Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Insula Pastelui

Creat de baaron, 02 Aprilie 2006, 21:29:13

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

zana@M

Citat din: Nicipreaprea din  27 Octombrie 2011, 14:34:04
:ufo: :ufo: :ufo: :ufo: :ufo:

Interesant, war-addicted, dar de ce nu ti se pare credibila varianta in care piramidele aveau un rol de inaltare spirituala, in cadrul unor scoli initiatice care s-au perpetuat pana in zilele noastre ?

Eu cred mai degraba ,statuile de piatra au fost creaţe pentru a decora dealurile golaşe ale insulei. Şi pentru a se fotografia cu turiştii.....
,,TU ESTI CAUZA IAR LUMEA ESTE EFECTUL ,SCHIMBA-TI IDEILE DESPRE LUME -SI LUMEA SE VA SCHIMBA,,

horia2008

Citat din: zana@M din  27 Octombrie 2011, 14:48:42
Gasiti aici misterul distrugerii  Insulei Pastelui
http://news.softpedia.com/news/Sobolanii-si-Europenii-Misterul-distrugerii-Insulei-Pastelui-ro-19512.shtml
Citat din: zana@M din  27 Octombrie 2011, 14:59:19
De rau , Nicipreaprea  ,dar daca  printr-un miracol, defrisarile vor fi stopate in totalitate iar atentia omenirii se va indrepta total asupra protejarii mediului ,vom fi salvati....
si cu sobolanii ce facem (atat cei cu patru cat si cu doua picioare)?....  :oops:





mm

CitatDe ce sa fi renuntat o insula cat un judet la pescuit, vanat, cresterea (si facutul...) copiilor, la agricultura care le asigura traiul, la o munca utila ?? Ca sa faca statui pentru SEFUL de trib ?   
  Cam inutila ocupatia si mai devreme sau mai tarziu ar fi dat nastere la ... revolte.
Poate ca scopul (intentionat sau neintentionat) era acelasi cu cel de acum pentru ca situatia actuala e tot un fel de "construire megalitica" (la nivel planetar) dar nu de piramide ci de tuneluri si catacombe secrete, de armament sofisticat, electronica si echipament de urmarit ce face fiecare, (probabil si ce gandeste fiecare) industrii gigantice de "marit productivitatea muncii", etc. dar toate facute cu scopul de a mari puterea unei "elite" si in mod evident cu scopul (intentionat) de a esclaviza o majoritate (acest intentionat scop de a produce suferinta "maselor" este uitat mereu de chiar cei ce trebuie sa o suporte).
  Poate ca aveau si ei masonii lor, o alta posibila explicatie. Revoltele putand fi folosite extrem de creativ de cei ce se ocupa cu "confiscarea revolutiilor". In plus, e interesant sa te "joci de-a constructorul", iti solicita cei 90% de neuroni, altfel inutili si neutilizati la pescuit, vanat sau datu' cu sapa la agricultura. Pana la urma ar trebui si sa discutam despre nivelul de inteligenta al unor populatii/indivizi/ de antropoide...
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

fiulploii

Cred ca facem o greseala atunci cand atribuim altor populatii viciile noastre de rasa umana superioara   homo sapiens sapiens ( azi maine fosilis  :evil: ) .
  Deocamdata raman la ideea prezentata cum ca toate astea ar apartine unei alte rase umane .

zana@M

Citat din: horia2008 din  27 Octombrie 2011, 15:07:49
si cu sobolanii ce facem (atat cei cu patru cat si cu doua picioare)?....  :oops:


Distrugem ''samanta'',cum/?..habar-n-am ,s-o gasi cineva  :-Dsa formeze o ''piramida' si ,de acolo din ''varf'' sa conduca  lumea sobolanilor si a noastra  :aliendance:
,,TU ESTI CAUZA IAR LUMEA ESTE EFECTUL ,SCHIMBA-TI IDEILE DESPRE LUME -SI LUMEA SE VA SCHIMBA,,

angellla29

#65
Citat din: fiulploii din  26 Octombrie 2011, 18:22:51
Candva , probabil omenirea care ne-a precedat , a existat o civilizatie umana ale carei semne sunt raspandite pe tot globul . Mai jos este un link cu o lista
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_megalithic_sites

De ce au oreferat sa foloseasca piatra ? habar nu am , poate ca aveau alta logica , alta tehnologie si alta ... talie .
Compozitia rocilor , amplasamentul si ..maretia complexelor denota dupa mine o anume utilitate , un anume scop si poate chiar un anume Plan .
Carnac in Franta are o anumita orientare , ansamblul din Insula Pastelui la fel ca sa dau doar doua exemple. Apoi , nu ar trebui uitate nici dovezile de la noi din tara : Sfincsii , valea Sebesului , etc.
de ce au lasat semne in piatra muntilor? ca sa reziste probabil peste vremi ; insa scopul ?  :roll:

Un posibil raspuns pentru colegul @FiulPloii...dar si pentru noi ?  Dat de niste cercetatori stiintifici...nu de  Angela :-) Aici sunt toate cele 3 parti..cred ca aceste raspunsuri se pot aplica la toate constructiile megalitice din lume...

Cine a construit piramidele 1/3


Cine a construit piramidele 2/3


Cine a construit piramidele 3/3



L.E. Urmarind prima parte ...m-a amuzat teribil o faza...Ce raspuns s-a primit de la arheologii egipteni in legatura cu milioanele de metri cubi de lemn ce erau necesari pentru constructia Piramidelor....
"lLe-au importat din Eurpoa"...cinic raspuns....

fiulploii

#66
Citat din: Xanadron din  27 Octombrie 2011, 13:31:19
O explicatie credibila apropo de utilitatea... aparent inutilului (greu de elaborat/dezvoltat aici insa, fiindca ar trebui sa traduc 3 carti) aduce cunoscutul (de unii) Joseph Farrell pe tema piramidelor cel putin: au fost/sint ARME. :star:

...
http://gizadeathstar.com/

Cele trei piramide mari din Egipt au fost placate cu calcar - folosit de-a lungul anilor la constructii in orasul Cairo . Placile de calcar erau acoperite cu hieroglife - cel putin pana la un anumit nivel .
Din masuratorile efectuate cu sateliti si alte scule s-a constatat ca fetele piramidei mari - cel putin -nu sunt drepte ci sunt concave , acoperite fiind cu placi de calcar , in lumina Soarelui piramida devenea o priveliste ...cel putin impresionanta daca nu si utila  :lol:
  Deci , rol de concentrator de unde se pare ca avea .
  Despre piramidele din China nu prea stim mare lucru si nu ma pot pronunta- cel putin eu . Dupa unele scrieri se pare ca asa aratau Antecesorii nostri , nu aia care au creat omul sclav al lui TVM si care recolteaza semintele divine venite tocmai aici ca sa se intrupeasca spre nevolnicia unora sau altora. :lol:
  Legatura cu Insula Pastelui ar fi ..proprietarii de drept , aia descoperiti in China noastra draga si scumpa  :-)
  Si totusi , intrebarea zic ca ramane : Scopul ?

angellla29

#67
Dupa ce am urmarit acel documentar..cercetatorul respectiv tot facea aluzie ...la Sun-Gods, zeii soarelui...care se pare ca aveau stransa legatura cu civilizatiile vechi...Mie mi s-au parut destul de credibile argumentele celui din video..care intru-une fle avea dreptate in legatura cu constructia piramidelor...nu numai din Egipt...dar si a  constructiilor uriase cum era celebrle obeliscuri de 100 tone...Cum puteau niste...oameni care erau primitivi sa ridice IMENSE bucati de piatra...de 100 tone...cand nici cea mai puternica macara din timpurile noastre nu poate sa faca asta...Dar niste....primitivi...asta pare destul de... falsa ipoteza acestor arheologi....Acei Sun gods se pare ca au fost gigantii...pentru ca numai niste persoane asa de inalte si puternice...si avand tehnologie corespunzatoare puteau face asta...

Scopul....de a ne lasa marturie a existentei lor...ca o civilizatie premergatoare..celei actuale...

Giant Mummies and Pyramids of China

Giant Mummies and Pyramids of China


Cred ca aceasta rasa de uriasi care cred ca a disparut acum 10-12000 de ani...au o foarte mare legatura cu  Atlantis...Si cred ca tot ei au construit si uriasele statui din Insula Pastelui(Buricul Pamantului)..Ciudata denumire.....Si tot ei sunt si" oameni pasari"...cei care au construit Cerra Gallan...etc...Daca obervam nici piramidele nu au ferestre si usi....

abyss

Nu ştiu dacă sunt arme ori uzine dar în general piramidele cât şi alte construcţii megalitice reprezintă nişte mesaje. Dacă doreşti de exemplu să transmiţi un mesaj de genul "rufonarii din 2011 care au mierlit-o în cataclismu ciclic vă salută! Şi eventual take care" şi care mesaj să fie valabil şi peste 12000 ori 24000 de ani căci cine ştie cât îi va lua omenirii să se refacă atunci cu siguranţă apelezi la un limbaj universal de genul celui matematic. Dar dacă pe lângă acesta inserezi acelaşi mesaj în ceva de genul unor texte religioase, mituri şi altele atunci ai siguranţa că el ajunge la destinaţie. :) 

Ganditorul

#69
In filmul prezentat de colega Angela este, pe la inceput, o fraza fantastica, definitorie a problemei, pe care incerc sa o reproduc aici macar d.p.d.v. al sensului, al intelesului ei

" O gasshca de arheologi britanici au gandit pe la inceputul anilor 1800 ca piramidele s-au ridicat cu funii din vitza...
Nu-ti vei lua niciodata doctoratul in istorie daca vei spune altceva despre piramide, V-o garantez
E o problema de educatie pana la urma - suntem obligati sa repetam ceeace au spus altii inainte predand asceasta greseala si copiilor nostrii, ca si cum ar fi o realitate demonstrata
"

Si completez - Adevarul este ca NU STIM, dar ne este f f f f greu sa o recunoastem, asa ca perpetuam o minciuna, o prostie preluata de la generatiile anterioare ! Gandim cu mintea lor, vedem lucrurile doar prin prisma experientei lor (razboaie, sclavagism, adulatie religioasa...etc), tragem concluzii mergand pe ipoteze emise cu sute de ani in urma.
Concluzia - NE E FRICA SA GANDIM LIBER intr-un sens creator... nu intr-un sens distructiv!
Nu putem scapa de sabloanele trecutului - sunt arme, au fost construite cu suferinta, prin prisma supunerii fata de un zeu, fata de un idol etc. etc.
Nu putem gasi, nu putem concepe un motiv, un scop, care sa nu includa aceste sabloane - si e firesc - asa am fost invatati... asa ii invatam ,din pacate, si pe copiii nostrii.

abyss

E Drept, nu mai ştim însă putem afla măcar parţial despre ce e vorba, chiar dacă nu în toate cazurile. Şi dacă în acest demers coroborăm descoperirile din diferite domenii putem măcar surprinde ceva.

angellla29

Eu cred ca nu putem merge in Egipt sau Insula Pastelui sau China ...sa vedem cu ochii nostri cum sta treaba...Nu  cred ca avem banii necesari sa facem expeditii de genul asta...Dar...colea in Bucegi...eu cred ca daca dorim putem sa ne strangem mai multi, de diferite profesii,  in fine...daca acceptati si o bucatareasa(subsemnata.... cred ca aveti nevoie de o masa calda...glumesc acum)...uite in vara anului 2012....putem trage "o fuga" pana acolo sa vedem cum sta treaba..real...cu ochii nostri...Asta daca doriti bineinteles....A fost doar o propunere ...nu mi-o luati in nume de rau...

angellla29

Cred ca are mare legatura cu ce am discutat noi....Ancient Aliens Season 3 Episode 13 Full Length - Aliens and the Secret Code

Ancient Aliens Season 3 Episode 13 Full Length - Aliens and the Secret Code


Siberia

Citat din: zana@M din  27 Octombrie 2011, 14:59:19
De rau , Nicipreaprea  ,dar daca  printr-un miracol, defrisarile vor fi stopate in totalitate iar atentia omenirii se va indrepta total asupra protejarii mediului ,vom fi salvati....
Explicatiile cu defrisarile intensive, cu lipsa sursei de hrana si ajungerea la canibalism mi se par de-a dreptul puerile.
Tinand cont ca statuile de pe Insula Pastelui apartin unei civilizatii larg raspandite pe glob, ele avand trasaturi comune cu alte "opere de arta" de pe diferite continente, tinand cont de faptul ca pe alte continente (ex. America de Sud) exista semne ca aceasta civilizatie ar fi avut si cunostinte aprofundate de astronomie, tinand cont ca indivizilor din aceasta civlizatie li se spunea "oameni pasari", te-ai fi asteptat sa aibe atata minte-n capetele uriase incat sa nu defriseze toata insula si mai apoi sa se omoare intre ei pentru a-si incropi o ciorba sau o friptura.
Am zis capete uriase, fiindca pe masa exista ca si optiunea si cartea conform careia aceasta civilizatie ar fi fost una de "uriasi/giganti roscati".
Daca cineva ar fi spus ca aceasta civilizatie ar fi folosit tot lemnul de pe insula pentru a crea niste statui uriase in piatra in care sa sape niste pietroglife ca si mesaj pentru civilizatiile viitoare (constienti fiind de un fapt care va duce la disparitia rapida a civilizatiei lor) as fi putut accepta ipoteza mult mai lejer.
Daca cine spunea ca aceasta civilizatie a purtat un razboi cu arme de distrugere in masa si timp de mii de ani pamantul insulei a fost iradiat (sau toxic datorita acumularii unor elemente rezultate dintr-un razboi cu arme chimice) si de aceea nu exista decat vegetatie saraca, as fi putut accepta asta ca si ipoteza mult mai usor.
Daca cineva ar fi spus ca aceasta civlizatie a disparut in urma unei catastrofe locale sau planetare, o iradiere venita din spatiu sau ceva de genul asta care a modificat vegetatia conformatia insulei, as fi acceptat si asta ca fiind o ipoteza.
Dar sa vii sa spui cu atata candoare ca cei ce traiau pe acea insula au fost atata de inconstienti incat s-au trezit intr-o zi ca au taiat si ultimul copac de pe insula....zau, da-o-ncolo ...
Cineva a analizat solul din adanc al insulei ? Solul de la nivelul bazei statuilor ? Fiindca se stie ca multe statui au doar capetele la suprafata. Ma gandesc ca nu au fost intr-atat de nebuni incat sa sape niste gropi imense in care sa-si ingroape statuile pana la gat, nu ?
In fine...
(sunt prea obosita sa mai dau din degete:-D revin mai incolo pe subiect :-D)
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

zana@M

Fântâna tinereţii este pe Insula Paştelui: Elixirul ce prelungeşte viaţa, extras din sol
Un miraculos elixir al tinereţii, ce ar putea extinde viaţa uman cu peste 10 ani este dezvoltat de cercetători, după ce au creat o pastilă din chimicalele găsite în solul de pe Insula Paştelui, una din cele mai îndepărtate şi misterioase locaţii.
Medicamentul, rapamicin, este deja folosit pentru a inhiba sistemul imunitar al pacieţilor care primesc transplant de organe.
De asemenea, este folosit în operaţiile pe cord şi este testat pentru proprietăţile anti-cancerigene
Dr Arlan Richardson, cel care a condus cercetările la Universitatea Texas, declara că rampacinul pare foarte promiţător în crearea unui medicament anti-îmbătrânire..
Rapamicin a fost descoperit în anii 70 în timpul unei campanii mondiale de căutare a noi antibiotice. Principalul ingredient este produs de un microb ce trăieşte în solul Insulei Paştelui.
Antena3.ro c
,,TU ESTI CAUZA IAR LUMEA ESTE EFECTUL ,SCHIMBA-TI IDEILE DESPRE LUME -SI LUMEA SE VA SCHIMBA,,