Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Conform Wikileaks, China detine deja aparate de teleportare..

Creat de Tayka, 08 Ianuarie 2011, 00:23:27

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Tayka

Conform Wikileaks, China detine deja aparate de teleportare.. :ufo:

China a luat, deja, un avans important in fata statelor occidentale si a SUA, in ceea ce priveste investitiile in infrastructura si tehnologii futuriste. Pana in prezent, nu se stia, cu exactitate, nivelul la care au ajuns chinezii in aceste domenii de maxima importanta. Astazi, dupa publicarea pe Wikileaks a documentelor care privesc China, o intreaga lume afla cu stupoare ca Marele Dragon de la Rasarit a facut pasi fara precedent in domenii precum fisiunea nucleara, biometrie si chiar teleportarea fizica! :rocket:
Conform unui canal de informatii dintre Ambasada Americana la Beijing si Washington D.C., China isi dezvolta agresiv centralele nuclare, intentionand sa deschida peste 70 de noi centrale, in urmatorii 10 ani. In plus, Academia Chineza de Stiinte alimenteaza cu fonduri nelimitate Institutul de Fizica al Plasmei, pentru a continua cercetari fara precedent in privinta fuziunii nucleare.
Se pare ca, China lucreaza la un nou reactor, intitulat Experimental Advanced Superconducting Tokamak. In acest reactor, savantii chinezi spera sa obtina o fuziune nucleara controlata care sa mentina nedefinit o temperatura extrema.
In anul 2009, cercetatorii chinezi au reusit sa mentina o reactie nucleara care atinsese temperatura de 18 milioane grade Celsius, pana la 400 de secunde, dupa ce anterior mentinusera, timp de 60 de seunde, o reactie nucleara de 180 milioane grade Celsius.
Pe parcursul acestui an, chinezii si-au propus sa obtina temperatura de 180 milioane grade Celsius, mentinuta timp de 400 secunde; spre disperarea lor, serviciile secrete americane nu au reusit sa afle daca asiaticii au reusit acesta performanta, conform documentelor publicate de Wikileaks.
China face pasi uriasi si spre celebrele operatiuni de teleportare: conform unui oficial al Universitatii de Stiinte si Tehnologii din orasul Hefei, savantii chinezi ar fi reusit teleportarea cu succes a unei singure particule quantum, iar in prezent lucreaza la teleportarea a doua particule.
Institutul de Tehnologii Inteligente din China nu se lasa mai prejos, reusind crearea unui sistem biometric care identifica persoanele in functie de trasaturi faciale, greutate si proportii corporale. Device-ul futurist iti citeste toate datele antropometrice intr-o fractiune de secunda ..oare nu o ieºii fum din el când va citii trãsãturile faciale ale conducãtorilor noºtrii iubiþi ºi..frumoºi nevoie mare?. :?  :evil: :martiansad:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

bk

Se mira cineva de aceasta stire ? Eu nu... China, cred ca are la ora actuala cei mai multi bani pe care sa ii investeasca in cercetare asa ca nu trebuie sa ne miram daca va ajunge sa posede tehnologii foarte avansate.

padme

Citat din: Tayka din  08 Ianuarie 2011, 00:23:27
Conform Wikileaks, China detine deja aparate de teleportare.. :ufo:


Asta o fi raspunsul la dilema italienilor si a mea "de unde si cum apar atatia chinezi?":))))))))

Cautatorul

Articol din iunie 2010:

Teleportare cuanticã reuºitã pe o distanþã record de 16 kilometri
Încã nu am ajuns la teleportãrile din Star Trek, dar un grup de cercetãtori chinezi a anunþat cã acum este posibilã transmiterea de informaþii, pe distanþe mari, folosind entanglementul cuantic

Oameni de ºtiinþã chinezi au publicat în jurnalul Nature Photonics rezultatele unei cercetãri care aratã cã teleportarea prin entanglement cuantic ar putea duce la dezvoltarea de computere cuantice ºi comunicaþii care nu pot fi interceptate.

Chinezii au reuºit sã transmitã ,,teleporteze" informaþii pe o distanþã de 16 kilometri. ,,Aceasta este cea mai mare distanțã raportatã pânã acum, de 20 de ori mai mult decât ultimul experiment", a declarat Cheng-Zhi Peng, unul dintre coautorii studiului ºi cercetãtor la University of Science and Technology of China ºi Tsinghua University din Beijing.

În science-fiction, teleportarea este de obicei descrisã ca un transfer de materie, dintr-un punct în altul, într-un mod mai mult sau mai puþin instantaneu. În fizica realã, acest fenomen face parte din zona bizarã a mecanicii cuantice (aºa cum o descria Einstein) care descrie comportamentul atomilor ºi a particulelor constituente.

Potrivit acestei teorii, electronii ºi fotonii pot deveni entanglate (vezi explicaþie sfârºitul articolului) sau cuplate. Ca urmare al acestui fenomen, dacã ceva se întâmplã cu o particulã, indiferent de distanþa dintre ele, acelaºi lucru se va întâmpla ºi cu cealaltã. Chinezii au reuºit sã transmitã aceastã schimbare de stare, de la un foton la altul, pe o distanþã de 16 kilometri.

În trecut, oamenii de ºtiinþã aveau probleme cu separarea celor douã particule pe distanþe mai mari de câteva sute de metri pentru cã se pierdea corelarea dintre cele douã.

Distanþa uriaºã pe care au reuºit sã o acopere oamenii de ºtiinþã chinezi este impresionantã, a declarat Benjamin Schumacher, un fizician de la Kenyon College care a investigat validitatea lucrãrii în Nature Photonics. Potrivit discovery.com, 16 kilometri este suficient pentru a începe sã ne gândim la urmãtoarea generaþie de sateliþi de comunicaþii bazaþi pe teleportarea cuanticã.

Convorbirile telefonice care vor folosi aceastã tehnologie nu vor fi mai rapide decât reþelele actuale, a declarat Schumacher. Informaþia ajunge mai repede decât viteza luminii, dar pentru a o citi, oamenii de ºtiinþã au nevoie de cheie pentru a decoda informaþia, care va veni prin metode tradiþionale. Avantajul principal al acestei tehnologii ar fi faptul cã nu pot fi interceptate pentru cã nimic nu poate interveni între douã particule entanglate.

Un sisteme de telecomunicaþii denumit dupã un principiu folosit în Star Trek, ar putea pãrea futurist, dar teleportarea cuanticã a informaþiilor, de pe Pãmânt la un satelit ar fi funcþionalã în urmãtorii doi ani, a mai adãugat  Schumacher.

http://www.realitatea.net/teleportare-cuantica-reusita-pe-o-distanta-record-de-16-kilometri_717464.html


http://www.electrostudis.ro/stiri/electronica/68-chinezii-au-teleportat-fotoni-la-16-km.html


Iar tayka a preluat informatia de pe:

http://www.descopera.ro/dnews/7791984-conform-wikileaks-china-detine-deja-aparate-de-teleportare

Wikileaks nu spune nimic nou.