Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ucideti Sistemul

Creat de Urban, 17 Septembrie 2010, 16:21:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

darksid3

Democratia este o iluzie. Iti da senzatia ca ai puterea sa alegi :wink:
11.11

Tayka

Citat din: darksid3 din  21 Decembrie 2010, 20:14:35
Democratia este o iluzie. Iti da senzatia ca ai puterea sa alegi :wink:
Nu cred ca toate popoarele care au ales democratia au ales sa traiasca intr-o iluzie,Eu unul cred in valorile democratiei reale,dar mai exista si fabula cu vulpea care ne-ajungand la struguri a zis ca-s..acrii :-D :-D :-D
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

darksid3

Pai tocmai ca nu popoarele au ales democratia. A fost implantata ideea apoi oamenii au acceptat-o. Traim intr-o lume cu valori fabricate pe banda rulanta. Cand ni se da sa alegem, pe cine alegem? Pe X, Y sau Z. Acesti "trei indivizi" sunt pusi acolo de cineva. Exista o anume ciclicitate: dupa fiecare stabiliment democratic urmeaza unul totalitarist. Nu e greu sa-ti dai seama ca una se vorbeste si alta se face, ca oamenii publici care "conduc" sunt doar niste marionete. Pai asta si este democratia -> alegi o marioneta. Papusarul trage sforile.
11.11

melanogaster36

Citat din: darksid3 din  21 Decembrie 2010, 20:53:12
Pai tocmai ca nu popoarele au ales democratia. A fost implantata ideea apoi oamenii au acceptat-o. Traim intr-o lume cu valori fabricate pe banda rulanta. Cand ni se da sa alegem, pe cine alegem? Pe X, Y sau Z. Acesti "trei indivizi" sunt pusi acolo de cineva. Exista o anume ciclicitate: dupa fiecare stabiliment democratic urmeaza unul totalitarist. Nu e greu sa-ti dai seama ca una se vorbeste si alta se face, ca oamenii publici care "conduc" sunt doar niste marionete. Pai asta si este democratia -> alegi o marioneta. Papusarul trage sforile.
\

Sa va dau un exemplu, vreti????
http://www.youtube.com/watch?v=J9F7FuAAATA

Tayka

#64
Citat din: darksid3 din  21 Decembrie 2010, 20:53:12
...alegi o marioneta. Papusarul trage sforile...
Cine ar trage sforile presedintelui francez,sau primului ministru al Marii Britanii,ori cancelarului german,regilor suediei,danemacei,imparatului japoniei,etc crezi ca popoarele acestor tzari la un referendum ar dorii sa-si schimbe sistemul,ori conducatorii,Nu domnule acestia au incredere oarba in conducatorii lor si conducatorii in popor.Ei nu procedeaza ca noi azi ii aclamam si maine ii rasturnam pentru ca sant cu mult mai vechi intr-ale democratiei,si pentru ca sant..civilizati domnule..asta au ei in plus:civilizatie.La noi e..tziganie,romanul nu poate suporta ca sa fie condus tot de catre un roman,totzi ne credem lideri si am vrea sa conducem.Uita-te dea-lungul istoriei si vei vedea ca romanii nu au dus-o nici odata bine decat atunci cand au fost condusi de un strain.Dece oare?simplu ca nu mai aveau motive de a se certa pentru putere.Ce sa-i facem,vrem nu vrem santem corcitzi cu tziganii,si ne place doar un stil de viatza pe care toate popoarele civilizate il repugna,
asta e realitatea dureroasa care trebuie ucisa,si nu democratia. :-( :-) :rocket:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

darksid3

Aici nu e vorba de incredere oarba ci de a sta fiecare in cercul lui...in realitatea sa limitata impreuna cu micile bucurii induse de un sistem de valori grosiere. Scindarea fiecaruia de Radacina, ignoranta, duc la boala societatii-secta.
Cine ar trage sforile acelor conducatori? E mult de scris...unele thread-uri acopera oarecum anumite idei DAR tot la imaginea de ansamblu se rezuma totul...detaliile, in acest context, ne fac sa ne pierdem in notiuni fara rost si ne orbesc.
11.11

Tayka

Citat din: melanogaster36 din  21 Decembrie 2010, 22:08:37
\

Sa va dau un exemplu, vreti????
http://www.youtube.com/watch?v=J9F7FuAAATA
Mirel si Dorel sant doar din cei slabi la cultura generala dar ce te faci cu cei carora le lipsesc complect cei 7 ani de acasa,fumeza,beau,injura,isi fac necesitatzile pe strada,apoi fura talharesc,devin banditi,viziteaza toate puscariile,de unde ies si mai banditi(interlopi),iar la urma cand sant bine versatzi in domeniu;intra in politica si ne conduc..nu-i asa?
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

romulus

Citatde..popoare cu culturi diferite:mutam poporul roman in Germania,si cel german in Romania,nu schimbam nici un regim si revenim dupa 20 de ani.!!
Pai nu-i greu de imaginat, daca ne uitam putin in trecut si vedem ce au facut germanii adusi pe teritoriul nostru pe vremea habsburgilor.
Zici ca nu schimbam sistemele ; ok
Pai nemtii vor schimba sistemul mintenas, doar prin simpla lor existenta/prezenta te teritoriul asta, nu trebuie sa faca ceva special .Asa ca, dupa 20 de ani cu siguranta vei gasi in Romania cam ce e azi in Germania, iar in Germania, ruinele actualelor structuri de infrastructura si industriale . Asta penmtru ca noi cu siguranta ne-am apuca sa furam parapetii de la autoband, firele de cupru care fac legaturile electricepe cai ferate, , s.am.d...
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Xanadron

#68
Fiindca tot v-ati incins pe vesnica tema a nemtilor care nu-s romani (si viceversa, la fel cum vara nu-i ca iarna, mai bine sanatos si bogat etc etc :-D): e deja un truism tocit faptul ca nemtii, prin felul lor de-a fi, au facut ca pina si socialismul sa functioneze... cumva mai bine decit in alte parti (desi cu aceleasi accente antiumane gen STASI, stimulare/recompensare a turnatoriei generalizate, duplicitate extrema a gindirii versus exprimare etc).

Pina si limba lor ii ajuta cumva intr-un gen de automodelare complexa (informativ - au un fond de cuvinte de circa 3 ori mai mare decit al limbii engleze, de unde si precizia extrema a lb. germane... dar si posibilitatea mai redusa de-a face jocuri de cuvinte ;)).
De gramatica diabolic de exacta a limbii germane nu mai zic nimic - intimplator, am avut shansa s-o invat de mic si-am trait destui ani p-acolo dupa '90. Ma distreaza cumva si-acum cind aud/vad ca pina si simplutul cuvintzel Autobahn e spus/scris de cei mai multi ca "autoband" - no offence, moncher romulus, fiindca-s convins ca in domeniul tau cel putin ai fost expert, iar modul tau franc de gindire/exprimare ma face sa cred ca nimeni n-a suferit de pe urma actiunilor tale care, ca si a altora din fosta DSS (nu toti insa), au avut procentul lor de patriotism inclus. ...Sa nu uit: unii-i zic insa chiar "autobanda" Autobahn-ului. :lol:

Aspectul (tragi)comic nu consta insa in necunoasterea (explicabila si scuzabila) a limbii germane de catre tot omu'. C-ar fi prea simplu sa invatzam toti germana si Romania sa evolueze automat la nivel nemtesc. :wink: Oricum, nu limba romana ar fi stavila raspunzatoare de involutia noastra (e suficient de complexa, si fonetica in plus - un academician suedez spunea mai demult ca el ar alege-o drept limba globala). Ar trebui sa ne apuce insa un pic de ametzeala extinzind unele detalii aparent inofensive la miriadele de manifestari ale superficialitatii noastre maligne, a romanasilor care nu doar ca ne credem priceputi la toate, da-i mai si ironizam pe nemti pentru fixism, seriozitate excesiva, lipsa umorului si alte pacate iluzorii.

La fel si pe altii de-aiurea de fapt - americanii fiind o alta tinta predilecta a pseudointelectualilor romani (care au parca orgasm 'telectual cind citeaza maxima "Daca aud de cultura, scot pistolul"). Dar care uita ca, in ciuda prezentei unor virfuri intelectuale inca ratacite - si-n general muritoare de foame - pe ametitoarea alternantza mioritica deal/vale, :-D nivelul mediu de cultura de pe paralela 45 e la pamint (ca si aviatia - agricultura fiind, cum bine stiti, in aer).

Sa nu uit: despre solidaritatea sociala extrema a nemtzilor - si dezbinarea tipic romaneasca - ce sa mai vorbim? In 1990 (cind am ajuns p-acolo) avea loc prima greva generala dupa 18 de ani, dar care paralizase efectiv absolut totul. Era prima oara cind patronatele si sindicatele (nu 1001 ramurele insa, ca aici) nu vorbeau aceeasi limba. Germanii nu doar isi stiu deci drepturile, dar le si cer hotariti, uniti, chiar daca unele categorii sociale nu cistiga ceva palpabil pe moment.

"Uciderea sistemului" in Romanica de azi pe maine mi se pare implicit o iluzie monstruoasa daca e sa privim doar proceul de tziganizare, manelizare, lenevizare, :-D analfabetizare, dezumanizare consumatorista etc (you name it) intr-un parodie de sistem social "nou" care a reusit sa preia, paradoxal, atit laturile rele ale socialismului, cit si toate tarele capitalismului dickensian.
Cu jalnice accente fanariote, evident. :|
Si deformari pseudocomuniste aproape imposibil de indreptat intr-o singura generatie.
(precizare - nu generalizez nimic la modul absolut, vorbesc aici doar de-o medie ponderata)

Cei 21 de ani trecuti de-a-n pixu' :lol: de la Lovilutie (scenariu complex, in care la TM de pilda idealisti precum Claudiu Iordache ori colegul nostru Tayka sau chiar balaurianul :-D Lorin Fortuna au fost totusi revolutionari autentici - sau mi se pare doar mie, stimate Tayka?) reprezinta un alt argument inatacabil care ma face sa repet opinia mea de pe topicul "antonescian" - unde-ar trebuie poate doar accentuat rolul decisiv de catalizator al apropiatelor convulsii nu doar sociale, ci si telurice: :moon: :planet:

Inca inclin deci sa cred ca unica solutie de INCEPERE macar a unei timide Schimbari ar fi (improbabila totusi) coagulare a unei "Cetati Ideale" - nu neaparat socialist-utopica si/sau identica cu kibutzurile ori falansterele insa.
Care ar fi mai intai in acord macar relativ cu regulile limitative ale establishmentului, dar mai apoi - profitind si de... binele rezultat din raul turbioanelor viitoare - ar evolua din ce in ce mai LIBER.  
Detaliile ideii ar umple insa cam multe... monitoare (si oricum ar irita si mai mult ochii deja iesiti din orbite ale lui Big Brother). 8-)
Care-i clar ca ne citeste de mult, si inca cu maxima atentzie. :-o
Relativ calm deocamdata - dar numai atita vreme cit raminem exclusiv pe tarlaua jocurilor neuronale.


In fine, inclin sa cred ca fie si doar aparitia unor "insule" individuale cumva autonome (inclusiv energetic) ar fi un pas important in... grabirea uciderii sistemului - fiindca prea usor nu da el ortu' popii asa, dintr-o data. :-D
Ce-i drept, nici (toti) caii nu mor cind vor cainii. :rainbow:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

k3t3lin

Din nefericire cred ca numai prin forta sau prin gesturi disperate precum cele ale electricianului de la TVR, se mai poate schimba in vreun fel ceva in Romania. Sau poate ca nici asa....

http://www.antena3.ro/romania/un-angajat-al-tvr-s-a-aruncat-de-la-balconul-camerei-deputatilor-ati-luat-mancarea-de-la-copii-115619.html

Xanadron

#70
Citat din: k3t3lin din  23 Decembrie 2010, 11:44:42
Din nefericire cred ca numai prin forta sau prin gesturi disperate precum cele ale electricianului de la TVR, se mai poate schimba in vreun fel ceva in Romania. Sau poate ca nici asa....

http://www.antena3.ro/romania/un-angajat-al-tvr-s-a-aruncat-de-la-balconul-camerei-deputatilor-ati-luat-mancarea-de-la-copii-115619.html

Asa in niciun caz, k3t3lin... unde-am ajunge, la o natie de sinucigasi?!  :roll:
Azvirlirea pantofilor in freza alora de la prezidiu :-D (cum a fost cu mister Bush) ar fi fost mai eficienta ca incarcatura simbolica.

E naiv oricine crede ca un astfel de gest ar determina cumva demisia sau aruncarea de la balcon a lui Base, Boc, Udrea, Videanu - dar si Vanghelie, Nastase etc & Co.
Slabe sperantze oricum sa li se poata trezi ceva ce NU poseda (constiintza), asa ca singura solutie ramine aia de-a fi aruncati. :-P
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Guest

Citat din: Xanadron din  23 Decembrie 2010, 00:12:30

In fine, inclin sa cred ca fie si doar aparitia unor "insule" individuale cumva autonome (inclusiv energetic) ar fi un pas important in... grabirea uciderii sistemului - fiindca prea usor nu da el ortu' popii asa, dintr-o data. :-D
Ce-i drept, nici (toti) caii nu mor cind vor cainii. :rainbow:

Subscriu la aceasta idee la care m-am gandit si eu mai demult! Mai tii minte, mi-ai zis ca era o utopie :-D

Xanadron

Citat din: X din  23 Decembrie 2010, 20:42:53
Subscriu la aceasta idee la care m-am gandit si eu mai demult! Mai tii minte, mi-ai zis ca era o utopie :-D

Hehe, nu prea am zis chiar asa - doar colectivitatile ar fi in umila mea opinie o utopie, nu si "nucleele individuale" (asta insemnind nu cite-un anahoret in pesteri, ci hai sa zicem cite-o famile independenta macar energetic pe ici-colea).

Si-n postarile de mai sus ideea-i aceeasi - din pacate.
V. pasajul "(improbabila totusi) coagulare a unei "Cetati Ideale".
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Tayka

Ce atzi vrea voi sa facetzi este un inceput de ..federalizare,care le-ar convenii de minune celor din:sud-vest,vest,nord-vest,centru,si.. est-ul extrem(litoral),celorlaltzi insa nu le-ar convenii pentru ca ar ramane fara..tzitza :-D :-D :evil: :-P
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

k3t3lin

Departe de mine gandul ca gestul sarmanului om ar putea determina macar demisia celui mai nevolnic si insignifiant membru al clasei politice. Chiar asa de naiv nu sunt. :lol: Ceea ce vroiam sa spun este ca astfel de gesturi cu incarcatura simbolistica - pentru ca, indiferent din ce unghi am privi problema,intr-un fel oarecum macabru gestul asta va ramane ca un simbol al disperarii -, ar putea determina si "prostimea" sa reactioneze, sa se coalizeze, sa strige in cor ca asa nu se mai poate.

Cat despre insulitele alea independente, fereasca Dumnezeu sa nu aiba drept lideri personaje ca Marco sau Laszlo ca atunci ne-am dus de rapa :-D Si pastrand tonul jovial, chiar mi-as dori sa vad cum ar arata zona Vaslui - prima zona independenta administrativ, economic, dar mai ales energetic  :-D