Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

OZN-uri gigantice linga Saturn/Phobos

Creat de Xanadron, 01 Iunie 2010, 10:17:32

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

prodcomb

Magick-ul este prezent mereu în natură iar noi nu mai contenim cu admirarea lui. Și eu sunt un admirator al Magick-ului. :)
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

Aliosa

Citat din: Xanadron din  15 Decembrie 2015, 12:01:01
Ca sa nu las unele topicuri in paragina, revin si-aici cum bine sugera fiulploii, fiindca si la ani buni dupa gatarea misiunii Cassini (2009 iulie mai precis) se descopera "anomalii" halucinante in unele imagini transmise de sonda - nu mai dau numere/cod, ca PIA-ul din arhiva originara NAZA apare in al doilea atasament.

Care-i semnificatia/scopul mega-structurilor clar vizibile si la fel de clar artificiale zic... nu doar eu (in 3D adica si inalte de pina la 2,5 km :-o) in zona exterioara a inelului "B" saturnian e greu de spus, chiar daca presupuneri se pot face la infinit - unele urmeaza sa le reiau totusi in extenso pe topicul "trezirilor", chiar in lipsa... previzibila a oricaror reactii.

"Progenitorii" nostri :martiansad: (presupus giganti, printre altele) care si-ar face veacu' SI p-acolo pariez insa c-or sa aiba treptat mai multe batai de cap cu ascunderea avanposturilor selenaro-saturniene :moon: :planet: (ori sataniene? :evil: :-D), desi mai mult ca sigur vor fi ajutati, ca si pina acum, de subordonatii lor umani din gashca Breakaway.

Omerta cosmica :fullmoon: nu mai poate dura insa la infinit - parerea mea - asa ca o logica simpla conduce la numai doua alternative:
1. Disclosure
2. Raderea Omenirii actuale-n curs de trezire (mai putin conteaza cit de gradata ori daca selectiva sau nu.)
Mie imi par a fi foarte naturale acele structuri :D sry daca nu vad artificialul din ele .... imi seamana a gheata si nimic mai mult .

Xanadron

Citat din: Aliosa din  15 Decembrie 2015, 21:16:39
Mie imi par a fi foarte naturale acele structuri :D sry daca nu vad artificialul din ele .... imi seamana a gheata si nimic mai mult .
Repet, fiecare e liber sa-si imagineze orice gheata (sau ghetutze :lol:) - de vazut insa se vede un singur lucru indiscutabil, in ciuda rezolutiei slabutze - structuri verticale de la 50-100 pina la 2.500 m inaltime - care, fie si dac-ar fi din gheatza, ar contrazice legile mecanicii cosmice daca s-ar forma si implicit s-ar afla "natural" pe aceeasi raza a inelului "B" saturnian.

Serios acu', colega Aliosa, n-am veleitati de guru (am si explicat cindva de ce-i chiar periculos sa ajungi guru :lol:), da-ncerc macar sa nu pornesc de la premise aberante, oricit de SF ar parea ipotezele dezvoltate pe urma.
Concluzia (poate doar a mea, clar): da, pot fi si din gheatza structurile respective, dar naturale nu-s.

Scopul prezentzei lor acolo ramine insa un mister, [aproape] orice presupunere fiind prezumtiv valabila - inclusiv ca li s-a spart saturnezilor :planet: congelatorul. :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

#63
Bag aici ultimele poze primite de NASA de la sonda Cassini, :planet: desi nu contin ozeniciuri (astea facute publice, normal), ci doar fiindca marcheaza terminarea ireversibila a misiunii asteia hiper-lungi (2004-15 sept. 2016, data la care Cassini s-ar fi crash-uit prin zona, de-ar fi s-o credem pe coana NAZA).

Interesante deci imaginile cu mini-satelitul Pan [cake], "cicatrizatul" Nimas ori perturbatoarea inelelor Daphnis, plus unele noi cu celebrul hexagon enigmatic de la pol.
La fel de interesant faptul ca majoritatea pozelor cu Titan apar blurate.  :roll:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

#64
Citat din: Xanadron din  09 Octombrie 2013, 08:40:19
Profitind ca website-ul jpl.nasa.gov inca nu si-a dat duhu', ia sa mai vedem ce noutati aduc ultimele poze din cele + 20.000 trase de sonda Cassini (de 7 ani functionala prin "ograda" lui Saturn / Cronos)... :planet:

http://saturn.jpl.nasa.gov/news/newsreleases/newsrelease20120416/

Hmm, inca din titlul articolului vedem cum scepticii din nastere de la NAZA (cred ca-s selectati doar savantii care, la iesirea din mamele lor, zic: "Voi sinteti doctori?- Nu va cred, aratati-mi diplomele!" :-D)... incearca sa mascheze prin adoptarea unui limbaj "colorat" surpriza observarii repetate de "obiecte" kilometrice - acum in inelele din banda "F" a planetei tutelare a Saturnaliilor.
Cassini Sees Objects Blazing Trails in Saturn Ring

Cartea lui Norman Bergrun "The Ringmakers of Saturn" ramine deci la fel de actuala ca acu' trei decenii (parerea mea), la fel ca ipoteza luptelor intestine din interiorul NASA, unde se confrunta doua tabere: "cocosii" care vor sa sifoneze tot ce-a fost ascuns publicului pina acum si "bufnitele" care vor tacere absoluta in continuare.

Norman Bergrun a murit pe 1 iulie, la 97 de ani. La fel de rezervat/cvasi-anonim ca-n toată viața lui deloc banală (fost șef la Ames Research Center al NASA) - dovada-i c-am aflat abia acum de tristul eveniment. 

Inevitabil ce-i drept, dar tot ce contează e că omul lasă-n urmă, pe lîngă unele umbre (= non-continuarea destăinuirilor începute-n anii 80 - probabil că altfel zicea adio unei pensii babane :-D) mai multe lumini - cea mai importantă fiind primatul absolut al mega-întrebărilor existențiale (deși fără răspunsuri clare, ci doar cu ipoteze) puse-n (unica) lui carte "The Ringmakers of Saturn". 

Sigur știa - ori măcar dedusese - mai multe detalii și despre circuitul saturno-selenar :planet: :moon: :star: al sufletelor noastre.
(n.b.: Băgai și Soarele-n ecuație fiindcă pare a fi punctul... aproape terminus al călătoriei *amprentei în materie negativă* a fiecăruia, dar despre asta, poate altă dată.) 
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Rayden

Citat din: Xanadron din  06 August 2018, 11:42:24
...
(n.b.: Băgai și Soarele-n ecuație fiindcă pare a fi punctul... aproape terminus al călătoriei *amprentei în materie negativă* a fiecăruia, dar despre asta, poate altă dată.)

@Xanadron, maestre, m-ai facut foarte curios, te rog sa detaliezi daca doresti.
cu cartea promisa, ramane ca iese de la tipar? ca eu unul inca o astept...cu autograful, desigur.