Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

In curand la Cinematograf!

Creat de jackie28t, 09 Aprilie 2006, 18:08:29

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Urban

Aliens of the Deep (2005) James Cameron - documentar
(subtitrare in limba engleza)


Download
http://s4.transfer.ro/storage/Aliens_of_the_Deep__2005_-789973a05.rar

"Few who witnessed the awesome spectacle of the Titanic emerging from the darkness of the ocean depths in James Cameron's Ghosts of the Abyss are likely to forget that spectacular sight, and now the groundbreaking filmmaker journeys even deeper into unexplored territory with this look at some of nature's most elusive creations in Aliens of the Deep.

Using the basic concepts of astrobiology as his foundation, Cameron enlists the aid of talented marine biologists and NASA researchers to reveal the fascinating and seldom-seen life forms of the sea and use their biological makeup to create a speculative blueprint for what life on other planets might look like.

In the super-heated, mineral-charged water of hydrothermal vents, creatures such as a six-foot-tall worm with crimson plumes dance alongside blind white crabs and some of the strangest creatures you're ever likely to see. If Ghosts of the Abyss brought viewers as close as they're ever likely to get to standing on the ocean floor and beholding the majesty of one of history's most notorious tragedies, Aliens of the Deep brings them as close as they may ever come to standing face-to-face with an alien life form..."
Jason Buchanan

Linkuri
http://www.imdb.com/title/tt0417415/
http://en.wikipedia.org/wiki/Aliens_of_the_Deep

Urban


Shadowman

" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Shadowman

" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Urban

#124
Angels & Demons (2009) Tom Hanks
(in format DvDRip si are subtitrare in lb. romana)

Download
http://s4.transfer.ro/storage/Angels___Demons_2009_DvDrip-d768482de.rar

Continuarea "succesului" intitulat "The Da Vinci Code" si se bazeaza, la fel ca predecesorul, pe un roman scris de Dan Brown. Desi actiunea romanului Angels & Demons are loc inaintea celei din The Da Vinci Code, filmul incepe exact din punctul lasat de prima parte.Profesorul Robert Langdon, cel mai respectat expert in simboluri antice din SUA, este chemat intr-o institutie de cercetare elvetiana pentru a a descifra un semn de pe pieptul unui fizician omorat.
Aici descopera indicii ce il cutremura, fiind foarte probabila reinvierea unei vechi organizatii secrete cunoscuta sub numele de Illuminati si considerata de toti cunoscatorii drept cea mai teribila grupare ce a existat vreodata pe Pamant.

Cercetarea care o desfasoara ii aduce in imprejurimile Vaticanului inclusiv la cele 4 altare ale stiintei: Pamant, Aer, Foc si Apa. Toate acestea se desfasoara in momentul in care la Vatican are loc intalnirea pentru alegerea unui nou Papa.
Un asasin care lucreaza pentru Illuminati a capturat 4 cardinali a caror soarta va fi decisa pe parcursul filmului. Indiciile gasite in continuare il vor pune pe urma unei conspiratii internationale in care e adanc implicata si Biserica Catolica.

Linkuri
http://www.imdb.com/title/tt0808151/
http://www.cinemarx.ro/filme/Angels-Demons-Ingeri-si-Demoni-260372.html

Nox

De fapt filmul asta ii pune intr-o lumina buna pe Illuminati.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

lylyt_ice

 :-D...si tu cam ce astepti...de acum innainte?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Urban

Crank: High Voltage (2009) Jason Statham
(are subtitrare in lb. romana)


Download
http://s1.transfer.rol.ro/5ee0c434dd802f29c24bb4770ba2f205.html

Norocul lui Chev se schimba, chiar si atunci cand toata lumea crede ca a murit dupa ce a plonjat in gol din elicopter. Dar Chev scapa cu viata din acest "salt" al mortii, numai ca acum mafia Chinezeasca
i-a furat lui inima lui Chev care a devenit aproape indestructibila si i-a inlocuit-o cu un dispozitiv activat de baterii. Din nefericire, acesta are nevoie de descarcari mari de energie, administrate la intervale fixe, pentru a continua sa functioneze. Chev nu are alta solutie decat sa porneasca intr-o noua cursa contracronometru ca sa incerce sa-si recupereze inima si sa imprastie iadul pe pamant in inima cartelului mafiot...

Linkuri
http://www.imdb.com/title/tt1121931/
http://www.cinemarx.ro/filme/Crank-High-Voltage-Crank-Tensiune-maxima-388250.html
http://www.youtube.com/watch?v=t2koYVqwzT4
http://www.crankhighvoltage.com/

Urban


Bin Jip (2004) in regia lui Ki-Duk Kim
(format DvDRip cu subtitrare in lb. romana)


Download
http://s4.transfer.ro/storage/BIN_JIP-06ecab51c.rar

A young drifter enters strangers' houses - and lives - while owners are away. He spends a night or a day squatting in, repaying their unwitting hospitality by doing laundry or small repairs. His life changes when he runs into a beautiful woman in an affluent mansion who is ready to escape her unhappy, abusive marriage.

Linkuri
http://www.imdb.com/title/tt0423866/
http://en.wikipedia.org/wiki/3-Iron

(aparent o porcarie de film, necesitand o doza foarte mare de rabdare...cu subtilitati extraordinare pentru cine le intelege)

Urban


Real Fiction (2000)
(are subtitrare in lb. romana bine sincronizata)


Download
http://s1.transfer.rol.ro/d51ca7f7d0db56713e9cefcda82044a2.html

A repressed artists receives ritual abuse from those who pass him as he paints portraits in the park. Gradually becoming more frustrated, anger builds up within the artist, leading him to embark upon a quest to gain revenge on all those who have humiliated him.

Linkuri
http://www.imdb.com/title/tt0269857/
http://en.wikipedia.org/wiki/Real_Fiction

Urban



Wild Animals (1997)
(subtitrare in lb. engleza)


Download
http://s1.transfer.rol.ro/53f5c65d4e13c2819128743b998a2cc0.html

Kim Ki-Duk's second film is the story of two illegal immigrants in Paris, a North-Korean former soldier and a South-Korean street painter, as they both struggle for survival in the French metropolis. Eventually, they develop a strong friendship whilst their association with the local underworld will have dramatic effects on their lives.

Definitely not equal to the director's latter efforts, but nonetheless charming and bittersweet, the film contains clear evidence of the unique style Kim Ki-Duk would eventually develop. Set in the streets of Paris, where the director had previously studied arts and worked as a street painter (just like one of his main characters).

Linkuri
http://www.imdb.com/title/tt0190882/

Urban


Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring (2003)
(are subtitrare in lb. romana bine sincronizata)


Download
http://s1.transfer.rol.ro/85ebe7ae9274829470e59a39e4eec117.html

Un barbat gol pana la brau, incaltat cu gumari din cauciuc, alearga pe gheata unui lac, tarand dupa el o piatra legata de mijloc si ocrotind la piept un idol de piatra. Minute in sir, chinul omului care se impiedica si cade, se agata si se zgarie in crengile copacilor de pe margine, scapa idolul din brate, dar se ridica de fiecare data si alearga mai departe te tine cu privirea prinsa de ecran si iti transmite senzorial Durerea pe care el o suporta fara a cracni. Scena din filmul lui Kim Ki-Duk, Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring... va ramane clasica tocmai pentru ca gaseste cea mai buna cale de a transcrie, printr-o actiune fizica, intensitatea unei idei care poate obseda o Constiinta.
Omul lui Kim Ki-Duk are de rascumparat greseli mai vechi sau mai noi, coborand pana la copilarie, cand se juca legand cu un fir de sfoara mici animale nevinovate - un peste, o broasca, un sarpe - intrerupandu-le apoi cursul natural al Vietuirii. In iarna propriei Vieti, dupa ce a inteles ce greseli a facut, se pune singur in postura fiintelor chinuite candva, testandu-si limitele.

Legandu-si singur piatra de brau, barbatul vrea sa-si demonstreze ca nu este victima unui "joc" dirijat de undeva de sus, desi singurul lucru care il ajuta sa-si duca povara este Credinta, al carei simbol il poarta in brate.Dar nu idolul pe care il tine in brate il deosebeste pe om de animalele pe care le-a ucis legandu-le de pietricele, ci faptul ca intelege sa aseze totul in ordinea Credintei, adica a Iubirii, abia dupa ce a trait revolta si ura pana la capat. Daca acestea n-ar fi fost consumate, momentul din finalul crancenei alergari pe gheata, cand omul asaza idolul in cel mai inalt punct al dealului din apropierea lacului, n-ar fi avut nici o valoare.S-ar spune ca viata intreaga seamana cu o alergare pe gheata, iar ceea ce da valoare unui asemenea travaliu este numai Constientizarea lui.
La inceput de an, in clipele in care te gandesti inevitabil la ce ai lasat in urma si la ce iti ramane de implinit, scena aceasta de film te ajuta sa clarifici lucrurile, fiindca te face sa vezi mai bine ca e un lucru simplu sa traiesti, dar e ceva mai greu sa inveti ceva din fiecare intamplare traita.La urma urmei, aceasta e singura victorie despre care putem spune ca ne apartine.
(Sursa: http://agenda.liternet.ro/articol/2471/Cristina-Modreanu/Alergarea-pe-gheata-Spring-Summer-Fall-Winter-and-Spring.html )

Linkuri
http://www.imdb.com/title/tt0374546/
http://mihaialexandrescu.wordpress.com/2009/02/23/spring-summer-fall-winter-and-spring/
http://www.youtube.com/watch?v=cuc-o3KSxBo

Nota:
Filmul are peste 1GB, probabil ca o sa asteptati un pic mai mult la download

Urban

#132
Time (Shi Gan 2006)
(format DvDRip cu subtitrare in lb. romana bine sincronizata)


"...films do not change Reality but rather the Conscious State of an individual." (Kim Ki-duk)

Download
http://s1.transfer.rol.ro/84c0a9accdfdb6acdc5215063401eaeb.html

Sa incep cu o mica prezentare a regizorului, pentru ca din pacate filmele lui Kim Ki-duk, cineast
sud-coreean foarte productiv (14 filme in 10 ani)  nu au fost distribuite in Romania: numai "3-iron / Menage a trois" este disponibil in DVD.  Kim este  dealtfel mult mai apreciat in lumea larga decit in propria sa tara. Dupa trei scenarii premiate,el si-a facut debutul regizoral cu "Crocodile" in 1996. Filmul care l-a revelat marelui public a fost "The Isle" (1999). Al doilea mare succes premiat in festivaluri a fost "Spring, Summer, Autumn, Winter... and Spring " in 2003.
Kim Ki-duk este insa un  marginal, in primul rind pentru ca filmele sale  se propun mai degraba ca "arta filmata", aflate departe de mainstreamul  cinematografiei coreene, realizate cu mijloace minimale si facandu-si un scop din a mentine distanta cu spectatorul prin aerul polar pe care-l raspundesc. Greu sa poti sa te identifici cu personajele sale, greu sa simpatizezi cu vreunul, greu sa accepti problematica cel putin dubioasa pe care o sustin imaginea si montajul (prostitutia adolescentina- "Samaria","Birdcage Inn" sau "Bag Guy", chirurgia plastica -"Time" de exemplu). Tensiunea opresiva sexuala si/sau sociala apare in fiecare dintre filmele sale, iar arta imaginii, departe de a fi un adjuvant decorativ, alcatuieste un simbure vizual fara de care scenariul nu ar putea avea coerenta.

In "Time" de exemplu, intreaga poveste face du-te vino intre orasul care se presupune ca este Seul si muzeul in aer liber de la Baemigumi, de pe insula Mo, unde sculpturile lui Lee Il-ho sint impietriri ale diferitelor stadii ale sentimentului amoros. Martori tacuti ai schimbarilor operate in cuplul de indragostiti (sunt convins ca selectia sculpurilor "folosite" in fiecare din incursiunile pe insula Mo nu este deloc aleatorie si ar putea fi explicata mai bine de catre cineva mai familiarizat cu opusurile realizatorului ), operele de arta sunt un exemplu de simbure hipersimbolic in afara caruia schimbarile operate in cuplu sint fara importanta.

La suprafata, filmul pare sa abordeze problema chirurgiei plastice, devenita o adevarata industrie in Coreea de Sud. Jumatate din femeile sud-coreene au apelat la chirurgie in scopuri estetice; ideea de a oferi o operatie estetica drept cadou de absolvire a studiilor este moneda curenta. Tema aceasta m-a amintit de filmul  hong-konghezului Fruit Chan, "Dumplings" / "Galuste" iesit acum cativa ani si acum disponibil pe DVD, in care chinezoaice doritoare sa intinereasca sunt gata sa accepte orice inclusiv o cura cu galuste pregatite cu ingrediente sinistre.

Kim, fidel stilului sau paradoxal, nu face aici o critica la adresa acestor comportamente sociale devenite norme, prefera sa mearga mai departe.  See-hee, o tanara femeie indragostita la nebunie de prietenul ei Ji-woo, simte cum relatia lor care dureaza de doi ani este deja atinsa de rutina timpului care trece. Convinsa fiind ca ea nu mai este obiectul exclusiv al dorintelor barbatului, incapabila sa depaseasca gelozia maladiva,See-hee  se decide sa apeleze la o operatie estetica, nu ca sa fie mai frumoasa, ci ca sa aiba o fata DIFERITA. Este aici o nuanta importanta, care perverteste scopul chirurgiei plastice. Sase luni dupa operatie, ea il abordeaza din nou pe Ji-woo, care la inceput n-o recunoaste. Normal, au obiectat scepticii, pentru ca See-hee nr.2, devenita acum Seh-hee, arata foarte diferit, fiind jucata de o alta actrita. Intr-o lume "normala", Ji-woo ar fi avut alte repere de identificare ( vocea, mirosul, granulatia pielii etc ) care l-ar fi ajutat . In universul lui Kim Ki-duk, continua aceiasi critici, aparenta este tot ce e, nu exista nimic in spatele fatadei, tot asa cum  cinema-ul lui Kim este un exercitiu de estetism gaunos si nimic mai mult. Obiectiile de genul acesta si-ar avea rostul doar intr-un film cu premiza realista, ceea ce nu este deloc cazul.

Ciudat este ca in "Time" Kim Ki-duk alege sa iasa din mutismul obisnuit al opusurilor sale,obisnuitii acestora au fost uluiti de vorbaraia neincetata  care se naste de indata ce personajele se aduna laolalta. Orice discutie oscileaza intre isterie teatrala si disperare lacrimogena. In primul rand, cafeneaua, unde Ji-woo este o prezenta obisnuita, este teatrul (la propriu)  unui unic scandal domestic reluat in multiple variante. Violenta verbala si fizica sunt intotdeauna lipsite de o motivatie "realista", iar rarefierea personajelor exclude orice posibilitate de contact uman.Timpul  spulbera  cu usurinta legaturile fortuite,o legatura de mai mult de doi ani este plictisitoare, o figura umana la fel.Indivizii lui Kim Ki-duk sunt atomi liberi care graviteaza in jurul acelorasi locuri ( cafeneaua, parcul cu sculpturi, interioarele neutre) manati de nostalgia cautarii a ceva a carei semnificatie e deja uitata.
Kim a strecurat in final un twist splendid si suprarealist care ar putea explica  intrucatva absenta despre care vorbeam. In buna traditie a ciclicitatii temporale si sezoniere, una dintre temele preferate ale regizorului ( vezi"Primavara, vara, toamna, iarna... si primavara"), in "Time" prima si ultima secventa sunt identice, desi consecutive cronologic . Bucla narativa  se incheie printr-un paradox  temporal greu de conciliat cu logica interpretarii "realiste".

Cei care au vazut deja "Time" au emis destul de multe ipoteze in lumina acestui twist final. Dupa mine, trei posibile chei de lectura merita sa fie mentionate:
- Prima operatie estetica genereaza cosmarul de dupa; momentul in care se aprinde lampa din blocul operator este inceputul unui lung vis in care See-hee invata sa-si stapineasca temerile legate de noul chip. Iar inceputul filmului ( necunoscuta cu masca albastra iesind din clinica) marcheaza trezirea la realitatea  mult mai putin infricosatoare.
- Psihologia transformarii personajelor este in ochii regizorului mult mai importanta decat realitatea, asa ca ciocnirea dintre See-hee si Seh-hee are loc numai pe planul simbolic. Filmul ar fi astfel o ilustrare simbolica  a evolutiei  lui See-hee, sau mai degraba a involutiei sale datorate delirului monomaniac. Intr-o varianta a acestei explicatii, s-a vorbit despre film  ca fiind  povestea colectiva a Coreei de Sud,aflata intr-un cerc vicios de autodistrugere si auto-regenerare; in acest sens, planul final ( frumoasele trecatoare anonime mergind pe strada ) da nastere la suspiciuni privind natura  frumusetii umane si a tinererii. In acest sens nu numai timpul sufera un colaps (See-hee inainte si dupa fata in fata in usa clinicii de chirurgie), ci  insasi umanitatea este redusa la variantele de masti cosmetice interschimbabile din calculatorul chirurgului.
- A treia explicatie  este o derivata din cele doua preliminare. See-hee ar fi de fapt  mai mult sau mai putin  psihotica ( vezi prima intilnire cu Ji-woo din cafenea). Substanta filmului ar fi secretata de mintea ei bolnava, iar lipsa de coerenta temporala si spatiala s-ar datora psihismului perturbat. Pana la urma, Seh-hee manifesta aceleasi reactii ca fosta See-hee  si asta pentru ca boala nu poate fi vindecata nicidecum actionind asupra exteriorului. Iar secventa din final este reactia unui spirit scindat si iremediabil schizofren  care se multumeste sa-si ucida  simbolic partenerul  pentru a impiedica autodizolvarea in neant.

In toate cele trei variante explicative insa, o singura constanta: Timpul este pe cale sa  scape  celor doi indragostiti, de unde poate si insistenta infrigurata  pe singura fotografie  care ii reuneste pe acestia in scoica mainii sculptate.

Linkuri
http://www.imdb.com/title/tt0497986/

Urban


Samaria (2004)
(are subtitrare in lb. romana)


Download
http://s1.transfer.rol.ro/a90d89c46c6ec1989b1468b04248b1d1.html

Chiar daca Samaria este un film pe mai multe planuri, constructia sa nu seamana deloc cu filmele de tip "mozaic". Se pot mentiona mai multe teme, adolescenta, prostitutia tinerilor, relatia dintre un parinte si copilul sau, sau unele elemente imprumutate de la genul politist sau de la cel al dramei.

Insa un singur personaj (Yeo-jin) este liantul intre toate aceste planuri care curg unul din altul, intr-un mod neasteptat si, la o prima vedere, destul de discret - evolutia sa seamana cu parcurgerea unor trepte de tip cauza-efect-cauza (fara o finalitate certa).

Maniera in care debuteaza acest film ne poate face sa credem ca asistam la povestea trista si bizara a doua prietene adolescente, prinse intr-un joc al prostitutiei (mai mult de voie decat de nevoie). Jae-yeong este prostituata, iar Yeo-jin isi asuma rolul proxenetului - cu nehotarari si gelozii care fac referire si la natura relatiei celor doua - o iubire in stadiu incipient. Insa povestea aceasta nu dureaza prea mult: Jae-yeong se sinucide cand este surprinsa de politisti in camera motelului unde se intalnea cu un client.

Urmatorul fir narativ deriva in chip ciudat din aceasta moarte neasteptata: din vinovatie, din prietenie/iubire, Yeo-jin porneste pe urmele prietenei sale, intr-o incercare de salvare, de recuperare a unei inocente pierdute. Drumul acesta trece insa prin patul fiecarui client pe care-l avusese Jae-yeong - si Yeo-jin se supune traumei din dorinta de a lua asupra ei un calvar iluzoriu, doar de ea perceput: Jae-yeong a murit cu zambetul pe buze si cu gandul/visul la unul dintre clienti, lasandu-i prietenei sale impresia greu de digerat ca savura aceste intalniri pe bani.

Linkuri
http://www.imdb.com/title/tt0397619/
http://www.cinemagia.ro/filme/samaria-samaritan-girl-20368/


Urban

#134

Virtuality (2009) episodul pilot...deocamdata
(format DvDRip cu subtitrare in lb. romana excelent sincronizata)


Download
http://s1.transfer.rol.ro/b0dacc67a4906d8c0a4c4ee65728b0e0.html

FOX-ul se tine de SF-uri cu Ron Moore (Battlestar Galactica).
Virtuality este noul proiect SF care a primit unda verde de la FOX, proiect care inseamna deocamdata doar doua ore de film-pilot, cu posibilitatea transformarii lui in serial.

Actiunea se petrece pe nava Phaeton, al carei echipaj (format din 12 membri) are ca misiune studierea unui indepartat sistem solar, lucru care se traduce printr-o calatorie de 10 ani.
Cum 10 ani in Spatiu e cam mult pentru mintea umana, cei de la NASA au dezvoltat niste module individuale unde fiecare individ intra in "hibernare" intr-o lume virtuala, unde totul se intampla conform unui scenariu stabilit anterior. Toate bune si frumoase, pana cand se descopera o problema la softul modulelor. De aici vor incepe problemele, ce si cum....download filmul si veti vedea.

Linkuri
http://www.imdb.com/title/tt1219836/
http://www.cinemagia.ro/filme/virtuality-43337/
http://www.cinemarx.ro/filme/Virtuality-Virtuality-501071.html
http://www.tvblog.ro/virtuality-un-nou-serial-de-la-fox/