Sectiune pentru limba româna > 2012

2012 o farsa uriasa

(1/26) > >>

DBlack:
Cercetatorul NASA David Morisson sustine ca profetia vechilor mayasi, conform careia lumea s-ar putea sfarsi la data de 21. 12. 2012, nu este nimic mai mult decat o inselatorie, care duce doar la imbogatirea promotorilor teoriei conspiratiei.

Timp de mai multe luni, NASA si un numar mare de astronomi au primit scrisori si e-mail-uri din ce in ce mai ingrijoratoare de la public, referitoare la posibilitatea larg raspandita ca Apocalipsa sa se petreaca in anul 2012.

Multe mecanisme sunt propuse pentru Ziua de Apoi, inclusiv coliziunea cu o planeta fictiva denumita Nibiru, activitatea letala de la suprafata Soarelui, alinierea cu centrul galaxiei si multe altele.

David Morrison a caracterizat toate aceste temeri folosind termenul "cosmofobie" - teama de cosmos, notand o uriasa dezvoltare a fenomenului numai in ultimul an. Dr. Morrison, un expert de renume mondial in ce priveste Sistemul Solar si impacturile cu asteroizi, este membru activ al serviciului "Intreaba un Astrobiolog" din cadrul NASA, unde ofera raspunsuri intrebarilor adresate de public.

A primit atat de multe intrebari legate de 2012 si de sfarsitul lumii, incat a simtit ca este cazul sa faca o investigatie ampla a chestiunii si sa lamureasca lucrurile. Una dintre cele mai interesante descoperiri ale sale este aceea ca distribuitorii filmului stiintifico-fantastic "2012", ce urmeaza sa fie lansat in luna noiembrie, alimenteaza inadins panica de pe Internet, in ceea ce se numeste "campanie virala de marketing".

Acestia au creat false pagini web de stiinta si ii incurajeaza pe oameni sa caute "2012" pe Web, totul in numele promovarii filmului, sugereaza studiul. De asemenea, majoritatea paginilor de Internet bazate pe teoria 2012 sunt lipsite de sens si difuze, fiind adesea realizate de oameni care au scris carti despre "dezastrul ce se apropie" si pe care incearca sa le vanda, mai mentioneaza studiul cercetatorului NASA.

GabyS:
In primul rand vreau sa lamuresc ca mayasii nu au spus ca va fi vreun sfarsit al lumii, in al 2-lea rand as intreba de ce este atata "agitatie" la nivel inalt (guverne-stiu de la persoane mai sus puse) legat de schimbarile care sunt deja? Eu zic ca se merita o cercetare mai amanuntita, dar oricum ca o concluzie... sfarsitul lumii nu va fi ci doar o schimbare majora care a inceput deja...

GabyS:
Revin cu o completare...
Un mesaj transmis chiar de mayasi legat de 2012 in urma aparitiei filmului 2012 din 2009:
http://dincolo-de-limite.blogspot.com/2009/11/mesaj-de-la-mayasi.html

Shiro Phoenix:
Da este adevarat ceea ce spune GabyS, si anume faptul ca mayasii nu au prezis o apocalipsa in 2012,ci trecerea catre o noua etapa. Oamenii insa sunt foarte creduli si panicosi dezvoltand o adevarata psioza. Atata timp cat mass-media face polemica pe aceasta tema, masele, care cred ca in Dumnezeu in ceea ce spune mass-media, vor accentua  efectul de turma, dezvoltand cu totii aceleasi temeri nefondate. O mare problema este lipsa se instruire a multora dintre oameni, lipsa in care vor primi cu seninatate orice informatie din afara, luand-o de buna.
Tot acest haos, este de fapt ceea ce si-au dorit elitii, cunoscand situatia in care se afla masele, situatie care ii avantajeaza, deoarece astfel influenta lor va creste ca aparenti unici"salvatori".

lylyt_ice:
 EXACT ASA;

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version