Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

OZN-uri gigantice linga Saturn/Phobos

Creat de Xanadron, 01 Iunie 2010, 10:17:32

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Arhanghelul

#45
Citat din: StarDust din  22 Ianuarie 2012, 10:04:18
Mai pun si eu un video in care se prezinta destul de detaliat inelele saturniene. La momentul in care filmul a fost realizat nu se cunostea inca originea umbrelor (spitelor) de pe inelul "B". Recent s-a observat ca rotatia umbrelor e corelata cu rotirea planetei (deci difera de viteza de rotire a inelelor) si e sigur ca aceste umbre sunt consecinta interactiunii dintre campul magnetic al planetei si componentele acestui inel.

The Solar System: Saturn's Rings

N-am o opinie "clar" formata  ...

Arunc o momeala (vierme)... gasit pe langa balta WWW ...

Citat:

"Inelele, secretul lui Saturn (Vineri, 9 ianuarie 2009, 10:49)

Roxana Danieliuc, astronom [anonim]    ????????????????????????????????????????
Dar ce-i mai important despre Saturn, nu se spune in articol...Anume, care-i cauza pt care inelele arata astfel ? Este un caz cu totul si cu totul aparte, impropriu unei planete comune, normale..
Dar Saturn nu este o planeta normala, este cu totul altceva.. Orice corp extern ei este adus si stabilizat in acel plan ecuatorial. Oace care sunt cauzele ? ..
Un grup interdisciplinar de astronomi, matematicieni si fizicieni din Romania au propus ca Saturn este de fapt un model dual-planetar, singurul care ar putea justifica aceasta forma de gravitatie plan-ecuatoriala.
Concluzia noastra a romanilor, Saturn este de fapt ...in interior format din doua planete opuse, care nu si-au putut contopi si miezurile opuse. Se stie ca miezul plasmatic este cel ce genereaza campul magnetic, dar modeleaza putin si pe cel gravitational, cu cat are o temperatura mai mare.
Avem si o justificare, forma galaxiilor cu doua brate, spirale, care respecta aceeasi forma plan-ecuatoriala. Cele doua brate nu sunt perfect aliniate in planul ecuatorial, existand in acel plan o asa zisa zona intunecata, fiind plina cu diverse mici corpuri ceresti. In acea zona de confluenta a doua campuri magnetice galactice au loc frecvent enorme descarcari electrice..Este exact ca in cazul inelelor ui Saturn, si in aceste inele observandu-se acele fulgere lungi de sute de km..
Nu este totul sa avem la dispozitie aparatura si sonde spatiale, trebuie sa mai si gandim, sa intuim cum lucreaza materia cosmica. Legile fizicii deja cunoscute sunt pretutindeni in cosmos la fel de valabile..Nu trebuie sa cheltuim atata pt a concluziona ca in Saturn sunt doua nuclee opuse, ce se rotesc invers.
Putina fizica corecta si completa a plasmei nu strica, stimati colegi cosmologi..Fizica plasmei este prea neglijata. Numai descifrarea si cunoasterea ei va rezolva multe din misterele cosmosului. De exemplu toate etapele de evolutie a unei stele. Se observa, dar nu se dau explicatii de ce se intampla asa.

Sursa:

http://science.hotnews.ro/stiri-spatiul-4872173-inelele-lui-saturn-ramasitele-unui-cataclism-cosmic.htm

____________________________________________________________________________________

http://ro.wikipedia.org/wiki/Inelele_lui_Jupiter
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

NASTASE MIHAIL

Citat din: Xanadron din  20 Ianuarie 2012, 11:49:54
Credeam ca, dupa toata avalansa de imagini si nu doar vorbe :-D varsate-n topicul asta, nu mai sint dubii c-ar fi vorba de vreun fals - totul fiind preluat "ad litteram" de la sursa (NAZA, imagini Cassini-Huyghens, JPL etc).
Faptul ca NASA nu ofera explicatii apropo de "artefactele" astea e cu totul alta poveste insa - care nu cred sa mai surprinda pe cineva.
Vezi ca pozele alea cu umbra probabila a unui OZN enorm sint "martiene" si nu saturniene! :planet: (fiind transmise de sonda sovietica Mars-2 in iulie '89, cu 3 secunde inainte sa fie amutzita ireversibil - nu se stie de ce sau de catre cine). :martiansmile:

Si, fiindca tot nu ma fac bine :lol: si continui sa postez p-aici cu o caposenie demna de-o cauza mai buna, uite si alte noi imagini stranii cu structuri gigantice verticale ce par sa "construiasca" si ele oaresce inele - postate pe un alt site OFICIAL (evident ca fara vreo explicatie plauzibila):

http://ciclops.org/view/5680/SATURNS_APPROACH_TO_EQUINOX_REVEALS_NEVER-BEFORE-SEEN_VERTICAL_STRUCTURES_IN_PLANETS_RINGS?js=1
Scuze ca intru asa de rar.
Am intrebat fiindca nu am conversat pe acest subiect la modul serios cu absolut nimeni, pina la acest raspuns. E ca si cum ai vedea ceva de unul singur.
Am gasit aceste obiecte foto de Cassini de prin iunie 2008, prin ziarul ce le-a publicat primul.
Si am deschis un topic pe un alt forum generalist. Prin 2009. Mi s-a inchis topicul pe motiv ca nu e de incredere sursa. Un abuz.
Daca se doreste dau linkul. De fapt pe cautari apar.
Discutiile de aici imi dau o gura de oxigen.
Sint o persoana ce a vazut de 2 ori ozn-uri. Deja am certitudini cu privire la febnomenul ozn. La multe intrebari pe care si le pun altii, deja sint raspunsuri.
Aceste nave gigant sint sursele tuturor acelor nave mai mici.
Si nu e doar o civilizatie. Sint multe.
Si e normal sa fie in sistemul solar, tinind cont de....Soare. Sursa lor de energie.

Xanadron

#47
Ehehei, copiii mosului, de cind asteptam stirea din clipul asta "preview" lansat chiar ieri 27 iunie...
Chiar daca am 1001 obiectii si suspiciuni vizavi de ultimele evolutii ale un pic egomaniacei Kerry Cassidy ("Project Camelot"), nu poate decit sa ma bucure faptul c-a reusit sa-i ia, in fine, un interviu lui NORMAN BERGRUN.
Care a vrut - si clar a reusit - sa pastreze un asemenea "low profile" in ultimele decenii, incit nimeni nu-i stia virsta reala si nici macar daca mai traieste...

Celebru pentru putini si "ilustru anonim" pentru multi altii, omul de stiintza si autorul lucrarii de referintza (asta-i parerea mea cel putin) "The Ringmakers of Saturn" :planet: pare inca zdravan la mansarda :-D in ciuda virstei de 91 de anisori si e posibil sa ne "toarne" citeva chestii nu doar interesante, ci si actuale.

Orice comentarii (sceptice sau nu) cred c-or sa fie binevenite mai ales dupa prezentarea interviului integral, promisa de Kerry "in citeva zile". 8-)

PROJECT CAMELOT: NORM BERGRUN : RINGMAKERS OF SATURN PREVIEW CLIPS
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

tractorbeam

Mda, se pare ca tipul e unul din greii in domeniu, facand parte din vechea garda si cu un cv in inginerie suficient de impresionant ca sa ciulim urechea la orice are de spus. Astept cu interes tot ce are omul asta de spus. Cat de lucid pare la peste 90 de ani!!

Xanadron

#49
Citat din: tractorbeam din  29 Iunie 2012, 01:05:16
Mda, se pare ca tipul e unul din greii in domeniu, facand parte din vechea garda si cu un cv in inginerie suficient de impresionant ca sa ciulim urechea la orice are de spus. Astept cu interes tot ce are omul asta de spus. Cat de lucid pare la peste 90 de ani!!
Cu acelasi interes astept si eu interviul complet, pregatit sa-l cred 100% pe Norm Bergrun - unul din putinii autori seriosi in domeniul UFOlogic, care n-a fost nevoit sa traiasca din inflorirea continua a unor micutze adevaruri initiale, umflate treptat la stadiul de mega-gogosi. :-D
Iar Bergrun nu are oricum, la virsta si caracterul lui, niciunul din "markerii" unui fals whistleblower ce-ar putea fi suspectat de... intoxicari dirijate. 8-)

Omu' n-a trait deci deloc din unica lui carte publicata-n Scotia in anii '80 - fiindca niciun editor american n-a acceptat scoaterea unei asemenea "enormitati" ca "The Ringmakers of Saturn". :planet:
BTW, cartea-i acum f. rara si se gaseste doar la preturi de cca. 500 $. N-o am din pacate, dar am putut s-o citesc acum exact 20 de ani, imprumutata de la un fost coleg de munca englez din Germania.

P.S. Fraza de la inceputul mini-clipului astuia mi se pare mai mult decit incitanta apropo de posibile dezvaluiri legate strict de prezent si viitorul foarte apropiat, fiindca NB sustine ca "unele evolutii critice pentru umanitate" ar fi legate taman de presupusele EMV-uri gigantice saturniene. :ufo:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii


Xanadron

Citat din: fiulploii din  29 Iunie 2012, 02:42:26
Pina vine interviul complet poate e util o oarecare trecere in revista , pe langa recitirea topicului
http://emvsinfo.blogspot.ro/2010/09/dr-norman-bergrun-and-ring-makers-of.html?utm_source=BP_recent
http://www.patrickcrusade.org/pdf_files-2/Ringmakers%20of%20Saturn%20-%20Norman%20R.%20Bergrun.pdf
http://chronictimes.com/forum/index.php?topic=231.0

@Xanadron , pentru unul din linkuri dai o cafea si un profiterol cand ne vedem  :wink:
Mi se pare normal sa fiu dator c-o cinste pentru PDF-ul cartii lui Bergrun (mai am de fapt o restantza la StarDust, pierzind anul trecut un mic pariu in care-am fost prea optimist apropo de eventuale donatii pentru actiuni RUFOn - nu uit deci nimic... :wink:)

Un pic si ontopic acum: sonda Cassini-Huyghens  da ca sigura existentza unui "ocean subcrustal" pe unul din satelitii saturnieni :planet: - Titan.

http://solarsystem.nasa.gov/news/display.cfm?News_ID=39823
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

elena78


Xanadron

In fine, mult-asteptatul interviu: :planet:

PROJECT CAMELOT : NORMAN BERGRUN : RINGMAKERS OF SATURN INTERVIEW

...care merita totusi vazut in weekend - cuvintul "totusi" incluzind dezamagirea ca Kerry Cassidy ar fi putut "scoate" muuult mai multe de la batrinul Bergrun.
Pregatirea precara a interviului (cum oare sa-l incepi fara sa fi citit macar un capitol din "The Ringmakers of Saturn" ???) i-a afectat clar calitatea, dar si claritatea informatiilor.
Superficialitatea jalnica a lui Kerry, preocupata exclusiv de bani :evil: in ultima vreme) explica deci dupa mine faptul ca doar 30-40 de minute din cele aproape doua ore sint realmente interesante.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

#54
Profitind ca website-ul jpl.nasa.gov inca nu si-a dat duhu', ia sa mai vedem ce noutati aduc ultimele poze din cele + 20.000 trase de sonda Cassini (de 7 ani functionala prin "ograda" lui Saturn / Cronos)... :planet:

http://saturn.jpl.nasa.gov/news/newsreleases/newsrelease20120416/

Hmm, inca din titlul articolului vedem cum scepticii din nastere de la NAZA (cred ca-s selectati doar savantii care, la iesirea din mamele lor, zic: "Voi sinteti doctori?- Nu va cred, aratati-mi diplomele!" :-D)... incearca sa mascheze prin adoptarea unui limbaj "colorat" surpriza observarii repetate de "obiecte" kilometrice - acum in inelele din banda "F" a planetei tutelare a Saturnaliilor.
Cassini Sees Objects Blazing Trails in Saturn Ring

Cartea lui Norman Bergrun "The Ringmakers of Saturn" ramine deci la fel de actuala ca acu' trei decenii (parerea mea), la fel ca ipoteza luptelor intestine din interiorul NASA, unde se confrunta doua tabere: "cocosii" care vor sa sifoneze tot ce-a fost ascuns publicului pina acum si "bufnitele" care vor tacere absoluta in continuare.

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

   Poate ca alea nu sunt decat cargouri spatiale venite sa incarce ''plastic'' de pe Titan adica propan, propina si propilena plus altele care nu se spun :-D

http://news.sky.com/story/1148706/plastic-found-on-saturn-moon-titan

panta_rh_ei

Nu ştiu cum e când se răsteşte  Uranus sau cum se aude gângureala tandră a lui Venus dar cam aşa se aud vociferările ozenauţilor din cargourile alea pline cu propilen când sunt lovite de asteroizi.

http://youtu.be/PEHAiqWtZYk     
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

Xanadron

Ca sa nu las unele topicuri in paragina, revin si-aici cum bine sugera fiulploii, fiindca si la ani buni dupa gatarea misiunii Cassini (2009 iulie mai precis) se descopera "anomalii" halucinante in unele imagini transmise de sonda - nu mai dau numere/cod, ca PIA-ul din arhiva originara NAZA apare in al doilea atasament.

Care-i semnificatia/scopul mega-structurilor clar vizibile si la fel de clar artificiale zic... nu doar eu (in 3D adica si inalte de pina la 2,5 km :-o) in zona exterioara a inelului "B" saturnian e greu de spus, chiar daca presupuneri se pot face la infinit - unele urmeaza sa le reiau totusi in extenso pe topicul "trezirilor", chiar in lipsa... previzibila a oricaror reactii.

"Progenitorii" nostri :martiansad: (presupus giganti, printre altele) care si-ar face veacu' SI p-acolo pariez insa c-or sa aiba treptat mai multe batai de cap cu ascunderea avanposturilor selenaro-saturniene :moon: :planet: (ori sataniene? :evil: :-D), desi mai mult ca sigur vor fi ajutati, ca si pina acum, de subordonatii lor umani din gashca Breakaway.

Omerta cosmica :fullmoon: nu mai poate dura insa la infinit - parerea mea - asa ca o logica simpla conduce la numai doua alternative:
1. Disclosure
2. Raderea Omenirii actuale-n curs de trezire (mai putin conteaza cit de gradata ori daca selectiva sau nu.)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

prodcomb

S-a muncit și se mai muncește în domeniul mecanicii cerești pentru ,,prinderea" în ecuații a structurilor din inelele (nu numai) ale lui Saturn.
Este un domeniu fascinant din cauza ,,structurilor" care apar în cuprinsul lor. Dar partea matematică este cam ,,nedigerabilă". ;)
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

Xanadron

Citat din: prodcomb din  15 Decembrie 2015, 12:36:35
S-a muncit și se mai muncește în domeniul mecanicii cerești pentru ,,prinderea" în ecuații a structurilor din inelele (nu numai) ale lui Saturn.
Este un domeniu fascinant din cauza ,,structurilor" care apar în cuprinsul lor. Dar partea matematică este cam ,,nedigerabilă". ;)
De acord cu "digestia grea" a partii matematice aparent universal-valabile in orice demonstratie, colega @prodcomb - si mai ales a fizicii aleia deloc predate-n facultati.
Fizica a aetherului, cuantica, anti-relativista, exo-integralista etc. - toate feliutzele astea batind campii... campurilor unificate. Si toate contribuind la o substantializare a Magick-ului, :star: inca demolata pe toate caile oficiale, dar dezvoltata pe shestache de "Stapinii Inelelor" :evil: (sau, mai exact, ai belciugelor ramase benevol infipte-n raturile Turmei :-D ...ca sa nu mai scurme prea adinc la adancimi deranjante.)

P.S. Ma gindeam acu' ca nu mi-ar fi prea greu sa bag si niste formule-mbarligate la fistece postare, da' cred ca mai bine adopt acelasi stil eluzivo-eliptico-criptic non-argumentat - si nu doar comod-concis, ci la ani-lumina de subiect(e).
Da' mai bine tac - sau nu, ca-s cam razgindac ?! :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/