Sectiune pentru limba româna > Tehnologii vechi și noi

Calculatoarele cuantice

(1/1)

byteflowsoft:

--- Quote ---Spre deosebire de calculatoarele conventionale care prin natura lor efectueaza o singura instructiune pe ciclu de computatie, asul din maneca al calculatoarelor cuantice este ca vor putea sa efectueze un numar inimaginabil de instructiuni in paralel la fiecare ciclu de functionare al acestora; acest talent tehnologic va fi facut cadou de legile stranii ale mecanicii cuantice care guverneaza fiecare element al lumii noastre subatomice.
--- End quote ---

Drumul spre Calculatoarele Cuantice – Care este progresul inregistrat pana acum? Vom vedea vreodata un computer cuantic in timpul vietii noastre? -

Voi ce parere aveti? Mai e mult pana vom atinge tastele unui calculator cuantic?

fiulploii:
Exista deja un prototip de calculator cuantic la care adaugăm pe fizicianul nostru
http://m.jurnalul.ro/special-jurnalul/interviuri/un-roman-a-realizat-prima-teleportare-a-unei-particule-somer-la-comunisti-geniu-la-capitalisti-683870.html

fiulploii:
Noutati despre urmatorul nivel.
https://www.sciencealert.com/us-begins-planning-for-a-virtually-unhackable-internet-using-quantum-computing

Apropo, 5G este deja depasit, se lucreaza de zor la 6G ceea ce va permite utilizatorului sa-si creeze un alter-ego in joc si sa primeasca informatii prin intermediul acestuia. Va fi interesant cu "respawn"-area  :roll:

hoinar:
Sa mai zica cineva ca filmele nu sunt un soft disclosure on things to come. Star trek subspace communications  :planet:
Quantum entanglement poate avea o prima aplicabilitate in comunicatii instantanee (relative la viteza luminii) la distante uriase, insa tot prin relee.

Navigation

[0] Message Index

Go to full version