Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Un polițist din Seatle împușcã mortal un om NEVINOVAT în plinã zi

Creat de ilici, 23 Decembrie 2010, 16:40:48

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ilici

John T. Williams, a fost un indian care se ocupa cu sculptatul totemurilor în lemn, iar prietenii lui spun cã avea probleme cu bautura și nu auzea cu o ureche.

În Septembrie 2010 Williams traversa strada meșterind ceva cu cuțitul. Polițistul Ian Birk îl observã coboarã din mașinã și dupã ce strigã de câteva ori sã arunce cuțitul îl împușcã pe Williams de 4 ori, omorându-l.

Clip-ul video îl gãsiți pe pagina: http://www.infowars.com/how-long-does-it-take-a-cop-to-kill-an-innocent-man-8-seconds

Eu personal sunt dea-dreptul șocat de acest incident, și deși nu cred cã s-ar putea întâmpla în România cred totuși cã trebuie atrasã atenția asupra puterilor crescânde ale poliției.

Motto-ul poliției în State este "protectie și ajutor" (protect and serve) iar la noi "pazã și protecție", dar defapt a devenit o forțã violențelor nejustifcate și ne controlate de nimeni.

Foarte îngrijorãtor mi se pare faptul cã lumea nu mai pare șocatã de aceste evenimente, sugerând cã sunt deja la oridinea zilei, cã sunt mușamalizate și cã oricum nu ai ce face în legatura cu asta. Pânã și femeia aceea care a fost martor, trece calmã de parcã nu s-a întâmplat nimic... o altã ființã umanã a fost omorâtã... nimic interesant... ce mai nou la TV?....
All that we see and seem is but a dream within a dream

ilici

Domnul în dicuție nu era soldat, nu avea la el o armă automată, nu alerga și nu deranja pe nimeni!

Prim urmare nu înțeleg de ce i-ar fi fost frică polițistului!?! Nu putea să-l împuște în picioare dacă tot îi era frică? Iar daca îți e frică și nu ești în stare să mai gândești clar ce cauți în forțele de ordine??? Cum ai trecut de testul psihologic??

De ce trebuie să ne uităm la acest clip? Pentru ca să deschidem ochii la ce se întâmpla în jurul nostru! Să stai ca struțul cu capul în nisip și să te prefaci ca totul este "zen" nu ajută pe nimeni.... Este OK să dai la cinema filme de o violență extremă, dar devenim brusc sensibili când trebuie mediatizat un clip pentru a trage poliția la răspundere, și pentur a comunica că ajunge și că ne pasă și că nu o să trecem cu vederea pentru că este "prea violent ca să mă uit la așa ceva"...

Se pare că propaganda "noi facem ce vrem și voi nu puteți face nimic în privința asta" a reușit.

PS: Textul de mai sus este un raspuns la următorul mesaj care cred că a fost șters:
CitatS-a intamplat si in Ro. Cu ceva ani in urma un soldat a fugit din post cu o arma, automata daca nu ma insel si a facut cateva victime, nu mai imi amintesc pe cine si de ce i-a impuscat, printre care si un politist care a intervenit! Dupa care evident a fost dat in urmarire. In acelasi timp un tip de la alta unitate era in permisie si depasise perioada sau ceva de genu'. A fost somat in timp ce mergea pe strada, s-a speriat si a incercat sa fuga moment in care a fost impuscat mortal. Nu stiu daca o fi abuz sau nu, dar aceste reactii mai sunt determinate si de frica - la momentul respectiv am vorbit cu cineva care cunostea cazul si mi-a spus ca politistii l-au impuscat de frica pe soldat! In America cel putin violentele armate sunt la ordinea zilei, dupa cum citeam o statistica de acum cativa ani.  Asa ca....
Ceea ce nu inteleg eu, este de ce trebuie sa ne uitam la un clip in care este omorat un om???!
In ceea ce priveste martorii, pai sa fim seriosi, la ora actuala nu prea mai intereseaza pe nimeni. Pe romanca lovita in gara in Italia ce a ajutat-o cineva? S-au strans si s-au uitat la ea ca la circ, chestia asta starnind oaresce reactii in presa italiana!

padme

Da, eu l-am sters ulterior!  A fost un exemplu! Asta nu inseamna ca o persoana care nu este in armata nu poate avea o arma, asa cum nu poti stii ce facea respectivul cu cutitul! Eu nu zic ca e bine ce s-a intamplat! Nu este ok nici sa dai la tv filme de o violenta extrema- la inceputul anilor '90 cineva a fost omorat pe strada de un pusti, cu o lovitura de karate pe care tocmai o vazuse intr-un film! Poate de aici se si inspira toata lumea si unii cum ar fi politistul de mai sus a fost luat de val, cine poate sti?! Oricum, mi se pare macabru sa pui pe net un film in care este omorata o persoana si de o extrema raceala sa te uiti la el "ca sa deschizi ochii"!
Stii tu ce s-a intamplat cu politistul dupa aia? Stii tu ce impact psihologic a avut asupra lui acest lucru?  A ras? A plans?!
Ochii poti sa-i deschizi si in alte circumstante daca vrei, @Ilici si nu vizionand materiale care instiga la diverse chestii! Parerea mea!

ilici

Citat din: padme din  23 Decembrie 2010, 18:25:53Asta nu inseamna ca o persoana care nu este in armata nu poate avea o arma
Păi și atunci oricine este un terorist/criminal până la proba contrarie? Eu de unde să știu ce intenții ai tu aici pe forum Padme? Sau ale cui interese vrei sa le protejezi? Dovedește-mi că esti o persoană de încredere și poate poți face asta inainte sa te impuște cineva care te suspectează. Normal ca am exagerat, dar la asta se poate ajunge dacă plecăm de la premiza că nu știi ce are de gând cel din fața ta.

Citat din: padme din  23 Decembrie 2010, 18:25:53cum nu poti stii ce facea respectivul cu cutitul
Poți ști, de asta am și postat clipul ca cine este intersat să se poata uita și să tragă propriile concluzii. Iar chestia că l-am împușcat că nu știam daca are armă sau nu... sau daca e militar sau nu... nu sunt scuze pentru o viață de om.

Citat din: padme din  23 Decembrie 2010, 18:25:53Oricum, mi se pare macabru sa pui pe net un film in care este omorata o persoana si de o extrema raceala sa te uiti la el "ca sa deschizi ochii"!
Mi se pare că promovezi un pic de filtrare a informației de tipul Big Brother. La "anumite lucruri" nu aveți voie să vă uitați pentru că sunteți prea imaturi și ușor impreionabili? Pentru mine e destul de clar că cine s-a înscris pe acest forum dorește să afle informația așa cum este ea. Iar dacă nu e pregătit, nu îl ține nimeni legat de scaun cu ochii lipiți de monitor. Nu am postat nici o imagine care să te șocheze fără să te aștepți.

Citat din: padme din  23 Decembrie 2010, 18:25:53Stii tu ce s-a intamplat cu politistul dupa aia? Stii tu ce impact psihologic a avut asupra lui acest lucru?  A ras? A plans?!
Ce importanță are dacă a râs sau a plâns sau s-a aruncat de la balcon!? Omul respectiv nu mai înviază. După cum ziceam, dacă nu ești în stare să iei decizii corecte cu privire la folosirea armamentului din dotare nu ai ce căuta în forțele de ordine.

Și da, sunt foarte aprins din cauza acestui topic, pentru eu sunt pasionat de cuțite și nu de puține ori m-am plimbat pe stada cioplind ceva, sau laudându-mă la prieteni cu noua achiziție și mi se pare îngrozitor și stupid să fiu împușcat pe tema asta!!!

padme

Citat din: ilici din  23 Decembrie 2010, 18:47:28
Mi se pare cã promovezi un pic de filtrare a informației de tipul Big Brother. La "anumite lucruri" nu aveți voie sã vã uitați pentru cã sunteți prea imaturi și ușor impreionabili?

Ti-am zis eu ca nu ai voie sa te uiti la ceva?? Mi-am spus parerea vizavi de astfel de videoclipuri care circula pe net, aceste clipuri si "opinii" ajung la oricine are acces la net, asta inseamna de diverse varste si pregatiri!
Am sters postarea pt ca astfel de discutii nu sunt genul meu, acum eu vad lucrurile asa, poate peste 2 luni sau maine o sa le vad altfel! Dupa aia mi-am dat seama ca tu d'abia astepti sa se agate cineva sa-ti versi focul!

A, si ca sa nu uit, apropo de teste si fortele de ordine: numai eu stiu 2 persoane care nu trebuiau sa faca armata, dintre care unul cred ca e si putin retardat; oricare dintre astia doi e apt pt a fi politist/purta arma, oricare dintre astia doi ar putea fi politistul care trage in indian, concluziile le tragi singur!

Si tu daca mi-ai zis mie ca cine nu e in stare sa ia decizii nu are ce cauta in fortele de ordine, ce ai rezolvat mai concret? Ai facut vreo petitie pt guvernul american sau roman? Ai facut ceva in acest sens??
Mergi pe strada, cioplind?? Nu-mi raspunde, era odoar o curiozitate retorica!

ilici

Nu am rezolvat nimic concret, decât ca am atras atentia atât cât ma pricep asupra acestui fapt. Poate sunt oameni care vor citi acest post și pot face ceva mai concret decât atât, sau poate pe viitor astfel de abuzuri de forță nu se vor mai întâmpla pentru că se va știi că oamenilor le pasă și NU vor trece cu vederea.

Dar ai dreptate că vroiam să-mi vărs focul și te-am prins pe tine in vizor. Așa că îmi cer iertare pentru asta.

Aș vrea să fac mai mult, dar nu știu ce. Petițiile pentru schimbări în guvern nu funcționează. După mine doar opinia publică poate pune suficientă presiune pentru a cauza niște schimbări și de unde și ideea scrieri acestui post... ca aceast abuz să nu treacă neobservat și să nu intre in normalitate.

Nox

Am corectat linkul din primul mesaj cã era introdus greșit. And by the way, Protect and serve se traduce prin Servește și protejeazã.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

padme

Am vazut si eu celebrul videoclip, sau parte din el, ma rog! Nu stiu daca am inteles bine ca la un moment dat unul dintre colegi ii spune ca a facut bine?! Deci... aici iar e ceva de discutat despre situatia din America si ordinele pe care le au fortele de ordine! Insa... asta e democratia la care romanii viseaza, ce sa-i faci?!
Oricum informatia e luata de pe blogul unui ziarist, cred ca el a facut ceva!

Xanadron

As fi fost tentat sa raspund doar pe scurt - in sensul ca ar trebui sa fim deja pregatiti in curind pentru actiuni represive majore din partea astora ca "ne protejeaza si servesc" (sanchi). :-P
Si nu doar contra ipoteticelor bande de "post-apocaliptic looters".
Ci si a (multor) altor "organe". 8-)

O sa fac totusi un efort (de ce anume, chiar nu-s prea lamurit :-D) si-o sa traduc un pasaj nu chiar scurt din interviul unei "surse" de incredere (pe situl Project Camelot), in contextul presupuselor pregatiri ale PTB (Powers That Be) pt. scenariul "The Anglo-Saxon Mission" (link comunicat deja de vreo 3 ori aici - nu intru implicit in tema propriu-zisa, dar se-nteleg conexiunile, cel putin de catre cei care-au citit macar "preambulul" d-acolo al lui Bill Ryan, tradus chiar in lb. romana):

W:  Well you're talking about key figures taking over. Let's take a good example here and this is one that probably most people in the United Kingdom are unaware of, is that the British private security industry employs somewhere in the region of 500,000 people, which is far more than the UK military.  The UK military is only a couple of hundred thousand. Now prior to 2005, there was no regulation for that. There was no training for them. There was no unification of that force of people. And behind the scenes there was the 2001 Private Security Industry Act.

Vorbesti de cine anume va prelua controlul [in faza pre-WW-III]. Sa luam ca exemplu, putin cunoscut de publicul britanic, al fortelor de securitate private de-aici - sint peste 500.000 persoane, cu mult mai multe decit in armata britanica (circa 200.000). Inainte de 2005, nu exista o legislatie care sa regleze precis statutul acestor trupe... civile, si nici modul lor de antrenament. Ele nu erau unificate, dar in spatele scenei exista Actul Bransei Securitatii Private din 2001.

Now, that act meant that anybody working within the private sector had to undergo certain training. They also had to be police-checked. It seems logic and it's not just if you've committed a crime or not. Believe me, you can find out far much more about that individual through a serious police check.
Actul asta prevedea modalitati de antrenament specific, dar si controlul fortelor private de securitate din partea politiei. O chestie logica, nu doar in cazul comiterii unei eventuale infractiuni, fiindca tre'sa ma crezi ca poti afla foarte multe lucruri printr-o verificare serioasa din partea politiei.

And at the moment as we speak the Security Industry Association is seeking and receiving more powers on top of the powers that they've already been given. They've already been licensed to operate legally within the civilian environment. Now they're getting the additional police powers they need.
In momentul asta insa, fortele de securitate private vor si chiar primesc drepturi suplimentare. Ele sint deja licentiate in sensul  de a putea opera legal in mediul civil, in conditii similare celor acordate politistilor "oficiali".

It's not just for those in the British security industry; it's also those who are called "civilian enforcement officers": parking attendants, that sort of thing. So we're talking about powers of arrest; powers of detention; we're talking down those lines.
Nu-i insa vorba doar despre fortele britanice de securitate privata; e vorba si de "ofiterii civili de ajutorare a politiei", paznicii parcarilor si alte categorii. Vorbim deci despre acordarea dreptului de a aresta si detine civili si tot ce tine de domeniul asta.

B:  Is this happening in other Western countries as well, do you know?
Asta se-ntimpla si in alte tari occidentale, sau doar in Marea Britanie?

W:  Well, it's already occurred in other Western countries, places like France and Germany, where you've got several police forces working together. You don't have one police force, as it were, that you could identify and say: Well, they're the police. They've got other agencies and they all carry similar powers.
Nicidecum doar aici, se-ntimpla si-n Franta sau Germania, unde exista mai multe forte politienesti care colaboreaza strins. Si care nu pot fi usor identificate ca atare, fiindca exista o multime de agentii care au drepturi discretionare similare.

But those powers within the UK security industry just do not exist at the moment. They already exist in the United States and it's a United States model that's principally being used here.
Acest tip de drepturi nu exista inca in Marea Britanie [n.b. in 2009], dar ele exista deja in Statele Unite si acel model este in curs de implementare si aici.

P.S. Mercenarii trupelor Blackwater or avea ceva drepturi? ;)
Dar Jandarmeria -  o avea drepturi discretionare (in sensul de "simiare politiei")in Romanica? :roll: Poate ca-n paragrafe de legi imbirligate n-au, dar in realitate au.
Tare ma tem ca si BGS-ul sau alte "trupe private de baieti cu ceafa groasa" au destule drepturi.
Si-or sa aiba in curind si mai multe...  :x

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

tractorbeam

Cateva ganduri cu privire la incident:
1. Numai cei care au fost in State (eu am fost) pot sa-si exprime o parere despre incident;
2. Seattle este un oras f violent numai acum cateva luni un negru pitit intr-un dulap a reusit performanta (dotat cu un AK-47) sa "curete" 3 membri ai unei echipe SWAT venite sa-l aresteze (tipu era cautat tot pentru crima);
3. Acolo daca ai proasta inspiratie sa te preumbli cu un cutit in mana ziua in amiaza mare e foarte posibil sa te alegi cu un glonte-n freza; explicatia este comportamentul eratic al unor indivizi care au injungheat inclusiv politisti care au ezitat sa traga;
4. Multi tipi acolo aleg calea sinuciderii cand ies din casa cu o maceta sau cutit si zbiara ca vor omori pe toti care le ies in cale si atunci politia e obligata sa traga - se numeste "suicide by the cop"

Va pupa tata, Craciun Fericit!

ilici

Citat din: tractorbeam din  26 Decembrie 2010, 08:16:57
Cateva ganduri cu privire la incident:
1. Numai cei care au fost in State (eu am fost) pot sa-si exprime o parere despre incident;
2. Seattle este un oras f violent numai acum cateva luni un negru pitit intr-un dulap a reusit performanta (dotat cu un AK-47) sa "curete" 3 membri ai unei echipe SWAT venite sa-l aresteze (tipu era cautat tot pentru crima);
3. Acolo daca ai proasta inspiratie sa te preumbli cu un cutit in mana ziua in amiaza mare e foarte posibil sa te alegi cu un glonte-n freza; explicatia este comportamentul eratic al unor indivizi care au injungheat inclusiv politisti care au ezitat sa traga;
4. Multi tipi acolo aleg calea sinuciderii cand ies din casa cu o maceta sau cutit si zbiara ca vor omori pe toti care le ies in cale si atunci politia e obligata sa traga - se numeste "suicide by the cop"

Va pupa tata, Craciun Fericit!

1. Oricine isi poate exprima o parere mai mult mai putin avizata :). De asta am si postat clipul pentru ca nu fie nevoie de sa fii acolo ca sa intelegi contextul.

2. Pai asta e problema, ca violenta a ajuns "sa fie normala" in ziua de azi in unele orase. Asta fiind zis de ce zici ca tipul era cautat tot pentru crima? Ai gasit pe undeva ca inianul asta era cautat pentru crima? Daca da posteaza te rog un link catre informatie.

3. Sunt de acord ca in unele contexte sa umbli cu un cutit in mana nu este o idee inspirata... dar politist injughiat ca a eziatat sa traga? Politisul din clip era in masina.... cum l-ar fi injunghiat indianul prin usa? Din nou, asa cum spui, contextul se poate dovedi foarte important, dar cu totate astea nu pot vedea o justificare sa impusi mortal un om cu un cutit care nu te-a provocat in nici un fel.

4. Nu vad legatura cu articolul si clipul postat... fiecare caz trebuie judecat in parte si separat... nu poti sa zici ca daca "multi tipi" fac ceva esti justificat ca daca tie ti se pare ca s-ar incadrat in categorie sa-l impusti mortal. Indianul nu avea maceta in mana (avea totusi un cutit) si nu zbiera la nimeni, ba chiar mi se pare mie ca era cat se poate de calm... deci nu se incadreaza la "suicide by the cop".

tractorbeam

Vroiam doar sa spun ca intr-un oras unde violenta e la cote maxime politistii nu ezita sa traga atunci cand situatia e suspecta si li se pare ca prezinta pericol. Vorba aia: decat sa planga          muma-mea mai bine sa planga muma-sa!

Xanadron

Citat din: tractorbeam din  28 Decembrie 2010, 13:04:32
Vroiam doar sa spun ca intr-un oras unde violenta e la cote maxime politistii nu ezita sa traga atunci cand situatia e suspecta si li se pare ca prezinta pericol. Vorba aia: decat sa planga          muma-mea mai bine sa planga muma-sa!

Hai sa-ncercam a fi un pic mai intelepti... 8-)
Talentul deosebit al coordonatorilor NWO mi se pare ca-i taman ala al crearii prin mijloace "subtile" a unei atmosfere de violentza perpetua.
Impletita, evident, cu teama omniprezenta :| - vezi scenariul 9/11.
Fiindca masurile treptat invazive ale controlului absolut trebuie sa aiba ceva justificari, nu-i asa? :roll:

Personal, cred de aceea intr-un simbure de adevar al ipoteticei strategii globale complexe pre- si post-apocaliptice "The Anglo-Saxon Mission" (nu mai dau linkuri, ca deja ar fi a enshpea oara). :-D
P.S. Combinata c-un pic de Project Blue Beam, evident.  :ufo:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/