Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Departamentul zero

Creat de Flight33, 31 Martie 2006, 13:27:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

romulus

CitatRomulus, te rog, poate sapi printre cunostintele tale si confirmi/infirmi cele spuse de mine.

Ar fi o afacere destul de dificila - avand in vedere ca trebuie gasita o sursa care sa fi avut tangente cu institutia aia acum ...ha, ha,  50 de ani - dar nu imposibila, daca ar fi vorba de un interes de stat (major) ori ceva de viata si de moarte!
Daca ma convingi ca o eventuala confirmare a prezentei chinezoaicei in clinica aia ar fi cine stie ce realizare, ok.
PS
Chestia asta imi aminteste de cea mai "sarita" solicitare de investigatii primita de mine vreodata:un coleg din contraspionaj pe la finele anilor '80 din secolul trecut: vroia sa stie daca un anume cetatean al "perfidului Albion" angajat la o firma petroliera romana-engleza prin anii 1933-1936 :-o ar fi locuit cu chirie la o anumita adresa din Romania !! Sa-i confirm io si sa-i spun ce sa-a ales de cei care locuiau atunci  la adresa cu englezul!! Io tanar locotenent pe vremea aia, fara cine stie ce (mare) experienta, am luat treaba in serios, spre marea distractie a colegilor mai in varsta care-l cunosteau pe " solicitant". Dupa ce m-am prafuit prin cele arhive si am rascolit toate babele si mosii dintr-un cartier intreg,- fara sa fac mare branza -mi-am luat inima-n dinti si l-am sunat pe contraspinu' lu' peste sa-mi mai dea ceva, niste indicii, ca eram in ceata !
Mi-a zis ca altceva nu are, iar cand l-am intrebat (si mi-a zis) la ce-i trebuie informatia aia , l-am injurat (in gand) si i-am trimis ca raspuns  un raport abracadabrant, tot asa - spre distractia alor mei colegi de birou ! Aia se distrau pentru ca-l stiau pe cel din contraspionaj ca are o bogata imaginatie si o fantezie de invidiat , de-i suspecta pana si pe alde ma'sa si tac'su ca sunt recrutati de MI5 !
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

daos

Citat din: tractorbeam din  22 Octombrie 2010, 16:21:25
Uite ca mi-am amintit: chinezul era insotit de o chinezoaica, doctoritza si ea pre numele ei parca .... Sun Bai Li, fiind specializata in acupunctura. Tipa lucra la Policlinica Diplomatilor.
Romulus, te rog, poate sapi printre cunostintele tale si confirmi/infirmi cele spuse de mine.

Nu pot oferi date clare despre acea chinezoaica si despre sotul ei, pentru ca nu am avut acces la asa ceva. Dar pot spune din experientele mele schizofrenico-paranormale ca in Romania au existat si inainte de anii 1989 (lovilutia) si dupa ceva oameni cu abilitati telepatice care erau atei. Pe acestia eu ii numeam chinezii. Cel putin intr-o vreme asa credeam despre ei. Sau instinctul imi spunea asta. Mai tarziu mi-am dat seama ca sunt romani, atat din confirmarile lor cat si din deductie dupa ceea ce discutau cu mine. Am avut chiar o simpatie pentru acestia pentru ca nu trezeau dureri de cap (la sensul propriu al cuvintelor) precum cei care aveau o religie. Dar asta nu e decat o poveste schizofreno-paranormala.

tractorbeam

Chinezoaica a tratat toata stabimea comunista intre 75-80. Nu se poate sa nu-si aminteasca cineva din aia batrani de ea.
La vremea respectiva era singura care practica acupunctura in Romania comunista.
Sunt sigur ca fiind vorba de odiosul regim arhivele erau intocmite cu scrupulozitate, nefiind cazul unor documente ante-belice, de asta ziceam ca ar fi mai usor de gasit.
Am gasit eu actele originale ale imobilului unde am locuit cu ceva timp in urma (construit in 1937), inca se mai gaseau in arhivele mucegaite ale Primariei. :-D
Sa speram ca in timp careva de citeste poate isi aminteste ceva.
Cert este ca prin 1975 era de bon ton sa ai acasa "Mica carticica rosie" a lui Mao Tze Dong, chit ca era scrisa numai in chineza si nu intelegeai nimic si chit ca te invata sa te speli dimineata pe urechi si pe picioare.  :evil:, adica prea multe revelatii nu oferea.
Un cunoscut, acum f. in varsta, fost mare politruc cu scoala la Leningrad, imi povestea cu umor ce shock a avut, cand a ajuns in locul lui Virgil Trofin - cazut in disgratia lui nea Ceasca, in vizita de stat la Pekin si unde o mare - la propriu, de muncitori in costume mobilizati de partid, l-a intampinat la aeroport si cum scandau chinezii si cum l-au rugat oficialitatile cand stau la masa toarashii romani sa nu termine masa prea repede ca chinezii faceau la masa de protocol cu randu, adica mai multe valuri de oficiali se asezau si clefaiau - la ei fiind criza haleala era rara si nu pupau burta plina decat cand vene vreo delegatie.
   


andrei

salutare tuturor

Sunt nou pe forum si pentru inceput am citit toate postarile de la aceasta sectiune.Asfel mi-am facut o idee despre natura dezbaterii ;daca exista sau nu un departament sau o organizatie guvernamentala secreta, ce se ocupa cu studiul fenomenelor paranormale, ce se manifesta pe teritoriul Romaniei,mai ales in zona Bucegilor.Cred ca sunt in masura sa va ofer o pista,care ar putea duce la elucidarea misterului.Personal, cunosc citiva colectionari si negustori de antichitati si imi amintesc ca acum aproximativ 3-4 ani ,pe piata de antichitati din Romania se dusese zvonul ca cineva ofera niste sume imense pentru harti si documente cit mai vechi despre Muntii Bucegi.Nu stiu daca cei care cumparau,erau doar colectionari,sau vizau alte interese,pentru ca sumele care se propuneau erau mult peste preturile ce se practicau in mod obisnuit.


Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

mr

Bine ai venit pe forum!

Iti dai seama ce interes starneste subiectul! Continua cu detaliile...
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Nox

Poate erau "vânãtori" de comori.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

AndreiASM

Citat din: andrei din  10 Ianuarie 2011, 18:02:41
...

Salut,

Ar fi interesant daca s-ar stii nationalitatea acelor indivizi; nu de alta, dar din ce stiu eu, si straini erau foarte interesati de zona Bucegilor...

abyss

Sau poate era poliþia care aranja un flagrant. Au circulat ºi multe falsuri. Ei au câteodatã asemenea obiceiuri prin târg... Deci o pistã cam vagã.

andrei

  Salutare din nou

Oricare varianta enumerata de dvs. ar putea sa fie cea adevarata.Eu unul ,am crezut atunci ca sint ,,vinatorii'' de comori, mai ales ca in acea perioada se difuzase la t.v. niste documentare despre ,,Placutele de la Sinaia''(apropo treaba asta cu ,,placutele'' este destul de serioasa si ar trebuii dezbatuta mai pe larg) si practic nu prea mi-am batut capul la vremea respectiva.Acum insa,dupa ce am vazut mai multe documentare si am citit postarile dvs. mi-am amintit de aceasta chestiune si am facut o oarecare legatura.Am sa ma interesez zilele acestea ,daca printre cunoscutii mei este vre- unul care a luat legatura personal cu cei ce doreau acele harti si documente si am sa va tin la curent.
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

andrei

   salutare

Am reusit in sfarsit sa dau de un amic care a discutat fata in fata cu ,,doritorii" de harti si manuscrise vechi.Iata ce am aflat;din cele ce-si mai amintea amicul meu,care era proprietarul unui mic magazin de antichitati.Omul spunea ca intr-o seara chiar pe cand se pregatea sa inchida, sa pomenit cu doi cumparatori,care au inceput sa cerceteze minutios prin rafturile lui cu carti mai vechi.Cum se grabea sa plece,omul meu ia intrebat daca cauta ceva anume,la care unul dintre ei ia explicat ca prietenul sau,care e un mare profesor roman stabilit de mult timp in Germania,doreste sa scrie o carte despre frumusetile Bucegilor si ca pentru asta are nevoie de documentatie.Negustorul ia aratat citeva volume aparute dupa anii1950 (cu poze si toate cele) dar neamtul nu parea interesat de astea.Ia spus anticarului ca el cauta carti, manuscrise si harti aparute pina la1916(mai ales harti) si este dispus sa plateasca chiar de doua-trei ori pretul lor.Negustorul a promis ca daca va gasi asa ceva,va lua legatura cu neamtul si sa apucat sa se intereseze printre colectionari.
    Dar asta nu e totul.La cateva zile dupa aceea,omul nostru a primit o alta vizita.Erau doi preoti,care si ei erau foarte interesati de acelasi fel de antichitati.Negustorul nostru sa mirat tare de interesul subit pentru asa ceva si a povestit treaba cu neamtul.Atunci unul dintre popi ia tinut nostru un soi de sedinta in care spunea ca nu e bine sa vinda unor straini asa ceva, ci mai bine sa le vinda lor,deoarece ei fondeaza un soi de biblioteca gratuita pt. romani si au promis si ei tot atatia bani ca si neamtul. Cand au plecat,au cumparat citeva numere din Almanahul ALBINA aparute pe la 1900, niste fotografii vechi facute prin munti inainte de razboi si cam tot ce stransese omul nostru cu gandul sa le vanda neamtului.Neamtul sau prietenul lui nu au mai aparut pe la magazin,iar preotii au mai trecut de cateva ori pe acolo.Dupa aceea nu au mai venit nici ei.
     Cam asta am aflat de la amicul meu negustor de antichitati. In rest zvonuri si supozitii care nu stiu cat ar fi de adevarate.











Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

yoda

Citat din: calator astral din  19 Octombrie 2010, 23:59:18


Miracol are produse interesante, stim ca este foarte serioasa, cînd cunoastem un picut subiectu, cînd stim CINE se ascunde în spatele acestei edituri...si mai ales cînd citim asta pe pagina de garda (la http://www.miracol.ro/ ) stim cu cine avem de-a face

calator astral
-vigilent, semneaza condica-


Buna. Imi poti spune te rog cine sta in spatele editurii? Chiar ma intereseaza. Multumesc.