Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Incalzirea Globala

Creat de baaron, 30 Martie 2006, 05:02:38

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Arckadii

xennon...ne vom acomoda zici tu. insa in cat timp? pentru ca generatiile astea de acum sigur nu. oamenii mor cand sunt 50 de grade afara. ai vazut pe la tv. dar cand o sa fie 60, 70... pentru ca asta se va intampla in timpul vietii noastre. Va mai ramane cineva de acomodat? asta vroiam sa zic.
Ark

xennon_2000

ne vom baga in adaposturi nucleare...sau vom construi cladiri cu izolatie

sa vezi atunci ce succes va avea aerul conditionat! :lol:

xennon_2000

...sau sa ne facem fiecare casa propie cu un generator pe biodiesel, panouri solare, eoliene...

macr atat daca nu putem sa protestam!...si ....culmea tehnologiile nepoluante sunt cele mai scumpe...chipurile...sunt neconventionale!

Arckadii

ok xennon. Hai sa pornim un proiect atunci. sa aducem scheme si planuri si sa incepem sa facem chestia asta. eu as putea sa functionez cu asa ceva. chiar mi-ar face mai mare placere.
implicam mai multi in proiect. si incepem o "revolutie" industriala:)
ce zici?
Ark

xennon_2000

Eu deja lugcrez in domeniu!nu chiar in proiecte dar sustinem combustibilii alternativi!...am vazut ceva asemanator in Germania si Finlanda...CASELE VIITORULUIU..independente energetic si caloric de RENEL!

Arckadii

atunci daca esti in domeniu e cu atat mai bine. inseamna ca ai multe idei bune.
Ark

xennon_2000

ar fi perfect...ma gendeam deja cu un prieten ..inginer arhitect, si unul constructor la proiectele acelea....

Casele ar trebui izolate termic, construite fara multe incaperi (modeste), apoi cu acele resurse de energie ...solara, eoliana, generator cu biodiesel!cand nu ai vant ai soare, si cand nu le ai nici pe una nici pe alta, pornesti generatorul....curentul produs este stocat in acumulatori ori in hidrogen lichid!....aceste instalatii (iafara de casa) costa cam 4000 euro)

Interesent

Noi putem sa schimbam ceva, daca vrem. Zeii sau Zeul, pe care multi asteapta ca ar veni ca un Mesias si rezolva problemele prin credinta, nu vor sosi niciodata. Realitatea ara acest fact de mii de ani. Credinta n-a reusit pina acum decit sa imparta lumea si sa provoace conflicte de orice tip. Castanele trebuie sa le scoatem singuri din foc, chiar daca se ard unii la miini.
Asa sclavi cum spune LP, tot asa nu trebuie sa raminem. Nu sintem noi aceia care mergem la vot si facem semnul pe hirtie pentru partidul X sau Y? I-mi inchipui ca sint votari si nu se duce nimeni la vot - si atunci? Se ignoreaza asa alesii candidati flasi si se lasa adusi la putere aceia care lucreza real pentru popor.
Cu globalizarea se poate cindva ca muncitorii sa ocupe fabricile, si daca nu se mai produce un timp nimic, nu mai au nici fabricantii bani si actiile la bursa scad. Acest act s-a probat de mai multe ori cu succes si fara violenta. Ar fi ca un fel de revolutie pasiva.
Spunind ca stiinta pentru noi toti o sa existe si ne sta la dispozitie, atunci inseamna ca orice om are posibiltatea sa gindeasca neindoctrinat si sa actioneze conform legilor logice. Nu ca anarchist, dar in felul in care poporul nu mai poate fi manipulat asa usor. De aici reiese o alta societate cu o cultura mai inalta. In acest fel se pot feri razboaie provocate de unii care au interese contrare cu cele ale poporul si care duc la emigrari de milioane de oameni.
Interesant este si faptul ca prin globalizarea de astazi acele reactiuni se raspindesc mai repede pe glob si au efecte economice si politice mai mari decit decenii de ani in urma.
Eu nu sint de parere ca trebuie sa acceptam astazi inca conflicte militare, epidemii de boli, foamete si alte probleme climatice, care sint prin dovezi provocate sau accelerate de omenire. Nu este nevoie de ele ca sa se recunoasca unele facte si sa se traga concluziile logice si sa fie indeplinite.
O strateigie de reducere drastica a omenirii printr-un stop temporar de natalitate globala este o solutie practicabila si nu are cu teama de genocid a lui bluemoon8520 nimic de a face!!
De ce nu se poate discuta obiectiv despre o asemenea strategie?
Eu zic ca noi avem aici datoria pentru noi si mai ales pentru generatiile din viitor.

xennon_2000

Interesenta politica si cu natalitatea stopata....
Dar si saracia este un mijloc de a reduce din poluare si distrugerea mediului inconjurator.....imaginati-va ce ar fi daca toti am avea bani multi si am putea sa facem 2 curse de avion fiecare pe saptamana sau toti sa avem masini personale si sa putem umbla cand dorim...s-ar duce de mult pe apa sambetei lumea....nu mai precizam faptul ca pentru un trai decent (asa cum il consideram noi) ne trebuie vila incalzita, daca fiecare am avea asa ceva cerintele ar fi mai mari si fata de producerea energiei...deci implicit o crestere de noxe! :martiansad:

Arckadii

Interesent daca tu nu Il poti vedea pe Dumnezeu asta nu inseamna ca El nu exista.
Crezi ca totul se face cand vrem noi? Si ce daca este asteptat de mii de ani? asta nu e nicidecum un argument. Dumnezeu va veni atunci cand spune El. pentru noi sunt 2000 de ani insa pentru El sunt doar 2 clipe. Chiar crezi ca vine cand batem noi din picior?
Hai sa fim seriosi.
Ark.

xennon_2000

Ark Dumnezeu e peste tot!nu trebuie sa vina la noi el este intotdeauna cu noi!paradoxul e ca noi trebuie sa "venim"(gandim) la el!

sa nu deviem de la subiect....sorry ca m-am bagat ...stiam ca nu e pt mine

Arckadii

#71
@offtopic
incercam sa ii spun lui interesent sa nu mai vie asa vehement in afirmatii.
si ca sa iti raspund. sunt total de acord cu ceea ce ai spus. insa cred ca interesent se referea la a doua venire a Lui Mesia

Ark

xennon_2000

Putem sa interpretam orice....chiar si ca a doua venire ar fi Sfarsitul (incalzirea globala)

Interesent

Eu nu vreau sa distrug nimanui credinta - fiecare sa creada cum vrea.
Dar daca tot timpul se respinge autoraspunderea si se intorc acestea spre altcineva, asteptind ca altii sa miste si sa schimbe ceva, asa nu se va imbunatatii nimic pe pamintul asta.
Arckadii, chiar daca nu l-am vazut pe asazisul Dumnezeu, am crescut intr-o imprejurime unde mi se spunea tot timpul (ca si astazi) ca el ar exista, si ce minuni er al face.
De acest virus m-am scapat, si am observat care este realitatea. Daca vad ce se petrece din cauza si in numele acestei puteri, ma intreb, daca o asmenea violenta este de puterea aceasta bunavoitoare vruta.
Au aceia care cred mai multa dreptate decit aceia care nu cred?
Eu gindesc ca realitatea prin credinta mai degraba se da la o parte si blocheaza omul decit sa-l motiveze sa schimbe ceva.
Dar tema aceasta nu mai are cu topicul nostru de aface. De aceea ma opresc aici.
Un sfirsit al lumii nu pot vedea nicaieri. Cu asemenea sloganuri se ingrijoreaza si se duce lumea in eroare.
Asta insemana pentru mine o propaganda destructiva si impotriva omenirii.

xennon_2000

Cat optimism ai Interesent!tu chiar crezi ca omenirea va rezista mult? :lol:

Poate daca ne schimbam modul de gandire si atitudinea fata de tehnologiile poluante, rachetele nucleare, mai exista totusi o sansa