Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

The Holographic Universe : BRAIN / Dream & illusions

Creat de calator astral, 04 Iunie 2010, 13:11:42

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

calator astral

The Holographic Universe proves that the physical world we believe is real is in fact illusion. Energy fields are decoded by our brains into a 3D picture, to give the illusion of a physical world.


abyss

Interesant dar nu aduce o soluþie clarã a problemei. Aceste truisme prezentate acolo sunt vechi ºi ºtiute de când lumea. Dar degeaba. Omul alege din lenevie ºi comoditate spiritualã sã-ºi restrângã percepþia la tipul celei actuale. Noi nu percepem o iluzie ci mai curând o realitate restrânsã de însãºi modul prin care învãþãtorii noºtri ne-au învãþat sã o facem. În prezent marea majoritate ºtiu doar ceea ce vãd ºi li se spune. Cum am putea deveni niºte autentici vãzãtori ºi ºtiutori? Întrebarea este cum devenim conºtienþi de faptul cã suntem conºtienþi? Ce este în noi ceea ce percepe însãºi actul de a fi conºtient ºi cum exact se întâmplã aceasta? Ce aplicaþii practice are aceastã dezvãluire ºi ce rãspunsuri ne poate aduce? Ce paradigmã se poate construi astfel ºi ce tip nou de cosmologie se naºte?

Degeaba o dãm în sus ºi-n jos cu Creatorul. Am impresia cã el este atât de aproape încât pur ºi simplu nu-l vedem... Poate cã din cauza cã el este în noi ºi-n toate? Atunci care e iluzia? Nu e cumva acea lume nãscutã din propriul ego ºi din alegerea de a experimenta singularitatea, care e prezenta în creierul nostru ºi care are tendinþa de a se suprapune peste adevãrata realitate opacizând-o, ocultând-o? Nu cumva aceastã lume falsã a ajuns sã ne domine acþiunile? Cine este cel care ºtie aceasta ºi se foloseºte de oameni folosind aceste pârghii transformându-ne pe toþi în zombi? Nu este asemeni unui cancer ce pune stãpânire pe celule ºi le rescrie adn-ul?
Cum ne trezim? Cum devenim conºtienþi?

calator astral

"Cum ne trezim? Cum devenim conºtienþi? "
Salve, grea întrebare draga biss, cum deschidem ochii spre alte Realitati (sau dimensiuni)...în cazul asta cred ca parasim orice cartezianism, în concluzie, în opinia mea, raspunsul nu poate fi decît IRATIONAL (banuiesc) nu pot confirma sau infirma, ar putea fi ceva de tipul "exista tehnici de initiere ezoterice" :
http://www.desavarsirespirituala.ro/?page_id=19

ps> precizez ca si eu sînt posesorul unui cristal merkaba :



Urban

Citat din: calator astral din  04 Iunie 2010, 13:11:42
The Holographic Universe proves that the physical world we believe is real is in fact illusion.

Exista cativa care cred ca acesta este cel mai Corect model de Realitate la care Stiinta a ajuns pana acum.
Totusi, exista viziuni si mai radicale asupra Realitatii inconjuratoare.

abyss

Sunt de acord cu Urban.

Calatorule, ai spus ca raspunsul e irational sau poate fi. Eu as adauga ca raspunsul e TRANSCENDENTAL sau poate fi astfel. Nu incerc sa-ti dau lectii ci pur si simplu mi-am exprimat o opinie la fel ca tine.

In ideea schitata de Urban as adauga ca acele viziuni radicale sunt de preferat deoarece atunci cand experimentam mintea universala, prin experimentarea calmului, a nonantropocentrismului, a constiintei transcendente libera de constrangerile liniaritatii spatiu-timp, libera de constrangerile gandurilor, perceptiilor, a egoului, cineva poate deveni astfel familiarizat cu constiinta pura si poate accesa cunoasterea aflat in aceasta stare de constiinta nemarginita ce este dincolo de frica si alte interferente liniare.

Noi toti suntem constienti.
De obicei, si din nefericire, suntem constienti de ceea ce ne capteaza atentia - sunete, ganduri, perceptii, emotii si egoul. Cere ceva practica in liniste sa devenim constienti de de starea in sine de a fi constient, sa realizam doar faptul ca suntem treji si constienti de constienta, pentru ca mintea sa se reflecte doar pe sine... In timp ce aceasta necesita ceva timp si disciplina nu este ceva intrinsec dificil - exceptand cazul in care ne spunem singuri ca e imposibil - deoarece suntem deja constienti, si daca suntem constienti putem experimenta constiinta pura.
In acest sens, e mai aproape de noi aceasta decat caile vietilor noastre, este un lucru atat de intim actul de a fi constient si treaz incat pur si simplu nu-l observam, este prea apropiat.
Deci, cere practica de a linisti mintea, de a o face sa taca, sa opreasca dialogul interior, si de a fi capabila astfel de a accesa clara si simpla stare de a fi constient de faptul ca esti constient, doar de actul de a fii treaz pentru ca aceasta intelegere sa se dezvolte. Doar aflati in acea stare avem acces neingradit la fluxul total de informatii pe care creierul nostru - o scula formidabila - a fost setat sa-l filtreze maxim...

Si atunci ma intreb cine face atat de mult zgomot in jur? Si de ce? Cine are de castigat?


Xanadron

#5
Subscriu si eu la teoria "retzelei" lui Urban - nu cu retzeaua... urbanistica :-D insa (si evident centralizatoare).
...Interesanta ar fi insa si cautarea unui raspuns la intrebarea: de ce nu s-a favorizat oare un asemenea model "descentralizat" in lumea moderna?  :roll: Ori (tot aia) - de ce s-a ales varianta unei societati care devine, pe zi ce trece, una de "idiotzi specializati"?!
Poate fiindca ar fi condus la o umanitate cu indivizi mult prea... independenti?! :roll:

P.S. Si la complexa argumentatzie cu conotatzii zen-budiste :wink: a lui @biss subscriu.
Raspunsul la intrebarea lui finala ar putea fi banuit, dar ramine - helas - o ipoteza printre multe altele.
...Ceva paine, dar mai mult zgomot si circ?! :?
Si mai departe: cineva, acolo sus, prefera poate "recoltarea" de suflete cu ADN... sarac cu duhul ?!  8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Urban

Citat din: Xanadron din  04 Iunie 2010, 21:25:25
...Interesanta ar fi insa si cautarea unui raspuns la intrebarea: de ce nu s-a favorizat oare un asemenea model "descentralizat" in lumea moderna?  :roll: Ori (tot aia) - de ce s-a ales varianta unei societati care devine, pe zi ce trece, una de "idiotzi specializati"?!  

In Matematica, totul este clar, precis, si fara nici un fel de Libertate de Actiune. LEGILE ce guverneaza Universul sunt pur matematice si in ele nu se poate umbla pentru ca nu sunt Arbitrare ci perfect Deterministe, aflate in relatii stricte si inalterabile. LEGILE Universului nu pot fi inventate sau modificate ci numai Descoperite.
Asadar, daca Universul exista si evolueaza dupa un set de legi stricte matematic si care nu pot fi decat descoperite, nicidecum modificate, atunci care mai este rolul Creatorului daca nu mai are nici o libertate de actiune?
Iar daca Creatorul nu are nici o libertate de actiune in alegerea Legilor ce guverneaza Universul, atunci care mai este necesitatea existentei unui Creator?
In concluzie, Universul NU A FOST CREAT!

In Fizica, exista posibilitatea de a altera Universul Material, insa orice modificari sunt limitate de Legile care il descriu.
Asadar, avem numai libertatea de a alege ce schimbari dorim sa aducem DAR strict limitat de Legi. Universul Fizic este predominant Determinist iar liberul arbitru va fi intotdeauna limitat la numai 1 din 4, adica nu putem controla decat structura Materiei, actionand asupra Spatiului, Energiei si Timpului.
Aceasta inseamna ca oricat de mult am dori noi sa alteram fata Universului fizic, intotdeauna vom fi nepunticiosi sa-l controlam pentru ca intotdeauna actiunile noastre vor fi strict limitate si in tot ceea ce dorim sa facem trebuie sa punem pe prim plan posibilitatile fizice si abia apoi telurile noastre.
In concluzie, Intotdeauna vom fi "legati", dependenti de Materie (aer de respirat, apa de baut, hrana de mancat, foc de incalzit), iar "Omul Luminos", imaterial este o iluzie produsa de creierele degenerate, in timp ce "Omul energetic" exista deja, numai ca este format din Energie solida, adica Materie.

In Realitate, in planul Emotional al senzatiilor obtinute prin organele de simt, determinismul si liberul arbitru sunt perfect egale, adica intotdeauna perceptiile vor fi pe jumatate adevarate (semnalele receptionate prin simturi) si pe jumatate false (identificarea lor cu diferite etichete artificiale, simboluri create in timpul procesului educational).
Asta inseamna ca noi nu vedem litere si desene pe ecranul calculatorului ci doar percepem semnale luminoase de diferite culori si intensitati, pe care le etichetam a fi ecran de calculator si litere ce formeaza un mesaj.
Concluzie e ca intotdeauna Adevarul si Minciuna vor fi egale.

In Lumea Interioara a Gandurilor avem o libertate de actiune mai mare decat limitarile impuse de structurile fizice ale corpului si creierului, asta insemnand ca numai senzatiile provin din Exterior insa Sentimentele (amplificarea amintirilor), Ratiunea (motivarea actiunilor) si Logica (structurarea gandurilor) sunt libere de constrangeri, deci avem libertate 3 din 4.
Aceasta libertate sporita face ca sa putem gasi intotdeauna cate 3 posibile solutii la fiecare problema:
- solutia Aberanta
- solutia Evidenta
- solutia Eleganta
si cate 3 cai pe care se poate ajunge la acelasi rezultat:
- norocul, intamplarea sau greseala (calea "hazardului")
- invatare, asemanare, repetitie (calea veche)
- inventare, inovare, descoperire (calea noua)
In concluzie, numai oamenii lenesi in Gandire prefera sa Creada in loc sa Caute sa INTELEAGA adevaratele mecanisme, naturale, profunde, ce stau la baza Actiunilor.

In planul Spiritual totul este supus Liberului Arbitru, nimic predeterminat.
Asta face ca TOATE Deciziile sa fie libere si deci Responsabilitatile sa ne apartina in totalitate.
In plan decizional, fiecare este condus de:
- Intuitie atunci cand OMul este Constient, Responsabil si Armonizat cu Divinitatea Interioara
- Emotii atunci cand Omul nu este altceva decat reptilianul Homo Sapiens
- Conexiuni sinaptice aleatorii cand omul este artistul Homo Sapiens
- Conexiuni sinaptice rigide atunci cand omul este credinciosul (religios si/sau stiintific) Homo Sapiens

In concluzie, fiecare este TOTAL responsabil pentru propriile actiuni si nimeni nu este responsabil pentru altcineva.
Responsabilitatea si Vina pentru propriile actiuni nu poate fi delegata altcuiva, indiferent daca esti soldat, salariat, preot sau functionar.

Libertatea in Matematica, se limiteaza strict la a descoperi legile de functionare ale Universului/ Legile naturale, exact asa cum sunt pentru ca orice am face nu le putem incalca. Aici nu ne putem permite riscul de a inventa legi fanteziste (asa cum fac prietenii nostri "spiritualisti") pentru ca atunci pierdem libertatea de a intelege, si drumul spre Intelepciune se inchide.
Libertatea in Fizica este strict limitata la manipularea formei de manifestare a Materiei, nici Spatiul, nici Energia si nici Timpul nefiindu-ne accesibile puterii noastre creatoare.
Libertatea Reala, emotionala, senzoriala, ne este limitata la cantitatea si calitatea stimulilor primiti din exterior, deci la cantitatea si calitatea Observatiilor facute.
Cu cat suntem mai atenti la Exterior cu atat simtim mai mult in Interior.
Libertatea Psihologica transcede intotdeauna limitarile fizice ale creierului si indiferent de actiunile de manipulare in masa ce au loc fie prin procesele de "educatie"/indoctrinare, fie prin actiuni psihotronice (manipularea emotionala a "gloatelor" sau atacuri cu dispozitive electro-magnetice), intotdeauna vor exista indivizi liberi de constrangeri si imuni la manipulare. INTOTDEAUNA!
Libertatea Spirituala (divina) face ca fiecare fiinta vie sa aiba totala libertate de Alegere.

Suntem liberi?

Later Edit:
...Anticipez urmatoarea intrebare (cum adica Universul nu a fost creat?)

Simplu, Universul nu a fost creat.
Universul s-a nascut prin coagularea Haosului de sub scara Plank in prima Certitudine, in prima Unitate. Universul nu va muri niciodata ci va exista intotdeauna si va creste mereu in Complexitate.
Asta inseamna ca Universul nu este arbitrar in Materie, Energie sau legi de Evolutie. Nici o "constanta" Universala nu este de fapt constanta ci numai un parametru variabil in Timp, iar Spatiul nu poate exista in afara Universului ci numai corelat relativ la ceilalti parametri, deci Universul nu se extinde in Spatiu ci particulele materiale se contracta in Timp, generandu-se noi si noi particule care mentin echilibrul dinamic al Universului.
Astfel: Volumul, Energia, Masa, si Viteza sunt constante relativ la Universul ca Intreg insa variabile cu Timpul, relativ la unitatea de masura de precizie minima Plank.
Cu alte cuvinte: Universul a fost Intreg in Volum, Energie si Masa inca de la inceputuri, iar relatiile dintre ele sunt stricte si in singura forma posibila, sau cu alte cuvinte: Nimic nu se pierde, Nimic nu se castiga, Totul se transforma.
Consecintele sunt: La momentul zero de timp Universul era sub scara Plank de masura deci, nedefinit. La momentul 1 de timp, Universul era exact cat unitatea Plank deci definit Unitar (asa zisul Big-Bang). La momentul 2, Universul deja isi incepuse Evolutia, crescand in Complexitate (entropie) divizindu-se in 5 particule fundamentale (1 foton, 1 electron, 1 neutron, 1 proton si un neutrino) si 5 campuri corespondente (inertial/proportia, electric/curbura, gravitational/inversiunea, magnetic/torsiunea, spiritual/spirala asimetrica). De exemplu un corp care se deplaseaza inertial relativ la scara Plank, el va incetini relativ la scara Universala, insa un corp care se deplaseaza inertial relativ la scara universala, va accelera la scara Plank, asa apar fenomenele de accelerare sau franare gravitationala, pentru ca in timp Universul creste in Rezolutie, in Finete, deci in unitati de precizie minima Plank.

Unitatile de Energie se reproduc prin interferenta undelor, iar unitatile de Materie se reproduc in nucleele de materie colapsata gresit numite "gauri negre", fiecare corp stelar suficient de masiv avand un astfel de nucleu: satelitii, planetele, stelele sau quasarii (nuclee galactice).
Materia nu apare de nicaieri ci fiecare particula materiala pierde masa in timp sub forma de campuri energetice, campuri care se scurg gravitational in singularitatile "gaurilor negre" unde fragmentele de materie se acumuleaza iar campurile electro-magnetice de rotatie si torsiune smulg materie pe care o organizeaza mai intai in atomi grei, care departandu-se vor ajunge in zone de presiune si temperatura redusa unde vor fisiona obtinandu-se materie mai usoara.
Astfel, fiecare "gaura neagra" va emite materie pe axa de rotatie, insa cele bogate in Energie vor retine materia la suprafata, formand stele, iar stelele bogate in energie vor continua procesul de fisiune nucleara pana la nivel de hidrogen.
Asadar procesul de formare al Materiei este opus celui Creationist care postuleaza ca sursa primara de energie fuziunea hidrogenului in atomi grei.
Conform modelului Evolutionist al Universului Viu, variabilele ce leaga elementele fundamentale dau Complexitatea Universului la un moment de Timp.
De exemplu Universul poate fi privit ca o unda asimetrica, ce se deplaseaza cu viteza luminii si interfereaza cu ea insasi la fiecare ciclare (strabatere a Universului). Astfel Universul se afla azi in pragul terminarii celui de-al 204-lea ciclu, deci lumina l-a strabatut de numai 204 ori!
Atat de tanar este Universul!!

Nicipreaprea

Citat din: Urban din  04 Iunie 2010, 23:22:01

De exemplu Universul poate fi privit ca o unda asimetrica, ce se deplaseaza cu viteza luminii si interfereaza cu ea insasi la fiecare ciclare (strabatere a Universului). Astfel Universul se afla azi in pragul terminarii celui de-al 204-lea ciclu, deci lumina l-a strabatut de numai 204 ori!
Atat de tanar este Universul!!

Interesanta postare @urban, unele idei le-am intalnit si la bashar.
Trebuie sa-mi fac putina ordine in ganduri ca sa-mi expun teoria proprie, pentru ca difera in unele aspecte de a ta. Pe scurt, lumina nu are viteza si timp (din punctul ei de vedere), ea e peste tot. Un camp. Ceea ce percepem noi ca lumina, e un derivat din lumina, un fel de "lumina cazuta", "patata" de informatii. Aceste informatii le asociem cu o larga paleta de forme, pornind de la spirit inspre materie. Acest camp are un potential infinit, si oricare punct din camp poate fi ocupat la un moment dat de catre un "punct de constienta"...
Am sa revin dupa ce obtin o coerenta in idei.  :|  :martiansmile:

________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."

calator astral

@nicipreaprea> iti multumesc ca ai dezgropat acest vechi topic. Ce este Realitatea? Un mare semn de intrebare...
Nu cred chestia ca Universul ar fi la al "204" lea ciclu, afirmatie nefondata semnata urban. Cred ca e la primu ciclu si este in continua expansiune. Mai cred ca viteza expansiunii creste, "accelereaza" deci...
_______

ps> Cind revad acest topic ocultat si nivelul discutiilor pe care le aveam cu urban,biss sau xanadron si compar cu ceea ce a ajuns acum din nefericire rufonul, sincer regret ca ripostez provocatorilor de profesie...dar nu inghit diversiunea new-age si nici satanistii deghizati in "ingeri de lumina,purtatori ai Cunoasterii".
Discutii aprinse au mai fost, dar subiecte de acest tip mai rar, pacat, ar fi meritat ceva mai multa atentie, te felicit ca l-ai descoperit, ori se intimpla ceva la scara globala si oamenii efectiv se schimba, ori, daca nu, e vina noastra ca din orgoliu facem jocul celor care nu au alta ratiune de a fi pe forum decit de a combate cu orice arme userii care nu danseaza cum cinta ei, vezi mesajele repetate ale unor colegi care recunosc ca obiectivul lor e sa-mi sara in circa.
Pina si lylyt-ice s-a revoltat recent, regret acum ca initial m-am pripit sa o judec si am facut poate confuzie pus pe ginduri de nicknameul ei,pe nedrept am tratat-o "satanista".
Eu continui sa postez desi alte subiecte, la fel de valoroase in opinia mea, au terminat la cosul de gunoi fara vreo justificare din partea moderatorilor sau chiar au disparut fara urma in zona twilight a forumului.
Rabdare. Lucrurile vor intra progresiv in ordine.

fiulploii


SLEAH19

Deci frate/prieten fiulploii, ...  realitatea poate fi cel mult descoperită/constatată, nicidecum  influenţată.

Corolar:
- Nu putem influenţa realitatea!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

alx

#11
Citat din: SLEAH19 din  26 Februarie 2016, 00:26:15
Corolar:
- Nu putem influenţa realitatea!
Inainte de a face astfel de afirmatii nu ar fi mai bine sa definim...realitatea?
Ca sa stim ce si cum...


Pentru ca eu as face o alta afirmatie:
In anumite...situatii,realitatea ar putea fi influentata!
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

SLEAH19

Citat din: alx din  26 Februarie 2016, 12:36:43
  Inainte de a face astfel de afirmatii nu ar fi mai bine sa definim...realitatea?
Ca sa stim ce si cum...


Pentru ca eu as face o alta afirmatie:
In anumite...situatii,realitatea ar putea fi influentata!

  Era o variaţiune pe aceeaşi temă a discuţiei din Chat Fantasy (linkul de mai jos)dedusă acum din filmul lui fiulploii  referitor la faptul că două grupuri/entităţi pot percepe diferit acelaşi eveniment, deci dacă fiulploii are dreptate, degeaba mă apuc să definesc eu realitatea alx,  atâta timp cât pe palierul tău ai altă realitate sau altă percepţie a ceia ce denumesc eu ralitate.

Corolarul se deduce din acest film şi după cum se vede nici Einstein şi nici Bohr nu au căzut de acord asupra realităţii aşa că,  să nu te superi că nu o să încerc tocmai eu o definire!

http://www.rufon.org/forum/cafenea/chat/msg95390/#msg95390
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

kandaon


fiulploii

#14
Cu alte cuvinte trebuie sa adunam impresiile, trăirile si Senzațiile tuturor intr-o imagine comuna .
Am zis imagine? Hmmm, pare totuși o undă corpusculară sau un Corpuscul unduit?  :lol:
Atunci când te privești in oglindă, de fapt sunt niste probabilități de particule elementare care se studiază pt a se cunoaște . De aici s-ar putea deduce ca adevarul e in noi ?

Se mai zice ca omul ar fi un univers întors pe dos...înțeleagă cine poate asta si sa încerce sa explice.
Deocamdată , la nivel macro, atomica de pe Chat fantasy are efecte daca cade pt toți .

Marea întrebare e cum facem sa nu aibă efecte ?
Părerea mea..

PS consider ca realitatea poate fi influențată si despre asta vorbește si demonstrează știința si vorbește chiar si Biblia