Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?

Creat de Xanadron, 19 Ianuarie 2011, 10:59:55

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Enz

In nici un caz noi, maimute fara par, dependente de gravitatie pentru procesele fiziologice, nu putem parasi atmosfera terestra pe termen putin mai lung. "Men are not ment for stars" sau cum zic astia. 'Men' ... nici macar nu sunt meniti sa pupe vidul. Daca erau erau deja.

Toata tehnologia viitorului :fullmoon: se axeaza pe divertisment... in timp ce unu ca mine-ca tine, se chinuie sa vada un detaliu minuscul din outerspace exista tablete de "18" megapixeli. Si vor ajunge la 50. Dar imagini de pe Marte si Venus nu vor putea, reda.

Chiar de-ar ajunge la 5Q. Pentru ca men are not ment for stars. It is done ! Hai Arthur Clarke...


Sau tre sa vina ciobanii la NASA, sa-i ia pe aia de gat si sa-i oblige sa zica adevarul ?!
Da asta tre sa faca! Da, chiar instig la adevar. In loc de distract-ie.

Farsa NASA: nici macar actori n-au cum trebuie, nici macar nu-i intereseaza sa aiba cum trebuie, nici macar nu dau doi bani. Poate se vede:

https://www.youtube.com/watch?v=U5_Il2tAT7U

Xanadron

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

kandaon

Si parerea mea e ca au fost cu certitudine, dar ca apoi, din motive ce pot fi discutate, s-a abandonat proiectul si au fost modificate, pierdute, incetosate imagini si inregistrari de atunci (sau chiar de azi).
Tin minte ca pe vremea lui nea Nicu mai imi picau in mana niste "almanahe" (vorba unui "clasic" in viata) unde apareau tot felu de proiecte de exploatare a Lunii, statii (si chiar orasele) spatiale, desenate frumos si cu explicatii ce reprezinta si cum vor fi construite, inclusiv cu sere pentru cresterea plantelor s.a.m.d.
Se dadeau si date pana cand se presupunea ca se vor face, anii 2000, etc. se vorbea de nave spatiale cu motoare ionice, nucleare etc

Am mai inteles (nu stiu cat de reala e treaba) ca inca de prin anii 60' (inainte de Gagarin chiar) se faceau planuri de actiuni militare in jurul Lunii, si la un moment dat chiar Carl Sagan ar fi facut parte dintr-o echipa ce a propus un plan ce prevedea un bombardament nuclear asupra Lunii.

Mai amu in perioada asta am vazut tot felu de idei despre posibila exploatare a unor zacaminte, minerale, gaze etc pe Luna, chiar pe unii asteroizi etc dar tot asa, discutii teoretice. Profiturile si avantajele ar fi imense daca s-ar reusi, se compara asta cu inceputul epocii explorarilor din vremea lui Columb (desi si acolo am niste semne de intrebare, cat de mult au descoperit Columb si ceilalti exploratori si cat de mult se cunostea de fapt dinainte).

Mai nou unii ar vrea sa sara cu totul de Luna si sa se apuce de colonizarea si terraformarea lui Marte. Mi-e sa nu fie iarasi un proiect inca utopic, la fel ca exploatarea Lunii din almanahurile "epocii de aur" din anii 80'.

Daca Luna ar fi (cum zic unii) un obiect ceresc fie artificial fie adaptat de o (sau de niste) civilizatie ET cu scopul de a controla Terra si ce e pe aici (iarasi, scopurile pot fi discutate, cu referiri inclusiv la mitologii sau teorii mai noi inspirate din ele), atunci e posibil ca cineva a dat de inteles ca oamenii (civilizatia umana actuala) nu prea ar avea ce cauta acolo. Ori ca oamenii in general nu prea pot parasi "incinta" decat in niste conditii aprobate si supervizate "de mai sus" (sa zicem asa).

Asa ca desi peste doar cativa ani se va face juma de secol de la prima aselenizare si nu se intrevad realizari prea spectaculoase prea curand desi teoretic tehnologia a evoluat (sau ar fi trebuit sa evolueze) semnificativ. Ceva sonde trimise in spatiu si pe Marte, ceva imagini (din care cele mai interesante sau controversate apar in ceata, mai sterse sau probabil deloc pentru public) si cam atat.
Mai ales ca intre primul zbor al lui V-2 la limita spatiului (cica ar fi fost primul obiect construit de om care a atins spatiul cosmic) si aselenizare a trecut doar vreun sfert de secol. Intre primele zboruri controlate ale unor aparate mai grele decat aerul si aselenizare a trecut mai putin de 70 de ani. Daca s-ar fi pastrat ritmul ala azi trebuia sa avem zboruri de agrement pe Luna si expeditii in mod constant pe Marte (daca nu si inceperea terraformarii planetei).




Aliosa

Daca pana in 2020(2017 mai exact) nu ajung nici macar chinezi pe Luna , atunci clar nu a pus nici un om picioru' pe acolo .
Omul se pricepe de minune sa prosteasca , nu vad nici un indiciu cum ca in cazul zborului pe Luna nu ar fi facut acelasi lucru mai ales cand te gandesti ca a fost vorba de "cine e mai smecher" in ani aia .

Enz

Chinezii sunt pe Luna. Si-au bagat roverele  :planet: (animatii pe computer) folosind reteta: daca voi n-ati fost nici noi n-am fost... si dati-ne de gol. Deci mult succes !

https://www.youtube.com/watch?v=IiJGrZuZWAw&feature=youtu.be

(asa arata agentia spatiala chineza) si ce de-a specialisti acolo. oare sunt pe domenii ?  :lol:  :siopalmanfata:



Iti trebuie cam multe monitoare sa faci sa para reala, o animatie pe computer. Adica, sa oferi impresia.

Grifon

Puțină logicã nu strică. De presupunem ca Yank n-a fost pe Lunã, dar a injghebat o farsã penibila, rezulta urmatoarele:
1. Rusii au ciubote in loc de creier, asa ca n-au dibuit prosteala.
2. Rusii au mirosit regia, dar au tacut, ca niste bãieți "finuți".
3. Rusii au "bãtut palma" cu Yank, căci, nu-i așa, "razboiul rece = alta regie".

Prima ipoteza cade, caci, desi se mai plimba in ciubote, rusii au si creier (si o masina de propaganda care ar fi expus express "gluma" americana, fie si numai din ciuda ca ei raman in urma...).

A doua ipoteza cade si mai iute, pe simplul (si arhicunoscutul) motiv ca rusii nu sunt, n-au fost si nu vor fi niciodata "finuți" - decât daca-și gasesc "nașul"!

A treia mai sta in picioare - "bara/bara". Numai ca rusii n-au castigat nimic din bara-bara asta, SUA a luat caimacul victoriei (triumf / imagine), iar ei au ramas cu Laika si pierderea cursei. De ce sa fi semnat un asa pact ? Intelegeam daca trocul era " nu mergem niciunul, zicem ca nu se poate...iar de bugetele astea ne mai luam tancuri si whisky / vodka". Altfel...

Prin urmare, sa acceptam ca Sam a pasit pe Luna. Filmul e dubios, da, dar poate au tras "dubla" de nevoie, vrand sa schimbe ceva din original. Stiti anecdota cu rusii care au re-filmat cucerirea Reichstag-ului, caci "viteazul" ce dobora drapelul nazist avea cam multe ceasuri pe mana...

Concluzie - Putem vorbi de mistificare crasa doar daca cineva propune un raspuns pertinent la intrebarea : de ce au acceptat povestea rusii ?

mm

#51
Citat din: Grifon din  21 Februarie 2016, 11:03:12
Puțină logicã nu strică. De presupunem ca Yank n-a fost pe Lunã, dar a injghebat o farsã penibila, rezulta urmatoarele:
1. Rusii au ciubote in loc de creier, asa ca n-au dibuit prosteala.
2. Rusii au mirosit regia, dar au tacut, ca niste bãieți "finuți".
3. Rusii au "bãtut palma" cu Yank, căci, nu-i așa, "razboiul rece = alta regie".
...................
Concluzie - Putem vorbi de mistificare crasa doar daca cineva propune un raspuns pertinent la intrebarea : de ce au acceptat povestea rusii ?
Raspunsuri posibile:
  - Pentru ca exista mai multe "logici" decat cele trei propuse de tine.
  - Pentru ca rusii au stiut si varianta 4.
  - Pentru ca matrix este (in fond) o arta numita teatru.
  - Pentru ca ...etc.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Grifon

"Quatrum non datur" nu e pretentia mea. Prezum si eu ca cele trei "logici" nu acopera exhaustiv problema, iar daca matrixul e teatru, prezum ca domnia ta, @mm, esti un maestru al suspansului        ( pentru cã.....). Da, poate o "varianta 4" ar aduce lamuriri suplimentare, dar mai intai sa aduca cineva varianta 4.

Rayden

4. alien intervention / presence on planet Earth => alien technology (crashed & retrieved and/or as a gift), o felie consistenta din marele tort.
de ajuns pe luna sunt sigur ca au ajuns..numai ca...nu in tigaile alea...

Ganditorul

Varianta - ceea ce ni s-a prezentat noua e una, ce s-a intamplat in realitate e altceva. Iar la acest altceva au participat si rusii primindu-si portia (de cafteala sau cascaval ). Filmul poate fi o poveste - fondurile financiare ce au sustinut drumul spre Luna trebuiesc justificate, justificata trebuie sa fie si jupuirea contribuabilului prin taxe care sa acopere cheltuielile si profitul "regizorilor"- iar filmul/imaginea este cea mai buna prosteala civica/sociala.

Mesajul/morala incercarilor de cercetare umane, in zona de "frontiera", si in cazul Antartica si in cazul spatiului cosmic (Lunii) ar fi cam asta : ori cercetarea se face printr-o larga cooperare intre natiunile terrane, ori n-o face nimeni. Cine, cum, de ce da acest mesaj ramane un mister - dar linia directoare cam asta este. O sinteza a actiunilor de cercetare din ultimii 60-80 de ani duce cam spre aceasta "spargere a barierelor" si fortare a cooperarii internationale. Parerea mea.

mm

#55
Citat"Quatrum non datur" nu e pretentia mea. Prezum si eu ca cele trei "logici" nu acopera exhaustiv problema, iar daca matrixul e teatru, prezum ca domnia ta, @mm, esti un maestru al suspansului        ( pentru cã.....). Da, poate o "varianta 4" ar aduce lamuriri suplimentare, dar mai intai sa aduca cineva varianta 4.
Corect, "Quartum". Tertium not datur, mai treaca-mearga. Cu Husserl nu sunt neaparat de acord si nici cu romanii. Principiile astea axiologice, chiar daca legate de abstracta matematica(sau tocmai de aceea), sunt niste teorii. Si toate teoriile sunt bune pana sa le aplici in practica, atunci cand se dovedesc nepractice. De fapt, toate teoriile sunt (si) ideologicesti. Cine obisnuieste sa-si folosesca creierul pentru a gandi nu are nevoie sa se bazeze pe teorii. [Fara ca teoriile sa fie neaparat ceva rau.]

  Pentru ca... este o realitate permanenta si nu un suspans. Dar merge si formularea asta ca perpetua mirabila descoperire - ca orice cuvant (propozitie, afirmatie, teorie, etc.) este un suspans permanent deoarece orice cuvant este relativ... [Desi] Aceasta realitate in care traim permite si matematica Bolyai - oricate variante la paralela dusa printr-un punct la o dreapta. [Totusi] Matematica (axiologica) de care vorbim aici este opusa realitatii in mod fundamental tocmai pentru ca in ea totul este exact, precis, definit, etc., pe cand realitatea noastra (iluzorie) este ... relativa cu totul.
  Variante? Pot enumera cel putin cinci variante concrete de n) -Pentru ca..., in cinci minute, fara semnificatie insa pentru ca am demonstrat deja ca incerci sa ne pacalesti cu trei. Si atunci nu mai e nevoie sa trimitem pe cineva dupa tigari sa aduca varianta 4).
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Grifon

#56
Incantat de atentia acordată, @mm. As fi fost si mai incantat de o expunere pe subiect, dar imi scot palaria si in fața "prinderii" mele...True Detectiv....

Revenind la ALTE variante, imi marturisesc dorința de a nu aglomera speculații, pe traiectul elucidarii unor chestiuni bizare. O construcție de tip "americanii n-au fost pe luna" (speculație), justificata prin "rusii au fost siliți la complicitate" ( speculație), susținută prin "ET arbitreaza" ( tot speculație)... nu ne va face decat sa ne rotim perpetuu intr-un labirint conspiraționist. Nu ca nu ar fi distractiv - doar inutil. Trebuie sa demonstram...chiar si cu oarecare echivoc....macar una din aserțiuni, dacă dorim să păstrăm acest lanț ipotetic. Altfel, Briciul lui Occam, evocat pe undeva de @Xanadron, va scurta iute perciunii prea multor premise....

mm

  Poti sa apreciezi atentia mea si mai mult daca spun ca tocmai luasem hotararea sa nu mai postez p-acilea. Totusi,

  - Speculatia: "americanii n-au fost pe luna" a fost mai mult decat suficient (multiplu)dovedita de imposibilitatea americana de a arata "pietrele" de pe Luna si de embarrassanta recunoastere americana a "pierderii inregistrarilor" originale (o parte probabil, din cate am retinut eu). Intr-un cuvant: imposibilitatea americana de a dovedi. In acelasi timp, rusii (ursii sovietici, betivi, prostanaci si etc. - conf. massmedia) au ajuns pe Luna (inaintea americanilor) cu un robot numit Lunohod (in trad. ~merge pe Luna), care a cules "pietre" pe care le-a trimis pe Pamant, la Baikonur, si pe care biete pietricele rusii le-au expus in public. Eu am vazut cu ochii mei una din aceste prapadite de pietricele la Sofia, Bulgaria. Era expusa pentru orice vizitator.
  Deci nu e speculatie ci un adevar multiplu dovedit {un adevar multipluriredundant e un adevar de 99 (carate era sa zic) la suta}.

  - Speculatia: "ET arbitreaza" nu e o speculatie. De asemenea tot din pricina cauzei ca, inclusiv pe acest forum, s-au adus nenumarate dovezi directe si indirecte (including cele de logica elementara umana) care dovezi redundeaza aratand toate (din directii diferite catre un singur punct) spre propozitia incriminata mai sus. [EI o si conduc, daca tot au si infiintat-o pe fermaterra, opineaza multi si pe acest forum.] Exista chiar prea multe dovezi in acest sens si in afara lor mai e una numita Biblia. De ce sa ne invartim ca si cainele in jurul cozii? - Ai dreptate aici. De ce sa mai demonstram ceva arhisupradovedit? Pentru ca unii fac pe surdorbetii? Poate au un interes ascuns [pe care-l stim cu totii].
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Grifon

Da, d-le @mm, acesta e un raspuns mai bun decat un truc retoric. Consider totusi  ca e bine sa fim mai dubitativi cand vorbim de lucruri ce scapa cercetarii/ perceptiei noastre directe. Demonstratiile dumitale te arata a fi un partizan HOTARAT al non-aselenizarii USA. Sa lasam Biblia, au "franjurat-o" destul "paleoastronautii", in timp ce menirea ei era totusi alta...De asemeni, opiniile de pe forum nu sunt "borne", frumusetea RUFOn constand in diversitate, nu in fixitate. Cat despre pietrele aduse de rusi, eu nu le contest, dar arata numai ce au facut ei, nu ce NU au facut americanii.

Revin la dubiile mele, mai ales ca finalul anilor '60 era f. tensionat intre USA / URSS ( in '69, Vietnam, Ofensiva Tet a ucis cei mai multi americani), asa ca si duelul propagandistic era acerb. Daca rusii suspectau un fals grosolan, nu ezitau sa-si capaciteze resursele pentru a-i ridiculiza (isi jucau astfel chiar mai credibil "teatrul", fie mergand si pe speculatia asta).

Dar, destula polemica. Ramanem fiecare cu ale lui ( unul mai hotarat, altul mai cu indoieli).  Si, ptr. a nu vicia atmosfera cu o sarabanda de ironii ieftine, sa facem asa incat viitoarele noastre postari sa se intersecteze doar accidental.

Xanadron

#59
Pai da, se pare ca numarul variantelor de scenarii sovieto-'merigane e 3, dar inmultit c-un ordin de marime. Nu neaparat in spiritul zicalei "adevaru-i rareori pur si niciodata simplu", ci luind in calcul necesitatea adaptarii continue a cursului aburelilor globale in functie de marja feedback-ului mai mereu variabil al massei manipulate.
Stiu deci ca seman c-o moara stricata, :-D dar sint in continuare convins de coniventza sovieto-americana in operatiunea de convingere a Turmei ca socealizmu' e o varianta sortita esecului, pe linia scenariului "Sa nu se mai repete vreodata aberatia asta!".

Iar ma vad oricum nevoit sa repet macar parerea proprie care se pupa-n citeva puncte cu cea expusa de @Rayden (da, americanii au fost pe Luna, dar "ajutati de cine trebuie" - si-n orice caz nu doar ei cred c-au fost), dar nu mai revin la argumentele extrem de solide pro-Kubrick, care 100% a regizat filmul-back-up al alunizarii, stringent necesar evitarii "surprizelor" unei eventuale transmisii in direct.
Fiindca urmele alunizarii zac si-aucm bine-mersi p-acolo, radioamatorii au localizat exact transmisiile astronautilor etc. etc.

P.S. NASA a anuntat recent ca a distrus voluntar filmele trase de misiunile Apollo, nu ca le-ar fi "pierdut" - fara alte explicatii, desi cele reale le poate deduce oricine.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/