Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Interviu in exclusivitate pt. Rufon - Toni Victor Moldovan

Creat de Urban, 30 Septembrie 2010, 11:12:19

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Tamerlan

Citat din: Grifon din  19 Mai 2016, 13:27:24
Ei, nu-i dracu' așa negru, d-le @Tamerlan...plăcerea discuției va fi, fara dubiu, la cote inalte. Singura problema ar fi sa nu apara neintelegeri...in rest, mà bag !
Știu. Glumeam și eu...  :wink:
Cât despre neînțelegeri... ele sunt inerente.  :| deoarece, fiecare privește viața prin propriile paradigme (adică un fel de ochelari cu lentile colorate... unele roz, altele roșii, verzi, negre...  :lol:, iar neînțelegerile apar pentru că, de multe ori uităm că avem ochelarii ăștia colorați pe nas și ne enervează că nu văd și ceilalți că iarba este verde. Verde așa cum ne permite să vedem perechea asta personală de ochelari prin care privim fiecare. Problema este că de cele mai multe ori uităm că-i purtăm pe nas și ne miră că verdele nostru este văzut roz de ceilalți.  Dacă însă le-am privi lentila prin care privesc... lucrurile s-ar lămuri imediat. :-D
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Grifon

Corect, d-le @Tamerlan, iar pornind de aici putem extrapola către o tentantã concluzie: de am putea vedea prin toți ochelarii, ai tuturor, atunci vom avea perspectiva holistică - nu doar extinsă, ci și aprofundată. Am putea percepe o lucrare precum a lui TVM și ca formă, și ca fond, și cu plusurile de raționament, și cu largul bagaj de informație, și cu lipsurile structurale sau cu temelia ei axiologică reală...cu tot.

Dar, cum darul acestei completitudini ne lipsește, poate depinde doar de noi să-l dobândim - nu doar acumulând informația sau filtrând-o, ci modelându-ne și capacitățile de acceptare...ai celorlalți ochelari. Până la acest deziderat cam indepãrtat (percepția in integrum), putem incepe a exersa chiar aici - procesând cu detașare toate ideile schimbate pe forum.

Tamerlan

Citat din: Grifon din  20 Mai 2016, 09:11:27
Până la acest deziderat cam indepãrtat (percepția in integrum), putem incepe a exersa chiar aici - procesând cu detașare toate ideile schimbate pe forum.

Știu și eu!?  :?... exact în acest mod începe și translatarea insesizabilă a ferestrei Overton. Cu acceptarea. Cu detașarea. Cu îndoiala. Step by step. Dacă nu ar fi fiartă lent, ci aruncată direct în apa fiartă, broasca ar da din picioare și poate ar putea sări din oală. Așa fiartă la foc mic, nici nu știe ce se petrece cu ea...  :roll: Dar, mă rog... Fiecare cu stilul și profilaxia lui. În unele capcane, chiar trebuie să intri pentru a le vedea și a le înțelege. Dar asta nu înseamnă că trebuie în toate.
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Grifon

Intrucât dl.@fiulploii mi-a solicitat să-mi exprim părerile proprii referitoare la Zohar sau la celelalte texte din care s-a inspirat TVM, o voi face - cu precizarea că sunt, și la mine, incă intr-un stadiu de interpretare (deci, tranzitorii).

Zoharul, Talmudul sau Kabbala sunt, intr-adevăr, lucràri din care se poate deduce importanța unui program genetic. El insă trebuie inteles mult mai profund, legat obligatoriu și de prezența "spiritului" (si nu de ceea ce TVM preferă să sublinieze - CS). Mai exact, vechii evrei cunosteau faptul ca un trup nu poate fi mai mult sau mai putin de suma calitãților celui "intrupat"...dar s-au gândit să preia (in folos propriu de rasă) inițiativa pe fenomen. Manipulând incrucișările, "obligau" oarecum spirite mai elevate să se nască in poporul lor (mai multe ca in altele)

Daca la inceput a fost un comandament divin (din necesitatea intrupării mai multor "profeți" in acest grup), ulterior fenomenul a fost folosit din inerție orgolioasă. Mari profeți nu au mai apărut după epoca biblică...in schimb, admit, controlarea "intrupărilor" a dus la apariția multor savanți, fizicieni, psihologici, scriitori..ca sa nu mai zic de finanțiști (haaahaha !)- ceea ce le-a conferit un "plus".

Nefiind insă o voințà divină, chiar si manipularile astea au degenerat - "iscusiții" având din ce mai puțină morală - ba chiar deloc.

Deci da, in sesizarea unor forme TVM a fost abil, .dar ca fond, mai puțin...Ar mai fi multe de zis, dar, cum am specificat, nici eu nu mà pripesc să incheg o paradigmă..căci legitățile "nevăzutului" sunt mult prea complexe și greu comprehensibile...


fiulploii

Citat din: Grifon din  20 Mai 2016, 12:32:36
... Mai exact, vechii evrei cunosteau faptul ca un trup nu poate fi mai mult sau mai putin de suma calitãților celui "intrupat"...dar s-au gândit să preia (in folos propriu de rasă) inițiativa pe fenomen. Manipulând incrucișările, "obligau" oarecum spirite mai elevate să se nască in poporul lor (mai multe ca in altele)

Daca la inceput a fost un comandament divin (din necesitatea intrupării mai multor "profeți" in acest grup), ulterior fenomenul a fost folosit din inerție orgolioasă. Mari profeți nu au mai apărut după epoca biblică...in schimb, admit, controlarea "intrupărilor" a dus la apariția multor savanți, fizicieni, psihologici, scriitori..ca sa nu mai zic de finanțiști (haaahaha !)- ceea ce le-a conferit un "plus".

Nefiind insă o voințà divină, chiar si manipularile astea au degenerat - "iscusiții" având din ce mai puțină morală - ba chiar deloc.



  Dl. @Grifon, , doresc sa te intreb de unde esti asa de sigur de sublinierile din citat? Un corp poate fi mai mult ori mai putin decat suma calitatilor celui intrupat - parerea mea dar o sa mi-o schimb daca sunt dovezi care sa demonstreze contrariul .
  Aparitia cu precadere a multor savanti etc in randul lor se datoreaza educatiei ce o primesc in scoli si acasa - parol.
  Chestia cu morala e foarte discutabila; cine poate spune ca o morala e mai buna decat alta ? Morala - un set de legi scrise si nescrise, obiceiuri si traditii ce mentin vie entitatea energetica numita popor - oricare ar fi el iar mai presus de popor se afla specia - ce are prioritate atunci cand se cere imperios - nah, formulare pretentioasa  :lol: Cum putem dovedi asta? studiind statisticile de nasteri si decese pe sexe si global, studiind raspandirea .

  Si despre mitologia originala a evreilor , cea de la inceputuri, nu se prea stie ceva precis, doar perdele de fum , nici macar avioane de hartie  :wink: Cert pare a fi faptul ca ceea ce numim azi istoria si mitologia sau credinta lor a fost preluat si adaptat de la egipteni. Care egipteni au fost mai mult sau mai putin continuatorii babilonienilor , aia cu Enlil - spiritul, Enki- fiul si Anu - tatal  si avem deja Sfanta treime necesara lumii 3D. Legat de acest aspect, practic nu se poate demonstra ca dacii aveau saptamana de 7 zile  :wink: - parerea mea.
  Sumerul nu a influentat prin regi , semizei sau alti divini toate popoarele ci influenta s-a facut prin inductie, influenta adica raspindirea noilor concepte , inclusiv a banului ca mijloc de schimb standard. Dar sa nu deviez mai mult  :lol:

  Ca si caz ipotetic, vointa divina nefiind o prezenta vie in mijlocul unei comunitati, ea se disipeaza iar comunitatea revine la, ghici?!, caracteristicile de baza. Si atunci sa nu ne intrebam, la un anumit nivel rufonistic  :wink: dupa spusa colegului @Xanadron - cum e cu divinitatea, cu ingaduinta ca celalalt sa creada in altceva sau cu posibilitatea ca propria credinta sa fie gresita? Ca sa nu mai pomenesc faptul ca indiferent de credinta ce il anima, un CS sau CF sau orice alta denumire , simte nevoia sa nu fie singur pe drumul credintei sale si e imperios necesar sa demonstreze ca a lui e cea dreapta iar ceilalti e musai sa fie fortati - obligati sa treaca pe aceeasi carare .

  Din diverse studii experimentale s-a constatat din ce stiu eu ca fiinta umana este o fiinta sociala si sociabila , ea simtindu-se in largul sau numai atunci cand are insotitori de drum - liber consimtiti sau fortati. Atunci omul e maret  :lol:

Xanadron

Citat din: fiulploii din  20 Mai 2016, 13:11:29
[...]
  Din diverse studii experimentale s-a constatat din ce stiu eu ca fiinta umana este o fiinta sociala si sociabila , ea simtindu-se in largul sau numai atunci cand are insotitori de drum - liber consimtiti sau fortati. Atunci omul e maret  :lol:

Ca intru adevaraciune graiesti, maretze fiualploii !!! :wink:
(altfel nici nu te-as cadorisi cu-atitea Likes - normal totusi sa ne ridicam mingi la fileu, asa cum dezvaluia sen-za-ti-o-nal un distins coleg deunazi, RV-ist :star: da' si Time-Traveller nerecunoscut inca, din moment ce-a bunghit prietesugul nostru mai vechi din vremea spiralelor cu gurusi guresi de la Piatra Neamt (bingo !! - recunosc ca la nemtzeni am invatzat si lb. germana de fapt.) :lol:

...Chiar daca eu aveam p-atunci 20-25, hai 33 de ani maxim-maximorum (in '89) si tu nu erai inca-n proiect - sau cel mult conduceai trenuletze spiralate prin gradinitza (sau cresa?...) :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

D-le @fiulploii, "sigur" nu sunt deloc - mai ales in domenii ca ăsta. Acord insă credit teoriilor ce spun că un trup este ales de un spirit, după niște criterii de merit (fie in vieți trecute, cum zice metempsihoza, fie in lumea divină). Nu cred, așadar, că vechii evrei nu știau asta - de fapt nu au fost, firește, singurii conștienți de acest fenomen.

Recunosc, probe ptr.ce-am zis, mai greu...Insă ceea ce-ai spus d-ta, că educația formeazã capacitățile, pot combate mai clar : de vei lua un "soi ràu", degeaba ii vei plăti 7 meditatori, el tot "ciubota" va fi...in timp ce un "inzestrat" prinde "din zbor", in orice locuri sau medii, chiar in lipsa oricărui profesor.

Cat despre morala..admit, pot exista variații - dar hai totuși să nu o "indoim" prea tare. Ea nu se percepe prin trucuri sofistice, ci, de regula, se simte. De pildă, oricât ne-am deosebi noi doi, fac pariu că (incă) putem ușor distinge Binele de Rău (cel puțin la clipe mai de cumpănă..)

Tamerlan

Citat din: Grifon din  20 Mai 2016, 14:08:09
Cat despre morala..admit, pot exista variații - dar hai totuși să nu o "indoim" prea tare. Ea nu se percepe prin trucuri sofistice, ci, de regula, se simte. De pildă, oricât ne-am deosebi noi doi, fac pariu că (incă) putem ușor distinge Binele de Rău (cel puțin la clipe mai de cumpănă..)
Colega @Grifon, păi tocmai aici este șpilul. Ce nu înțelegi?! :P Exact de chestia asta trebuie să te exorcizăm!  :lol: :-D Cum adică să simți domnia ta ce e Binele și ce e Răul?!  :x O astfel de simțire e de la Matrix... Îți spunem noi cum stă treaba. Și facem și Morala asta modernă suficient de  elastică, adaptabilă și maleabilă, astfel încât să putem colora ce vrem, cum vrem și când vrem în culorile Binelui și ale Răului. Ce dacă peste douăzeci de ani devine moral, ceea ce astăzi este imoral?! Ești cârcotaș și nu vrei să ieși din Matrix... :P

Și acum serios vorbind... rămân siderat uneori de lipsa de repere (morale sau de alt tip) a multor contemporani de-ai mei. Totul a devenit atât de relativ, încât a te ancora cumva de ceva (valori morale tradiționale, Credință, etc.) devine semn de alienare, conform moralei prezentului.  :cry:
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Grifon

Revin cu câteva - ultime considerații despre lucrarea lui TVM, pentru a lămuri mai bine poziția mea.

Voi cita, chiar din autor, descrierea felului in care s-a apucat de cercetare (pg. 46, aliniat 4, din varianta 2001, apărută la editura "Conexiuni"):

"Nu mi-am inchipuit niciodată că voi citi Biblia, ptr. că n-am dat doi bani pe dogme și ritualuri bisericești, pe care le-am considerat inainte, ca și acum, primitive. Intâmplarea a făcut ca in toamna anului 1994 să citesc primele pagini și...am vàzut imediat programul de inginerie genetică, logic, coerent, in toată splendoarea. [...] Am luat Biblia in serios, și, in 3 luni, a fost decodată.."

Bun. Lăsăm la o parte disprețul evident al autorului față de credință - asta e treaba lui. Trecem și peste faptul că a simțit nevoia imperioasă de a-și propaga ideile - nu in vreo incercare SF, ci intr-o "revelație" zguduitoare pentru restul lumii. Așa o fi el, mai "prometeic", mai "combatant". Nu e rău. Dar să zăbovim nițel pe alte aspecte.

1. De unde habar n-avea ce scrie acolo, brusc, incă de la primele pagini, "vede" limpede și coerent un intreg program ! Măi domnu' Toni, măi ! Da' d-ta ești un veritabil clarvăzător, măi ! O ocheadă scurtă...și gata programu'. Alții au disecat, glosat, comentat Biblia două milenii, și nu fură decât niște înceți...pe lângă fulguranta ințelegere a dumitale !

2. Binevoitor, ia Biblia "in serios", apoi, cu aceeași rapiditate de geniu, o decodează, toată, in 3 luni ! Ohooo, dom' Tony ! Master ! Nu pierduși deloc vremea ! Un limitat, ca mine de ex., a citit și el Biblia toată, dar mi-au trebuit mulți ani, in etape, ba chiar cu pauze lungi ca interval. Nu doar că este extrem de voluminoasă, nu doar că paginile sunt f. subțiri iar literele f.mici, dar stilul arhaic, plin de metafore și cu o topică des răsturnată mi-a ingreunat major citirea (ca sã nu zic și ințelegerea). Dar, deh, nu suntem toți așa ageri ! El nu doar că a parcurs-o blitz, dar a și decodat-o - umilind la fel de iute mii de criptanaliști sau hermeneuți, ce trudesc cu anii, pe texte mult mai restrânse, și tot nu sunt siguri, săracii, de adevărul celor găsite...

Dar, intrucât TVM e totuși onest, ne lămurește in aceeași pagină cum de-a izbutit performanța:

"Nu vă așteptați să parcurgem impreună verset cu verset, capitol cu capitol. In această modalitate nu veți ințelege nimic. Tocmai aici e secretul ! [...].Numai sintezele pot să ofere lumină clară. [...]. Descoperind cheia, sensul programului, totul devine mult mai ușor. Am incercat să alcătuiesc sintezele alegând cele mai sugestive versete, de obicei cele cu informație directã, ușor de asimilat".

Domnu' Toni, acum m-ai mai liniștit, dom'le ! Deci, zi așa: dacă citim tot, nu ințelegem nimic ! Dar dacă citim selecția d-tale, ultra-concisă și "ușor de asimilat" (aici chiar ești de treabă, nu vrei să ne chinui prea mult !), totul devine foarte limpede ! Cum ți-a devenit și ție, care "aveai cheia", cu care ți-ai "ușurat cercetarea !" (spre deosebire de alți exegeți, săracii, care abia când parcurg un total, de zeci de ori poate, indraznesc să formuleze o "cheie", TVM avea "cheia" dinainte..haahaha !)

Acum sper că se ințelege mai bine "mila" mea. Nu din cauze religioase (căci la fel desconsider și pe dogmaticii care "imediat" găsesc "păcate" in textele laice). Nici din alte prejudecăți. Nici măcar de rea-intenție nu-l acuz - ci doar de o uriașă naivitate, cumulată cu modul deloc științific in care și-a efectuat cercetarea.


kandaon

In primul rand toata lumea merita like-uri si sa-mi fie cu iertare ca n-am apucat sa dau la toti

Mai la obiect, nici eu nu sunt 100% de acord cu TVM dar consider ca pornind pe linia pe care a pornit si interpretand dovezile la modul la care a facut-o ipotezele lui sunt, la modul general, foarte logice si chiar realiste. Unde cred eu ca greseste e la unele interpretari ale istoriei si ale unor credinte precum si la unele concluzii si predictii.

Legat de acele corpuri (suflet, material etc) eu cred ca modelul Sfintei Treimi este cel adevarat. Iisus Hristos s-a intrupat si a coborat pe Pamant, reprezentand corpul material al Intregului. Duhul Sfant reprezinta corpul spiritual/astral/eteric iar Dumnezeu reprezinta sufletul intregului, scanteia vietii.

Asta e modelul dupa care sunt facuti si oamenii, un corp material, fizic, unul astral si sufletul care da scanteia vietii si anima intregul ansamblu format din cele doua corpuri intrepatrunse si interconectate.

Sufletul ar fi sigur nemuritor, posibil si corpul astral, cel putin la unii, iar la unii e posibil ca si corpul fizic sa fie nemuritor. Poate in urma unor manipulari ale materiei-energiei si informatiei la un nivel superior.

ET/IT din ipotezele lui TVM nu cred sa aiba treaba cu adevaratul Dumnezeu, doar incearca sa joace un rol si sa incerce sa copieze un sistem de creatie. Sunt mai degraba ceva in genul arhontilor din credintele gnostice, cineva care incearca sa se substituie lui Dumnezeu

In mod cert ei pot crea prin bio-inginerie corpuri materiale, fizice, si cel putin partial si corpuri astrale. Ori pentru o productivitate mai mare preiau corpuri astrale gata formate pe care doar le adapteaza putin ori le dezmembreaza si preiau de acolo partile pe care le considera viabile si reasambleaza corpuri noi.
Noile corpuri astrale se ataseaza la corpurile materiale gata facute prin inginerie genetica si astfel scot pe banda rulanta noi ET/IT adulti, gata pregatiti si instruiti.
Ce nu pot ei crea e sufletul care da viata si anima noua fiinta (dandu-i probabil posibilitatea de a se manifesta altfel in univers, altfel ar rezulta niste simpli roboti biologici), de aceea recolteaza oameni sau mai exact suflete

Probabil sufletul ramane atasat de corpul astral inca cel putin 40 de zile dupa moartea corpului fizic, si asta e intervalul de "recoltare" si "procesare". Cu cat corpul astral e mai compatibil cu procesarea cu atat merge mai usor banda de productie, de aici anumite conditionari energo-informationale pentru a-l pastra in niste standarde, precum si modificari ale ADN-ului material pentru ca cele doua corpuri, fizic si astral, sunt interconectate si se influenteaza reciproc (in mod normal cel astral e superior si are influenta mai mare).
De aici si diverse sisteme sociale, culturale, spirituale si chiar alimentare sau de selectie genetica pentru a pastra un anume control.

Acest control se pare insa ca a fost stricat sau spart de-a lungul timpului, de la influente spirituale aparute in diferite momente, venite de la alte "puteri" implicate, la miscari importante la scara istoriei umane si pana la interventii directe ale altor factiuni.
Sunt sigur ca exista si oameni care cel putin la nivel individual scapa de "recoltare" si supravietuiesc (fie aici, fie in alta parte).

Cam asta e opinia mea legata de ipoteza lui TVM, si mai cred ca universul e mult mai complicat si complex decat ne-am putea imagina.



Xanadron

@Grifon: subscriu la multe din zisele tale (ex. aleatoriu, ca ma fugareste o arhontesa parazitara :-D si am doar 6,66 minute avans: morala si implicit conceptele Bine / Rau pot fi relativizate pina la... evaporare la scara universala ori "doar" galactica a greu inteligibilelor grile de testare ale Creatorului Prim, :star: darrr, la nivel pur uman - nu neaparat si biologic insa -, "dihotomizarea" lor devine obligatorie.)

...Atentie insa la neatentie! - fiindca de ex. in interpretarea marturisirii (de acord ca oneste, c-ai intuit si tu onestitatea fie si-un pic naiva a lui TVM):
"Nu mi-am inchipuit niciodată că voi citi Biblia, ptr. că n-am dat doi bani pe dogme și ritualuri bisericești, pe care le-am considerat inainte, ca și acum, primitive."
...nu-i vb. de Credintza in... orice/oricine, :star: ci de aspectele liturgice ale Bisericii - punct.

Repet deci a enshpea oara: admir in continuare meticulozitatea analitica a autorului "Programului Terra" si inventivitatea unora din deductiile sale, nu insa si sintezele lui  - mai putin decit partiale din pacate. ...Sau din fericire? - ca altfel n-am mai avea noi de carcotit p-aciulea. :lol:

Clar ca n-am de gind sa-i iau cumva "apararea" dr-ului TVM (sa fie sanatos de-o fi ateu - treaba domniei sale, desi in definitiv si ateii cred in... CEVA), doar subliniez din nou ca orice piesa de puzzle care poate fi potrivita... neindoita intr-un tablou propriu-subiectiv existential merita luata-n consideratie.

...Ca sa nu mai zic ca as prefera de departe sa-mi fie anestezist doctorul (nu neaparat scriitorul) Toni Victor Moldovan si nu altul, in eventualitatea teoretica c-as fi p-o masa de operatie (practic imposibila, ca Norvegia e doar o zona de experimente AI dupa mine - de evitat deci.) Chiar daca n-ar putea deduce asadar menghina karmica-n care ar fi stors :lol: pacatosul de Je, as avea garantia ca n-ar rata niciun micron din intricarile cauzale deduse din fiecare horcaiala a "ambalajului" meu pe duca.

Pe semi-offtopicul conex credincioseniei o sa revin insa, inclazit la aburii supapei deschise de abyss. :wink:

P.S. Nimerita si observatia lui @Ganditorul apropo de deschiderea cam abrupt-surprinzatoare a temei "Credintza" pe topicul asta. Eu o simt ca p-o reflexie/reactie - complexa, nu pavloviana deci - la o anume "fragezire insidoiasa" in derulare accelerata, posibil si-n contextul pregatirii unei Mega-schimbari de Macaz - ziceti-i Disclosure, da' nu prea este.
Folosindu-se zic eu mecanisme... sau chiar aparaturi la fel de insidioase-n efecte. 8-) Offtopic insa aici, merita revenit si la asta-n alta parte.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

rebelheart

#476
TVM avea deja studii despre genetica, istorie si tehnica inainte de a citi biblia. din acest motiv i-a fost mai usor sa o decodeze. totusi, nu inteleg siguranta lui atunci cand afirma ca suntem niste recolte efemere si ca sfarsitul e aproape. Sa vedem:
  "tehnologia "fabricării" îngerilor constă în a racorda un corp somatic obţinut prin tehnica clonării, la un C.S. luat din containerul P.V.,
după ce acest C.S. şi-a petrecut un anumit ciclu corecţie genetică în sistemul viu C.D.M. – R.V. – P.V
" , apoi
  "De aceea, după moartea cea dintâi a îngerilor, teoretic, aceste C.S. trebuie recaptate pentru a fi refolosite la "fabricarea" îngerilor." (citate din PT)

- 1 la mana:  TVM nu explica foarte clar (sau n-am inteles eu bine  :-o ) cum se face un inger nou dintr-un CS "second-hand". sa spunem ca ingerul care traieste in mod normal 1000 de ani (comform TVM) moare pe la 900 (timpul nostru). daca CS-ul lui e refolosit, asta inseamna ca noul inger va trai numai 100 ca apoi expira CS-ul, adica moare? sau CS-ul e nemuritor si poate trai racordat la alta soma de inger inca 1000 de ani si apoi ciclul se reia cu alt inger? TVM sustine ca CS-ul e efemer, si cred ca a spus pe undeva prin carte ca are durata de viata tot cam 1000 de ani.

- 2 la mana: reiau ce am mai spus si in comentariile anterioare : SD fabrica some de inger (ADNMP) la care adauga CS. adica un fel de inger facut in eprubeta insufletit cu CS din PV. cand se naste un copil pe Terra, ei nu-i adauga CS, ca acesta vine la pachet cu copilul (fie ca e compatibil sau nu cu ingerii). adicatelea, de ce soma creata in eprubetele lor n-are CS, si soma creata prin nastere pe Terra, are? ca ARE, pentru ca ei vaneaza CS-urile din recoltele de pe Terra. mai sa fie, ca daca te uiti tehnic la celula-ou in materie pozitiva, tot dracu' ala e, fie ca e soma ingereasca sau umana (difera putin caracteristicile da' ce cusur are ingerul de nu ii apare si lui un CS). ca au implantat femei cu acelasi ADN ingeresc (alea compatibile, ca sa nu dea reject organismul lor) si s-au nascut copii-ingeri cu CS. Din asta reiese ca nasterea pe Terra este conditia dobandirii/crearii unui CS, iar mie personal mi se pare greu de crezut.


Parerea mea pana acum este ca lui TVM ii scapa ceva, si de aceea nu pot intelege certitudinea lui in legatura cu finalul apocaliptic. Si totul porneste de la acest CS, pe care nici el nu il intelege, pe care nici zeii nu il inteleg, si nici macar noi, care il avem, nu suntem constienti de el, si care nu pare a fi chiar sufletul (o supozitie bazata pe faptul ca ingerii care folosesc CS-ul n-au feelinguri si empatie).
  Regasesc comportamentul sadic (de cele mai multe ori mascat) al ingerilor in majoritatea oamenilor, dar gasesc si oameni plini pe dinauntru (mai rar) si in grade diferite (si nu stiu cum sa va explic, doar se simte ca ala e om bun si are sentimente reale, nu mimate, nu clisee - ca un adevarat suflet). Asta pe mine ma face sa cred ca nu toti oamenii au aceeasi constructie in materie negativa.
  Mai departe de atat, vreau sa inteleg ce e sufletul si daca nu cumva are vointa proprie. NU, cartea PT nu m-a demoralizat decat initial, acum vreau sa stiu tot ce nu e explicat acolo.

O completare : nu il critic pe TVM, consider PT o decodare foarte aproape de realitate, dar neclaritatile pleaca tocmai de la neintelegerea CS-ului.

kandaon

Ce idee mi-am facut eu, de la TVM dar nu numai.

CS acela e corpul spiritual, sau astral/eteric, si nu sufletul. Sufletul, CS asta si corpul material (CM) sunt interconectate si apar toate in cazul nasterii clasice (adica in urma "uniunii" dintre un barbat si o femeie, sa nu folosesc alte cuvinte sa ma alerge moderatorii pe aci  :-D ).

Sufletul (care ar fi nemuritor) asigura ceva deosebit in tot intregul asta, altfel ar rezulta doar niste simpli roboti biologici (chiar daca ar avea si ceva similar CS astral). Dupa moartea CM, CS se desprinde de el, iar dupa inca 40 de zile sufletul se desprinde si el de CS.
Sunt studii care spun ca cei care au membre amputate inca simt ca le au intregi o buna perioada de timp, ori fotografii Kirlian care arata ca o frunza vie de ex, care are o bucata taiata si e imediat fotografiata in sistemul ala, pastreaza inca acel contur ca si cum ar fi intreaga.

Alea 40 de zile ar fi intervalul in care "zeii" colecteaza, pun la pastrare pentru mai tarziu etc (daca au tehnologia), dezasambleaza si reasambleaza CS-urile recoltate si le ataseaza la un CM gata fabricat (prin clonare, inginerie genetica, bio-inginerie etc).
Pentru ca in intervalul asta CS inca are si sufletul atasat, pastreaza si amprenta sufletului. CM, CS si chiar sufletul sunt interconectate si se influenteaza reciproc, desigur CS are o influenta mai mare asupra CM sa zicem

Pentru ca totul se petrece la scara foarte mare, ET/IT folosesc niste uzine genetice (Pomul Vietii) si niste benzi de lucru calibrate pe ce vor ei, asa ca au nevoie de CS-uri cat mai compatibile, gata formate si cu sufletul inca atasat la ele, astfel incat sa nu se blocheze tot timpul productia pentru modificari, retusuri, rafinari ale produsului etc.

Oamenii ofera in numar mare acele CS-uri cu suflete, atata doar ca trebuie modificate si mentinute in niste standarde dorite de "zeii" care le recolteaza, pentru a fi cat mai compatibile cu noile CM si a merge banda de productie cat mai usor si fara hopuri.
De aici un sistem foarte complex de exploatare si mentinere sub control a Terrei si a umanitatii. Omul insusi a fost foarte probabil "adaptat" sa aiba un ciclu de viata scurt, necesar doar pentru reproducere pentru a asigura mentinerea "septelului" si o recolta bogata la intervale mai scurte de timp. Si pentru a evita surprize si evolutii nedorite sau necontrolate, in caz ca omul ar dobandi evolutii, informatii si puteri neprevazute intr-un timp mai indelungat de viata, si lucrurile ar scapa de sub control.

Unde TVM nu a vazut corect zic eu, e la omnipotenta "zeilor" astia, si la posibilitatea lor de a elimina "recolta" actuala. Nu ca nu ar fi facut-o in trecut cel putin odata (posibil de mai multe ori), mitul potopului de ex (ori al unui cataclism cu efecte distructive similare) e un mit universal intalnit independent si la sumerieni (inainte de scrierea Bibliei) si la evrei si la greci si la indieni si la egipteni si la populatiile din America precolumbiana si la cele din Asia de sud est. Eliade are niste studii foarte interesante despre mitologiile lumii, mitul eternei reintoarceri, ciclicitatea istoriei

Atata doar ca ceva pare ca s-a intamplat ori se intampla si astia nu mai pot face asta acum. Sa nu mai vrea, ma indoiesc, cred ca sunt semne ca ar vrea sau au vrut dar nu s-a putut din cine stie ce cauze.

Poate ca cineva si mai de sus le-a aratat batu si si-a facut simtita prezenta pe aici, poate niste rivali le baga bete-n roate, nu stiu. Ce cred e si ca cel putin unii oameni ajung sa depaseasca acele conditionari impuse si ochiuri ale matrixului si sa iasa din tarc. Ca o fac urmand o credinta religioasa ori altfel, nu pot sa zic (ca nu stiu, doar banuiesc ori imi las imaginatia un pic mai libera   :-D ).

Ce aduce viitorul, asta ramane de vazut, cert e ca TVM nu a nimerit exact cu primele predictii cel putin, ceea ce poate insemna ca nimic nu e totusi batut in cuie

Arhanghelul

Aparent off topic ... tot despre ... REColTa ... Counter Strike ...

https://www.youtube.com/watch?v=WXD7s4m0Isw

http://opfg.ro/lagarele-de-munca
http://epochtimes-romania.com/news/au-utilizat-companiile-chineze-de-plastifierea-prizonieri-de-constiinta-video---186605

P.S. Propun sa-i aducem ...  mai multe organe "" vii"" lui ... nea Ar_si-n_el ... sa crestem productia ... anuala de / pe capita ... incornorata ...  :martiansad:
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

terraflorin

Toată teoria este foarte interesantă, lasă omul într-o stare de depresie şi poate duce la sinucideri în masă dacă este larg acceptată, teoria arată şi sună bine dar îi lipsește cu desăvârșire obiectul muncii: sufletul!

Sufletul nu este nemuritor, sufletul nu rămâne după moarte. Sufletul este unirea dintre trup (tărână, materie) şi spirit (duh, energie). Nicăieri în Biblie (căci Toni începe teoria cu şi de la Biblie) nu scrie nemetaforic că sufletul trăieşte conştient în afara trupului, dimpotrivă spune clar că moartea e ca un somn fără vise, un fel de teleportare cuantică în viitor la momentul învierii (nu ar exista înviere dacă sufletul celor dragi morţi de curând ar veghea conştient de ... sus!!! e logic. Şi ar fi total incomod pentru suflet să vadă cum familia ei vie de exemplu trece prin necazuri în viaţă) Care a fost prima minciună cu care a venit Forţa Răului: ''Nu, nu veţi muri!'' (adică staţi liniştiţi: sufletul există şi este nemuritor - total greşit!!) Să facem analogia cu becul: trupul este lampa fizică, spiritul este trecerea curentului electric iar sufletul este aprinderea filamentului. Odată oprit curentul/decedat trupul lumina se stinge/sufletul nu mai există. Sufletul este un efect cu durată limitată în timp a unirii dintre trup şi spirit. Spiritul este cel care se întoarce la Divinitate, (spiritul este la fel de conștient de sine ca şi curentul electric!!) prin intermediul spiritului introdus într-un corp nou şi totuşi acelaşi (cea mai bună variantă a decedatului probabil) are loc învierea în viitor. Să privim acest viitor despre care am pomenit mai sus (nu doar odată) ca o perioadă de timp care are sens doar pentru cei vii, de aici; pentru ceilalţi decedați timpul nu există (aşa cum îl întelegem noi).

PS - Am început primii ani din viaţă ca ortodox, acum sunt liber-cugetător neafiliat niciunei organizaţii religioase aiurea de pe planetă (toate sunt secte mafiote care colectează bani şi intoxică masele). Cred intr-un Dzeu creator desigur sau cum vreti sa ii ziceti sunt doar simple cuvinte 

PS 2 - am incercat de dimineata sa pun acest comentariu aici dar era ceva in neregula cu serverul sau forte oculte lucrau din umbra  :-)