter sau asemănări fizice,atât şi nimic mai mult.Cine crede că unii plecă în viaţă iniţiaţi de CS,se înşeală.Viitorii geniali se nasc egali cu viitorii criminali.
Nu am sustinut ca spiritul aduce material genetic si astral noului om creeat. Spiritul, venind dintr-un plan cauzal superior nu face decat sa foloseasca si sa se adapteze materialului genetic si astral gasit intr-o linie familiala aici pe pamant si sa incerce sa sa devina constient de sine (prin intelegerea si "arderea" karmei/pacatelor de familie) si sa-si urmeze planul sau ce priveste incarcatura informationala (cauzala) cu care s-a incarnat ca om.

Sunt de acord, se nasc egali, copii fiind. Dar imi poti explica, te rog, ce consideri tu ca-i determina pe unii sa se transforme in genii si pe altii in criminali? 

Citat din: Tayka din  09 Ianuarie 2012, 01:11:18
Observ însă şi nu fără regret faptul că nu poţi accepta ideia că CS-ul NU participă şi NU influienţează cu absolut nimic viaţa omului creind-ui astfel un destin,ci el doar îi dă viaţă,îl dotează cu toate cele necesare vieţii,îi creiază un suflet,şi ...ATÂT.
Dar nu am sustinut niciodata acest lucru. Din contra, am spus ca spiritul cauta sa devina constient de sine in "costum" pentru a putea sa-si continuie munca sa. De ce crezi ca am scris urmatoarele: "Miza principala a incarnarii cred ca este axata pe imbunatatirea "bagajului" spiritului."?

Citat din: Tayka din  09 Ianuarie 2012, 01:11:18
Faci mereu referire la faptul că tot ce îţi scriu ar fi părerile mele personale pe care le combaţi(şi bine faci!)cu părerile tale. :lol: Numai că eu în acest caz nu-mi permit să emit păreri personale ci doar  părerile marilor antroposofi ai vremurilor,Începând cu Rudolf Steiner,Allan kardek,Raymond Moody,dar şi românii;Scarlat Demetrescu,Aurel Popescu Bălceşti,Dan Seracu,etc.etc.
M-as bucura sincer daca ai ajunge sa-ti apreciezi mai mult parerile personale in legatura cu aceste aspecte, sa validezi prin propria-ti persoana aceste afirmatii facute de acesti autori. Altfel raman doar parerile lor, pentru ca ei au indraznit. Antroposofia presupune afirmarea spiritului divin al fiecaruia dintre noi in detrimentul unui dumnezeu exterior. Automat cere experienta directa...

Citat din: Tayka din  09 Ianuarie 2012, 01:11:18
Este posibil ca eu să nu-i fiu înţeles şi să greşesc,şi de aceia rogu-te fă-ţi timp şi reciteşte-i şi arată-mi unde greşesc.Desigur îmi vei replica faptul că şi ei sânt semenii noştrii,că şi ei mai greşesc,că doar ideia personală despre lume, viaţă,şi moarte contează,Şi poate că într-adevăr aşa o fii.Ori cum mă bucur că am cu cine mai sta de vorbă la margine de galaxie şi poate şi de univers,într-un răgaz din scurta şi enigmatica viaţă pe care sântem rânduiţi s-o trăim.
Nu replic in acest fel. Am citit si eu din acesti autori dar am inteles in felul in care am expus mai sus.
Oricum, ii apreciez foarte mult pentru faptul ca au indraznit sa emita propriile pareri, chiar daca unele gresite poate, pentru ca noi sa avem niste repere foarte necesare in munca noastra proprie. Din greseli se invata mereu.

Si eu ma bucur ca am cu cine sta de vorba pe aceste teme, oarecum tabu. Si te apreciez foarte mult pentru ca esti interesat de ele la o varsta la care multi renunta.
Poate nu intamplator, apropro de sincronicitati, astazi am avut ocazia sa stau de vorba cu un domn de vreo 80 ani, fost director al unei societati care avea la vremea respectiva peste 10.000 de angajati. Domnul, foarte pozitiv si jovial, cu un tonus mental pe care il intalnesti rar in ziua de azi, nu mai contenea sa-mi povesteasca despre principiile sale de viata, despre altruismul sincer cu care si-a trait viata si, nu in ultimul rand, despre importanta filozofiei in stabilirea idealurilor sale ca fiinta umana. Am vorbit vreo ora si poate mai continuam cateva zile fara sa simtim trecerea timpului. Cand am plecat, presat de timp ..si telefon, mi-a lasat impresia unui spirit complet, unui om implinit pe toate planurile, care nu si-a trait viata degeaba.
Contrastul si tristetea ma cuprindeau cand imi veneau in minte cozile de batrani de la biserici... si de la chiosculetele cu Adevarul de Seara.
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Tayka

#170
Citat din: mr din  10 Ianuarie 2012, 00:33:41
Dar imi poti explica, te rog, ce consideri tu ca-i determina pe unii sa se transforme in genii si pe altii in criminali? 
Conştientizarea liberă a fiecăruia în faţa travaliului vieţii.
Citat din: mr din  10 Ianuarie 2012, 00:33:41
Liberul arbitru al fiecarui spirit consta in faptul ca poate sa-si aleaga singur metoda de a intregi acest puzzle.
După părerea mea spiritul nu are pentru ce să se mai folosească de liberul arbitru,el îl acordă doar omului.Este ca şi cum profesorul şi-ar da şi lui carnet de note.. :-D El este deasupra karmei.Iată însă şi aici un exemplu că tu defineşti spiritul încarnat ca fiind jucător şi nu spectator. :wink:
Citat din: mr din  10 Ianuarie 2012, 00:33:41
Si eu ma bucur ca am cu cine sta de vorba pe aceste teme, oarecum tabu. Si te apreciez foarte mult pentru ca esti interesat de ele la o varsta la care multi renunta.
Într-adevăr mă apropii vertiginos de 70. :wink:..
Nu regret nimic doar faptul că viaţa devine pentru tineri tot mai grea.Că viaţa în loc să revină la principiu,se îndepărtează de el-Şi se pare că nu mai există cale de ieşire.Iată o ştire rea,explozivă;
Specia umana va disparea in 100 ani!
Un mare academician, recunoscut la nivel mondial, a afirmat ca intreaga comunitate stiintifica trebuie sa avertizeze factorii politici si economici care conduc lumea, ca, in mai putin de 100 de ani, omenirea va disparea, procesul fiind deja ireversibil. Sumbra previziune apartine savantului Frank Fenner, nimeni altul decat specialistul care a eradicat variola.
In conceptia sa avizata, omenirea va fi incapabila sa supravietuiasca suprapopularii si flagelului consumismului fara oprelisti. "Din nefericire omenirea nu va mai supravietui nici macar 100 de ani. Odata cu specia umana, vor disparea multe alte specii de animale, majoritatea aflate in plin proces de extinctie, cauzat tot de actiunile nesabuite ale omului. Este o situatie ireversibila, deoarece este mult prea tarziu pentru orice masuri. Nu spun asta pentru ca vreau sa demoralizez eforturile celor putini care lupta si se straduiesc sa salveze ce mai este de salvat, dar cine ar vrea sa fie mintit la nesfarsit ?", puncteaza Frank Fenner, profesor in cadrul Australian National University, astazi in varsta de 95 ani si autor a 22 de volume si tratate stiintifice.
Savantul a anuntat eradicarea variolei in anul 1980, sub auspiciile World Health Assembly, iar reusita sa este una dintre cele mai mari succese inregistrate de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Anul trecut, O.N.U. estima ca populatia umana la nivel mondial a depasit deja cifra de 6,8 miliarde locuitori, iar la sfarsitul anului 2011, vom fi circa 7 miliarde de oameni. Frak Fenner crede ca lovitura finala data speciei noastre va veni sub forma schimbarilor climatice de proportii.
"Cred ca specia umana in totalitatea sa, va avea aceeasi soarta precum locuitorii Insulei Pastelui. Ce nu inteleg oamenii este ca schimbarile climatice sunt de-abia la inceput, nu si-au atins inca apogeul. Cu toae acestea, de la an la an, observam deja diferente evidente in cursul anotimpurilor. Este posibil ca unele comunitati mici sa supravietuiasca. Vedeti, aborigenii au supravietuit 40-50.000 de ani fara sa devina o civilizatie ahtiata de stiinta, care sa ajunga intr-un final sa produca dioxid de carbon in exces si sa polueze apele. Daca aborigenii nu vor supravietui, omenirea in ansamblul ei, nu va reusi. Specia umana va urma acelasi drum fara intoarcere precum alte specii care astazi sunt disparute", incheie reputatul cercetator australian.

Predictiile sale nelinistitoare au atras atentia a numerosi oficiali printre care si Printul Charles al Marii Britanii, care a avertizat ca: "Daca omenirea continua sa creasca in acelasi ritm accelerat, atunci vom avea de infruntat o problema monumentala".
http://www.descopera.ro/dnews/6435069-specia-umana-va-disparea-in-100-ani
Ce părere aveţi?




Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

novecento

Timpul trece si nu in zadar. Manifest o suficienta incredintare, ca si cea sugerata de filmul "Calauza" , ca Timpul este expresia si dimensiunea noastra cea mai apropiata si elocventa a fiintei noastre ca paminteni  ai acestor zile  pentru cei care vor sa acceada la un adevar simplu, fara nici o legatura cu viltoarea evenimentelor ce se perinda.
Este acel Timp si este acel Adevar care ne face pe nesimtite  si pe nevrute sa demaram spre  esenta fiintei noastre, esenta in mai  multe culori.
Daca veti crede ca esenta se rezuma la una, sau, doua culori, ori nuante, e gresit.
Ori, tocmai acesta este farmecul si indrazneala de a merge si cauta in noi, acel Adevar.
Caci el nu este nici simplu, nici complex, este de fapt tot ce inseamna fiecare dintre noi.
Eu sint un Adevar, la fel cum, fiecare dintre voi este Acelasi Adevar.
Paradox?
Credeti, ca daca fenomenul OZN, nu ar fi fost un adevar, ar mai fi putut  el devenit un complex de realitati imbinate mai ales si cu fantezii?
Fara fantezie, imaginatie si cautare de  noi si alte diversitati nu poate fiinta esenta.
Este de departe, infricosator de splendid, cit de multe putem face, realiza si visa impreuna , ca spre un final cit mai apropiat sa ni se reveleze Acelasi etern si fascinant unic, Om!


novecento

#172
Ce mai cred iarasi, cu destula suficienta. Este ca  nu avem nevoie de un lider ori, citiva, care sa ne fie calauzitori spre cunoastere. Si odata cu mersul lor spre acea devenire esentiala, sa fie nevoie, sa isi sacrifice ei,  insasi Viata lor.
De ce ar fi nevoie , in ultima instanta, ca aceia dintre noi care stiu ce este si unde  trebuie gasita esenta Vietii, sa isi sacrifice Viata lor pina la moarte!?
De ce trebuie ca un exemplu bun de urmat sa isi termine unii,  trairea constiintei lor pina la unirea cu mortea, de vreme ce o data cu ei se sfirseste si Ideea revelatoare?
Isus este un exemplu, negativ , din acest punct de vedere.
S-a creat "intelepciunea" de pe urma Lui, ca odata cu supremul sacrificiu de viata  si contemplare al Adevarului zamislit de El, sa fim noi , chipurile, "salvati" de la pedeapsa
Trairii in "pacat".
Nici vorba.
Este un mit si o credinta periculoasa, cum, ca prin sacrificiul si supliciul mortii sale, noi, oamenii sintem acum izbaviti de Rau si de orice pacat.
Ce frumos si lejer este sa ne culcam pe o ureche...in convingerea ca odata cu rastignirea Lui, noi o vom duce bine mersi, spalati de pacate.
Ideea pe care vreau s-o subliniez este ca nu putem sa ne amagim, cum, ca un singur om, fie el si Fiul lui Dumnezeu, ne-a putut scoate prin sacrificiul sau asumat, din negurile Cunoasterii si ai Devenirii.

Dimpotriva, orice cult al personalitatii, in orice Sistem si religie, nu face altceva decit sa ne limiteze drumul spre acea sigura si unica Cale de Cunoastere vis-à-vis de noi insine.


mr

#173
Siberia, apreciez foarte mult modul in care vezi tu lucrurile. Urmarindu-ti retorica si concluziile (si nu numai de pe acest topic) am constatat ca ele se apropie pana la identificare cu ale mele. O posibila confirmare a faptului ca fiecare culoar unic de evolutie conduce spre acelasi centru, mai devreme sau mai tarziu, iar culoarele noastre ne-au condus catre aceleasi idei pana acum. Si nu cred ca este o intamplare... Si nu suntem numai noi in aceeasi situatie.  De-am sti ce am facut noi in vietile trecute.... :-D :roll: :-)
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

novecento

Cita intunecare exista acum in mintile oamenilor, in special al celor care cu rivna si mindrie ne conduc destinele,- vorbesc la scara planetara -, incit "modelul' lor de viata 
si de constiinta a inrobit si incatusat mintile noastre, facind din noi niste simple si perfecte masinarii programate sa indeplineasca doar planurile lor.

Noi nu mai sintem conectati cu ceea ce reprezinta devenirea si trairea in scopul pentru care fiintam.
S-a reusit printr-un aparent stil de a dobindi un trai in confort sa ni se spele creierul si simtirea cea naturala cu care am fost inzestrati  la nastere.

Ici pe colo, daca mai vezi oameni cu un comportament "neinteles" sau razvratit in diferite forme "antisociale" sint repede reperati si catalogati drept nebuni, lucru ce ii va determina sa-si revizuiasca si ei la rindul lor comportamentul, incepind sa duca o viata plina de indoiala si angoase din cele mai felurite.

Nu stiu insa, daca acest proces de manipulare este chiar bine planuit si concertat.
Mai degraba as crede ca el este rezultatul unui indelungat drum  constant si progresiv, de rasturnare si ingopare a autenticilor valori si astfel, de creare al unei perceptii, din punctul meu de vedere,  de continuu regres al fiintei umane.
Traim inevitabil  ultimul "racnet" al desertaciunii si decandentei.
Dar pentru asta nu gasesc vreo vina exterioara, ci, ea este formata si alimentata numai dinlauntrul nostru.

Chestiunea cu trezirea constiintei atit de mult vehiculata in aceste zile este iarasi un fenomen inevitabil, dar din pacate este data si resimtita numai acelora dintre noi care
Isi rascolesc subconstientul intr-o forma mai mult sau mai putin cizelata, si care, - parerea mea – sint "alesi".
Folosesc acest cuvint nu in conotatia lui religioasa, ci pur logic si evident.Va dau doar un exemplu: de ce nu se trezeste constiinta vreunui mare bogatas sa ofere din avutul lui, celor nevoiasi? Pentru ca pur si simplu este nu este programat cu acea constiinta.

Asadar, voi ce care posedati o ultima farima din constiinta universala cu care sintem inzestrati, aveti grija de ea si nu va retrageti din lupta pentru evidenta!
Dar si o lupta rabdatoare, mocnita, care bine intretinuta cu increderea in voi , poate aprinde flacara prin care putem transforma in cenusa aceste false imperii stapine...

Auzeam nu mai stiu unde exact ca anul acesta, sau incepind de acum incolo, astrele spun ca ar fi inceputul reconcilerii dintre stiinta, religie si filozofie..

Oare?




novecento

Recitind cele de mai sus, trebuie sa fac corectia acestei afirmatii ambigue:

"Pentru ca pur si simplu este nu este programat cu acea constiinta." Corect era: Pentru ca pur si simplu nu este programat.."

Si pentru ca m-am intors  sa rectific acest amanunt mai vin cu o adaugire, sper, on topic.

Mi s-a spus si repetat in mai multe rinduri, ca as avea o oarece "aptitudine" pentru a activa benefic, ori cu un spirit indraznet si necesar  in politica.  Politica in sensul ei bine definit din antichitate chiar, si fara de care, chipurile nu poate fi rezolvat nimic in problema umanitatii.

probabil, ca manifest o oarece aplecare si viziune bine de luat in seama, dar pentru nimic in lume nu as vrea sa recurg la o inregimentare politica in acest sens, si pentru motivele pe care am incercat sa mi le expun pina acum.

Daca , as da aceasta impresie pentru unii observatori, nu este intentia mea, nici ascunsa, nici vadita.

Singura "politica" pe care incerc sa o fac, este politica caracterului, al meu in primul rind , si asta o afirm cu cit ma poate duce mintea spre termenul de responsabilitate asumata.

Un indemn si pentru toti este: - Fiti voi insiva!

Pe curind!



mm

Citatin mai putin de 100 de ani, omenirea va disparea, procesul fiind deja ireversibil. Sumbra previziune apartine savantului Frank Fenner, nimeni altul decat specialistul care a eradicat variola.
Era bine ca acest specialist sa-si vada in continuare de domeniul sau microbiologic si sa nu ne sperie cu extinctia. Mai ales ca si aici pe forum sunt destui "sperietori" amatori.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Tayka

#177
Citat din: mm din  12 Ianuarie 2012, 15:52:56
în mai putin de 100 de ani, omenirea va disparea, procesul fiind deja ireversibil. Sumbra previziune apartine savantului Frank Fenner, nimeni altul decat specialistul care a eradicat variola.....
Era bine ca acest specialist sa-si vada in continuare de domeniul sau microbiologic si sa nu ne sperie cu extinctia. Mai ales ca si aici pe forum sunt destui "sperietori" amatori.
Da numai că acest mare,,specialist''este şi un profesor emerit, autor a 22 de volume şi tratate ştiinţifice.
http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/in-100-de-ani--rasa-umana-nu-va-mai-exista-868.html
Dar ceiace pe mine personal m-a pus pe gânduri este vârsta acestuia;95 de ani.Şi cine crede că un om de elită,conştient fiind că se află lângă graniţa de apus a vieţii sale,mai vorbeşte doar pentru vreun interes ,,pământesc''eu cred că se înşeală.Acest om sânt convins că a studiat îdelung problema înainte de a trage semnalul de alarmă.Iar dacă ai ajuns la concluzia că unii de pe forum vor doar să sperie lumea,este probabil un sintom că te cam nelinişteşte problema şi vrei să scapi de ea prin ricoşeu... :wink: :star:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

mm

  Sincer sa fiu, nu vad de ce australienii cu cele 20 milioane de locuitori (mai putini decat romanii "teoretici") ar trebui sa fie mari specialisti in stiinte si de unde atata elita? In literatura tehnica si stiintifica arareori am dat peste vreun autor australian (de elita). Mi se pare ca au si ei un scriitor (de beletristica) renumit, roman de origine. Am urmarit un documentar in acest sens.
  Pe urma, la 95 de ani te cam lasa memoria si toate alea. In ce priveste cele 22 de carti publicate de Fenner, am avut un var, medic veterinar, si el cu peste douzeci de carti scrise.

  Nici Vanga nu si-a nimerit toate predictiile si, vorba aia, era de "specialitate".
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

novecento

Stau si ma intreb, daca noi, idiferent de pozitia actuala am fi trait pe vremea cind omenirea era inainte de perioada descoperirilor de orice natura prin navigatie, sa zicem, chiar inaintea vikingilor, care se pare ca au descoperit America de Nord, inaintea lui Cristofor Columb.

V-ar fi placut sa traiti acele vremuri? Adica, fara plimbari prin lume, fara informatii despre ce exista dincolo de arealul unei comunitati? Sigur nu as vrea sa  complicam lucrurile in asa fel incit sa ajungem la speculatii filozofice, cum ca, nici nu am fi avut cum visa la asa ceva, atunci!

Incerc sa fac o radiografie a zbuciumului si neimplinirilor noastre, a senzatiei, ca multi dintre noi ne-am fi dorit sa traim cu mult inainte de acest val devastator de constiinte "mici", daca ar fi existat vreo perioada mai buna pe lume.

Dureros este ca nici acum, cu tot avintul stiintei si al dezvoltarii tehnicizate a informatiei, noi nu sintem martorii vreunei revelatii despre adevar, ba dimpotriva, ni se servesc informatii trunchiate si prea bine regizate pentru implantarea de derute la unii ce poseda logica si pentru implantarea de certitudini la cei care aud si cred ce aud, sau citesc, in fine..
Fata de aceste puneri in scena, imi pun intrebarea cum pot aceste forte conducatoare sa traiasca, sa respire atita minciuna si atit teatru, sau sint doar marionete intr-un plan mai subtil??
Sau poate dispun de o intelingenta atit de riguroasa si de cunoasterea "tainei" in asa fel, ca e "musai si cu trebuinta" ca oamenii sa nu descopere aceste secrete, caci cine stie ce Sfirsit ar mai veni...?

Daca sint confuza, ori,  ma contrazic...scuze, scriu si eu destul de spontan.