Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Visul

Creat de baaron, 02 Aprilie 2006, 15:25:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

uforever

Citat din: padme din  13 Februarie 2012, 16:46:04
Ok, sa vedem cine dintre cei cu entitatile protectoare ma lamureste: cum ramane cu mortile absurde?? Chiar si u accidentele absurde?? Sunt mai mult ca sigura ca ati auzit de astfel de cazuri (nu imi vine in minte nici un exemplu), ce se intampla atunci? Entitatea era in pauza?? Merci!


Si eu am avut un asemenea examen :))) numai ca nu eram in anestezie generala

Da, corect, daca e sa dam exemplu de o moarte stupida, se intampla in fiecare zi, accidentul de masina.Regretata Laura Stoica a murit intr-un accident de masina fiind si insarcinata(dupa multe incercari).Pai ce-ai facut tati? se chinuie femeia sa ramana insarcinata si moare asa deodata...poc si atat? Am mai spus <CEVA MARET> exista si probabil exista si entitati care intervin in viata omului foarte rar, dar cred ca intervin in viata oamenilor geniali sau cu ceva abilitati speciale.Noua oamenilor mai putin geniali probabil ne-au fost lasate mecanisme prin care suntem atentionati sau prin care primim energie vitala sa ne continuam destinul alambicat.Credinta este strans legata de autosugestie, nu cred ca primim realmente <ajutor de la Divinitate>, mai degraba declansam mecanismele autosugestiei care da roade.Asta ii spuneam si Zanei@M, credinta este foarte importanta, nu conteaza in ce, conteaza cat de puternica este, aici nu includ ratatii ce se inghesuie la apa sfintita sau <ultrasii crestinopati> ce pupa icoane, acelea sunt simple ritualuri salbatice.Creierul limbic, reptilian(subconstientul) face <minuni> daca este disciplinat si dezintoxicat de informatii nocive, in acelasi timp este si mare amator de placeri, de care trebuie sa aiba parte, dar nu cat ar vrea el.Foarte probabil ca asta sa fie <gardianul> nostru, al oamenilor de rand si cu siguranta de acolo vin visele.

Salutare, salutare!

fiulploii

Citat din: padme din  13 Februarie 2012, 16:46:04
cum ramane cu mortile absurde?? Chiar si u accidentele absurde??..
ce se intampla atunci? Entitatea era in pauza?? Merci!

Nu e nimeni in pauza decat numai aparent .
Exista o altfel de ordine a lucrurilor, o ordine care nu are niciun punct de tangenta cu conceptiile noastre limitate despre lume si univers.
Cum am mai zis, cand te-ai nascut , ti-a spus cineva ca viata asta e dreapta sau corecta ?  :-P
Esti aici , descoperi sau nu singur regulile , te descurci cu ce ai , iti faci treaba si pleci . Unde? habar nu am , in orice caz , dincolo de orizont .
Parerea mea.

mr

#437
Citat din: padme din  13 Februarie 2012, 16:46:04
Ok, sa vedem cine dintre cei cu entitatile protectoare ma lamureste: cum ramane cu mortile absurde?? Chiar si u accidentele absurde?? Sunt mai mult ca sigura ca ati auzit de astfel de cazuri (nu imi vine in minte nici un exemplu), ce se intampla atunci? Entitatea era in pauza?? Merci!
Intrebarea ta este legitima privind doar din perspectiva existentei doar unei identitati in noi insine. Adica unui singur eu decident, cu care adormi, cu care te trezesti si cu care te identifici in lumea fizica. Perceptia acestuia, fiind limitata doar la perioada de veghe si la datele culese prin intermediul celor cinci simturi ale trupului, nu are cum sa fie completa. Nefiind completa si neadmitand existenta unui alt eu (sinele superior, scanteia divina, luz-ul din fiecare individ), nu "vede" decat o desfasurare ilogica (dpdv rational, fizic) a evenimentelor, un haos permanent, o traire la intamplare a vietii.

Cred ca mortile absurde, privite din perspectiva nepalpabila, subtila si cauzala a motivarii existentelelor noastre, nu mai par atat de haotice. Pur si simplu, sinele superior din fiecare are un roadmap, un scenariu ce cuprinde o intrare in trup si mai multe posibilitati de iesire, in functie de reusita celor propuse. Astfel se creeaza premisele unor morti ciudate. Dar sa nu uitam ca exista si "treceri pe langa moarte" la fel de ciudate! Unii mor in feluri stupide, altii se chinuie constient sa moara si nu reusesc. Cine decide in ambele cazuri cand se moare, daca nu o unitate superioara de decizie, plastic vorbind?
Normal ca eu-ul zilnic, daca nu a facut eforturi sa exploreze lumea nevazuta, nu are cunostinta de alt nivel superior de decizie si nici nu vrea sa auda de asa ceva. Prefera sa ramana in perspectiva lui "Toma Necredinciosul" sau sa ignore efectiv orice tinde sa-l scoata din starea de "maretie" aparenta si trecatoare care-l cuprinde. Este surprins mereu de evenimentele vietii.... :rainbow:
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

mr

#438
Citat din: forrest din  14 Februarie 2012, 00:39:48
Si cum ar putea face eu-ul, eforturi de a explora lumea nevazuta?
Si daca face totusi,  eforturi, dar nu vede lumea nevazuta?
Este lumea nevazuta la indemina oricui? Cum?
Bine ai venit pe forumul rufon, forrest!
Primele eforturi de a explora lumea nevazuta cred ca trebuiesc indreptate spre analiza starilor tale interioare. Nu toate gandurile pe care le ai sunt logice, nu toate starile pe care le traiesti sunt clare si dorite, nu toate evenimentele din jurul tau au o explicatie rationala. Daca macar ajungi sa sesisezi acest lucru intri in mod sigur intr-un proces indelungat de "reconfigurare" a perceptei proprii, a felului cum te identifici, a modului cum apreciezi situatiile in care te afli si a implicatiilor generate de gandirea ta. Nu este un proces tocmai usor pentru ca implica mereu schimbare si il inteleg doar cei care invata in primul rand sa se "deprogrameze" de atasamentul fata de materie (sub orice forma ar fi el). Nu exista o reteta generala, o procedura, pentru ca revelarea se face treptat pe masura ce pe interior reusesti sa iti elimini posibilele scenarii, iluzii, sabloane de comportament dobandite din copilarie, din educatie etc., care-ti ocupa mintea si consuma energia.
Munca cu tine trebuie facuta individual pentru ca fiecare dintre noi suntem unici. Nu ai cum sa nu iei contact cu lumea nevazuta daca te apuci serios de treaba si esti onest cu tine insuti! Mai conteaza si felul cum reactionezi la constientizarea unei franturi din lumea subtila...

Lumea nevazuta este la indemana oricui pentru ca fiecare dintre noi (dpdv tehnic) respecta regulile lumii duale si fiinteaza pe toate cele trei planuri simultan: fizic, astral si cauzal. Nu la fel de constienti, dar aici este efortul fiecaruia. Este o problema de experienta dobandita si de alegere cat din aceste planuri ajung sa fie "vazute". Cred ca avem tot ce ne trebuie sa putem vedea intreg ansamblul. Dar toata aceasta munca trebuie facuta gradat, cu rabdare si perseverenta. Si nu intr-o viata...

Pe acest forum ai sa gasesti multe discutii pe acest subiect. Trebuie doar sa citesti... si sa iti iei ceea ce ti se potriveste. Personal cred ca pana la intelegerea civilizatiilor extratereste, de a caror existenta nu ma indoiesc, este imperios necesar sa ne autocunoastem pe noi insine si sa incercam sa ne ridicam la nivelul lor. Cam asta cred ca asteapta si "ei" de la noi.

"Esenta lumanarii nu este ceara care lasa urme,ci lumina."Antoine de Saint Exupery
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

angellla29

#439
In ultimul tmp, nu stiu de ce absolut toate visele mele nocturne sunt foarte...reale daca ma credeti! Sunt atat de reale incat e foarte dificil sa fie descrise in cuvinte. Visez cam rar, dar aceste vse sunt foarte reale. Cel putin asa am impresia. Ma refer la trairi interioare...

abyss

fii liniştită padme, când vei fi din nou la fel şi te vei ridica pe propriile picioare din acest vis care este viaţa vei înţelege. Acum stai, dar pe urmă vei merge, vei alerga pe câmpul intenţiei nesfârşite.  ;)

padme

#441
:))) Meci, da' prefer experientele in stare de trezie si nu "pe margine" ca sa zic asa! Acum cativa ani am avut din nou un examen dur. Inainte de a lua rezultatul analizelor am avut "o viziune" sau ce-o fi fost, de mi-a facut parul maciuca. Acum cred ca a fost un avertisment de genul "ce-ar fi fost daca intuitia mea nu era suficient de puternica" si asta in conditiile in care am fost masurata cu ansa, dupa cum spuneam mai sus si rezultatul a fost "totul e ok" :)))))))))) - lucru la fel de ciudat intrucat tipa sunt sigura ca are ea alte simturi si nu doar pe ansa, am stat putin de vorba, mi-a mai zis niste chestii gen tensiune oscilanta, calciu, mi-a simtit o extrasistola, am ras, am simtit-o putin pe mana, (se fac niste teste de "simtire) etc. Si iar mi s-a parut ciudat pt. ca am mai avut screeneng-uri cu un aparat de "biorezonanta", apoi cu un tip - si nimic. Intuitia insa era treaza, de veghe....
In urma diverselor experiente pe care le-am avut, poate intelegi/geti si tu/voi de ce nu pot accepta asa usor anumite chestii. Ar fi ca si cum ai invata la scoala dar ai toci fara sa pricepi logica, daca se intelege ce spun!



abyss

Ce înţeleg e că îţi e greu să accepţi deoarece mintea ta se călăuzeşte după principiul cauzei şi efectului. Presupun că suntem cu toţii la fel şi complet nebuni deoarece răspunsul la toate întrebările noastre este perfect evident după anumite păreri. Blestemul nostru e nebunia. :)
Nu există în realitate metode, căi, legi sau etape în a dobândi răspunsurile. Singurul lucru care a contat vreodată e modul în care asamblam realitatea şi cât anume din ea. Iar asta nu se poate realiza prin procedee ci e un efect care are loc cu de la sine putere. Acesta se poate obţine spargănd "oglinzile reflectării de sine" pentru a ne oferi o şansă minimă: conştiinţa intenţiei. În practică şi chiar în vise există o succesiune de acţiuni care sunt o consecinţă doar atunci când eşti conştient/ă de ele. Şansa minimă constă în a deveni conştient de "spirit" sau ceea ce este treaz şi tăcut în tine. Asta poate fi atinsă când scade importanţa de sine şi energia necesitată de aceasta nu mai e consumată şi devine asemeni unei trambuline care lansează punctul în care ţi se asamblează realitatea în mod automat într-o călătorie de neconceput. Trofeul este înţelegerea.
Folosim raţiunea în vise? Deoarece raţiunea ne face să alegem ceea ce pare corect pentru mintea noastră...  Dar dacă în vise şi apoi mai târziu folosim şi în perioada de trezie punctul de asamblare al realităţii în locul cunoasterii fără cuvinte, legătura cu "spiritul" sau mintea cosmică conştienţă devine clară şi poţi discerne mult mai limpede. Alte opţiuni de a afla răspunsurile întrebărilor noastre sunt cele raţionale şi culmea este că nu dispunem de tot necesarul pentru a face faţă acestora. Universul după mine şi ale lui opţiuni sunt dictate de o cunoaştere fără de cuvinte. Ştiu că pare iraţional ce zic :)   

Când voi avea puţin timp voi bate câmpii şi pe tema viselor cu extratereştrii şi religii că să-i răspund şi lui @uforever la o întrebare pusă cu ceva postari mai înainte. Voi apăsa aceleratia puţin să vedem dacă tine pasul ;)   

abyss

Citat din: uforever din  10 Februarie 2012, 22:58:52
Acum va intreb eu pe voi,  Zana@M si @biss, daca ne nasteam intr-o tara unde majoritatea este Budista, nu interpretam personajele din vis ca fiind Buddha? visele sunt in functie de informatiile pe care le bagam la creieras.

Multumesc.
Desi am zis ca nu mai cant melodia mea hiperbolizanta, am sa mai astern cateva randuri pentru @uforever deoarece-i nou si vechi in toate ;)


    Prin urmare spuneai ca visele sunt in functie de informatiile pe care le bagam la creieras. Asa e intr-o mare masura. As putea adauga ca visul este o realitate cuantica constienta (mai mult sau mai putin constienta de tine  :D  atunci cand nu ai vise lucide). Pornind de aici, de la posibilitatea ca visul sa devina o realitate cuantica pot afirma ca atunci cand se traverseaza barierele stabilite de catre mentalitatea umana tribala, cineva poate descoperi ca "raul" nu inseamna neaparat malefic, ca negrul nu este diavolul si ca noaptea nu este timpul de manifestare al zanelor, "spirideilor" si spiritelor rele. Ca poate toate acestea tin de polaritati, de electricitate si de modul in care noi percepem aceasta realitate iar pentru a o intelege ar fi nevoie de a scapa de conotatiile si prejudecatile adaugate de-a lungul mileniilor de intuneric spiritual.
    Visele si civilizatiile extraterestre: felul in care civilizatiile acestea au intrat in contact cu noi pana in prezent si care este adanc intiparit in constiinta noastra, in cunoasterea antica legata de starile de constienta (textele Vedice) si stiinta constiintei care implica o interfata intre starea de constienta , liniaritatea spatiu-timp si electro magnetism. De aici se pot deduce anumite demersuri favorabile fiecaruia desi ar trebui sa fie o paradigma universala in care mintea+constientza interactioneaza cu tridimensionalitatea spatiului timp si realitatea.
    In aceasta directie privind, intelegem astfel civilizatiile care au capacitatea de a iesi din spatiul-timp pentru a calatori pe distante interstelare folosind viteze mai mari decat cea luminica, si care fac acest lucru trecand prin alte dimensiuni sau alte "realitati" ori campuri de perceptie, folosind dispozitive electromagnetice. Ajungem iata, la o imagine care dezvaluie o realitate trans-dimensionala in caretoate punctele din timp si spatiu sunt unite prin intermediul dimensiunilor apropiate de ele. Ceea ce le uneste este constiinta pura/constientza/starea de trezie/iluminarea/plasarea mintzii in punctul fara de dialog interior si accesarea cunoasterii instantanee fara de cuvinte, care la randul ei poate fi accesata. Practic avem fiecare o poarta personala interdimensionala, un "portal ascuns"/simbol pierdut/poarta din vis. Aceasta descriere este inteleasa perfect de catre aceia care cunosc puterea mintii si apoi pe cea a mintii colective, cat si a constientei individuale atunci cand aceasta se contopeste cu oceanul mintii nemarginite si a constientei universale, fapt ce ne duce catre ipoteza ca universul e o holograma cuantica constienta in care totul : stele, electroni, atomi, fotoni fluctueaza intrand si iesind dintr-un ocean multipotent de energie si constientza care intre constientza si spatiul timp are un numar aproape infinit si gradual de dimensiuni in care cele mai fine sunt cele apropiate de cele ale constiintei pure si a luciditatii absolute.
    Aceste stari de non-localizare sunt experimentate in vis sau de catre cei care practica rugaciunea, meditatia ori oricare alta forma de relaxare a mintii si care nu sunt altceva in sine decat "trucuri" care pacalesc mintea introducandu-i stari-elemente disonante in fluxul mental, ajutand-o astfel sa se linisteasca, sa se perceapa pe sine si apoi oceanul de constientza din care face parte. Aceste manifestari si perceptii in care poti intra si vedea "locul fara de loc" sunt descrise si de catre mistici si de asemenea au si aplicatii practice deoarece ceea ce este treaz in noi si e treaz uneori si in visat, se poate afla in acel loc fara de loc si astfel poate fi oriunde in oricare punct din timp si spatiu alege a se manifesta. Desi se poate spune ca toate acestea deocamdata sunt doar la nivelul de manifestare a gandurilor si al mintii, se afla deja tehnologii si stiinte unde sisteme de voltaj mare permit unui vehicul si ocupantilor sai traversarea dimensiunii si distantelor intergalactice. Aici vorbim desigur despre fiinte din alte locuri carora nu le mai spun "aliensi" deoarece acesta e un termen cu sens peiorativ la adresa lor si nu ne ajuta deoarece sunt si pot fi fiinte inteligente si constiente ca si noi.
    Contactul cu civilizatiile extrem de avansate numite si "celeste", se poate realiza doar aflandu-ne in starea de profunda luciditate si prezenta spirituala, accesand astfel mintea treaza care este translatorul universal capabil a furniza traduceri ce cuprind informatie multisenzoriala cu aspecte multidimensionale si nu neaparat doar liniare ce tin de timpul si spatiul nostru. Mai mentionez ca e bine ca cinedevine lucid in vise sa incerce sa-si aduca aminte si sa incerce sa bio-localizeze prin spatiul cosmic fiinte, nave ori planete ale fiintelor evoluate si sa incerce un dialog pasnic cu acestea, un dialog ce poate fi numit si "diplomatic". Toate acestea se pot realiza constientizand sentimentul de non-localitate si apoi axpandarea acestuia la un nivel la care mai apoi poti functiona pentru a realiza cele de mai sus mentionate.
    S-a constattat de catre cei care realizeaza asemenea fapte de curaj si cunoastere ca aceste fiinte evoluate au sisteme fizice si electronice ce pot interactiona cu mintea constienta si deasemenea ca sunt fiinte si mai evoluate care nici nu mai au nevoie de asa ceva.

LE: mai clar de atat nu o pot spune ori formula si reprezinta nivelul la care am ajuns cu intelegerea fie ea si catalogata de catre unii ca fiind irationala, in demersul propriu de autoclarificare a legaturii dintre visele si mesajele ori faptele petrecute in liniile temporale, dimensiuni cu polaritati diferite si civilizatiile extraterestre ori extradimensionale.
   

uforever

@abiss, multumesc pentru raspuns, foarte argumentat si foarte bine dezvoltat, practic mi-ai cam luat <piuitul>, prea multe nu ar mai fii de spus.De multe ori m-am intrebat daca perceptia noastra despre RAU si BINE este <reala> sau conteaza la nivel universal, raspunsul tau este mai mult decat satisfacator.Cat despre cautarea unor entitati in visele lucide, chiar nu m-am gandit la asta, deocamdata incerc sa le controlez cat mai bine, in visele mele lucide ma deplasez foarte greu si pierd controlul foarte usor daca nu sunt atent, sa nu mai spun ca nu le am in fiecare zi.Nu are rost sa spun mai multe, ai cam spus tu tot ce se putea spune.


Multumesc, buna treaba!
Uforever.

uforever

Citat din: forrest din  15 Februarie 2012, 21:47:55
Domnule "profesor" @biss, ceva , mai pe intelesul muritorului de rind, ai putea?

pomenesti la un moment dat:

"atunci cand se traverseaza barierele stabilite de catre mentalitatea umana tribala,.....si
... ca pentru a o intelege ar fi nevoie de a scapa de conotatiile si prejudecatile adaugate de-a lungul mileniilor de intuneric spiritual."

Sper ca vei intelege de ce nu redau intelesul intreg, ma limitez la niste bariere pe care eu le socot  in expunerea ta.
Te intreb:

- ce neajunsuri are mentalitatea tribala?
- intunericul spiritual tine de trecerea timpului?

Forrest, aroganta ta este nemotivata, nu are nici o baza, @biss pentru a-si sustine teoria si-a tocit degetele pe tastatura, nu stiu daca intelegi dar omul a venit cu o tona de argumente.Tu, foarte obraznic si tupeist ai venit cu o <simpla intrebare>, fara sa citesti tot ce e expus omul, fara sa-ti expui punctul de vedere.Eu in locul lui nu as raspunde provocari tale puerile, cand vrei sa primesti un raspuns civilizat, nu faci pe desteptul, gen <domnule profesor> la misto.Incearca sa fii mai atent la modul in care te adresezi, nu stii exact cu ce fel de om discuti, iti place sa fii in atentia moderatorilor?, vad ca dabia ai aterizat pe aici si deja esti moderat.

abyss

Citat din: forrest din  15 Februarie 2012, 21:47:55
Domnule "profesor" @biss, ceva , mai pe intelesul muritorului de rind, ai putea?
Nu, nu pot. Imi pare rau ca nu sunt profesor sa-ti pot explica. Dar ce pot sa-ti spun este ca intunericul spiritual nu tine de trecerea timpului, dupa cum spui ca as fi formulat ci mai degraba am scris ca trebuie sa scapam de conotatiile si prejudecatile adaugate de-a lungul mileniilor de intuneric spiritual pentru a realiza daca mentalitatea tribala fata de care inca mai suntem tributari are calitati si numai calitati. Sau altfel spus daca imi permiti sa o fac ar suna cam asa:

In timpul viselor noastre nu constientizam ca visam.
Putem chiar visa ca interpretam un vis.
Doar dupa ce ne-am trezit realizam ca au fost desi aievea, doar un vis.
Doar dupa marea trezire vom realiza ca aceasta manifestare a fost marele vis :)

During our dreams we do not know we are dreaming. We may even dream of interpreting a dream. Only on waking do we know it was a dream. Only after the great awakening will we realize that this is the great dream. And yet fools think they are awake, presuming to know that they are rulers or herdsmen. How dense! You and Confucius are both dreaming, and I who say you are a dream am also a dream. Such is my tale. It will probably be called preposterous, but after ten thousand generations there may be a great sage who will be able to explain it, a trivial interval equivalent to the passage from morning to night. 

"Zhuangzi"

Ganditorul

S-au pus 2 intrebari aici, destul de pertinente, daca le dezbracam de de o anumita tenta enervanta care aprinde spiritele (discutiei)

Citat
- ce neajunsuri are mentalitatea tribala?
- intunericul spiritual tine de trecerea timpului?

- Trebuie sa acceptam ca visul e o forma de informatie care are ca origine de manifestare/receptie subconstientul - nu stim inca de unde vine aceasta informatie, ce vrea sa reprezinte si ce efecte produce in realitate (luand in considerare toate conexiunile pe care le are un vis...)
- Mentalitatea (educatia) tribala de care vb colegul nostru nu face decat sa "traduca" in termeni cunoscuti, perceputi de receptor, aceasta informatie. Asa se face ca, probabil, aceeasi informatie e "tradusa" de un receptor (om) intr-un sens benefic si de alt receptor (tot om...) intr-un sens malefic. Dar e vb de interpretare si nu de esenta informatiei "vis" (cum s-a aratat si mai sus)..
- Asa cum noi transmitem mai departe informatia in functie de receptor, probabil ca tot asa informatia se transforma in imaginile din vis in functie de gradul de educatie al receptorului. Noi creem povesti, desene animate - pe intelesul copiilor - povesti/carti de dragoste si aventuri, filme de actiune sau de groaza - pentru intelesul unei cetegorii de maturi, carti stiintifice si filme documentare pt uzul altei categorii de adulti. Tragand linie si adunand vom observa ca esenta informatiei e cam aceiasi - binele si raul, Fat-Frumos si Zmeul, hotul si vardistul, modificarea naturii, viata pe alte planete etc etc. Numai forma de manifestare/prezentare a informatiei difera. Probabil si visul functioneaza la fel, sau mai bine zis "muza" care ne inspira comunicarea a "furat" metodologia de transmitere a informatiei din "vis". Si nu de putine ori informatia din vis vine ca un raspuns la problemele noastre din viata de zi cu zi... numai ca nu stim "cifrul de descifrare a informatiei".
- Timpul nu cred ca este un impediment pentru depasirea "intunericului spiritual". Daca ne aruncam o privire asupra dogmei religioase realizam ca "guru", "preotii" "parintii spirituali" ai acestor dogme au avut nevoie doar de cativa ani pentru a absolvi un institut "theologic" si a primi "harul" care-i apropie de sfinti si de o intelegere superioara a realitatii (asa cum majoritatea se lauda ca dobandesc prin "har").
Nu vad de ce, in doua generatii, daca ne-am educa copiii in sensul adevarului, al lipsei de frica de fantasme, a cunoasterii si cercetarii, al apropierii de natura si refuzului distrugerii vietii, sub orice forma - nu am putea deveni o populatie pamanteana avansata, civilizata, de "nivel galactic".
- Noi, in schimb, ne bombardam copiii cu povesti de groaza, cu Bau-Bau si reptilieni (zmei), cu iad si rai, cu impunerea unor bariere in calea cunoasterii. Nu cred ca e o noutate pt nimeni exemplele copiilor care ridica obiecte de jos printr-un biomagnetism inexplicabil, care indoaie lingurite si furculite (efectul Geller) care citesc o carte fara sa o deschida, care vindeca cu puterea mintii.
Le punem in cale barierele dogmei religioase sau stiintifice, le explicam ca ceea ce ei fac "nu se poate", "e imposibil", le frangem "aripile" si visele... si treptat acesti copii cu o deschidere de exceptie spre cunoastere  se "aliniaza" majoritatii.
Iar noi pierdem mai mult decat ne putem inchipuii pe calea cunoasterii si dezvoltarii umane. Si apoi ne vaitam ca nu suntem ... avansati, si ca primim in continuare mesaje prin "vise lipsite de sens" !

zana@M

Hai sa va spun cum a inceput de fapt primul meu vis (la 17 ani) .Va rog dupa ce citit poate stiti sa-mi dati si o explicatie ,eu una n-am reusit sa aflu .
In adolescenta auzeam mereu ,chiar si pe mama spunand ,daca ai curajul sa stai (nud) la 12 noaptea cu doua lumanari aprinse de o parte si de alta a oglinzii vei afla cu cine te casatoresti  ,sau daca iei o crenguta de brad  cand se casatoresc doi tineri ascultand preotul, fara insa se te vada cineva , pui acea crenguta noaptea sub perna cand dormi . :-o O parantezza aici ,in unele sate dobrogene se practica  obiceiul de a se impodobi bradul miresii .Atunci  am fost invitata la nunta unei prietene sa fiu domnisoara de onoare .Stand si ascultand slujba mi-am amintit ce  v-am relatat , (curiozitatea m-a impins)am luat o crenguta din brad  fara sa ma vada cineva si cand am ajuns acasa ,dupa nunta am pus-o sub perna si noaptea am visat exact  si parca real(i-am vazut clar pe cei doi barbati din viata mea).Visul l-am mai scris, dar nu si cauza :-o
Dupa mine mi-am visat -DESTINUL-.Dupa doi ani de la acest vis ,barbatul din vis   a venit la mine la poarta ,a aparut fara sa stiu  de ce si cine e,nu-l vazusem in viata mea ,desi treceam pe langa el de ani buni(el ma cunostea).Cand s-a apropiat de mine atunci mi-am adus aminte de vis ,era chiar acel barbat.
De atunci si pana in ziua de azi visez cu o precizie uimitoare tot ce mi se va intampla in viitor ,mie si celor dragi .
Ce s-a intamplat atunci , ce anume s-a declansat in EU-ul meu interior???
Cu timpul am invatat sa accept visele ca pe ceva normal ,la inceput insa era o tortura!
Ma invinuiesc mereu pentru ce am facut ,dar curiozitatea m-a facut sa recurg la asa ceva.Aceasta curiozitate am platit-o si cred ca am s-o platesc toata viata!
O zi buna!
,,TU ESTI CAUZA IAR LUMEA ESTE EFECTUL ,SCHIMBA-TI IDEILE DESPRE LUME -SI LUMEA SE VA SCHIMBA,,

mistic

visele, ca si toate gandurile care trec prin mintea noastra toata ziua, sunt manifestari ale subconstientului. Cand ai parte de o experienta :felul in care se intampla lucrurile, felul in care tu reactionezi, ce emotii simti, felul in care altii reactioneaza etc se inscriu in subconstient. aceste experiente dau nastere viselor si gandurilor inconstiente care ne trec prin minte fara sa ne dam seama. subconstientul controleaza persoana in functie de ce are inscris. Deaceea poti invata din vise si din ganduri despre persoana ta. scopul nu este sa te atasezi de aceste vise ci sa le observi si intelegi. daca tii un jurnale de vise vei oberva ca anumite chestii se repeta. o persoana care si-a curatat subconstientul si devine o persoana constienta, nu va mai visa si nu va mai fi controloat de subconstient.