Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

schelete de uriasi langa buzau

Creat de mike, 27 Iulie 2010, 17:14:18

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mike

1. Cu catva timp in urma, la un post Tv, intr/o emisiune la care participau, cred, Ion Hobana si Streinu, s/a afirmat ca o protuberanta solara a ajuns pana la nivelul orbitei terestre, norocul nostru fiind ca Tera se afla de cealalta parte a Soarelui.
2. Intr/o emisiune la National TV, la care participau Iona Hobana, Dan Farcas si Rudan, acesta din urma  a afirmat ca stie de existenta unei necropole langa Buzau, cu schelete aparent umana de 2.3 metri inaltime. Dl. Hobana, putin contrariat ca din anii 60 si pana in prezentul emisiunii nu s/a intreprins nimic pentru studierea sitului, a propus postului TV sa inceapa o cercetare a acelei necropole, lucru acceptat de mediatorul emisiunii.
Poate sa/mi spuna cineva ceva in plus despre aceste 2 subiecte, mai ales daca s/a verificat sau nu prewsupusa necropola de uriasi de la Buzau?  
Pentru punctul 2 am urmatiorul link:

http://www.youtube.com/watch?v=VKVa7CuUTXE
NU TOT CE ZBOARA SE NUMESTE OZN

Arhanghelul

#1
Citat din: mike din  27 Iulie 2010, 17:14:18
<...>

2. Intr/o emisiune la National TV, la care participau Iona Hobana, Dan Farcas si Rudan, acesta din urma  a afirmat ca stie de existenta unei necropole langa Buzau, cu schelete aparent umana de 2.3 metri inaltime. Dl. Hobana, putin contrariat ca din anii 60 si pana in prezentul emisiunii nu s/a intreprins nimic pentru studierea sitului, a propus postului TV sa inceapa o cercetare a acelei necropole, lucru acceptat de mediatorul emisiunii.
Poate sa/mi spuna cineva ceva in plus despre aceste 2 subiecte, mai ales daca s/a verificat sau nu prewsupusa necropola de uriasi de la Buzau?   

Aparent fara legatura cu tematica acestui post ...

Citat:
"In credinta populara, in lunea dupa duminica Tomei, se sarbatoreste Pastele Blajinilor. In folclor, Blajinii mai sunt cunoscuti si sub numele de Rohmani. Potrivit credintei populare, Blajinii fac parte din cei dintai oameni de pe pamant. Traiesc fara femeile lor, convietuiesc cu ele numai 30 de zile pe an in vederea procreatiei. Blajinii, incapabili de a face rau, s-ar afla dincolo de lumea vazuta, pe unde se varsa Apa Sambetei, in delta ei, pe Ostroavele Albe. "
Sursa:
http://www.crestinortodox.ro/datini-obiceiuri-superstitii/pastele-blajinilor-88711.html

Citat 2:
"Istoria acestei sărbători începe înaintea creştinismului. Ca și pe timpuri, sărbătorindu-se primăvara aceasta are legătură cu cultul învierii și înnoirii naturii, de aceea în acest anotimp se obișnuiește săvîrșirea diferitor ritualuri de pomenire a decedaților."
Sursa 2:
http://www.moldovenii.md/md/section/520

____________________________________________________________
Am vrut sa pun cele mai de sus ... in topicul sursa ... de mai jos dar a fost restrictionat ...

Citat din @daos  Re: Tara Daciei, istoria interzisa
« Răspuns #228 : 12 Decembrie 2012, 10:56:41 »


"Pentru ca dupa mine si ktistaii daci (eremitii religiei zamolxiene) aveau abilitati bioenergetice (cel putin, caci cred ca erau in stare de cu mult mai mult). Iar tehnicile pe care le cunosteau in acest domeniu mistic dupa umila mea parere erau mostenite de la acea pupulatie mentionata mai sus, blajinii sau rohmanii (suna a roman, nu-i asa calator astral?!). "

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1741.msg77781.html#msg77781

Resurse:
http://mysteriousromania.com/index.php/ro/videogallery-ro/62-uriasii-au-trait-si-pe-teritoriul-romaniei-de-azi
http://wikimapia.org/8281042/ro/Argedava
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/am-dezgropat-uriasi-cu-mana-mea-in-1950-217782.html

"Mitologia ro­mâ­nă spune că e­xistenţa umanoidă a cunoscut mai multe "rase" şi a început cu căpcăunii, forme nere­u­şite de umanizare, ca­re au dispărut. După ei au venit uriaşii, care s-au ridicat împotriva lui Dumnezeu. Divinitatea a trimis Potopul şi i-a omorât pe toţi. După uriaşi au venit oamenii, care vor fi înlocuiţi cu blajinii, o rasă de fiinţe mici de statură, cu suflet bun, care sunt pe placul lui Dumnezeu."
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Arhanghelul

#2
Cu scuzele de rigoare ...

P.S. Pe aici ma duceam ... la pescuit si scaldat ... cand eram copil ... pe atunci nu stiam de Argedava ... si nici de "Arsenie" ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

tractorbeam

In localitatea Muscelu-Caramanesti care se afla cumva intre Bozioru si Colti si unde accesul, cand ploua, e destul de dificil deoarece nu exista drum asfaltat iar noroiul e bestial exista o livada unde in anii 50 s-au efectuat lucrari agricole si unde s-au dezgropat oseminte de acest fel. Locuitorii zonei sunt destul de ostili cand vine vorba de sapaturi , au impresia ca cineva vine sa le tulbure stramosii.
Din ce cunosc inca exista acolo oseminte de acest fel ingropate.

padme

#4
Citat din: Arhanghelul din  12 Mai 2013, 14:27:04
Cu scuzele de rigoare ...

P.S. Pe aici ma duceam ... la pescuit si scaldat ... cand eram copil ... pe atunci nu stiam de Argedava ... si nici de "Arsenie" ...

Si cam cand erai matale copil? :))))))
Crede-ma ca eu sunt din zona si n-am auzit niciodata de uriasi, am citit in ziar despre ei. Si uite ca am zis sa ma interesez dar am uitat de fiecare data si sa-ti spun sincer nici nu stiu la cine! Si nici la Argedava n-am fost - despre care am auzit cand s-au facut sapaturile pentru lac prin 88-89! N-aveai cum sa auzi pt ca in zona nu este nici un totem legat de locurile istorice - care sunt ele si daca pot fi vizitate; asa cum nu scrie nicaieri ca Mihailestiul a fost cumparat de Mihai Viteazu' de unde si numele, iar conacul Calineascai - constructia alba frumoasa care se vede pe lac, in loc sa fie transformat in muzeu - care sa cuprinda si o parte din artefactele descoperite la sapaturi, a fost mai intai pradat (sobe de teracota foarte frumoase, de ex. fantana arteziana care un timp a fost la un restaurant, acum habar n-am ce s-a intamplat cu ea), apoi transformat in discoteca si apoi... abandonat...
Un sit arheologic important se mai afla si la Popesti, de exemplu, pe langa biserica si din cauza asta biserica a ramas in picioare, alaturi de cea de la Tufa de pe lac.
Deci de-aia mai Arhanghelule ai venit pe lac si n-ai auzit nimic, doar mici, manele, etc.