Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Vasile Rudan si misterul din Carpati

Creat de memphis, 20 Martie 2010, 16:53:33

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Tamerlan

Citat din: RHEMAXOS din  22 Iulie 2012, 07:00:57
         Doresc sa va salut pe toti cei care ati postat aici, am citit cu interes punctele voastre de vedere si va apreciez. Ma intereseaza subiectele abordate si doresc sa pun urmatoarea intrebare:  stie cineva unde este zona din imagine? are legatura cumva cu ..... vreuna din zonele despre care se scriu userii ,  Tamerlan, Xanadron, tractorbeam ?
Am urcat acum doi ani din Buşteni la Omu pe Valea Cerbului (traseul cu dunga galbenă în Bucegi) şi de acolo am coborât spre babele, dar nu-mi amintesc de imaginea asta. Poate mă înşel. Oricum Xanadron pare să fi identificat zona.
Ceea ce pot spune legat de aceste "zone roşii" este că ele nu se află în zona de est a munţilor Bucegi (partea dintre Buşteni şi Vf. Omu), ci în partea opusă... cum vii dinspre Bran spre Omu, în zona: Guţanu, Doamnele, Bătrâna, Obârşia... Pe aici aş vrea să mergem în acel week-end.  :roll:
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

mr

Intradevar este vf. Gavanele.
Tot in spiritul implicatiilor stravechi-primordiale ale zonei as vrea sa remarc faptul ca pe valea Obarsiei, de sub vf. Gavanele, se alfa o formatiune stancoasa, suspect de bine conturata dupa un model semirorund (zic eu..), numita Mecetul Turcesc. Urcand valea Obarsiei, dupa ce treci de cascada Ialomitei se deschide o priveliste superba cu aceasta stanca/pinten care domina privelistea pana la intalnirea traseului Babele-vf.Omu.

Spuneam ca-i suspect de bine conturata intrucat are un perete semicircular parca taiat dupa un sablon si flancat de doua laterale oarecum simetrice ca dimensiune. Tot ansamblul pare megalitic. Nu mai spun ca-i amplasat destul de aproape de zona considerata sacra, si de cea survolata de diverse aparate zburatoare militare.
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

RHEMAXOS

Apreciez ca extrem de exacte si utile aceste ultime comentarii ale userilor "XANADRON" si "mr". Le multumesc pe aceasta cale.  Foarte interesanta mi se pare formatiunea amintita de "mr", numita MECETUL TURCESC.  Mi se pare interesant de analizat daca nu cumva rocile (si sunt multe) din jurul MECETULUI nu provin de fapt de la "tunelul de acces" spre interiorul muntelui. Poate fi aceasta o ipoteza de luat in calcul?

RHEMAXOS

     
         Cu voia lui Xanadron, voi posta o imagine a celor "3 STALPI CARE SUSTIN CERUL".

       

(Xanadron : "Varful montan din imaginea postata de tine-i Gavanele si are o altitudine de 2493 m. Se afla pe aceeasi axa cu Vf. Bucura (2503 m) si Vf. Omu (2505 m).  In Dacia preistorica, Nicolae Densusianu se refera la astea 3 varfuri montane ca fiind cei 3 STALPI CARE SUSTIN CERUL".)

Xanadron

Citat din: RHEMAXOS din  23 Iulie 2012, 20:49:45
Apreciez ca extrem de exacte si utile aceste ultime comentarii ale userilor "XANADRON" si "mr". Le multumesc pe aceasta cale.  Foarte interesanta mi se pare formatiunea amintita de "mr", numita MECETUL TURCESC.  Mi se pare interesant de analizat daca nu cumva rocile (si sunt multe) din jurul MECETULUI nu provin de fapt de la "tunelul de acces" spre interiorul muntelui. Poate fi aceasta o ipoteza de luat in calcul?

Si asta poate fi o varianta de luat in calcul - desi nu-i pe coordonatele "cinamareze"  8-) ale saparii presupuselor Mari Tuneluri cu Pereti Sticlosi cu ajutorul unor enigmatice instalatii cu plasma.

Care-s totusi nu doar... ipoteze paleoastronautice, ci chiar contemporane (v. atasament - hmmm, USAF zboara si pe sub pamint poate?!), chiar daca nu li se face deloc publicitate ca alora clasice folosite pentru metroul bucurestean (botezate deja Sfinta Paraschieva una si Sfinta Parascovenia :lol: alta parca).
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mr

Sunt rezervat in legatura cu vizibilitatea unei activitati de genul celei prezentate de Cinamar, daca ea s-ar fi efectuat in zona Mecetului Turcesc. De ce spun asta?
In primul rand zona este foarte vizibila turistilor care traverseaza traseele marcate din zona: vf. Omu-Babele, vf. Omu-Batrana, vf. Omu-pestera Ialomitei. S-ar fi gasit cineva care sa relateze ceva miscari de trupe si utilaje prin zona, pana acum (doar daca nu s-au desfasurat iarna  :) ).
In al doilea rand am fost la baza peretelui. Bucatile de stanca cazute par de multa vreme asa. Parca e ceva netermiat acolo...
In al treilea rand, tot ansamblul pare a fi megalitic, peretele fiind taiat drept intr-o forma semicirculara evidenta. In timp ce studiam baza peretelui mi-a venit o idee conform careia aceasta formatiunea s-ar putea alinia cu ceva in departare. Am urcat sus si de acolo am cercetat zona de-a lungul vaii Obarsiei. Langa strunga cheilor Orzei, zona Scorpoasa, am zarit un platou rezultat parca in urma unui munte retezat. Din pacate, atunci, nu am avut prea mult timp la dispozitie plecand cu gandul ca la o urmatoare excursie in zona sa dedic mai mult timp acestei cercetari.
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

RHEMAXOS

O relatare interesanta dintr-o zona adiacenta MECETULUI TURCESC   :star:

"Trec de Mecetul Turcesc şi merg, merg cu gîndurile aiurea şi savurez plăcerea drumului cu toată fiinţa. Imi permit chiar să mă opresc, uite chiar aici, pe suprafaţa aceasta plană de vreo 10 -12 metri pătraţi, să mă odihnesc puţin. Las rucsacul jos şi, într-un gest reflex de dezmorţire a coloanei vertebrale şi a umerilor, îmi întind braţele şi privirea către cer, apoi închid ochii... Senzaţia de uşurare, de libertate totală, este fantastică! Şi totuşi... ceva parcă nu este chiar în regulă. O senzaţie de presiune neobişnuită mă cuprinde, îmi simt urechile înfundate... Deschid uşor ochii şi privesc în jur... Şocul este teribil! Picioarele mele nu mi se mai odihnesc pe sol; plutesc sau levitez pe verticală, la vreo 40-50 de centimetri! Am trecut prin multe situaţii critice, dar recunosc, acum îmi este teamă. Observ totuşi că nu mă mai înalţ, dimpotrivă, cobor lent ca într-o reluare mult încetinită."

preluare de pe :      http://lumeamisterelor.com/rubrici/caleidoscop/levitatia-darul-bucegilor-pentru-un-salvator-de-vieti/

RHEMAXOS

 
  O fotografie exceptionala in care apar in acelasi cadru vf omu, bucura dumbrava/vf ocolit, gavanele si mecetul turcesc, gasiti pe http://xsportsnet.orgwww.romaniaclimb.comwww.escalada.go.rowww.alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_display_poze_what_self_item_91261_idxfoto_40_vot_0.html
   :star:

RHEMAXOS

#518
tot cautand pe net am gasitu urmatorul link:  http://www.speologie.org/Peștera-din-Mecetul-Turcesc     ....  sa inteleg ca exista o pestera acolo? la altitudinea de 2267m ? cu doua intrari ?   :)

RHEMAXOS

           
                  Revin cu detalii despre pestera din Mecetul Turcesc, se pare ca a fost descoperita in 1979, asa cum sunt prezentate datele pe  http://www.romania-natura.ro/node/791, la pozitia 32. Desi am trecut pe acolo, nu am vazut nici o intrare  :)

mr

RHEMAXOS, foarte interesanta informatia gasita de tine in legatura cu existenta acelei pesteri pe langa Mecetul Turcesc. Personal cred ca nu e singura din zona.

Prin 2005, aflandu-ma pe traseul valea Obarsiei - vf. Omu aproape de intersectia cu traseul care vedea de la Babele, am oprit pentru un scurt popas. Un prieten cu care eram parca nu avea stare si a urcat pe creasta dintre Gavanele si zona Mecetului. Cand s-a intors primul lucru care mi l-a spus a fost ca trebuie neaparat sa urc si eu acolo. Nu am vrut, chiar m-am opus acestei idei. Dar nu a durat mult si in vreo 5 minute m-a apucat o pantecarie de ma luau transpiratiile. M-am uitat in jur si nu prea aveam pe unde sa ma duc. Am localizat stancile de deasupra Mecetului Turcesc si m-am dus sa-mi rezolv treaba. Dupa, linistit din toate punctele de vedere, m-am trezit urcand spre zona  indicata de prietenul meu. Parca ceva ma impingea sa urc acolo. Ajuns pe creasta, privirea mi s-a indreptat brusc pe imensa formatiune circulara de tip sifon/turbion (sau ce-o fi) din valea Gaura. Asta trebuia sa vad atunci pentru ca imediat am "recapatat" controlul integral asupra vointei mele.

Intamplator sau nu, dupa atatia ani, simt iarasi un impuls "din alta parte" sa revad acele locuri, poate cu alti ochi.
As indrazni sa spun ca atat Mecetul Turcesc cat si varfurile din zona au o legatura "interesanta" cu valea Gaura. Asa cum spunea si colegul Tamerlan, abordarea traseului ar trebui facuta din zona Moeciu-Gutanu, pe toata lungimea vaii Gaura.

Citind "Legendele dacilor liberi", am gasit o descriere a intrarii in pestera lui Zamolxe de sub vf. Omu asemanatoare cu ceea ce am simtit si vazut de sus, in valea Gaura.
http://www.divin.ro/?53t4l&v7f2k=3159

Va rog sa tineti cont de subiectivismul meu...  :rainbow:
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

fiulploii

Are cineva poze cu Mecetul Turcesc la rezolutie mai mare si din toate partile ?  :roll: si e dispus sa le sheruiasca ... :-D
citat :
Dan Loghin, Joi, 19 Iul 2007, 10:24


Mecet provine din bulgara. In turca este mescit. Mecetul nu este biserica ci lacas de cult (mahomedan) - de exemplu o moschee mai mica. Denumirea de "Mecetul turcesc" indica inutil drept turcesc cuvintul mecet. Numai ca mecet inseamna si cimitirul aferent lacasului de cult respectiv (turcesc).
Denumirea ca atare are sursa legendara - ca si fuga lui Mihnea Voda - la 1510. Se spune ca Voda ar fi trecut/fugit in Transilvania pe la Pestera si urmaritorii sai turci nu l-au putut prinde dar nu s-au putut intoarce cu "mina goala". Ma rog, e o poveste si doar atit!
Au existat perioade de denumire a diferitelor puncte turistice din Carpatii Romanesti (precizarea e necesara!): 1875 - 1895, apoi 1913 - 1935 si mai apoi 1946 - 1956. E posibil sa avem o astfel de perioada si acum.
In anii 1920 s-au oficializat astfel de denumiri pentru Bucegi.
Pe harta din 1910 Mecetul nu apare ca atare.

preluat de aici http://alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_item_60689.html

Siberia

#522
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

fiulploii

Citat din: Siberia din  03 August 2012, 16:27:34

Nu se poate vedea imaginea , cel putin la mine si daca merg la sursa , zice asa:
Only registered members are allowed to access this section.
Please login below or register an account with The CHANI Project™ Conspiracy Forum.

Deci, draga colega @Siberia   asta e tema pentru weekend?  :-D

In alta ordine de idei , o parte din intrarile-iesirile in-din tunelurile carpatine au fost astupate de armata romana in timpul primului razboi dacic 101-102 e.n. in urma tradarii - se pare unora din nobilii daci . Istoria consemneaza - se pare - faptul ca in timpul unei lupte din cursul iernii din anul 101 luptatorii daci au disparut in cateva minute dupa semnalul de retragere dat de Decebal . In circa doua zile , ei au aparut la sud de Dunare unde armata daca a facut jonctiunea cu aliatii buri si roxolani si au desfasurat operatiuni militare ofensive in Moesia Inferioara , Decebal incercand sa mute teatrul de razboi la sud de Dunare.
  Informatie luata din cartea lui Teodor Filip - Tradarea Romaniei - Editura Obiectiv Craiova .
Urmeaza sa verific pe tema asta insa am pus cele de mai sus cu gandul ca poate cineva e deja documentat si poate sa spuna mai multe , din surse istorice de preferat desi se stie ca De Bello Dacica -??- cartea scrisa de Traian, a disparut din Istorie

kandaon

Citat din: fiulploii din  03 August 2012, 19:26:12
Nu se poate vedea imaginea , cel putin la mine si daca merg la sursa , zice asa:
Only registered members are allowed to access this section.
Please login below or register an account with The CHANI Project™ Conspiracy Forum.

Deci, draga colega @Siberia   asta e tema pentru weekend?  :-D

In alta ordine de idei , o parte din intrarile-iesirile in-din tunelurile carpatine au fost astupate de armata romana in timpul primului razboi dacic 101-102 e.n. in urma tradarii - se pare unora din nobilii daci . Istoria consemneaza - se pare - faptul ca in timpul unei lupte din cursul iernii din anul 101 luptatorii daci au disparut in cateva minute dupa semnalul de retragere dat de Decebal . In circa doua zile , ei au aparut la sud de Dunare unde armata daca a facut jonctiunea cu aliatii buri si roxolani si au desfasurat operatiuni militare ofensive in Moesia Inferioara , Decebal incercand sa mute teatrul de razboi la sud de Dunare.
  Informatie luata din cartea lui Teodor Filip - Tradarea Romaniei - Editura Obiectiv Craiova .
Urmeaza sa verific pe tema asta insa am pus cele de mai sus cu gandul ca poate cineva e deja documentat si poate sa spuna mai multe , din surse istorice de preferat desi se stie ca De Bello Dacica -??- cartea scrisa de Traian, a disparut din Istorie

Cred ca e o confuzie, din ce stiu eu. E adevarat ca in 101 a fost o lupta importanta la Tapae, dar aia a fost in timpul verii. Dacii s-au retras se pare pentru ca un fulger a lovit armata lor (pe Columna apare Jupiter aruncand cu fulgere inspre ei) iar oamenii atunci erau destul de superstitiosi (aceeasi daci/geti spunea Herodot ca trageau cu sageti inspre nori).
Invazia la sud de Dunare s-a produs ceva mai tarziu, spre iarna, tot pe Columna apar imagini cu dacii (si ceva sarmati) cum trec Dunarea (din pacate mai toate scrierile despre daci s-au pierdut, inclusiv cartea lui Traian, inspirata, ca titlu cel putin, dupa cea a lui Cezar de dupa razboiul lui cu galii).

Povestea cu dacii si cu Decebal care folosesc niste tuneluri sau culoare subterane se pare ca a avut loc la asediul Sarmisegetuzei. Pentru a nu lasa cetatea intacta in mainile inamicului dacii o incendiaza (romanii descoperisera conductele de apa si le distrusesera, lasand aparatorii fara apa) si apoi "dispar". Decebal cu un mic grup se indreapta spre nord, scapand miraculos din incercuirea romana. Aici probabil a folosit acele tuneluri de sub cetate, dar cineva e posibil sa fi tradat si sa ii fi anuntat pe romani, care au reusit sa-i ia urma, finalul fiind cel cunoscut, cu Decebal preferand sa se sinucida cu sica lui, pentru a nu fi capturat viu.
Din ce s-a pastrat scris (foarte putin) e vorba de un nobil, Bicilis, care va dezvalui romanilor locul unde era ascunsa (sub albia unui rau) comoara lui Decebal (ma rog, o mare parte din ea probabil)

Despre Zalmoxis s-a spus la fel ca intrat intr-o pestera si a disparut pentru trei ani parca, sau patru ani. Iar in legendele despre solomonari (probabil ramasitele unui cult preotesc dacic intrat in folclor si legende cu infloriturile de rigoare) se spune ca "scoala" unde erau instruiti se afla tot undeva in munti, intr-o pestera foarte adanca.

In mod cert exista locuri si lucruri ascunse in Carpati (si sunt si cateva pesteri cunoscute) si nu numai dar e greu de gasit ceva ocult sau cu totul deosebit, zic eu. Poate doar cineva cu capacitatile d-lui Rudan, daca e ceva pe bune, sau daca cineva stie ce si cum avand transmisa informatia "din tata-n fiu".