Sectiune pentru limba româna > Laborator

[JOC/GHICITOARE] Ce credeti ca am fotografiat - reloaded

(1/258) > >>

DepthOfField:
M-am gandit sa continui topicul vechi creat de Jackie28t. Poate mai putem invata cate ceva despre cat de "distorsionate" ne pot apare obiecte si fenomene obisnuite in fata ochilor..sau poate aveti imagini despre care nu stiti ce reprezinta si vreti sa le supuneti parerilor celorlalti.

Reamintesc mai intai un rezumat al primei serii  :-D a acestui topic:
1) Jackie28t a postat o imagine cu un obiect "cigar shaped", care defapt s-a dovedit a fi planeta Venus.. fotografia fiind miscata (tremurat mana)

2) Ciuciulete  :roll: inspirat de un caz UFO prezentat la Conferinta UFO 2005 (Jackie28t a gasit filmul aici: http://video.google.com/videoplay?docid=4729284519033213533&q=Jaime+Maussan ), a facut un truc cu o lanterna, reflexia intr-un geam si 2 camere de fotografiat, filmari pe care le gasiti aici: http://www.angelfire.com/planet/ciuciu/  sectiunea 17-martie-2006 . Sunt acolo 4 filmari "teribile" ale unor ozn in vizual si "infrarosu"  :-D ..din care din considerente de spatiu pot pune aici pe topic doar 4 cadre semnificative(imaginile "ufo - hoax - 1,2,3,5.jpg")

3) Jackie28t a propus un obiect controversat fotografiat de el, si caruia nu i-a gasit o explicatie, ca martor direct..deci a ramas cu titulatura de obiect neidentificat ..explicatiile propuse au fost: pasare, avion, balon meteorologic... neconcludente

4) Baaron a postat o imagine cu un obiect de forma unui ozn clasic cu aparenta metalica, caruia de asemenea el, ca martor direct, nu i-a gasit o explicatie plauzibila. S-au propus explicatii de gen: nor lenticular, spartura in nori...neconcludente
____________

Dincolo de acest istoric, sa vedem ce alte imagini, ghicitori veti mai propune si voi.
Reamintesc, este vorba doar de fotografii personale ale voastre. Le puteti pune in sensul unei ghicitori, sau spre dezbatere propriu-zisa.

DepthOfField:
Am sa continui eu cu o prima imagine personala, sa vedem ce parere aveti ca ar fi putut fi acel obiect/fenomen si poate sa va si argumentati parerile. este vorba de imaginea "2006-03-31--IMG_3766.jpg". Ce credeti ca este?
Nota: cadrul integral este micsorat la jumatate pentru a incapea pe forum, dar am pus in imagine atat un decupaj cu obiectul la scara 1:1  (adica x 1) cum a fost in fotografia originala, dar si un decupaj marit de 4 ori (adica x 4) si un pic evidentiat ca si contrast, pentru a vedea mai bine obiectul respectiv.

N-am sa aplic regula celor 3 intrebari ajutatoare, desi poate o sa raspund unora dintre intrebari.

p.s. Si daca intre timp aveti si voi alte imagini personale utile pentru acest topic, nu ezitati sa le puneti.

nemo:
Helo !
Ambele imagini sint in spectrul vizibil . Daca ar fi fost in infrared ar fi avut noante verzui ( ca la aparatele vedere pe timp de noapte ). Obiectele ar fi avut diferente de tonuri, in functie de caldura emisa ( cosurile, astena, fatadele blocurilor )

DepthOfField:
pt nemo:
da, imaginile facute de mine sunt in spectrul vizibil. pai sa reamintesc cum am facut trucul ala: toate luminitele din imagine, fie ca sunt fixe sau mobile sau colorate sau care dispar, sunt de fapt doar reflexia unui bec de lanterna in geamul aflat in fata aparatului foto. Iar la filmarea cu doua camere, la una din camere am mascat becul cu un obiect, astfel incat la camera din stanga reflexia sa nu apara pe geam. Puteam sa filmez si in infrarosu daca aveam astfel de echipament, dar trucul era tot acelasi. Si mai spuneam eu ca banuiesc ca la fel a fost facut trucul si la cazul lui Pedro Avila din filmul conferintei UFO 2005, numai ca acolo omul a folosit chiar o camera cu infrarosu.


Dar, revin la ultima fotografie, cea intitulata "2006-03-31--IMG_3766.jpg".. nu-mi spune nimeni ce poate fi? Sau poate aveti alte imagini personale suspecte de a fi puse aici pe acest topic... :|

Skywalker:
Despre ultima imagine:
  Ai folosit niste reflexii prin geam?
  Vad ca obiectul pare a fi luminat dintr-o parte. Care e sursa de lumina? Sau obiectul asa era in 2 culori?
  Obiectul l-ai surprins intamplator sau ai regizat toata fotografia?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version