Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Liga Ultimilor Români

Creat de Urban, 26 Ianuarie 2011, 02:43:09

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Urban

Motto-ul este expresia Intregului care ne uneste in tot ceea ce facem:
,,Diversitate in Unitate"

Liga Ultimilor Romani este o reuniune a Oamenilor Liberi, care in cadrul unor legaturi bazate pe Principiile, Adevarurile si Legile Universale, isi asuma responsabilitatea asupra rolului de co-creator in Creatie, Creatie fiind.

Membrii acestui grup doresc:
- sa se bucure cu adevarat de Viata si sa aibe relatii sanatoase in Viata privata, sociala si planetara
- sa Iubeasca si sa Respecte Viata si toate Formele de Viata
- sa puna Valorile Spirituale mai presus de cele Materiale
- sa-si Iubeasca si ajute Semenii in orice situatie si in situatii limita
- sa dobandeasca Pacea Sufleteasca si sa contribuie la Pacea Mondiala.


Liga Ultimilor Romani are urmatoarele teluri:
- sa promoveze Terapiile Holistice pentru dobandirea sanatatii depline la nivel personal, social si global.
- sa promoveze Gandirea Holistica si Iubirea neconditionata, ca element de baza in relatiile interumane si de mediu.
- sa trezeasca Spiritul Universal in Sine si in fiecare Om dornic sa se desavarseasca, prin asumarea Valorilor Spirituale.
- sa se mobilizeze pentru integrarea Spiritului Adevarului in Viata sa de zi cu zi si in Viata semenilor sai.
- sa stimuleze dorinta de Cunoastere Metafizica, atat a sa cat si a semenilor sai, spre folosul tuturor.
- sa dea dovada de Profesionalism in tot ce face si sa colaboreze in sinergie de competenta cu semenii sai.
- sa fie un exemplu viu de Comportament etic si moral in Societate si in Lume.


De aici reies urmatoarele:
- Membrii Grupului sunt mereu activi in a-si analiza in mod Constient situatia si indatoririle ce reies din calitatea de Om Spiritual.
- Este de dorit sa fim deschisi la Nou, sa integram noile descoperiri stiintifice in Viata noastra, sa practicam si sa promovam Cunoasterea Holistica prin schimbarea stilului de Viata si prin Cunoasterea de Sine si a Adevarurilor Universale.
- Este necesar sa Concretizam si sa Constientizam continuu aceste teluri, pentru a le putea Materializa in Timp util si consecvent.

PRINCIPIILE NOASTRE
1. Principiul Unitatii, inseamna a vedea Intregul in tot si in toate si a intelege si a trai ca facand parte dintr-un Intreg.
Fii cu adevarat Spiritual, fiindca a fi Spiritual inseamna a uni si a te simti unit cu toti ceilalti si cu Intregul Univers.
2. Principiul Adevarului. Din principiu sa traiesti in Adevar, sa cultivi Adevarul si sa Iubesti Adevarul toata Viata ta.
Cultiva-ti puterea Discernamantului pentru a putea lua decizii sanatoase si a face fapte bune, astfel vei putea deveni un Om Spiritual.
3. Principiul Vietii. Din principiu Iubeste si respecta Viata si toate Formele de Viata.
Accepta Viata asa cum este si creaza-ti o Viata plina de Bucurie, Fericire si Armonie, Constientizand ca Viata este Bunul cel mai de pret.
4. Principiul Iubirii. Daruieste-te total in tot ceea ce faci si fa tot ce faci din tot sufletul tau, din toata inima ta, din tot cugetul tau si cu toata puterea ta, dovedind Intelepciune si Iubire in toate activitatile pe care le desfasori.
5. Principiul Spiritual. Din principiu sa nu judeci, sa nu condamni, sa nu invinuiesti si fii plin de Iubire si Respect pentru tot ce-ti ofera Viata.
Fii Spiritual si iubeste Iubirea, fiindca a fi Spiritual inseamna a Trai in Iubirea neconditionata a Intregului.
6. Principiul Creativitatii. Fii Creativ, Visator si Vizionar, plin de Intelegere, Rabdare, Acceptare si Deschis la nou.
Invata a invata din tot ce-ti ofera Viata si invata-ti lectiile de Viata pentru a putea creste si evolua Spiritual.
7. Principiul Evolutiei. Cultiva-ti cele 7 virtuti: Credinta, Nadejdea, Dragostea, Chibzuinta, Cumpatarea, Curajul si Intelepciunea si preocupa-te mereu de Desavarsirea ta, impreuna cu semenii tai.
Ocupa-te mereu de Evolutia ta Spirituala, fiind permanent in comuniune si comunicare cu semenii tai, pentru a Evolua impreuna cu ei si spre binele tuturor.
8. Principiul Asumarii. Fii Constient de Menirea ta in aceasta Viata si in Univers si asuma-ti rolul de co-Creator in Creatie.
Deasemenea, asuma-ti responsabilitatea asupra Gandurilor, Emotiilor, Sentimentelor, Vorbelor si Faptelor tale, dar asuma-ti Responsabilitatea si asupra Sanatatii si a Vietii tale, Constient fiind ca Sanatatea este Bogatia Omului.
9. Principiul Telului. A avea un Tel in Viata si a fi mereu Constient de el este foarte important.
Din principiu fii un bun Prieten tuturor si priveste Prietenia ca tel si nu ca mijloc pentru atingerea Telului.
Scopul Vietii este folosirea mijloacelor care o fac sa merite traita.
10. Principiul Succesului. Fii Constient ca poti realiza absolut tot ce-ti doresti in Viata, daca traiesti respectand Adevarurile, Principiile si Legile Universale, bucurandu-te de Succes impreuna cu semenii tai.
11. Principiul Demnitatii. Din principiu da dovada de Demnitate, Harnicie si pastreaza-ti Integritatea personala.
Orice ti s-ar intampla in Viata, sa nu uiti un singur lucru: sa-ti ramai credincios tie insuti.
12. Principiul Valorii. Invata sa apreciezi Adevaratele Valori in Viata.
Pune intotdeauna Valorile Spirituale mai presus de cele Materiale, fii darnic cu cei ce au merite si calitati deosebite.
Intelegerea Vietii planetare la nivel national, international si mondial, presupune Cunoasterea in detaliu a Problemelor Omenirii la toate nivelele si acceptarea acestora si totodata solutionarea lor prin actiuni Comune, respectand Principiile, Adevarurile si Legile Universale.

Motivatia actiunilor noastre:
- Devotamentul, compasiunea si bucuria de a servi celorlalti din Iubire si din convingere este motivatia principala a membrilor Grupului.
- Membrii Grupului se bucura de relatia de prietenie si ajutor reciproc care sta la baza relatiilor lor, fiind totodata Constienti de rolul lor in Familie, in Societate si in Univers.
- Miscarea Grupului pune in evidenta prin telurile sale, prin principiile sale etice si prin leitmotivul sau trasaturile de baza ale Omului Integru.
- Fiecare membru al Grupului are datoria de a se familiariza cu aceste Cunostiinte Fundamentale, sa le Inteleaga, sa le Practice si sa le Promoveze, pentru a le putea apoi insufla si aduce tuturor Oamenilor la Cunostinta.
- Sentimentul ca nu esti niciodata Singur si bucuria de a fi Impreuna cu cei ce Gandesc si Simt ca si tine, faptul ca faci parte dintr-o comunitate de oameni Adevarati si deosebiti, este un motiv serios care iti da putere de Viata, te ajuta sa fii mai Creativ si iti intareste Spiritul de Unitate in Actiune.

Activitatile Grupului
- Grupul este implicat in activitati de Informare, Educare si Formare a Omului prin Cunoasterea Adevarului Metafizic, prin schimbarea stilului de Viata si implementarea unui Sistem nou de Gandire Holistica, care sa duca la ridicarea nivelului de bunastare Umana si Sanatate Mondiala.
- O atentie deosebita se acorda imbunatatirii relatiilor interumane in toate domeniile Vietii sociale, bazate pe Principiile, Adevarurile si Legile Universale, prin imbunatatirea Comunicarii.
- Colaborarea pe baza sinergiei de competenta si implementarea Spiritului de Unitate in toate sectoarele de activitate sociala, educationala, spirituala si de sanatate.
- Incurajarea tinerei generatii de a Gandi Liber si Creativ, in Spiritul Adevarului Universal si a Iubirii neconditionate si spre binele Global. Crearea mediului si a ambientei optime, care sa le dea tinerilor sentimentul si motivatia de a fi Creativi, Vizionari si a avea siguranta ca se afla intr-o Lume deschisa la Nou, in modul cel mai Constructiv si Sanatos.
- Deschiderea unor Perspective noi pentru generatiile viitoare care sa fie increzatoare in Viitor si care sa isi asume in mod Constient Responsabilitatea, care decurge din rolul de co-Creator in Creatie.
- Crearea unui mediu de Viata sanatos, in care fiecare Om al planetei Pamant sa se poata bucura cu Adevarat de Viata, prin Informarea, Educarea si Formarea Omului Nou, a Omului Spiritual, care sa Constientizeze si sa isi asume Valorile ce decurg din calitatea de OM.
- Practicarea terapiilor holistice, oferindu-i Omului Modern posibilitatea de a beneficia si a se bucura de binefacerile acestor terapii si a se putea recrea si a-si intari fortele, imbunatatindu-si astfel Calitatea Vietii.

Scopul si Obiectivele Grupului
- Promovarea Terapiilor Holistice si a Terapiilor Complementare si Alternative.
- Respectarea Valorilor Spirituale si punerea acestora mai presus de cele Materiale prin cultivarea si practicarea Iubirii Neconditionate.
- Crearea si dezvoltarea unui Spirit Sanatos intre toti oamenii prin promovarea principiului "diversitate in Unitate".
- Participarea activa la bunastarea personala, sociala si spirituala.
- Colaborarea cu toate sectoarele vietii sociale pe baza sinergiei de competenta.
- Incurajarea desavarsirii personale prin implementarea si respectarea Principiilor, Adevarurilor si Legilor Universale in relatiile dintre Oameni si in relatiile cu Universul.

Decalogul Membrilor Grupului
1. Actioneaza doar din Iubire si Convingere. Fii hotarat si asuma-ti responsabilitatea asupra deciziilor si actiunilor tale.
2. Fii Creativ. Alege si traieste cu Oamenii care Gandesc si Simt ca si tine.
3. Fa fapte bune, pentru binele tau, pentru binele aproapelui tau si pentru binele Universului. Ajuta-ti semenii ori de cate ori ai ocazia si Constientizeaza ca ajutandu-i pe ei, te ajuti pe Tine Insuti.
4. Bucura-te cu Adevarat de Viata si ajuta-i si pe ceilalti sa se bucure de tot ce ne ofera Viata, Aici si Acum.
5. Constientizeaza ca faci parte dintr-un Intreg in care suntem cu totii uniti si recunoaste Lumina Spirituala in tine si in toti semenii tai.
6. Respecta Legea Iubirii si a Liberului Arbitru de-a lungul intregii tale Vieti. Actioneaza intotdeauna si in toate situatiile de Viata din Iubire Neconditionata, pastrandu-ti Constiinta Curata.
7. Fii mereu Constient ca esti o Fiinta Minunata de Natura Spirituala si Origine Divina si comporta-te ca atare.
8. Fii Constient de menirea ta de co-Creator in Creatie, Creatie fiind.
9. Fii Puternic si fii mereu Constient de Valoarea ta si a Iubirii tale.
10. Fii Tu Insuti in orice situatie de Viata.

Hai sa vedem cate semnaturi si adeziuni strangem, pentru a putea taia din radacina, putrefactia din Romania.

mr

#1
Recunosc ca, in comparatie cu dezbaterea de pe topicul cu maresalul, problema se pune cu totul altfel.
Declaratia asta de "politica", reunind elementele unei paradigme normale si demne de o fiinta umana, este de nerefuzat ...cu conditia ca ea sa se respecte intocmai. Aceste valori au darul de a atrage intr-un mod natural oamenii care le manifesta ei insisi in existenta lor de zi cu zi iar organizarea ar veni mult de la sine apoi.
Subscriu cu incredere!
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Siberia

 
Subscriu !

(de ce ultimii ? :D )
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Demiurgul

Subscriu ..exista un site blog//???

melanogaster36

  Urban, aceste principii sunt de fapt ceea ce noi toti de pe acest forum si nu numai noi ne dorim sa traim.O societate bazata pe acestea ar fi idealul oricaruia cu un IQ mai mare de 90.Ce propui de fapt?O platforma politica sau o miscare civila cu ambitii de forma decorativa?Cred ca ar trebui sa ne dai mai multe detalii.Nu pot subscrie la asa ceva -desi sunt de acord cu ceea ce am citit pana nu stiu exact "'qui prodest"'!Astept deci cu interes lamuririle tale si-atentie, sa nu degenereze in ceva similar cu ""sfatul batranilor"'al stimabilului Adi Pop.Nu de alta dar da greata la prima vedere!

abyss

#5
subscriu la ideea lu Urban-man

Dar pãrerea mea e cã suntem oricum o naþiune de cãcat ºi nimic nu se poate schimba pânã când nu se va trezi omul la adevãrata viaþã. Stare improbabil de atins fãrã o intervenþie directã, majorã ºi durã din partea Universului. Deci aºtept, precum mãgarul din banc aflat la o petrecere unde nu servea nimic, ºi nici nu dansa.... "aºtept sã înceapã sexul" cosmic Maya... Dacã nu se va întâmpla nimic, voi pune mâna pe o armã ºi-i voi "împuºca" pe toþi bandiþii cu mâna mea. Va însemna cã Dumnezeu e mort ºi cosmosul pute a hoit sfânt... Deci, nimic nu mai conteazã din ce va urma.

/?  

Xanadron

Subscriu si eu la valabilitatea principiilor lui Urban, dar si la... subscrierea lui @biss. :wink:

Mai clar - pe scurt deocamdata: expunerea de principii... urbaniene mi se pare impecabila din pdv teoretic si-ar putea fi dezvoltata chiar pe intinderea unui curs de sociologie (sectiunea "Mileniul IV"? :roll: ...sau "Utopii teoretic aplicabile"?!), dar inclin sa cred ca are din pacate sanse minime de-a fi eficienta in viatza reala.

Evident ca "politcally speaking" - fiindca nu vad sa existe (sau mai precis, sa poata fi permis de catre establishment) un alt cadru de manifestare al oricarei tentative de schimbare in definitiv a societatii -  si inca una radicala.
Societate formata, evident, din "animalul social" numit OM.

Ma opresc deocamdata aici, dar revin...
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Rayden

interesanta Liga si principiile imi suna cunoscute dintro alta viata alta lume..
desi subscriu la ele, teama mi-e ca..nu le putem avea aici, cel putin nu in curand..

adrian75

Sanatoase principii! Ele ar putea constitui baza unei societati in care eu unul as vrea sa traiesc.Prin urmare...subscriu si eu la aceste principii desi nu cred ca sunt capabil sa le respect in totalitate.

romulus

In principiu, de acord cu Urban si ma bag in combinatie - ca sa folosesc un termen academic !
Intreb insa pe initiator daca se pot face imbunatatiri/adaugiri , etc .?
Uite eu am doua: o sugestie de retus: spre exemplu as vrea sa scoata/scoatem sintagma "
CitatEducarea si Formarea Omului Nou
" ; singurul motiv fiind acela ca asta facea parte si din documentele PCR  si sa nu cream gratuit motiv de tachinari !
- si una nedumerire (alaturi de Siberia) : de ce ultimii ? Nu-i mai bine PRIMII ?
In rest,  hai sa pornim la drum !

CitatDar pãrerea mea e cã suntem oricum o naþiune de cãcat
Desi ar exista unele indicii care sa conduca la concluzia asta , bre @biss io Nu cred; si cred ca nici tu nu esti convins total de lucrul asta, alfel nu te"bagai" alaturi de Urban!
Am zis ?
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Tayka

Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

andrei

     Subscriu si eu

Mai rationala si mai aproape de valorile umane.Ca si ceilalti o nedumerire dar si o sugestie:De ce Liga Ultimilor Romani si nu Liga Adevaratilor Romani? Stii suna cam fatalist...Ultimilor.
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

Urban

Citat din: Demiurgul din  26 Ianuarie 2011, 17:49:23
Subscriu ..exista un site blog?
Deocamdata nu, dar daca e necesar facem unul.

Citat din: melanogaster36 din  26 Ianuarie 2011, 18:42:58
Urban, aceste principii sunt de fapt ceea ce noi toti de pe acest forum si nu numai noi ne dorim sa traim.
O societate bazata pe acestea ar fi idealul oricaruia cu un IQ mai mare de 90.
Ce propui de fapt?
O platforma politica sau o miscare civila cu ambitii de forma decorativa?
Cred ca ar trebui sa ne dai mai multe detalii... Nu pot subscrie la asa ceva -desi sunt de acord cu ceea ce am citit pana nu stiu exact "'qui prodest"'!
Astept deci cu interes lamuririle tale si-atentie, sa nu degenereze in ceva similar cu ""sfatul batranilor"'al stimabilului Adi Pop.
Nu de alta dar da greata la prima vedere!

Propun sa incepem sa facem ceva concret, sa nu mai pierdem vremea cu mesaje inutile.
In prima instanta sa vedem cine si cati adera la un astfel de grup, sunt curios daca se prafuieste dupa 2 saptamani sau nu.
Apoi in faza a doua sa incercam sa punem pe picioare un proiect sau o afacere pentru a obtine finantarea grupului... nu este un scop ascuns si banuiesc ca suntem constienti ca totul costa.
Pentru a deveni o platforma politica avem nevoie de finantare, in primul rand prin forte proprii ori asta o putem face numai daca vom contribui cu totii intr-un mod activ.
Stiu ca poate parea utopic ce zic eu aici insa gandeste-te ce pot face 5-10-15-20 de profesionisti din diverse domenii lucrand la un singur proiect, nu avem cum sa gresim... nu avem voie sa gresim.
Traim intr-o societate a banului si ar trebui sa ne folosim de absolut toate parghiile pe care le ofera, cand spun asta ma gandesc la proiecte si finantari europene si asa mai departe... cu siguranta nimeni nu va finanta o astfel de organizatie, cel putin nu in Romania.
Sistemul il schimbi din interior nu din afara... sa ne folosim de Sistem in loc sa-l punem la zid.
Poate ca faza a doua ar putea fi chiar punerea bazelor si finalizarea unei comunitati in spiritul Principiilor enuntate, nu stiu acum, nimic nu e batut in cui, fiecare poate contribui cu ceva folositor.
Nu cred ca avem nevoie de un Sfat al Batranilor, dimpotriva, avem nevoie de oameni de actiune, de profesionisti care stiu cum sa isi faca treaba si sunt capabili sa o duca la bun sfarsit.
Momentan trebuie sa stim exact pe cine ne putem baza.

Citat din: @biss din  26 Ianuarie 2011, 19:18:01
Subscriu la ideea lu Urban
Dar pãrerea mea e cã suntem oricum o naþiune de cãcat ºi nimic nu se poate schimba pânã când nu se va trezi omul la adevãrata viaþã.
Stare improbabil de atins fãrã o intervenþie directã, majorã ºi durã din partea Universului.
Deci aºtept, precum mãgarul din banc aflat la o petrecere unde nu servea nimic, ºi nici nu dansa.... "aºtept sã înceapã sexul" cosmic Maya...
Dacã nu se va întâmpla nimic, voi pune mâna pe o armã ºi-i voi "împuºca" pe toþi bandiþii cu mâna mea.
Va însemna cã Dumnezeu e mort ºi cosmosul pute a hoit sfânt... Deci, nimic nu mai conteazã din ce va urma.

Nu mai fi asa pesimist.. ai mai multa incredere in tine.

Citat din: Xanadron din  26 Ianuarie 2011, 19:43:46
Subscriu si eu la valabilitatea principiilor lui Urban, dar si la... subscrierea lui @biss
Mai clar - pe scurt deocamdata: expunerea de principii... urbaniene mi se pare impecabila din pdv teoretic... dar inclin sa cred ca are din pacate sanse minime de-a fi eficienta in viatza reala.

Nu vrei sa incerci sa te detasezi un pic si sa impingi pana la limita totul?
Nu te-ai saturat de atatea "povesti"?
Hai, numai impreuna putem face ceva... singuri nu avem nici o sansa.
Daca fiecare dintre noi ar aloca macar 5% din timpul sau unui proiect de asemenea anvergura eu sunt sigur ca va avea sanse foarte bune de reusita.

Citat din: Rayden din  26 Ianuarie 2011, 20:12:17
Interesanta Liga si principiile imi suna cunoscute dintro alta viata alta lume..desi subscriu la ele, teama mi-e ca..nu le putem avea aici, cel putin nu in curand..

Mai mult ca sigur ca nu e nici prima oara si nici ultima cand incearca sa ia nastere o astfel de Liga.

Citat din: adrian75 din  26 Ianuarie 2011, 21:48:57
Sanatoase principii!
Ele ar putea constitui baza unei societati in care eu unul as vrea sa traiesc.
Prin urmare...subscriu si eu la aceste principii desi nu cred ca sunt capabil sa le respect in totalitate.

Contribuie, nu financiar ci logistic... vino cu idei, propune, avanseaza proiecte, studii de fezabilitate, pune in dezbatere ideile tale... concret, precis.
Hai sa terminam cu povestile si sa punem bazele unei societati daca nu perfecte macar aproape perfecte.

Citat din: romulus din  26 Ianuarie 2011, 22:16:46
In principiu, de acord cu Urban si ma bag in combinatie - ca sa folosesc un termen academic !
Intreb insa pe initiator daca se pot face imbunatatiri/adaugiri , etc .?
Uite eu am doua: o sugestie de retus: spre exemplu as vrea sa scoata/scoatem sintagma "" ; singurul motiv fiind acela ca asta facea parte si din documentele PCR  si sa nu cream gratuit motiv de tachinari !
- si una nedumerire (alaturi de Siberia) : de ce ultimii ?
Nu-i mai bine PRIMII ?
In rest,  hai sa pornim la drum !
Desi ar exista unele indicii care sa conduca la concluzia asta , bre @biss io Nu cred; si cred ca nici tu nu esti convins total de lucrul asta, alfel nu te"bagai" alaturi de Urban!
Am zis ?

Repet, nimic nu e batut in cui, oricand se pot face imbunatatiri.. asta e si scopul, finisam ideea pana la perfectiune.
"Ultimii" pentru ca primii au murit degeaba iar restul se lafaie in noroi... ultimii pentru ca daca nu ne urnim acum in ceasul al doisprezecelea vom fi la propriu ultimii care mai Gandesc.

Xanadron

#13
Hai sa incerc un rezumat... completat al opiniilor (pur personale, subliniez) exprimate cu alte ocazii.
Poate fi plictisitor, dar cred c-ar fi necesar.

1. Scriam mai demult ca "Nu denumirea conteaza  - fiindca oricum s-au demonetizat mai toate sintagmele altruiste, generoase etc in intentzie (gen "Aliantza DA = Dreptate si Adevar" sau "Partidul Poporului" :-D muahahaha).
M-am sucit un pic si cred ca denumirea conteaza de fapt pentru "primul impact", asa ca sintagma "Ultimilor Romani" inclin si eu sa cred ca poate fi interpretata aiurea, in ciuda semnificatiei care induce ideea unei organizatii exclusiviste - atentie insa, poate PREA exclusiviste, :lol: fiindca ar inspira "celorlalti" impresia usor iritanta ca ei n-ar mai fi... adevarati romani.
Sa nu uit: trebuie atentie si la ACRONIMUL rezultat ("LUR" in cazul asta), care e preferabil sa sugereze si el ceva-cumva... :roll:

2. Notiunea de "liga" desemneaza, la modul oficial, un ONG (organizatie non-guvernamentala) non-profit. Hmmm... ceva nu rimeaza aici, din doua submotive:
a) doar PARTIDELE pot accede la putere legislativa si-apoi eventual executiva (target oricum imposibil de atins de catre cei neaprobati de Sistem).
b) orice activitate economica (si implicit financiara lucrativa, inspirat altfel propusa de Urban) ar fi exclusa pt un ONG/liga. In fine, conceperea bazei MATERIALE a unui sistem radical nou de organizare sociala (in final cel putin asta ar scopul, dupa mine cel putin) depaseste valentzele unei discutii forumiste

3. Mai ziceam ca: "Strategia partinica nu cred totusi sa mearga. Fiindca-s permise doar facaturi de genul UNPR-ului ori partiduletzul DanDiaconescului (sau chiar al UDMR-ului, care nici nu-i partid de fapt, dar se comporta bine-merci ca atare). Si, hai sa presupunem ca respectivul "partid novator" ar putea sa activeze oficial: daca PRM-ul a fost si este luxat in halu-n care e acum, cam ce represalii crezi c-ar suferi un partid cu principii incomparabil mai radicale?!"
Ideea de "liga" (sau alta - trebuie studiat temeinic hatzisul birocratic al drepturilor/obligatiilor fiecarei forme PERMISE de organizare a "turmei") poate fi deci o solutie alternativa - ca incepere a formarii concretizarii conceptului de "retzea de putere, fara noduri dominante" - care a preocupat destui ginditori (si nu doar pe socialistii utopici), desi niciunul n-a reusit, din pacate, sa-l puna vreodata in practica.
N-as marsha deci pe infiintzarea unui partid, pentru care trebuie acum un numar enorm de semnaturi/adeziuni. Oricum, nu subscriu la ideea "luptei politice" - sortita in umila mea opinie din start esecului, indiferent de strategie. Motivul: regulile jocului asa-zis democratic :-P sint facute de EI, exclusiv pentru EI. :evil:

4. (Precizare prealabila - nu-i vreo critica, punctul asta, ci doar o propunere): repet, principiile expuse de tine, Urban, sint impecabile teoretic, dar prea generale dupa mine - implicit, destule ar trebui cred adaugate pe latura aspectelor vietii reale, a "practicii care ne omoara". 8-)
Fiindca ramin la ideea ca orice schimbare majora nu poate veni decit gradual (poate cu exceptia unor conditii post-cadere cataclismica a vreunui meteorit in freza :lol:). Teoria "cetatii ideale restrinse" care-ar putea fi samintza unei Schimbari mai largi - fie si doar limitata o vreme la perimetrul Carpatilor - poate fi insa concretizata prin aplicarea unui program de genul Ligii propuse de Urban.
Chestie deloc imposibila - dar numai, zic io, in conditiile coagularii (la inceput cu fiecare membru... la locul lui de bastina, banuiesc) a unei comunitati de oameni mai consecventi, dar si mai capabili decit media mioritica - inclusiv, de ce nu, in sensul aplicarii practice treptate a utilizarii unor tehnologii "free energy". Sau macar a unor surse alternative autonome de energie, pentru inceput - fiindca ceva-mi spune ca respectiva comunitate ar avea (printre multe altele) si curentul taiat :-D dupa nu prea multa vreme de la infiintzare...
Citi dintre noi ar fi insa capabili sa renuntze oare la minimumul de confort al vietii lui actuale?!
Fara sa mai analizam si alte riscuri...

5. Numita retzea de putere fara noduri dominante ar trebui intr-adevar sa se formeze... in limite legale, dar sa actioneze doar prin metode necuprinse-n setul de gogoritze NWO ale asa-zisei "democratii" (partide, dezvaluiri in presa - aproape nimanui nu-i pasa de ele oricum -, petitii, proteste aprobate etc) ci mai ales prin "contaminare din aproape in aproape", mai greu controlabila de catre Blue Eyed Boys :D - in caz contrar, rezultatele fiind nule, ba chiar dezastruoase atit la nivel personal, cit si in sensul compromiterii ideii - tot in umila mea opinie, fireste.
Concluzie: chiar daca in continuare cred ca nu prea mai e timp de evolutii "a la longue" in sensul repetarii tentativelor de transformare benefica, prin convingere din aproape in aproape, a omuletzilor bizonificati involuntar, ceva-cumva totusi ar merita... inceput/incercat macar.
Cu propuneri ceva mai "la obiect" insa.

Deocamdata insa, consider discutia asta terminata din punctul meu de vedere - pe forum cel putin.8-)
Fiindca aproape totul (cu exceptia "fatzadei" strict legale, evident) ar trebui sa decurga, repet, suficient de insidios si cu "mutari pe tabla" imposibil de ghicit in devans de catre adversarii antrenati de milenii in dirijarea si mai ales mulgerea turmei.
Si pentru care mai toate revoltele - chiar pasnice - ale "oitzelor" (alea... neprogramate de ei, fireste) au fost, sint si vor fi previzibile.




Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

padme

Subscriu si eu, ideile le voi expune pe parcurs eventual!