Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Vasile Rudan si misterul din Carpati

Creat de memphis, 20 Martie 2010, 16:53:33

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

licuriciu

raspunsuri
pt Xanadron: Corneliu Stefan descrie ce e in pozele alea 5. Am postat. Daca e ceea ce zici tu, in Flacara e sigur sub un alt unghi. Nu neg ca este posibil ca la Scaieni sa existe ceva deosebit, poate chiar ceea ce afirma Rudan ca este, eu neg ca a vazut oasele alea cu ochii lui si ca erau ingropate la 60 cm.
pt. Ganditorul: Sa inteleg ca totul a fost planificat ca o momeala si pe principiul eficientei ea a fost revitalizata dupa Revolutie? Foarte posibil. Acum eu nu pot spune daca nu cumva pe parcurs a fost dirijata actiunea spre momeala, dar cel putin o perioada, momeala a fost sigur. Prin 80-84 a fost pelerinaj de "amatori de insolit" acolo, ocazie de indexare a lor.

Ganditorul

Domnul meu Licurici, crezi ce vrei, dar iti dau un indiciu : Care e durata de viata a unei livezi ? 10, 20, 30 de ani ? Peste ?
La cate valori s-au scos din tara dupa "liberalizarea" din 90  chiar nu a scos nimeni (din toti cei care au sapat la livada) nici un "ciolan" la vanzare ? N-a cazut nici un pom (lovit de "furtuna") ? Totul a ramas ca atunci, pe vremea comunistilor ? Dar ce-au facut aia - au turnat ciment la "baza" ?
D'aia am spus sa cumparam livada ... daca tot sapam ca niste fraieri fara sa gasim nimic, macar ramanem cu merele, ne facem agricultori si recuperam cheltuiala facuta !  :evil:
Acum, dupa ce VR a facut "accidentul" exact cand voia sa se duca la locul cu pricina, e greu sa mai "sapi" dupa locatia exacta. Asta cu "accidentul" ... aviz celor care nu respecta trecutul si adevarul. Nu stiu de ce dar din ce citesc, cum am spus, exista o zona in care spatiul si timpul au alta valoare, iar "violarea" acestui spatiu costa (asta pt ca tot o dai cu pionierele si "copulatia"- de n-o sa-si mai lase nici un parinte copila pe munte in excursie ...de frica "copulatiei" profesorilor. "Faina" obsesie ai bagat in textele tale cu poanta asta ...domnule Licurici ).
Dar aspectul asta cu spatiul ... il sti si tu prea bine. Ma indoiesc ca esti atat de dezinteresat pe aceasta directie.

Rayden

#677
Desi..toata tineretea am bagat la greu munci agricole la tara, de am zis ca nu mai pun in veci mana pe unealta agricola...si, desi nu cred chiar toate "misterele" legate de zona buzaului..cu drag as pune osul la sapa in livada ceia..doar de om da de un oscior de uries..sau de-o tableta misterioasa..nu ca primitivele noastre gadgeturi  :mrgreen:
Si eu m-am plimbat de cateva ori prin zona..si cred ca un punct de plecare pentru a confirma / infirma, macar partial misterele / enigmele este explorarea unui tunel ce se afla in zona, in plin munte..dar, din cate bag sama, este o treaba pentru la anu'.
Si-ar mai fi cateva lucruri de vazut ce ar putea confirma daca zona aia e intr-adevar tara Luanei..dar..la anu' cand dac-om mai trai, poate reusim sa facem o ieseala..

fiulploii

#678
Citat din: tractorbeam din  15 Octombrie 2012, 08:55:26
... Unii pot trece pe acolo de multe ori fara sa se aleaga cu nimic mai mult decat o plimbare lunga si obositoare la aer curat. 

Nu asta recomanda medicul ca sa fii sanatos ? Plimbari lungi la aer curat . Informatia este receptionata doar atunci cand receptorul e acordat la frecventa respectiva . Cum se face acordajul, asta e alta poveste . Oricum, fiecare e disponibil catre asta.

Citat din: @biss din  15 Octombrie 2012, 11:16:10
Cu scuzele de rigoare... in cartea cu pricina, se invita la remote viewing pe imaginea cu metopa. A incercat cineva? Ca e falsa piatra ori ba... e alta poveste. ..
Daca e falsa chiar nu conteaza in conditiile in care falsul reproduce originalul . Chiar daca reproducerea nu este exacta , ea - reproducerea- se caleaza pe informatiile respective din ..alt spatiu, alta dimensiune, ziceti-i cum vreti. Nu este decat vectorul care te duce acolo . Cu cat gradul de reproducere este mai bun cu atat statia   este mai aproape de punctul cautat .

  @Ganditorul , interesanta aruncarea cu cuiul si sarma ghimpata    :wink: Banuiesc ca nu se poate dezvolta putin .

 
Citat din: Rayden din  15 Octombrie 2012, 16:05:17
..cu drag as pune osul la sapa in livada ceia..doar de om da de un oscior de uries..sau de-o tableta misterioasa..nu ca primitivele noastre gadgeturi  :mrgreen:
Si eu m-am plimbat de cateva ori prin zona..si cred ca un punct de plecare pentru a confirma / infirma, macar partial misterele / enigmele este explorarea unui tunel ce se afla in zona, in plin munte..dar, din cate bag sama, este o treaba pentru la anu'.
Si-ar mai fi cateva lucruri de vazut ce ar putea confirma daca zona aia e intr-adevar tara Luanei..dar..la anu' cand dac-om mai trai, poate reusim sa facem o ieseala..
Buun, deci avem o livada dorita - nu se stie cat de roditoare , vb ceea , o luam in orb ? nu incercam nici macar sa o petim ?  :-D
Si observ ca mai avem si un tunel .
Colegul @Rayden   nu ti se pare putin ciudat ? una e simbol feminin si altul e simbol masculin . Ce concluzie sa tragem despre ..sexualitatea zonei ? :lol:
Iar daca mai aflam de la colegul @licuriciu   ca RV stie si de tunelul asta ....
Apropo, ce te face sa crezi ca acel tunel nu a fost descoperit de nea' Sile ? Si nu prezinta interes .
Desi, e foarte posibil ca tunelul de care zici sa fie nestiut ..pana acum cateva ore cand ai pus informatia pe forum  :roll:
Astept cu interes in urmatoarele zile un articol pe tema asta pe cele 2 bloguri , si ala alb, si ala negru  :lol: - atentie, propozitia anterioara este un pamflet !
Doar parerile mele .. total nedemne de o cauza asa de serioasa .
Zic si eu ..

L.E. observ din postarile @licuriciu   ca se insista la greu pe o anumita tema . Pacat , fiindca descarcarea de furie nu isi are locul aici , chiar daca esti urmas ..legitim sau nu , al Luanei .
   Parerea mea ..

Xanadron

#679
Ontopic acum, mai recidivez cu o... penultima ;D   parere p-aici (mai am de fapt una-n proiect, la forma careia ma mai gindesc insa -nu ca sa evit faultari din directia alx, :D   ci doar ca sa nu-mi dau cu firma-n cap, oistea-n gard, stingu-n dreptu' etc), fiindca uitasem sa spun ca subscriu la unghiul de abordare mai putin nostalgic-protocronist exprimat de transantul coleg SLEAH19.

Numai asa (dar si concentrind resursele eventualelor viitoare explorari serioase pe perimetre relativ restrinse) se pot decanta concluzii nevirusate cu simtiri nebulos-patriotice, fiindca firul povestilor arhi-paleo-cosmo-antropologice :D  derulate SI in M-tii Buzaului acum jdemii/sute de mii de ani transcende, zic eu, cu mult strimtele limite ale orgoliilor nationale/iste. Chiar daca includ desigur si episoade mai recente, cu tangentze strablajine, pre-pelasgice s.a.m.d.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

#680
Stie cineva de vreo traditie orala vizavi de un tunel in zona ?

sunnyboy

Da, au aparut si informatii din postarile "licurici"-ului sau raspunsurile la ele. Ar fi interesant de organizat o expeditie prin zona in aceasta luna, cand nu mai e nici prea multa vegetatie si nici nu a dat zapada. Si by the way, lamuriti-ma si pe mine, copil mai slab inzestrat si de la tara, care e metopa aia? Sa vaz si io poza...

abyss

@licu-riciu
Spune care-ti e motivatia de intreprinzi un asemenea atac la persoana lui rudan.

Xanadron

Citat din: @biss din  15 Octombrie 2012, 22:25:56
@licu-riciu
Spune care-ti e motivatia de intreprinzi un asemenea atac la persoana lui rudan.

Cam redundanta intrebarea ta, compadre Bliss :lol: - fiindca si altii, inclusiv JE, i-am mai pus-o de vreo 33 de ori :-D licuriciului -, da-i oricum binevenita sub forma asta mai directa.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

istanescu

#684
      Sunt cadru militar. Din punct de vedere profesional am fost în contact cu o parte din preocupările domnului profesor Vasile Rudan. Vă cer permisiunea să lămuresc niţel lucrurile, pe care le-a încurcat grosolan așa-numitul Licurici. Mă miră că domnul Rudan se lasă bălăcărit de un licurici, fără să ia atitudine.
     1. Domnul Vasile Rudan a activat pentru rezolvarea unor studii şi probleme speciale. E greşit să i se ceară dovezi în această direcţie. Cercetările în teren şi studiile pe care le-a făcut dumnealui cu echipa sa, printre membrii echipei aflându-se domnul general de divizie Vasile Dragomir, fost şef al Direcţiei Militare Topografice din cadrul M.Ap.N. şi alte personalităţi militare de marcă, se numără printre cele mai sensibile. A făcut studii şi cercetări civile cu echipa sa şi pentru Institutul de ştiinţe istorice şi social-politice de pe lângă C.C. al P.C.R., pentru Ministerul Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului, pentru Ministerul Culturii, pentru Institutul de Geodinamică al Academiei  Române, pentru Institutul Prodomus şi alte instituţii din ţară. Nu îmi permit să vorbesc despre participarea domnului Rudan la monitorizarea extrasenzorială un unor ţinţe de interes militar.
     2. Din câte ştiu, domnul Rudan nu a pretins niciodată verbal sau în scris că deţine puteri paranormale. Dânsul spune că abilităţile extrasenzoriale ale omului, aflate în subconştientul său în stare latentă, sunt  normale pentru specia umană. Domnul Rudan a probat în nenumărate rânduri cu martori oculari militari şi civili, printre care se afla şi domnul general Vasile Dragomir şi domnul academician dr. docent Dorel Zugrăvescu director general al Institutului de Geodinamică al Academiei Române, că deţine la nivel înalt abilităţi telepatice şi ale teledetecţiei extrasenzoriale. După ce l-a testat pe domnul Rudan, domnul general Dragomir a inclus teledetecţia  extrasenzorială în categoria mijloacelor militare de teledetecţie.
     3. Eu nu am mai văzut pe domnul Rudan la televizor de vreo 4 ani, deşi am înţeles că fost solicitat de televiziuni. Nu îl consider vinovat pentru că realizatorii tv au scris pe ecran ,,Agent psihotronic". Dacă stăm şi ne gândim bine, realizatorii tv nu erau departe de adevăr. Psihotronica  înseamnă disciplină biofizică care studiază interacţiuni psihice la distanţă.                        4. În ce priveşte meseria de fotograf la care face aluzie cu dispreţ Licurici, domnul Rudan a activat şi ca fotoreporter de reportaj tematic şi de protocol de stat, la Agenţia Română de Presă ,,Agerpres". E de dispreţuit această profesie pe care a practicat-o un timp domnul Rudan?
     5. Legătura dintre numele Rudan şi rudar-rudărie e neavenită. Domnul Rudan e ucraniean, iar numele său are legătură directă cu provincia persană Rudan, având capitala tot cu numele Rudan. Dacă vrea să se informeze, Licurici să se intereseze de demersurile făcute de domnul dr. Nicolaie Copoiu din partea Institului de studii istorice şi social-plolitice, la Direcţia de propagandă al CC al PCR, legate de numele domnului Rudan şi provincia iraniană Rudan.
     6. Domnul Rudan chiar deţine rangul de Principe al secretului regal, într-o organizaţie iniţiatică mondială. Eu cunosc problema. Nu cred că e obligat să justifice în faţa lui Licurici rangul pe care îl are.
     În ce priveşte denumirea blogului lui Licurici, îl voi sfătui pe domnul  Rudan să se adreseze justiţiei.
     7. Domnul Rudan s-a căsătorit cu o femeie în vârstă de 23 de ani,  cu care are trei copii, realizaţi în profesiile pe care le practică. Am fost la cununia civilă când s-a încheiat căsătoria. Licurici bate câmpii când scrie că ar fi fost vorba de o fată preadolescentă. Penibilul Licurici crede că oamenii sunt datori să-i ceară voie cu cine se se căsătorească.
     8. În priviţa domnului profesor Mândricel, despre care vorbeşte Licurici în aberaţiile sale. Domnul Ilie Mândricel a predat limba română la şcoala din comuna Bozioru, judeţul Buzău. A scris şi o monografie a comunei Bozioru, pe care nu a reuşit să o publice. A folosit diferite surse de inspiraţie, unele scrise de autori care nu au fost niciodată pe coclaurii din Curbura Buzălui. Foşti colegi de-ai dânsului au spus că domnul Mândricel era infirm la un picior, aşa că nu putea umbla prea mult prin zonă. Domnul Mândricel s-a mutat demult la Bucureşti. Localnicii nu îl pot ierta pentru că prin poziţia sa ca fost dascăl şi director al şcolii, a compromis legendele locului pe care se străduia domnul Vasile Rudan să le menţină în atenţie publică, în scopul dezvoltării turismului local. În prezent la Fişici-băi totul e în paragină. Hotelul a fost devalizat, nu au mai rămas nici uşi, nici ferestre, izvoarele în care se vindecau bolnavii sunt năpădite de noroi şi buruieni. Satele şi cătunele din preajmă se depopulează. Locuitorii care au mai rămas trăiesc într-o sărăcie lucie. Şi toate aceste nenorociri s-au întâmplat din cauză că domnul Mândricel ţinea la prestigiul său ,,ştiinţific" şi nega legendele locale, în dauna dezvoltării turismului în zonă.
   9. Cartea ,,Expediţie la apă vie" pe care o citează Licurici, a fost editată la ordin primit de un jurnalist local, pentru a se opri fluxul de turişti care începuseră să invadeze zona.
   10. În privinţa acuzei că domnul Rudan a participat la sesiuni de comunicări ştiinţifice ,,plătite" la Universitatea de Apărare, e cazul ca domnul Licurici să afle că la sesiuni ştiinţifice din toată lumea,  cercetătorii invitaţi să ţină comunicări trebuie să achite o taxă de participare. Domnul Rudan a participat la trei sesiuni anuale organizate de Universitatea Naţională de Apărare, la secţiunea Acţiuni energo-informaţionale. A renunţat să mai participe din cauză că fost pus ca moderator un domn general de brigadă (r), despre care domnul Rudan spunea că era ,,gulgutier" în privinţa acţiunilor energo-informaţionale. E vreo legătură între Licurici şi domnul general care a fost dat afară de la o televiziune, la care încropea o emisiune fără audienţă sub sigla conspiraţiei tăcerii?
    Articolele pe care le publică domnul Rudan în Jurnal paranormal (blogul dânsului, cum se exprimă Licurici) au bun-simţ, logică şi etică jurnalistică. Domnul Rudan ne ajută prin cunostinţele pe care le are, să înţelegem cu adevărat fiinţa umană.
     Înverşunarea cu care Licurici scrie zilnic aberaţii despre domnul Rudan, poate avea o sigură cauză: Licurici suferă de schizofrenie în stadiul III, când schizofrenicului i se pune pata pe o anume persoană. E penibil să vezi pe cineva că agresează un om în vârstă de 77 - 78 de ani şi bolnav pe deasupra, care nu i-a făcut nimic rău.
   
Col.(r) I. Stănescu.

abyss

UPDATE: am curatat zona de buruieni si exprimari ciulinate. Incepand cu maine seara vor continua postarile si dreptul la replica.

WARN: fara atacuri jignitoare, glumite si alte giumbuslucuri!!! Cei in cauza indiferent de vechime grad si prietenie vor deveni automat moderati "on sight". Prezentati dovezi, fapte, indicii cu privire la "misterul din Carpati". Altceva nu ne intereseaza. Si daca mai citesc glume sau atacuri cu tenta sexuala e foarte nasol...

licuriciu

Motto: Nullius in verba (Royal society - Londra)
   Domnul Rudan s-a promovat cu asiduitate ca persoana publica, expunandu-se in unele situatii "exotice" si afirmand diverse calitati si participari. Domnul Rudan nu a capatat aceasta expunere publica independent de vointa si dorinta sa.
   Domnului Rudan i-a placut sa alimenteze dispute asupra persoanei sale prin livrarea catre mass-media si mai nou Internet ale unor franturi de informatii, date contradictorii, sugestii deloc intamplatoare, s.a. Nu cunosc motivele exacte ale acestor actiuni, si nici resorturile psihologice care l-au impins sa le puna in practica. Desi partial le banuiesc.
   Prin "stilul Rudan" numesc un cumul de tare de diverse naturi (caracterologice, morale, profesionale, chiar de apartenenta) pe care le-am remarcat la multi oameni, dar niciodata atat de pregnante si "toate-mpreuna" ca la domnul in cauza. Poate aceasta perceptie a fost distorsionata de amalgamul de informatie contradictorie vis-à-vis de persoana Dlui. Rudan, poate ca nu. Insa in mod sigur, numitul Rudan Vasile a contribuit activ la o astfel de viziune.
   Demersul meu urmareste ditrugerea perdelelor de fum create intentionat de acest personaj "de opereta". Ceea ce va ramane e  adevarul, pe care nu-l detin decat partial, dar fac eforturi sustinute de a-l afla si a-l expune cat mai corect. Adica, exact inversul a ceea ce practica Dl. Rudan Vasile.
   O maxima latina, devenita principiu de drept afirma ca: "Idem est non esse et non probari" - a nu fi sau a nu fi probat este tot una. In inteles comun: orice afirmaţie trebuie să fie însoţită de probe care să o confirme. O afirmatie nedovedita este ca si inexistenta. O alta maxima, de acelasi tip, intareste cele de mai sus: "Quod nullum est confirmari neguit" - este nul ceea ce nu se poate confirma.
   Unul dintre motivele recurente pentru care anumite lucrari "ale stiintelor de frontiera" marca Rudan Vasile nu sunt, si nici nu pot fi luate in serios, este absenta oricaror elemente care sa faciliteze verificarea informatiilor prezentate.
   Ceea ce se prezinta el acolo sunt simple afirmatii. Trebuie sa crezi autorul pe cuvant. Inca o maxima latina: "Testis unus testis nullus" -  cu un singur martor nu exista marturie (este nula). Adica simpla afirmatie a autorului este egala cu zero.
***
   "Mă miră că domnul Rudan se lasă bălăcărit de un licurici, fără să ia atitudine". Sa nu va mire, domnule colonel (r), sa nu va mire deloc. Iata de ce, pe puncte:
   Voi incepe cu batranelul simpatic si neajutorat, atacat precum bunicuta Scufitei Rosii de lupul naravit in rautati. Nu este cazul. Domnul Rudan este un agent psihotronic activ, scoleste paranormali, e ziarist (nu numai la J.P., dar si in alte locuri). Nu pare neajutorat, ba chiar expansiv.
   Evident ca nu este o rusine meseria de fotograf. Rusinos este sa nu-ti recunosti meseria - eventual sa-ti fie rusine cu ea -  si sa afirmi ca ai fi vrute si nevrute (printre care titulatura de "profesor" si specialist in ...caini bagabonti). De exemplu, Florin Gheorghita se recomanda ing. Florin Gheorghita, desi sigur nu e inginer in OZN-uri.
   Nu am cum sa ma interesez despre domnul Copoiu, sau alte persoane din Institului de studii istorice şi social-politice sau de la Direcţia de propagandă al CC al PCR, deoarece frecventam si frecventez alte medii, mai sarace in politruci. Pe mine m-a deranjat afirmatia pe documente pierdute, o reeditare a fabricatiunilor romantice de la inceput de secol XIX. Intrebarea este: au gasit ceva? Este Rudan Vasile mostenitorul de drept al Iranului si ne scoate din foame tara?
   " În ce priveşte denumirea blogului lui Licurici, îl voi sfătui pe domnul  Rudan să se adreseze justiţiei". "Licurici suferă de schizofrenie în stadiul III, când schizofrenicului i se pune pata pe o anume persoană".
   Pai ,vedeti domnule colonel (r) ca, sunteti un prost sfatuitor: e ori, ori, ori sunt schizofrenic si nu am responsabilitate juridica, ori nu sunt, si atunci am. Cum cele doua afirmatii sunt despartite de cateva pasaje, eu consider asta o dovada de incontinenta cognitiva.
   Ceea ce spuneti despre domnul Ilie Mandricel sunt calomnii ieftine. In afara de aceea ca nu a vrut sa-i "prosteasca pe prosti", adica sa participe la o facatura gen Loch Ness. A publicat una dintre cele mai bune culegeri de documente de arhiva din zona, un indice topografic babanos, si chiar... legende locale. Daca doriti, va fac o bibliografie. Cat despre parerea "generala" a localnicilor, sunteti "plug" (adica pe aratura).
   Domnul Rudan chiar nu deţine rangul de Principe al secretului regal, într-o organizaţie iniţiatică mondială, deoarece aceasta titulatura nu exista. A, Print e cu totul altceva, dar intre Print si Principe e o diferenta semantica in romana (vezi limba romana). Date fiind aceste explicatii, e clar cam cat cunoasteti dumneavoastra problema...
   Inteleg ce vreti sa spuneti despre cartea "Expeditie la apa vie" si partial va dau dreptate. Problema este ca eu am citat doar un fragment. Sa inteleg ca exista intr-adevar Legenda Luanei sau Dumitru Toader? Sa inteleg ca descrierea fotografiilor din Flacara e gresita? Pai atunci?
   Pe generalul Strainu nu-l cunosc, si nici nu am incercat vreodata sa intru in legatura cu el. Sincer, nu am avut niciodata rabdarea de a-i urmari o emisiune pana la capat. O fi bine, o fi rau? Insa observ tendinta domnului Rudan si a dvs. de a-l considera pe Strainu Emil o rama: are capacitatea de a se diviza in noi entitati vii. Pana la un punct, un user tractorbeam era Strainu, acum Strainu e si tractorbeam si licuriciu. Probabil aveti mintea putin confuza...
   "Domnul Vasile Rudan a activat pentru rezolvarea unor studii şi probleme speciale. E greşit să i se ceară dovezi în această direcţie. Cercetările în teren şi studiile pe care le-a făcut dumnealui cu echipa sa, printre membrii echipei aflându-se domnul general de divizie Vasile Dragomir, fost şef al Direcţiei Militare Topografice din cadrul M.Ap.N. şi alte personalităţi militare de marcă, se numără printre cele mai sensibile. A făcut studii şi cercetări civile cu echipa sa şi pentru Institutul de ştiinţe istorice şi social-politice de pe lângă C.C. al P.C.R., pentru Ministerul Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului, pentru Ministerul Culturii, pentru Institutul de Geodinamică al Academiei  Române, pentru Institutul Prodomus şi alte instituţii din ţară".
   Domnul Rudan nu a fost pus in fata unor dezvaluiri, pe care a trebuit sa le contracareze. Chiar el le-a facut. Daca "secretul profesional" putea fi invocat in primul caz, in al doilea nu "e greşit să i se ceară dovezi în această direcţie" (vezi  "latinele" de mai sus). Problema este insa alta. De cele mai multe ori, este ori foarte greu, ori imposibil sa verifici unele afirmatii.
   Vis-a vis de pozitia exacta, rolul si activitatea domnului Rudan in aceste activitati, fiind multe de spus si - si mai multe de aflat inca -, imi rezerv dreptul la adaugiri ulterioare. Exista un patternului comportamental al lui Rudan Vasile de a se "lipi" de oameni si institutii cu greutate. Ramane de stabilit cu exactitate si in ce calitate, pe baza carei pregatiri si in ce scop. Va recomand sa puneti mai totul in carca mortului, generalul (r) Dragomir n-o sa va poata contrazice. Problema dvs. este ca unii mai traiesc inca...
   "Nu îmi permit să vorbesc despre participarea domnului Rudan la monitorizarea extrasenzorială a unor ţinţe de interes militar". Eu da, apar de 1 Aprilie 2005 in Ziarulziarul.
   " Am inceput cu un grup de pionieri o excursie "Cutezatorii"... O parte dintre copii cu care am pornit acum patru ani continua si astazi activitatea: Ruxandra Rizescu...." Cunoasteti citatul din... Rudan Vasile? Expeditiile Cutezatorii se faceau cu elevi de gimnaziu.  "Domnul Rudan s-a căsătorit cu o femeie în vârstă de 23 de ani. ... Licurici bate câmpii când scrie că ar fi fost vorba de o fată preadolescentă".  Dumneavoastra alegeti un unghi de viza care va convine, ansamblul este insa mai complex. Nu insist pe tema familiei domnului Rudan, si va sugerez sa nu-I bagati copiii in discutie.
   In final, cred ca merita putin insistat asupra excursului dumneavoastra in privinta profesorului Mandricel. "Şi toate aceste nenorociri s-au întâmplat din cauză că domnul Mândricel ţinea la prestigiul său ,,ştiinţific" şi nega legendele locale (fabricate de Rudan Vasile dupa propria fantezie sau marsutizat discret - n. mea), în dauna dezvoltării turismului în zonă". Habar n-am ce v-a invatat acolo, in armata dumneavoastra, dar e degradant pentru onoarea unui ofiter sa promoveze fatis recursul la minciuna ca demers pentru un castig pecuniar. Daca as fi fost superiorul dumneavostra si v-as fi auzit vorbind asa, v-as fi degradat public in fata trupei.
   Domnule colonel (r), nu va banuiesc de rea-credinta, insa cred ca ati fost intoxicat cu date false de dascalul psihotronic Rudan (faptul ca fac diferenta  intre dezinformare si intoxicare ar trebui sa va dea "nitel" de gandit, nene colonele). Ar fi indicat sa faceti unele verificari inainte de a pica "ca musca-n lapte" (cacofonie intentionata si plina de intelesuri absconse). Si sper ca prin interesul manifestat fata de sanatatea mea ("ca să-şi caute de sănătate") nu va doriti un corifeu al fostului dvs. ministru,  Ioan Mircea Paşcu.
   Recunosc ca mi se pare penibil ca un om in toata firea sa-si trimita o "sageata" sa-l apere. Mi se pare si mai penibila inconsistenta apararii. Ageamiu.






roxolan

#687
Citesc cu interes postarile din aceasta sectiune a rufon.org. 
M-a surprins GIGANTICA toleranta a moderatorilor acestui forum fata de exprimarile cel putin "neacademice" ale unor useri.

Referitor la subiectul de interes ("misterul din Carpati") ma intereseaza opiniile dvs. cu privire la ceea ce prezinta dr. Cristina Panculescu in cartea sa, "Tainele Kogaionului". Interesante mi se par unele fotografii in care se distinge fara echivoc o coloana de lumina care apare undeva in partea dreapta a varfului Bucura (cum privesti dinspre varful Omu). 
Ma intreb daca este posibil  ca zona respectiva sa coincida cu zona descrisa intr-un articol pe care l-am citit in "Lumea Misterelor" (http://lumeamisterelor.com/rubrici/caleidoscop/levitatia-darul-bucegilor-pentru-un-salvator-de-vieti/), in care cineva descrie un eveniment straniu, undeva aproape de Mecetul Turcesc.
Va multumesc.

abyss

#688
Domnul @Licuriciu a avut 1 drept la replica avand in vedere ca a primit una sageata. Atat si necenzurat. Daca mai primeste inca o sageata... iata prin consecinta cum va mai primi 1 drept la replica pe tematica ingustei ferestre ce si-a ales-o ca orizont de perspectiva.
  Prin urmare, daca si cand va dori Dl. Rudan sa raspunda sunt convins ca (nu) o va face. De aceea (nu?) are rost sa transformam un subiect interesant intr-o fundatura?

De acum va intelegem pozitia si argumentele domnule @licuriciu si sunt convins ca sunt colegi care vi le impartasesc insa tin sa va reamintesc ca aici nu e tribunal si nu judecam pe "pârâtul X"  ci mai degraba judecam si analizam Misterul din Carpati concomitent cu ajutorul oferit de catre sceptici prin insasi pozitia lor.   


PS - cred ca topicul ar trebui redenumit in "Axis Mundi si Misterul din Carpati". Nu de alta dar subiectele sunt unul si acelasi...

 

roxolan

Apreciez ideea lui  @biss de a redenumi topicul "Axis Mundi si Misterul din Carpati" ca F O R M I D A B I L A. Cu litere mari, de tipar. Votez pentru. Geniala modalitatea de a ne debarasa total si definitiv de discutii care nu au legatura cu subiectul de interes.

Felicitari  @biss !