Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Civilizatii vechi

Creat de Leonard, 08 August 2010, 00:00:54

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Xanadron

Citat din: X din  26 Septembrie 2010, 16:20:55
Pai ai zis ceva asemanator cu vietile anterioare si cele viitoare, sau cel putin cu urmatorul plan de existenta  :-D. Bine nici eu nu bag mana in foc pentru existenta reincarnarii dar cred ca e o posibilitate.
:lol: Mda, un raspuns plauzibil la intrebarile astea existentziale la care 1001 filosofi, istorici, initiati, scriitori, psihologi... si chiar ufologi ;) n-au gasit inca un raspuns complet ar putea fi si asta: "din viatza anterioara venim, in asta actuala sintem si spre cea viitoare ne indreptam!"

Cred insa ca adrian 75 a pus o intrebare ceva mai generala, apropo de evolutia (sau involutia?  :roll:) noastra ca specie ginditoare si cu constiintza de sine. Si nu doar legat de nebuloasa filogeneza a lui Homo Sapiens.

In orice caz, va promit ca, dac-oi afla raspunsul - pe lumea asta, evident - fiti siguri ca pe Rufon il postez mai intai !!!  :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Tayka

Citat din: @biss din  26 Septembrie 2010, 00:35:18
Sunt adevãraþi luptãtori ºi oameni ai cunoaºterii care susþin cã sunt de dorit cele mai oribile condiþii de trai deoarece acelea trezesc spiritul care doarme-n noi ºi omoarã autocompãtimirea ºi importanþa de sine ce ne furã existenþa ºi ne iluzioneazã cã suntem nemuritori aici. De aceea schimbarea va veni fie cã vrem ori nu.      
       
Sã înþeleg cã acum trãiþi ca în coteþul unor animale puse la îngrãºat,ºi cã e necesar ca sã  rupeþi acest mod de viaþã schimbând-ul cu unul f.f. dur trãind în cele mai oribile condiþii de trai.Uºor de spus,mai greu(ºi chiar imposibil pentru marea majoritate)este sã ºi realizezi schimbarea.ªi spun aceasta din experienþã personalã:Sânt pustnic de aproape 20 de ani,m-am retras complect din vâltoarea vieþii cotidiene la zeci de km.departe de ea,unde trãiesc cu lapte de caprã,legume din grãdinã,ºi cereale de pe câteva Ha.de teren pe care îl lucrez singur cu un tractor vechi de..vreo 55 de ani.Fiind departe, internetul(singura legãturã cu restul lumii)îmi merge f. greu,dar am lucrat în domeniul electronicii ºi îmi vine greu fãrã el.Voiam doar sã spun cã deºii am 67 de ani,mã simt încã în putere,nu am folosit nici un medicament,ºi nu m-am înbolnãvit nici odatã.Este f. greu la început dar pe parcursul schimbãrii simþi cã ai obþinut ceva ce nici marii miliardari nu pot avea;eliberarea,timp nemãrginit de meditaþie,absenþa stress-ului,a banului ºi a luptei ptr.bani,cãci banul-acest instrument nenorocit dela care cred eu cã a pornit tot rãul în lume,îþi face viaþa grea,ocupând-o mereu ºi mereu cu obligaþii,prestaþii,ploconeli ºi tãvãleli în mocirla vieþii,pe care þi-o transformã într-un rãzboi fãrã sfârºit.ªi când te gândeºti-vorba lui @biss- cã pote mai ai doar o lunã ,douã de trãit,ºi vezi cã în afarã de bani ºi averi,nu prea ai cu ce te lãuda,e trist.Eu cred cã ar fi bine sã ne mai trãim viaþa ºi altfel:Admirând-o ca pe un mare ºi unic Dar.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

adrian75

Tayka,desi sunt cu 32 ani mai tanar ca dvs imi permit sa aduc un fel de completare la cele ce spuse mai sus. Civilizatia umana in ansamblu nu poate sa vada viata ca pe un mare dar,o parte din oameni blesteama viata pt ca traiesc in necazuri,iar cealalta parte sant prea prinsi in goana asta dupa bani.Timp pt meditatie nu mai este. Lumea este din ce in ce mai grabita,viata este mereu pe fuga,apare din zi in zi ca o goana si mai nebuneasca dupa ceva...dupa ce? Marea majoritate a oamenilor nici macar nu stiu,spun doar...asa este viata! Da,au dreptate,asa este viata-viata impusa de sistemul asta,iti petreci cea mai mare parte a timpului gonind dupa....vant,in felul asta nu mai ai timp sa-ti pui intrebari,nu mai ai timp sa cauti raspunsuri.....intrebarile referitoare la sensul vietii,intrebarile,dar mai ales raspunsurile prezinta un pericol extraordinar de mare pentru actualul sistem.Aceste intrebari sau mai bine zis raspunsurile ar putea distruge sistemul,insa oamenii nu au timp sa-si puna astfel de intrebari...sistemul a "stiut" sa orchestreze bine totul,iar noi oamenii am stiu sa ascultam cuminti!Asa ca.....

serban

#33
Am mai scris asta pe aici dar consider ca singura metoda eficienta de invatare aplicabila maselor este biciul - metaforic vorbind. In cazul de fata se aplica pentru stilul de viata: e nevoie sa invatam cu toti cat de rau ne poate fi pentru ca sa putem remedia ceva. Speranta eu zic exista, viata prin definitie are tendinta sa se perpetueze chiar si in conditiile cele mai vitrege.

Daca privim "din avion" asta este doar un efort minim pentru un rezultat bun mai tarziu, este o lectie de viata cu generatii intregi de oameni in loc de indivizi - trebuie acceptata ideea ca unele actiuni au efect intr`o perioada de timp mult mai indelungata decat o simpla viata de om.

Eu unul consider ca nu are sens lupta cu "sistemul" ci doar exploatarea lui de fiecare cum crede mai bine - pentru unii asta inseamna o viata intr`un ritm mai lent, pentru altii viata traita prin prisma adrenalinei ... fiecare are drumul lui dar la nivel macro toti e nevoie sa invatam sa lucram ca un singur organism. Asta se traduce prin dorinta de cunoastere pentru cei care nu o au si intelegere din partea celor care sunt mai avansati din punctul asta de vedere (in general cei mai avansati se fac si ei vinovati de lipsa dorintei de a ajuta pe ceilalti sa progreseze, nu inteleg, se fac ca nu inteleg, orgoliu, etc.).

darksid3

Este evident ca si sistemul asta social isi are motivele sale...indraznesc sa ma refer la un nivel dincolo de putere, bani si control...un motiv de a evolua in niste conditii dificile. Evolutia in sine inseamna o opozitie cu ceva.
11.11

mr

In vremurile moderne, pentru oamenii cu un IQ normal si cat de cat bine intetionati, "atacurile" repetate si sustinute la ceea ce este fiinta umana reprezinta pe de o parte o sursa de indignare (mai mult inconstienta - generata de reflexele firesti) si pe de alta o sursa de confuzie (generata de informatiile oficiale prezentate intodeuna contradictoriu si superficial). Aceste manifestari, amestecate intre ele, induc in mentalul colectiv o stare de frica permanenta  si o cantitate uriasa de energie negativa.

Motivele existentei moderne cred ca sunt efectele cauzelor ce au inceput a fi generate cu cel putin 10000 de ani in urma. Daca vorbim de ciclicitate, ne situam la sfarsitul Kali-Yuga, mai exact la momentul in care decaderea spirituala si sociala a atins cote maxime.
Civilizatiile din vechime au vorbit de lupta dintre bine si rau....sau lupta cu demonii, ingerii decazuti. Textele ramase in urma abunda de astfel de referinte: Epopeea lui Ghilgames, Ramayana, Cartea lui Enoh, Apocalipsa lui Ioan etc...
Miza moderna sigur nu sunt banii si averile. Acestea le confera intradevar putere...dar personal cred ca motivatia este mult mai tehnica. Cantitatea imensa de energie negativa generata de mase ...probabil le foloseste la ceva anume acestor forte care dau tonul societatii in care traim. Suna a Matrix.....dar care sa fie miza atunci?
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

abyss

#36
Citat din: mr din  30 Septembrie 2010, 11:46:38
Acestea le confera intradevar putere...dar personal cred ca motivatia este mult mai tehnica. Cantitatea imensa de energie negativa generata de mase ...probabil le foloseste la ceva anume acestor forte care dau tonul societatii in care traim. Suna a Matrix.....dar care sa fie miza atunci?

Controlul asupra "recipientelor" (re-legare) si parasirea planetei in ideea multiplicarii si dobandirii controlului suprem asupra perfectiunii sacre pentru a-L perverti si polua. Cei care doresc asta sunt aici, jos pe pamant ori sub...ori deja in unii dintre noi.

Xanadron

#37
Citat din: @biss din  30 Septembrie 2010, 22:12:20
Controlul asupra "recipientelor" (re-legare) si parasirea planetei in ideea multiplicarii si dobandirii controlului suprem asupra perfectiunii sacre pentru a-L perverti si polua. Cei care doresc asta sunt aici, jos pe pamant ori sub...ori deja in unii dintre noi.

De acord cu ipoteza asta f. plauzibila, @biss - si nu doar fiindca un autor american o sustine in lucrarea "Alien Interview", care spune ca-i o transcriere a unui jurnal primit de la unica interlocutoare acceptata... telepatic de ET-ul "mic gri" :-) ramas in viata dupa celebra prabusire a OZN-ului de la Roswell (1947, exact in ziua cind ex-regele Carol s-a insurat la Lisabona cu Madame Lupesco).

http://www.bibliotecapleyades.net/vida_alien/alieninterview/alieninterview.htm

Iesirea din "cercul reincarnarilor pe planeta-puscarie Terra" nu-i oricum doar o preocupare budist-nirvanica.
De fapt, incercarea de scoatere a noastra din cercul asta viciat :-D pare a fi un scop principal al unora din "vizitatorii" nostri galactici - a caror influentza nu-i inca, din pacate, preponderenta.

Cit despre presupunerea lui mr apropo de utilizarea de catre unii dintre "EI" a energiilor negative ("loosh") emanate inevitabil de injusta societate umana - si asta-i o ipoteza acceptata de numerosi initiati, dar ale carei detalii ar necesita un topic separat.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Leonard

#38
Pentru ca ai scris ca topicul meu este lipsit de originalitate melanogaster36 poate te intereseaza mai mult topicul a venit iarna si sa sti ca limbajul meu este numai urban.mr Noi nu traim in matrix.biss esti foarte pesimist.taika daca nu meditai spuneam ca ai un suflet simplu.Deci vreau sa spun ca extraterestrii cei care au intervenit la crearea noastra au plecat departe de tot si nu le mai pasa absolut nimica de noi.Este posibil ca noi sa avem ceva ramas de la ei de ne gandim la aceste ,,fleacuri,, cum ai dat tu de inteles biss.Vreau sa va dau un exemplu ce fac albinele cu trantorii i omoara.Ar trebui sa ne uitam la aceste insecte si sa ne gandim cum am putea sa ne perfectionam noi ca si rasa umana.biss nu sunt multi in lume care gandesc cu niste minti nemuritoare.
Cei care stiu tac.

aswotim

Sa nu uitam ca pe teritoriile romanesti s-au succedat cele mai vechi civilizatii ale Europei. Culturile din ultimii 12000 ani cercetate insuficient pana acum, au dat capodopere de arta, (vezi Cernavoda, Cucuteni, Hamangia, Margina, etc.) Avem si cele mai vechi centre de cult europene, http://www.evz.ro/detalii/stiri/cetatea-de-la-cornesti-cercetata-de-arheologi-straini-903072.html    sau
sunt doar cateva locuri care ar trebui sa ne deschida ochii spre cercetarea spiritualitatii stramosilor nostri, caci deseori nu vedem padurea de copaci, cautand pe alte continente ceea ce se afla sub nasul nostru. Daca stai de vorba cu batranii intelepti de la tara, care au mai auzit traditiile si legendele transmise de sute de generatii intelegi ce comori suntem pe cale sa le pierdem  (definitiv!) prin ignoranta noastra... Vin strainii sa descopere spiritualitatea maramusesenilor, a muntenilor iar noi nu-i bagam in seama. Ar fi pacat...