Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Vasile Rudan si misterul din Carpati

Creat de memphis, 20 Martie 2010, 16:53:33

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

tractorbeam

Trebuie sa recunosc o calitate a licuriciului: este incapatanat ca un catar si la fel de tenace ca un pitbull cand se agata de fundul cuiva:
Pe scurt povestea - lamurita partial zic eu - a celebrului radiator antic de la Gavanele (Buzau), cel descoperit de Rudan acum o carutza si ceva de ani:
http://terramirabilis.ro/2015/04/06/radiatorul-de-la-gavanele/

O fi tipul asta cum o fi dar ce este al lui nu poate fi negat; a ajuns sa-i identifice pe toti cei care la MMC au studiat/manipulat piesele respective.
Pun pariu ca acele bucati de chihlimbar stravechi sunt la gatul vreunei cucoane simandicoase de aici sau de aiurea. :-( in loc sa fie expuse intr-un muzeu.
De data asta cred ca cei in culpa sunt tocmai aceia car erau pusi sa vegheze asupra prezervarii valorilor patrimoniale nationale.

tractorbeam

Nu de putine ori l-am lecturat pe V. Rudan si am desprins intelepte invataminte cum ca nu exista paranormal (decat ala validat de el) si nici magie (moroi, strigoi, etc). Sunt surprins de faptul ca unul din membrii clanului Rudan sare departe de gard (de aschie era vorba) si trage un articol laudativ (vechi ce-i drept) despre o vrajitoare mai bronzata de felul ei. Sa intelegem ca in clanul Rudan erau candva disensiuni cu privire la ce este si ce nu este para-psiho-pupu?  :evil:
Probabil explicatia prozaica este ca in goana dupa senzational (articole ce dau bine la gospodine cu bigudiuri in functiune) si functie de greutatea portofelului, anumite persoane scriu si articole "la comanda", indiferent daca se acopera sau  nu de ridicol. Mai multe despre subiect...stiti deja ...pe site-ul licurician.

Tamerlan

Cine a auzit despre golirea zilele acestea a lacului Bolboci?
Dar despre fundațiile găsite pe fundul acestuia?  :mrgreen:
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Tamerlan

Nimic important. Alarmă falsă. :)

Eram doar curios dacă s-a aflat cineva acolo la fața locului.
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

incognito

..hups brusc mi-am adus aminte cum prin vara lui 2013 am dat nas in nas (pe langa Nucu, sus in munte) de un individ care tara un detector de metale insotit de o domnisorica  incaltata cu papuci...hm sa-l fi dus localnica la vreun loc tainuit   :roll: si tare semana respectivul cu un ...licurici ...

tractorbeam

Citat din: incognito din  21 Mai 2015, 18:46:24
... insotit de o domnisorica  incaltata cu papuci... tare semana respectivul cu un ...licurici

Sa intelegem ca d-ra in papuci (de plastic/de casa/etc.) era localnica?

Rayden

cam nasol cu detectorul de metale pe acolo..
cred ca toate zonele vizitate de turisti (poate si altele de care nu stim sau nu sunt publice) sunt prinse in RAN (repertoriul arheologic national) sau in lista monumentelor religios culturale ale judetului..si conform legii nu prea ai ce cauta cu detector metale in astfel de zone si chiar prin jurul lor... trebuie pastrata o distanta considerabila fata de ele..

nu zic ca tot arealul ala e sit arheologic dar...ca sa nu incalci legea trebuie sa stii ce si cum..asa ca probabil cine umbla pe acolo cu detectorul de metale..licurici sau nu, o fi bine informat..  :mrgreen:

incognito

...mea culpa persoana nu era ...licurici...am verificat si adevarul este ca respectivul era ...just a turist...in perioada respectiva nu sau semnalat licurici in zona.
P. S.nu da ti prea tare cu pietre.

incognito

...turistul avea un Garret ACE 250 si era insotit de o fatuca in papuci de plastic...ora era 7.30-8 am. parea localnica si mergea in fata.

ssarmung

Zona atipica dpdv energetic. Am fost acolo. Dupa 4 ore de mers pe munte am stat pe iarba vreo 15 minute. Cand am plecat nu am mai simtit nici un fel de oboseala.

tractorbeam

#1285
"...Constantin Jantea are aproape 85 de ani, dar nu-i dai mai mult de 70. S-a născut aici, în Răteşti, în casa asta veche de peste un veac şi care încă mai e întreagă după dezastru. Pe el nu-l sperie norii. Nu-l sperie moartea. Încă din tinereţe a început să creadă că locul ăsta, în care trăieşte, e sortit blestemului, şi că până la urmă o să piară orice urmă de viaţă de aici. Ştie ca-n palmă toate dealurile astea, toate satele, toate văgăunile neumblate din Munţii Buzăului. De mic a hoinărit până hăt, departe, la Bozioru, Nucu sau Aluniş, să dezgroape comori sau schelete de uriaşi. De-atunci a aflat că locurile astea ascund mistere adânci, că aici există locuri în care au dispărut oameni, că din dealul Breazăului ies focuri vii, că aici au fost sate şi mânăstiri care au fost înghiţite de ape sau de pământ, că toţi munţii ăştia molcomi ai Subcarpaţilor de Curbură clocotesc şi pârâie încontinuu, se desfac şi se strâng mereu ca un arc, zdruncinând munţii ori spulberând sate întregi. Pentru el, toate fenomenele astea au fost semne ale unor blesteme. Aşa cum cred şi ceilalţi locuitori din Răteşti. "Mergeţi să vedeţi mânăstirea, ce jale mare e acolo. Cum s-a năruit toată curtea aia şi s-au prăvălit toate chiliile alea şi ditamai biserica. În rest, nu s-a clintit nici măcar o cocioabă din sat. Explicaţi-mi şi mie, de ce s-a surpat numai acolo pământul, că socot că sunteţi om cu carte? Cum de-au dispărut fără urmă atâtea biserici şi mânăstiri din împrejurimile noastre, de zici că n-au existat niciodată? Toată lumea de-aici ştie de mânăstirea de maici de la Bădila, zisă şi Blestematele, care într-o singură noapte a fost îngropată în pământ, imediat după ce episcopul Chesarie, venit acolo într-o inspecţie, a găsit nişte măicuţe cu prunci în pântec, şi le-a zis: «Blestemate să fiţi!». De-aia se numeşte azi locul ăla aşa, «Blestematele». Toţi bătrânii din satele astea au auzit de biserica de lângă Bozioru, cu hramul lui Sfântu' Du¬mitru, care s-a scufundat toată în pământ, într-o noapte cu vijelie, de zic oamenii că şi-acum se aude cum bat clopotele acolo, în adânc. Cum a dispărut mânăstirea de la Ulmet, sau aia de la Găvanele, de n-a mai rămas niciun ciob din ele? Nimeni nu ştie..."

extras din Formula AS 1167/2015

tractorbeam

Din surse verificate sau pe surse cum se mai spune astazi rezulta ca licuriciul pregateste o carte iar in cartea respectiva el va cita exhaustiv din textele de pe RUFON, probabil si din alte surse. Functioneaza in acest caz legea dreptului de autor?  :?

Arhanghelul

Citat din: tractorbeam din  17 Iunie 2015, 19:49:21
Din surse verificate sau pe surse cum se mai spune astazi rezulta ca licuriciul pregateste o carte iar in cartea respectiva el va cita exhaustiv din textele de pe RUFON, probabil si din alte surse. Functioneaza in acest caz legea dreptului de autor?  :?

Da ... plata se face in bere ...

P.S. Am cumparat volumul doi din colectia New Kybalion  (3 buc. ... doua le-am dat pe degeaba dupa ... dezamagire) al tandemului ... musceleano-strainez ... c-am dezamagitor ... la continut ... am avut asteptari prea mari de la aceasta carte ... deh nu era publicata pentru avizati ... ci pentru "incepatori" ... noii treziti ... pacat ... daca bagau ... niste informatii cu adevarat importante ... era un bestseller ... asa ramane doar o publicatie de numar ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

tractorbeam

Citat din: ssarmung din  28 Mai 2015, 21:49:41
Zona atipica dpdv energetic. Am fost acolo. Dupa 4 ore de mers pe munte am stat pe iarba vreo 15 minute. Cand am plecat nu am mai simtit nici un fel de oboseala.

Pare ciudat dar anul  trecut, cand coboram chiar in acea zona de sus de la vf Omu, am observat camuflata o camera video intr-un bolovan, cam pe acolo unde zici ca este zona cu pricina. Nu mi-ar fi atras atentia dar o reflexie a razelor de soare m-a orbit pentru cateva fractiuni de secunda pe cand treceam pe acolo. Bolovanul se afla pe partea dreapta a drumului pe directia de mers Vf Omu -> Pestera si pare cumva stingher. Ma grabeam si nu am dat mare atentie, cine stie poate vreo asociatie ornitologica vrea sa stie cine falfaie din aripi pe acolo.

ssarmung

#1289
pun mai jos o fotografie cu unul din locurile unde si-a dus Albert Ignatenko cursantii - a sustinut niste cursuri la inceput de august a.c. in Romania. am vazut imaginile pe pagina lui de facebook:

https://www.facebook.com/Albert.V.Ignatenko?fref=ts

curios e ca i-a dus tocmai in zona din fotografia pe care am pus-o aici acum ceva timp.....exact in zona unde "TRACTORBEAM" a vazut un "ochi" camuflat  .....      doar coincidente  :))