Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

INCEPUTUL CIVILIZATIEI - Povestea Adevarata?

Creat de Rayden, 25 Septembrie 2010, 16:21:32

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

abyss

Multumim @amyra

Iata un link interesant:
http://casanoastra-romania-dacia.blogspot.com/2010/06/surorile-tablitelor-de-la-tartaria.html
Citez:
""Surorile tablitelor de la Tartaria, descoperite la Vadu Rau - Dacia, leaganul civilizatiei
.....
Descoperirea are o importanta deosebita pentru ca, iata, ea demonstreaza ca celebrele placute de la Tartaria, datate ca fiind mai "tinere" cu peste un mileniu decat cele sumeriene de la Djemdet Nasr, Kis si Uruk, considerate indeobste cele mai vechi forme de scriere din lume, nu reprezinta un caz izolat, accidental, ci o activitate cat se poate de organizata, desfasurata de locuitorii acelor vremuri de pe actualul teritoriu al tarii noastre.
.............
Arheologul britanic Colin Renfrew, care a efectuat sapaturi tot in Bulgaria, la Sitagroi, sustine aceasta ipoteza. Apoi, celebrul profesor arheolog italian Marco Merlini, director al Prehistory Knowledge Project, membru al World Rock Art Academy Italia, care, impatimit de "miracolul" de la Tartaria, a cautat si a descoperit oasele gasite de Vlassa impreuna cu cele trei tablite. Dupa ce acestea au fost analizate si datate la Departamentul de Geologie al Universitatii din Roma, profesorul Merlini a concluzionat: Datarea e foarte veche, in jur de 7.300 de ani! Iar oasele au apartinut unei femei in varsta de 50-55 de ani, careia el ii atribuie un rol religios, fiindca printre oase au mai fost gasite 23 de obiecte sacre, printre care o ancora pentru tesut, niste bratari si niste statuete de idoli. Aflat in anul 2004 in tara noastra, celebrul arheolog italian avea sa declare unui confrate: "Oasele ca si tablitele sunt foarte vechi. Acum este o certitudine. Acum este randul nostru sa gasim ca scrierea a inceput in Europa cu doua mii de ani inaintea Sumerului. In Romania, avem o comoara imensa, dar ea nu apartine numai Romaniei, ci intregii Europe." ""

amyra

Da, oare cand se vor apuca sa scrie despre aceste lucruri si in cartile de istorie?...niciodata probabil. :x

darksid3

Ca sa intelegi prezentul, trebuie sa-ti cunosti trecutul. Deci da, niciodata nu vor spune adevarul in cartile de istorie destinate "oilor"
11.11

rontzo

normal sa fie asa din pacate... in modelul nostru de structura a civilizatiei...
..cum spunea un amic de-al meu :
o astfel de versiune corecta ar fi antisociala din punctul de vedere al varfurilor structurii ierarhice al prezentei civilizatii dpdv al efectelor
..asa cum tot asa o multime de inventii nu sunt puse in circuitul civil pen'ca ca sunt antisociale prin efectele generate
..asa cum adevarul despre OZN-uri etc.. (etc= cam toate cele pe care dezbatem noi pe-aici pe forum pornind de la OZN-uri si care se pare ca tot descoperim ca sunt tare interconectate in tabloul mare de ansamblu) care odata revelat si el ar avea acele nedorite de unii efecte antisociale

..mai ar fi de spus ca - asa cum s-a remarcat - aia care se prind de chestii de-astea si devin notorii prin dezvaluirile pe care le fac ridicand cate putin voalul de peste astfle de lucruri ami devereme sau mai tarziu sunt scosi din circuit..
..iar noi cat "latram" inca in coltul nostru mic fara sa suparam "vecinii" ne mai putem vedea de treaba ....  :evil:

abyss

Citat din: rontzo din  03 Decembrie 2010, 12:28:07
normal sa fie asa din pacate... in modelul nostru de structura a civilizatiei...
..............................
Voi fi succint :)
Modelul nostru actual e tare interesant. Avem in primul rand un fundament al acestui model alcatuit din religii. Acestea au reusit sa condenseze atentia oamenilor de-a lungul mileniilor prin manipulare desfasurata pe multiple planuri, tintind ca scop un anumit tip de rezultat. Unul "nobil" sa ipotetizam.

Totusi sunt multe voci care sustin cu diferite dovezi ca marile religii ale lumii au fost initiate de inteligente ET, sau ca noi suntem o rasa hibrida dintr-un material genetic inferior/local.
Intrebare: - Oare arunci cu buna intentie un chibrit intr-un butoi cu dinamita?

Care sa fie scopul crearii atator religii? In mare ele transmit acelasi tip de mesaj... Totusi, conflictele umane majore isi au obarsia modul aparent diferit de a plonja in aceste teme "sacre" ori de a gestiona un anumit tip de raspuns vizavi de necunoscutul ce poate deveni cunoscut, reactie de multe ori manifestata prin xenofobie, etc.

Privind in trecutul indepartat al civilizatiei umane deslusim dovezi relativ vagi ale unor perioade de inflorire tehnologica si spitituala. De ce au disparut ele in negura uitarii? Sa nu fi corespuns ele tipului de rezultat urmarit de cei care ne-au creat?

In istoria mai recenta a omenirii religiile au creat sau rasturnat imperii. In viziunea mea religiile se manifesta ca un program de control ce nu permit atingerea unui punct critic, in care o singura tara, ori coalitie de indivizi sa poata detine controlul asupra unei eventuale "decizii" la nivel de putere economica si tehnologica planetara. De ce oare? Ce anume ar trebui sa realizeze in plan fizic fiinta umana ori poate mai degraba in planul realizarii/intelegerii/constientizarii de ordin spiritual? Pentru ca in fiece enclava religioasa te-ai afla iti poti permite a continua un demers personal de evolutie spirituala, constient ori nu, prestient ori nu. Deci mecanismul nu ia in calcul indivizii in parte ci doar marile "asociatii" numite imperii... care au mai fost pe pamant, oamenii de pe atunci zburau oriunde... sunt destule teorii sustinute si de dovezi in acest sens... oare de ce nu s-au lasat lucrurile sa evolueze? De ce au fost literalmente "obliterated" si s-a instaurat o presupusa "carantina cosmica"? Dar cine a instaurat-o? Si chiar si asa, oare este o instanta cosmica ce poate manifesta aceasta decizie oriunde in existentza indiferent de timp si spatiu ori linie temporala? Inclin sa cred ca da.

Cine a "sters" cunoasterea veche si totusi s-a straduit s-o pastreze in mod subtil prin edificii, simboluiri, etc?

Care este scopul? Ce trebuie noi sa-ntelegem si incotro va trebui sa ne intreptam, din t.p.d.v.? Pentru ca am puternica senzatie ca multi se vor reancarna pacilea pana la "nemurire" sau pana le-o iesi pe nas, in timp ce altii vor re-veni pe acest taram cu intentii nobele...

Intrebari si ganduri "aiurea" as mai avea... :)

amyra

De acord...religiile in forma si interpretarea in care este prezentata maselor este in mare parte bull-shit...spalarea creierului, PUNCT.De ce?E clar, pentru a manipula masele...in interese personale si de grup.

Biblia este o colectie de...scrieri preluate din scrieri mai vechi , chiar sumeriene unele, dar preluate si prelucrate ca deh...o minciuna care contine macar 10% adevar poate trece cu usurinta drept adevar in totalitate si ingurgitat astfel de mase...si chiar si de cei un pic mai rasariti, dar care nu studiaza mai in detaliu problema...ca, nu-i asa? "Crede si nu cerceta" (chiar daca nu scrie asa in Biblie).

Oricum, a cita Biblia ca "martor" pentru a gira aberatiile pe care le debiteaza preotimea in general...este ca si cum eu as scrie un roman SF dar care are personaje reale la baza si dupa aia ma apuc sa ma citez singura pentru a demonstra ca am dreptate si detin adevarul absolut!Wow!Foarte tare....

Dar sa nu fim rai...pana la urma indiferent de minciunile pe care le-au scornit religiile...daca din intamplare esti conectat la Energia Universala dintr-un motiv sau altul...atunci este posibil ca pasind intr-o biserica...sa il gasesti pe D-zeu.Dar asta nu are dupa parerea mea legatura cu doctrina religioasa...sau cu biserica...ci cu fiecare in parte ca entitate si biserica este in ecuatie doar ca si concept declansator al conexiunii, atat.Calea e gresita...dar rezultatul poate fii cateodata, pozitiv.Zic... :-D

In ceea ce priveste originea rasei umane...este clar ca nu ne tragem din Adam si Eva...poate doar daca o consideram o metafora...si Adam este fiecare barbat care a trait vreodata iar Eva fiecare femeie....este atat de aberanta aceasta afirmatie...incat nici nu merita luata in calcul.Viata nu apare pur si simplu pe o planeta....inafara de organismele microscopice...dar din care nu evolueaza nimic mai mult.....Darwin a fost un oportunist....si atat.De cand existam pe aceasta planeta (luam in calcul chiar si numai varianta oficiala) nicio creatura nu a evoluat transformandu-se in altceva...in alta specie de creatura....praf de prostit multimea...atat.In consecinta, omenirea nu a evoluat din maimute, logic.Dar cum?Pai nu mai ramane ca varianta decat interventia din afara....adica extraterestra....si ma indoiesc ca s-au combinat cu maimutele....cel mai probabil ei au adus maimutele impreuna cu toate celelalte specii de animale, pe aceasta planeta...asa ca in mod sigur n-aveau de ce sa isi combine materialul genetic cu maimutele....parerea mea este ca au infiintat colonii...si acesti extraterestrii pur si simplu, in milenii, s-au adaptat din ce in ce mai mult climei, atmosferei terestre, pentru a supravietui, in sensul in care este posibil sa fii devenit mai scunzi sau mai inalti....sa fii dezvoltat plamanii mai mult decat bronhiile de ex...etc....

Eu cred ca Pamantul este in carantina pentru ca este o planeta-scoala.Una din multele planete-scoala...si de-aia se tot sterg urmele altor civilizatii anterioare evoluate, ca sa nu copiem de la scolarii mai mari care au absolvit deja....se pregateste terenul pentru o noua promotie.Si ni se lasa cateva indicii, pt ca este cam singura carte dupa care studiem daca avem ceva ca si cum ar fii creier in cap....ala e manualul. :-D :-D :-D  Si...scapa cine poate...cine intelege printre randuri si pe sarite.Cine nu...ramane repetent si mai sta o tura....si inca una...si tot asa....pana este "reciclat".Intr-un final.

In orice caz....cred ca atata involutie spirituala n-a mai vazut aceasta planeta niciodata...se zice ca suntem a 4-a rasa...al patrulea ciclu "scolar"...cred ca ceilalti au fost cu mult mai putin involuati decat noi....

Nu stiu....si eu am o gramada de ganduri "aiurea" cum spui....dar cred ca pana la urma fiecare trece prin experienta aceasta a incarnarii, vazand si intelegand exact ceea ce trebuie...si nimic mai mult.Asa ca ma gandesc ca daca ceva trebuie sa stiu, voi sti.   8-)

Gabri001

Daca o luam logic (babeste - cum imi place sa spun) istoria din carti este cu mult modificata fata de realitate. era o vorba: "istoria o scriu cei puternici", deci, fiecaruia ce si cum i-a convenit. studiez ca amator de cativa ani istoria noastra si la unul din raspunsurile la care am ajuns in acest moment este ca da, predacii nostri (pelasgii) au fost intemeietorii cel putin a europei (mai banuiesc si al sumerienilor, egiptului, greciei si indiei). o sa o iau "cu liniuta" pentru a fi directa si nu ma pierde in detalii:
- cu ce este toata comunitatea stiintifica de acord este ultima era glaciara ce a avut loc in 8000 ien (glaciatiunea wurm) si faptul ca marea neagra era un lac cu apa dulce; problema aceste glaciatiuni a fost inghetarea intr-un ritm de 200-300 de ani, dar dezghetarea a fost f rapida: 30-40 ani; teritoriul tarii noastre era un pic mai la sud, sub paralela 45 (dupa unele harti), deci inspre nord calota glaciara, inspre sud apa; transilvania, prinsa intre munti, intr-o caldare naturala, ferita de inundatii.
- trece perioada nefasta, teritoriile incep sa se scuture de zapada, apele isi castiga alte noi teritorii (se accepta stiintific ca in 6500-6000 ien marea mediterana trece si acopera lacul "getic" transformandu-l in actuala marea neagra - fie vb intre noi eu cred ca mai devreme); populatie isi castiga dreptul la migrare prin castigarea de noi teritorii;
- un prim grup pleca spre sumer in 6000 ien (sumerienii isi numeau stramosii "capete negre" si sustineau ca au coborat din munti); continua si modifica usor scrierea invatata acasa autentificata  5000ien;
- al doilea grup pleca in egipt in 5000 ien; nicolae densuseanu arata etimologic cuvantul egiptean "calasieres" (o mie de ostasi din garda regelui) = cazaras (la noi)= celeres (latina); totodata tinuta de razboi a pelasgilor: "uniforma alba, umpluta cu bumbac in grosime de 3-4 degete in partea umerilor si pana la coate si cusuta cu sireturi dese la distanta de 1 deget si jumate", dar si cea a egiptenilor: "poarta camasa de in ornate cu sireturi si pe deasupra o mantie de lana alba - se numesc CALASI";
- al treilea grup spre grecia in 4000-3500 ien (probabil pentru ca apele s-au retras intre timp); a nu se uita grecii spun ca zeii lor traiau mai la nord de ei, iar teritoriul in numeau HAR DEAL; legenda argonautilor si a lanii de aur o gasim la noi in balade: "sa fi stapana a argatilor";
Alte dovezi:
- in biblie, la urmasii lui sem (fiul lui noe) este un oarecare PELEG - "numit asa pentru ca pe vremea sa s-a impartit pamantul";
- legaturile cu india le aflam de la un lingvist francez ce a gasit nu mai putin de 700 de cuvinte romanesti in limba sanscrita (vedele), intrezisa vulgului chiar si astazi; conform legendelor indienii sustin ca au ajuns in valea gangerului venind dintr-o regiune muntoasa din vestul continentului european (oare vestul atunci se oprea in est?); raul olt de la noi are un corespondent in india, un rau cu acelasi nume - iar termenii de toponimie si hidronimie sunt numerosi intre cele doua;
- in ragusa, sicilia se gaseste un document la primarie in care se atesta venirea pe acele locuri a unui popor de vlahi prin 700 en in care specifica ca erau cei mai bogati si cei mai bine organizati oameni din zona.
Din cauza unor lipsuri majore de certificari (sau a unor "furturi" de cultura voite) suntem nevoiti sa ne batem capul si sa incercam sa facem legaturile corecte. Traim doar cu speranta ca intr-o zi se va afla ca noi romanii avem in sange primele spirale de adn.

Guest

Citat din: Gabri001 din  06 Ianuarie 2011, 11:27:37

Din cauza unor lipsuri majore de certificari (sau a unor "furturi" de cultura voite) suntem nevoiti sa ne batem capul si sa incercam sa facem legaturile corecte. Traim doar cu speranta ca intr-o zi se va afla ca noi romanii avem in sange primele spirale de adn.


Sa fie sau sa nu fie. Daca nu om fi noi primii, o sa ne simtim mai prost? Si daca om fi, o sa suferim de noi? Ca nici una dintre reactii nu e constructiva. Pana la urma, la ce-mi foloseste mie ce a fost acu' 10.000 de ani? In afara de prezervarea obiectelor/locatiilor antice, desigur.
Insa nu ma incalzeste cu nimic sa aflu ca sunt ''speshul''. Mai ales ca se spune ca reptilienii au fost inaintea noastra aici, deci... Teorii peste teorii.

P.S. O sa vedem iar Cleopatre reincarnate si Shakespeare reincarnati, sau mai bine, varianta mioritica, Zalmoxe reincarnat cu mai stiu eu cine.

Eu o iau asa: ce este constructiv si ce este distructiv?
Constructiv este sa lucrez la persoana mea dpdv spiritual si profesional, ca sa ma pot ajuta pe mine si pe altii cand e nevoie.
Constructiv este sa realizez lucruri practice si fizice( pentru ca traim in lumea fizica, nu subtila), si nu sa ma bazez pe povesti. Lucruri concrete, proiecte!
Distructiv este sa ma incred in povesti pentru ca suna bine, sa-mi placa sa cred in ceva ce nu este dovedit inca( suficient).
Distructiv este sa ma cred mai tare decat altii pentru ca stramosii mei au fost mari motherfuckeri si asta inseamna ca sunt si eu( prin mostenire, sau cum?) chiar daca nu am lucrat la dezvoltarea mea mentala& spirituala, si am preferat sa navighez pe net sau sa ma uit la TV o bucata buna de timp.
Distructiv este sa ma duc la amicii mei din alte popoare si sa ma laud cu ce a fost acu' 10.000 de ani.
Distructiv este sa nu-mi vad de treburile mele dar totusi sa fabulez in continuare, cufundandu-ma in povestioare pentru ca ele suna mai bine decat ceea ce am in momentul prezent in viata mea, pentru ca am o viata anosta si-mi trebuie adrenalina.
Distructiv este ca-mi trebuie o astfel de teorie ca sa ma faca sa ma simt mai bine despre propria mea persoana, pentru ca altfel respectul de sine si multumirea mea fata de mine nu ar fi tocmai cresute.
Si altele...

Si ce am zis pana acuma mi s-a aplicat si mie la un moment dat, si cunosc persoane carora inca li se aplica( trist) si se cufunda tot mai mult in probabilitatea asta, in loc sa-si ia viata in maini si sa faca lucruri practice.

Asta nu inseamna ca nu CRED in asta, doar ca nu-mi pun toate sperantele si valoarea mea( suna manelistic) ca OM si viata mea sunt complete chiar daca teoria asta n-ar fi reala.

Gabri001

eu nu ma gandesc sa ma duc sa ma laud in vecini cu cine au fost stramosii nostri; noi oricum suntem metisi din diferite natii cotropitoare, fara prea multa valoare ca natie in acest moment; nici atat nu am o viata anosta asa cum tragi tu concluziile, ci doar o curiozitate excesiva privind "cunoastrea" ca verb, dar cum spunea un coleg de forum:
Citat din: darksid3 din  02 Decembrie 2010, 00:32:09
Ca sa intelegi prezentul, trebuie sa-ti cunosti trecutul.
si as adauga aici si viitorul.
eu m-am oprit in a studia doar "ultima" parte a istoriei. posibil sa fi fost mult mai multe civilizatii pe acest pamant care atunci cand au ajuns la un grad de dezvoltare sa se fi autodistrus sau datorita calamitatilor naturale sa fi ajuns in pragul extintiei si apoi au luat-o de la zero. posibilitati si teorii sunt multe, dar asta ma intriga cel mai mult: de ce nu suntem lasati sa cunoastem adevarul?

Guest

Citat din: Gabri001 din  06 Ianuarie 2011, 12:45:30
eu nu ma gandesc sa ma duc sa ma laud in vecini cu cine au fost stramosii nostri; noi oricum suntem metisi din diferite natii cotropitoare, fara prea multa valoare ca natie in acest moment; nici atat nu am o viata anosta asa cum tragi tu concluziile, ci doar o curiozitate excesiva privind "cunoastrea" ca verb, dar cum spunea un coleg de forum:si as adauga aici si viitorul.

Ah  :roll: nu m-am referit la tine, mai, m-am referit la mine si la altii care inca fac ce am facut eu. Dar in fine, ego-ul.
Si tocmai, nu conteaza ce valoare ca natie avem in acest moment( daca eram mai dezvoltati economic, sarea inima din noi?). Asta nu conteaza la valoarea noastra ca OAMENI. Ca trebuie lucrat la partea economica , asta da, insa toate pornesc din interior!

Rayden

Cand am deschis topicul asta, doream sa aflu mai multe info legate de inceputul civilizatiei noastre altele decat cele pe care le detin, inceput care a pornit de pe meleagurile noastre, ale vechii Dacii..
Ciudat inceput de civilizatie am mai avut..adica, prin cate am trecut noi ca civilizatie, cat de multe am uitat despre adevaratele principii dupa care ar fi trebuit sa ne ghidam existenta si sa ne amintim cine suntem cu adevarat si unde ar trebui sa ajungem..
La fel de ciudat gasesc modul in care ne traim azi viata, prinsi intro panza de paianjen invizibila, unde libertatea adevarat este un miraj iar viata nu este pretuita la adevarata ei valoare.. si..la fel ca majoritatea restului lumii (ca sa nu ziceti ca generalizez) m-am lasat prins in ,,jocul" asta pe care noi il numim viata..si am ratacit pe drumul spre adevar, spre iluminare, spre stelele de unde toti am cazut aici..
Va impartasesc un secret – paradox de altfel, pentru ca de ceva vreme nu mai e secret si il stiati si voi, sunt sigur – si anume: ,,puterea pentru schimbare ne apartine, putem schimba tot ce ne dorim si cand dorim; suntem fiinte divine, avem in noi scanteia divina care ne innobileaza ca fiinte vii constiente, si deci prezentul si mai ales viitorul ne apartine si putem hotari ce drum alegem in viata."
Putem schimba lumea asa cum e ea azi prin foc si para atrasi de toata rautatea si manipularea din lume, din umbra sau nu, ca in scenariile alea nasoale de prin toate filmele de tot felul; sau putem schimba lumea intr-un mod pasnic folosindu-ne de latura noastra divina construind lumea in pace si armonie.
Spuneam candva aici pe forum, recunoscand ca sunt un visator si un optimist incurabil, ca eu cred intr-un viitor luminos pentru civilizatia noastra, un viitor printre stele; de aceea eu cred ca in final, triumful va fi al visatorilor.
Ascultati-va vocea interioara si urmati-va inima – esentialul este invizibil pentru ochi, nu poti vedea bine decat cu inima , dupa cum spunea Antoine de Saint Exupery.
Si cum forumul s-a transformat in ultima vreme si nu mai regasesc ,,ceva-ul" pentru care m-am inscris acum cativa ani.. am hotarat sa ma retrag de la postari..voi citi in continuare topicurile care le voi gasi interesante.

Va doresc lumina pe calea spre adevar.
Rayden

angellla29

Citat din: Rayden din  06 Noiembrie 2011, 17:04:46
Cand am deschis topicul asta, doream sa aflu mai multe info legate de inceputul civilizatiei noastre altele decat cele pe care le detin, inceput care a pornit de pe meleagurile noastre, ale vechii Dacii..
Ciudat inceput de civilizatie am mai avut..adica, prin cate am trecut noi ca civilizatie, cat de multe am uitat despre adevaratele principii dupa care ar fi trebuit sa ne ghidam existenta si sa ne amintim cine suntem cu adevarat si unde ar trebui sa ajungem..
La fel de ciudat gasesc modul in care ne traim azi viata, prinsi intro panza de paianjen invizibila, unde libertatea adevarat este un miraj iar viata nu este pretuita la adevarata ei valoare.. si..la fel ca majoritatea restului lumii (ca sa nu ziceti ca generalizez) m-am lasat prins in ,,jocul" asta pe care noi il numim viata..si am ratacit pe drumul spre adevar, spre iluminare, spre stelele de unde toti am cazut aici..
Va impartasesc un secret – paradox de altfel, pentru ca de ceva vreme nu mai e secret si il stiati si voi, sunt sigur – si anume: ,,puterea pentru schimbare ne apartine, putem schimba tot ce ne dorim si cand dorim; suntem fiinte divine, avem in noi scanteia divina care ne innobileaza ca fiinte vii constiente, si deci prezentul si mai ales viitorul ne apartine si putem hotari ce drum alegem in viata."
Putem schimba lumea asa cum e ea azi prin foc si para atrasi de toata rautatea si manipularea din lume, din umbra sau nu, ca in scenariile alea nasoale de prin toate filmele de tot felul; sau putem schimba lumea intr-un mod pasnic folosindu-ne de latura noastra divina construind lumea in pace si armonie.
Spuneam candva aici pe forum, recunoscand ca sunt un visator si un optimist incurabil, ca eu cred intr-un viitor luminos pentru civilizatia noastra, un viitor printre stele; de aceea eu cred ca in final, triumful va fi al visatorilor.
Ascultati-va vocea interioara si urmati-va inima – esentialul este invizibil pentru ochi, nu poti vedea bine decat cu inima , dupa cum spunea Antoine de Saint Exupery.
Si cum forumul s-a transformat in ultima vreme si nu mai regasesc ,,ceva-ul" pentru care m-am inscris acum cativa ani.. am hotarat sa ma retrag de la postari..voi citi in continuare topicurile care le voi gasi interesante.

Va doresc lumina pe calea spre adevar.
Rayden

Cloega Rayden...Zeul tunetului....permte-mi sa iti spun ca acest post al tau m-a impresionat...si ai mare dreptate....Dar pana a ajunge la latura noastra divina....trebuie sa "aruncam balastul".... De ce  s-a ajuns in situatia asta? Pentru ca nimeni pe ia nici o masura...LAtura divina o vom descoperi numai in momentul in care vom deveni OAMENI....momentan suntem niste biete "animale" cu o mica inteligenta ...acolo....

angellla29

Citat din: angellla29 din  06 Noiembrie 2011, 17:15:13
Cloega Rayden...Zeul tunetului....permte-mi sa iti spun ca acest post al tau m-a impresionat...si ai mare dreptate....Dar pana a ajunge la latura noastra divina....trebuie sa "aruncam balastul".... De ce  s-a ajuns in situatia asta? Pentru ca nimeni pe ia nici o masura...LAtura divina o vom descoperi numai in momentul in care vom deveni OAMENI....momentan suntem niste biete "animale" cu o mica inteligenta ...acolo....

Ce voiam sa spun... scuzati...atunci am fost foarte grabita....imi ardea mancarea pe foc....voiam sa zic...ca omul trebuie sa avanseze spirtual...pentru a atinge Latura Divina....si acest lucru nu se va intampla in cadrul lumii noastre....unde tot ce ne inconjoara...mai putin natura...ne indeamna la rau...Televiziunea, presa, problemele economice, rautatea oamenilor, indiferenta, lacomia....absolut tot ce ne inconjoara ne indeamna sa fim RAI si PERICULOSI....mult mai periculosi si cruzi  decat animalele....Fara suparare oameni buni...nu toti dintre noi....dar majoritatea suntem niste animale...o turma de oi... care este pascuta de LUP...Pana nu dispare LUPUL....nu putem face nimic....

Atat am avut de zis!

Nicipreaprea

Citat din: Rayden din  06 Noiembrie 2011, 17:04:46
Cand am deschis topicul asta, doream sa aflu mai multe info legate de inceputul civilizatiei noastre altele decat cele pe care le detin, inceput care a pornit de pe meleagurile noastre, ale vechii Dacii..
Ciudat inceput de civilizatie am mai avut..adica, prin cate am trecut noi ca civilizatie, cat de multe am uitat despre adevaratele principii dupa care ar fi trebuit sa ne ghidam existenta si sa ne amintim cine suntem cu adevarat si unde ar trebui sa ajungem..
La fel de ciudat gasesc modul in care ne traim azi viata, prinsi intro panza de paianjen invizibila, unde libertatea adevarat este un miraj iar viata nu este pretuita la adevarata ei valoare.. si..la fel ca majoritatea restului lumii (ca sa nu ziceti ca generalizez) m-am lasat prins in ,,jocul" asta pe care noi il numim viata..si am ratacit pe drumul spre adevar, spre iluminare, spre stelele de unde toti am cazut aici..
Va impartasesc un secret – paradox de altfel, pentru ca de ceva vreme nu mai e secret si il stiati si voi, sunt sigur – si anume: ,,puterea pentru schimbare ne apartine, putem schimba tot ce ne dorim si cand dorim; suntem fiinte divine, avem in noi scanteia divina care ne innobileaza ca fiinte vii constiente, si deci prezentul si mai ales viitorul ne apartine si putem hotari ce drum alegem in viata."
Putem schimba lumea asa cum e ea azi prin foc si para atrasi de toata rautatea si manipularea din lume, din umbra sau nu, ca in scenariile alea nasoale de prin toate filmele de tot felul; sau putem schimba lumea intr-un mod pasnic folosindu-ne de latura noastra divina construind lumea in pace si armonie.
Spuneam candva aici pe forum, recunoscand ca sunt un visator si un optimist incurabil, ca eu cred intr-un viitor luminos pentru civilizatia noastra, un viitor printre stele; de aceea eu cred ca in final, triumful va fi al visatorilor.
Ascultati-va vocea interioara si urmati-va inima – esentialul este invizibil pentru ochi, nu poti vedea bine decat cu inima , dupa cum spunea Antoine de Saint Exupery.
Si cum forumul s-a transformat in ultima vreme si nu mai regasesc ,,ceva-ul" pentru care m-am inscris acum cativa ani.. am hotarat sa ma retrag de la postari..voi citi in continuare topicurile care le voi gasi interesante.

Va doresc lumina pe calea spre adevar.
Rayden

@Rayden, ma regasesc in postarea ta, iti multumesc ca existi  :rainbow:

Citat din: angellla29 din  06 Noiembrie 2011, 18:32:51

....absolut tot ce ne inconjoara ne indeamna sa fim RAI si PERICULOSI...


Stimata @angella29, e alegerea ta, dpmdv tot ce ma inconjoara imi inspira sa nu fiu RAU. Si pentru ca stiu faptul ca bunatatea este ceea ce ramane in lipsa raului, cred ca asta este drumul meu. Timpul imi va confirma daca abordarea mea a fost gresita sau nu. Referitor la postarile tale, ma intriga faptul ca tu nu realizezi ca atunci cand urasti iti canalizezi energia spre subiectul urii tale. Hranesti cu energia/atentia ta chiar subiectele pe care le-ai dori sa dispara. Cum sa dispara daca le dai atentie ?

..................................... :fullmoon:


________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."

angellla29



Stimata @angella29, e alegerea ta, dpmdv tot ce ma inconjoara imi inspira sa nu fiu RAU. Si pentru ca stiu faptul ca bunatatea este ceea ce ramane in lipsa raului, cred ca asta este drumul meu. Timpul imi va confirma daca abordarea mea a fost gresita sau nu. Referitor la postarile tale, ma intriga faptul ca tu nu realizezi ca atunci cand urasti iti canalizezi energia spre subiectul urii tale. Hranesti cu energia/atentia ta chiar subiectele pe care le-ai dori sa dispara. Cum sa dispara daca le dai atentie ?

..................................... :fullmoon:
[/quote]

Sincera sa fiu ai dreptate tu ce spui...Energia negativa ca si cea pozitiva se hraneste doar cu ceea ce ii este daruit....Deci cei care ne fac rau exista doar pentru ca noi ii hranim cu ura noastra? Interesant....