Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Criptozoologie

Creat de Xanadron, 30 Decembrie 2010, 15:13:15

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Xanadron

Cred c-ar fi util si un topic pe tema asta a criptozoologiei (ipoteze despre animale misterioase, care acopera teme de la Yeti/Sasquatsch/Big Foot la presupusul monstru din Lock Ness ori la fel de presupusii dinozauri din jungla congleza).
Nu de alta, dar fiecare forum de genul Rufon care se respecta 8-) are o sectiune similara.

Cazul studiului inca nelamuritelor/confirmatelor povesti mongole despre "viermele ucigas" din Pustiul Gobi poate marca un punct de pornire:

http://www.environmentalgraffiti.com/featured/mongolian-death-worm/2266


Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

the_northpole

mie imi seamana un pic cam mult cu asta,probabil ca nu e ,dar totusi:


Quicksilver

Creierul uman asociaza necunoscutul cu ceea ce cunoaste deja ... incearca sa faca analogii. Desi, sunt sigur ca nu e vb de asa ceva. Goa'ulzii sunt doar in serialul TV (parerea mea  :-D)
You are here on Earth at this time because you chose to be ... So stop whining about it!

padme

Citat din: Quicksilver din  30 Decembrie 2010, 19:54:06
Desi, sunt sigur ca nu e vb de asa ceva. Goa'ulzii sunt doar in serialul TV (parerea mea  :-D)

Pai... poate s-au inspirat dupa creatura asta cand au conceput reptilele,  cum s-a intamplat cu alien din cate am inteles!


Xanadron

Fiindca viermele ala ucigas pare sa fie doar o himera, trecem la...
Capitolul 2: Mokele-mbembe (dinozaurul din Congo, pe care - dac-ar fi fost ales in 2004 Bombo :D - poate ca unii dintre noi l-am fi si vazut).

http://www.mokelembembe.com/

http://www.icr.org/article/search-congo-dinosaur/

Aici e vorba de-un tip care-a facut nu mai putin de 4 expeditii in cautarea numitului presupus brontozaur mai mic (Apatosaurus e denumirea mai noua) care-ar mai vietui p-acolo.
Ar fi date ca-n 1959 sau 1960 o asemenea dihanie, mare cam cit un elefant, ar fi fost chiar vinata (cu sulitzele) de pigmeii Magombe :mrgreen: - in lacule Tele. (7abc?) :-D

Credeti c-ar fi posibila supravietuirea unei asemenea "fosile vii"? :roll:

http://www.1timothy4-13.com/files/bible/dino.html




Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

padme

Citat din: Xanadron din  03 Ianuarie 2011, 21:56:01
Credeti c-ar fi posibila supravietuirea unei asemenea "fosile vii"? :roll:


De ce nu? Doar in ocean se gasesc o multime de asemenea fosile: pesti, pesti cu picioare, caracatite vedeam acu' o zi doua si alte chestii! Astea de pe uscat sunt mai greu de gasit dar nu cred ca n-ar exista.

k3t3lin

Sper sa nu plonjez dezinvolt inspre panta ridicolului, dar ca tot veni vorba de ciudatenii, am dat peste "spurcaciunea"  :-D asta, gasita in apropierea unui sat din Indonezia.

http://www.youtube.com/watch?v=x3WiTJL6jqU




adrian75

Nici eu nu as vrea sa plonjez spre partea ridicolului,dar am doua intrebari: daca creatura era moarta cum de se mentinea ridicata pe cele doua picioare atat de fragile? Daca era vie cum de nu se misca absolut deloc nici chiar atunci cand cineva ai ridica parul?

padme

Nici eu nu vreau sa fiu carcotasa, da' poate imi spune cineva cum poate un asemenea animal sa se descurce cu un asemenea par, nu de alta, dar eu am probleme cu 2 maini, pieptan si nu trebuie sa ma tarasc prin tufisuri dupa micu' dejun, sau sa ma urc in copac! Cum m-as putea camufla cu o asemenea coama blonda?

k3t3lin

 :-D Gata...am luat-o cu incredere pe panta cu pricina...nu va alaturati!!! :lol:

Xanadron

Tabloidul britanic Daily Mail sustine c-ar exista dovezi clare in sprijinul ipotezei existentei lui Yeti (intr-o manastire tibetana). :roll:
Am subliniat "tabloidul" ca sa nu alunec pe o panta similara celei descrise mai sus. :-D

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Incredibil/221807/dovada-clara-ca-yeti-exista.html?utm_source=newsletter-daily-20111229&utm_medium=email&utm_content=daily-20111229&utm_campaign=Newsletter-Daily
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

Anuntul - demn de-un tabloid lejer - apartine serioasei mega-institutii americane dedicata studiului biosferei marine NOAA ( National Oceanic and Atmospheric Administration).

http://news.yahoo.com/mermaids-dont-exist-noaa-website-notes-225250486.html

Ca de obicei, am prostul obicei :-D de-a nu inghiti pe nemestecate stiri care nu "rimeaza" cu o anume situare in context.
Cum e si cazul asteia - al carei scop, sincer, imi scapa.
OK, sa zicem ca recentul comunicat al la fel de seriosului CDC ( US Centres for Disease Control and Prevention) apropo de inexistentza zombilor :-o a fost motivat de frecventele cazuri de canibalism raportate-n ultima vreme... dar asta cu sirenele?

Astept deci cu interes parerile voastre, a mea fiind prea dementa :lol: ca sa v-o spun .
Hai totusi s-o sifonez un pic: singura explicatie ar fi dupa mine sosirea iminenta pe Terra (si) a "fratilor galactici intru ratiune" :star: ai delfinilor, pe care, daca i-am vedea, ar trebui sa-i sfirtecam cu elicile salupelor... fiindca nu exista decit ca iluzii.

P-un ton ceva mai serios, ramin la parerea ca orice mit - si asta al sirenelor deci - are radacini adinci in memoria colectiva si implicit motivatii cel mai adesea reale... odinioara macar.
Chestia valabila si cu miturile sirenelor/ondinelor/ielelor - amintiri macar despre unele himere sau elementali.

Cu titlu de curiozitate, merita amintita si-o stire recenta (pe care nu pun totusi prea mare baza, venind din Zimbabwe si mai ales fara vreo poza... macar neclara :lol:) care zice ca numerosi muncitori de pe un santier hidrologic au refuzat sa mai continue munca de teama... sirenelor.

http://offthebench.nbcsports.com/2012/02/06/zimbabwe-water-resources-board-minister-says-reservoir-project-being-held-up-due-to-mermaids/

"Essential work on planned reservoirs in Zimbabwe has stopped because mermaids have been hounding workers away, according to the country's Water Resources Minister.
Samuel Sipepa Nkomo told a Zimbabwean parliamentary committee that terrified workers are refusing to return to the sites, near the towns of Gokwe and Mutare."


...Mutare? Da, si eu cred ca asta-i solutia. :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

padme

Vazutul sirenelor in apa = cu vazutul diavolului pe uscat! = orice vedenie tine de educatia si de temerile noastre, vorba aia!

Citat din: Xanadron din  05 Iulie 2012, 10:35:16
Chestia valabila si cu miturile sirenelor/ondinelor/ielelor - amintiri macar despre unele himere sau elementali.

Pot sa fie ramasite de cand lumea materiala vedea lumea spirituala!



elena78

citisem cu catva timp  in urma cartea ,,Evanghelia  dupa regele Agathirs,,   acolo spune lucruri uluitoare  , va sfatuiesc sa o cititi o gasiti in pdf , ea explica ceva si despre sirene  , ne spune  ca ele  candva au existat pe pamant  aceste sirene  au fost o rasa de oameni  adaptati  mediului marin  jumatate  om  jumatate peste  care comunicau  intre ele  cu ajutorul undelor  de joasa frecventa .. cu timpul  au disparut  precum  a disparut  unicornul  si acest animal  ,,imaginar,, cu corpul de cal si cu un singur corn in frunte  a existat   si el ,dar l-au vanat pana la ultimul ,cornul din frunte  a unicornului avea proprietati  miraculoase ..   imaginile le avem in multe tablouri faimoase facute de  pictori celebri  nu sunt  doar legende ,in spatele legendelor exista intotdeauna  un sambure de adevar...

mm

#14
  In privinta sirenelor am "stocat" in manuscris un articol intreg, f. bine documentat, despre aceste fiinte ale marii. Nu sunt povesti deoarece prea multi pescari (analfabeti) au fost implicati in diverse interactiuni cu aceste fiinte acvatice asemanatoare oamenilor. Anul articolului - 1983. Reproduc un fragment:

  "Zoologii americani, britanici si australieni au fost confruntati in ultimii ani cu o serie de rapoarte ciudate, venite din Noua Guinee. Antropologul ROY WAGNER de la Univ. din Virginia a strans sute de marturii ale papuasilor BAROK, SUSURUNGA, NAKELA si NOR, care afirma ca au vazut asa-numitii "Oameni ai Marii", fiinte cu capete si torsuri umane, dar avand partea inferioara a corpului terminata cu o inotatoare caudala orizontala, in loc de picioare. Wagner, care si-a petrecut ultimii 22 de ani studiind structurile sociale, miturile, simbolurile si dialectele triburilor din Noua Guinee, auzise pentru prima oara despre "Oamenii Marii" in 1979, cand un batran i-a povestit despre teroarea pe care aparitia acestora o raspandise cu multi ani in urma pe coastele Noii Guinee.
  Treptat insa, locuitorii din diverse zone se obisnuisera cu aceste fiinte, considerandu-le tot atat de firesti ca si pestii. Tribul Susurunga le numeste ILKAI, triburile Barok si Nakela le-au botezat RI iar tribul Nor - TAMO RI. Parerile asupra aspectului lor exterior sunt impartite. Un papuas povestea ca, atunci cand a prins in plasa o adolescenta Ri, a ramas uimit ca aceasta nu semana cu femeile tribului, ci avea pielea deschisa la culoare, aproape alba si parul lung, negru. Wagner a aflat ca "Oamenii Marii" traiesc in grupuri de 40-50 indivizi, obisnuind sa se deplaseze inotand in linie, unul dupa altul, dar uneori pot fi intalniti si in grupuri mici (2-5 indivizi) sau chiar singuri. Cand americanul i-a intrebat ce se intampla cu fiintele Ri capturate, pescarii i-au raspuns ca ele sunt ucise si vandute la un pret mare pe piata, pentru ca au o carne foarte gustoasa. ....
  Potrivit martorilor oculari din triburile Barok, Nakelu si Nor, "Oamenii Marii" au pielea lucioasa, deschisa la culoare iar figurile lor sunt "la fel cu ale oamenilor" cu exceptia gurii, pe care toti pescarii au calificat-o drept "ciudata", uneori cu "buze drepte si subtiri". Femelele au glande mamare rotunde si mari, fiecare sex posedand organe genitale asemanatoare celor umane.
Picioarele sunt unite de la genunchi pana la glezne iar talpile au devenit opozabile, asemanandu-se mai curand inotatoarelor delfinilor. Acesti neobisnuiti locuitori ai marilor au parul foarte lung si negru, unghiile ascutite, iar palmele lor prezinta o ciudata forma de carena, cu pielea intarita datorita inotului prelungit.
Ri mananca pesti mici, respira ca orice mamifer si nu au fost auziti vorbind desi pescarii din tribul Barok isi aduceau aminte de "strigatele aproape umane" scoase de o femela pe care o macelarisera pentru a-i vinde carnea."

  La un search se gasesc nenumarate surse de informare, precum:

http://www.tribuna.ro/stiri/descopera-lumea/sirenele-realitate-sau-mit-74416.html
http://www.plecatdeacasa.net/2009/03/humanoizi-marini-in-papua-noua-guinee.html
http://www.steampunknaturalist.com/merbeings.html

  Pentru mine aceste informatii sunt absolut suficiente pentru a intelege ca sirenele (inclusiv cele din povestirile marinarilor dintotdeauna) sunt reale.

  In privinta "viermelui ucigas" din pustiul Gobi (de vreun metru lungime) am citit relatari din partea ruseasca. Prezent atat in literatura beletristica ruseasca dar si in relatarile unor exploratori rusi care s-au intalnit cu viermele in pustiu. Remarcabil este faptul ca acest vierme poate ucide de la distanta intr-un mod "neclasic" (nu cu otrava). Din pacate nu mai stiu daca si unde am stocat informatia. Personal sunt incredintat (pe baza datelor analizate) ca viermele este real.
  In acelasi pustiu, niste exploratori au coborat intr-un put, un aven, si s-au pomenit cu niste "cristale vii" asemanatoare firelor de nisip pe brate, pe piele. Retin ca au murit otraviti de aceste cristale-ca-nisipul.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.