Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

"AMINTIRI DIN UFOLOGIE"

Creat de ryn, 22 Iunie 2005, 14:12:49

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 27 Vizitatori vizualizează acest subiect.

DepthOfField

Salut! 
Dreamy a spus:
Citat- spun ca nu e posibil sa fi fost Luna din urmatoarele motive:
       - pe totata perioada cata am stat si am vazut ma rog, impropriu spus stat a fost un   dute vino...imi era imposibil sa stau cu capul inafara balconului in ploaie o ora, forma luminoasa nu si-a schimbat sub nici o forma nici pozitia,nici intensitatea a ramas in acelasi loc.
Ciuciulete ma intrebi de reper, pai singurul reper era marginea de sus a blocului.

In continuare, ar fi necesar de a se elimina elementele subiective sau care pot duce la interpretari gresite. Adica, daca SIGUR nu a fost luna (difuzata printr-o pacla de nori relativ subtire si uniforma), acest lucru trebuie sa rezulte dintr-un indiciu clar si neinterpretabil.

Intr-adevar, imi confirmi ca nu aveai repere sigure. Singurul tau reper ar fi fost marginea blocului. As spune ca marginea blocului, tu fiind la etajul 4 (ultimul) poate crea o aproximatie de care sa nu-ti dai seama. Marginea fiind foarte aproape de tine (poate 2 metri?  -estimat dupa ce am privit niste blocuri din apropiere), sa stii ca un obiect pe cer (adica departe) poate parea mai aproape sau mai departe de marginea blocului, chiar si numai datorita pozitiei tale..daca scoti capul mai mult sau mai putin pe geam (incearca acest experiment intr-o seara cu luna sau alt obiect aflat deasupra..si vezi diferenta de pozitie a lunii fata de margine, doar dupa cum misti capul). Pe cand, un copac sau cladire indepartata, constituie un reper foarte bun, caci miscarea observatorului cateva zeci de centimetri nu are practic nici o influenta. Nu spun ca marginea nu e un reper adecvat. Spun ca datorita apropierii e un pic nesigur. Si daca la asta adaugi ca luna nu s-a miscat prea mult pe cer in timpul de o ora (cam 15..20 grade, cel mult cat unghiul ocupat de degetele rasfirate de la mana tinuta intinsa), si posibil si ca s-a miscat nu neaparat prin indepartarea perpendiculara de marginea blocului, ci poate sub un anumit unghi intermediar - datorita pozitiei lunii si orientarii blocului)....toate astea de fapt se pot lua in calcul ca au indus in eroare observatorii .. neantrenati (!). Deci de-aia eu afirm ca s-ar putea foarte bine ca voi sa nu fi observat ca obiectul s-a miscat in realitate, iar descrierea ta, desi sincera, sa fie o consecinta a confuziei sau a unui spirit de observatie insuficient la momentul acela. Si tot din cauza asta, prin intrebari, cer elemente suplimentare si sigure.
Sigure = la care nu am ce comentarii contra sa aduc
Elementul mai suspect dupa parerea mea, care nu prea se inscrie deocamdata cu usurinta in teoria lunii difuze, este FORMA FUSIFORMA care a fost aceeasi tot timpul observatiei, mai bine de o ora. Accept cu usurinta ca luna difuzata sa apara o buna perioada de timp cam de aceeasi luminozitate si marime, datorat unei pacle de nori constante (probabil nici nu batea vantul mai deloc la altitudinea norilor). Accept ca tot datorita difuziei, functie de distributia paturii de nori, difuzia sa para alungita la un moment dat. Dar mi-e mai greu sa cred ca forma alungita (fusiforma) s-ar pastra aceeasi timp de o ora. Asadar cer o confirmare sau infirmare: forma fusiforma a fost aceeasi TOT TIMPUL observatiei de o ora?
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

Dreamy

Salut!!

Ciuciulet iti admir tenacitatea si profesionalismul de care dai dovada in expunerea argumentelor!!
Deci hai sa spun inca o data, fenomenul a ramas constant si din punct de vedere luminos si din p d v al locatiei pe tot timpul observatiei.
Mi-am amintit in acest weekend vb cu tatal meu(el fiind si cel care mi-a deschis ochii spre stele, si unul din martori) cam cum au decurs lucrurile atunci.
Se pare ca telefonul dat la statia de meteorologie a fost ceva mai tarziu, nu imediat la prima vizionare. Mi-a spus ca a intarziat cu telefonul tocmai sa se asigure ca nu dispare foarte repede si sa devina beneinteles ridicol. Se stiu parerile cu privire la aceste fenomene din vremurile acelea(1986).
Nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa conving pe nimeni de nimic, pur si simplu voiam sa aflu parerile voastre despre fenomen si sa gasesc pe cineva care s-a mai confruntat cu un astfel de fenomen.

toma

Dreamy, ma intelegi gresit, nici eu nici Ciuciulete nu afirmam ca ai spus o minciuna! Din contra, incercam sa eliminam observatiile subiective pentru a da de cap fenomenului.
Mai e o observatie. Era nor, ploua, daca retin bine. Ploua tare sau "mocaneste" ? Intreb asta  deoarce raspunsul te duce la grosimea norului. Daca era nor gos, insemna ca obiectul era, fie in nori deci destul de aproape si nu prea stralucitor, fie deasupar norilor, deci foarte stralucitor pentru ca lumina sa treaca prin nori. Merinea aparenta vazuta de tine [2 m, hai sa zicem mai putin, cum ai fost si tu de acord (vezi cum intervine subiectivismul martorului?)] indica un obiect destul de mare si straluciror in primul caz, sau unul foarte mare si foarte stralucitor in cel de al doilea caz.
Apoi lumina parea proiecata pe nori sau venea din nor (desi cele doua cazuri sint destul de greu de precizat pentru un observator neantrenat!)?
Daca fenomenul provenea din nor, la stralucirea si dimensiunile aparente observate de tine, la care adaugam timpul de stationare relativ mare, este aproape imposibiul sa nu fi fost si alti martori.  Ar fi fost util sa intrebi a doua zi vecinii, prietenii, etc.,
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

Dreamy

Hello Toma!

Recunos ca nu mi-am mai stors creierii :-D: sa-mi amintesc ceva cam de mult, insa e de bine tine mintea tanara :wink:.
Deci hai sa-ti raspund, ploua mocaneste(cred ca am zis asta in prima expunere) iar lumina nu era proiectata pe nor, sincer nu avea cum si nici nu existau prea multe posibilitati pe vremea aia, deci ramane varianta cu venea din nor sau mai bine spus din spatele lui.

Ar mai fi un amanut care mi se pare iar important, si a doua zi era aceiasi vreme si aceiasi ploaie.

Si am mai ramas datoare cu un amanunt forma FUSIFORMA, asa a ramas pe toata perioada observatiei, nu s-a schimbat, sa nu incepeti sa-mi spuneti ca poate s-a schimbat si nu am observat eu, se poate insa nu in asa masura incat sa o sesizez !



toma

CitatAr mai fi un amanut care mi se pare iar important, si a doua zi era aceiasi vreme si aceiasi ploaie
. Interesant, deci nor dens si gros.(ai pe linga tine vreo unitate militara sau baterie AA?). Asta ma face sa ma gindesc la dimensiunile reale ale obiectului si la luminozitatea sa propie foarte mare. Si aici ma intreb, chiar sa fii fost tu singurul observator? Trebuia sa fie observat de la distante si de pe arii mari. Oricum este interesant !
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

DepthOfField

CitatSi am mai ramas datoare cu un amanunt forma FUSIFORMA, asa a ramas pe toata perioada observatiei, nu s-a schimbat, sa nu incepeti sa-mi spuneti ca poate s-a schimbat si nu am observat eu, se poate insa nu in asa masura incat sa o sesizez !
Este important acest element, forma fusiforma. Acesta depinde, insa, intr-adevar de subiectivismul tau de la acea data (varsta si experienta). Daca sustii cu tarie ca forma fusiforma, a ramas... fusiforma tot timpul, atunci in ultima instanta sa zicem c-ar mai putea fi luna doar daca ea era luminata pe jumatate sau sfert (faza de patrar), iar norii erau suficient de subtiri pentru a permite o difuzie ovala, dar suficient de grosi pentru a nu vedea clar ca este luna. Cu toate astea, mi-e greu sa cred ca forma ovala s-ar fi pastrat tot timpul observatiei asa cum spui..decat doar daca ti-ar fi lipsit spiritul de observatie (iar acest lucru eu nu-l exclud intrutotul, no offence!). Asadar, de fapt, ca in multe cazuri, treaba este cam relativa.
Asadar, as putea opina ca ipoteza cu luna difuzata, cam scartaie deocamdata, si nu vad cum ar putea ramane SIGUR in picioare..in lipsa de informatii. Din pacate, tu nu poti descrie EXACT si cu acuratete ceea ce ai vazut sau ti-aduci aminte, pentru ca pur si simplu cuvintele nu-s de ajuns pentru a reda o imagine. Iar noi nu putem intelege ceva concret, ci doar presupunem extren de aproximat cam ce ai vazut tu.. si de aici, fiecare isi cladeste imaginativ propria viziune, care de cele mai multe ori se cam indeparteaza fata de realitatea respectiva.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

toma

Ar fi bine de stiut daca pata luminoasa era fusiform...lenticulara sau fusiform dreptunghiulara?
Am intrebat de unitate militara AA deoarece acestea au proiectoare puternice si cine stie ce aplicatie sau "alarma" era in desfasurare. Un astfel de proiector, pe o patura de nori, in general neuniforma ca densitate si grosime, poate genera pete de lumina lenticulare.
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

Dreamy

Da Toma, ai dreptate nu ti-am raspuns la intrebarea ta referitoare la unitatea militara.
Nu exista in zona nici o unitate militara. Iar forma fusiforma era de tip lenticular.



aswotim

#53
Adi M face filosofie si se incurajeaza pe sine insusi... nu e cazul sa-l judeci aici. Avem topicul Recycle bin(Skywalker)
Teama nu vine numai din educatie, ci mai ales din instincte, e unul dintre modurile noastre de aparare de reactie in fata unui agresor, unei situatii de pericol, pt a gasi o solutie de salvare, pentru a parea morti in fata unui adversar mai puternic- atunci cand "paralizam", sau de a ne varsa adrenalina in vene pt a putea face fata unui efort muscular intens, de fuga sau lupta, etc.
Nu fac apologia curajului, dar teama are si partile ei bune !

aswotim

#54
Avion militar sau OZN?
... vad o stea care nu apare niciunde pe harta. Era de fapt o stea ca si celelalte din jur, la fel de luminoasa. Insa cand sa ma uit mai bine, vad ca aceea "stea" se misca! Se misca cu o viteza cam mare pentru un avion. Si nici macar nu avea luminile de pozitie ale unui avion. Se misca rapid si fara zgomot. Daca nu e avion, atunci o fi o stea cazatoare? nu ne ramane decat sa consideram ca a fost un... OZN.


Skywalker nu are suficienta experienta, dar ceea ce a vazut el e un satelit, o nava cosmica obisnuita, care se deplaseaza pe orbita circumterestra. Unele sunt geo-stationare, confundandu-se cu o stea de magnitudine 2-6, dar majoritatea sunt aidoma descrierii de mai sus. Daca fenomenul trecerii ei deasupra Europei de s-e are loc putin dupa inserare,  putem vedea cum lumina acelei nave "dispare" la un moment dat, ca in navele teleportate din Star Trek, dar asta nu pentru ca americanii sau rusii ar fi reusit teleportarea in secret, ci pentru ca satelitul intra in conul de umbra al pamantului...
Aviz amatorilor de observatii nocturne. 

kdlehel

nu pream am fost la forum ca am avut alta treba dar zic pentru totii ca sunt multe lucruri de vazut noaptea des se deplaseaza stele sau lumini din toate directiile noaptea si nu dau seama ce este. avion nu e ca avionale au un semn de lumini anonime dar astea se duc la un loc la altul. am gandit daca se poate face un radar dar am dat sema ca cu 2000dolari se poate face tot. dar  tot pe loc aminem. voice ideie aveti?

toma

Aswotim, ai perfecta dreptate. Aici mai intervine inca un lucru, nu stiu cum sa-l exprim clar, e ceva leat de dorinta de a vedea un OZN. de a vedea sau simti ceva neobisnuit.
A fost o discuie legata de un elicopter negru. Martorul emotiov implicat in observatie l-a vazut negru (e adevarat, asa si era), fara insemne si silentios, dar cei din jur, ne implicati emotiv , au vazut pur si simplu un elicopter!
Zilele trecute, cu o ureche la aparatul de radio si cu un ochi la calculator, aud o stire nelinistitoare: cutremur de gradul 5 cu epicentrul in zona Vrancea, soldat cu alunecari de teren, morti si raniti (din pacate nu mai stiu orasul, e undeva in moldova). Atrag atentia colegilor asupra stirii. O colega imi confirma ca l-a simtit. Eu incerc sa ma gindesc ce facea la acea ora, daca a fost vre-un semn pe care nu l-am bagat in seama. Dar...stirea contiua si aflu ca a fost vorba de un ...exercitiu! No (alte) comment! 
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

calinahanna

Salutare tuturor...

Citind cele scrise aici m-am convins ca pot povesti si eu ceva, ceva ce isi are locul in acest topic.

Am o amica in bloc care locuieste si in ziua de azi in acelsi apartament unde acum 16 ani si-a serbat ziua de nastere, pe la inceputul lunii mai, invitandu-ne pe toti, prietenii ei de joaca din fata blocului.
Dupa ce am servit si tortul, am iesit pe balconul acestui apartament de la etajul 5 si ne-am uitat pe cer. (In acea perioada blocurile din Piata Alba Iulia din Bucuresti nu erau terminate, se putea vedea chiar si cladirea hotelului Intercontinental de la balcoanele blocului nostru). Iar spre directia V_V_N am vazut cu totii (chiar imi amintesc ca eu le-am atras atentia tuturor copiiilor cat si parintilor fetei) doua discuri sau sfere... (nu stiu ce sunt, dar se vedea o forma perfect rotunda, putea fi si disc, si sfera). Unul dintre acestea era soarele de apus (desi nu era nici galben, nici rosiatic, ci albicios si fara raze, cu toate ca nu era prea innorat in acea zi), insa celalalt, desi mai mic si parca mai transparent, nu banuiesc ce ar fi putut fi. Insa pulsa, din mare in mai mic, ca dimensiuni nu si ca intensitate luminoasa. Parea un al doilea soare. A durat ceva, pentru ca toti s-au plictisit sa se uite la ce s-a intamplat, iar in final am ramas singura pe balcon;  cand se al doilea disc se apropia de disparitie (probabil dupa 15-20 min), am renuntat si eu la "vanatoare" si am intrat in casa.

Un amic imi spune ca tocmai vazusem 2 sori... dar... sa fie oare atat de simplu?

Nu stiu daca era OZN, poate era o reflectie filtrata a soarelui, insa atunci, cine se "juca"?

Oricum, sentimentul pe care l-am avut era ca "soarelui nici nu-i pasa de celalalt", chiar cu ideea asta am plecat acasa..

ryn

Cred ca prietenul tau are dreptate. Ai vazut un fenomen meteo destul de rar.

calinahanna

@ryn

Ok... Dar mai cunosti "marturii" din partea altcuiva despre acest fenomen din aceeasi perioada in Bucuresti?