Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Intoarcerea la Principiu

Creat de mr, 08 Februarie 2011, 18:25:30

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Siberia

#30
@lylyt_ice, am zis sa presupunem, pentru a forma o imagine cat mai simpla a ceea ce doream sa zic: pentru ca imaginile sunt receptate mai bine si deci transmit mai bine orice am avea de zis, in timp ce cuvintele pot avea multe intelesuri si deci pot fi interpretate in mai multe moduri, denaturand de foarte multe ori mesajul care este transmis.
Nu compar gandul cu materia, fiindca gandul/ideea/intentia creeaza materia.
O discutie despre gandirea pozitiva se poate intinde pe foarte multe pagini (din punctul meu de vedere) fiindca daca analizezi orice gand care la baza pare a fi neutru (sau pozitiv/negativ), vei observa ca el se ramifica in directii care sunt atat pozitive cat si negative...dar daca suma directiilor pozitive este mai mare decat cea a directiilor negative, gandul poate fi considerat pozitiv, sau invers. Fiecare directie va crea cate ceva, deci cumulul mai micilor creatii realizate necesare creatiei finale totale originate din gandul de inceput, va fi si ea pozitiva (sau negativa/neutra)...Pozitiv sau negativ, sunt niste proprietati pe care le atribuim obiectului creatiei in functie de actiunile prin care acest obiect al creatiei se va manifesta in momente de timp. Dar obiectul privit ca si intreg material rezultat din creatie este neutru.
Si pana la urma discutia se poate extrapola, stiind ca ceea ce eu percep ca si pozitiv, poate tu percepi ca fiind negativ; e ca un cerc in care ne invartim mereu si care cuprinde in el atat binele cat si raul, atat pozitivul cat si negativul, pentru a forma un intreg :-D
Cat despre ceea ce crezi tu acuma, este o posibilitate, la fel cum mai exista alte multe posibilitati - fiecare crede ceva in cate un moment al vietii sale. Poate suntem doar suma ideilor pe care le generam, poate noi insisi cream totul, poate noi suntem doar niste musculite interconectate care ne imaginam ca suntem oameni. Orice este posibil in gandul orisicui.
Infinitatea este o iluzie, iar iluzia este infinita :-D
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

mr

#31
Citat din: lylyt_ice din  16 Octombrie 2011, 17:27:47
Poftim...acum pot sa-mi dau si eu cu parerea; si anume ca toti bajbaim in aceeasi ceata. Diferenta dintre noi este ca unii recuosc iar altii nu.

Nivelul de constienta si constiinta al lumii in care traim pe aceasta planeta poate fi considerat ca fiind o ceata. Majoritatea covarsitoare a oamenilor o percepe ca un haos, un cumul de hazard amestecat cu fatalitate. Si fac asta din motive complexe, exterioare lor de cele mai multe ori, pentru care ar trebui deschis un alt topic care sa trateze metodele de manipulare.
Cu totii suntem in aceasta ceata, care reflecta fidel si real modul gresit in care am fost invatati de mici sa gandim.
Diferenta o fac unii dintre noi care, din varii motive, se trezesc din amorteala generala, vad iluzia, banalitatea, rutina si lipsa de sens in care traiesc, intuiesc sensuri superioare si apoi ajung sa-si dedice viata cautarii lor. De aici incep greutatile, pe de o parte interne cu ei insisi, generate de constientizarea inchisorii in care sunt prinsi, iar pe de alta, generate de interactiunea cu semenii inca integrati in sistem si care nu e deloc usoara. Un lucru este clar in aceasta faza: nimic nu va mai fi ca inainte iar calea de intoarcere la vechea stare nu exista.

"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

lylyt_ice

Merci...asta am vrut sa zic din prima postare pe aceasta tema...!!! Fiecare are fanteziile lui si parerile lui, deci traba cu primordialul este o fantezie din +infinit de fantezii...Cum ar fii; sa vorbim vorbe!!! Cum sa poti sa te intorci la ceva pe care nici nu poti sa-l definesti ? :|
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Siberia

#33
Citat din: mrAm deschis acest topic din dorinta de a va impartasi cateva ganduri personale legate de tot ce se discuta pe acest  forum, respectabil dealtfel prin calitatea discutiilor purtate pe marginea subiectului principal (OZN-istica) cat si  a celor conexe si indirecte. Doresc ca acest subiect sa fie de reflectare si nu unul care sa nasca polemici  nesfarsite. Drept urmare va invit sa-l cititi...

"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Tayka

#34
Eu cred că noi oamenii nu sântem entităţi definite,şi nici nu ne putem definii altfel decât participând dea-lungul vieţii noastre la definirea EU-lui unei entităţi superioare.Aceasta de-a lungul evoluţiei sale ne întâlneşte pentru o vreme şi străbate alături de noi asistând tăcută la procesul micuţei noastre existenţe efemere.Iar dacă unii dintre noi(puţini la număr)reuşim să ne înţelegem rostul peregrinării,atunci se pare că vom fi eliberaţi şi vom putea ocolii valea morţii,absolvind astfel procesul evolutiv şi revenind astfel direct,, acasă ''împreunaţi fiind cu acea entitate.Religiile numesc acest proces ,,mântuire'',Iar învăţaţii vremii ,,iluminare''.Dacă acest proces special de înpreunare cu ego-ul se manifestă şi se defineşte ca şi o împreunare între energii de  sens diferit nu cunosc,este posibil să fie aşa,însă într-un mod probabil cu mult mai evoluat. :mrgreen:
Închei subliniind că părerea îmi aparţine în întregime,şi că nu mă asociez necondiţionat unor scriitori ai vremii,dar nici nu îmi permit să mă supăr atunci când alţii îi citează,pentru că acei scriitori sânt oricum mai documentaţi decât mine care ori cum recunosc măcar că,, nu trec de genunchiul broaştei'',iar dacă vreunul se crede mai documentat chiar şi decât ei,îl invit să purceadă şi el a scrie vreo carte,iar dacă nu o face probabil că are o problemă. :wink:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

socrate

În PRINCIPIU Taika si mr au atins principiu de baza a gîndiri Rational-Logice prin "scrierile" din aceasta seara,la care ader si eu,la cest nivel de gindire pare a fi risipita "ceata", dar se pare ca sunt "valuri si valuri" de ceata.
Bunaoara in "ceata" sunt si cei ce au elaborat D.E.X,ACESTIA,NU vor sa cada de acord cu @mr si alti ca el asupra termenului a crea ei spun,despre acest terment,citez;
CitatCREÁ, creez, vb. I. Tranz. 1. A face ceva ce nu exista înainte; a întemeia, produce, a înființa; a organiza. ♦ A inventa, a născoci; a concepe, a compune o operă literară, o bucată muzicală etc. 2. A pregăti, a instrui pe cineva, a forma pentru o carieră sau pentru o misiune. 3. (Teatru, în expr.) A crea un rol = a da viață unui personaj, a interpreta cu pricepere și originalitate un rol dintr-o piesă de teatru, un film etc. [Prez. ind. pers. 1 pl. creăm, ger. creând] – Din fr. créer, lat. creare.
Sursa: DEX '98 | Adăugată de thiess | Greșeală de tipar | Permalink
mai amintesc intre altele si opinia "creatorului" exprimata prin materia de baza a patriarhatului,biblia si anume:
CitatCREÁ vb. 1. v. inventa. 2. v. făuri. 3. (BIS.) a face, a zidi. (Biblia scrie că Dumnezeu a creat lumea.) 4. v. înființa. 5. v. constitui. 6. a alcătui, a compune, a elabora, a întocmi, a realiza, a redacta, a scrie, (înv.) a izvodi, a redija, a tocmi. (A crea o operă valoroasă.) 7. v. forma. 8. v. provoca. 9. v. aduce.
Sursa: Sinonime | Adăugată de siveco | Greșeală de tipar | Permalink
,decii...pina una alta...fiecare cu problema lui si faptul ca se afla in "ceata" D.E.X. este problema lor,bine ca in lumina se afla @mr si cei din aceasta "lumina creatoare".
În rincipiu,D.EX. despre termenul a naste,nastere au urmatoarea definire:
CitatNÁȘTERE, nașteri, s. f. Acțiunea de a (se) naște și rezultatul ei. 1. Aducerea sau venirea pe lume a unei ființe; spec. act fiziologic prin care fătul, ajuns în stadiul de maturitate, este expulzat sau extras din cavitatea uterină; parturiție. ◊ Casă de nașteri = maternitate (din mediul rural). Zi de naștere sau ziua nașterii = zi în care s-a născut cineva; sărbătorire care are loc cu prilejul acestei zile. Nașterea Domnului (sau lui Cristos) = Crăciunul. Înainte de nașterea lui Cristos = înaintea erei noastre. După (sau de la) nașterea lui Cristos = din (sau în) era noastră. ◊ Loc. adj. și adv. Din naștere = a) (încă) de când s-a născut; b) conform unei predispoziții naturale. ◊ Loc. adv. Prin naștere = prin structură, prin înclinațiile înnăscute. 2. Origine, proveniență. ◊ Loc. adv. De (sau din) naștere = originar din...; de naționalitate sau de origine etnică... 3. Fig. Apariție, ivire, creare. ◊ Loc. vb. A lua naștere = a apărea, a se ivi. A da naștere = a crea, a produce, a cauza. – V. naște.
Sursa: DEX '98 | Adăugată de cornel | Greșeală de tipar | Permalink
,interesant,este faptul ca conform D.E.X.,"cristosuu" patriarhal este NASCUT de femeie,NU apare ca,creat de "marele creator",interesanttt..este faptul ca restul "turmei" scapata din ceata este creata,asta cel putin in teorie,caci in "practica" si cei aflati in ceata,realizeaza ca sunt nascuti,"iar nu facuti(creati) ,darrr....daca in biblie asa scrie....ce importanta are REALITATEA!!!,pt.cei scapati din "val de ceata"!!!!

PS.Sunt de parere, intre altele, incetosatii de la D.E.X.,citez: Ce naște din pisică șoareci mănâncă.
altfel spus, ce este "creat" de "creator",tot creatura ramine,in ceata sau nu.
CitatNÁȘTE, nasc, vb. III. 1. Tranz. A aduce pe lume un copil, a da viață unui copil. ♦ A făta. 2. Refl. A căpăta viață, a veni pe lume, a începe să trăiască. ◊ Intranz. Ce naște din pisică șoareci mănâncă. 3. Tranz. Fig. A crea, a plăsmui, a produce; a provoca, a stârni. 4. Refl. Fig. A se forma, a se ivi, a se isca, a apărea. – Lat. nascere.
Sursa: DEX '98 | Adăugată de cornel | Greșeală de tipar | Permalink

o seara,placuta, 


universis

Citat din: lylyt_ice din  16 Octombrie 2011, 17:27:47
Poftim...acum pot sa-mi dau si eu cu parerea; si anume ca toti bajbaim in aceeasi ceata. Diferenta dintre noi este ca unii recuosc iar altii nu. Siberia gantul nu poate fi comparat cu materia, iar daca gandul (intregul) este neutru cum poti cere cuiva sa gandeasca pozitiv? Daca femeea si barbatul trebuie sa formeze un intreg, ce se intampla in cazul vietilor repetate(?), daca ma aflu in aceasta viata si jumatatea mea este tot femee cum formam intregul? Sau; cate intreguri deastea am format indealungul atator vieti?  In care dintre ele sunt EU de fapt ? Ce cred eu, este ca de fapt noi nu suntem altceva decat imaginatia cuiva, iar acest "cuiva" in momentul acesta sunt EU!!! EU= TOTUL=NIMIC  Asta e parerea mea in acest moment...dar poate ca voi capata alte experiente si idei si se va schimba! Eul experimenteaza prin el insusi!!!  :lol:

Sunt un pic curioasa... EU= TOTUL=NIMIC  cum ai ajuns la ecuatia asta? Si ce inseamna TOTUL, de altfel si NIMIC ?
Ne poti da si niste explicatii in sensul asta? Am fi recunoscatori  :-D
"Atunci cand va apropriati, lasati un spatiu intre voi.. lasati vanturile celeste sa danseze printre voi.Iubiti-va, dar nu transformati iubirea intr-un lant:transformati-o mai degraba intr-o mare, ale carei valuri se sparg de tarmurile sufletelor voastre"

lylyt_ice

Mai  cauta si cand vei pricepe da un semn...MAre atentie!!!NU pe net..ce zic altii...ci in iteriorul tau...E greu dar incearca...uita ca alti au descoperit innaintea ta...Merita efortul. :-D :wink:
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

mm

 Nu inteleg motivul pentru care acest topic atrage atatea postari si, oarecum in contrasens cu aceasta idee, am sa comentez si eu  :-D

  Fara a subevalua filozofiile personale ale fiecaruia consider ca in cursul discutiilor de aici s-a trecut cu usurinta peste filozofiile clasice, antice care pot fi folosite macar ca si puncte de reper. Ma refer aici in special la principiul masculin si feminin ce nu pot fi confundate si nu li se poate schimba prioritatea (printr-o simpla trimitere la matriarhat si patriarhat, de ex.) Sunt de parere ca filozofia chineza a definit foarte bine aceste doua principii, yang si yin, prioritatea fiind acordata celui masculin care se separa primul din Marea Limita. Elementele tehnice prezente in filozofia chineza si explicatiile functionarii transformarilor (in care cele doua principii sunt implicate) sunt asa de amanuntite incat filozofia europeana (si noi) ar avea de castigat enorm daca macar ar studia, ar lua in considerare de facto elementele respective.

  In alta filozofie orientala mai moderna, teozofia (interesanta si pentru masoni), si in special in subdomeniul sau, Chimia Oculta, se confirma ca exista (cele mai mici doua) "molecule" materiale (facand parte din subplanul eteric E1 ) identice constructiv dar una pe stanga si alta pe dreapta (desenele lor in adresa:  http://img37.imageshack.us/img37/7339/anuuri.png ) si care pot fi cu usurinta identificate (asociate) cu yang si yin. Astfel, una din ele "pompeaza" ceva, un flux, un principiu, "de dincolo" in lumea noastra (creata), ceea ce reprezinta aspectul masculin, puternic. Cealalta "pompeaza" de asemenea acelasi principiu dar in sens invers si reprezinta aspectul feminin.
  Acestea sunt date verificabile experimental in tot felul, lasand loc mai putin filozofarii si mai mult studiului logic si constructiv.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

fiulploii

No, sa ma dau si eu cu parerea ,  ca e in trend  :lol:
Intoarcerea la principiu zic eu , este  o teoretizare necesara si/sau anevoioasa pentru unii pentru simplul fapt ca noi insine suntem principiul ..vivant adeca traitoriu , umblatoriu si noi ne cautam pe noi si vrem sa ne intoarcem la/catre noi .

Mai util mi s-ar parea un topic referitor la Intoarcerea acasa , acasa fiind conceptul exprimat de o persoana aflata in apropierea mortii . - dar e doar o parere .. matinala . 

universis

#40
Citat din: lylyt_ice din  17 Octombrie 2011, 00:14:05
Mai  cauta si cand vei pricepe da un semn...MAre atentie!!!NU pe net..ce zic altii...ci in iteriorul tau...E greu dar incearca...uita ca alti au descoperit innaintea ta...Merita efortul. :-D :wink:

Pai eu te-am intrebat pe tine din moment ce tu ai scris aceasta ecuatie, daca se poate da o explicatie si sensurile celor doua parti ale ecuatiei tale, daca se poate  :-D

PS: Eu deja am parerea mea despre partile acestei ecuatii expusa de tine, deja am priceput cate ceva    :roll:
dar eram curioasa sa vad si parerea/sensurile tale
"Atunci cand va apropriati, lasati un spatiu intre voi.. lasati vanturile celeste sa danseze printre voi.Iubiti-va, dar nu transformati iubirea intr-un lant:transformati-o mai degraba intr-o mare, ale carei valuri se sparg de tarmurile sufletelor voastre"

lylyt_ice

Mai ce-ti place sa "vorbim vorbe"... :-D Ce naiba crezi ca explicatie vei primii(?) una de vreo 3 pagini? Nu. Si ca sa nu te mai tii Dupa mine, uite ca te ajut putin si mai pun un cuvintel la mijloc (sau ma rog, pune-l tu unde vrei); totul=iluzie= nimic...muta-le tu cum vrei intre ele... :lol: Nu e o teorie ci cam asta cred eu in acest moment...poate urmatorul moment am alta parere...!!! :-D
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

socrate

@mr
Întoarcerea la principiu  de Gandire Logic,evidentiaza meritele incontestabile ale Filosofiei,fara de care Logica, NU putea, a fi scosa la iveala,altfel.... împreuna fac casa buna....chiar daca FILOSOFIA nu a putut raspunde în intregime,întrebarilor Nascute din Dragoste de Întelepciune si asta deorece fiind SIINTA...întrebarile si raspunsurile pt.a fi veridice/credibile,trebuie imperios necesr a respecta PRICIPIILE de analiza Logica.
Acum,daca,prin definitie,aceste "doua surate" tin de  STIINTA/ÎNTELEPCIUNE,nu, acelasi lucru se poate spune despre "religie"=perversitate si rautate suprema din partea principiului/spiritului, masculin si crunta prostie pt."creati"/robi religiosi.
ADEVARAT lucru,prin "glasul religiei"(biblie),principiu masculin recunoaste ca, prin PRINCIPIU FEMININ(Pomul Cunostintei/Femeie) sa NASCUT ÎNTELEPCIUNEA FIINTEI si  ca atare a  RECUNOSCUT ca;"iata,omul(Fiinta) este ca unul dintre noi",cunoaste Binele si Raul.
Este de notorietate ca,in accea perioda istorica "principiu masculin" era regent,REGINA/ÎMPARATEASA era Principiu FEMININ sau dupa spusele tale,Marea Limita,care iaras ADEVARAT LUCRU, a depasit ori ce LIMITA REZONABILA,a bunului simt,in luarea de atitudine împotriva impertinetului principiu   
masculin/creator care pare, ca, la infinit va chinui si umili Fiinta Umana.
Tot referitor la  termenul "religie",mai exact la etimologia termenului,este de notat "opinia",Wikipedia:
CitatEtimologie

Cuvântul religie vine din limba latină, fie din re-legio (re-citire, referindu-se la repetarea scripturilor, după Cicero) fie din (re-ligio - a lega , a reconecta, a reface legătura cu Dumnezeu). Religia poate fi definită ca un sistem bazat pe încercările oamenilor de a explica universul și fenomenele lui naturale, adesea implicând una sau mai multe zeități sau alte forțe supranaturale, sau ca un sistem de căutare a scopului sau înțelesului vieții. În mod obișnuit, religiile evoluează din/către mitologie și au drept caracteristici necesitatea credinței și un mod specific de a gândi și a acționa pe care credincioșii sunt îndemnați să le respecte. Religiile creștine socotesc cuvântul "religie" ca "legătura liberă și conștientă a omului cu Dumnezeu".
Deciiii....a reconecta,a reface legatura cu d\zeu....darrr....de la accederea la "putere" a principiului mascul si a ideologiei acestuia,scl.feud.cap.,cind sa pierdut "legatura" cu odiosul principiu de viata masculin...!!?,ca datorita acestui fapt,sa fie necesara:reconectarea/refacerea !!?,in timpul COMUNISMULUI(o copie infidela a Ideologiei de Viata Materna si aplicare preponderent patriarhala)!!?,NU.
SIGUR...reconectarea/refacerea a fost necesara, la trecerea de la IDEOLOGIA MATERNA la cea paterna/patriarhala,cind a fost necesara reformularea,refacerea IDEOLOGIEI MATRIARHALE dupa dorintele si trebuintele imorale si nedrepte a odiosului principiu masculin(ideologia patriarhala),acelasi de la accederea la putere pana la ora actula,ora, la care doresteee..."o noua oriduire",deoarece actuala a fost demascata si in "principiu sarpelui"(care isi ascunde capu),NU mai poate lucra.
Vezi mesajul Revolutiei Mondiale in concordanta cu PRINCIPIILE DREPTATI si a DRAGOSTEI fata de NATURA MAMA si implicit a UNIVERSULUI,PRICIPIU INCONTESTABIL FEMININ.

În alta ordine de idei,daca... nu te superii..."chinazariile" tale ar trebui nitel..retusate..
CitatFara a subevalua filozofiile personale ale fiecaruia consider ca in cursul discutiilor de aici s-a trecut cu usurinta peste filozofiile clasice, antice care pot fi folosite macar ca si puncte de reper. Ma refer aici in special la principiul masculin si feminin ce nu pot fi confundate si nu li se poate schimba prioritatea (printr-o simpla trimitere la matriarhat si patriarhat, de ex.) Sunt de parere ca filozofia chineza a definit foarte bine aceste doua principii, yang si yin, prioritatea fiind acordata celui masculin care se separa primul din Marea Limita. Elementele tehnice prezente in filozofia chineza si explicatiile functionarii transformarilor (in care cele doua principii sunt implicate) sunt asa de amanuntite incat filozofia europeana (si noi) ar avea de castigat enorm daca macar ar studia, ar lua in considerare de facto elementele respective.
si anume..la ce perioda ISTORICA si GEOGRAFICA a "filosofiei chineze" te referi,cind afirmi:"prioritatea fiind acordata celui masculin",NU de alta dar...INTERNETUL''.. de care se pare.. ai uitat..te contrazice,flagrant si NU, numai pe tine...SIINTAAA...NU UITAA ...NICIODATAAA...CARUI PRINCIPIU APARTIE..?...EA,VA DA SAH MAT PRICIPIULUI, yang(dupa cum sa si vede dealtfel) pe care tot EA la NASCUT,ai doar putintica rabdare,eu unul musai mai trebuie sa am,macar ca rezervele sunt ca si epuizate,dar daca tot am asteptat pana acummm.....ce mai conteaza citeva zile...si zile...
CitatÎn tribul Mosuo din China femeile controlează totul ... - Realitatea.net
www.realitatea.net › ACTUAL › TEHNOLOGIE
11 Iun 2008 – Unii îi spun Regatul Femeilor, alţii cred că e o utopie a dragostei libere, însă membrii tribului Mosuo din sud vestul Chinei sunt obişnuiţi cu ...
Citat
Mosuo, regatul femeilor şi paradisul bărbaţilor
neneamircea.weblog.ro/.../mosuo-regatul-femeilor-i-paradisul-brbail...
14 Iul 2009 – Însă, pentru tribul Mosuo din. China, aceasta este, pur şi simplu, realitate. Aici, femeile au preluat puterea şi, deşi misoginii ar putea strâmba ...
CitatMosuo – ultima matriarhie a lumii si societatea care nu cunoaste ...
beta.smartwoman.ro/mosuo-ultima-matriarhie-a-lumii-si-societatea-ca...
7 Ian 2011 – Tribul Mosuo este adesea descris ca una dintre ultimele societati matriarhale din lume. Fotograful Luca Locatelli a calatorit in zona Lacul ...
Am postat asa deoarece nu stiu cum se pun linkurile alea de le poti deschide.

PS.Se paree....ca...ERA Varsatorului,NU este,tot una cu era pestelui si PRINCIPIU YIN cu principiul yang,Spiritul Matern cu cel patern si deasemenea Armonia Sociala,Nu este, Haos Social.......
 








Nicipreaprea

 
...Omul nu ar fi însemnat o lume, ci un milion,
un miliard de lumi. Am fi avut infinitul în căuşul
palmei. Fiecare lume ar fi avut însuşirea ei de
Secole, fiecare valorile ei proprii, o şansă de a
căuta fericirea pe propriile căi, în propriul mediu.
Există multe feluri de fericire, de bine, o varietate
infinită.
... Aceasta este Starea Fundamentală a Omenirii...

                                              ~ I. Asimov ~

Cred ca intoarcerea la principiu e relativa la asta.  :rainbow:

________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."

universis

Citat din: socrate din  17 Octombrie 2011, 22:22:24
@mr
Întoarcerea la principiu  de Gandire Logic,evidentiaza meritele incontestabile ale Filosofiei,fara de care Logica, NU putea, a fi scosa la iveala,altfel.... împreuna fac casa buna....chiar daca FILOSOFIA nu a putut raspunde în intregime,întrebarilor Nascute din Dragoste de Întelepciune si asta deorece fiind SIINTA...întrebarile si raspunsurile pt.a fi veridice/credibile,trebuie imperios necesr a respecta PRICIPIILE de analiza Logica.
Acum,daca,prin definitie,aceste "doua surate" tin de  STIINTA/ÎNTELEPCIUNE,nu, acelasi lucru se poate spune despre "religie"=perversitate si rautate suprema din partea principiului/spiritului, masculin si crunta prostie pt."creati"/robi religiosi.
ADEVARAT lucru,prin "glasul religiei"(biblie),principiu masculin recunoaste ca, prin PRINCIPIU FEMININ(Pomul Cunostintei/Femeie) sa NASCUT ÎNTELEPCIUNEA FIINTEI si  ca atare a  RECUNOSCUT ca;"iata,omul(Fiinta) este ca unul dintre noi",cunoaste Binele si Raul.
Este de notorietate ca,in accea perioda istorica "principiu masculin" era regent,REGINA/ÎMPARATEASA era Principiu FEMININ sau dupa spusele tale,Marea Limita,care iaras ADEVARAT LUCRU, a depasit ori ce LIMITA REZONABILA,a bunului simt,in luarea de atitudine împotriva impertinetului principiu   
masculin/creator care pare, ca, la infinit va chinui si umili Fiinta Umana.
Tot referitor la  termenul "religie",mai exact la etimologia termenului,este de notat "opinia",Wikipedia:Deciiii....a reconecta,a reface legatura cu d\zeu....darrr....de la accederea la "putere" a principiului mascul si a ideologiei acestuia,scl.feud.cap.,cind sa pierdut "legatura" cu odiosul principiu de viata masculin...!!?,ca datorita acestui fapt,sa fie necesara:reconectarea/refacerea !!?,in timpul COMUNISMULUI(o copie infidela a Ideologiei de Viata Materna si aplicare preponderent patriarhala)!!?,NU.
SIGUR...reconectarea/refacerea a fost necesara, la trecerea de la IDEOLOGIA MATERNA la cea paterna/patriarhala,cind a fost necesara reformularea,refacerea IDEOLOGIEI MATRIARHALE dupa dorintele si trebuintele imorale si nedrepte a odiosului principiu masculin(ideologia patriarhala),acelasi de la accederea la putere pana la ora actula,ora, la care doresteee..."o noua oriduire",deoarece actuala a fost demascata si in "principiu sarpelui"(care isi ascunde capu),NU mai poate lucra.
Vezi mesajul Revolutiei Mondiale in concordanta cu PRINCIPIILE DREPTATI si a DRAGOSTEI fata de NATURA MAMA si implicit a UNIVERSULUI,PRICIPIU INCONTESTABIL FEMININ.

În alta ordine de idei,daca... nu te superii..."chinazariile" tale ar trebui nitel..retusate..
si anume..la ce perioda ISTORICA si GEOGRAFICA a "filosofiei chineze" te referi,cind afirmi:"prioritatea fiind acordata celui masculin",NU de alta dar...INTERNETUL''.. de care se pare.. ai uitat..te contrazice,flagrant si NU, numai pe tine...SIINTAAA...NU UITAA ...NICIODATAAA...CARUI PRINCIPIU APARTIE..?...EA,VA DA SAH MAT PRICIPIULUI, yang(dupa cum sa si vede dealtfel) pe care tot EA la NASCUT,ai doar putintica rabdare,eu unul musai mai trebuie sa am,macar ca rezervele sunt ca si epuizate,dar daca tot am asteptat pana acummm.....ce mai conteaza citeva zile...si zile...Am postat asa deoarece nu stiu cum se pun linkurile alea de le poti deschide.

PS.Se paree....ca...ERA Varsatorului,NU este,tot una cu era pestelui si PRINCIPIU YIN cu principiul yang,Spiritul Matern cu cel patern si deasemenea Armonia Sociala,Nu este, Haos Social.......



:? m-a cam luat o durere de cativa neuroni la cele citite de tine... :mrgreen:
Te complici cam mult, fi mai simplu ...parerea mea  :roll:
"Atunci cand va apropriati, lasati un spatiu intre voi.. lasati vanturile celeste sa danseze printre voi.Iubiti-va, dar nu transformati iubirea intr-un lant:transformati-o mai degraba intr-o mare, ale carei valuri se sparg de tarmurile sufletelor voastre"