Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Mitul lui Lilith: posibile conexiuni genetice/paleoastronautice

Creat de Xanadron, 15 Octombrie 2010, 23:30:02

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

AdarM

Citat din: Xanadron din  15 Octombrie 2010, 23:30:02
Cu riscul asumat sa fiu pirpolit vesnic in focurile binecunoscute, :lol: ramin la parerea ca Biblia, desi o carte cu unele capitole cumva utile acum 2.000 de anisori, s-a dovedit pe firul istoriei nu doar o frina teribila a evolutiei umanitatii, ci chiar o sursa indirecta a nenumarate rele - da' rele taica, nu gluma!
Daca intr-o ecuatie introduci valori false, sigur rezultatul va fi gresit.
Pai, mon vieux, nu Biblia a fost frana, nici "sursa relelor", ci liota de idvizi care au interpretat-o ba dupa ureche, lautareste, ba cu ifose de exegeti, ba cum le-a dictat interesul: de clasa, de moment, de conjunctura, in fine ce-o fi fost.
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

calator astral

Citat din: AdarM din  09 Noiembrie 2010, 11:16:40
Daca intr-o ecuatie introduci valori false, sigur rezultatul va fi gresit.
Pai, mon vieux, nu Biblia a fost frana, nici "sursa relelor", ci liota de idvizi care au interpretat-o ba dupa ureche, lautareste, ba cu ifose de exegeti, ba cum le-a dictat interesul: de clasa, de moment, de conjunctura, in fine ce-o fi fost.

observ postarile tale ("merkaba" inclus) si sincer apreciez...
De acord : Biblia da absolut toate raspunsurile, la orice întrebare.
(nu credeam in veci ca într-o zi voi ajunge sa spun asta, precizez...dar cînd ai luat calea Împlinirii Spirituale & Umane, toate drumurile duc la Cartea Sfânta, am fost obligat sa îmi reconsider pozitia initiala si sa o recitesc , cu alti oki).

Xanadron

Va raspund - tie, moncher calator astral dar si tie, compadre PPan de pe alt forum, aka AdarM aici - deocamdata printr-o precedenta postare care-si are locul si-aici - un pic nuantzata poate apropo de doar aparent infailibila Biblie.
Nu mai adaug insa nuantzarea, fiindca-i cuprinsa-ntr-un alt topic "bibliofil"  :-P mai vechi initiat de Urban, hulit de unii dar la ale carui concluzii subscriu (nu-l gasesc acum, dar uite alta postare sugestiva si chiar exhaustiva):

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,952.msg50057/topicseen.html#msg50057

@ tema "moaste vs revolutie globala":
Cam dificil acum, cind sintem (dupa mine cel putin) dincolo de "al 12-lea ceas", sa mai poata inlocui cineva prin ceva perversa iluzie a recompensei post-calpe acte liturgic-rituale.  :|
Fiindca mecanismele declansatoare ale roboticelor ritualuri de pupare a moastelor - ati auzit sper aberantele motivatii ale zombilor din interviurile TV-tembelizate?!  :roll: - sint perfect mulate pe mintzile simple, dar MULTE.


P.S. Revin si-aici, la coana Lilith, fiindca abia acum vazui ca stimatul TVM a mai postat cite ceva (important, evident, chiar daca axat cumva tot pe laturi genetic-tehniciste) legat de problematica asta.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

AdarM

Prietene (as vrea sa cred ca-mi ingadui apelativul), intr-una din zile, cand o sa am vreme si sarg la scris, o sa-ti istorisesc o mica poveste legata de Biblie, una traita, pana atunci ingaduie-mi o marturisire: toti exegetii, toti comentatorii, mai mult ori mai putin avizati, pentru mine nu fac nici cat o ceapa degerata. De ce spun asta? Pai  bazandu-ma pe concluzia marelui ganditor care a fost Tutea, ori 'mnealui spunea bine ca Biblia nu-i creatie, e inspiratie, si dezvoltand de aici nu analiza faci pe text, ci iei din lectura doar inefabilul trairii slovei, ca ma-ntorc la vorba lui: "Biblia are nevoie de stiinta, cum am io de Securitate...".
@ Calator astral: prea magulit de apreciere, insa tin sa precizez ca Biblia de azi e rodul a n* traduceri, a n* compilatii, a n* interventii si editari din partea unora care n-aveau nici dreptul si nici tinuta morala nu-i recomanda sa intervina asupra textului asa cum ne-a fost el lasat.
O sa te lamuresc intr-o alta postare.
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

Xanadron

Citat din: adrian75 din  17 Octombrie 2010, 11:18:54
Si pe mine ma intriga cateva aspecte..unul dintre ele este acela al originii diferitelor rase umane.Daca ne tragem toti din acelasi "Adam" primordial,cum este posibila diferenta atat de mare (ca aspect vb) intre cele patru mari rase ale omenirii? Toate scrierile stravechi vorbesc despre creatie omului,insa a foat doar o singura creatie,a existat un singur "Adam" din care ne tragem toti sau au existat mai multi "Adam" diferiti,creati in zone diferite si la anumite intervale de timp?

Continuarea povestii poate o sa te lamureasca, adrian75...  :-)
Intrebarea "de unde venim, incotro ne ducem?",  :roll: desi a... dus pe unii spre balamuc :lol: e prea incitanta, cred io, ca s-o lasam balta - impinsi poate si de posibile descoperiri incomode in propria noastra origine. Clar, fenomenul zis "panspermie" (adica raspindirea vietii in Univers de catre diversi raspindaci  voluntari sau nu) e ca si confirmat. Ar fi perfect s-avem date reale de la protozoare-ncoace, dar macar de la Adam si Eva tot ar trebui sa le cautam. Sau poate un pic mai inainte - fiindca prezenta hominizilor pe Pamint e atestata pina si de antropologia "clasica" de vreo 4 milioane de anisori (v. Lucy aia descoperita-n 1974 in Etiopia, dar si schelete bipede mai "batrine", recent gasite prin Africa de Sud - autorul sud-african Michael Tellinger - google it, please - iti poate spune mai multe).

Trec si peste detaliul ca chestia asta confirma miturile sumeriene cu zeii frati Enlil/Enkidu care "fabricau" prin inginerie genetica in serie fiintze asexuate (numite lulu amelu) si ca "cearta primordiala" dintre personajele biblice Dumnezeu-Satan a fost, mai mult ca sigur, apropo de decizia de a le da ori nu clonelor astora constiintza de sine (si-n ce proportie), sentimente deci si alti gargauni :wink: plus, evident, capacitate de replicare independenta (reproducere sexuata). Vrajeala cu sarpele si Pomul Cunoasterii/ pacatul originar e mult prea vag-ambigua pentru epoca asta, in care nu toti se rezuma la plimbat oile, ca pe vremuri (desi aia care-au facut-o sint cumva bine merci - v. Jiji Berbecali ).

Lulii amelii astia, dupa ultimele teorii/studii, par sa fi fost fiinte asexuate (un gen de clone sau bio-mecanisme, cum se presupune c-ar fi "micii omuletzi gri" actuali care ne mai rapesc-prostesc  :-P uneori - deloc ET, ci foarte terestre "Programmed Life Forms" = PLF... dar asta-i alta tema) - clone utilizate asadar de misteriosii lor stapini/creatori ca... mineri  - deci nu meseria de coorva  e cea mai veche de pe Terra, ci aia de miner!

Sa revenim insa la mit - fie si doar din motivul de-a evita transformarea Rufon in "Scrisoarea Maresalului Antonescu".  :-D
Nu God a expatriat-o de fapt pe Lilith, ci rebela tanti ar fi tuns-o singura spre Marea Rosie cica, unde a-nceput cu spor sa produca peste 100 de puradei pe zi (?!) din cuplarile cu alti dracusori lascivi traitori prin hotelurile de pe acel litoral. Precizare: Lilith a zburat se zice la verticala de linga Adam, ca un VTOL (Vertical TakeOff/Landing), fiind capabila de asta fiindca stia numele adevarat al Domnului.:roll:

Nu mai intru si-n discutia temei asteia (a Numelui cu majuscula, chestie care poa'sa-nsemne 1001 de lucruri, ca de ex. cuvintul aramaic "shem" tradus in Biblie ca orice altceva decit "rampa de lansare" cum logic rezulta din 1001 de motive mai mult sau mai putin baalbekiene). Cert e ca Dumnezelea, enervat la culme ca Lilishor nu mai voia sa revina la Adam, trimite 3 ingeri (Senoy, Sansenoy si Semangelof - strabunicul lui Davidoff, probabil  :-P) ca s-o readuca "acasa". Ea - nu si nu, fiindca era convinsa ca tre'sa continue conceperea de "demoni" supradotati (cu genom aparent reptilian - detaliu la care trebuie revenit). Asta, dupa ce nascuse citiva asemenea  - printre care si pe cunoscutul ASMODEUS - si-n urma scurtelor sale cotzaieli cu Adam. Cum reusea insa Lilith sa produca 100 de kids zilnic, asta-i o alta poveste - explicabila totusi, in umila mea opinie (mai tirziu revin si cu ipoteza legata de asta).

Interesant e faptul ca Talmudul precizeaza ca progeniturile astea "dracoase" :evil: din linia Asmodeus populeaza (si chiar domina cumva ocult) si acum Pamintul. Trecem rapid si peste detaliul conceperii de catre Barbone a unei a doua Eve inainte de cea a "biblicei" Eva (aia de-i place pe Coasta de Azur, mosmondita de Doamne-Doamne in timpul somnului indus lui Adam); D-zeu a facut insa greseala s-o "fabrice" pe Eva II (de fapt Eva I) din diverse scirbosenii chiar in fata ochilor lui Adam - caruia i-a pierit tot cheful sa si-o mai traga cu numitul prototip  desi era se zice sexoasa tare, scula adamica recula instinctiv la amintirea matzelor/tendoanelor/etc vizionate-n timpul procesului de fabricatie.
Iar Viagra inca nu se inventase.  Ori o folosea doar Yahweh ?!  :roll:

Un fost coleg de liceu (acum genetician prin State) imi povestea deunazi ca ADN-ul "originar" al Evei III (cea biblica) pare sa fi fost plin de hibe de toate culorile - si nu acela al Lilithei, asa cum sustine stimatul autor  al Programului Terra. Nu-mi sariti insa la beregata - ushurel deci, feministelor, ADN-ul vostru actual n-are chiar asa mult de-a face cu ala al Evei !!! Motivul: cu totii (si implicit femeile contemporane) il avem totusi ca "tata" si pe Adam.  Care (tot deductiv stabilit, dar indubitabil cica) avea un bagaj genetic atit de smecher - de fapt mult prea evoluat pentru intentiile unora dintre creatorii rasei Homo Sapiens Sapiens - incit "proiectantii" nostri au trebuit sa-l "viruseze"  cumva (la nivel de urmasi, evident)... cu al cui oare insa ??  :roll:

Sa revenim insa iar la mit, dupa atitea divagatii. Lilith (sau Lilitu, in versiunea sumeriana de acum 5 milenii - demon feminin al noptii-vinturilor etc - dar nu mai intru si-n asta ca-i deja prea mult - a respins deci categoric ordinul de-a nu mai naste pe banda rulanta lilimi (asa se intitulau  puradeii ei supradotati), drept care Sefu Al Mare a-nceput sa-i decimeze, iar mama shucarita a-nceput, zice legenda, sa macelareasca si ea copii altora de prin diverse zone. Asta-i sigur, mai putin sigura ar fi binecunoscuta pruncucidere a propriilor copii, furioasa/frustrata atunci cind nu reusea sa-i matrasheasca pe ai altora (protejati de o speciala amuleta angelica etc etc - iar as devia insa prea mult de la firul principal al legendei, asa c-o las iar balta cu detaliile).

Finalmente nu-i prea clar unde s-a retras ofuscata Lilith (fiindca-i clar ca nu se putea razboi la nesfirsit cu regimentele Death Angels ale Sefului): unii zic c-a fost, inainte sa se... chiar retraga intr-o sfera atemporala "no man's land", de unde inca mai seduce, in vis (dar cumva pe bune, fiindca-i "aspira" de samintza), pe unii tineri NF :-D - fiind astfel primul "succubus" din lunga serie descrisa-n povesti ulterioare (v. lamiile, copilele lui Hecate etc).... prea lunga paranteza, uite c-o inchid.

Mitul mai spune ca, la ultimul recensamint dracesc, :martiansad: Lilith ar fi fost regina prin Sheba si Smargard - vecine regatului zeitzei hittite Heba. Unii scribi ai pastorilor canaanitzi de pe-atunci certifica chestiile astea - destul de neclare totusi in diverse interpretari / preluari / traduceri, ca si originea numelui "Eva" de fapt: Hawwah ("mama a tuturor traitorilor" in Geneza III.20), Heba, Hebat, Khebat sau Khiba (din ebraica) ori Hebe (apa minerala?  :lol:) - nevasta lui Heracles in mitologia greaca?! Cine mai poate sti...

Asta fu asadar scurta prezentarea a datelor mitului.
O sa revin insa cu oaresce interpretari - evident ca subiective (dar deloc similare celor ale stimatului Toni Victor Moldovan).



Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

*Erata-completare la antepenultimul paragraf (just for the sake of clarity - desi ma-ndoiesc c-ar fi observat multi hiba asta) ;) :

"unii zic c-ar fi fost... asociata/aliata cu rebel-lucifericul Enkidu, cel care a "complotat" impreuna cu sora lui geneticiana-sefa Ere¹kigal (personaj identic se pare cu zeitza egipteana Isis si care a inlocuit-o in organigrama zeieasca :lol: la un moment dat pe prima geneticiana pomenita in tablitele sumeriene, Ninmah-Ninhursag, o alta sora a lui Enkidu) - contrar deciziei tatalui sau anunnakian Anu si-a fratelui preferat Enlil, care-i dupa multi alter-ego-ul "dumnezeului biblic" -, in zamislirea unei rase umane cu emotii si constiintza de sine, inainte sa se... chiar retraga etc etc.

...Totu-i extrem de clar acum, nu?!  :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

Revin, dupa cum am promis:
Banuiala unor geneticieni cunoscuti (fiindca aia necunoscuti or sa ramina vesnic asa prin "fermele" lor spatiale :ufo:) e ca nu doar longevitatea "biblica" ne-a fost interzisa de Creatori in existenta asta (doar) tridimensionala - de catre echipa Hibridizatorului-Sef :-) de fapt, fiindca El-Transcedentul :star: era prea ocupat cu alte treburi ca sa ne fi "modelat" personal din lut, coaste si alte scamatorii.
Si anumite perceptii subtile se pare ca ne-au fost deci blocate - rememorarea amintirilor din vietile anterioare (idee deloc surprinzator afurisita :evil: de Biserica), premonitiile ( = capacitatea, fie ea limitata, de deplasare pe axa iluziei numite Timp) dar si posibilitatea levitatiei ("tradusa" in mituri prin desenarea unor dragutze aripioare). Care si ea mai apare cind si cind pe la unii Davizi Copperfielji...

Plus ca s-a indus majoritatii pamintenilor un gen de incapacitate de-a se concentra asupra lucrurilor esentiale, care-s evident alea spirituale. Un fel de fuga de idei continua, in directiile exclusiv palpabile ale realitatii, inculcata ca "scop unic" al vietii.
Adica haleala, beutura, droage, tzoale, zorzoane - toate-n exces, cu accent pe simbolurile puterii discretionare, :x care sa catalizeze cautarea fara scrupule a confortului imediat cu orice pretz, legiferata sub diverse forme istorice de putinii "executantii alesi" prin antiselectie sa ne conduca de catre "sforarii din umbra", :-( exclusiv in propriul lor avantaj (cai, trasuri, masini, elicoptere, lear-jets, yachturi, vile, viloaie, castele, slugi, sclavi - sau angajati docili acum, tot un drac -, profit nemasurat, bani, bani, bani, sex, sex, sex :-D) etc etc.
Rapacitatea :? atit de mult laudata de unii ca "mecanism esential al evolutiei" merita deci unele discutii mai atente...

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/


Xanadron

Citeva scurte remarci dupa vizionarea convorbirilor orestiene:

- Ex-deputatul Dragos Dumitriu (asta sa fie presupusul reptilian deconspirat de XABRE?) nu-i chiar strain de tema "Lilith", dar ramine uneori la suprafata analizei fenomenului. Poate ca-n anuntata lui carte despre "zeitele intunecate" :evil: o sa fie mai coerent (un singur exemplu: nici in Zohar, nici in scrierile lui Ben-Sirah nu se spune ca Lilith ar fi acceptat vreodata matrasirea "lilimilor" ei produsi cindva in mare serie).

- Oreste/Stereo :-D merita admirat pentru entuziasmul si aplicatiunea "metamorfozei" sale din ultima vreme, dar vorbeste prea mult :lol: (si citeodata fara rost) in emisiunea asta. In continuare cred si ca mai are destule de invatat, de la Origene pin-la Giordano Bruno (ambii, eretici celebri din aceleasi motive antidogmatice, ultimul niciodata iertat pentru plusul deconspirarii mecanismelor MMM - Marilor Manipulari din Matrix -, cu autor Biserica mina-n mina cu "alesii" opresori de milenii).

- Lipsa macar a unei tentative de diferentiere/delimitare dintre Creatorul biblic (hibridizator-sef, cu scopuri posibil "egoist-mercantile" pe linia teoriilor gen "programul Terra") si Creatorul Transcendent al Realitatii :star:(vazute si mai putin vazute) e doar una din limitarile orestiene vizibile si-aici.
Si asta-i doar parerea mea, evident. :-P
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

P.S. Scuze, m-am grabit o tzira (sarind din graba un episod, in care interlocutorul DD e mai activ-coerent si conu' Oreste mentioneaza totusi delimitarea dintre Yahweh-razbunator-egoistul zeu si Eli, "tatal-mama" sugerat de Iisus).

Interesante oricum interpretarile istoriei mitice a posibilelor "combinatii" succesive ale Lilithei seducatoarea-irezistibila-si-rea-de-musca, :-D de la Adam la Yahweh la Cain si inapoi, ori mentionarea unor posibile "dubluri" ale Lilithei (cea batrina - sotia lui Asmodeus si cea tinara - a lui Samael).
Combinatii ce pot simboliza insa si-un arhetip lilithoid. :roll:

Presupusa nemurire a lui Lilith e o alta calitate ipotetica ce s-ar putea chiar confirma - si inca foarte curind... ;)
Concluzie: Lilithe si Lilimi din toate tzarile, uniti-va !!! :lol: E si timpul...
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

socrate

Mitul lui lilith!?.....scris....de cine!?,de odiosul spirit patriarhal!? si cine ma rog,  ia în considerare acest "mit"!?..se intelege...acelasi meschin si feroce spirit patriarhal,doritor si traitor de placeri "gen lilith",deci sper lamurita treaba, din punct de vedere al realitatii si a "logicii" imbecilului tata patriarhal si a robilor sai gen.fem si gen.mascul traitori ai placerilor "lilith".
Dar oare pt.cei ce au "studiat" Ideologia Materna!?...este aceasta compatibila cu  "mitul lilith"!?..

Xanadron

Hmmm, si eu care credeam ca fuga ca de :evil: a Dogmei... realmente patriarhale a Bisericii de mitul lui Lilith ar fi taman dovada irefutabila a simburelui de adevar din tentativa asta de echilibrare armonioasa a principiilor complementare yin/yang (masculin/feminin) - repet, nepermisa de misogina Dogma crestina.

Din postarea de mai sus - cu iertare - chiar nu inteleg insa absolut nimic. :roll:
...Sa fiu doar eu singurul "greu de cap" din zona asta?! :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

socrate

Xanadron,posibil sa ma fi exprimat putin ambigu,pt.cei ce NU cunosc Ideologia Materna(Matriarhatul),dar NU si pt.cine cunoaste aceasta IDEOLOGIE.
Sa ma explic putin,Mitul Marei Mame a Universului,Nascatoare de Viata si a Dreptatii  Sociale din care a rezultat,DEMNITATEA UMANA si Armonia Sociala,Epoca de Aur a UMANITATII,(Nu este mitul lui "lilith").
Din acesta perioda istorica lipsesc cu desavirsire orice statuete sau iconografii care sa ateste existenta "masculului zeu",fie si una reprezentindul pe olita micut si obraznic,impertinet etc..
Mitul "ticalosului si ibecilului zeu tata" a aparut ulterior si ideologia patriarhala prin formele sale de manifestare cunoscute,sclavagismul,feudalismul si capitalismul de asemenea si sunt probe concludente care sa ateste caracterul meschin,perfid si ticalos a spiritului malefic patriarhal.
Se INTELEGE deci,stradania mincinoasa si perfida a spiritului patriarhal si ulterior a patriarhatului-cretin-crestin de a denigra Cultul MARII ZEITE MAMA a UNIVERSULUI si Ideologia Matriarhala.
Asadar "lilith" este expresia si motivatia MINCINOASA a odiosului spirit patriarhal cu "calitatile" atribuite de acest spirit mincinos si NU reprezinta ADEVERUL din ADEVAR despre MAREA MAMA.
ADEVARUL este ca,"ibecilului zeu tata" si robilor sai le este FRICA de MAREA MAMA,SIMBOL si REALITATE a PUTERII DREPTEI JUSTITII si nu de "lilith" simbol patriarhal a femei decazute de care aceastia se folosesc pt.asi satisface odiosele pofte sexuale si de  razbunare pe GENUL FEMININ simbol a VIETI.
De altfel,opinia mea este ca si ANTICRISTUL atit de mult asteptat de RATIONALISTI,nu este altceva decit reprezentantul Dreptei Justitii si astfel a SUPREMEI MAME.



Nox

Mai interesant ar fi de urmãrit urmãtoarele: CINE a avut interesul de a trece de la cultul matriarhal la cel patriarhal? DE CE s-a fãcut aceastã trecere. ªi dacã se poate localiza aproximativ în timp și spațiu (originea) acestui fenomen de tranziþie.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Siberia

Nu stiu cate societati matriarhale au existat in afara de cea a Amazoanelor de care stim cu totii... Mai mult ca sigur  ca rolul femeii in societatile preistorice era egal cu cel al barbatului. In logica unei lumi bazata pe dualism era si normal ca rolul femeii sa fie egal cu al barbatului. Aceasta egalitate a disparut odata cu aparitia monoteismului care dealtfel a adus si instaurarea patriarhatului asa cum il cunoastem si astazi. Slavirea unui singur zeu cred ca nu lasa loc slavirii in mod egal si a altor zei, deci rolul femeii in creatie s-a pierdut incet incet, barbatul asumandu-si toate meritele creatiei. Chiar si iudaismul timpuriu cunostea o sotie a lui Yahweh in persoana zeitei Asherah care in timp (undeva inainte de Christos cu ceva veacuri) a disparut incet lasand un iudaism monoteist dedicat doar lui Yahweh atotputernic.
In aceasta optica ilogica al unui creator unic masculin, unde femeia nu mai trebuia sa aibe nici un rol in creatie sau in religie, probabil ca a fost portretizata si Lilith...
E ciudat sa alegi sa rupi dualismul creatiei... Creatorul universului nu poate fi portretizat ca fiind unul doar masculin, e ilogic: am putea spune ca partea masculina ar reprezenta Intentia/Gandul Creatiei iar partea feminina Intelepciunea/Pasiunea cea care da viata Creatiei. Dualismul Creatiei este prezent pretutindeni incepand cu lumina si intunericul, barbatul si femeia, ziua si noaptea, materia si antimateria, emisfera stanga si emisfera dreapta a creierului. Doar coexistand impreuna in acest dualism armonios exista viata, creatia. Odata rupta aceasta armonie, lucrurile o iau razna, o parte devine "bine" si alta parte "rau" cu toate ca "binele" nu poate exista fara "rau".
Un chip doar luminos l-am mai putea distinge ca fiind armonios daca n-ar fi conturat de umbre, de zone de intuneric ?
Scoaterea principiului feminin din armonia Creatiei este o mare tampenie propagata de-a lungul veacurilor. Si cine a avut de castigat ? :D
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti