Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Miliarde de planete asemanatoare terrei in galaxiea noastra

Creat de melanogaster36, 29 Octombrie 2010, 21:31:02

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

melanogaster36

Iata ce scrie "Romania libera":
"Calea Lactee, în care aproape 25% dintre stele seamãnã cu Soarele din galaxia noastrã, ar putea conþine miliarde de planete cu mãrimi comparabile cu cea a Terrei, iar unele dintre acestea sunt potenþial locuibile, au anunþat specialiºtii de la NASA citaþi de Mediafax.

Rezultatele acestui studiu reprezintã "roadele" celui mai vast recensãmânt planetar efectuat vreodatã, au explicat specialiºtii de la agenþia spaþialã americanã. Studiul comandat de NASA a fost realizat de cercetãtorii de la Universitatea California ºi a fost publicat în revista Science. "Acesta este rezultatul statistic obþinut dupã mulþi ani de monitorizare a planetelor", a explicat astronomul Geoff Marcy, de la Universitatea California din Berkeley, unul dintre autorii studiului. "Datele colectate ne indicã faptul cã galaxia noastrã, care include circa 200 de miliarde de stele, conþine cel puþin 46 de miliarde de planete de aceeaºi mãrime cu cea a Terrei, fãrã sã þinem cont de acele planete a cãror orbitã este prea îndepãrtatã de astrul lor", aflându-se dincolo de zona locuibilã, descrisã ca un spaþiu nici prea fierbinte, nici prea îngheþat, în care apa poate sã existe în stare lichidã, a precizat acelaºi cercetãtor.

Autorii studiului au folosit telescopul optic foarte puternic în infraroºu W.M. Keck, de pe muntele Mauna Kea din statul american Hawaii, timp de cinci ani, pentru a studia 166 de stele situate la o distanþã de 80 de ani-luminã de Terra. Ei au cercetat planete de diferite mãrimi, începând cu cele care au de trei ori masa Terrei ºi sfârºind cu cele a cãror masã era de 1.000 de ori mai mare decât cea a planetei noastre. Toate planetele studiate aveau o orbitã apropiatã de steaua lor, iar rezultatele recensãmântului a relevat cã numãrul planetelor mici este mai mare decât al celor mari, în Calea Lactee. "Tehnologia noastrã de la sol nu ne permite sã vedem firele de nisip, sã identificãm planetele cu mãrime terestrã, însã putem sã estimãm numãrul acestora. Astfel de planete sunt în galaxia noastrã la fel cum sunt firele de nisip rãspândite pe o plajã", a explicat Andrew Howard, de la Universitatea California, coordonatorul studiului.

Acelaºi studiu furnizeazã numeroase indicii care aratã cã numãrul planetelor potenþial locuibile ar putea fi extrem de mare. Astfel de planete orbiteazã în jurul stelei lor la o distanþã potrivitã, astfel încât temperaturile de pe acele planete sã fie propice vieþii. Telescopul spaþial Kepler lansat de NASA, care studiazã sistemele stelare asemãnãtoare celui din care facem parte, cautã planetele din univers cu o mãrime apropiatã de cea a Terrei, iar astronomii se aºteaptã sã gãseascã numeroase astfel de planete în anii urmãtori. Potrivit acestui recensãmânt, aproximativ 6,5% dintre stelele analizate au în jurul lor planete cu o masã intermediarã - de 10-30 de ori mai mare decât cea a Terrei, similare planetelor Neptun ºi Uranus. În plus, 11,8% dintre aceste stele au în jurul lor planete denumite "super-Terra", a cãror masã este de doar trei ori mai mare decât cea a Terrei."

As fi curios daca se va sesiza cineva si sa reevalueze ecuatia de la Green Bank in lumina noilor descoperiri.Am avea omodificare consistenta a unuia dintre factorii primordiali.

jean

Citat din: melanogaster36 din  29 Octombrie 2010, 21:31:02
Telescopul spaþial Kepler lansat de NASA, care studiazã sistemele stelare asemãnãtoare celui din care facem parte, cautã planetele din univers cu o mãrime apropiatã de cea a Terrei. Potrivit acestui recensãmânt, aproximativ 6,5% dintre stelele analizate au în jurul lor planete cu o masã intermediarã - de 10-30 de ori mai mare decât cea a Terrei, similare planetelor Neptun ºi Uranus. În plus, 11,8% dintre aceste stele au în jurul lor planete denumite "super-Terra", a cãror masã este de doar trei ori mai mare decât cea a Terrei."
Planete ca Pamantul? Nu stim, inca nu le putem observa cu tehnologia actuala.
In aceasta vara am fost la Magurele cu ocazia evenimentului "Cu mic, cu mare... prin Univers". si am inteles ca, pe baza observatiilor facute, se presupune existenta a 200-300 de planete asemanatoare Pamantului la stelele observate, stele relativ apropiate de soarele nostru. Se presupune, nu au fost observate direct. Dar sigur astfel de planete exista. De ce ne intereseaza existenta lor? Ar putea avea viata asemenea Pamantului? Si ce daca daca, noi tot nu putem lua legatura cu ei, nu suntem inca capabili. Si nu este neaaparat nevoie pt. aparitia inteligentei de o planeta, viata poate aparea si in alte conditii, parerea mea.
CitatAs fi curios daca se va sesiza cineva si sa reevalueze ecuatia de la Green Bank in lumina noilor descoperiri.Am avea omodificare consistenta a unuia dintre factorii primordiali.
Cu mai mult timp in urma eu am mai spus pe undeva pe aici si prin alte locuri ca, aceasta ecuatie este mult prea restrictiva si tinand cont de conditiile exteme in care exista viata pe Pamant aceasta ar trebui revizuita.
Adevarul este dincolo de noi

darksid3

Stabilimentul actual al civilizatiei noastre se bazeaza foarte mult pe manipulare, control si punerea sub secret a informatiilor cheie. Nu e de mirare de ce "nu ne intereseaza" astfel de aspecte.
11.11