Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Incalzirea Globala

Creat de baaron, 30 Martie 2006, 05:02:38

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

LP

Parerea mea personala este apropiata de cea a lui Baliunas. Monitorizam de prea putin timp pe scara globala variatia climatica pentru ca sa putem avea pareri categorice de tip "incalzire globala" sau "racire glabala" datorata poluarii sau chiar a factorilor externi noua. E foarte dificil sa dai un diagnostic de tip: toata planeta se va incalzi, nivelul oceanelor va creste si vai de noi. Clima la nivel regional, in afara de radiatia solara, depinde de curentii de aer si cei oceanici. Vad ca toate studiile iau in considerare doar acesti 2 factori: aer si apa. Soarele, nu.

Apoi, acuma are loc o crestere a concentratiei de CO2 inatmosfera care ar da numitul efect de sera. In aceste conditii, activitatea plantelor ar trebui sa se intensifice datorita fotosintezei. Padurile se taie, deci presupunem ca nu se poate inlocui CO2 emis cu O2-ul. Am putea face o altfel de comparatie: daca am avea mai multa mancare decat avem nevoie pe toate drumurile, sansele sunt mari de a deveni supraponderali. Oare asa nu ar trebui sa se intample cu plantele? Au de mancare (CO2) mai mult decat au nevoie. Sau nu?

Sau toata aceste teorii sunt doar niste cai de afirmare a unor semi oameni de stiinta necunoscuti? Oare nu este o cale de manipulare (tip gripa aviara) care sa ne tina ocupati cu false probleme? Mai facem un institut la Londra unic in lume pentru monitorizarea climei,se da o lege in UE prin care toate datele stiintifice se concentreaza doar acolo si depindem de decizia lor: tara dvs. se va incalzi mai mult decat limita legala sau a dvs. va fi perfecta!! :-P  Zic si eu, ca doar avem exemple din trecut!!

Aici este un link in care se gasesc mai multe detalii despre aceasta teorie a lui Baliunas aspura incalzirii globale.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sallie_Baliunas#Global_warming_and_solar_variability

prosecco

Citat din: xennon_2000 din  05 Ianuarie 2007, 20:28:21
LLegat de incalzirea globala, am auzit ca anul ce urmeaza ar fi cel mai cald si secetos din istoria terrei(pt. valorile normale pe anotimpuri), datorita incalzirii globale!......Dar nimeni din oficialitati nu fac mare zarva....se tem oare!

nici chiar cel mai calduros an din istoria terrei....lol......stirea asta au lansat-o englezii si au zis ca probabil anul asta va fi cel mai calduros de cand fac ei masuratori,adica de prin 1914 incoace :)

cat despre oficialitati.....no comment.....lasa ca la vara profita coca cola si celelalte companii de bauturi racoritoare

sxn_b

Am gasit o stire, sursa este http://www.realitatea.net/vremea.html?stire=32069

2007 ar putea fi cel mai cãlduros an
Joi 04 Ianuarie 2007, 16:09

Meteorologii britanici vin cu veºti îngrijorãtoare. 2007 va fi cel mai cãlduros an din istorie, din cauza încãlzirii globale. Oamenii de ºtiinþã sunt de acord cã secolul acesta va aduce o încãlzire globalã totalã între 2 ºi 6 grade, în special din cauza poluãrii.
Institutul meteorologic din Marea Britanie realizeazã o prognozã globalã la începutul fiecãrui an, iar pentru 2007 se aºteaptã depãºirea temperaturii medii anuale cu mai mult de jumãtate de grad, adicã se vor depãºi recordurile de temperaturã stabilite în 1998. S-a stabilit chiar cã în ritmul actual, pânã în 2040, calota glaciarã se va topi complet, ceea ce va duce la creºterea nivelului mãrilor ºi oceanelor.
Acest fenomen va atrage schimbãri majore ale climei ºi apariþia unor fenomene meteorologice catastrofale. De altfel, cercetãtorii au declarat 2007 anul polar internaþional, pentru a studia fenomenele ce duc la încãlzirea globalã. Într-o statisticã realizatã în ultimii 150 de ani, cei mai cãlduroºi 10 ani din istorie au fost înregistraþi dupã 1994. 2006 se claseazã pe locul 6 în acest clasament.

CitatLegat de incalzirea globala, am auzit ca anul ce urmeaza ar fi cel mai cald si secetos din istoria terrei(pt. valorile normale pe anotimpuri),
De fapt nu din istorie ci din ultimii 150 de ani. Ei zic la inceput ca din istorie, dar apoi spun ca se fac masuratori de 150 de ani.

LP

Eu eram in State atunci cand a fost marele uragan Rita. Am fost evacuat impreuna cu alte milioane bune de oamnei din Texas spre nord. Eu am ajuns in Oklahoma. Ideea este ca avand toti satelitii actuali, avioane, radare, etc. nu a putut fi previzionat traiectul uraganului. Adica am fost evacuati degeaba. Concluzia este ca inca nu dispunem de tehnica necesara pentru previziuni pana si la nivel regional.

Apoi, englezii fac masuratori climatice de 150 de ani.... Dar unde? In Londra si inca 2-3 orase din Anglia. Restul tarilor au inceput masuratorile mult mai tarziu. Nu poti da o concluzie catastrofala pe post pe baza unor masuratori de temperatura si presiune punctuale. Tehnologia actuala este limitata sau oamenii nu sunt in stare sa faca modelari si previziuni bune. Nu uitati ca iarna trecuta a fost foarte geroasa si tot anul trecut relativ normal. Lasam inundatiile pentru ca sunt fenomene ciclice necontrolate cu cauze diverse.

Exploziile vulcanice "polueaza" mai mult decat toata industria globala la un loc! Ar trebui sa punem filtre cosurilor vulcanice ca celor industriale  :-D 

xennon_2000

    Plantele vor avea tot ce le trebuie si au si capacitatea de adaptare mai buna ca a oamenilor si animalelor la conditiile vitrege de mediu inclusiv radiatiile....dar noi oamenii?

LP

Asta cu siguranta, insa noi aducem toate sistemele de referinta la nivelul omului. Noi trebuie sa supravietuim intr-o lume in schimbare, schimbare pe care nu o intelegem. Astfel ca suntem inspaimantati de persepectiva incalzirii globale. Se vine cu teorii si, functie de tara, este acceptata una sau alta. Acum 2-3 ani am citit un documentar pe revista National Geografic despre incalzirea globala din care rezulta o racire abrupta a climei. Si este foarte logica. Insa nu o mai vad nicaieri la televiziuni.

Insa ceea ce am postat mai sus in interviul cu Dr. Sallie Baliunas aduce vorba despre cauzele schimbarilor climatice, si nu efectele sale in mod deosebit. Cum scriam mai sus, nu cred ca doar CO2 din atmosfera este cauza incalzirii globale. Ceea ce am adus noi in plus in atmosfera in 100 si putin de ani de industrie, este adus in cateva zile de o explozie vulcanica mare. Ori secolul trecut au fost mai multe chiar. Si nu s-a intamplat nimica deosebit. Pamantul nostru are puterea de regenerare rapida si sa absoarba chimicalele din atmosfera inclusiv cele industriale. Vedeti foaste poligoane de incercare ale bombelor atomice unde, dupa 30 de ani, nu mai este nici o urma radioactiva.

xennon_2000

LP...esti cam optimist in ceea ce priveste soarta terrei!Pamantul are putere de regenerare dar tu nu tii cont de viteza cu care se regenereaza si viteza de distrugere a omului!Si unde mai pui si suprapopularea.....poate se vor gasi mai repede solutii pentru evacuarea populatiei (a unei parti), pe alte planete sau pe statii orbitale sa mai dam terrei un ragaz si o usurare....

LP

Sunt convins doare ca nu cunoastem atata cat credem noi. Suntem dabea la inceputul unui drum de cunoastere. Eu zic ca ne grabim sa dam niste concluzii catastrofale fara sa avem probe directe valabile. Dupa cum observi, se vehiculeaza doar teorii bazate pe masuratori de temperatura a aerului si a apei oceanice. Cam putin pentru o previziune pe termen lung. Cred ca nu controlam fenomenele si ne inspaimanta ideea ca nu stim ce se va intampla.

Pana la suprapopularea pamantului la un nivel nesuportabil mai este ceva timp. Daca observi, populatia este in crestere in tarile nedezvoltate economic. In momentul in care omul "da de bine", nu mai face copii asa multi. Deci suprapopularea planetei se va rezolva de la sine avand in vedere aceasta omogenizare a populatie pe plan modial. Culturile se imbina, obiceiurile se dau de la unii la altii, nivelul de trai se va mai egaliza in timp... Controlul va fi mai strict, monopolul mai mare... Asta e viitorul de aur!

sxn_b

Citatse vor gasi mai repede solutii pentru evacuarea populatiei (a unei parti), pe alte planete sau pe statii orbitale
Ar fi greu. Prin anii '50 NASA spunea ca pana in 2000 o sa construiasca un oras pe Luna. Iar acum spun ca exista tehnologia dar nu sunt fonduri. Si daca ar fi mutati oameni, presupun ca ar fi mutati multi (macar jumatate de miliard) deci solutia cu statia orbitala pica. Si unde mai pui si ca multi oameni n-ar fi de acord sa plece. Deci singura solutie ar fi mutarea pe alta planeta (eventual Luna), dar nu exista fonduri nici pentru construire si cred ca nici pentru transport. :-)

xennon_2000

    Poate in viitor se va ajunge la colonizari de planete.....cel putin cele cat de cat "favorabile"

baaron

Pt Shadowman

Excelent linkul tau...tocmai l am citit....este regretabil intradevar ca deocamdata nu o sa faca nimeni nimic...

"Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul" :mrgreen:

xennon_2000

 :lol: :lol:la cernavoda o sa fie plaja!creste nivelul marii :evil:

ryn

Acusica am venit de la un caz Ozn din teritoriu. Vanzoleala, martori, filmari, alea alea. M-am dus la berou si incins cum eram mi-am zis ca o dusca nu strica dupa masa de pranz. Asa ca ma duc repede la seif, scot sticla, si imi pun un visichi. Iau o gura si - puah! - e tare calda licoarea. Si eu am gatul plin de praf si incins de veacuri, ca sa nu mai vorbesc de ursii albi si de scarbele alea de pinguini cu tot cu cozile lor... Asa ca ma duc la frigi si bag un cub doua de gheatza si atunci sa vezi minune: se umplu paharul! Da Doamne! Stau si ma uit ca prostu la paharul plin ochi, precum tiganul la oala cu lapte lasata pe foc, si zic "asa o fi si pe lumea ailalta? dar din dar se face..." .Cu abilitati de acrobat duc usurel paharu la gura cand, aud ca-mi suna mobilul... Phiii...Las paharu si plin de nervi raspund. Si stau vere o juma de ora la telefon cu ochii sticliti la licoare. Ma mai invart, mai vorbesc, mai vorbesc ma mai invart... Si da domnul sa termin cu telefonul. Ma reped la pahar, cand, ce sa vezi? Era jumate! La loc aproape! De aceea va intreb: " Ba, care mi-ai sorbit din pahar? A? Alcoolistule!"

pri3st3ss

eu am inghetat aici..sunt un cub de gheata...   numai acolo e cald?

ryn cred ca trebuia sa pui povestioara la  topicul cu seherezada,povestesti tare frumos :lol:

cred totusi ca acel "visichi" ar topi icebergurile din sangele meu...ei ti l-am baut ryn,pacat ca nu ai stat mai mult de vorba...

ati vizionat fimul lui al gore,cel cu incalzirea globala?
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

xennon_2000

off...numai tragedii!mai bine nu mai ma uitam! :cry: :cry:
Planeta incearca sa se autoregleze dar nu mai poate si prin autoreglare ne distruge pe noi (inundatii, uragane, zapezi, seceta)