Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Giant Causeway Irlanda

Creat de Urban, 20 Martie 2010, 23:30:19

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mm

Ipoteza dilatarii Pamantului este extrem de serioasa iar autorul indicat de mine, I. N. Popescu, un matematician de mana intai, a scris la cartea aceea timp de 13 ani! Se astepta, dupa aparitia cartii, la reactii puternice din partea lumii stiintifice. "Nu a observat nimeni", mi-a spus d-l Popescu, intr-o discutie particulara.
La lipsa de incredere, raspund cu ultima surpriza pe care am aflat-o. Dupa unii astronomi (Jack Eddy) Soarele se micsoreaza cu 1,8 m pe ora!
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Urban

#16
Masa Pamantului raportata la masa Universului este aproximativ constanta....insa in timp, fiecare particula (atom) pierde masa raportat la masa Universului prin intermediul campurilor energetice emise.....Mai mult, fiecare particula (atom) se contracta in timp, relativ la volumul Universului....Asta echivaleaza cu faptul ca Universul "se dilata" in timp, relativ la volumul particulelor (atomi). Masa emisa de particule prin intermediul campurilor energetice este reconvertita in Materie in Singularitati (asa zisele Gauri Negre)....orice corp ceresc suficient de masiv are in centru o Singularitate (galaxii, quasari, stele, planete si satelitii mari)...Astfel, Pamantul, reabsoarbe energia emisa de particule materiale ce-l formeaza si o transforma in centru in materie...in stadiul de complexitate actual al Universului, Singularitatile formeaza la suprafata lor elemente de Nobeliu (nr. atomic 102) prin fenomenul de decadere radioactiva, fiecare element chimic masiv se descompune in elemente mai usoare si emite caldura (radiatie)....
Astfel, volumul total al Pamantului relativ la volumul Universului scade in timp facand ca scoarta sa se contracte ...insa, emitand particule noi in centru , nucleul sau creste in timp. Aceste doua fenomene duc la fisurarea scoartei terestre si eruptia materiei din centrul Pamantului prin dilatare...
Asa s-au separat continentele si a aparut scoarta mai noua si depresiunile oceanice. Teoria placilor tectonice este una gresita deoarece nu exista o manta lichida intermediara intre nucleu si scoarta, continenetele fiind ferm ancorate de centrul Pamantului. Activitatea vulcanica si eruptia de magma lichida nu provine de la o manta lichida ci eruptiile se formeaza strict prin fenomenul de lichiefiere datorita diferentelor mari de presiune si temperatura....de exemplu: daca luam o bucata de branza moale o punem intr-o oala si deasupra ei plasam un capac etans care sa poata culisa in jos, apasand peste ea cu orice forta ea nu se va lichefia ci isi va pastra structura originala solida doar comprimandu-se foarte putin...insa, practicand un orificiu in capac, datorita presiunii puternice, branza va tasni prin acel orificiu sub forma lichida iar frecarea va duce la incalzirea ei.
In concluzie, masa Pamantului relativ la masa Universului este constanta in timp...masa Pamantului relativ la unitatea de masa Plank este crescatoare in timp.
Volumul Pamantului relativ la volumul Universului este descrescator in timp iar volumul Pamantului relativ la volumul de unitate Plank este crescator in timp.
Cu alte cuvinte totul este o problema de unitate de masura.

mm

#17
Nu stiu de unde ai luat aceasta interesanta teorie, Urban. Prima parte a postarii tale este constituita din presupuneri -cu nedmonstrabilele "singularitati", gauri negre, masa constanta, etc.- dar prin aceasta se face loc ipotezei volumului constant al Pamantului pe care este, totusi, posibila craparea scoartei. Adica, nu mai e necesara presupunerea dilatarii Pamantului pentru a justifica craparea Pangeei si deriva continentelor.
Aceasta teorie, interesanta, sa-i spunem a volumului constant, se potriveste mult mai bine cu ideea cojii crapate a unei mandarine ce ramane, totusi, de raza mai mica decat coaja unei portocale -o mandarina "dilatata"-, din teoria dilatarii (teorie ce nu poate explica si modificarea razelor de curbura, de fapt sfericitatea, bucatilor de scoarta, rigide, initiale).
Din pacate, teoria volumului constant nu poate explica de ce intre continente exista atat de multa "suprafata libera" -de sapte ori mai multa decat "uscatul". Acesta e un punct in favoarea "dilatarii", o confirmare fizica constatabila.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

fiulploii

Daca luam in considerare :
-1 teoria Pamantului Gol
-2 teoria Pamantului Viu
-3 daca eliminam toata apa - teoretic vorbind - de pe planeta - apa de la suprafata , vizibila - si ramane doar uscatul se observa o mare groapa in locul Pacificului , o portiune lipsa . Explicatii pentru asta sunt f multe incepand cu desprinderea Lunii - insa stim ca luna este din alt colt de Univers si pana la teoria impactului cu un asteroid - moartea dinozaurilor 
-4 ce obtinem? se nasc alte intrebari ...
Ce pareri aveti ? Se pot unifica toate acestea intr-o teorie unitara care sa explice diversele fenomene ? Sau avem de fapt mai multe Pamanturi , observabile fiecare in anumite conditii ?  :roll: Si de aici rezulta diverse aplicatii .