Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Free Energy Project

Creat de Quicksilver, 27 Februarie 2010, 15:47:21

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

padme

Tipul asta face un experiment al lui Tesla si transmite energie wierless de la o bobina la alta - nu stiu daca m-am exprimat corect.

http://peswiki.com/index.php/Directory:Wireless_Transmission_of_Electricity

"levitare" cu magneti

http://www.supermagnete.it/project503


http://www.bis0uhr.de/index.htm?http://www.bis0uhr.de/projekte/schwebekugel/index.html%99http://www.supermagnete.it/project398    - in josul paginii are si un clip de prezentare

padme

Tipul asta a facut un perpetuum care chiar functioneaza :))))


Perpetuum Mobile (Evighetsmaskin)

Tayka

Energia electrică constă în consumarea unei tensiuni electrice cu o anumită intensitate.Ori pentru a putea fi transmisă în eter (wireless) va trebuii modificată( mărită) f. mult tensiunea şi atunci conform legii lui Ohm.se reduce tot f. mult ..intensitatea,astfel ea devine doar un semnal f. slab aşa că ce mai culegi de pe acolo nu mai poate aprinde nici măcar un bec de baterie,deci te chinui de geaba, vorba românească ai dat doar o palmă la... :roll:Crezi oare că dacă ar merge poanta aşa nu s-ar fi desfiinţat de mult liniile de înaltă tensiune,sau incomodele cabluri de alimentare dela aparatele electrocasnice... :?.Există aplicaţii cu raze laser,infraroşii,microunde,însă transportul wireless a energiei electrice nu poate fi realizată căci ea se va descărca instantaneu(scurtcircuita)în massa Terrei ;vezi fulgerul cu descărcare în masa terestră (trăsnetul). :planet: :martiansad:


Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

alx

#18
Citat din: Tayka din  02 Decembrie 2011, 01:07:53
Energia electrică constă în consumarea unei tensiuni electrice cu o anumită intensitate.
SERIOS?   In ce manual de fizica ai gasit tu definitia asta?  a...si nu ai uitat sa pui in "definitia" ta si cuvantul FRECVENTA ?


Citat din: Tayka din  02 Decembrie 2011, 01:07:53
Ori pentru a putea fi transmisă în eter (wireless) va trebuii modificată( mărită) f. mult tensiunea şi atunci conform legii lui Ohm.se reduce tot f. mult ..intensitatea,astfel ea devine doar un semnal f. slab aşa că ce mai culegi de pe acolo nu mai poate aprinde nici măcar un bec de baterie,deci te chinui de geaba, vorba românească ai dat doar o palmă la... :roll:Crezi oare că dacă ar merge poanta aşa nu s-ar fi desfiinţat de mult liniile de înaltă tensiune,sau incomodele cabluri de alimentare dela aparatele electrocasnice... :?

@Tayka
   Sa ma scuzi ca ti-o spun direct,dar vorbesti prostii... :lol:
In primul rand iti recomand sa arunci o privire in ograda lu nea Tesla,unde ai sa descoperi uimit ca el chiar STIA cum se poate transmite energia la distanta... 
Nikola Tesla - Wireless Energy Transport.flv
In al doilea rand,daca depasim limitele gandirii conventionale,gandire in care energia electrica are 220v 50HZ,o sa ne dam seama ca deja TRANSPORTAM energie pe distante destul de mari,fara ca ea sa fie din domeniul microundelor...
Legat de desfiintarea retelelor electrice e o problema...fara o retea electrica cablata,cum ai putea sa pui un contor si sa iei banii? :?  Deci...nu faci asa ceva,ba mai mult,sustii sus si tare ca  NU SE POATE FACE!

Citat din: Tayka din  02 Decembrie 2011, 01:07:53
.Există aplicaţii cu raze laser,infraroşii,microunde,însă transportul wireless a energiei electrice nu poate fi realizată căci ea se va descărca instantaneu(scurtcircuita)în massa Terrei ;vezi fulgerul cu descărcare în masa terestră (trăsnetul). :planet: :martiansad:
Iar te afli intr-o confuzie totala...fulgerul este :"un arc luminos rezultat în urma unui proces de descărcare electrică (trăsnet) cauzat de o diferență de potențial electrostatic. Acest fenomen meteorologic are loc în natură între nori încărcați cu sarcini electrice diferite sau între nor și pământ."   http://ro.wikipedia.org/wiki/Fulger
             deci vorbim de o diferenta de potential ELECROSTATIC,adica de sarcini pozitive si negative,in diferite combinatii...pe cand energia electrica are o componenta alternativa,a carei reprezentare grafica este o sinusoida...
In concluzie,conform enuntului tau noi ar tebui sa fim si acum in aniii 1800,pentru ca tu spui ca energia nu se poate transmite la distanta daca nu e vorba de laser sau microunde...insa posturile de radio care emit in LF nu transmit cumva energie la nivel de continente?  sau in benzile si mai de "jos",respectiv ELF,benzi in care energia se conserva atat de bine incat penetreaza si mediul acvatic...ei bine,astea nu ar trebui sa faca "scurt-circuit" si sa dispara in pamant imediat dupa emisia lor?  SI apropo,"faimoasele" HAARP nu cumva functioneaza pe acelasi principiu,si cam in aceleasi frecvente?

Ca o mini-concluzie: subiectul transmiterii energiei la distanta este foarte stufos,complicat si SENSIBIL,si nu poate sa fie desfiintat de unii sau altii doar pe principiul "daca eu nu stiu cum,atunci nu se poate face" !

alx
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

padme

#19
Daca intri in banca mondiala de patente gasesti 1100,5 patente bazate pe energii neconventionale - dovada ca lumea gandeste, creeaza si isi apara ideea chiar daca nu le da atentie nici draq! O conditie esentiala pt a putea breveta asa ceva este ca ideea/dispozitivul/etc. sa fie functionala intrucat la documentatia necesara brevetarii trebuie atasata schita, demonstratie, etc. a functionalitatii. Deci...

Stiu si eu ca Tesla a facut niste experimente de a bagat lumea in sperieti, e clar ca era nascut cu mult inaintea secolului sau!

Vad ca n-a zis nimeni nimic de trenuletzul care se deplaseaza singur datorita campului magnetic si de bila care "leviteaza" datorita aceluiasi camp, mie mi-au placut!

Tayka

Măi dragă Alx-Când eu am terminat şcoala tehnică de maiştri în domeniul electricităţii,specialitatea instalaţii lumină şi forţă,tu nu erai programat să vi pe aceste meleaguri, :-D Iar tot ce ai ,,debitat'' mai sus crede-mă că este o foarte mare prostie.Un ochi de meseriaş te simte dela o poştă că eşti ,,pe lângă''.Şi dacă nu mă crezi pe mine întreabă-l pe Stardust,căruia dacă-i spuneai prostiile astea probabil că ar fi dat cu tastatura după tine.Domnul Tesla probabil că a băgat lumea lui în sperieţi,dar la ora actuală este depăşit de ori ce specialist în domeniu.Dar dacă tu ai rămas cu electricitatea în perioada lui Tesla..este problema ta. :wink:
Eu n-am dat nici o definiţie ci încercam să-i explic unei doamne,câte ceva din meseria cu care am ieşit la pensie..dar dacă vrei legi şi definiţii,apăi află că confunzi jalnic termenul de energie electrică cu diverse tipuri de radiaţii electromagnetice (unde radio,microunde)Acestea sânt aplicaţii în care doar se investeşte energie electrică(consumă) dar nu se şi ..transportă :lol:
Citat din: alx din  02 Decembrie 2011, 09:52:17
SERIOS?   In ce manual de fizica ai gasit tu definitia asta?  a...si nu ai uitat sa pui in "definitia" ta si cuvantul FRECVENTA ?
Fregvenţa este o caracteristică doar a curentului alternativ,pe când energia este definiţia consumului de curent electric într-o unitate de timp.Dar ce zici de curentul continu care parcă nu are..freqvenţă :lol: :evil:
Dragul meu coleg,din păcate electricitatea e matematică,şi nu există excepţii dela regulă,aşa dar nu poate exista nici instalaţii perpetumobile,iar instalaţiile lui Tesla se încadrează şi ele perfect în legile fizicii,numai că unii în goană după senzaţional,i-au atribuit puteri supranaturale.El a fost un mare savant dar nu un zeu.şi e bine să nu uităm nici odată că Ignoranţa întunecă raţiunea :wink:

Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

alx

#21
Citat din: Tayka din  02 Decembrie 2011, 20:16:15
Măi dragă Alx-Când eu am terminat şcoala tehnică de maiştri în domeniul electricităţii,specialitatea instalaţii lumină şi forţă,tu nu erai programat să vi pe aceste meleaguri, :-D
a...deci tu ai fost coleg cu Tesla,de asta stii asa bine cum e cu chestiile astea... :lol:
Intre noi fie vorba,cand m-am apucat eu de electronica,probabil ca domnia ta inca cauta cu limba sa vada daca sunt electroni migratori in baterii... :lol:

Citat din: Tayka din  02 Decembrie 2011, 20:16:15
Iar tot ce ai ,,debitat'' mai sus crede-mă că este o foarte mare prostie.Un ochi de meseriaş te simte dela o poştă că eşti ,,pe lângă''.Şi dacă nu mă crezi pe mine întreabă-l pe Stardust,căruia dacă-i spuneai prostiile astea probabil că ar fi dat cu tastatura după tine.Domnul Tesla probabil că a băgat lumea lui în sperieţi,dar la ora actuală este depăşit de ori ce specialist în domeniu.Dar dacă tu ai rămas cu electricitatea în perioada lui Tesla..este problema ta. :wink:
Mda...aici m-ai prins...nu sunt meserias...ce sa-i faci daca specializarea mea este in automatizari...
cat despre ce am debitat,nu ai vrea sa-mi prezinti legile alea(adica din fizica) care eu le-am incalcat? 

Citat din: Tayka din  02 Decembrie 2011, 20:16:15
Eu n-am dat nici o definiţie ci încercam să-i explic unei doamne,câte ceva din meseria cu care am ieşit la pensie..dar dacă vrei legi şi definiţii,apăi află că confunzi jalnic termenul de energie electrică cu diverse tipuri de radiaţii electromagnetice (unde radio,microunde)Acestea sânt aplicaţii în care doar se investeşte energie electrică(consumă) dar nu se şi ..transportă
Imi pare rau ca te-am jignit,ca "meserias" ce te afli...insa din pacate,vad ca desi ai iesit la pensie,tot ti-ai luat ochelarii de cal cu tine...de ce spun asta? pai simplu...energia electrica nu are TOATE proprietatile UNEI RADIATII ELECTROMAGNETICE? ia mai pune mataluta manuta pe ceva cartulii,si apoi mai povestim...sau acolo,la scoala de meseriasi nu v-au dat carti,ci erati obisnuiti sa "testati" cu degetul? :lol:

Citat din: Tayka din  02 Decembrie 2011, 20:16:15
:lol:Fregvenţa este o caracteristică doar a curentului alternativ,pe când energia este definiţia consumului de curent electric într-o unitate de timp.Dar ce zici de curentul continu care parcă nu are..freqvenţă :lol: :evil:

serios???????    dar de ENERGIA unui electron ce zici?  cum e cu consumul acolo?
Cat despre curentul continuu...daca neaparat vrei,are tot 3 parametri,respectiv tensiune,intensitate si frecventa 0 :lol:   desi in practica s-a demonstrat ca doar curentul continuu generat intr-o baterie/acumulator este PERFECT continuu...orice alt sistem mecanic/electric/electronic care genereaza curent continuu are si o componenta alternativa...


Citat din: Tayka din  02 Decembrie 2011, 20:16:15
Dragul meu coleg,din păcate electricitatea e matematică,şi nu există excepţii dela regulă,aşa dar nu poate exista nici instalaţii perpetumobile,iar instalaţiile lui Tesla se încadrează şi ele perfect în legile fizicii,numai că unii în goană după senzaţional,i-au atribuit puteri supranaturale.El a fost un mare savant dar nu un zeu.

din pacate,electricitatea este si fizica,nu numai matematica,de fapt,e mai mult fizica(intre noi fie vorba,bag seama cu nu ai fost prea prieten cu materia asta,lucru perfect normal si acceptabil la un dinozaur   :-D)  Iar Tesla,indiferent ce spui tu,a fost si este un geniu,care nu numai ca si-a depasit propriul timp,dar se pare ca este,inca,inaintea timpului nostru...si asta pentru ca Tesla a proiectat/inventat CONCEPTE.

finaly...asta e ultimul raspuns adresat domniei tale,atata timp cat nu vii cu legi si demonstratii FIZICE,si ma obligi sa iau de bun cuvantul de "meserias"...iar pentru mine ar fi un efort prea mare ca sa uit ce am invatat,si sa studiez,din nou,manualele de fizica din clasa a 7-a si a 8-a...ca sa pot discuta de la egal la egal cu domnia ta. ...

Citat din: Tayka din  02 Decembrie 2011, 20:16:15
şi e bine să nu uităm nici odată că Ignoranţa întunecă raţiunea :wink:

e...aici sunt 100% de acord cu domnia ta...

PS   renunta te rog,la faza aia cu "mai draga"...sa nu cumva sa te confunde lumea cu altcineva... :evil:
PS2   sa stii ca si in ziua de azi am de lucru si datorita "meseriasilor" ca tine,si asta datorita faptului ca isi baga nasul in diferite instalatii de automatizari,si produc pagube atat de frumoase incat lucrez 2-3 zile dupa cate un "profesionist" de asta...iar clientul plateste,ca ce draq sa faca...daca l-o mancat in puii lui sa se uite in gura "meseriasului"... :-D

"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

StarDust

Citat din: Tayka din  02 Decembrie 2011, 01:07:53
. ...,astfel ea devine doar un semnal f. slab aşa că ce mai culegi de pe acolo nu mai poate aprinde nici măcar un bec de baterie,deci te chinui de geaba, vorba românească ai dat doar o palmă la... :roll:Crezi oare că dacă ar merge poanta aşa nu s-ar fi desfiinţat de mult liniile de înaltă tensiune,sau incomodele cabluri de alimentare dela aparatele electrocasnice... :?.Există aplicaţii cu raze laser,infraroşii,microunde,însă transportul wireless a energiei electrice nu poate fi realizată căci ea se va descărca instantaneu(scurtcircuita)în massa Terrei ;vezi fulgerul cu descărcare în masa terestră (trăsnetul). :planet: :martiansad:

Tayca, pot sa iti confirm ca s-a reusit transferul de energie electrica sub forma de microunde focalizate, pe o distanta de 100Km. Randamentul, daca bine imi amintesc cred ca in jurul a 90% sper sa nu gresesc. Am vazut experimentul, care a fost un succes , pe Discovery. Se urmareste a se instala imense instalatii de captare si convertire a luminii in energie electrica pe orbite joase, si transferarea ei prin microunde prin stratul atmosferic pana la nivelul solului. Nu imi mai amintesc exact detaliile tehnice ale antenelor caci am vazut documentarul cam acum un an. Se stia de mult ca microundele transporta energia, dar, doar recent s-a reusit focalizarea lor eficienta pe asemenea distante.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Tayka

#23
Citat din: StarDust din  03 Decembrie 2011, 01:18:32
Tayca, pot sa iti confirm ca s-a reusit transferul de energie electrica sub forma de microunde focalizate, pe o distanta de 100Km. Randamentul, daca bine imi amintesc cred ca in jurul a 90% sper sa nu gresesc. Am vazut experimentul, care a fost un succes , pe Discovery.
Da,este desigur un experiment de TRANSFERreuşit deşii pe o distanţă de 100 km o pierdere de 10% e totuşi cam mare.Sistemul Haarp transferă şi el energie pe o distanţă şi mai mare şi procedeul pare a fi acelaşi;microunde.În principiu sânt de acord cu ideia transferului (dar nu şi a transportului direct) de energie electrică wireless,însă numai după ce aceasta (energia electrică)a fost consumată în procesul de transformare a acesteia în radiaţie electro-magnetică.(ex.microunde)urmând ca în receptor această rezultantă(microunda),datorită vitezei mari de propagare să producă la rândul său energie calorică,care desigur apoi poate fi reconvertită în energie electrică.Dar să trimiţi curentul electric aşa tam- nesam direct în eter ca dintr-un tun,fără a avea un receptor undeva,şi să mai şi susţii cum că Tesla ar fi inventat aşa ceva,mi se pare totuşi cam ..şoadă treaba..Sincer tu ce zici? :wink: :rocket:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Ganditorul

Alx
CitatIntre noi fie vorba,cand m-am apucat eu de electronica,probabil ca domnia ta inca cauta cu limba sa vada daca sunt electroni migratori in baterii...
Apoi daca nu faceti scan dupa buletin si nu-l postati aici ca sa vedem care-i mai dihai dintre voi ...degeaba !

Revenind pe subiect - Nu-s de meserie dar citesc si am cateva nedumeriri pe Free Energy

- Tesla e cel care a transformat/conceput curentul alternativ  ... ca solutie ceruta de Edison(parca) pt transportarea curentului electric la distante cat mai mari. Curentul continuu e relativ  simplu, si ca sistem de calcul si ca obtinere (diferenta de potential).
- Ceea ce studiem noi acum (si definim in termeni tehnici/fizici/matematici ) nu este energia gandita si utilizata de Tesla. Curentul electric alternativ de tip Hertzian (220v 50hz, sau 110v 60Hz ) ucide ... in timp ce bobinele Tesla, nu. Efectele de film - cel mai cunoscut film in domeniu fiind "Nemuritorul" - sunt produse cu bobine Tesla. Filmul de mai jos  va edifica diferenta - fulgerele "bobinei Tesla" nu ucid, nu ard, nu distrug (desi si fotografiile vremii il surprind pe Tesla inconjurat de fulgere )

BIGGG TESLA COIL OF OKLAHOMA

- Vorbind de Free Energy ma indoiesc ca vom obtine vreun rezultat pornind de la curentul pe care-l avem la priza. Chiar Tesla spunea depre acest "curent alternativ" ca nu este in concordanta cu natura, cu oceanul de energie care ne inconjoara. Modul de a gandi a lui Tesla a ramas la fel de enigmatic acum ca si in perioada cand traia ...si dadea cate o inventie numa la comanda si pe obiectiv prestabilit. Daca cineva are curiozitateasa puna in aplicare multe din patentele lui Tesla .. va observa ca sunt un nonsens dpdv electric, un scurt-circuit clar. Si totusi la savant in laborator acestea functionau...
- Turbina Tesla - personal nu am vazut pana acum o turbina Tesla care sa functioneze la parametrii stabiliti de savant (parca in interviul dat prin '40 spunea de 20.000 rot/min) . Incercari sunt multe ... nu si rezultate.
- Tot o enigma ramane si "masina Testatika" . Am vazut desene, scheme, demonstratii - totusi principiul de functionare nu este ...inteligibil, logic prin prisma fizicii pe care o studiem si cunoastem noi. Din cate am tradus eu cu 'germana/engleza mea de balta' masina "Testatika" produce atata energie cat e necesar pt alimentarea unui consumator ...indiferent de marime. Numai ca marimea consumatorului la "initiere" nu mai poate fi depasita ulterior. Masina se afla in Elvetia (aviz amatorilor care vor sa o vada ...sa vada mai intai filmul postat de Rommulus la "Nucleul" . Elvetienii stiu sa-si apere secretele ).

Testatika Machine

- Apropo de HAARP - eu cred ca-i o poveste, o abureala de adormit curiosii. HARRP-ul e asa de "tare" si in schimbarea vremii, si in "manipulare la distanta" si in "transferul de energie" ... dar nimeni nu-i poate defini caracteristicile semnalului emis - frecventa, putere, distanta de propagare . Adica exista o instalatie care afecteaza 80% din populatia si suprafata Pamantului si nemeni nu poate sa spuna "fratilor, urmariti frecventa X, cu amplitudinea Y. Cand o prindeti pe "radar" dati alarma si toata lumea cu "capul in nisip ca strutul" ca vine HAARP-ocalipsa.
Noi ne speriem ca fraierii de HAARP ... si astia ne-o trag original cu antenele de telefonie mobila care au impanzit si Romania, si Europa si ...etc etc. (apropo, stie cineva cum functioneaza un "caduceu" ?)
- In final ... are cineva idee ce a vrut sa spuna Tesla prin "unde scalare" (dar explicat asa..ca pentru profani, fara trimiteri la colocviul de fizica de la facultatea de fizica-cuantica din Massachusetts )

Arhanghelul

#25
Citat din: Ganditorul din  03 Decembrie 2011, 02:59:54
Revenind pe subiect - Nu-s de meserie dar citesc si am cateva nedumeriri pe Free Energy

- Tesla e cel care a transformat/conceput curentul alternativ  ... ca solutie ceruta de Edison(parca) pt transportarea curentului electric la distante cat mai mari. Curentul continuu e relativ  simplu, si ca sistem de calcul si ca obtinere (diferenta de potential).

Curentul electric este  determinat de diferenta de potential . Exista curent continuu , curent pulsatoriu (ce nu "trece" prin tensiunea cu valoare zero) si curent alternativ ( care are sinusoida tensiuni axata pe zero ) . Ar mai fi multe de spus dar as trece la detali foarte specializate si nu e cazul . 

http://ro.wikipedia.org/wiki/Curent_electric

Citat din: Ganditorul din  03 Decembrie 2011, 02:59:54
- Ceea ce studiem noi acum (si definim in termeni tehnici/fizici/matematici ) nu este energia gandita si utilizata de Tesla. Curentul electric alternativ de tip Hertzian (220v 50hz, sau 110v 60Hz ) ucide ... in timp ce bobinele Tesla, nu. Efectele de film - cel mai cunoscut film in domeniu fiind "Nemuritorul" - sunt produse cu bobine Tesla. Filmul de mai jos  va edifica diferenta - fulgerele "bobinei Tesla" nu ucid, nu ard, nu distrug (desi si fotografiile vremii il surprind pe Tesla inconjurat de fulgere )


In functie de intensitate si traseul urmat prin corpul uman de curentul electric poate duce chiar la ,paralizie,stopcardiac ,leziuni ,arsuri ... care pot provoca chiar decesul "curentatului" :) .
Tesla dirija descarcarile electrice "fulgerele" prin campuri electrice si ecranare cu "plasa" metalica .

Pentru "specialisti" este cunoscuta utilizarea (la contactori si separatoarele de circuit )dispozitivelor de stingere a arcului electric  adica camere de stingere,bobine de suflaj si magneti .

http://mesterucasei.com/regula-mainii-drepte-in-cimpul-magnetic/
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Ganditorul

Credeti ca un asemenea costum poate proteja omul si in fata unui trasnet produs natural, pe camp sau e vb de o alta forma de energie care este specifica doar bobinelor Tesla ?

Tesla Coils - Arc Attack - Doctor Who Theme Song - Makers Faire 2010 - San Mateo - No. 1

Credeti ca asta e un fals ?



sau asta (observati piciorul gol in piscina ). Facem un experiment similar si cu un "transformator de inalte" de la un TV fara sa fim in pericol ?



Mai multe foto fascinante despre energia si forma ei de manifestare in "bobinele Tesla" gasiti aici . Ramane intrebarea - falsuri, sau curiozitati, sau e alta forma de energie ...desi aparent se manifesta la fel ! O pista inchisa datorita spectrului de "circ" al fenomenului, fara aplicatii practice, sau drum inchis pentru ca asa trebuie sa fie pentru a nu deranja marii magnati ai comertului cu energie ?
http://tesladownunder.com/#BestPhotos

P.S.
Multumesc pentru informarea de pe Wiki... cea cu "curentul electric". Ceva despre "undele scalare" aveti ?

alx

#27
Citat din: Ganditorul din  03 Decembrie 2011, 13:53:35
Credeti ca un asemenea costum poate proteja omul si in fata unui trasnet produs natural, pe camp sau e vb de o alta forma de energie care este specifica doar bobinelor Tesla ?
In teorie,un astfel de costum,BINE LEGAT LA IMPAMANTARE ar trebui sa te protejeze de ORICE fel de descarcare electrica,pt ca el functioneaza pe principiul Custii lui Faraday   http://en.wikipedia.org/wiki/Faraday_cage   .In paractica insa...nu stiu daca m-as oferi voluntar sa testez treaba asta.Si asta pentru ca in cazul bobinelor Tesla discutam de tensiuni de zeci de mii de volti,dar cu amperaj mic,sau foarte mic,cativa miliamperi.Lucru care nu se poate spune despre traznete,unde tensiunile sunt de milioane de volti si ZECI de mii de amperi,asa ca ai putea avea ocazia sa vezi cum iti este topit,la propriu,costumul sau legatura lui cu impamantarea,si apoi sa te tii bine... :mrgreen: http://ro.wikipedia.org/wiki/Tr%C4%83snet




Citat din: Ganditorul din  03 Decembrie 2011, 13:53:35
Credeti ca asta e un fals ?

Exista niste precautii care trebuiesc luate INAINTE  de a face un astfel de experiment.Cea mai importanta precautie este setarea curentului care trece prin corpul omenesc la o valoare foarte mica.Imi aduc aminte ca la o emisiune a distrugatorilor de mituri legata de electrocutari,acestia au ajuns la concluzia ca un curent de 18mA care trece prin inima poate cauza oprirea acesteia...nu mai retin care era valoarea totala a curentului aplicat subiectului de test(ei au confectionat din gel balistic o papusa) pentru a ajunge la acea valoare de 18mA prin inima,insa cred ca era in undeva in plaja 200-500mA,adica un curent foarte mic...



Citat din: Ganditorul din  03 Decembrie 2011, 13:53:35
sau asta (observati piciorul gol in piscina ). Facem un experiment similar si cu un "transformator de inalte" de la un TV fara sa fim in pericol ?

nu prea mai conteaza piciorul gol in piscina,pt ca apa se comporta ca o impamantare in cazul de fata,dispersand sarcina electrica...



Citat din: Ganditorul din  03 Decembrie 2011, 13:53:35
P.S.[/b] Multumesc pentru informarea de pe Wiki... cea cu "curentul electric". Ceva despre "undele scalare" aveti ?
o demonstratie interesanta aici : Transmission of Power Without Wires (Scalar Waves)
ceva informatii,in limba engleza,aici: http://teslatech.info/ttstore/articles/york/esv1n4.htm
                                                         http://www.scientificexploration.org/journal/jse_15_2_meyl.pdf

si poti citi si aici : http://www.rufon.org/forum/index.php?topic=1005.0

"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Ganditorul

#28
Citind aici

http://www.rufon.org/forum/index.php?topic=1005.0



am observat ca "undele scalare" continua sa fie o enigma - nu se incadreaza in fizica nici ca forma, nici ca amplitudine, nici ca frecventa etc. Vorbim de ele dar... asa cum le-a vazut Tesla, inca nu reusim sa le vedem.
Se forteaza o analogie "unde scalare = wireless" dar nu cred ca desprer asta e vorba. Mai degraba e o confuzie, o definire fortata a undelor scalare.

arckadii

Salut,

Daca am inteles bine tema pe care o discutati, inseamna ca la un moment dat ati afirmat (nu mai stiu cine si in ce context, asa ca nu va simtiti atacati) ca energia electrica nu poate fi transmisa prin aer.
Incerc prin linkul urmator sa mai calmez putin spiritele pro sau contra Tesla si sa aduc o mica noutate in atentia voastra.
Iata deci:

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-460602/The-end-plug-Scientists-invent-wireless-device-beams-electricity-home.html

Toate cele bune,
Ark