English section > General UFO Discussions

The Holographic Universe : BRAIN / Dream & illusions

(1/5) > >>

calator astral:
The Holographic Universe proves that the physical world we believe is real is in fact illusion. Energy fields are decoded by our brains into a 3D picture, to give the illusion of a physical world.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YG9FO7JGWq4&feature=related[/youtube]

abyss:
Interesant dar nu aduce o soluþie clarã a problemei. Aceste truisme prezentate acolo sunt vechi ºi ºtiute de când lumea. Dar degeaba. Omul alege din lenevie ºi comoditate spiritualã sã-ºi restrângã percepþia la tipul celei actuale. Noi nu percepem o iluzie ci mai curând o realitate restrânsã de însãºi modul prin care învãþãtorii noºtri ne-au învãþat sã o facem. În prezent marea majoritate ºtiu doar ceea ce vãd ºi li se spune. Cum am putea deveni niºte autentici vãzãtori ºi ºtiutori? Întrebarea este cum devenim conºtienþi de faptul cã suntem conºtienþi? Ce este în noi ceea ce percepe însãºi actul de a fi conºtient ºi cum exact se întâmplã aceasta? Ce aplicaþii practice are aceastã dezvãluire ºi ce rãspunsuri ne poate aduce? Ce paradigmã se poate construi astfel ºi ce tip nou de cosmologie se naºte?

Degeaba o dãm în sus ºi-n jos cu Creatorul. Am impresia cã el este atât de aproape încât pur ºi simplu nu-l vedem... Poate cã din cauza cã el este în noi ºi-n toate? Atunci care e iluzia? Nu e cumva acea lume nãscutã din propriul ego ºi din alegerea de a experimenta singularitatea, care e prezenta în creierul nostru ºi care are tendinþa de a se suprapune peste adevãrata realitate opacizând-o, ocultând-o? Nu cumva aceastã lume falsã a ajuns sã ne domine acþiunile? Cine este cel care ºtie aceasta ºi se foloseºte de oameni folosind aceste pârghii transformându-ne pe toþi în zombi? Nu este asemeni unui cancer ce pune stãpânire pe celule ºi le rescrie adn-ul?
Cum ne trezim? Cum devenim conºtienþi?

calator astral:
"Cum ne trezim? Cum devenim conºtienþi? "
Salve, grea întrebare draga biss, cum deschidem ochii spre alte Realitati (sau dimensiuni)...în cazul asta cred ca parasim orice cartezianism, în concluzie, în opinia mea, raspunsul nu poate fi decît IRATIONAL (banuiesc) nu pot confirma sau infirma, ar putea fi ceva de tipul "exista tehnici de initiere ezoterice" :
http://www.desavarsirespirituala.ro/?page_id=19

ps> precizez ca si eu sînt posesorul unui cristal merkaba :


Urban:

--- Quote from: calator astral on  04 June 2010, 13:11:42 ---The Holographic Universe proves that the physical world we believe is real is in fact illusion.
--- End quote ---

Exista cativa care cred ca acesta este cel mai Corect model de Realitate la care Stiinta a ajuns pana acum.
Totusi, exista viziuni si mai radicale asupra Realitatii inconjuratoare.

abyss:
Sunt de acord cu Urban.

Calatorule, ai spus ca raspunsul e irational sau poate fi. Eu as adauga ca raspunsul e TRANSCENDENTAL sau poate fi astfel. Nu incerc sa-ti dau lectii ci pur si simplu mi-am exprimat o opinie la fel ca tine.

In ideea schitata de Urban as adauga ca acele viziuni radicale sunt de preferat deoarece atunci cand experimentam mintea universala, prin experimentarea calmului, a nonantropocentrismului, a constiintei transcendente libera de constrangerile liniaritatii spatiu-timp, libera de constrangerile gandurilor, perceptiilor, a egoului, cineva poate deveni astfel familiarizat cu constiinta pura si poate accesa cunoasterea aflat in aceasta stare de constiinta nemarginita ce este dincolo de frica si alte interferente liniare.

Noi toti suntem constienti.
De obicei, si din nefericire, suntem constienti de ceea ce ne capteaza atentia - sunete, ganduri, perceptii, emotii si egoul. Cere ceva practica in liniste sa devenim constienti de de starea in sine de a fi constient, sa realizam doar faptul ca suntem treji si constienti de constienta, pentru ca mintea sa se reflecte doar pe sine... In timp ce aceasta necesita ceva timp si disciplina nu este ceva intrinsec dificil - exceptand cazul in care ne spunem singuri ca e imposibil - deoarece suntem deja constienti, si daca suntem constienti putem experimenta constiinta pura.
In acest sens, e mai aproape de noi aceasta decat caile vietilor noastre, este un lucru atat de intim actul de a fi constient si treaz incat pur si simplu nu-l observam, este prea apropiat.
Deci, cere practica de a linisti mintea, de a o face sa taca, sa opreasca dialogul interior, si de a fi capabila astfel de a accesa clara si simpla stare de a fi constient de faptul ca esti constient, doar de actul de a fii treaz pentru ca aceasta intelegere sa se dezvolte. Doar aflati in acea stare avem acces neingradit la fluxul total de informatii pe care creierul nostru - o scula formidabila - a fost setat sa-l filtreze maxim...

Si atunci ma intreb cine face atat de mult zgomot in jur? Si de ce? Cine are de castigat?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version